Main Content:

Pagini: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 1009

ARICOLE DE PRESA

 • grig
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1871
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #330 : Mai 25, 2010, 20:13:52 »

Cum au ajuns unii revoluţionari la 15 ani?
20 mai 2010 - 00.51
De:
VICTOR NAFIRU

vnafiru@argument-cs.ro

A avut Reşiţa la Revoluţie un Gavroche şi noi nu am ştiut? Un copil care să fi fluturat un steag cu stema decupată ori să fi dat foc la tabloul lui Ceauşescu? Teoretic, el a existat, din moment ce a primit carnet de revoluţionar. Dacă în prezent necunoscutul Gavroche are 35 de ani, înseamnă că la Revoluţie avea 15 ani.

Nimeni, în afară de cei care i-au dat legitimaţia, nu ştie ce a făcut în zilele fierbinţi ale lunii decembrie 1989. Copilul de atunci, devenit între timp om în toată firea, beneficiază din plin de avantajele conferite de lege: nu plăteşte impozit, facilităţi de tot felul, iar, pe deasupra, statul îi răsplăteşte, lună de lună, meritele de revoluţionar cu suma de 2.000 de lei. Poate părea un caz singular, dar care spune mult despre felul în care s-a obţinut carnetul de revoluţionar. Gurile rele spun că unii au plătit bani grei pentru a intra în posesia acestui titlu. Sau că, la un moment-dat, pe liste erau trecuţi copii ce nu aveau mai mult de 13 ani la Revoluţie.

Dincolo de zvonuri, mai mult sau mai puţin răutăcioase, rămâne realitatea: În Caraş-Severin, bugetul de pensii suportă lunar 14 miliarde de lei vechi pentru plata pensiilor revoluţionarilor din judeţ! Cel mai tânăr dintre ei are, aşa cum spuneam, 35 de ani, în timp ce decanul de vârstă a împlinit 85 de ani.
Memorat

Libertatea este dreptul de a face ceea ce permit legile.(Montesquieu)
 • alex s
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2274
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #331 : Mai 25, 2010, 21:49:49 »

Poate acest " Gavroche " a fost umilit de catre comunisti sculandu-se la 4 sa stea la coada la lapte , unt , zahar , si daca tu stii sigur ca acest baiat nu merita poti sa-l contesti nu sa-l condamni aici ca a participat la revolutie , altii sunt in masura sa spuna asta .
Memorat
 • grig
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1871
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #332 : Mai 26, 2010, 09:24:40 »

Florian Bulgaru inlocuit de la sefia SRI Braila?
Potrivit unor informatii dificil de verificat, luni dimineață, cand toti bugetarii aveau liber, ofițerii SRI din structura centrală, dar și din teritoriu, au fost convocați de urgență la sedii printr-un Ordin semnat de directorul adjunct al SRI, generalul Florian Codlea. Sefii unităților SRI din țară au primit încă de sâmbătă, ora 10.00, o Circulară de la centru prin care, sub pretextul stării de urgență, li se cerea să își convoace subalternii. Ajunși la serviciu, nu mai puțin de 500 de ofițeri superiori ai Serviciului Român de Informații, au fost pusi sa-si semneze cererile de pensionare.
Prin aceasta masura fara precedent, care a starnit nemultumiri profunde in randul ofiterilor, au fost vizate in special trei directii:
1. Direcția de apărare a Constituției,
2. Direcția anticorupție,
3. Direcția informații clasificate.
Memorat

Libertatea este dreptul de a face ceea ce permit legile.(Montesquieu)
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #333 : Mai 26, 2010, 09:41:15 »

Memorialul Revoluţiei s-ar putea muta la Bastion mai 26, 2010
Înscris în: Timisoara
Tags: Primăria Timişoara, Asociaţia Memorialul Revoluţiei, Traian Orban, Legea 10/2001, Legea 152/2000
Rate This

Quantcast
Starea în care se afla clădirea Memorialului Revoluţiei în momentul preluării de către asociaţie

Asociaţia “Memorialul Revoluţiei”, administratoarea Centrului Naţional de Informare şi Documentare despre revoluţia din decembrie 1989, conform Legii 152/2000,  care a înfinţat şi un mic muzeu al revoluţiei, s-ar putea muta în bastionul Timişorii, mi-a spus domnul Traian Orban, preşedintele asociaţiei.

În 1998 asociaţia a primit de la primăria Timişoara drept de folosinţă gratuită pe 99 de ani pentru o clădire aflată în stadiul de ruină, în zona centrală a Timişorii. Cu ajutorul donaţiilor şi al subvenţiilor de la buget, asociaţia a reparat şi consolidat respectiva clădire, realizînd şi o extindere a acesteia. S-a realizat un etaj suplimentar şi mansardă în partea care nu este spre stradă, consolidarea întregii clădiri ceea ce a inclus înlocuirea bîrnelor de lemn cu grinzi de beton, sistem de încălzire cu centrală pe gaz şi repararea generală a clădirii, prefăcută dintr-o ruină într-o casă folosibilă. Apoi însă, ca urmare a Legii 10/2001 promulgată de Ion Iliescu, clădirea a fost retrocedată foştilor proprietari. Ca urmare, asociaţia e în situaţia de a nu mai avea asigurat un sediu.

Domnul Orban mi-a spus că primăria Timişoara ar fi dispusă să ofere asociaţiei un nou spaţiu, la bastion – rămăşiţa fostului zid care în evul mediu înconjura Cetatea Timişorii. Bastionul se află momentan în reparaţii, iar mutarea asociaţiei în noul sediu s-ar putea petrece după isprăvirea reparaţiilor. Locul ales pentru sediul asociaţiei “Memorialul Revoluţiei” ar fi fostul restaurant din dreapta şoselei care trece prin tunelul de la Bastion, de la hotel Continental spre Punctele Cardinale. Este un spaţiu mai mic decît cel actual, dar este totuşi o rezolvare a problemei sediului cu care se confruntă “Memorialul Revoluţiei”.

Ar fi interesant de văzut dacă “Memorialul” ar putea obţine de la cei cărora le-a fost retrocedată clădirea o despăgubire pentru investiţiile făcute aici, care, actualizate conform inflaţiei, ar ajunge la sute de mii de euro. Asta ar îngădui Memorialului să-şi cumpere un sediu, ca să nu mai stea la mila primăriei.

Mai citeşte:
- Asociaţia “Memorialul Revoluţiei” – 20 de ani de la înfiinţare. Precizări despre “culisele scrierii istoriei”
- Clădirea asociaţiei “Memorialul Revoluţiei” – situaţie juridică
Memorat
 • grig
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1871
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #334 : Mai 26, 2010, 10:41:56 »

 Corect, dar ipocrit si prea tarziu
 
Precum o patroana de bordel, brusc lovita de cucernicie, care le reproseaza angajatelor sale ca nu sunt virgine, Traian Basescu le-a cerut fruntasilor democrat-liberali sa-si scoata degetele din borcanul cu miere.

"V-am mai spus si in 2002 ca trebuie sa renuntati la afacerile cu statul si acum mai mult ca oricand trebuie sa intelegeti asta si sa luati o decizie: ori functii ori afaceri. Atunci s-a respectat o perioada. Acum trebuie sa se ia decizia foarte clar. Daca nu adoptati linia asta, veti fi un partid de nimic. Ori afaceri cu statul, ori politica", le-a cerut seful statului parlamentarilor PD-L, la intalnirea de marti, potrivit unor inregistrari difuzate de presa.

Cu cateva ore inainte, presedintele aruncase buzduganul prin vocea protejatei sale, Elena Udrea care propunea tocmai revenirea la consemnul din 2002. Au dreptate amandoi, dar sunt tulburator de ipocriti.

Intr-adevar, Traian Basescu si PD-L au capatat puterea acuzand clientelimsul fara margini practicat de PSD si apoi de PNL. De cum s-au vazut insa in fruntea bucatelor, au procedat exact la fel ca adversarii cei demonizati. A constatat acest lucru, cu mare amaraciune, chiar Monica Macovei: "Am vazut asta si la PSD, PNL, si la UDMR si la PD-L. Dar nu ma incanta sa spun ca asta face si PNL si PSD, ca eu de la PSD nu am nicio asteptare. Asteptarea mea a fost de la PD-L. De asta pentru mine e foarte grav ceea ce se intampla cu PD-L. Constat ca procedeaza absolut la fel ca toti ceilalti."

Niciun om cat de cat realist nu se putea astepta ca PD-L sa fie alcatuit din icoane de inchinat sau din maicute care scuipa in san la vederea banului public. Asa ceva nu prea exista in politica si, cu atat mai mult, in politica romaneasca. Dar democrat liberalii au demonstrat ca au exact aceleasi apucaturi si acelasi apetit pentru buget ca PSD. Au curs contractele catre sotii, veri, nepoti sau sponsori.

Achizitiile publice au atins sume halucinante, de exemplu in primul semestru al acestui an cam cat tot anul trecut, iar lista de cumparaturi este revoltatoare prin continut si prin preturi, de cele mai multe ori cu mult umflate fata de cele pe care le intalnim in magazine. In fruntea bucatelor s-au asezat greii partidului, toti putrezi de bogati si in relatii de afaceri stranse cu statul, mai cu o bordura, mai cu un ginere patron de firma de paza, mai cu un scaun s.a.m.d.

Si ce facea Traian Basescu in timp ce Romania era feudalizata intai de PSD si PD-L, apoi doar de propriul partid? Cam cum credea presedintele ca se strangeau banii din campania sa electorala si cam cum credea domnia sa ca urmau sa fie achitate datoriile? Unde a fost presedintele vreme de un an si jumatate in care aproape ca nu a trecut nici macar o zi fara ca presa sa nu dezvaluie cate o manarie a vreunui democrat liberal?

Unde a fost cand documente publice aratau ce, cu cat si de la cine achizitionau masiv pe bani publici reprezentantii partidului sau? Mi-e cu neputina sa cred ca nu stia. Ar insemna ca trebuie sa-i dea afara rapid pe functionarii care ii intocmesc zilnic revista presei, dar si pe sefii seviciilor secrete. Cu siguranta Traian Basescu stia exact dimesiunile dezmatului bugetar la care s-a dedat fara rusine PD-L.

Si atunci de ce n-a rostit vorbele acestea Traian Basescu in tot anul 2009 sau macar in prima zi a noului sau mandat? Pentru ca s-a complacut. A fost din nou, doar un om politic care vrea sa castige niste alegeri, dar a ratat sa fie un om de stat dispus sa-si sacrifice carierea pentru a apara statul si interesul public.

Daca PD-L nu era lasat sa fure, probabil ca nu se mobiliza in campanie suficient pentru a-i asigura inca un mandat. Daca sponsorii si clientii nu erau indestulati cu contracte si promisiuni de noi contracte, nici ca ar fi umplut pana la refuz pusculita de campanie. Iar dupa campanie, cand datorezi victoria partidului, ce sa mai zici? Tacerea de atunci arunca inevitabil intr-o ipocrizie fara margini, apelul de acum, altfel foarte corect.

Cat despre Elena Udrea, pozitia sa ar fi amuzanta daca n-ar fi revoltatoare, cat timp, pe de-o parte, tinteste o rafuiala interna de partid, iar pe de alta parte, sotul domniei sale si partenerii acestuia au afaceri mamut derulate ani de zile cu statul. Sigur, d-na Udrea nu a are personal afaceri, insa nici ceilalti fruntasi PD-L, cel putin cei care sunt si parlamentari, nu fac personal astfel de afaceri, pentru ca nu le permite legea.

Asa cum exista domnul Cocos, exista alti mult soti sau gineri, alte multe matusi, mame sau soacre care invart, uneori la varste venerabile, afaceri cu tulburator de multe zero-uri. Este motivul pentru care Adriean Videanu si Vasile Blaga, direct vizati de declaratiile Elenei Udrea, sunt foarte relaxati. Interdictia ii va atinge fix cat o va atinge si pe d-na Udrea.

Ca e prea tarziu pentru o astfel de redresare ne-o arata chiar reactiile parlamentarilor PD-L, care l-a intalnirea ulterioara cu Emil Boc au cerut cu voci ridicate demiterea celor suspectati ca ar mai fi scapat cate un contract si catre opozitie. Au inteles tot!

In ultimul sau mandat, Ion Iliescu, tot ca o patroana de bordel, a tot avertizat PSD in privinta capitalismului de cumetrie, asupra imbuibatilor si arogantilor. Tocmai atunci incepeau sa se ridice baronii partidului. A fost ascultat cat este acum si Traian Basescu. In 2004 incepea lungul sir al alegerilor pierdute de PSD, dar modelul politic consacrat de social democrati a supravietuit spre nenorocirea Romaniei.
Memorat

Libertatea este dreptul de a face ceea ce permit legile.(Montesquieu)
 • grig
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1871
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #335 : Mai 26, 2010, 12:59:48 »

Deputatul PNL Cluj, Virgil Pop, a semnat următoarea declaraţie de presă:

"Deşi sună extrem de cinic, aceasta este concluzia ce se desprinde din toată pleiada de măsuri de austeritate aberante adoptate de Guvernul Boc, măsuri care au şocat, practic, întreaga opinie publică şi care au generat mişcări de protest ample, care pot duce oricând la acte de violenţe nedorite.

Pentru cei aflaţi la guvernare, planul este destul de simplu: secătuirea şi umilirea tututor categoriilor sociale dependente de statul român şi, prin urmare, îndepărtarea lor de la sursa de fonduri publice pentru a pompa bani în alte direcţii, înspre clientela politică, spre exemplu. Iar orice încercare de a zădărnici acest plan, prin propunerea unor măsuri coerente anticriză este respinsă din start, din motive lesne de înţeles, acum: însănătoşirea economiei, protecţia cetăţenilor, susţinerea sistemelor de învăţământ şi de sănătate nu se află pe lista de priorităţi a guvernului.

Doar aşa se pot explica gesturile halucinant de duplicitare şi paradoxale ale unui guvern incapabil să gestioneze angajamentul cu Fondul Monetar Internaţional şi frâiele economiei româneşti, gesturi menite, parcă, să anihileze sau, oricum, să mişcoreze, cu siguranţă, numărul celor care sunt dependenţi, într-o măsură sau alta, de fondurile publice.

Preşedintele ne anunţă că nu mai sunt bani pentru plata pensiilor. Paradoxal, se găsesc bani, însă, pentru covoraşe de cocos, odorizante şi combustibil, toate în valoare de sute de mii de euro, chiar pentru Administraţia Prezidenţială. Ni se mai spune că nu mai avem fonduri pentru mame, pentru salariaţi, pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru preoţi, pentru profesori. Se găsesc, însă, fonduri, pentru construirea de săli de sport în satele cu populaţie îmbătrânită. Se găsesc, desigur, bani, pentru ridicarea de patinoare în toată ţara. Şi mai avem fonduri şi pentru cumpărarea unor utilaje extrem de scumpe, dar complet nefolositoare.

Acesta este planul. Umilirea şi sărăcirea contribuabilului român. Altfel, este complet de neînţeles felul în care Guvernul refuză de un an jumătate să pună în aplicare măsurile coerente propuse de specialiştii în economie ai Partidului Naţional Liberal, măsuri care ar revitaliza economia românească în doar câteva luni şi ar readuce ţara pe un făgaş normal. Totodată, este de neînţeles cum, dintr-o singură mişcare bruscă, guvernanţii au hotărât să impună populaţiei o serie de măsuri anticriză ce se înscriu printre cele mai austere din Europa, deşi, după spusele aceloraşi miniştri, România nu se află şi nu s-a aflat nici pe departe într-o situaţie la fel de grea ca şi Grecia, de pildă. Iată însă că, dintre ţările europene, doar Letonia a mai luat o măsură la fel de restrictivă precum reducerea cu 25% a salariilor, în vreme ce majoritatea ţărilor europene s-au limitat la reduceri de până la 5 la sută a veniturilor bugetarilor sau la îngheţarea salariilor. Şi, mai mult, niciun stat european nu a îndrăznit să se atingă de pensiile cetăţenilor săi, un drept câştigat prin zeci de ani de muncă. Guvernele altor state s-au limitat la îngheţarea veniturilor pensionarilor, în efortul de a-şi proteja, totuşi, vârstnicii.

Chiar dacă ni se pare tuturor extrem de greu de crezut şi chiar dacă e destul de dificil să spui un asemenea lucru despre conducerea propriei ţări, sunt din ce în ce mai convins de un lucru: Guvernul României şi preşedintele acestei ţări se fac vinovaţi de subminarea economiei româneşti, în detrimentul poporului român, în favoarea clientelei politice. Iar această nelegiuire nu mai poate continua şi nu trebuie să rămână nepedepsită. Toţi cei ce ne guvernează, inclusiv preşedintele, trebuie să plece urgent din funcţii şi să ceară iertare oamenilor de rând pentru toate atrocităţile fiscale la care i-au supus în ultimii ani. Pedeapsa, sunt sigur, nu va întârzia, mai apoi, să apară".
 
Memorat

Libertatea este dreptul de a face ceea ce permit legile.(Montesquieu)
 • grig
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1871
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #336 : Mai 29, 2010, 19:11:18 »
Memorat

Libertatea este dreptul de a face ceea ce permit legile.(Montesquieu)
 • grig
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1871
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #337 : Mai 29, 2010, 20:32:39 »

acesta este individul care a  primit mita. CINE ESTE CEL CARE A DAT? SI DE CE NE COMPROMITE.......?
Memorat

Libertatea este dreptul de a face ceea ce permit legile.(Montesquieu)
 • poesis
 • Membru
 • **
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 76
 • Vezi Profilul
 • DAN PERJU
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7287
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #339 : Mai 31, 2010, 13:57:40 »

PUNCT DE VEDERE AL SSPR
Memorat
 • poesis
 • Membru
 • **
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 76
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #341 : Iunie 01, 2010, 01:16:56 »

Mărieş vrea retragerea certificatului de revoluţionar al lui Iliescu     

Scris de Sebastian Rusu     
La 20 de ani de la sângerosul episod al revoluţiei române, calea spre adevăr pare să devină o realitate în contextul în care arhivele deţinute de MApN şi servicii au început să fie desecretizate, iar impostorii pătaţi de sângele celor căzuţi în ploaia de gloanţe să iasă la lumină. Pe de altă parte, legea lustraţiei a venit ca o completare firească la procesul de decomunizare al societăţii româneşti, întrerupt brusc în anii ‘90 de mineriade şi de interesele obscure ale profitorilor direcţi din revoluţia română din decembrie 1989. În acest sens, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a declarat ieri pentru cotidianul „Curentul“ că a depus la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (n.r. - SSPR) motivarea de retragere a certificatelor de revoluţionar al lui Ion Iliescu şi a 6 generali care se fac vinovaţi de acte împotriva revoluţiei. Potrivit acestuia, în baza documentelor depuse de avocaţi, oficialii SSPR-ului vor verifica dosarele lor. Pe de altă parte, Mărieş a afirmat că există un document din timpul Revoluţiei care îl incriminează direct pe preşedintele de onoare al PSD, prin intermediul căruia activiştii PCR-ului au fost menţinuţi în funcţie de Consiliul FSN (n.r. - condus de Ion Iliescu) după căderea dictatorului Ceauşescu.

Adevărul ascuns al arhivelor...

În documentul CFSN din data de 25 decembrie 1989, ora 21.25, se arată că „activiştii PCR rămân în funcţiile pe care le deţin, continuându-şi activitatea“, iar „cei care nu vor fi aleşi în noile structuri de putere vor fi numiţi, la comandă, în funcţii de conducere“.
Potrivit comunicatului de presă, Asociaţia 21 Decembrie a depus probe şi a solicitat analizarea dosarelor, de către Comisia SSPR, a şase foşti ofiţeri ce ar fi acţionat împotriva Revoluţiei din decembrie 1989, fiind ulterior avansaţi la gradul de general, în timpul mandatului fostului preşedinte Iliescu. „Este vorba de generalii: Jimi Carp, Ionel Marin, Dumitru Iliescu, Gaby Nagy, Mircea Mureşan, Oană“, ne-a precizat Mărieş. Potrivit acestuia, ei au acţionat şi înainte şi după 22 decembrie 1989 împotriva revoluţionarilor.
„Culmea cinismului este că un asemenea document, girat de Ion Iliescu, a fost emis în seara primei zile de Crăciun, la câteva ore după ce Iliescu a dat ordin ca Ceauşescu să fie împuşcat, fără să-i dea drept la apel şi recurs. Pe de altă parte, la acea oră, întreaga populaţie a României se manifestase împotriva Securităţii şi a activiştilor PCR. În acel moment erau peste 1.000 de morţi şi peste 4.000 de răniţi“, menţiona Teodor Mărieş în martie, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la emiterea Proclamaţiei de la Timişoara. 
 
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2480
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #343 : Iunie 04, 2010, 07:33:53 »

4 Iunie 1989 – China, Piata Tiananmen

Masacrul din Piata Tiananmen situata in capitala Chinei, Beijing produs la data de 4 Iunie, 1989, an in care multe regimuri si ideologii au fost respinse sau adoptate.
Toamna natiunilor, dupa cum a fost numita flacara care a aprins atatea revolutii in Europa de Est.
Revolutii in 1989 au avut loc in Polonia, Ungaria, Germania de Est, Cehoslovacia, Bulgaria si, bineinteles, Romania, Romania fiind si singura tara din Blocul de Est care si-a indepartat violent regimul prin executia presedintelui.
Imaginea ramasa celebra cu studentul postat in fata tancurilor a parcurs toate colturile lumii, nu mai are nevoie de cuvinte sau explicatii, pur si simplu este.
Pe scurt, de la ce au pornit protestele in piata Tiananmen. Hu Yaobang, un militant pro-democratie, pro-piata libera, anti-coruptie decedat. Pe 15 Aprilie, 1989, simpatizantii Hu Yaobang s-au strans in Piata Tiananmen din Beijing pentru a-si arata simpatia si condoleantele fata de familie si tara, guvernul comunist al Republicii Populare Chineze a incercat, la inceput pasnic sa opreasca orice fel de manifestatii. La funerariile lui Yaobang au participat peste 1.000.000 de oameni, hartuiti de armata si politie, iritati, au continuat manifestatiile in piata timp de sapte saptamani, in data de 4 Iunie, 1989 guvernul chinez a scos tancurile si soldati inarmati pe strazi pentru oprirea cu orice mijloace a protestelor care amenintau cu schimbarea regimului in Republica Populara Chineza.
Neoficial, peste 2600 de oameni au murit, conform unor statistici de la fata locului, varianta oficiala a guvernului este de 241 de morti si 7000 de raniti, inclusiv personalul militar.
Cam asta e pe scurt povestea evenimentelor petrecute acum 20 de ani in Piata Tiananmen. Mai multe detalii poti gasi la: http://en.wikipedia.org/wiki/Tiananmen_Square_protests_of_1989
Dupa stirile aparute pe internet, guvernul Chinez a blocat accesul la internet al locuitorilor chinei pe toate site-urile de interactiune sociala (facebook, twitter, youtube, hi5, bloguri) si jurnalistilor le-a fost interzisa intrarea in Piata Tiananmen. Cam sec…

1989 - Sute de manifestanţi neînarmaţi au fost ucisi în Piaţa Tiananmen din Beijing când armata a pus capăt mişcării studenţeşti prodemocratice. China a justificat decizia prin necesitatea de a combate o rebeliune "contrarevoluţionară"
Memorat
 • grig
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1871
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #344 : Iunie 05, 2010, 21:27:04 »

PUTEREA EXEMPLULUI

 Averea presedintelui uruguayan consta intr-un autoturism VW Beetle ce valoreaza 1500 de euro

Sâmbătă, 5 iunie 2010, 19:55 Actualitate | Internaţional

Presedintele uruguayan Jose Mujica a declarat ca intreaga sa avere consta intr-un automobil Volkswagen Beetle din 1987, transmite Telegraph. In declaratia sa de avere, Mujica a precizat ca nu are conturi bancare sau alte bunuri, ci doar o masina ce valoreaza 1.570 de euro.

Potrivit declaratiei de avere data publicitatii in aceasta saptamana, Mujica nu are datorii sau economii si nu detine vreo proprietate. El a precizat ca sotia este proprietara unei mici ferme de flori.

Salariul sau prezidential este de aproximativ 9.600 de euro lunar, insa Mujica doneaza intreaga suma coalitiei de stanga aflata la guvernare si unui program prin care se construiesc locuinte sociale.

El a refuzat sa se mute in palatul prezidential, preferand sa stea intr-o casa modesta detinuta de sotia sa in suburbiile capitalei Montevideo.

Telegraph precizeaza ca Mujica, care are 75 de ani, este un fost luptator de gherila de stanga. El a venit la putere in martie, fiind foarte popular printre uruguayeni datorita stilului de viata modest si a unei atitudini simple. El a fost inchis mai mult de 10 ani pentru activitatile sale de gherila, in anii '60 si '70.

Prin contrast, vicepresedintele Danilo Astori a declarat o avere de 208.000 de euro, incluzand o casa si o masina ce are o valoare de 10 ori mai mare decat automobilul Beetle detinut de Mujica.

Potrivit legilor uruguayene, declaratiile de avere ale politicienilor trebuie facute sub juramant.
Memorat

Libertatea este dreptul de a face ceea ce permit legile.(Montesquieu)
Pagini: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 1009
Schimbă forumul: