Main Content:

Pagini: 1 ... 861 862 [863] 864 865 ... 995

ARICOLE DE PRESA

 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4335
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #12930 : Decembrie 07, 2017, 14:18:39 »
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #12931 : Decembrie 07, 2017, 16:15:23 »

https://www.cotidianul.ro/atac-desantat-marca-funeriu/
Acest G_ _ _I a fost ministru la Invatamant.....
Memorat
 • Viasat
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 624
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #12932 : Decembrie 07, 2017, 17:50:29 »

Da, este foarte important să vă fixați în memorie data de vineri, trei martie 1944. Conștientizarea până la nivel de reflex a acelei date, respectiv a evenimentului care a avut loc atunci, vă va scuti de multe capcane în care se pică cotidian în societatea noastră, mai precis în societățile noastre, de atunci încoace. Suplimentar, o sa vă puteți explica cu ușurință situații care par încurcate, despre care s-a scris și încă se scrie mult, dar fără să se poata elucida ceva în mod mulțumitor din punct de vedere rațional.
Memorat
 • Viasat
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 624
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #12933 : Decembrie 07, 2017, 17:51:49 »Astfel, lumea, din momentul in care Departamentul de Stat American si Prezidiul Sovietului Suprem s-au inteles (3 aprilie 1944), avea sa fie condusa de tandemul SUA – URSS, ulterior Rusia. Intrucat “cateii” nu trebuiau sa se prinda, cei doi mari au simulat un conflict numit “Razboiul Rece” care sa le permita tinerea pe loc a pretendentilor la ciolanul puterii mondiale, sub amenintarea cu “pericolul bolsevic” a vesticilor si, respectiv, cu “pericolul imperialist” a esticilor. Termenii au fost sugerati de Churchill care a lansat, in cadrul unei conferinte, la Fulton (1946), sintagmele “razboi rece” si “cortina de fier” plagiate de el (Asta plagiat!) dupa articolul “Cortina de fier” al lui Goebbels, aparut in revista Das Reich, la 25 februarie 1945 (“Pe masura ce tancurile noastre se vor retrage din Rasarit, o cortina de fier va imparti Europa in doua. La adapostul ei, milioane de fiinte omenesti vor fi lichidate”).
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #12934 : Decembrie 07, 2017, 20:16:36 »                                    Eu sun altceva. Priviti cum s-a nascut U.E.! Dintr-un dublu viol.
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #12935 : Decembrie 08, 2017, 00:49:44 »


 https://www.moise.ro/2017/12/07/anticipate-mai-vede-cineva-alta-solutie/


 " Anticipate! Mai vede cineva altă soluție?
Moise Guran
Ce variantă mai are mulțimea, după ziua de ieri? Deja se strigă tot mai frecvent asta cu Anticipatele, alternativ cu “Demisia!”. Foarte puternic mesajul lui Tudor Chirilă, transmis video pe facebook, chemând oamenii în stradă, explicându-le că duminică va fi prea târziu. Se va reveni probabil la protestele zilnice. Baricadat în fortăreața în care planificase și Ceaușescu să se ascundă, dar n-a mai apucat, un grup de indivizi (unii inconștienți, alții trădători de-a dreptul) votează pe bandă rulantă schimbarea ordinii constituționale. Probabil se va schimba, dar nu așa cum cred ei. Acești oameni se sinucid politic, își distrug inconștient chiar lumea infectă pe care și-au creat-o.


Independența procurorilor este istorie. Au șters-o ieri, la foc automat. Au fost aprobate sau respinse, într-o ședință maraton de 12 ore, peste 700 de amendamente, fără ca aleșii națiunii să știe ce votează. Incidentul dintre Cosette Chichirău și Nicolae Șerban de la asta a plecat, de la faptul că articolele nu au fost dezbătute, nici măcar citite în plen, pur și simplul deputaților li se făcea semn din față cum să voteze. Și ei votau. La un moment dat s-a cerut oprirea ședinței, deoarece, votând în neștire ca tembelii, încurcaseră numerele amendamentelor. Nu că ar mai fi contat…
La televizor, în virtutea unei inerții păcătoase, reporterii vorbesc despre dezbaterile la Statutul Magistraților. Numai dezbatere nu poate fi numită această mitralieră de vot, care încalcă Articolul 69 din Constituție (mandatul reprezentativ).
Tot acest circ, acest simulacru de democrație parlamentară s-a oprit înainte de votul final. Opoziția spune că nu mai era cvorum. Eh! Dacă voiau, aveau și cvorum. Au amânat votul final pentru săptămâna viitoare, ca un pluton de execuție, gata să execute comanda Foc! la ordinul căpitanului. Din rațiuni care îmi scapă cu precizie, Căpitanul Dragnea a amânat execuția, dar tot eu vă avertizam aici că Legile Justiției sunt asseturi de negociere.
Odată votat în această formă, Statutul Magistraților îi scoate de facto pe procurori din rândurile magistraților (chiar dacă, formal, tot magistrați se vor numi), trecându-i în subordinea guvernului (prin ministrul de Justiție).
Că veni vorba de Opoziție… Vestea proastă este că ea este mult mai subțire decât au votat alegătorii, căci o parte consistentă (probabil majoritară) din PNL a jucat mână moartă. Le place ce face alianța PSD-ALDE-UDMR și, probabil, le place și mai mult că o fac alții în locul lor. Vestea bună este că avem și opoziție adevărată, useriștii mobilizându-se exemplar, blocând tribuna (chiar dacă nimeni nu dezbătea nimic de acolo, dar mi-a plăcut că au anticipat că li se vor tăia microfoanele și au venit de acasă cu portavoci, spărgând liniștea complice a Casei Poporului), reușind în final să atragă astfel atenția opiniei publice.
Dar, în ciuda evenimentelor, mobilizarea în afara Parlamentului a fost slabă. Firesc! Peste 30 de asociații civice anunțaseră suspendarea protestelor până după funeraliile Regelui Mihai. S-a creat un eveniment pe facebook, dar s-a creat târziu și, oricum, aceste asociații și-au ținut cuvântul de a nu protesta. Dăduseră un comunicat prin care cereau parlamentarilor puterii să nu profite de moartea Regelui. Ha! Pentru Dragnea&Ciordache, moartea Regelui e o pleașcă de neratat! Cred că Regele însuși i-ar sfătui pe tinerii care ies în stradă, dacă ar mai putea, să renunțe la armistițiu, devreme ce el a fost pentru partea cealaltă o păcăleală, o modalitate de a câștiga rapid teren, considerând decența protestatarilor o prostie.
Probabil protestele se vor relua azi, probabil vor fi din ce în ce mai intense și mai cotidiene. Dar adevărata problemă este că oamenilor nu le-a mai rămas altceva de cerut, în afara dizolvării Parlamentului. Societatea este amorsată, explozivă, momentul este periculos. Așa cum vă spuneam cu o altă ocazie, nu mai suntem în România lui Ceaușescu. Nu mai vrem și nici nu ne mai trebuie revoluții violente. Alegerile Anticipate sunt prevăzute în Constituție nu ca o modalitate de pedepsire a Parlamentului, ci ca un mecanism de detensionare a unei situații limită, pe cale să degenereze. Intrarea Președintelui în scenă este necesară, este inevitabilă chiar, în situația de acum.
În final, aș vrea să mă adresez senatorilor și deputaților din PSD, ALDE și chiar PNL, ca să le spun așa: Veți avea mulțimi de oameni care vor sta în stradă până la dizolvarea Parlamentului. Nu numai că vă veți pierde funcțiile călduțe, dar, cel mai probabil, un astfel de moment va duce la dispariția partidelor voastre. Vă veți prăbuși, veți deveni nerelevanți.  Repede. Veți fi nevoiți să munciți pentru o pâine, la fel ca noi toți ceilalți, nu veți mai avea imunități și veți răspunde pentru ceea ce ați furat. Acest lucru este inevitabil, dar acum voi alegeți când se va petrece asta. Mai aveți în față trei ani de mandat, de guvernare, de putere. Dacă distrugeți Justiția, continuând să votați acest pachet de legi, s-ar putea să îl salvați pe Dragnea, dar voi toți veți pierde. Tot. Acum avem toți de ales. Populația va avea de ales între România și nepăsarea călduță a sărbătorilor. Mulți vor alege România. Voi, parlamentarii, aveți de ales între România și Dragnea. Implicit, veți alege însă între dispariția voastră ca oameni politici acum, sau peste trei ani. Căscați ochii și urechile și la jocul UDMR! Întrebați-vă ce caută parlamentarii maghiari în combinație, de ce Dragnea se spijină mai mult pe ei decât pe voi! Având în vedere toate acestea, n-ar trebui să vă fie prea greu să alegeți, mai ales că lucrurile încă nu au intrat pe un făgaș ireversibil. Dar sunt aproape. Opriți-vă acum! Dacă nu vă opriți acum, foarte curând voi nu veți mai avea opțiuni. Și nici noi nu vom mai avea."
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #12936 : Decembrie 08, 2017, 00:59:38 »

''Anticipate ? ? ?  Ai tu vreo informatie, inseamna...isi da Iohannis demisia ? ? ?''
Memorat
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4335
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #12938 : Decembrie 08, 2017, 15:13:15 »


E, dar tot noi suntem "de invidiat", chiar daca nu suntem in strada ! Avem birou cu dedicatie in SRI  ! Si daca are SRI , are si MAI-ul.
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #12939 : Decembrie 08, 2017, 15:23:16 »

E, dar tot noi suntem "de invidiat", chiar daca nu suntem in strada ! Avem birou cu dedicatie in SRI  ! Si daca are SRI , are si MAI-ul.
Or avea...desi, personal, nu cred...!!!  SI ... ? ? ?
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #12940 : Decembrie 08, 2017, 15:33:10 »

Ma scuzati, domnule 'mercurie2', 'mi-a scapat'...nu-i mai zice MAI...''A-ul a fost eliminat''...
Memorat
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4335
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #12941 : Decembrie 08, 2017, 21:41:05 »

Dupa cum vedeti , ultimii luptatori sunt in sanul Bisericii Ortodoxe Romane, nici la noi, nici la servicii, ...

Pastorala la Nașterea Domnului a lui PS Macarie: Ni se spune pe toate căile că neamul nostru este unul de ocară, iar eroii noștri au fost criminali și neisprăviți. Istoria este rescrisă, iar exemplele cele mai de preț sunt defăimate și minimalizate

Ca în fiecare an, Episcopia Europei de Nord, transmite tuturor credincioșilor o scrisoare pastorală la sărbătoarea Nașterii Domnului.

Iată scrisoarea pastorală dată în Centrul Episcopal din Stockholm, Regatul Suediei, la Praznicul Nașterii Domnului, în anul mântuirii 2017.

Iubiții mei fii și fiice sufletești,

Sărbătoarea Crăciunului este una a nădejdii, a împlinirii, a duioșiei și a jertfei. Nădejde, pentru că Dumnezeu cercetează pe poporul Său, nu prin înger, nu prin profet, ci prin Însuși Unul Născut Fiul Său. Împlinire, pentru că, iată, în sfârșit, Cel făgăduit omenirii, Cel așteptat, Cel profețit, Mesia, S-a pogorât printre noi, este împreună cu noi. Emanuel: Dumnezeu este cu noi! Duioșie, pentru că Dumnezeu S-a întrupat prin naștere, luând „chip de rob”, Atotputernicul fiind un prunc, făptura cea mai fragilă și vulnerabilă care poate exista pe acest pământ. Jertfă, deoarece pentru aceasta a venit Mântuitorul printre noi, pentru aceasta a luat chip de rob și S-a născut Prunc, pentru a se jertfi pentru noi. Iar jertfa Sa începe chiar din momentul nașterii Sale. Se naște într-o biată iesle, iar apoi, imediat, Maica Sa Fecioară și Dreptul Iosif sunt nevoiți să plece în pribegie. Și acesta a fost doar începutul.

Suntem, poate, mai puțin obișnuiți să ne gândim la Nașterea Domnului ca la un act de jertfă, așa cum o facem de Paști. Spunea într-o cuvântare Mitropolitul Antonie de Suroj „că primul pas în aducerea întru ființă a lumii a fost un act de iubire divină care a presupus un sacrificiu: Tatăl a adus pe Fiul Său la altarul sacrificiului. Mielul înjunghiat de la întemeierea lumii (Apocalipsa 13, Cool. Și există o icoană veche grecească, în care vedem Nașterea lui Hristos: o vedem pe Maica lui Dumnezeu, îl vedem pe Iosif, vedem peștera, dar, în loc de iesle, vedem un altar de jertfă, iar pe acest altar al jertfei se află Fiul Nou-Născut al lui Dumnezeu, Fiul Mariei”.

Pentru aceasta S-a născut El, Împăratul împăraților, într-o smerită iesle. Nicăieri altundeva, decât în acest loc pentru adăpostirea animalelor unor oameni de rând. În acest loc deposedat de orice fel de rang social, de orice fel de însemn exterior de putere, în staulul de oi din afara cetății Betleemului, așa cum a și fost răstignit, în afara cetății Ierusalimului. Hristos se naște ca un marginal pentru că nu încăpea în rândul lumii. Dar și aici este o taină, pentru că doar în această iesle sărăcăcioasă pot ajunge la El, pentru a I se închina, oameni din toate straturile societății. Ajung la El și crai și păstori simpli. Dacă S-ar fi născut într-un palat, atunci ar fi existat o distanță între El și cei din popor. Dacă S-ar fi născut într-o casă obișnuită de om așezat în societate, ar fi existat barierele obișnuite, care limitează spațiul doar pentru cei din familie și din același nivel social. Așadar, acea iesle smerită desființează distanțele sociale, granițele nevăzute dintre oameni, ierarhiile prestabilite și nu foarte drepte, pentru a instaura noi raporturi, de dragoste și de frățietate între oameni, noi ierarhii evanghelice, în care cel de pe urmă este cel dintâi și în care cel care stăpânește este slujitorul tuturor.

Pentru aceasta S-a născut, azi, Hristos. S-a născut pentru a fi adus jertfă bine primită pentru mântuirea noastră. S-a născut pentru ca noi să avem viață și încă viață din belșug. S-a născut pentru ca noi să avem, iarăși, o patrie, să revenim acasă, în Ierusalimul cel Ceresc. S-a născut pentru ca noi să avem, din nou, chip, identitate, sens. S-a născut pentru a ne naște pe noi din apă și din Duh. S-a născut să ne fie Împărat, Domn, Frate, Slujitor, prea-umil Slujitor, care ne spală picioarele și ne șterge lacrimile. S-a născut, aici, jos, în mijlocul durerii și nevoii, să nu ne lase singuri, părăsiți, așa cum va fi El pe cruce.

Astăzi S-a născut Hristos, preaiubiții mei! S-a născut pentru tine, mamă care-ți mângâi pruncul; pentru tine, cel care te apropii de zenitul vieții; pentru tine, cel care muncești ca un rob pentru ziua de mâine; pentru tine, cel care ai plecat din țară pentru că nu-ți găseai rostul; pentru tine, tinere, care privești neliniștit în zare; pentru tine, cel ce ești copleșit sau pentru tine cea care ești copleșită de zdroaba vieții și a zilei; pentru tine, mamă, căreia ți s-au răpit copiii. Pentru noi, toți, S-a născut Hristos! Nici noi nu ne naștem pentru noi. Ne naștem pentru celălalt. Ne naștem unii altora, încă de la început, când ne naștem unui tată și unei mame. Ne naștem ca o jertfă, iar întrebarea de căpetenie de al cărei răspuns depinde mântuirea noastră este: cui vom fi aduși sau ne vom aduce jertfă? Lui Baal sau lui Dumnezeu? Vom fi jertfiți egoismului, eu-ului nostru, sau ne vom jertfi pentru celălalt? Fi-vom jertfe ale Mamonei, sau fi-vom jertfe ale Împăratului Ceresc?

Preaiubiții mei,

Anul acesta, care se apropie de sfârșit, Biserica noastră l-a închinat apărătorilor Ortodoxiei din vremea comunismului, adică martirilor și mărturisitorilor din vremea prigoanei comuniste. Nu demult, nu departe de noi, s-au întâmplat atrocități, lucruri cumplite pe care abia le putem asculta sau citi, darămite să le și trăim. Zeci și sute de mii de oameni, fără nicio vină decât dragostea față de Hristos și de patrie, au fost arestați, smulși cu cruzime din sânul familiilor lor, torturați paroxistic, înghesuiți în beciuri, sub pământ, închiși în adevărate laboratoare ale iadului, supuși unui regim de exterminare și dezumanizare prin înfometare, violență, batjocură sistematică.

Iad în închisoare, iad pentru cei de afară... Iad pentru torturile suferite de ei înșiși, iad pentru chinurile suferite de tovarășii lor de suferință, iad pentru că se gândeau la suferința celor rămași acasă. În acest iad, însă, o lumină a biruit întunericul. S-a născut Hristos în temnițe! S-a născut Hristos la Aiud, la Gherla, la Pitești, în cumplita cameră 4 Spital. S-a născut la Periprava, la Poarta Albă, la Târgu Ocna, la Târgșor, la Mislea și la Miercurea Ciuc. S-a născut Hristos la Jilava, la Văcărești și la Râmnicu Sărat, la Sighet și în barăcile de la Canal.

S-a născut Hristos în lagăre și în închisori, în deportare și în exil! Da, acolo, în aceste temnițe putrede, în acele mirosuri pestilențiale, în acele colcăieli devenite inumane, acolo S-a născut Hristos! O vedem în suferința transfigurată a martirilor și mărturisitorilor, o vedem în versurile scrise cu sânge ale poeților închisorilor, în viețile înscrise în inimile noastre ale sfinților din închisori.

Evoc, din nenumăratele pilde de martiriu și de sfințenie din închisori, o minunată naștere în Împărăția Cerurilor întâmplată la Târgu Ocna, o temniță unde erau aduși deținuții bolnavi de TBC, care a avut loc tocmai în ziua de Crăciun a anului 1951. În acel Crăciun, Părintele Arhimandrit Gherasim Iscu, nevoitor al Mănăstirii Tismana, se afla pe moarte, după ce fusese chinuit și torturat la Canal pentru că spovedea și încuraja duhovnicește frații de suferință. Chiar și așa, pe moarte fiind, la Târgu Ocna, Părintele Gherasim continua să spovedească, să îmbărbăteze și să renască duhovnicește pe ceilalți deținuți. Cei care l-au asistat în acele momente dau mărturie că acele clipe au fost scăldate de harul dumnezeiesc. Iată ce a scris unul din ei: „În amestecul acela mizerabil de temniță și tuberculoză era o vibrație sufletească evidentă, încât totul părea nepământesc, minunat”. Ni se mărturisește că Părintele Gherasim, pe măsură ce se apropia de moarte, era mai viu! Minunea cea mai mare a fost că, puțin înainte de moartea sa, a fost adus la Târgu Ocna un deținut de drept comun, care avusese rol de supraveghetor la Canal și îl chinuise sălbatic pe Părintele Gherasim. Auzind aceasta, deși nici nu putea să se miște, părintele a cerut unor deținuți mai în putere să-l ducă la patul torționarului său. Cu cea mai mare dragoste, părintele l-a îmbrățișat, l-a sărutat, i-a șters lacrimile de căință și de rușine ale celui care-l chinuise, l-a spovedit și i-a dăruit iertarea. În acea noapte de Crăciun, au murit împreună, victimă și torționar, născuți făptură nouă în Împărăția Cerurilor.

Iată, așadar, de ce îi cinstim pe Sfinții din închisori. Pentru că tot acel sistem fusese creat pentru a dezumaniza, a înrăi, a face din om ucigaș de frate, turnător și torționar. Pentru a schilodi în om chipul lui Dumnezeu. Oameni ca Părintele Gherasim Iscu, însă, prin dragoste jertfelnică, au biruit acest iad nu doar pentru ei, nici doar pentru cei împreună-pătimitori, ci au smuls din ghearele acelui iad chiar și pe torționarii lor, pe cei care deveniseră unelte ale diavolului.

Toți aceștia, așadar, au apărat nu doar chipul lui Dumnezeu din ei, ci și din noi. Au păstrat aprinsă candela credinței în Dumnezeu, dar și în ceea ce reprezentăm noi, ca popor. Datorită lor avem un chip de om și un nume de creștin și de român. Datorită lor avem o patrie aici, pe pământ, și o patrie dincolo, în cer. Toți acești mărturisitori au crezut într-un bine comun și nu au vrut să trăiască doar pentru ei, ci au vrut să trăiască și să moară pentru semenul lor, pentru credința lor, pentru patria lor, pentru demnitatea copiilor și urmașilor lor.
Să-i cinstim cum se cuvine pe cei în mijlocul cărora S-a născut Hristos. Să-i cinstim pe cei întru care S-a preaslăvit Hristos. Pe cei care au fost cinstiți de Hristos. Să-i cinstim chiar dacă pe mulți dintre ei nu îi găsim în manualele de istorie și chiar dacă nu suntem plăcuți tuturor pentru aceasta. Să-i cinstim pentru că nu ei au nevoie de cinstirea noastră, ci noi, dacă vrem să ne numim creștini și români.

Iubiți frați și surori împreună rugători,

Noi, românii din diaspora, ne aflăm departe, fizic, de țară. Ne aducem aminte cu nostalgie de Crăciunul copilăriei, de mirosul de neuitat și unic al pământurilor natale, de colindători, de plugușor și de gerul Bobotezei. Ne aducem aminte de o lume vie, caldă, cu suflet. Nu o putem uita și ne doare și îi resimțim lipsa tot mai mult aici, într-o altă lume, rece, străină și, în multe privințe, moartă.

Ne adunăm aici departe de țară, pentru a ne regăsi în comuniune euharistică, în lăcașuri improvizate, în tot felul de clădiri care nu au fost construite pentru acest scop. Nu avem catedrale mărețe, nu avem biserici mari, încăpătoare, spațioase, cu clopote răsunătoare. Însă, de aici, din străinătate, de la aceste altare românești ridicate în locuri improvizate, umile, să ne aducem aminte de Hristos Cel născut în iesle. De aici, de la marginea societății în care ne aflăm, o societate de multe ori ostilă credinței, să ne aducem aminte de Întâiul dintre marginali și Întâiul dintre pribegi, de Hristos, Cel născut în iesle și refugiat în Egipt de furia lui Irod.

Foarte tragic este faptul că cei mai mulți dintre frățiile voastre ați plecat din țară pentru că ați simțit că nu aveți un viitor acolo. Un viitor pentru familie, pentru copii. Chiar și așa, aici departe, noi știm că avem o țară, că venim de undeva, că avem rădăcini. Este cumplit să fii abandonat și adevărul este că mulți dintre românii din diaspora, au simțit, poate, că țara i-a abandonat. Însă cei care s-au jertfit în închisori sunt o dovadă vie, care strigă la cer. Ei nu ne-au abandonat pe noi și nu și-au abandonat nici țara. Să le ascultăm mărturisirea, să luăm aminte, să stăm cu frică!

Să nu ne abandonăm nici noi țara! Să nu ne abandonăm neamul! Să ne aducem aminte că nu noi ne-am născut pe noi și nici nu ne-am născut doar pentru noi, ci că aparținem unei familii, aparținem unei comunități, că avem înaintași și că vom avea urmași, că ne înscriem într-o continuitate de jertfe, de lupte și de nevoințe.

Scumpii mei fii și fiice sufletești,

În aceste zile ale sărbătorii Nașterii Domnului, citim în Evanghelie un lung șir de protopărinți ai lui Iisus. În acest lung șir sunt și drepți ai lui Dumnezeu, dar sunt și oameni care au căzut. Hristos nu S-a dezis de neamul Său, ci l-a asumat întreg, cu drepți și cu păcătoși. S-a născut într-o comunitate reală, cu înaintași concreți, pomeniți fiecare după numele său.

Să înțelegem, așadar, că și noi ne naștem într-un neam concret pe care trebuie să-l asumăm. Astăzi ni se spune pe toate căile că neamul nostru este unul de ocară, iar eroii noștri au fost criminali și neisprăviți. Istoria este rescrisă, iar exemplele noastre cele mai de preț sunt defăimate și minimalizate. În fața acestui val nihilist, să ne luăm, însă, crucea neamului nostru și să o purtăm cu demnitate, neluând seama la ocările aruncate asupra înaintașilor și neamului nostru, „cu ochii ațintiți asupra lui Iisus” (Evrei 12, 2).

https://www.activenews.ro/stiri-diaspora/Pastorala-la-Nasterea-Domnului-a-lui-PS-Macarie-Ni-se-spune-pe-toate-caile-ca-neamul-nostru-este-unul-de-ocara-iar-eroii-nostri-au-fost-criminali-si-neispraviti.-Istoria-este-rescrisa-iar-exemplele-cele-mai-de-pret-sunt-defaimate-si-minimalizate-147990


Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4335
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #12942 : Decembrie 08, 2017, 21:44:35 »

În încheiere, vă aduc la fereastra sufletului „Colindul robului” compus de Valeriu Gafencu în cinstea și spre pomenirea Părintelui Mărturisitor Gherasim Iscu:

Pe malul Trotușului
Cântă robii Domnului,
Înjugați la jugul Lui.

Dar cântarea lor e mută,
Că-i din suferință multă,
Și-i cu lacrimi împletită.

În inima robului
Domnu-și face ieslea Lui
În noaptea Crăciunului.

Flori de crin din ceruri plouă
Peste ieslea Lui cea nouă
Și din flori picură rouă.

Stă un copilaș în zare
Și privește cu mirare
La fereastra de-nchisoare.

Lângă micul copilaș
S-a oprit un îngeraș
Ce-i șoptește drăgălaș:
Azi Crăciunul s-a mutat
Din palat la închisoare
Unde-I Domnu-ntemnițat;

Și copilul cel din zare
A venit la închisoare
Să trăiască praznic mare. Amin!

Refren:
Lăsați-i pe copii să vină,
Să-mi aducă din grădină
Dalbe flori de sărbători,
Dalbe, dalbe flori! Amin!

Al vostru părinte și frate colindător,
fierbinte rugător către Domnul și de tot binele voitor,

† Episcopul Macarie
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4335
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #12943 : Decembrie 09, 2017, 10:26:38 »

Naspa, n-as fi vrut sa fiu in pielea lui in 1944, insa ca urmare a deciziei de asa zisa intoarcerea a armelor, corpuri intregi din armata romana au ajuns in Siberia. Cum si de ce sa fie canonizat ? Cum poti sa-l compari cu Stefan cel Mare ?
De-a lungul anilor m-am tot uitat sa vad daca casa regala trimite macar o coroana de flori la cei omorati in 89. Nimic ! Aceia sunt adevarati mucenici !


Fostul şef al Casei Regale propune canonizarea Regelui Mihai


Fostul şef al Casei Regale propune canonizarea Regelui Mihai
8 decembrie 2017 (R.C.) Actualitate 15

Dan Bădic, fostul şef al Casei Regale, este de părerea că Regele Mihai ar trebui canonizat, precizând că pentru o astfel de măsură ar fi nevoie de 50.000 semnături.

„Judecând, în același timp, suferința surghiunului regal de 70 de ani, acest om este un sfânt. Am spus, în sinea mea, că ar fi extrem de oportun ca poporul român să poată să accepte canonizarea Majestăţii Sale”, a declarat Dan Bădic la TVR.

Fostul şef al Casei Regale susţine că vrea să meargă cu propunerea la Patriarhul Daniel, fiind necesare 50.000 de semnături, potrivit Tvr.

Regele Mihai a murit, marţi, la locuinţa sa din Elveţia. Trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi adus în România pe 13 decembrie, urmând a fi înmormântat pe 16 decembrie.

https://www.cotidianul.ro/fostul-sef-al-casei-regale-propune-canonizarea-regelui-mihai/
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4335
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #12944 : Decembrie 09, 2017, 10:48:11 »

V-am tot zis ca se lucreaza la doua capete. Credeti ca cineva il va verifica la venituri pe acest deputat PSD ?

Proiect consum droguri. Lazăr Gigel, atac la Manole: Un alt fiasco în materie de antidrog


Deputatul bucureștean Florin Manole (PSD) a depus joi, în Parlament, un proiect de modificare a Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, potrivit căruia consumul de droguri va fi permis în camere special amenajate.
Președintele CIADO, Lazăr Gigel, critică acest proiect, susținând că ”s-a mai trezit un deputat care nu înțelege nimic din Antidrog”.

”S-a mai trezit un deputat ce nu înțelege nimic din ANTIDROG, ca doar puțină imagine nu strică. Se vorbește de 9.000 consumatori droguri injectabile fără să se specifice că de fapt acest număr reprezintă consumatorii ce primesc seringi la schimb prin ONG-uri în mare parte. Se uită de cei ce folosesc seringi între ei fără să primească de la ONG-uri sau cei ce sunt sub tratament în diferite instituții specializate. Opinăm că numărul consumatorilor de droguri injectabilel în București, depășește 50.000 persoane. Proiectul de lege se referă la consumatorii de droguri injectabile uitându-se de consumatorii a celorlalte tipuri de droguri .... Un alt fiasco în materie de antidrog.”, spune acesta.

Potrivit proiectului depus de Florin Manole, legea anti-drog se completează prin înființarea unor „camere de consiliere și consum supravegheat" de droguri, descrise drept „facilități sanitare sterile, amenajate special, în care persoanele dependente pot primi consiliere și pot consuma supravegheat droguri într-un mediu sigur, în prezenţa unei echipe multi-disciplinare de profesionişti, cu scopul de a reduce riscurile asociate consumului de droguri în spații publice, atât pentru consumatori, cât și pentru comunitate".

Inițiatorul susține că datele de la Agenția Națională Antidrog arată că peste 1.000.000 de seringi pe an se utilizează de către consumatorii de droguri injectabile în București și multe dintre seringi zac aruncate în spații publice reprezentând un pericol pentru sănătatea publică.

https://www.dcnews.ro/proiect-consum-droguri-lazar-gigel-atac-la-manole-un-alt-fiasco-in-materie-de-antidrog_569936.html
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
Pagini: 1 ... 861 862 [863] 864 865 ... 995
Schimbă forumul: