Main Content:

Pagini: 1 ... 931 932 [933] 934 935 ... 996

ARICOLE DE PRESA

 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4340
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #13980 : Mai 16, 2018, 18:14:38 »

Martirii din temnițele comuniste au fost comemorați de Ziua lor națională

Ziua Națională a Martirilor din închisorile comuniste a fost marcată, pentru prima oară, de la instituirea acestei sărbători în 2017.

Lângă statuia lui Iuliu Maniu și în fața clădirii Ministerului de Interne, câteva sute de bucureșteni s-au recules în timpul unei slujbe dedicate celor trecuți în lumea drepților, informează Biroul de Presă al Fundației Ion Gavrilă Ogoranu.

Un sobor de preoți din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor au oficiat o slujbă de pomenire a tuturor martirilor ce au murit în închisorile și lagărele politice comuniste.

Dintre deținuții politici prezenți la manifestare, au luat cuvântul părintele Nicolae Bordașiu, pătimitor în temnițele comuniste, Zoe Rădulescu, fiica luptătorului Gogu Puiu, născută în detenție, și respectiv dl Gheorghe Nichifor, arestat în 1949 ca elev, membru al unei organizații clandestine de rezistență anticomunistă.

În finalul manifestării, participanții au pornit într-un Marș al Memoriei, purtând făclii aprinse și intonând imnuri dedicate celor căzuți, pe Calea Victoriei, pe Bulevardul Elisabeta, până la biserica Sf Ilie Gorgani, cunoscută ca loc de adunare, după 1989, al foștilor deținuți politici, precizează sursa citată.

https://www.activenews.ro/stiri-social/Martirii-din-temnitele-comuniste-au-fost-comemorati-de-Ziua-lor-nationala-150879
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #13981 : Mai 16, 2018, 18:20:28 »

Dumnezeu sa-i odihneasca !!!  Domnule Mercurie...
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #13983 : Mai 17, 2018, 02:13:17 »

Nu promit ca astazi..., dar maine te lamuresc in leg. cu acest 'protest'. Momentan iti pot spune doar ca sunt unele personaje in imagine care n-au 'nici in clin, nici in maneca', cu titlul si continutul articolului.
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #13984 : Mai 17, 2018, 06:27:57 »

"Zeci de judecători și procurori argeșeni..."   Nu totalmente..., dar (un pic) mai apropiat de realitate.....fata de "Zeci de judecatori de la Curtea de Apel Pitesti au participat, miercuri, la un protest..." din articolul pe care l-ai indicat...  Si voi reveni...''impertinent''...!!! Kiss Grin Cry Cool
http://www.ziarulprofit.ro/index.php/video-zeci-de-judecatori-si-procurori-argeseni-au-protestat-pe-scarile-curtii-de-apel-pitesti/
Memorat
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4340
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #13985 : Mai 17, 2018, 13:58:58 »

Varujan Vosganian: Cum e posibil să lăsăm o firmă din Marea Britanie să se înstăpânească peste învățăturile unuia dintre marii duhovnici ai neamului, de parcă Arsenie Boca ar fi o marcă de săpun sau pastă de dinți? Am înnebunit cu toții?Scandalul în urma căruia s-a aflat că o firmă din străinătate ar fi înregistrat „marca Arsenie Boca”, iar reprezentantul acestuia din România a cerut confiscarea portretelor și cărților marelui duhovnic, a născut o reacție categorică din partea deputatului Varujan Vosganian, liderul grupului parlamentar ALDE.

Acesta s-a întrebat dacă nu cumva, în curând, urmează ca cineva să înregistreze „marca Dumitru Stăniloae” sau „marca Nichita Stănescu” și se întreabă cum ar reacționa francezii dacă cineva ar înregistra „marca Jeanne d'Arc”.

„Se deschide dosar penal împotriva memoriei părintelui Arsenie Boca?!? Am înnebunit cu toții?

Că nu suntem în stare să ne apărăm pe noi , cei vii, pot înțelege, dar că nu suntem în stare să ne apărăm nici morții, asta e peste poate. Cum e posibil să acceptăm ca o firmă din Marea Britanie, cu director ungur, să se înstăpânească peste imaginea și învățăturile unuia dintre marii duhovnici ai neamului, Arsenie Boca??? Și, pe deasupra, utilizând un fel de reprezentant local din Arad, de parcă Arsenie Boca ar fi o marcă de săpun sau de pastă de dinți! Poliția se năpustește prin magazinele cu obiecte de cult și prin librării, dă iama prin mănăstiri, confiscând imaginile și cărțile cu figura și învățăturile duhovnicești ale părintelui!!!
 
Iar firma din Marea Britanie obligă pe cei care răspândesc învățăturile părintelui să ia licență, de parcă Arsenie Boca ar fi un software!!! Imaginea și cărțile părintelui Boca au făcut obiectul cercetării Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și pe fapta de a răspândi imaginile și învățăturile părintelui Boca s-a deschis un dosar penal in rem. Poate că și numele părintelui, scris pe cruce, încalcă dreptul de proprietate al vreunei firme de aiurea... Să fie oare reale toate astea sau sunt doar rodul unor halucinații?

Și dacă mâine se înregistrează și marca Dumitru Stăniloaie, și Arsenie Papacioc, și Teofil Părăianu, și Iustin Pârvu, undeva prin Letonia sau prin Danemarca, de niște firme conduse de te miri cine, poate chiar de niscaiva musulmani, rămânem fără toți acești duhovnici ai noștri, fără a avea măcar dreptul de a-i canoniza căci, nu-i așa canonizarea presupune folosirea numelui celui canonizat? Și dacă cineva preia marca numelui morților din rezistența anticomunistă sau al celor uciși în 1989, vom rămâne și fără martiri? Ori marca Nichita Stănescu sau Marin Sorescu, ca să rămânem și fără poeții noștri? Iar DIICOT se va ocupa de grupurile infracționale care tipăresc fără licență de aiurea Elegiile lui Nichita sau Teologia Dogmatică a lui Dumitru Stăniloae?

Nu știu cine a pus la cale această acțiune și cât este ea o provocare cu bună știință sau doar o tentativă oneroasă de a câștiga bani. Reacția Poliției Române, de o fermitate și promptitudine demne de o cauză mai bună, precum și apatia societății românești mă lasă, însă, fără grai. Mă întreb ce ar fi spus francezii sau englezii dacă vreo firmă din România ar fi înregistrat marca Jeanne d'Arc ori Amiralul Horatio Nelson. Poliția din Franța ori cea din Marea Britanie ar fi dat iama prin magazine să confiște efigiile acestora și ar fi deschis dosare penale in rem celor care cutezau să omagieze memoria lor?

Ministrul de Interne trebuie să ne explice ce a fost cu această bruscă hărnicie a Poliției, dacă ea a fost comandată de la centru sau de unde altundeva. OSIM să verifice legalitatea acestei mărci și să ne spună dacă mai există în Europa vreun caz similar în care imaginea pioasă a unui duhovnic este confiscată în acest mod sfidător și mercantil. Iar noi, dacă suntem cu adevărat un popor, să ne apărăm morții, dacă batjocura față de noi înșine nu mai suntem în stare s-o stăvilim”, a scris deputatul.

https://m.activenews.ro/stiri-social/Varujan-Vosganian-Cum-e-posibil-sa-lasam-o-firma-din-Marea-Britanie-sa-se-instapaneasca-peste-invataturile-unuia-dintre-marii-duhovnici-ai-neamului-de-parca-Arsenie-Boca-ar-fi-o-marca-de-sapun-sau-pasta-de-dinti-Am-innebunit-cu-totii-150923Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4340
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #13988 : Mai 20, 2018, 18:50:05 »

Forțele de ordine i-au AGRESAT cu brutalitate pe creștinii care manifestau pașnic, cu rugăciuni și cântece, împotriva unui marș al homosexualilor prin Chișinău. Imagini (VIDEO)

Violență la marșul homosexualilor de la Chișinău. Câteva sute de creștini ortodocși din Basarabia au fost agresați de către forțele de ordine, în timp ce își manifestau pașnic nemulțumirea față de deșfășurarea marșului homosexualilor prin oraș.

Credincioșii erau pe trotuare și pe străzile adiacente bulevardelor pe unde treceau activiștii LGBT, cântând imnuri creștine sau spunând rugăciuni. Atitudinea forțelor de ordine a fost cu atât mai surprinzătoare cu cât activiștii LGBT erau la mare distanță și erau păziți de sute de jandarmi înarmați până-n dinți.

Imaginile filmate arată cum zeci de credincioși, care se rugau în stradă, sunt pur și simplu asaltați de către forțele de ordine.

Mulți dintre credincioșii agresați erau femei, copii sau bătrâni. Printre victime erau monahi și preoți.
https://www.activenews.ro/stiri-basarabia/Fortele-de-ordine-i-au-AGRESAT-cu-brutalitate-pe-crestinii-care-manifestau-pasnic-cu-rugaciuni-si-cantece-impotriva-unui-mars-al-homosexualilor-prin-Chisinau.-Imagini-150974
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4340
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #13991 : Mai 21, 2018, 18:11:19 »


Istoricul Ioan Scurtu: Opinia mea clară este că la nivel central nu se dorește marcarea cum se cuvine a Centenarului. Pe teritoriul țării se desfășoară o intensă propagandă revizionistă și autoritățile nu intervin în niciun fel

Pentru cei care se așteptau ca 2018 să fie un an al sărbătorii naționale a Marii Uniri, Anul Centenarului este, cu siguranță, o dezamăgire. Autoritățile s-au întrecut în scandaluri și bătălii politice, lăsând interesul național pe plan secund.

Acest lucru a fost remarcat, cu amărăciune, și de istoricul Ioan Scurtu. Acesta afirmă că la nivel central se aruncă vorbe, declarații, dar fără nicio susținere. Excepția pozitivă de la regulă o constituie Biserica Ortodoxă.
„Activități dedicate Marii Uniri se desfășoară în școli, universități, societăți, asociații etc. Academia Oamenilor de Știință din România are un întreg program dedicat Marii Uniri. Problema esențială este că la nivel central, la nivel de Președinție, la nivel de Guvern, la nivel de Parlament nu se face nimic. Doar niște vorbe, niște declarații, dar fără o susținere materială.

S-a creat în timpul Guvernului Ponta un comitet care avea în frunte pe primul ministru și mai mulți miniștri. (…) A venit Guvernul Cioloș, care a lansat sloganul „România 100”, de care a uitat, apoi Guvernul Grindeanu a înființat alt comitet. A venit Guvernul Tudose, care a creat și el un comitet. Guvernul Dăncilă a constituit și el un comitet. În asemenea comitete nu figurează istorici.

Opinia mea clară este că de la nivel central nu se dorește marcarea așa cum se cuvine a Centenarului. Și am găsit o explicație: de vreme ce președintele UDMR a zis că nu are ce sărbători la 1 decembrie, partidul aflat la guvernare, având nevoie de voturile UDMR, a considerat că nici el nu are ce sărbători la 1 decembrie. Sigur, în preajma evenimentului, o să se organizeze o ședință a Parlamentului, o să-și dea decorații reciproc, medalii, poate vor avea loc niște serbări câmpenești sau mai știu eu de care, dar este clar că nu va rămâne nimic semnificativ realizat de actualii guvernanți la Centenarul Marii Uniri.

Noroc cu Biserica Ortodoxă. Din inițiativa ei se construiește Catedrala Neamului. Sunt convins că va fi inaugurată pe 30 noiembrie 2018, așa cum a declarat Patriarhul Românei și astfel vom avea un monument reprezentativ care va rămâne în istorie”, a spus Scurtu într-un interviu acordat agenției Agerpres.

Acesta mai spus că după 1989, nu s-a înregistrat nicio acțiune semnificativă de politică externă a României.

„Iertat să-mi fie, și sper să nu fiu interpretat politic, dar nu am găsit, ca istoric, nici o inițiativă cu adevărat semnificativă de politică externă a României de după 1989. Sigur, se spune că am aderat la NATO și am intrat în Uniunea Europeană, dar aceasta nu era o politică românească, ci una globală, prin care statele care au făcut parte din Tratatul de la Varșovia au aderat la NATO, iar cele care erau membre în CAER – Consiliul de Ajutor Economic Reciproc – au intrat în Uniunea Europeană. Acesta a fost o caracteristică a politicii europene și mondiale la care s-a asociat și România”, a adăugat academicianul.

Pe lângă politicienii români, istoricul Ioan Scurtu arată cu degetul spre Ungaria și Rusia, acolo unde la nivel academic încă nu s-a acceptat unirea Basarabiei, respectiv a Transilvaniei, cu România.

„Pe de altă parte, istoricii din Rusia și Ungaria nu acceptă ideea Unirii Basarabiei și respectiv a Transilvaniei. Constat că poziția lor este promovată și pe teritoriul României. În ultimii ani am mers în Harghita și Covasna și am constatat că la chioșcurile amplasate pe trotuar se vând tricouri cu „Nu! Nu! Niciodată!”, lozinca prin care s-a negat tratatul de la Trianon, sau cu „4 iunie 1920 – doliu național”. Se distribuie hărți în care Transilvania este inclusă în Ungaria. Pe teritoriul României! Am văzut vase pe care era scris „Ungaria Mare, nu Trianon!”. Deși, conform Constituției, România este stat național-unitar, pe teritoriul țării noastre se desfășoară o intensă propagandă revizionistă. Iar oficialitățile române nu intervin în nici un fel.

Desigur, nu este de așteptat ca istoricii din statele respective să-și schimbe poziția. Din câte știu, în Ungaria există un Comitet Trianon, care este finanțat serios, în timp ce la noi s-au tot înființat comisii Centenar, care n-au primit buget și care nu pot să facă nimic. De altfel, în aceste comisii nu figurează nici un istoric. Sunt tot felul de inși care au diverse preocupări și relații urmărind să aibă un atu în cariera lor politică”, a explicat Ioan Scurtu.

https://www.activenews.ro/cultura-istorie/Istoricul-Ioan-Scurtu-Opinia-mea-clara-este-ca-la-nivel-central-nu-se-doreste-marcarea-cum-se-cuvine-a-Centenarului.-Pe-teritoriul-tarii-se-desfasoara-o-intensa-propaganda-revizionista-si-autoritatile-nu-intervin-in-niciun-fel-151003
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4340
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #13993 : Mai 22, 2018, 19:03:54 »

Unde se ascundea un pui de vipera! Dar pe banii romanilor.


Afirmațiile unui fost consilier prezidențial: Dorința de a salva Identitatea națională și Coaliția pentru Familie, „semnale antieuropene”. Boierii și moșierii îl plăteau pe Eminescu să critice Occidentul!


Fostul consilier prezidențial, Iulian Fota, a acordat un interviu Revistei 22, în care a vorbit despre necesitatea occidentalizării totale a României.

Acesta a spus, printre altele, că obiectivul clasei politice și a societății românești trebuie să fie „o țară ca afară”.

„Eu am spus totdeauna: România nu are nevoie de proiect de țară pentru că îl are pe cel de la 1848 - occidentalizarea țării, proces care n-a fost finalizat, pentru că de fiecare dată contextul istoric ne-a încurcat. E valabilă și azi tema majoră a gândirii politice românești, recuperarea decalajului față de statele occidentale. Deci obiectivul e „o țară ca afară". Cât timp acest obiectiv nu e realizat, nu ne putem relaxa. Teama mea este ca discuția despre un nou proiect de țară să nu vină cumva să dilueze sau să ne îndepărteze de ceea ce este adevăratul și istoricul proiect de țară al României - România europeană sau occidentală”, a afirmat șeful Colegiului Național de Informații.

Acesta mai spune că teama pentru pierderea identității naționale sau demersul Coaliției pentru Familie, ar reprezentat „semnale antieuropene”:

În primul rând, această temă a identității naționale. Teama că, prin integrarea în UE și NATO sau prin globalizare, identitatea națională a României este pusă în discuție. În al doilea rând, vedem acest reviriment al protocronismului, al dacismului, al acestor teorii stupide prin care noi redevenim buricul Europei, teorii fără niciun fel de relevanță practică, nefundamentate științific, dar care prind. Dacă nu mai suntem daco-romani, ci doar daci și deci renunțăm la partea noastră latină, acesta ar putea fi un pas clar pe drumul antioccidental pe care deja au pornit destui.

Rep:Coaliția pentru Familie intră tot în această paradigmă antioccidentală?

Absolut. Poate e și îngrijorarea legitimă pentru declinul demografic al României. Dacă ne uităm în istoria României de la 1859 încoace, se vede o anumită recurență în astfel de manifestări antioccidentale. După fiecare moment important, bazat pe colaborarea strânsă cu Occidentul, vedem o recrudescență a naționalismului, a autohtonismului. Eminescu era un antipașoptist pentru că era acea luptă de putere între noua elită politică - burghezia, bancherii, comercianții - și vechea elită, cea care era bazată pe proprietatea pământului, moșierii, și aceștia îl finanțau pe Eminescu să desființeze toate ideile venite dinspre Europa prin pașoptism. În anii de după primul război mondial reușim realizarea României Mari după o strânsă colaborare cu Occidentul. Urmează în perioada interbelică o recrudescență a autohtonismului, a naționalismului, apare Mișcarea Legionară. Apare o contestare a Occidentului, cu teme pe care le auzim și azi: că Vestul ne tratează ca o țară de mâna a doua, că ne ține în genunchi”.\

https://www.activenews.ro/stiri-politic/Afirmatiile-unui-fost-consilier-prezidential-Dorinta-de-a-salva-Identitatea-nationala-si-Coalitia-pentru-Familie-%E2%80%9Esemnale-antieuropene-.-Boierii-si-mosierii-il-plateau-pe-Eminescu-sa-critice-Occidentul-151031

Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4340
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #13994 : Mai 22, 2018, 19:10:51 »

Voinea , iesit la pensie, o tine tot pe a lui: "n-au existat teroristi, prostilor , v-ati impuscat ointre voi". Si procurorii fac acelasi lucru..N-o sa vedeti in aceasta generatie denumirile unitatilor militare implicate in fenomenul terorist.

Dar da, subteranele Bucurestilor au fost folosite si in acest sens, ca de accea au si fost facute..


Fostul procuror Dan Voinea rupe tăcerea: tatăl lui Mircea Geoană , generalul Ioan Geoană, a lansat în 1989 diversiunea cu teroriștii din subteranDan Voinea, fostul procuror care a lucrat Dosarul Revoluției, a declarat la România TV că tatăl lui Mircea Geoană este cel care a lansat diversiunea cu teroriștii în subteranele Bucureștiului.

Declarația lui Voinea vine în contextul în care deja procurorii militari au stabilit că a avut loc începând cu seara zilei de 22 decembrie 1989, după apariția lui Ion Iliescu în peisaj, „declanșarea și executarea diversiunii militare manifestată complex pe mai multe planuri, fiind cauza principală a numeroaselor decese, vătămări corporale și distrugeri survenite. Probatoriul administrat a reliefat mecanismele dezinformărilor constante, având consecințe deosebit de grave, lansate prin intermediul TVR, Radiodifuziunii și mijloacelor militare de comunicații, astfel fiind instaurată la nivel național binecunoscuta psihoză teroristă. De asemenea, se conturează modalitatea prin care au fost transmise o serie de ordine militare diversioniste, cu consecințe deosebit de grave. Totodată, urmare a probatoriului administrat există o mai bună înțelegere a diversiunii radio-electronice. Au fost realizate progrese notabile pentru înțelegerea fenomenului diversionist (unic în istoria României prin complexitate și anvergură) atât sub aspectul mecanismelor concrete de acțiune cât și din perspectiva persoanelor ce au dirijat acest fenomen. Este de așteptat ca viitoarele cercetări să aducă lămuriri privind autorii diversiunii și eventualele complicități în realizarea acesteia.”, scriu procurorii militari.

Pentru serviciile aduse de Ioan Geoană în decembrie 1989, Mircea Geoană a fost mutat în Ministerul Afacerilor Externe.

În memoriile sale cuprinse în volumul „Între linii”, fostul consilier prezidențial, graficianul Eugen Mihăescu, povestește despre cum a ajuns Geoană de la un simplu cavaler al fluierului la vârful diplomației românești. Din sfera ariviștilor din lumea diplomației, autorul rememorează câteva fragmente despre cum a ajuns inginerul Mircea Geoană în numai câțiva ani la cel mai râvnit post din MAE în calitate de ambasador. El povestește că Mircea Geoană și-a început cariera ca referent încă din primele zile ale instalării lui Iliescu în fruntea statului.

Mihăescu vorbește în cartea sa și despre un episod mult mai interesant care cuprinde implicarea tatălui lui Mircea Geoană, generalul Ioan Geoană, în negocierile între Securitatea lui Ceaușescu și delegația evreiască mandatată să se ocupe de răscumpărarea evreilor în anii ‘70 – ‘80.

„Totul a devenit și mai clar câteva luni mai târziu, în 1996, când am intrat în librăria mea favorită din New York, Rizzoli’s. Acolo, la raionul de noutăți, am dat peste cartea de memorii a unuia dintre cei mai bogați americani, Edgar M. Bronfman, președintele companiei producătoare de băuturi Seagram. Am răsfoit cartea intitulată „The Making of a jew (Cum se face un evreu)” și am descoperit că are un capitol dedicat României. Nu era prea mare așa că l-am citit pe loc. Autorul povestea că, pe la începutul anilor ‘70, în calitate de președinte al Congresului Mondial Evreiesc, însoțit de Lawrence Eagleburger, pe atunci la Departamentul de Stat, și de avocatul Alfred Moses (viitor ambasador al SUA în România), a făcut o vizită la București. Intenționa să negocieze cu Ceaușescu emigrația evreiască. În acea perioadă au cerut să emigreze în Israel foarte mulți evrei, iar șmecherul s-a gândit să facă o afacere și din treaba asta. Tiranul a primit delegația și i-a explicat că România a făcut mari cheltuieli cu evreii, mai ales cu cei care și-au făcut gratuit studiile superioare. Organizațiile evreiești erau însă gata să plătească și cei trei aveau împuternicirea să negocieze prețurile. Când a venit vorba de „mercurial”, Ceaușescu s-a eschivat și le-a spus vizitatorilor săi că deleagă pe altcineva să poarte discuțiile despre bani. Bronfman îl numește pe trimisul lui Ceaușescu „The General”, pentru că avea un nume greu de pronunțat, dar care semăna cu acest cuvânt rostit în limba engleză. Sunt convins că generalul Geoană, căci despre el este vorba, primitor ca orice român, mai ales când are voie de la stăpânire, i-a invitat pe emisarii evreilor acasă, la masă și acolo, n-am nicio îndoială, l-au cunoscut pe adolescentul Mircea. Și uite cum hazardul aduce răspunsuri la toate misterele: cariera politică fulminantă a acestui tânăr insipid, dar și legăturile de afaceri dintre ambasadorul Statelor Unite la București, domnul Alfred Moses, și familia ambasadorului Geoană”, povestește Eugen Mihăescu.

Istoricul Corvin Lupu confirmă rolul lui Ioan Geoană din 1989

„Tot de Securitate aparținea și domnul General Ioan Geoană, care apoi a fost transferat la apărarea civilă și a fost șeful apărării. Tatăl lui Mircea Geoană a fost cel care a închis ușa pe dinăuntru de la buncărul de la sediul CC-ului, unde era postul de comandă al Comandantului Suprem. Avea legături cu toată țara, cu toată armata. Dacă intra Ceaușescu acolo, era nenorocire pentru complotiști. Generalul Geoană și-a făcut datoria și fiul său a fost recompensat. Ambasador la Washington, nu în Bulgaria. Domnul Mircea Geoană nu putea fi președinte pentru că noi suntem în NATO, iar serviciile noastre fac parte din comunitatea informativă a NATO, iar domnul Geoană a făcut parte din ecuația sovietică a loviturii de stat. Și pentru asta s-a spus…„până aici” ”, a declarat profesorul Lupu pentru Adevărul.

https://www.activenews.ro/stiri-politic/Fostul-procuror-Dan-Voinea-rupe-tacerea-tatal-lui-Mircea-Geoana-generalul-Ioan-Geoana-a-lansat-in-1989-diversiunea-cu-teroristii-din-subteran-151037


Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
Pagini: 1 ... 931 932 [933] 934 935 ... 996
Schimbă forumul: