Main Content:

Pagini: 1 ... 993 994 [995] 996 997 ... 1007

ARICOLE DE PRESA

Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #14910 : Octombrie 12, 2018, 08:13:16 »

" Documente secrete si dezvaluiri socante de pe Wikileaks. "                Sursa: http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=27&article=4737
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #14911 : Octombrie 26, 2018, 01:07:52 »

" Lazăr se apără demn în fața stalinismelor lui Toader. Cu o demnitate fără reproș și copleșit de emoție! „Mă simt într-un moment special nu doar al carierei mele, ci și un moment special al României.” "

https://www.comisarul.ro/articol/video-lazar-se-apara-demn-in-fata-stalinismelor-lu_969007.html?fbclid=IwAR3x4Lwiu_69ntExxEK-Wk8w6f0fZrBAFy2TF-5wW57-DpMLPBsTp2huCeI

Mda ... 'curat stalinism'? ... numai ca ii apartine intregului articol  (asta insemnand: (ne)semnatar, titlu,  continut, comentarii!) ...  !!!
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #14912 : Octombrie 28, 2018, 01:05:22 »

" ALERTĂ - Klaus Iohannis, 9 dosare penale clasate la Alba Iulia "

"Preşedintele Klaus Iohannis a fost vizat de nu mai puţin de 9 dosare penale la Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia, în perioada 2007-2018, a precizat oficial unitatea de parchet, într-un răspuns pentru Antena 3.
Niciunul dintre cele 9 dosare nu a fost finalizat sau confirmat de Augustin Lazăr, deşi într-o mare parte din acest interval actualul procuror general era şef sau adjunct al Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia.
În acest condiţii, nu este clar de ce Augustin Lazăr a ataşat dosarului de candidatură, în 2016, o clasare a unui dosar în care Iohannis a avut calitatea de făptuitor."


https://www.stiripesurse.ro/alerta-klaus-iohannis-9-dosare-penale-clasate-la-alba-iulia_1299295.html?fbclid=IwAR1R-iPHqpfXirhTM4uQPIxm3EIvAkoYpHRkixB619YXYRk45oxxXQa7gpo
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #14913 : Octombrie 28, 2018, 02:15:13 »

" Teodor Mărieș, liderul revoluționarilor, îl pune la punct pe Dement: Condamnatul Dragnea, urmaş al FSN, vrea să confişte și să maculeze punctul 8 al proclamaţiei de la Timişoara. "

"Retorica liderilor PSD privind lustraţia magistraţilor care au semnat protocoalele cu SRI nu a rămas nesancţionată. Liderul Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş şi judecătorul Cristi Danileţ îi pun la punct pe liderii social-democraţi care au folosit termenul “lustraţie”."

https://www.comisarul.ro/articol/teodor-maries-liderul-revolutionarilor-il-pune-la-_969239.html?fbclid=IwAR1SCVeklzGC5bsKKSQtq-NRrDeUuQpHMnfE9UO10rqQ3mfTZ8LTjhBf1gk

" Mărieş, liderul revoluţionarilor: “Vorbind despre lustraţia magistraţilor, condamnatul Dragnea vrea să confişte şi să maculeze punctul 8 de la Timişoara”. Danileţ: “E o blasfemie” "
https://www.g4media.ro/maries-liderul-revolutionarilor-vorbind-despre-lustratia-magistratilor-condamnatul-dragnea-vrea-sa-confiste-si-sa-maculeze-punctul-8-de-la-timisoara-danilet-e-o-blasfemie.html

"Mărieş, liderul revoluţionarilor" ... '' 'solderbaisolder' cu Cristi Danilet''.  Lider ... al cui ... proclamat de  (catre)  cine ... o   (mai)  fi dat vreun decret K.W.Iohannis ...  !?
Memorat
 • Martinel
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1117
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #14914 : Octombrie 28, 2018, 02:17:30 »

are atita putere cit ii da cei din jurul sau!!!
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #14915 : Octombrie 28, 2018, 03:17:36 »

Luna octombrie a fost  'f.incarcata dar si extrem de productiva' ... pentru  "Monica Macovei - Cel mai eficient europarlamentar", - cf. lu' ''guagal'', - ...  ?!  ?!  ?!

https://monicamacovei.eu/   |   https://monicamacovei.eu/blog   |   https://monicamacovei.eu/blog/page/2/
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #14916 : Noiembrie 10, 2018, 10:50:39 »

Nu sunt dovezi certe, doar se discuta in unele cercuri. Si nici rezultatul alegerilor din SUA nu par a favoriza o asemenea miscare.
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #14917 : Noiembrie 10, 2018, 10:58:19 »


www.activenews.ro/stiri-politic/Un-jurnalist-roman-sustine-ca-fostul-strateg-al-lui-Donald-Trump-Steve-Bannon-vine-in-Romania-pentru-a-pune-umarul-la-ridicarea-unei-formatiuni-nationaliste-si-eurosceptice-153405?fbclid=IwAR2iJ4YIRg3A3dxuREF-iTL-9q7PQ7WcvFSZlJWa6u6I-NTA3ATFuyYk1QI
Vineri, 9 noiembrie 2018

Un jurnalist român susține că fostul strateg al lui Donald Trump, Steve Bannon, vine în România pentru a pune umărul la ridicarea unei formațiuni naționaliste și eurosceptice

DE ANDREI NICOLAE


Steve Bannon, fostul consilier și strateg al Președintelui SUA, Donald Trump, va sosi la București în această iarnă, anunță Cătălin Tache, jurnalist la cotidianul Național.

Acesta susține că mișcarea naționalistă pan-europeană a lui Bannon, „The Movement”, și-ar fi început activitatea și-n România, începând cu luna trecută. Mai precis, este vorba despre operațiuni de sondare a opiniei publice în ceea ce privește personalitățile care ar urma să creeze noul pol conservator-naționalist din România.

Conform lui Tache - care trebuie spus, nu prezintă nicio dovadă în sprijinul afirmațiilor sale -, noul partid eurosceptic va participa chiar la alegerile europarlamentare din 2019, urmând apoi să aibă un candidat la Președinție.

Jurnalistul de la cotidianul Național mai spune că Bannon va fi sprijinit în activitatea sa de noul ambasador american de la București, Adrian Zucherman. Conform sursei citate, Bannon va beneficia de sprijinul tacit al PSD.
 
Steve Bannon este fost redactor-șef al publicației conservatoare Breitbart.com și a fost unul dintre liderii de campanie ai Președintelui Donald Trump. Ulterior, Trump l-a eliberat din funcție pe Bannon, iar acesta a pornit printr-un turneu european pentru a pune bazele unei mișcări naționaliste pan-europene, The Movement („Mișcarea), cu scopul declarat de a lupta împotriva rețelei „societății deschise” a lui George Soroș.
« Ultima modificare: Noiembrie 10, 2018, 11:31:38 de către razvan »
Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1069
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #14919 : Noiembrie 13, 2018, 14:26:52 »Rezoluția privind statul de drept în România, adoptată la Strasbourg
Parlamentul European a votat rezoluția referitoare la statul de drept în România, după dezbaterile pe această temă pe care le-a organizat în februarie 2017, februarie şi octombrie acest an. Rezultatul votului a fost 473 voturi pentru, 151 împotrivă, 40 abțineri.Parlamentul European a adoptat rezoluția cu privire la statul de drept din România.
Votul a avut loc astăzi la Strasbourg.
Potrivit draftului rezoluţiei, Parlamentul European îndeamnă Parlamentul şi Guvernul României să pună în aplicare pe deplin toate recomandările Comisiei Europene, ale GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia şi să se abţină de la orice reformă care ar pune în pericol respectarea statului de drept, inclusiv independenţa sistemului judiciar.
De asemenea, eurodeputaţii invită Comisia Europeană „să monitorizeze acţiunile întreprinse de autorităţile române pe baza recomandărilor”.

Totodată, Legislativul european condamnă „intervenţia violentă şi disproporţionată” a forţelor de ordine în timpul protestelor de la Bucureşti din august 2018.

Tot astăzi, urmează să fie prezentat raportul MCV care, potrivit unor surse, va fi mai dur pentru România decât pentru Bulgaria. Executivul comunitar va arăta că România a îndeplinit doar două din cele 12 recomandări (referitoare la Sistemul Prevent al Agenţiei Naţionale de Integritate şi Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate) şi va adăuga alte recomandări extrem de dure, potrivit News.ro.
Draftul rezoluției referitoare la statul de drept din România
Potrivit draftului rezoluţiei, Parlamentul European:
”1.  subliniază că este de importanţă fundamentală să se asigure respectarea deplină a valorilor europene comune enumerate la articolul 2 din TUE şi să se garanteze drepturile fundamentale prevăzute de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene;
2.  este profund preocupat de revizuirea legislaţiei judiciare şi penale din România, îndeosebi din cauza posibilităţii ca aceasta să ducă la subminarea structurală a independenţei sistemului judiciar şi a capacităţii acestuia de a combate eficient corupţia din România, precum şi la slăbirea statului de drept;
3.  condamnă intervenţia violentă şi disproporţionată a poliţiei în timpul protestelor de la Bucureşti din august 2018;
4.  invită autorităţile române să instituie garanţii prin care să asigure o bază transparentă şi legală pentru orice tip de cooperare instituţională şi să evite orice ingerinţă care dereglează mecanismele de verificare şi de echilibrare; solicită întărirea controlului parlamentar asupra serviciilor de informaţii;
5.  îndeamnă autorităţile din România să se opună măsurilor care ar duce la dezincriminarea corupţiei în rândul funcţionarilor de stat şi să aplice strategia naţională anticorupţie;
6.  recomandă insistent să se reconsidere legislaţia privind finanţarea, organizarea şi funcţionarea ONG-urilor în ceea ce priveşte potenţialul acesteia de a intimida societatea civilă şi de a intra în conflict cu principiul libertăţii de asociere şi cu dreptul la viaţa privată; consideră că această legislaţie trebuie aliniată pe deplin la cadrul UE;
7.  îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de restricţiile politice aplicate libertăţii presei şi faţă de propunerile legislative care ar incrimina denigrarea României în străinătate şi ar reintroduce defăimarea în Codul Penal;
8.  îndeamnă Parlamentul şi Guvernul României să pună în aplicare pe deplin toate recomandările Comisiei Europene, ale GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia şi să se abţină de la orice reformă care ar pune în pericol respectarea statului de drept, inclusiv independenţa sistemului judiciar; îndeamnă la purtarea unui dialog constant cu societatea civilă şi subliniază că trebuie abordate chestiunile menţionate mai sus pe baza unui proces transparent şi incluziv; încurajează solicitarea din proprie iniţiativă a avizelor Comisiei de la Veneţia cu privire la măsurile legislative în cauză înainte de aprobarea lor definitivă;
9.  solicită guvernului român să coopereze cu Comisia Europeană în conformitate cu principiul cooperării loiale prevăzut de tratat;
10.  îşi reiterează regretul cu privire la decizia Comisiei de a nu publica Raportul UE pe 2017 privind combaterea corupţiei şi invită cu insistenţă Comisia să îşi reia fără întârziere exerciţiul anual de monitorizare a luptei împotriva corupţiei în toate statele membre; invită Comisia să elaboreze un sistem de indicatori stricţi şi de criterii uniforme uşor aplicabile, pentru a măsura nivelul corupţiei din statele membre şi pentru a evalua politicile anticorupţie ale acestora, în conformitate cu Rezoluţia Parlamentului din 8 martie 2016 referitoare la raportul anual pe 2014 privind protejarea intereselor financiare ale UE
11.  susţine cu fermitate un proces regulat, sistematic şi obiectiv de monitorizare şi de dialog, cu participarea tuturor statelor membre, în scopul protejării valorilor de bază ale UE, şi anume a democraţiei, drepturilor fundamentale şi statului de drept, proces care să implice Consiliul, Comisia şi Parlamentul, astfel cum s-a propus în Rezoluţia Parlamentului din 25 octombrie 2016 conţinând recomandări adresate Comisiei referitoare la crearea unui mecanism al UE pentru democraţie, statul de drept şi drepturile fundamentale (Pactul pentru DSF); reiterează faptul că acest mecanism ar trebui să cuprindă un raport anual cu recomandări specifice pentru fiecare ţară;
12.  invită Comisia, în calitatea sa de gardian al tratatelor, să monitorizeze acţiunile întreprinse de autorităţile române pe baza recomandărilor, continuând să ofere sprijin complet României în identificarea unor soluţii adecvate;
13.  încredinţează Preşedintelui sarcina de a transmite prezenta rezoluţie Comisiei, Consiliului, guvernelor şi parlamentelor statelor membre, precum şi Preşedintelui României.”
La dezbaterea din octombrie din plenul PE, a participat şi premierul Viorica Dăncilă, care a cerut Comisiei Europene să dea socoteală de ce în rapoartele MCV nu s-a scris despre protocoale şi încălcarea drepturilor omului în România. Ea a susţinut că ”milioane de români” s-au aflat sub monirotizarea serviciilor secrete şi că există hotărâri judecătoreşti care arată cum s-au falsificat probe sau cum erau santajaţi martorii pentru a obţine de la ei mărturii mincinoase. ”Nu am venit să dau socoteală, am venit pentru că vă preţuiesc şi vă respect. Cer acelaşi respect pentru poporul român. Pentru cine vrem să construim un sistem de justiţie viabil în România: pentru MCV, pentru politicieni? Nu, vrem să facem o justiţie independentă pentru cetăţeni. De la cetăţeni trebuie să înceapă orice discuţie”, a afirmat Viorica Dăncilă.
În finalul dezbaterii din Parlamentul European, premierul a acuzat dezinformările privind situaţia din România şi a susţinut că Guvernul pe care îl conduce ”este iubit de români” şi se bucură de o largă susţinere populară.
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a reluat criticile aduse Guvernului român, spunând că ultimele evoluţii privind modificările asupra legilor justiţiei şi a codurilor penale sunt o sursă de îngrijorare pentru Comisia Europeană şi că situaţia din România s-a deteriorat. El a mai spus că până acum Parlamentul României nu a dat semne că răspunde recomandărilor organismelor europene. "Cred sincer că încă mai avem o şansă să schimbăm situaţia", a afirmat Timmermans.
De asemenea, el a cerut ca autorităţile române să înceapă o investigaţie cu privire la protocoalele serviciilor de informaţii cu instituţiile din justiţie, pentru că este nevoie de o independenţă a justiţiei.


Memorat
 • Viasat
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 651
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #14920 : Noiembrie 19, 2018, 16:52:46 »

Un nume care a fost vehiculat mult în 2005, dar și după aceea, pînă în 2011-2012, reapare în actualitate. 14343.
" Situaţia tensionată din Siria a picat numai bine pentru PSD-ul lui Ponta, Ilici şi Năstase, oferindu-i şansa lui „Dark Horse“ Corlăţean să se joace din nou de-a ministrul din umbră al MAE şi, mai mult, să spele putina finanţărilor dubioase venite înspre PSD prin tot felul de canale obscure. Concret, este vorba de „miza Omar Hayssam“, personaj de tristă amintire pentru gaşca lui Ilici Iliescu, cel care obişnuia să-l plimbe peste tot în cadrul vizitelor sale

http://www.mondonews.ro/Stenograme-Omar-Hayssam---Basescu-catre-Hayssam-Iti-iei-copiii-si-du-te-in-America+id-14765.html
http://www.presaonline.com/stiri/evenimente/cardasia-basescu-hayssam-confirmata-de-seful-sri-779213.html
http://mercenarul.weblog.ro/2011/03/30/secretul-lui-hayssam-basescu-este-initiatorul-rapirii-din-irak/

 MAI MULTE RELATII VA POATE DA OMUL DE CURTE A LUI MAIOR , JURISTUL GRUPARII PENALE IN PERSOANA LUI FILIMON OCTAVIAN , IMPLICAT IN ACTIUNEA DIN PIATA UNIVERSITATII IN ANUL 2005 IN CEEA CE PRIVESTE JURNALISTII RAPITI , RECOMPENSAT DE CATRE TATAL JURNALISTEI Marie Jeanne ,SENATORUL P.S.D. ION VASILE .

Pina unde poate duce minciuna Grin
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/11302/Rapirea-judecata-in-Romania.html
In Piata Universitatii, grupul "Voluntari pentru eliberarea romanilor ostatici" avea bannerul cu pozele celor trei expus linga fintina arteziana. Piata era goala. Doar cinci membri fondatori ai grupului se aflau acolo si un Renault 11.

Acesta apartine liderului, Octavian Filimon, 47 de ani, care a declarat pentru "Evenimentul zilei" ca "am inceput sa pling atunci cind am auzit ca au fost eliberati. Inseamna ca noptile petrecute aici, in piata, din 22 aprilie, nu au fost in zadar", spune el. Cei cinci din grupul "Voluntarilor" se bucura ca niste copii. Parca ei i-ar fi eliberat pe jurnalistii care au stat 55 de zile in captivitate, undeva in Irak.
http://www.detalii-firme.ro/filimon-octavian--avocat-stagiar-12258853/
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5546
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #14921 : Decembrie 13, 2018, 07:29:57 »

Adevarul de ieri, 12 decembrie,
https://adevarul.ro/news/eveniment/cine-judecatoarea-lia-savonea--candidata-sefia-csm-1_5c10da2ddf52022f75601f69/index.html


Cine este judecătoarea Lia Savonea, noul preşedinte CSM


 
Plenul CSM a ales miercuri noua conducere a instituţiei, judecătoarea Lia Savonea fiind aleasă preşedinte, iar procurorul Nicolae Solomon - vicepreşedinte. Savonea este  considerată omul lui Liviu Dragnea din CSM şi cea care influenţează toate deciziile instituţiei în favoarea PSD.

Anterior, ea a fost preşedinta Curţii de Apel Bucureşti. Conform unor date, judecătoarea este soţia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet al fostului senator Cătălin Voicu, condamnat definitiv în două dosare penale, arată b1.ro. În luna noiembrie, judecătorul Lia Savonea a cerut CSM să supună în dezbatere efectele deciziei CCR prin care s-a constatat existenţa generat de conducerea ÎCCJ, precizând că "Secţia trebuie să dezbată în ce măsură conduita conducerii ICCJ nu se înscrie într-o veritabilă abdicare de la anumite valori ale Justiţiei".   "Doresc să îmi permiteţi, cu acordul colegilor mei, să pun în discuţie o cerere pe care am formulat-o vineri, însă am înregistrat-o abia în această dimineaţă la cabinetul dumneavoastră., aceea de a supune dezbaterii Secţiei pentru judecători a implicaţiilor deciziei CCR din data de 7 noiembrie, conflict care a fost generat de către conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.    În fapt, vă rog să asiguraţi cadrul necesar unei şedinţe viitoare în care să putem dezbate vizavi de consecinţele acestei decizii. Deci, e un fapt că avem un conflict de natură juridică constituţională, fapt este că acest conflict a fost generat de către conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin refuzul asumat de aplicare a unei legi, că au fost, s-au produs consecinţe într-un domeniu destul de sensibil al legalei compuneri a completurilor de judecată, că aceasta a putut să influenţeze, vom vedea, distribuirea aleatorie a cauzelor.    Noi ştim că justiţia este egală, imparţială, unică pentru toţi, că responsabilităţile şi obligaţiile conducerilor instanţelor trebuie să fie egale de la Judecătoria Podul Turcului până la conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, asta scrie în lege, şi eu vreau să mă asigur că se întâmplă şi în fapt acest lucru. Cred că secţia trebuie să dezbată în regim de urgenţă, desigur nu mai degrabă de publicarea deciziei CCR, în ce măsură conduita Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, conducerii de fapt a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu se înscrie într-o veritabilă abdicare de la anumite valori ale justiţiei, respectiv de la obligaţiile de a asigura părţilor o judecată independentă, complete constituite numai în condiţiile şi în termenii legii şi aşa mai departe", a declarat judecătorul Lia Savonea, la începutul şedinţei.
Memorat
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4343
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #14922 : Decembrie 16, 2018, 11:56:22 »
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5546
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #14923 : Decembrie 17, 2018, 22:13:06 »

HotNews.ro, Luni, 17 decembrie 2018
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22871237-iohannis-memoria-martirilor-revolutiei-este-intinata-incercarile-disperate-ale-unor-infractori-frunte-dragnea-impune-amnistia.htm?fbclid=IwAR04bvAZiFgmzy1acpVvjDeo-kh-PO-AfgFoFwsGvJTcT8H0-4-RdSubXM0#.XBeTpM5eVsk.facebook

Iohannis: Memoria martirilor Revoluției este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Dragnea, de a impune amnistiaMemoria martirilor Revoluției este întinată de încercările disperate ale unor infractori în frunte cu Dragnea, aceștia dorind să impună amnistia chiar în aceste zile în care se împlinesc 29 de ani de la momentul în care românii au ieșit în stradă pentru libertate, a transmis, pe Facebook, președintele Klaus Iohannis.
”În urmă cu 29 de ani, românii apărau cu propria viață libertatea și democrația. Idealurile Revoluției din Decembrie 1989 stau la baza Constituției noastre, care este garanția supremă că sacrificiul pentru drepturi și libertăți fundamentale nu a fost în zadar. Astăzi, memoria acestor martiri este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia și grațierea. România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat”, a spus președintele.

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5546
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #14924 : Decembrie 27, 2018, 18:19:01 »

Joi, 27 decembrie 2018, By Golea Sorin
GAFĂ ULUITOARE: Carmen Dan a ridicat un monument pentru jandarmii omorâți în decembrie 1989. Dar, pe atunci NU EXISTA JANDARMERIA!
Newsteam, https://newsteam.ro/politica/gafa-uluitoare-carmen-dan-a-ridicat-un-monument-pentru-jandarmii-omorati-in-decembrie-1989-dar-pe-atunci-nu-exista-jandarmeria/27/12/2018/?fbclid=IwAR2fQUv0OAVtFnaZhN2OTP-Cg1RGbZi8QMNt9eaNKtZXRFIpSjXPEgD5u6E


Într-un comunicat al Jandarmeriei din 23 decembrie 2018 se arată că: „Eroii jandarmi de la Revoluția din decembrie 1989 au fost comemorați la Monumentul „Eroilor Jandarmi” de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” – Otopeni.”Monumentul „Eroilor Jandarmi”, de la Otopeni? Cei 34 de eroi ucisi, în 23 decembrie 1989, erau militari de la unitatea de transmisiuni UM 0865 Câmpina, structura aparţinând trupelor de Securitate!!! Nu existau jandarmi în decembrie 1989! Jandarmeria s-a reînfiintat prin Hotărârea de Guvern nr.0749 din 5 iulie 1990: „cu privire la creșterea capacității de acțiune și îmbunătățirea structurii organizatorice a Ministerului de Interne, Comandamentul trupelor de Pază și Ordine s-a transformat în Comandamentul Trupelor de Jandarmi”, hotărâre legiferată prin Legea nr.40 din 18 decembrie 1990.
Memorat
Pagini: 1 ... 993 994 [995] 996 997 ... 1007
Schimbă forumul: