Am vizitat blogul doniei tale, insa nu este deajuns ca sa facem presiunu asupra primariei, ocum problema ramane deschisa si o sa ma interesez de baza legala a cestu i aspect.Vreu sa spun ca primarul nostru sas, nu l intereseaza de nici un fel nimic de ceea ce este legat de revolutie si revolutionari....la 20 ani de la rev. nici nu a fost la comemorarea eroilor la cimitir...si a trimis doi functionari...si nu in ultimul rand, eu singura un neica nimeni nu pot sa ma lupt cu ei....cu toate astea o sa incerc...nici macar placa de ORAS MARTIR nu o mai avem...dar in afara de mine, nici o alta asoc de rev. nu a luat o atitudine oficiala....Pacat Pacat de SANGELE VARSAT
Baza legală ţi-o spun eu: consiliul local are dreptul să stabilească numele străzilor din oraş şi să-l schimbe cum vrea. Deci schimbarea denumirii străzii Vasile Milea e de competenţa consiliului local.
Încearcă măcar să faci ceva, fă o cerere cu argumentele pe care ţi le-am expus (eu cred că sînt solide) şi înregistreaz-o la primărie. Comunică-mi e-mailul şi-ţi pot trimite ordinul lui Milea scanat, ca să-l ataşezi la cerere. Apoi se va vedea rezultatul.
Pînă nu depui o cerere oficială eşti ca ăla care se ruga zilnic la Dumnezeu "Doamne ajută-mă să cîştig la loterie". Trec lunile şi nu cîştigă nimic, pînă Dumnezeu se înfurie: "Bă, n-ai de gînd să-ţi cumperi odată bilet de loterie?"
Văd că voi sibienii greu vă urniţi să faceţi ceva, doar vă văitaţi că nu sînteţi respectaţi. În treaba cealaltă, cu articolul din "Adevărul" cu lozinca "Să plece tăticu', vrem să vină Nicu!", v-am sugerat să faceţi un protest oficial, dacă lucrurile sînt neadevărate. N-am văzut ca Iulian Delcea ăla să vină cu explicaţii concrete despre cine e persoana care i-a relatat că s-a strigat lozinca aia, deşi e înscris pe acest forum şi Nikos spunea că a vorbit la telefon cu el. Dar nici protest de la revoluţionarii sibieni prin care să se ceară măcar dezminţire ziarului "Adevărul", dacă nu desfacerea contractului de muncă a celor 2 ziarişti, n-am văzut. Singurul care a stîrnit enervarea sibienilor se pare că am fost eu.
Pe saitul ziarului, singurul care a scris un comentariu la articol în care contesta acea lozincă tot eu am fost. Am deja mustrări de conştiinţă, dacă voi sibienii n-aţi protestat la acel articol, te pomeneşti că e de fapt adevărat, iar cei 2 care spuneau că n-au auzit lozinca aia poate au lipsit în momentul respectiv, poate au uitat (că au trecut 20 de ani) sau poate vor să înfrumuseţeze imaginea revoluţiei ascunzînd aspectele mai puţin lăudabile.
Cînd lucram la o firmă multinaţională, aveau ăia o lozincă pentru angajaţi: JUST DO IT!