Main Content:

Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 622

Lupta noastra

 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #30 : Iunie 14, 2010, 02:17:08 »

Asimetria si cameleonismul, o asociere interesanta. Adversarul numit, pe plan local e corect detectat (Boc fiind un executant), dar si el este doar o marioneta in slujba altora, a celor care sunt adevaratii dusmani ai tarii si ai romanilor. Pentru a ma face inteles si sa arat ce inteleg prin "marioneta in slujba altora", am sa ma folosesc de alt personaj aflat intr-o pozitie cheie in cnducerea Romaniei: Ministrul Afacerilor Externe. O stire publicata in numarul de astazi al unui tabloid e tocmai buna ca pretext:

Baconschi, de acord cu dubla cetăţenie pentru maghiari

Vicepreşedintele PC Bogdan Diaconu solicită demisia ministrului afacerilor externe, Teodor Baconschi, pentru că a acceptat aplicarea legii dublei cetăţenii, propusă de Ungaria. Prin acest act normativ, etnicii de origine maghiară pot deţine, în acelaşi timp, şi cetăţenia română, şi pe cea ungară.

“Atitudinea ministrului român este inacceptabilă, pentru că legea dublei cetăţenii oferă Ungariei pe tavă pretexte pentru autonomia unei părţi din Transilvania. Ar trebui să reacţionăm ca Slovenia şi să facem un proiect de lege prin care să le retragem cetăţenia maghiarilor care vor opta pentru dubla cetăţenie”, B. Diaconu a declarat Diaconu.

http://www.libertatea.ro/stire/baconschi-de-acord-cu-dubla-cetatenie-pentru-maghiari-291946.html
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #31 : Iunie 14, 2010, 02:49:37 »

Cei neintformati ar putea sa se intrebe daca este vorba de prostie sau de interes de moment (cum ar fi sustinerea Guvernului Boc de catre UDMR) in aceasta declaratie bizara a sefului diplomatiei din Romania. In timp ce, pentru cei mai informati, lucrurile sunt foarte clare. Este vorba de tradare nationala. In forma continuata as spune. Si iata de ce (o demonstratie in trei pasi): Ati auzit de "Declaratia de la Budapesta"? Peste doua zile se vor implini 21 de ani de la publicarea ei. Mai intai, va propun spre lecturare un articol scris dintr-o perspectiva "pozitiva", a unuia care o aproba, William Totok.

Declaraţia maghiaro-română de la 16 iunie 1989

„Transilvania este un spaţiu de complementaritate“
La începutul verii lui 1989 opoziţia ungară pregătea festivităţile de comemorare a martirilor revoluţiei din 1956. Pînă şi autorităţile reformiste din interiorul partidului admiteau că răscoala populară din 1956 nu a fost o contrarevoluţie ci o revoluţie.

Cu prilejul reînhumării lui Imre Nagy, primul ministru din timpul revoluţiei, deţinut în România şi apoi condamnat şi executat în Ungaria, a sosit la Budapesta o delegaţie a exilului românesc. La ceremonia care a avut loc pe data de 16 iunie 1989 România a fost reprezentată de această delegaţie şi de gruparea celor aproximativ 20 000 de români refugiaţi în ţara vecină, gruparea „România liberă“.

Regimul de la Bucureşti a reacţionat extrem de dur la prezenţa acestor delegaţi, calificînd reînhumarea drept o „manifestare antisocialistă“ şi revizionistă“.

În urma unor discuţii între delegaţia română şi reprezentanţii opoziţiei ungare s-a redactat atunci o declaraţie comună, un adevărat document al reconcilierii, care urma să devină „baza“ unor acţiunii viitoare comune.

Rememorînd momentele legate de redactarea declaraţiei, unul din coautorii textului, Dinu Zamfirescu, pe vremea aceea membru în biroul Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului, organizaţie înfiinţată în Franţa, ne-a declarat că prezenţa românilor a fost şi un gest de respect pentru revoluţionarii din `56:

„Noi ne-am simţit într-un fel... să spălăm o ruşine naţională, pentru că oamenii aceştia, cărora oficial li s-a acordat azil politic, au fost predaţi autorităţilor maghiare, guvernului Kadar, care, pur şi simplu, i-a asasinat.“

În declaraţia comună, româno-ungară, este condamnată nerespectarea drepturilor omului de către regimul lui Nicolae Ceauşescu. În declaraţie se mai critică şi politica anti-minoritară a regimului, evidenţindu-se ideea că: „Transilvania a fost şi este un spaţiu de complementaritate şi trebuie să devină un model de pluralism cultural şi religios. Este în folosul popoarelor noastre ca diversitatea culturală, religioasă şi de tradiţii care a făcut specificul Transilvaniei să fie prezervată.“

Declaraţia de la Budapesta a fost un document politic important care, potrivit vicepreşedintelui de atunci al Ligii pentru Apărarea Drepturilor în România, Mihnea Berindei, a demonstrat că tensiunile româno-ungare, create artificial, pot fi depăşite: „Din punct de vedere politic cred că principalul lucru a fost că era o declaraţie a românilor cu ungurii. Dar era prima data cînd aveam o declaraţie cu unguri din Ungaria, toată opoziţia ungară s-a asociat acestei declaraţii.”

http://www.europalibera.org/content/article/1755023.html

Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #32 : Iunie 14, 2010, 02:57:18 »

Urmatorul articol este mai realist.

DOCUMENT 1989: Declaratia de la Budapesta - Autonomie pentru TRANSILVANIA
 
Astazi, 16 iunie 1989, odata cu celebrarea funeraliilor victimelor represiunii revolutiei maghiare din 1956, eveniment de o deosebita importanta pentru toate popoarele Europei, si in special pentru cele care mai traiesc inca sub dictaturi comuniste, a avut loc o intalnire intre membri ai Forumului Democratic Maghiar si romani, semnatari ai urmatoarei

Noi, romani si unguri,

Consideram ca libertatea si propasirea celor doua popoare pot fi realizate si garantate numai intr-un cadru politic pluralist de respectare integrala a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. O actiune comuna a fortelor democratice maghiare si romane se impune pentru atingerea acestui scop. Regimurile comuniste si in special politica dusa de dictatura ceausista a creat o situatie de criza acuta care impiedica comunicarea dintre romani si maghiari. Dialogul inceput astazi intre noi doreste sa invinga aceste piedici si sa stabileasca bazele unor relatii normale intre cele doua natiuni care s-au format in acelasi spatiu geografic.

Data fiind configuratia hartii etnice, solutionarea conflictelor nu poate veni in nici un caz din revizuirea frontierelor, ci din schimbarea rolului lor in sensul liberei circulatii a persoanelor, a informatiei si a ideilor, in conformitate cu acordurile de la Helsinki. Situam deci imbunatatirea relatiilor romano-maghiare in perspectiva procesului de restructurare democratica general-europeana, care singur va fi in stare sa rezolve problemele acumulate de-a lungul istoriei intre popoarele continentului intr-un mod care sa satisfaca interesele legitime ale fiecaruia in parte.

Transilvania a fost si este un spatiu de complementaritate si trebuie sa devina un model de pluralism cultural si religios. Este in folosul popoarelor noastre ca diversitatea culturala, religioasa si de traditii care a facut specificul Transilvaniei sa fie prezervata.

Dreptul la o reprezentare politica autonoma si la autonomie culturala a fiecarei natiuni trebuie garantat. Realizarea sa implica, printre altele, asigurarea unei scolaritati de toate gradele in limba maghiara, inclusiv reinfiintarea universitatii maghiare din Cluj.

Principiile enuntate mai sus vor sta la baza tuturor actiunilor comune pe care semnatarii inteleg sa le duca in viitor. Apelam la organizatiile democratice precum si la acele persoane care impartasesc aceste principii sa se alature acestei actiuni.

Budapesta, 16 iunie 1989

Antal G. Laszlo, Antall Jozsef, Balogh Julia, Biro Gaspar, Csoori Sandor, Fur Lajos, Illzes Maria, Jeszensky Geza, Keszthelyi Gyula, Kodolanyi Gyula, Molnar Gusztav, Stelian Balanescu, din partea Cercului Roman din RFG, Mihnea Berindei, vicepresedinte al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania (LDHR), Ariadna Combes, vicepresedinte al LDHR, Mihai Korne, director al revistei "Lupta", Ion Vianu, reprezentant al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania din Elvetia, Dinu Zamfirescu, membru al Biroului LDHR, membru al Partidului National Liberal.

Ulterior si alte persoane si organizatii s-au alaturat acestei declaratii: Rockenbauer Zoltan si Vagvolgyi Andras, din partea Federatiei Tineretului Democrat (FIDESZ), Partidul Liber Democrat, Asociatia Maghiarilor din Transilvania, prin presedintele Kiss Bela si secretarul Spaller Arpad, intregul colectiv redactional al revistei "2 000", Bojtar Endre, seful sectiei pentru Europa rasariteana a Institutului de Istorie Literara, prof. Bela Kallman, Dan Alexe, Daniel Boc, Theodor Cazaban, Matei Cazacu, Antonia Constantinescu, Sofia Cesianu, Florica Dimitrescu, Neagu Djuvara, Paul Goma, Virgil Ierunca, Eugen Ionescu, Marie-France Ionescu, Monica Lovinescu, Bujor Nedelcovici, Adrian Niculescu, Alexandru Niculescu, Alain Paruit, Alex. Sincu, Sanda Stolojan, Vlad Stolojan, Vladimir Tismaneanu, Ileana Vrancea.

Declaratia a mai fost semnata, ulterior, si de: George Barbul, Doru Braia, Dina Bratianu-Missirliu, Alexandru Missirliu, Ileana Verzea.

La o luna dupa difuzare, intr-o "Marti, 4 iulie 1989, Majestatea Sa regele Mihai a primit la resedinta sa de langa Geneva o delegatie din grupul romanilor care au redactat la Budapesta o declaratie comuna impreuna cu Forumul Democratic Maghiar. Aceasta delegatie compusa din Dna Ariadna Combes, dr. Ion Vianu si Dinu Zamfirescu a inmanat Majestatii sale textul declaratiei de la Budapesta. Majestatea sa a aprobat intrutotul continutul declaratiei care exprima convingerile sale privind relatiile dintre popoarele roman si maghiar (…)"

http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=766&Itemid=1
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #33 : Iunie 14, 2010, 03:37:46 »

Si iata un text mai radical:

Mercenari si teroristi ataca de 20 de ani ROMANIA

Mercenari si teroristi adusi de actionarii de la FMI in Ungaria in 1989 din AMERICA - VLADIMIR TISMANEANU, EMIL HUREZEANU, FRANTA TEODOR BACONSKY, DJUVARA, MONICA LOVINESCU, ITALIA, OLANDA si altele, sa participe alaturi de generali NATO SI GRU - SOVIETIC sa pregatesca refugiati romani si maghiari pentru atacarea militara terorista a Romaniei in decembrie 1989 si semneaza:
DECLARATIA DE LA 16 IUNIE 1989 DE LA BUDAPESTA, UNGARIA pentru atacarea militara terorista a romaniei in decembrie 1989, provocand REVOLTA de la Timisoara din 15 decembrie 1989 sustinuti de trupe NATO, GRU, agenti CIA, MOSSAD, M16, FSB-KGB, VATICAN-BISERICA CATOLICA, ambasade straine occidentale, ISRAEL si AMERICA acreditate in Romania, agentii de presa straine ale actionarilor de la FMI , respectiv: CNN, NEWS VIS, BBC, EUROPA LIBERA si altele.

http://www.partidulcivicmaghiar.com/Articol.asp?ID=27

Priviti cine ataca militar terorist Romania de 20 de ani si a scos Romania la VANZARE si a distrus industria si economia si lupta pentru exterminarea romanilor cu renumitele arme sioniste ale actionarilor de la FMI:

privatizare,
restructurare
disponibilizare

Romania de 20 de ani, face CREDITE la FMI si plateste corporatiile actionariilor de la FMI: FORD, EADS, BECHTEL si altele

http://www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/23240/Mercenari-si-teroristi-ataca-de-20-de-ani-ROMANIA.html
Memorat
 • Nr. 1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1784
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #34 : Iunie 15, 2010, 05:06:50 »

     Iata un alt motiv pentru o lupta: E stiut ca cei mai neiertatori in domeniul datoriilor sunt bancile. Va propun sa facem ceva in acest sens. Va propun sa facem o sesizare catre guvern, parlament si Banca Nationala a Romaniei, prin care sa cerem implementarea unei masuri de protectie a populatiei in acesta perioada de criza, si aceasta masura sa fie aplicabila imediat si de asemenea de cate  ori Romania se va confrunta cu astfel de situatii.

     In motivarea acestui demers, as reamintii, motivele generale pentru care populatia s-a indatorat la banci. PROASTA GUVERNARE, LIPSA UNEI LEGISLATII STABILE IN ACEST SECTOR "FINANTE BANCI", PUTEREA SCAZUTA DE CUMPARARE A POPULATIEI, IMPLEMENTAREA A TOT FELUL DE TAXE ABUZIVE SI NEJUSTIFICATE IN ACTIVITATETA DE CREDITARE ,PRACTICATE DE BANCILE ROMANESTI, s.a.m.d.

     Ii rog pe cei avizati in domeniu sa propuna un text, iar ceilalti colegi de forum sa spuna si ei ce cred ca ar trebui ca si masura de protectie in relatia cu banca.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #35 : Iunie 15, 2010, 08:09:02 »

Regula de aur in domeniu: faci abstractie de existenta domeniului bancar, nu te imprumuti, nu faci datorii. Daca imprumuti bani, imprumuti de la bancile romanesti, de preferat de stat. Desigur, domeniul are nevoie de reglementari si ar fi bine daca ar putea exista un aport de specialitate in acest sens.
Memorat
 • mercurie
 • Vizitator
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #36 : Iunie 15, 2010, 08:35:16 »

Intr-adevar, este nevoie de o protectie mai pronunatata a populatiei la mizeriile bancare de pe piata romaneasca..Astia-s pirati...Dar si mai bine este sa constientizeze romanul ca nu-i bun imprumutul, de nici un fel..
Memorat
 • Nr. 1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1784
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #37 : Iunie 15, 2010, 14:05:21 »

    Ma uit la TV si vad atmosfera tipic Bucuresteana, unde este Bucuresteanul ala revolutionar? Dinnou provincia a dat o lectie dureroasa, bucurestenilor, v-au aratat ce inseamna sa fi roman, revolutionar, ce vreti voi, v-au aratat ca voi bucurestenii nu existati, sunteti prea lasi ca sa fiti oameni, solidari, revolutionari, sau ce mai pretindeti ca sunteti. Pana si batranii sunt mai cu sange decat voi aia de va dati mari.
    Totusi ma intreb cum ar fi aratat 1, 2, 6, 9, 15, 17000 de revolutionari acolo alaturi de romani ... pacat ca n-o sa aflam asta niciodata. Sau poate ca mai este o zi si maine.
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #38 : Iunie 15, 2010, 14:27:42 »

In marea lor majoritate nu sunt Revolutionari,sunt doar beneficiarii legii 341/2004.
Memorat
 • alex s
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2274
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #39 : Iunie 15, 2010, 17:43:17 »

Colaborator , daca spui ca marea majoritate nu-si merita titlul eu zic sa-i si numesti , eventual asociatiile carei-au promovat , pe ce cazuri concrete te bazezi , sau numai spui asa intr-o doara .Mesaje ca si ale tale trebiue probate .
Memorat
 • ctiron
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 991
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #40 : Iunie 15, 2010, 18:45:04 »

    Ma uit la TV si vad atmosfera tipic Bucuresteana, unde este Bucuresteanul ala revolutionar? Dinnou provincia a dat o lectie dureroasa, bucurestenilor, v-au aratat ce inseamna sa fi roman, revolutionar, ce vreti voi, v-au aratat ca voi bucurestenii nu existati, sunteti prea lasi ca sa fiti oameni, solidari, revolutionari, sau ce mai pretindeti ca sunteti. Pana si batranii sunt mai cu sange decat voi aia de va dati mari.
    Totusi ma intreb cum ar fi aratat 1, 2, 6, 9, 15, 17000 de revolutionari acolo alaturi de romani ... pacat ca n-o sa aflam asta niciodata. Sau poate ca mai este o zi si maine.

Rusine bucurestenilor.!.astazi trebuia sa fie prezenti la parlament cel putin 50.000-100.000 de bucuresteni.!! rusine sa le fie..inseamna ca sunt de acord cu acesti criminali si dictarori,.unde este solidaritatea romanilor din cei peste 2 milioane de bucuresteni.??
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #41 : Iunie 15, 2010, 19:14:08 »

Colaborator , daca spui ca marea majoritate nu-si merita titlul eu zic sa-i si numesti , eventual asociatiile carei-au promovat , pe ce cazuri concrete te bazezi , sau numai spui asa intr-o doara .Mesaje ca si ale tale trebiue probate .
O confirmare in acest sens putem avea din partea SSPR daca ar posta pe site-l lor asociatiile
si numarul revolutionarilor.In asociatia din care fac parte din 1992 si pana in prezent numarul
revolutionarilor a scazut. Ar fi foarte interesant care asociatii si-au marit efectivul.Sunt ranit
si nu am acces la informatiile pe care mi le cereti dar de un lucru sunt sigur ca si la noi in asociatie
au fost solicitari din partea unor persoane de a deveni membrii dar au fost refuzati.
Si cred ca majoritatea asociatiilor care au RANITI si URMASI ai EROILOR MARTIRI nu au acceptat si alte
categorii in randul lor
Memorat
 • ctiron
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 991
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #42 : Iunie 15, 2010, 19:38:51 »

deci...ne-au semnat sentinta, ne-au ciuruit la propriu, va fi jale in romania, vai de capul nostru, avem cel mai mare grad de saracie din Europa ,mai si spune boc ca nu stim pe ce lume traim.rusine !!! isi bat joc de noi si de romania, se mai intreaba de ce pleaca romanii din tara, aici suntem tratati mai rau ca niste caini..nu trebuie accepta dictatura.porcilor si portocalii. Sa le fie  rusine celor 197.!..pe  acestia  trebuie pus catusele si ciuruiti…sunt niste bestii, care sau imbogatit pe spatele romanilor necajiti..HOA PORCILOR si CRIMINALILOR PD-listi,.OPRITI GENOCIDUL.!!
IESITI FRATILOR IN STRADA CE MAI STATI CA NE ADUC ASTIA LA SAPA DE LEMN ULTIMA SOLUTIE INC -O REVOLUTIE!!!
Sa va fie rusine, Pacat! Ar fi trebuit sa treaca, ar fi trebuit sa pice guvernul. Solutia nu este reducerea de pensii si salarii. Daca si-ar reduce si ei salariile cu 25% nu ar mai lua paina de la gura batranilor. Rusine celor 197!!! Sa le dea D-zeu dupa votul lor! Singura solutie... Inca o revolutie!
Memorat
 • Nr. 1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1784
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #43 : Iunie 15, 2010, 21:16:57 »

Colaborator , daca spui ca marea majoritate nu-si merita titlul eu zic sa-i si numesti , eventual asociatiile carei-au promovat , pe ce cazuri concrete te bazezi , sau numai spui asa intr-o doara .Mesaje ca si ale tale trebiue probate .

    SUNT ATAT DE NERVOS CA NICI NU VREAU SA TE SUPERI PENTRU CE AM SA-TI SPUN: DACA AI CITI LEGEA 341/2004 AI INTELEGE SI SINGUR , FARA AJUTOR DE CE SUNT ASOCIATII REVOLUTIONARE MAMUT, DAR SI CITITUL E GREU, CA SA NU MAI SPUN NIMIC DE A INTELEGE CE SE CITESTE.
Memorat
 • Nr. 1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1784
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #44 : Iunie 15, 2010, 21:28:01 »

    Nu stiu ce a-ti facut voi in aceasta seara, dar eu mi-am luat ramas bun de la cei dragi, am fost si ne-am simtit bine in toate felurile la care va ganditi si nu le ganditi. E GREU TITLUL DE EROU! Azi cand cei cu care am luptat in 89 au ajuns sa ma transforme in sluga, dar am o veste proasta pentru ei: EU NICIODATA, DAR NICIODATA NU O SA ACCEPT SCLAVIA, MI-AM RISCAT VIATA IN 89, PENTRU LIBERTATE, SI LIBER AM SA MOR, nu stiu si nici nu ma intereseaza cum vreti sa traiti voi si nici daca va convine sa fiti slugi, e viata voastra si vi-o traiti cum va taie capul, eu vreaU sa va spun doar atat : MA BUCUR CA AM PUTUT SA VA CUNOSC, DAR NU PENTRU TOTI ESTE VALABIL, PE UNII N-AS FI VRUT SA VA CUNOSC NICIODATA, MI-A-TI LASAT UN GUST AMAR, SI IN LOC SA MA CRITICATI PT CE VA SCRIU ACUM, MAI BINE SA APRECIATI SINCERITATEA CU CARE V-O SPUN, EU VA LAS PA SI MA DUC SA-MI FAC DREPTATE ASA CUM STIU!
Memorat
Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 622
Schimbă forumul: