Main Content:

Pagini: 1 ... 621 622 [623] 624 625 ... 638

Lupta noastra

Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9330 : Iulie 17, 2020, 10:07:28 »Va rugam sa ne iertati ca nu suntem oi ca voi - www.youtube.com/watch?v=0p2r_mj0iRo.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9331 : Iulie 17, 2020, 18:34:23 »

E ff interesant. Astept si eu sa obs daca e veva serios sau e vb iarasi de un bluf (sper sa nu).
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9332 : Iulie 17, 2020, 23:01:17 »Gheorghe  Piperea
https://www.facebook.com/gheorghe.piperea/posts/3294194677312801

Astazi voi depune la Avocatul Poporului un memoriu in care ii voi solicita sa sesizeze CCR in vederea exercitarii controlului de constitutionalitate a priori (inainte de promulgare) a legii carantinei, votata aseara de Senat.
Memoriul are 4 motive de neconstitutionalitate extrinseca (formale) si 7 motive de neconstitutionalitate intrinseca (de fond). Dupa ce va fi gata documentul in format pdf, o sa vi-l postez aici.
Pana atunci, va atrag atentia asupra celor mai preocupante dintre ele.

1. Forma legii, asa cum a fost adoptata, incalca principiul separatiei puterilor in stat, intrucat initiativa legislativa a apartinut guvernului, dar legea a fost aproape in intregime modificata in Parlament, ceea ce a determinat un inadmisibil clivaj intre initiativa legislativa guvernamentala si cea parlamentara. Practic, Parlamentul a substituit guvernul in privinta acestei legi, proiectul guvernului fiind rejectat, in favoarea unei forme a legii care provine aproape in intregime din initiative parlamentare. Ceea ce a putut modifica proiectul guvernului “in proportie de 90%” (conform declaratiei publice a presedintelui interminar al Senatului) nu este o simpla adunatura de amendamente, ci o initiativa legislativa parlamentara care a substituit in mod neconstitutional initiativa guvernului.

2. Legea criticata a introdus notiunea de “persoana suspecta” de a fi infectata cu un agent patogen, “calitate” pe care o capatata pentru simplul fapt ca provine dintr-o zona cu epidemie sau pentru ca a intrat in contact cu o persoana infectata. Or, notiunea normativa de “suspect” are o conotatie procesual-penala, desemnand o persoana care poate sa fie sau nu vinovata de savarsirea unei fapte penale, dar care este banuita de ceva penal de catre organele de cercetare penala. Practic, legea criticata introduce o notiune penala in chestiuni de sanatate publica, facand ca suspiciunea, banuiala, sa fie extinsa si mentinuta pe termen indefinit la orice persoana, care “provine” dintr-o zona cu risc sau a luat contact cu un “infectat”. In afara de faptul ca, etimologic, apelativul utilizat in lege pune un stigmat pe fruntea oricui, acesta este si discriminatoriu, putand determina grave segregari sociale pe criterii de boala banuita. Grav este ca acest apelativ este lasat la latitudinea unor functionari din directiile de sanatate publica (de cele mai multe ori acesti functionar nefiind nici macar medici). Suspectul din procedura penala are mai multe garantii (asupra acestei “calitati” se pronunta un magistrat) si mai mute libertati decat suspectul de infectare.
Este esential de subliniat ca “persoana suspecta” poate fi o persoana cu evidente semne de boala (oricare, nu numai cea suspectata), o persoana care nu are semne de boala (asimptomatic), deci nu sufera de nimic, sau o persoana perfect sanatoasa. Imprecizia legii este evidenta si generatoare de abuzuri, dar nimic nu justifica, nici macar un buget generos alocat sistemului sanitar, internarea medicala fortata, carantinarea sau izolarea unui om sanatos, care nu poate infecta pe nimeni, dar se poate infecta cu microbi instraspitalicesti.

3. Legea criticata inlocuieste dreptul la asistenta medicala in unitatile sanitare de stat, prevazut in art. 47 alin.2 din Constitutie, cu obligatia de a fi sanatos. Orice simptom de gripa sau de raceala poate fi usor confundat de functionarii de la DSP cu covid-19. Aceasta confuzie a fost facuta chiar de presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Johannis, care a declarat despre covid-19 ca este “o simpla raceala”. Declaratia este publica, fiind data in ziua de 27 februarie 2020. Se poate presupune ca, atunci cand a facut aceasta declaratie, presedintele se consultase deja cu specialistii in epidemii si virusuri. Din aceasta perspectiva, este evident ca nu ne putem ascunde de autoritatile medicale daca avem franturi de simptome de boala contagioasa – stranut, tuse, tremurat de frig. Pentru a nu fi reclamati la 112, suntem obligati sa fim sanatosi de acum incolo.
In mod evident, o asemenea societate a fricii si a distantei fizice, a suspiciunii si a delatiunii, nu este o societate democratica. De vreme ce legea criticata determina caderea pe panta fatala a dictaturii pe temeiuri de frica, este incalcat art. 1 alin.3 din Constitutie, conform caruia Romania este “stat de drept, democratic si social”.

4. Legea introduce conceptul de “grup populational”, definit ca grup de persoane care prezinta una sau mai multe caracteristici comune.
Acest concept este similar cu termenii juridici utilizati in legislatia nazista. Caracteristicile comune pot fi rasa, culoarea pielii, dizabilitatea, profesia, lipsa averii, lipsa posibilitatii de a munci, lipsa asigurarii medicale etc. Or, acest concept abominabil face legea anti-constitutionala din start, incalcand principiile statului de drept si principiul non-discriminarii.
In plus, conceptul de “grup populational”, care ar putea contine “persoane suspecte”, antreneaza responsabilitatea colectiva pentru suspiciunile la adresa unor indivizi, precum si detentia medicala pentru nesansa de a fi inclus intr-un astfel de grup de “risc”. Medicii, asistentii, politistii care fac vizite detinutilor medicali, jandarmii care escorteaza dubele cu asemenea detinuti, avocatii si magistratii din palatele de justitie, functionarii publici care lucreaza permanent cu publicul, toti pot fi membri ai acestor nedorite grupuri populationale si, deci, "persoane suspecte".
Iar cel care desemneaza grupurile populationale este, desigur, “comandantul actiunii”, prin ordin executoriu imediat si cvasi-inatacabil in justitie.

5. In fine, legea este viciata din punct de vedere constitutional si pentru ca impune adevarate sanctiuni, mergand pana la privare de libertate, in baza unor simple suspiciuni ale unor functionari ai aparatului sanitar birocratic. A se observa ca legea utilizeaza obsesiv cuvantul “liberare” pentru persoanele suspecte, in loc sa utilizeze termenul corect din punct de vedere medical si etimologic de “externare”, ceea ce accentueaza caracterul sau represiv.

PS Nu este suficient sa dati like sau share acestui mesaj. Este nevoie ca fiecare oponent al acestei legi anti-constitutionale, care anunta zorii unei dictaturi, sa trimita memorii la Avocatul Poporului, precum si mesaje la parlamentarii pe care i-ati votat, la medicii pe care ii stiti, ca sa ia atitudine si la orice alta persoana sau entitate juridica interesata sa stie ce ne asteapta in conditiile existentei si aplicabilitatii acestei legi. Actionati, protestati, prezenta sau lamentatiile pe facebook nu mai sunt suficiente.
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9333 : Iulie 18, 2020, 10:25:12 »Bogdan Staenovici, discursul online din 12 iulie.
Adunare impotriva dictaturii politico-epidemiologice
www.youtube.com/watch?v=TPZqujCFig4.
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9334 : Iulie 20, 2020, 15:05:36 »Si Mengele era doctor - www.youtube.com/watch?v=g7xpCghSexQ
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9335 : Iulie 20, 2020, 23:11:51 »

Asa ca ati uitat cu totul de ro din Ucraina? Asa ca nu va mai pasa decat strict de voi?
Asa e ca va considerati revi si asteptati sa fiti respectati si va indignati daca nu sunteti?
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9336 : Iulie 20, 2020, 23:17:12 »Basarabia e România · 17 iulie ·
Românii din Ucraina sunt în pericol!


Din cauza viitoarei reforme administrativ-teritoriale, este în pericol atât școala românească, cât și reprezentața în Rada supremă a comunității românești.
Guvernul PNL nu reacționează la solicitările asociațiilor românești din Ucraina de a lua atitudine dimplomatică în sprijinul românilor, nici Klaus Iohanis
nu se face văzut sau auzit in ceea ce ține de problemele cu care se confruntă frații noștri, de aceea facem un apel la toți românii de bună credință!

https://rgnpress.ro/2020/07/16/reforma-administrativ-teritoriala-din-ucraina-mae-tace-sofia-si-budapesta-reactioneaza/

1. Copiem grafica și mesajul pe pagina personală și distribuim!

2. Trimitem un mesaj de protest la Ambasadele Ucrainei de la București și Chișinău!

3. Trimitem un mesaj de protest premierului României, Ludovic Orban și Președintelui Klaus Iohanis pe pagina de Facebook!

Klaus Iohannis:
procetatean@presidency.ro
https://www.facebook.com/klausiohannis/

Ludovic Orban:
pm@gov.ro
https://www.facebook.com/ludovic.orban.79

Raluca TURCAN, viceprim-ministru
raluca_turcan@yahoo.co.uk
https://www.facebook.com/RalucaTurcan

Ministerul Afacerilor Externe:
https://www.facebook.com/mae.romania/
opinia_ta@mae.ro
ministru@mae.ro

Ambasada Ucrainei la București
emb_ro@mfa.gov.ua
https://www.facebook.com/Ukr.Embassy.Romania
https://www.facebook.com/oleksandr.bankov.7
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9337 : Iulie 21, 2020, 00:36:37 »

Dar la dispretul politrucilor cu care tre sa traiasca veteranii razvoiului de la Nistru rezonati?

Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9338 : Iulie 21, 2020, 00:43:24 »https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1428287864226149&set=pcb.1428309407557328&type=3&theater&ifg=1
Mihail Druță este cu Alexandru Jizdan şi Dumitru Diacov. 4z.

EROII DE LA NISTRU

Ferice de cei morți.
Durere pentru cei vii.

***
Privește, Dodon! Ia aminte, Voicu!
O să răspundeți, ticăloșilor!


Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9339 : Iulie 21, 2020, 21:09:04 »

Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1095
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9340 : Iulie 22, 2020, 10:54:46 »Basarabia e România · 17 iulie ·
Românii din Ucraina sunt în pericol!


Din cauza viitoarei reforme administrativ-teritoriale, este în pericol atât școala românească, cât și reprezentața în Rada supremă a comunității românești.
Guvernul PNL nu reacționează la solicitările asociațiilor românești din Ucraina de a lua atitudine dimplomatică în sprijinul românilor, nici Klaus Iohanis
nu se face văzut sau auzit in ceea ce ține de problemele cu care se confruntă frații noștri, de aceea facem un apel la toți românii de bună credință!

https://rgnpress.ro/2020/07/16/reforma-administrativ-teritoriala-din-ucraina-mae-tace-sofia-si-budapesta-reactioneaza/

1. Copiem grafica și mesajul pe pagina personală și distribuim!

2. Trimitem un mesaj de protest la Ambasadele Ucrainei de la București și Chișinău!

3. Trimitem un mesaj de protest premierului României, Ludovic Orban și Președintelui Klaus Iohanis pe pagina de Facebook!

Klaus Iohannis:
procetatean@presidency.ro
https://www.facebook.com/klausiohannis/

Ludovic Orban:
pm@gov.ro
https://www.facebook.com/ludovic.orban.79

Raluca TURCAN, viceprim-ministru
raluca_turcan@yahoo.co.uk
https://www.facebook.com/RalucaTurcan

Ministerul Afacerilor Externe:
https://www.facebook.com/mae.romania/
opinia_ta@mae.ro
ministru@mae.ro

Ambasada Ucrainei la București
emb_ro@mfa.gov.ua
https://www.facebook.com/Ukr.Embassy.Romania
https://www.facebook.com/oleksandr.bankov.7
    Ei uite Bambilice, așe te vrau, aici sunt de aceeași părere cu matale.
    Așe neamule, pentru că de trii zeci de ani pe nimeni nu i-a durut de românii care sărmanii-s în afara granițelor României, pentru că așa au vrut rușii, iar de la Ilici încoace nema interes pentru soarta lor.

Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9341 : Iulie 22, 2020, 20:42:58 »Basarabia e România · 17 iulie ·
Românii din Ucraina sunt în pericol!


Din cauza viitoarei reforme administrativ-teritoriale, este în pericol atât școala românească, cât și reprezentața în Rada supremă a comunității românești.
Guvernul PNL nu reacționează la solicitările asociațiilor românești din Ucraina de a lua atitudine dimplomatică în sprijinul românilor, nici Klaus Iohanis
nu se face văzut sau auzit in ceea ce ține de problemele cu care se confruntă frații noștri, de aceea facem un apel la toți românii de bună credință!

https://rgnpress.ro/2020/07/16/reforma-administrativ-teritoriala-din-ucraina-mae-tace-sofia-si-budapesta-reactioneaza/

1. Copiem grafica și mesajul pe pagina personală și distribuim!

2. Trimitem un mesaj de protest la Ambasadele Ucrainei de la București și Chișinău!

3. Trimitem un mesaj de protest premierului României, Ludovic Orban și Președintelui Klaus Iohanis pe pagina de Facebook!

Klaus Iohannis:
procetatean@presidency.ro
https://www.facebook.com/klausiohannis/

Ludovic Orban:
pm@gov.ro
https://www.facebook.com/ludovic.orban.79

Raluca TURCAN, viceprim-ministru
raluca_turcan@yahoo.co.uk
https://www.facebook.com/RalucaTurcan

Ministerul Afacerilor Externe:
https://www.facebook.com/mae.romania/
opinia_ta@mae.ro
ministru@mae.ro

Ambasada Ucrainei la București
emb_ro@mfa.gov.ua
https://www.facebook.com/Ukr.Embassy.Romania
https://www.facebook.com/oleksandr.bankov.7

   Ei uite Bambilice, așe te vrau, aici sunt de aceeași părere cu matale.
    Așe neamule, pentru că de trii zeci de ani pe nimeni nu i-a durut de românii care sărmanii-s în afara granițelor României, pentru că așa au vrut rușii, iar de la Ilici încoace nema interes pentru soarta lor.

Pe matale ''te doare rau'', este ... !?  PRECUM  RESTUL  SEMNATARILOR ... MINTITI  !!!  MULT  PREA  MULT  !!!
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9342 : Iulie 23, 2020, 02:14:11 »

Ba i-a durut pe multi. Nu destui insa. E vb de iubire de neam, dar neamul ro e condus de venetici si chiar de dusmanii lui.
Ma bucur ca iti pasa. Sunt si altii carora le pasa pe forum. Unul pot presupune ca a ajuns la exit dintre ei. E multa durere.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9343 : Iulie 23, 2020, 02:27:37 »

Atentie ro!!!
Info Prut, 2 iulie.

Petrișor Peiu: Cu sprijinul puterii de la București, la Chișinău s-a născut o clasă politică care își face un viitor fără România, dar pe banii ei
https://infoprut.ro/64460-petrisor-peiu-cu-sprijinul-puterii-de-la-bucuresti-la-chisinau-s-a-nascut-o-clasa-politica-care-isi-face-un-viitor-fara-romania-dar-pe-banii-ei.html?fbclid=IwAR1QcnLEgej8FrwM77J9dzYZqr-whLCPlzuJz1mjGnrbzhym7857RhSq-74Faptul că puterea politică și opoziția de la București au încurajat ani la rând perspectiva nerealistă de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, a făcut ca la Chișinău să se nască și să prindă puteri o clasă politică, care își face un viitor fără România, pe banii României. Declarația a fost făcută de Petrișor Peiu, expert în Economie, în cadrul unei emisiuni radiofonice realizate de Liviu Mihaiu.
Totodată, sursa a explicat și unde a greșit clasa politică de la București în raport cu Republica Moldova.
„O mare greșeală pe care toți politicienii din România au făcut-o a fost încurajarea unor aspirații de integrarea europeană, deși toată lumea știa că nu există niciun orizont de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Astfel, încurajând formarea unei clase politice locale, care deși își mințea populația, discuta despre aderarea la Uniunea Europeană, aceștia au îndepărtat perspectiva de a discuta despre reunificare, care ar fi fost proiectul natural al României”, a precizat Petrișor Peiu.
În context, Liviu Mihaiu, realizatorul emisiunii a reamintit că o treime din cetățenii Basarabiei sunt cetățeni români și în 30 de ani s-a băgat jumătate de miliard de dolari în Republica Moldova. Acest lucru se întâmplă fără ca Bucureștiul să aibă vreo influență reală acolo, iar România, nici până în prezent, nu este la nicio masă de negocieri în ceea ce privește Republica Moldova.
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9344 : Iulie 25, 2020, 18:19:50 »Institutul National Pentru Studiul Totalitarismului este iarasi in pericol!  Acum se incearca retrocedarea cladirii in mod dubios.
Sursa comunicatului este AFDP - www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?action=dlattach;topic=715.0;attach=51556;image.


Memorat
Pagini: 1 ... 621 622 [623] 624 625 ... 638
Schimbă forumul: