In urma cu 25 de ani, in dimineata acestei zile, aveam obrajii siroiti din cauza gazelor lacrimogene care ieseau din canalizarile Bucurestiului. Era prima data cand il inhalam si-i simteam asprimea pe gat dupa Revolutia din Decembrie 1989. Brusc, lupta noastra inregistrase un contraatac dur, in inima Cpitalei Romaniei, in epicentrul afirmarii sperantelor noastre, in Piata Universitatii. Nu am fost acolo in timpul represiunii, a celei fizice, fiind plecat din tara, dar am receptionat cu o durere amplificata de neputinta represiunea psihica la care am fost supusi prin acea barbarie "de stat si de partid". Cu totii, dintr-o data, am inteles ca toti dusmanii tarii, mai ales cei din interiorul ei, erau pe aceleasi pozitii, gata sa ne rapuna. Dintr-o data, toate aprehensiunile noastre, toate nemultumirile majore pe care le comunicam majoritatii primisera o confirmare absoluta, cea a crimei programate.
Daca nu as fi fost in acolo trasa de mana cu forta de catre protestatri, v-as fi crezut. Si eu si sotul meu am trait un cosmar. Asa zisii demonstranti pasnici nu erau de loc pasnici. Se agatau de toti trecatorii si-i amageau cu bani doar s-or aseza cu ei in P.ta Universitatii. Daca nu vroiai deveneu violenti. Sigur ca am reclamat si ca noi si altii. Regeretabil ca au venit minerii, dar pentru ce am tras eu si sotul meu s-a meritat violenta minerilor cu cei din piata. Eu pasterz o amintire trista dar cu totul diferita. Si acum si t in nari mizeria, mirosul de urina din Piata. Dar noi in 25 de ani nu am fost vocali . Ne-au luat-o inainte cei din opozitie. De fapt asta nu sa inteles, vointa celor 85 la suta. Cei din Piata doreau se se faca dupa pofta celor 25 la suta. Si va intreb cine a incalcat democratia grosolan ?
Imi pare rau Domnule Iosif ca vin si eu cu cate ceva care nu va place. V-am rugat si va rog si acum deconectati-ma. Nici mie nu-mi place sa citesc zilnic doar postarile domnului kronsdtat. De fapt sunt doi trei preocupati numai cu denigrarea anumitei parti a democratiei romanesti.
Imi cer scuze pentru interventie.