Main Content:

Pagini: 1 ... 592 593 [594] 595 596 ... 620

Lupta noastra

Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #8895 : Mai 15, 2019, 00:46:52 »

''Respectul si recunostinta''  aratate Romanilor de catre Iohannis si cei alaturi de care face campanie  'Schulter an Schulter' ... ? !!!

" Mihai Viteazul a părăsit Piața Unirii. Fostul comandant al Garnizoanei Oradea spune că este o „rușine națională” "

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-48/mihai-viteazul-a-parasit-piata-unirii-fostul-comandant-al-garnizoanei-oradea-spune-ca-este-o-rusine-nationala-148924.html

In pofida titlului, articolul este plin de batjocura, inclusiv la adresa unui Revolutionar si a unui General Rezervist al Armatei Romane!  Cititi-l cu atentie!
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #8896 : Mai 15, 2019, 14:45:57 »

"Oradea, din ciclul „Primarul Bolojan, ca un bolovan”: Statuia românului Mihai Viteazul înlocuită cu neamțul Ferdinand"

"Imaginea asta cu Mihai Viteazul prăbușit în al o sutălea an de când există statul român în forma actuală (nu discutăm acum modificările teritoriale față de 1918), este emblematică. Și parcă premonitorie.

Si nu, Mihai Viteazul nu are ca și calitate principală aceea că a fost unificator al Țărilor Române. Nici vorbă. El este cel care a vrut să ia Constantinopolul înapoi de la turci si să refacă Imperiul Roman de Răsărit. Trecuseră doar 150 de ani de când căzuse. Si a si primit promisiunea că va fi sprijinit de catolici. Dar a rămas cu ea. Cu promisiunea. Ba a mai si cheltuit o grămadă, că el a luat de bună înțelegerea și s-a dus la întâlnire la mama naibii, cu trupele promise de habsburgi si de catolici, pe câmpurile unde se află azi Edîrne. Trupe care, ce sa vezi?, n-au mai venit. Cinismul migratorilor care au pus stăpânire pe Europa este de nedescris.

De abia după ce și-a luat țeapa asta, s-a instalat la Alba Iulia si a vrut să ia Transilvania; asta i se părea floare la ureche.

A pierdut însă din vedere că ăștia îi pot lua gâtul ca la pui. Ceea ce au si făcut. Culmea e că se luptă cu el si acum, după 400 de ani. Și vor să îi șteargă urmele.

Sper totusi că statuia va fi amplasată în altă parte, cum am auzit că se intenționează. Deși asa au zis si cu statuia sau bustul, nu mai stiu ce era, al lui Emanoil Gojdu care a fost aruncată si părăsită intr-o magazie cine stie pe unde. Are rost să mai spun cine a fost Gojdu si cât bine a facut României si in special orădenilor? Tare nerecunoscători mai suntem."
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5546
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #8898 : Mai 15, 2019, 17:32:22 »

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5546
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #8899 : Mai 15, 2019, 17:35:16 »

"Oradea, din ciclul „Primarul Bolojan, ca un bolovan”: Statuia românului Mihai Viteazul înlocuită cu neamțul Ferdinand"

"Imaginea asta cu Mihai Viteazul prăbușit în al o sutălea an de când există statul român în forma actuală (nu discutăm acum modificările teritoriale față de 1918), este emblematică. Și parcă premonitorie.

Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #8900 : Mai 15, 2019, 22:59:11 »Fundatia "Ion Gavrila Ogoranu"
www.facebook.com/Ogoranu/posts/2215883448457692?__tn__=K-R
6 ore ·

Bucureștenii s-au adunat de Ziua martirilor din temnițele comuniste.
14 Mai – marcată în Capitală printr-o manifestare memorială.
Ziua națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste, instituită prin Legea 127/2017, a fost marcată ieri seară în București prin prezența a sute de oameni, de toate vârstele, dar în special tineri, care s-au adunat seara în Piața Revoluției, în scuarul din preajma statuii lui Iuliu Maniu, liderul opoziției politice anticomuniste de după 1945, el însuși martirizat în temnița de la Sighet.
La inițiativa Fundației Ion Gavrilă Ogoranu și Asociației Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, căreia i s-au alăturat în organizare Frăția Ortodoxă Sf. Gheorghe, Asociația Noua Dreaptă, gruparea Camarazii ș.a., pentru al doilea an consecutiv s-a desfășurat această manifestare prin care se dorește să se acorde cinstirea cuvenită celor ce s-au sacrificat pentru libertatea și demnitatea poporului român, în lupta anticomunistă, în speranța că autoritățile vor ieși din indiferența cu care tratează această zi memorială.
Locația nu a fost aleasă întâmplător. Statuia lui Iuliu Maniu se proiectează pe clădirea impunătoare a Ministerului de Interne, centrul de comandă al represiunii comuiniste de după 1945, în ale cărui subsoluri au fost anchetați și torturați zeci de mii de luptători anticomuniști.
Participanții au purtat portrete ale martirilor din închisorile politice comuniste, drapele tricolore, candele și torțe aprinse, iar gruparea Camarazii a afișat un banner prin care denunța cenzura adevărului istoric generată de Legea 217/2015. Un alt banner, al Frăției Ortodoxe, reamintea cuvintele preotului Gheorghe Calciu, care profețea această prigoană asupra Istoriei ce avea să înceapă după moartea foștilor deținuți politici.
În atmosfera solemnă, un sobor de preoți din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor a oficial slujba de pomenire a tuturor celor ce au trecut prin temnițele politice ale regimului comunist, morți în detenție sau care și-au lăsat tinerețea între zidurile reci.
Din partea Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, Florin Dobrescu a mulțumit participanților pentru prezență și a arătat importanța perpetuării, an de an, a acestei manifestări memoriale, pentru ca ziua de 14 Mai să se impună în conștiința românilor drept o zi a reculegerii și recunoștinței îndreptate către cei cărora le datorăm demnitatea de a călca azi liberi pe pământul acestei țări.
În Piața Revoluției au răsunat cântecele Rezistenței anticomuniste, compuse în închisori sau în munți, dar și unele dintre cântecele Pieței Universității din 1990.
Maestrul Dan Puric a susținut unul dintre cele mai impresionante cuvinte ale sale dedicate martirilor, forța discursului fiind sporită de atmosfera nocturnă, în care chipurile celor martirizați în temnițe priveau tăcuți, luminați de făclii.
Dintre vorbitori s-au mai remarcat foștii deținuți politici Zoe Rădulescu, Neculai Enciu și Gheorghe Nichifor, dr. Corneliu Zeană - președintele Asociației Urmașilor Persecutaților Regimului Comunist, Dan Cristian Popescu - viceprimar al Sectorului 2 din București și susținător al cauzei memoriei anticomuniste, teologul Danion Vasile, precum și liderii Noii Drepte - Tudor Ionescu, Frăției Ortodoxe Sf Gheorghe - Pompiliu Diplan și grupării Camarazii - Marian Matei. Printre cei prezenți la eveniment s-au remarcat și Marinela Rotaru - președinte al Mișcării pentru Regat și Coroană, jurnaliștii Ovidiu Zară, Iulian Capsali și Paul Ghițiu, deputatul Matei Dobrovie, Mihai Grigoriu - președinte de onoare al Partidului Național Țărănesc "Maniu-Mihalache". A fost prezentă o delegație a Frăției Ortodoxe Mihai Viteazul din Ploiești.
După căderea întunericului, participanții s-au încolonat, pornind într-un marș al Memoriei. Coloana cu drapele, portrete ale martirilor și torțe aprinse, intonând imnurile temnițelor comuniste, a parcurs Calea Victoriei și Bulevardul Regina Elisabeta, oprindu-se pe treptele bisericii Sf. Ilie Gorgani, unul dintre locurile-simbol de adunare ale foștilor deținuți politici.

FOTO: Florian Cristache, Paula Pasciuc, Ioana Dobrescu


Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #8901 : Mai 15, 2019, 23:15:21 »Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #8902 : Mai 16, 2019, 09:02:42 »Marcel Bărbătei
www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2349998395246391&id=100007087609017&__tn__=%2CdH-R-R&eid=ARCJKTUQrHQarp2sJk_xpc0Cq0dsMqBSf39d9ky3ThMTMp_DNgwIZiISKSzqkRo6cinfnyngJPC9JME_&hc_location=group
Ieri la 00:37
Balamuc mare pe FB cu statuia lui Mihai.
Românii au talent și Mihai nu mai e ! Clasic ...Cronologie, căutați hiba !...26 februarie 2015: Asociația Cultură în Mișcare cere înființarea Muzeului Emanuil Gojdu. În cursul lunii februarie 2015, Asociaţia Cultură în Mişcare a organizat, în contextul împlinirii a 213 ani de la naştere, respectiv 145 de la moartea sa, o conferinţă cu tema „Viaţa şi activitatea lui Emanuil Gojdu”, prilej cu care s-a încercat readucerea în spaţiul public a memoriei ilustrului avocat. Despre personalitatea complexă a lui Emanuil Gojdu a vorbit Maria Berenyi, directorul Institutului de Cercetări al Românilor din Ungaria. Cu acest prilej, Asociaţia Cultura în Mişcare a lansat în spaţiul public provocarea amenajării, în casa părintescă, de pe strada Traian Moşoiu nr. 1 (sau într-un alt spatiu potrivit) a unei case memoriale/muzeu Emanuil Gojdu. Aurel Lazăr, Iosif Vulcan şi Ady Endre, orădeni iluştri ai timpurilor lor, se bucură fiecare de câte o casă memorială ce le poartă numele. Asociaţia Cultură în Mişcare consideră că o astfel de cinste merită şi Emanuil Gojdu. In vederea prognozatei mutari a statuii din Piata Unirii, am avut o intalnire cu viceprimarul Mircea Malan care a dat asigurari ca statuia va fi preluata de Directia de Patrimoniu a primariei Oradea si va fi depozitata corespunzator pana la amplasarea ei intr-o zona centrala a orasului.

14 martie 2015: Primăria Oradea a dispus „evacuarea” statuii lui Gojdu din zona centrală a oraşului. În prealabil, consilierii locali orădeni au aprobat mutarea acestei lucrări de for public în Centrul Civic. Însă, până ce noul amplasament va fi pregătit pentru statuie, aceasta a fost dezmembrată şi dusă spre depozitare la Ştrandul Ioşia. La data mutarii, niciun expert nu fusese contactat în vederea restaurării sculpturii. Şi aşa destul de degradat, monumentul continua să se deterioreze. Locul ales de executivul orăden pentru reamplasarea statuii ilustrului avocat nu părea să fie agreat de specialişti. „Nu recomandăm amplasamentul nou propus – Piaţa Emanuil Gojdu (Centrul Civic – n.n.), aceasta fiind de factură recentă, cu clădiri la o scară diferită. Recomandăm reamplasarea statuii în centrul istoric, având în vedere contextul istoric în care a trăit Gojdu. Un amplasament indicat ar fi tot în Piaţa Unirii, în vecinătatea Bisericii cu Lună, dată fiind legătura lui Gojdu cu Biserica Ortodoxă, cu românii ortodocşi şi faptul că în vecinătate este casa părintescă (situată pe strada Traian Moşoiu nr.1)”, se arăta în Avizul nr. 25 din 13 februarie 2015 privind demontarea şi mutarea statuii din Piaţa Unirii, emis de Direcţia Judeţeană de Cultură Bihor, în atenţia Primăriei Oradea.

11 octombrie 2017: Asociatia Cultura in Miscare a publicat un articol referitor la depozitarea necorespunzatoare a statuii lui Emanuil Gojdu in strandul Iosia din Oradea. Articolul respectiv a fost preluat si comentat pe larg atat de presa locala cat si de cea nationala precum si de numerosi membri ai comunitatii locale, CIM reusind astfel sa creeze o dezbatere si interes in jurul acestui simbol al orasului nostru. Ca urmare a demersurilor Cultura in Miscare, s-au sesizat si alte persoane si institutii.

24 octombrie 2017: Deputatul Constantin Codreanu, presedintele Comisiei pentru Comunitatile de Romani din afara granitelor tarii a adresat o interpelare pe aceasta tema premierului roman Mihai Tudose, Prefectului judetului Bihor Ioan Mihaiu si Ministrului Culturii, Lucian Romascanu. O puteti descarca de aici.

16 noiembrie 2017: Domnul deputat a si primit raspunsul solicitat (il puteti descarca de aici). Directia Judeteana de Cultura Bihor a amendat Primaria cu suma de 4000 de lei, amenda contestata acum in instanta de Municipiul Oradea. Tot DJC Bihor a solicitat Episcopiei Ortodoxe de Oradea confirmarea statutului de proprietar asupra casei in care s-a nascut Emanuil Gojdu in vederea demararii procedurilor pentru declararea acesteia drept casa memoriala.

21 decembrie 2017: pe ordinea de zi a Consiliului Local Oradea s-a gasit si o hotarare prin care toate monumentele de for public din Oradea au fost transferate Fundatiei de Protejare a Monumentelor din Bihor de la Directia de Patrimoniu Imobiliar, cu incepere de la 1 ianuarie 2018 in vederea evaluarii, restaurarii si conservarii acestora. Printre aceste monumente se afla si statuia lui Emanuil Gojdu. Puteti descarca de aici proiectul HCL.

3 noiembrie 2017:Cultura in Miscare a remis Primariei Oradea o petitie prin care atrageam atentia asupra degradarii statuii si ne-am oferit ajutorul pentru relocarea acesteia, chiar daca va fi nevoie sa strangem suma necesara acestei operatiuni. Aceasta petitie a ramas, pana la aceasta data, fara niciun raspuns din partea Primariei Oradea. O puteti descarca de aici. Intre timp – conform evaluarii DJC Bihor – statuia lui Emanuil Gojdu a inceput sa se dezintegreze din cauza conditiilor improprii de depozitare (lipsa ureche, o parte din barba, etc).

9 februarie 2018: Asociatia Cultura in Miscare organizeaza un flashhmob in Strandul Iosia cu ocazia aniversarii a 216 ani de la nasterea lui Emanuil Gojdu cu scopul de a atrage atentia asupra degradarii statuii si pentru a cere restaurarea si reamplasarea acesteia conform promisiunilor municipalitatii. Actiunea a reunit zeci de oradeni care au dorit sa participe la eveniment. Uimitoare coincidenta, in timpul serii care a precedat flashmobul, statuia a fost evacuata cu o masina de la serviciul de ridicari auto al primariei intr-o locatie necunoscuta si necomunicata public. Ulterior, presa si oradenii interesati au putut afla ca statuia a ajuns in perimetrul Cetatii Oradea. Primaria Oradea a promis ca statuia va fi restaurata si am urmarit constant acest demers tinand permanent legatura cu sculptorul si restauratorul ales pentru aceasta lucrare.

8 iulie 2018: Restaurarea statuii s-a incheiat. A fost realizată de Ştefan Valentin, restaurator atestat de Ministerul Culturii, prin firma SC Metamorfozys SRL din Alba Iulia, contractul cu acesta prevăzând lucrări de restaurare dar şi asistenţă la amplasare şi finisaje. Statuia va fi reamplasată în Parcul 1 Decembrie, însă soclul va fi modificat. Drept urmare, a fost necesară întocmirea unui proiect tehnic, inclusiv de fundaţie, din cauza greutăţii foarte mari. Proiectul urmează să fie supus dezbaterii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, iar apoi lucrările vor fi făcute de firma de construcţii SC Conpila SRL a transmis directoarea Fundaţiei, Angela Lupşea.

1 decembrie 2018: Primaria Oradea scoate la licitatie realizarea a doua grupuri statuare in zona centrala a orasului pentru suma de 5 milioane de lei. Licitatia vizează realizarea şi amplasarea statuii episcopului Roman Ciorogariu în faţa Bisericii cu Lună şi cea a episcopului Radu Demetriu în faţa Catedralei Greco-Catolice Sfântul Nicolae. Tot in curtea Catedralei Greco Catolice va mai fi amplasata statuia lui Iuliu Maniu iar statuia lui Mihai Viteazul va fi inlocuita cu cea a Regelui Ferdinand. Devine evident faptul ca statuia lui Emanuil Gojdu nu mai are loc in acest conglomerat de monumente.

30 ianuarie 2019: Consilierii locali au aprobat cu 22 de voturi pentru, din partea reprezentanţilor PNL şi UDMR, şi doar 5 voturi împotrivă, din partea PSD, redenumirea Pieţei Emanuil Gojdu în Piaţa Mihai Viteazul urmand ca statuia lui Emanuil Gojdu sa fie amplasata in Parcul 1 Decembrie iar statuia lui Mihai Viteazul sa fie mutata din Piata Unirii pe fostul amplasament destinat lui Emanuil Gojdu, in Centrul Civic Oradea.

9 februarie 2019: Asociatia Cultura in Miscare “aniverseaza” 217 ani de la nasterea lui Emanuil Gojdu, de data aceasta in incinta Cetatii Oradea.
Iulian Capsali · 7 ore ·
www.facebook.com/photo.php?fbid=2302513226741485&set=a.1409679322691551&type=3&theater


Imaginea trădării și a rușiniiDemolarea statuii lui Mihai Viteazul, aflată în Piața Unirii din Oradea, e o mișcare perfidă a lobby-ului separatist, a transilvanismului secesionist. În fond, ce poți reproșa când este înlocuit de statuia Regelui Ferdinand? Nu mai poți spune nimic, nu-i așa, căci tot un unificator a fost. Doar că au înlocuit un muntean, un Ban al Craiovei, cu origini materne aromâne (alții spun grecești, e de discutat), în tot cazul, un "balcanic" de geniu, cu un neamț, mult mai acceptabil pentru spiritele secesioniste.

Mihai Viteazul - care sper să fie canonizat într-un final - are câteva păcate de neiertat în ochii "transilvaniștilor":

*A unit cele trei state românești, chiar dacă pentru scurt timp, dând românilor prima dată conștiința faptului că Unirea este un act posibil; și-au găsit apartenența comună.

**A înființat la Alba Iulia o Mitropolie ortodoxă și a ridicat o Catedrală (1597) pe măsura importanței administrative, instituind o capitală a ortodoxiei din Transilvania. A dotat Mitropolia cu o tiparniță de carte bisericească, necesară pentru răspândirea Cuvântului între români.
Catedrala fost demolată de austrieci odată cu ridicarea fortificației de tip Vauban, la 1715.

***A introdus româna ca limbă de cancelarie domnească și dat legi, care înainte se dădeau doar în maghiară, germană și latină.

Asta este pe scurt. A făcut mult mai mult pentru români și Ortodoxie - printre altele, ca fapt divers, a pus primar român la Cluj - însă cel mai important este că a dat statut și a oficializat ierarhia și preoțimea Bisericii Ortodoxe: în Transilvania erau patru biserici oficiale, dar nu și cea Ortodoxă.

Mihai Viteazul a redat demnitatea poporului român înrobit în Ardeal, ceea ce slugile trădătoare de azi nu pot uita și ierta.


Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #8903 : Mai 16, 2019, 10:47:32 »  Ziua nationala de cinstire a martirilor din temnitele comuniste
www.youtube.com/watch?v=whZM9DfDQl4&feature=youtu.be
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #8904 : Mai 16, 2019, 16:56:55 »

Valeriu Victor Szilvassy, in urma cu 6 ore
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2335761166446991&set=pcb.2335761186446989&type=3&__tn__=H-y.g&eid=ARDw6nGCP6DjnNytRFYQaEs76Orc3MjTSlOl3tAgnFDEOxbEmXqrbnvRakbM1A029UzIoElKyId9BfPX
Vă rog frumos Domnule Ilie Bolojan Primar de Oradea să-l repuneți la loc de cinste pe primul și marele nostru Îtregiror Mihai Viteazul. Acest loc i se cuvine de drept până la urmă. Chiar dacă fizic a fost instalată de prima dată cea a lui Ferdinand
Credeti-mă că statuia lui poate să încapă liniștit lângă cea a lui Ferdinand Întregitorul care evident are rolul lui fără doar și poate pe care nimeni nu i-l contestă, ba din potrivă îl apreciază. Nu cred că Ferdinand se va supăra și nici nu cred că va eclipsa una pe cealaltă  Wink
Vă mulțumește frumos pentru înțelegere un Cetățean Român de Etnie Maghiară

Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #8905 : Mai 20, 2019, 15:34:17 »

E musai sa le dam un raspuns pe masura sovinilor din ungurime. Si lor si celor din Ungaria.
Vedeti si revedeti acest film, ca sa intelegeti cat de buni am fost si sintem cu ei noi romanii.

RAZBOIUL ROMANO - UNGAR 1919  https://www.youtube.com/watch?v=UXgzDu6pwJE
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #8906 : Mai 21, 2019, 00:10:04 »

" Primarul care refuză istoria localității când vine vorba de evenimente românești "

"Citiți  motivațiile de la şedinţa din 24 iunie 2014 pentru refuzul de a amplasa bustul Regelui Ferdinand în parcul vizitat în data de 21 mai 1919….”mă  forţaţi să spun că rugămintea familiei Karolyi este să nu amplasăm pe nimeni  în  curtea castelului  înafară  de familia  lor. Nu  forţaţi  lucruri ce nu e bine  să  forţaţi!”…în condiţiile în care nici castelul şi nici parcul din jurul său nu sunt în proprietate privată ci a  Consiliului Local Carei!"
http://www.buletindecarei.ro/2019/05/primarul-care-refuza-istoria-localitatii-cand-vine-vorba-de-evenimente-romanesti.html?fbclid=IwAR1hVs-9NU27tC-AkffntN3YVoQYzaJpRMXEX4kOgKNCofaCThAcK7xFNWM


'Liderul UDMR vrea voturi de la români dar la Carei s-au dat jos de pe primărie plăcile oficiale cu însemne naționale de către primarul udemerist'

" “Pragul, pentru noi, permanent este o problemă, fiindcă 6,3% suntem în România maghiari, conform datelor statistice. E vorba de vot etnic. Noi vedem că prea mulţi maghiari nu votează cu partidele româneşti, nici românii nu prea votează cu noi. S-a mai întâmplat, se mai întâmplă, dar nu cu sutele de mii, din păcate pentru noi. Ar fi bine să primim şi voturi din partea românilor. De mobilizare depinde. Suntem interesaţi de o mobilizare bună, să nu fie mobilizarea la noi mai puţin bună decât la români, şi atunci nu e nicio problemă”, a precizat  în conferinţa de presă de la Satu Mare, Kelemen Hunor.

Adică în localitățile unde există conducere exclusiv UDMR aceasta refuză românilor drepturi egale cu ale maghiarilor și acum vine să ceară de la români voturi?    Cu ce tupeu
vii să ceri voturi de la români când la Primăria Carei din România primarul care e și președinte UDMR Carei a dat jos plăcile oficiale cu tricolor de pe clădirea primăriei? "

http://www.buletindecarei.ro/2019/05/liderul-udmr-vrea-voturi-de-la-romani-dar-la-carei-s-au-dat-jos-de-pe-primarie-placile-oficiale-cu-insemne-nationale-de-catre-primarul-udemerist.html
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2454
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #8907 : Mai 24, 2019, 07:06:15 »

ASTIA-S CEI CARE SPUN CA IN '89 A FOST LOVITURA DE STAT SI NU REVOLUTIE.(poate o revolutie a esalonului II al PCR, Securitate)

Cine este mama lui Radu Mazăre, demnitara comunistă pe umerii căreia fiul şi-a clădit cariera de „rebel“: „Am lucrat în Comerţ Exterior“
Sinziana Ionescu, 

 https://adevarul.ro/locale/constanta/video-confesiunea-mamei-radu-mazare-demnitara-comunista-umerii-careia-fiul-si-a-cladit-cariera-rebel-am-lucrat-comert-exterior-1_5ce64fce445219c57ef3202d/index.print


Ei au furat 13,5 miliarde de euro în 28 de ani. Analist: Vor mai exista tunuri financiare
Adela Dumitru / 12 dec 2018 / 08:13

https://www.dcbusiness.ro/topul-tepelor-ultimii-28-de-ani-romanii-au-fost-furati-cu-13-5-miliarde-de-euro-cine-a-platit_594772.html


Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #8908 : Mai 24, 2019, 15:25:46 »

Să ne cunoaștem și să ne cinstim eroii. Astaz, eroii zilei.
Lupta noastră nu poate fi dusă fără ei, fara exemplul lor.
România, prin natura lucrurilor, e o țară de eroi și de martiri.
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #8909 : Mai 24, 2019, 15:36:44 »

Rosian Vasiloi
Un blog despre reforme, securitate, pacificare, afaceri interne şi altele de interes major
https://rosianvasiloi.blogspot.com/2019/05/eroii-nu-mor-niciodata-24-mai-1992.html?fbclid=IwAR0WhiCsTcRZKhL4jo73AWZTnqxHvOkknQi7EdahrZ7CR0i5aXxk3Xgtn_Y
Vineri, 24 mai 2019


Eroii nu mor niciodată - 24 mai 1992

Să nu uităm - în această zi a fost omorâtă prima femeie în acest război
1. Soldat POPESCU Maria, născută în 1950, localitatea Taraclia, raionul Căinari. A căzut pe câmpul de luptă la 24 mai.
2. Barcari Mihail, născut în anul 1950, localitatea Căușeni. Căzut pe câmpul de luptă pe capul de pod Tighina.3. Soldat Para Ion, născut la 18 august 1933. Mobilizat din localitatea Taraclia, raionul Căinari. Decedat la 24 mai 1992 la Căuşeni.                  CINSTE ŞI ONOARE MEMORIEI LOR!

                                  #EROIINUMORNICIODATA
                         #STOPRUSSIANAGRESSION


*La 24 mai 1992, din cetatea Tighina au fost trimise în zona Dubăsarilor 7 maşini blindate. La Tiraspol a aterizat locţiitorul comandantului suprem al Forţelor Armate ale CSI, generalul Stolearov, care a declarat că Transnistria şi Armata a 14-a reprezintă interesele geopolitice ale Rusiei în această zonă şi va autoriza acţiunile militarilor ruşi şi ale liderilor de la Tiraspol.

În cadrul Conferinţei pentru ajutorarea Noilor State Independente, ce a avut loc la Lisabona, Nicolae Ţâu a prezentat în faţa delegaţilor celor 63 de state şi a 22 de organizaţii internaţionale efectele negative ale acţiunilor agresive ale Armatei a 14-a asupra situaţiei din Republica Moldova. Declaraţia din 24 mai, de la Lisabona, a miniştrilor afacerilor externe ai Republicii Moldova, Federaţiei Ruse, României şi Ucrainei pleda pentru: respectarea strictă a încetării focului; readucerea tehnicii blindate în cadrul Armatei a 14-a; reîntoarcea tuturor formaţiunilor militare şi a tehnicii de luptă la locurile de staţionare; garantarea securităţii centralei hidroelectrice de la Dubăsari şi a altor obiecte vitale; continuarea desfăşurării misiunilor de observatori militari în locurile de confruntare. Miniştrii au împuternicit comisia mixtă să pregătească, cu titlu de urgenţă, un raport despre măsurile ce ar putea contribui la reglementarea conflictului.

*Sursa: ISTORIA MILITARĂ
Memorat
Pagini: 1 ... 592 593 [594] 595 596 ... 620
Schimbă forumul: