Main Content:

Pagini: 1 ... 603 604 [605]

Lupta noastra

 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5030
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9060 : August 14, 2019, 10:47:39 »

Unitate Națională
https://www.facebook.com/AliantaPentruCentenar/photos/a.2310611572494923/2441011332788279/?type=3&theater&ifg=1
Calendar 14 august 1916: România a declarat război Austro-Ungariei, intrând în Primul Război Mondial, de partea Antantei.Foto: Poster de propagandă britanic legat de intrarea României în război.

Poziționarea sa strategică la flancul celor două alianțe aflate în conflict, precum și o armată de 600.000 de oameni au fost motivele pentru care ambele tabere au depus eforturi intense pentru a atrage România de partea lor. Se credea că intrarea României de partea Antantei va avea un impact decisiv asupra războiului. Mareșalul Paul von Hindenburg a exprimat cel mai bine această convingere: „judecând după situația militară consideram că era suficient ca România să intre în acțiune pentru a decide soarta războiului mondial”.

Consiliul de Coroană din 14 august 1916:

,,Români !
Războiul care de doi ani a încins tot mai strâns hotarele noastre a sdruncinat adânc vechiul așezământ al Europei și a învederat că pe viitor numai pe temeiul național se poate asigura viața pașnică a popoarelor.
Pentru neamul nostru el a adus ziua așteptată de veacuri de conștiința națională, ziua unirii lui.
De noi atârnă astăzi să scăpăm de sub stăpânirea străină pe frații noștri de peste munți și din plaiurile Bucovinei, unde Ștefan cel Mare doarme somnul lui de veci.
În noi, în virtuțile, în vitejia noastră, stă putința de a le reda dreptul ca intr-o Românie întregită și liberă de la Tisa până, la Mare, sa propășească în pace potrivit datinilor si aspirațiunilor gintei noastre.

Români!

Însuflețiți de datoria sfântă ce ni se impune, hotărâți să înfruntăm cu bărbăție toate jertfele legate de un crâncen război, pornim la lupta cu avântul puternic al unui popor care are credința neclintită în menirea lui.
Ne vor răsplăti roadele glorioase ale isbândei. Cu Dumnezeu înainte!

Ostași!

V-am chemat ca să purtați steagurile voastre peste hotarele unde frații voștri vă așteaptă cu nerăbdare si cu inima plină de nădejde.
Veți lupta alături de marile națiuni cu care ne-am unit. O luptă aprigă vă așteaptă. Cu bărbăție să îndurăm însă greutățile și cu ajutorul lui Dumnezeu isbânda va fi a noastră.
Arătați-vă deci demni de gloria străbună.
Dea lungul veacurilor un neam întreg vă va binecuvânta și vă va slavi."

FERDINAND

Proclamația regelui Ferdinand, 28 august 1916

Din Primul Război Mondial România a ieșit victorioasă. În urma Adunării de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, România primește înapoi toate regiunile istorice de la Austro-Ungaria (Întreg Ardealul, cuprinzând Transilvania, Banatul întreg, până aproape de Belgrad, Maramureșul întreg, inclusiv Transcapatia, Crișana întreagă, inclusiv partea ungurească, Bucovina întreagă) Bulgaria (Dobrogea de Sud) și Rusia (Basarabia).
Prețul a fost mare însă, armata română acumulând circa 880.000 de morți, iar peste 275.000 de civili români și-au pierdut viața.

Primul Război Mondial a stat la baza făuririi României Mari. Să ne cinstim eroii oricând și oriunde!
_______________
via Cooperativa Unionistă
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11148
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9061 : August 14, 2019, 18:28:35 »

Pentru cei de care nu mai aveai loc in cazul “Sorina” cu “a decis o instanta”, ca si cum s-a incheiat discutia, vā dau o stire de azi. Uite, ce a mai decis o instantā. Si cum stateati asa mirati citind, hai sa va dau si explicatia instantei de tribunal. S-au apreciat ca „relevante” lipsa antecedentelor penale si conduita sincera a braileanului inca de la debutul anchetei judiciare. (Radu Buzaianu)
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9062 : August 15, 2019, 23:25:35 »

Stiati de asta?”În primul rând vreau să vă mulțumesc din adâncul sufletului meu pentru susținerea voastră, dragi prieteni, să știți că pentru mine si familia mea contează foarte mult să vă ştim alături!!! ”

,,Cu Dumnezeu înainte pentru biruința Neamului Românesc!” şi Mihai Eminescu, două probe incriminatorii în dosarul trimis de Fundația Szekler Monitor, condusă de Arus Zsolt, către Consiliul Național de Combatere a Discriminării, prezidat de Csaba Ferenc Asztalos. ”Poliția” împotriva gândirii şi acțiunii românești funcţionează în România? Acelasi domn este ”expert” si în publicistica lui Mihai Eminescu, despre care afirmă că ,,se ştie (oare de unde știe?) că în general a fost una exagerat naționalistă, în unele cazuri chiar antisemită”.

Oricât de greu mi-ar fi, voi merge în continuare pe Calea Neamului. Nu voi da niciun pas înapoi, căci altfel îmi voi pierde numele de român.
In urma sesizării Fundației Szekler Monitor sunt convocat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pe 27 august, ora 10, pentru a da socoteală acuzațiilor ce mi se aduc de către mai sus numita fundație maghiară. Acuzațiile sunt: incitare la ură interetnică si religioasă, comportament discriminativ, degradant si hărțuitor față de comunitatea maghiară, activitate antimaghiară.

”Unii au vrut să ne arunce în aer la Târgu-Secuiesc de 1 Decembrie 2015, când am avut prima acțiune ,,1000 de Steaguri Tricolore pentru Inima Țării”, alții vor acum să fim sancționați de CNCD pentru activitățile românești din Covasna si Harghita.

Arus Zsolt, presedintele ,,Consiliului Național Secuiesc” din zona Gheorgheni, care este de altfel unul dintre sustinătorii celor doi cetățeni condamnați pentru tentativa de atac terorist din 2015, reclamă la CNCD si întreaga mea ,,activitate practică”.

”Vinovat c-am dăruit Icoane si am înălțat Troițe pentru Inima Țării împreună cu mii de români, împreună cu frații si surorile mele de credință si sânge. Capul sus români, nu mă opresc! ”

”Vinovat pentru cele 3000 de steaguri tricolore pe care le-am dăruit împreună cu sute de alți români, fraților si surorilor noastre din Covasna si Harghita. Deși sunt eu în cauză, nu este vorba despre mine personal ci despre un principiu, despre incriminarea unui mod de acțiune românească. Aceasta este logica, sensul.
Sunt citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării si pentru întreaga mea activitate practică reclamată de Fundația Szekler Monitor. După cum bine se știe întreaga mea ,,activitate practică” este strâns legată de Steagul Tricolor care observ cu mare îngrijorare că deranjează atât de mult pe unii domni din Gheorgheni, jud.Harghita si nu numai. Fără mare efort aș putea înțelege de ce-l supără pe Arus Zsolt, presedintele fundației si totodată al Consiliului Național Secuiesc local (știați că există o asemenea entitate?), Simbolul Statului Român, dar nu pot înțelege mai deloc de ce o Instituție a Statului Român, CNCD, ia în seamă o asemenea reclamație care se referă si la acțiunile întreprinse de mine, împreună cu voi, dragi prieteni, căci fără voi nu aș fi putut face nimic. Vă sunt adânc recunoscător pentru asta! Poate că acum înteleg si unii dintre prietenii mei care e treaba cu ”fluturarea” tricolorului prin Covasna si Harghita. Poate că acum ne dăm seama cu toții că acest Simbol al Statului Național Unitar Român este perceput de către contestatarii Tratatului de la Trianon ca pe un simbol al ocupantului. În Inima Țării bătălia pentru Simboluri, pentru Paradigmă este în plină desfășurare, în 2020, la 100 de ani de la semnarea Tratatul de la Trianon va fi apogeul. Se depun mari eforturi în mod direct sau indirect pentru anihilarea tuturor forțelor românești care acționează în Arcul Intracarpatic, între ”granițele” autonomiei teritoriale ale așa zisului ținut secuiesc. Se vrea ”eliberarea” ”ținutului” de energiile românești venite din afara județelor Covasna si Harghita, din celelalte colțuri ale țării, pentru a fi mai ușoară anihilarea celor din interiorul lor. Aceasta este după părerea mea strategia structurilor iredentiste maghiare contestatare ale Actului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 si ale Tratatului de la Trianon. Pot să fiu acuzat de orice, asta este opinia mea, o voi afirma cu toate puterile mele. ”Nu chiar 1918” ? Vă spunem noi, foarte răspicat: Ba chiar 1918, 1 DECEMBRIE 1918! Nu vă mai întrebați, lăsați dilemele teatrale la o parte, Marea Unire a avut loc, trăiți în România si nu veți avea niciun fel de autonomie teritorială, căci noi, românii din întreaga Țară, Suntem Aici, în Covasna, Harghita, Mureș, cam peste tot unde nu ar vrea unii să fim. Este prea târziu să ne mai puteți opri, Acțiunea s-a pornit, Acțiunea Românească este prezentă! Icoana Ortodoxă, Mihai Eminescu, Steagul Tricolor!
Mergem împreună cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc! ”

– Nicio zi fără EMINESCU! –
Dragii mei, în semn de protest împotriva Cenzurii care se abate asupra unora dintre noi, propun ca în fiecare zi să postăm un citat, un poem, un fragment din opera Marelui Poet până vor înțelege unii că niște amenzi nu vor putea șterge niciodată Istoria, Cultura, Identitatea Poporului Român. „TRĂIASCĂ NAȚIA!”
Mihai Sorin Tîrnoveanu
https://www.facebook.com/mihai.sorin.39501/posts/477186149762636
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9063 : August 17, 2019, 21:49:36 »

Lecția de istorie - 15 ore
https://www.facebook.com/groups/Unirea.Basarabiei.cu.Romania/?multi_permalinks=2159372950841714&notif_id=1566060816433336&notif_t=group_activity
LECȚIA DE ISTORIE - 17 august: Plecarea ultimului contingent al Armatei Roșii din România.
La data de 17 august 1958 a avut loc plecarea ultimului contingent al Armatei Roșii staționate în România încă de la sfârșitul războiului. Prezența trupelor sovietice în Romania după terminarea celui de-al doilea Război Mondial a fost impusă prin Tratatul de Pace de la Paris din februarie 1947, când Uniunii Sovietice i s-a permis de către Aliați dreptul de a-şi menţine trupele în România cu scopul declarat de a se asigura securitatea căilor de comunicaţii ale grupului sovietic de armate aflat pe teritoriul austriac până la reglementarea definitivă a statutului postbelic al Austriei. În consecinţă, autorităţile române s-au văzut nevoite să încheie o convenţie cu Moscova în decembrie 1948 prin care au fost reglementate condiţiile în care unităţile sovietice puteau utiliza cazărmile, localurile de serviciu, depozitele, aerodromurile, câmpurile de instrucţie şi mijloacele de transmisiuni româneşti pe timpul staționării trupelor sovietice în țară. Această situație fost menţinută până în anul 1955, când liderii statelor comuniste din Europa aflate sub sfera de influenţă a Moscovei au consimţit să semneze alături de sovietici actul de constituire a Tratatului de la Varşovia. În baza acestui tratat, armata sovietică aflată în România, Ungaria, Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia şi Republica Democrată Germană au rămas pe loc în statele respective, chiar dacă România nu a fost de acord cu această decizie a Moscovei și a cerut retragerea militarilor sovietici din țară. Astfel, dorința lui Gheorghiu-Dej comunicată prin Emil Bodnăraş – ministru al apărării – a fost primită cu multă irascibilitate de către Nichita Hruşciov, lider al URSS. Tatonările, apoi discuţiile şi negocierile privind retragerea trupelor sovietice au durat însă trei ani, iar perspicacitatea de care a dat dovadă Gheorghe Gheorghiu-Dej cu acel prilej nu trebuie subestimată. Acesta s-a dovedit capabil să facă o analiză interesantă a avantajelor de imagine de care ar fi beneficiat regimurile comuniste în disputa lor propagandistică pe care o aveau cu SUA şi statele din Europa Occidentală. Astfel, după îndelungate reflecţii, Hruşciov a decis să vină în întâmpinarea iniţiativei lui Gheorghiu-Dej și să aprobe retragerea soldaților sovietici din România, nu înainte însă de a cere părții române un nou Acord privind retragerea eșalonată a trupelor și numai în anumite condiții, condiții care par la prima vedere destul de ciudate. Noul Acord prevedea obligativitatea părții române de a organiza numeroase conferinţe la sate și orașe în care să prezinte rolul eliberator al armatei sovietice. De asemenea, se cerea organizarea de întâlniri şi reuniuni între militarii români şi cei sovietici, militarilor români li se cerea să înmâneze individual, câte un cadou unui omolog sovietic. O altă cerință a sovieticilor a fost ca eşaloanele cu militari sovietici, care plecau să fie aşteptate în gările principale, cu manifestaţii de simpatie organizate de oamenii muncii, precum și realizarea de către cadrele militare române a unui „jurnal cinematografic de actualitate” cu aspecte despre activităţile trupelor sovietice staţionate pe teritoriul României. Totodată, Nichita Hrușciov a mai cerut Consiliului de Miniştrii instituirea unei comisii centrale care să coordoneze și să asigure transportul trupelor și tehnici militare sovietice. Astfel, plecarea ultimelor contingente ale armatei sovietice la data de 17 august 1958 a avut loc concomitent în garnizoanele din Constanţa, Galaţi, Timişoara, Ploieşti și Iaşi, transportul făcându-se pe calea ferată, el fiind asigurat de către Armata Română.
Memorat
Pagini: 1 ... 603 604 [605]
Schimbă forumul: