Main Content:

Pagini: 1 ... 611 612 [613] 614 615 616

Lupta noastra

Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9180 : Ianuarie 22, 2020, 01:47:49 »

Scuze, Saltimbancii, nu a luat o tastă.
Aaah, ca bine le zici astora de la ''Pe ne DE Le'' !!!    Da', nu cumva, stii ...
cine sau ce este "aist mmmandru fecioras" !?  Acest  „Alfa și Omega!?


       

SURSA: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=149929193118284&set=a.106814594096411&type=3&theater

Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9181 : Ianuarie 22, 2020, 04:55:19 »

Mă' nea' Vamile, să ştii că şi pe mine a inceput, da' ... mai de mult! ... https://www.youtube.com/watch?v=VXh4DcaqVnc
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5448
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9182 : Ianuarie 22, 2020, 13:50:21 »

Daca nici Oprea nu îi mai poate proteja prin tăcere...

Alex Oprea
· 49 minute · https://www.facebook.com/alexpress1/posts/2741191929250272
ȘANTAJ NAȚIONAL!
Este de fapt dovada că lucrătorii din justiție, care vor pensii imense, nu dau doi bani pe societatea civilă. Adică suntem, în fața unui șantaj inadmisibil pentru care cineva trebuie să răspundă. Întreruperea activității în justiție, blochează practic funcționarea normală a unui stat de drept. Un grup restrâns de persoane, care prin funcțiile pe care le ocupă în societate, au la mână întreaga populație a țării. Și o șantajează! Deci ce pretenții să mai avem la procese corecte în România, când vedem această atitudine desconsiderativă a magistraților față de cei ce le asigură de fapt nemeritatele și imensele salarii și pensii? Spun nemeritate, fiindcă justiția neaoșă este bolnavă grav, având MCV-ul pe cap. Adică , pai pe înțeles, MCV-ul nu este altceva decât dovada că Europa ne consideră periculoși și nesiguri în ceea ce privește respectarea statului de drept, respectarea garanțiilor procedurale față de om și societate, adică o justiție ”de baltă”.PERSONAL CUNOSC MAGISTRAȚI CARE NU SUNT ÎN STARE SĂ FACĂ DIFERENȚA DINTRE O CONTRAVENȚIE ȘI O INFRACȚIUNE. Oamenii de acest gen nu au ce căuta în sistem. Cunosc procurori și judecători care iau decizii doar dacă li se dă ordin politic. De exemplu cei din dosarele REVOLUTIEI, ale Mineriadelor, dosarul Colectiv și mai nou Caracal. Acolo incompetența , corupția și supușenia politică merg mână în mână. Sistemul este deci, dragii mei, unul nedecommunizat, unul de tip sovietic, dar ”coafat” precum un nespălat care se dă peste putoarea de sub braț cu tone de deodorant. Ce dovadă mai clară vreți că oamenii din sistem nu dau doi bani pe populația căreia ar trebui să-i garanteze drepturile fundamentale sau câștigate, decât acest șantaj național cu pensiile lor speciale? Fiindcă acest tip de acțiuni nu sunt îndreptate de fapt împotriva Guvernului, ci a cetățenilor. Nu vine Orban cu banii de la taica-su să plătească imensele pensii, ci venim noi, pulimea, cum ne consideră ”eminențele” din sistemul de justiție!
Nu au reformat nimic, nu prezintă garanții în Europa, nu fac cu adevărat dreptate, de ani de zile se ocupă doar de scandaluri interne, funcții și răfuieli personale, avem criminali liberi cu sutele, și am mimat doar, în toți acești ani lupta anticorupție. Toate astea pe enorm de mulți bani plătiți de români...Bani nejustificați în cvasitotalitate!. Mai vorbim de CCR? Țtiți că cei de acolo au salarii de 5000 de euro? Știți că un procuror nu are sub 2000 de euro leafă? Ce caută procurorii în magistratură. Doar în țările comuniste , ex sovietice, procurorul este și magistrat! Nicăieri în EUROPA nu e așa ceva! Ok, blocați tribunalele, urlați că vreți pensii babane, mergeți acasă...Ne vom face dreptate singuri? Să credem că gestul vostru, domnilor magistrați, este de fapt incitare la violență? Că în lipsa funcționării justiției, mă apuc să-i bat pe toți cei care mi-au tras țepe și să-i bat. Sau îi caut pe cei care au tras la Revolutie și-i împușc...Ce părere aveți. Chiar nu mai există conștiință față de meseria pe care o aveți? Doar salariile babane și pensiile stau la baza alegerii voastre? Păi în cazul ăsta, hai, marș acasă și aducem tineri în sistem, bucuroși și cu altă mentalitate să contribuie la o ”românie normală” prin care de multe ori eu înțeleg altceva decât politicienii...
Alex Oprea
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5448
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9183 : Ianuarie 22, 2020, 13:56:10 »

Un banner pe care l-am pescuit de pe Facebook special pentru Alex Oprea, dar și pentru alții de pe forum. Vă simțiți? Nu?

Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9184 : Ianuarie 22, 2020, 19:29:51 »

Lupta noastra se soldeaza cu tot mai multe infrangeri. Unul dintre motive este lipsa de solidaritate intre noi.
Ceea ce se petrece in prezent la Insitututul de Investigare a Crimelor Comunismului este mai mult decat o dovada.
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9185 : Ianuarie 22, 2020, 19:33:38 »Marius Oprea
www.facebook.com/photo.php?fbid=2548513171945068&set=a.207564099373332&type=3&theater
Luni, 20 ianuarie la 16:51 ·


Sînt șomer la 55 de ani

Am 55 de ani și s-ar spune că, dacă e să ne luăm după statisticile mondiale cele mai optimiste, aș mai avea o treime de viață în față. Cu toate acestea, de o săptămînă încoace m-am simțit aproape la capătul ei. Redus la tăcere, la a trăi doar vegetînd, într-un prezent lipsit de perspectivă – chiar și de aceea de a putea descrie starea contradictorie în care mă aflu. Pînă acum, cînd îndrăznesc să o fac, pentru a mă elibera de o povară.
În anii mei de maturitate, mi-am aplecat preocupările și energia asupra victimelor comunismului din România, asupra torționarilor lor și, mai ales, am îndrăznit să merg pînă acolo încît să fac un pas înainte, trecînd la aducerea la lumină a osemintelor celor îngropați fără cruce, după ce au fost uciși sau au murit în temniță. În acest scop, am reușit, în 2005, să înființez o instituție specializată, și anume Insitututul de Investigare a Crimelor Comunismului, în subordinea primului ministru. L-am condus pînă în 2010, cînd am fost eliberat din funcție ”din motive politice”.
Am fost reîncadrat la institutul pe care îl creasem în 2012 și pînă acum o săptămînă am lucrat acolo, ca ”detașat în interes de serviciu”. Vreme de șapte ani, nu mi s-a scos la concurs postul în care am fost încadrat în toți acești ani. Iar acum, în condițiile în care detașările ”de la privat la stat” au fost sistate, am fost automat scos din IICCMER.
De o săptămînă, sînt deci șomer – chiar dacă nu ”pe hîrtie”, unde figurez în continuare ca angajat la ”Observator cultural”, prin bunăvoința prietenilor mei de acolo. Dar de fapt, prin imposibilitatea de a-mi continua proiectele și menirea într-un cadru instituțional, ca să nu mai vorbesc de brusca lipsire de venituri (să nu vă închipuiți că erau mari, dar pentru mine salariul de ceretător, cu 30 de ani vechime și doctorat, de 3.600 de lei ”în mînă” era principala sursă de venit). Căci asta sînt de fapt, un șomer fără drept la ajutor de șomaj.
Mă doare mai puțin pierderea unui salariu, decît lipsa unei perspective de a-mi continua munca, așa cum am făcut-o pînă acum. Am înțeles de la noua conducere a Insitutului, cu care m-am întîlnit astăzi, că nu se preconizează, cel puțin în viitorul apropiat, să mi se scoată vreun post la concurs. Ar fi fost prea frumos ca să facă acum domnișoara Toader, care mă vedea la față pentru prima oară, ceea ce nu s-a făcut înainte – și anume, să pot da concurs, legal, pe postul pe care l-am ocupat șapte ani. Ani în care, dacă e să dau crezare ecourilor din presă și oamenilor care încă mă mai opresc pe stradă să mă felicite, sau să-mi mulțumească, mi-am făcut datoria și mi-am împlinit totodată destinul, după toate puterile mele.
Am rămas deci la 55 de ani șomer, cu o mare de promisiuni și cu o singură certitudine: în România, nu contează ceea ce faci. Sau nu în fața oamenilor care au pînea și cuțitul în mînă. Sînt liniștit însă că a contat și contează în fața lui Dumnezeu. Și ce am făcut și voi face eu, și ce au făcut și fac ei.

FOTO: la ultima campanie arheologică, la Caransebeș (din 2019, căci 2020 e la început).


« Ultima modificare: Ianuarie 26, 2020, 17:11:27 de către razvan »
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9186 : Ianuarie 26, 2020, 17:13:28 »

Trădarea României în 19161916 - Salvarea situaţiei militare a aliaţilor prin jertfa României

România a intrat în războiul mondial la 27 august 1916 (stil nou) nu pentru a cuceri alte teritorii, cum greşit spuneau şi o mai spun inamicii noştri, ci pentru a elibera ţinuturi româneşti, locuite în majoritate absolută de români, ţinuturi aflate sub locuire românească istorică, dar care, prin capriciile istoriei, au fost supuse monarhiei Austro-Ungare, sau a celei ruseşti. Acele două imperii stăpânitoare aveau ca singur scop deznaţionalizarea românilor şi maghiarizarea sau rusificarea lor, în aşa fel încât provinciile locuite de ei să ajungă preponderent maghiare sau ruseşti. România avea de ales spre ce parte să se îndrepte în condiţiile războiului mondial ce devasta lumea de mai bine de doi ani. Promisiunile curgeau de ambele părţi, dar până la urmă, regele Ferdinand a călcat peste legăturile sale de neam şi de familie şi a decis să fie credincios cerinţelor poporului său, care dorea reîntregirea cu Transilvania. Pentru această decizie, Ferdinand a fost supranumit şi Ferdinand cel Loial, deoarece a decis să meargă alături de poporul său pe o cale presărată cu spini, chiar împotriva ţării care i-a dat naştere, împotriva familiei sale şi a neamului care l-a crescut şi format. Un rege reprobat de familia sa, dar idolatrizat de poporul pe care era chemat să-l conducă. Alipirea Basarabiei şi a Bucovinei urma să o decidă istoria viitoare deoarece cele două provincii se aflau în tabere militare diferite şi opuse.

România a intrat în război pe frontul oriental alături de ruşi, dar fără să ştie că aceştia îi pregăteau de la început pierzarea. S-a spus că momentul nu a fost bine ales, dar tocmai ruşii erau cei ce presau mai mult ca oricând România să intre în război. „Acum ori niciodată" s-a spus de câteva ori, iar România a crezut în promisiunile aliaţilor, mai cu seamă în cele ale ruşilor, care trebuiau să se coordoneze cu armata sa în efortul militar comun. Tratatul încheiat de România cu puterile aliate prevedeau şi noile graniţe de după victorie, dar nici acestea nu au fost pe de-a întregul respectate, mai cu seamă în problema Banatului, din care o treime îi va reveni Serbiei la Conferinţa de Pace de la Paris, deşi aceasta nu a stăpânit niciodată acest teritoriu populat majoritar de către români. României i s-a promis că la începerea operaţiunilor sale militare în Transilvania, va beneficia de întreg sprijinul aliaţilor, printr-o ofensivă pe frontul de vest, iar pe frontul de est la nord, în Galiţia, ofensiva lui Brusilov va reîncepe mult mai energic, iar la sud, generalul Sarrail va începe propria ofensivă. Era vorba de un complex de măsuri militare care să faciliteze avansul românilor de pe crestele Carpaţilor pe o linie mai scurtă de front, în centrul Transilvaniei, undeva pe valea Mureşului. Noua linie astfel a frontului se dorea mai dreaptă şi mai uşor de controlat. Până la urmă s-a dovedit că aceste promisiuni nu au fost îndeplinite, ofensiva lui Brusilov a stagnat din lipsă de forţe (mai mult, prin oprirea ofensivei a fost ameninţată dreapta avansată a armatei române de nord ce pătrunsese în Transilvania), iar generalul Sarrail, prin rapoartele transmise comandamentelor superioare menţiona că nu are resurse nici măcar pentru defensivă, cu atât mai puţin pentru a prelua ofensiva promisă de Aliaţi, pentru blocarea armatei bulgare.

România a fost minţită şi păcălită pentru a servi ca front cu trupe de sacrificiu. Cu toate acestea, a intrat în război şi a înaintat în Transilvania. Cu această mişcare sinucigaşă a salvat nu numai armata generalului Sarrail şi pe a lui Brusilov, dar a slăbit şi presiunea pe frontul francez de la Verdun. Marea victorie franceză de la Verdun i se datorează indirect armatei române, lucru uitat cu desăvârşire după război. Mai multe divizii germane au fost retrase de la Verdun pentru a fi concentrate în Transilvania, împotriva românilor, prin aceasta comandamentul german renunţând definitiv la cucerirea Verdun-ului în acel an. Mai mult, trupele bulgare întărite cu cele germane au renunţat la atacul împotriva armatei lui Sarrail pentru a fi aruncate împotriva românilor în Cadrilater şi mai departe în Dobrogea. O sută de mii de oameni contra a treizeci de mii de apărători. A urmat apoi dezastrul de la Turtucaia şi pierderea Dobrogei, dar armata lui Sarrail a fost salvată. Promisiunile ruşilor conform cărora bulgarii nu vor intra în luptă împotriva noastră şi a lor, la fel ca şi promisiunile de ajutor ale trupelor ruse în Dobrogea s-au dovedit a fi la fel de mincinoase. Tunurile şi armamentul comandat şi plătit cu ani în urmă către Franţa, Statele Unite şi Japonia stătea încă în decembrie 1916 prin gările ruseşti, la Chişinău, Kiev sau Razdelnaia, nu numai din cauza birocraţiei, ci şi din cauza unei rele voinţe a Rusiei faţă de România la cele mai înalte nivele, ulterior dovedindu-se că însuşi ministrul de război rus, Sturmer, era mai mult decât favorabil Germaniei.

Pentru ruşi, era de preferat o Românie învinsă

In majoritatea bătăliilor, inclusiv în Dobrogea sau, mai ales, în bătălia de pe Argeş-Neajlov pentru Bucureşti, ruşii au refuzat să ne acorde cel mai mic sprijin, o întreagă armată stând în aşteptare, cu arma la picior, când românii le-au cerut doar să taie o linie de aprovizionare a inamicului ce trecea la câţiva kilometri de tabăra rusească. La sfârşitul anului, când ne-am retras în Moldova, ruşii spuneau statului major român că aici doreau să ne aducă, ei propunând de la începutul campaniei noastre retragerea în Moldova şi abandonarea întregii Muntenii şi a capitalei, Bucureştiul. Ce fel de aliat era acesta care propunea de la începutul campaniei abandonarea capitalei şi a două treimi din teritoriul naţional român? Privind logica imperială rusească, era normal, deoarece pentru ei nu era de dorit o armată română victorioasă, care mai târziu ar fi putut ridica pretenţii asupra Basarabiei româneşti. Era de preferat o Românie învinsă, scăpată mai apoi de către ruşi, care ar fi putut anexa la încheierea păcii fără probleme încă o bucată zdravănă din teritoriul românesc. Doar la fel procedaseră ruşii şi în 1878, când au anexat din nou sudul Basarbiei tocmai de la aliatul care îi salvase în timpul campaniei împotriva Turciei, în războiul 1877-1878.

Cu toate lipsurile materiale, mai ales în artilerie, cu toată perfidia şi trădarea rusească recunoscută şi de aliaţii occidentali, românii s-au bătut cu un nemaipomenit eroism. Pe o lungime a frontului de 1.300 km (identică cu întreaga lungime a frontului rusesc şi cu mult mai mult decât întreg frontul de vest care avea doar 800 km), luptând unul contra cinci, contra celor mai bune trupe germane şi austro-ungare, la care se adăugau cele bulgare şi turceşti, au produs pierderi mari atacatorilor. De exemplu, pe frontul de la Jiu, unde a căzut la datorie generalul Dragalina, o singură divizie românească a rezistat fără să fie schimbată timp de 80 de zile în faţa celor trei divizii germane dintre care una (a 11-a bavareză) a fost complet nimicită. Iar exemplele pot continua şi vor continua în anul următor, anul marilor victorii de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz, dar şi al marilor trădări din partea aliaţilor noştri ruşi, care se vor transforma în cei mai mari duşmani ai Regatului României.
Vladimir Roşulescu
sursa: art-emis.ro
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9187 : Ianuarie 27, 2020, 18:53:11 »

Va indemn sa vizionati aceasta scurta, dar densa emisiune.
Este o marturisire de credinta si o propedeutica totodata pentru intelegerea acestor vremuri, a ceea ce traim si urmeaza sa traim.

Realitatea Spirituala- Retragerea lui Dan Puric: "Iau Teatrul cu mine, lor le las cladirea"
www.youtube.com/watch?v=21wELDawsFk
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5448
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9188 : Ianuarie 29, 2020, 14:16:44 »

Credeți că directorului Teatrului Național i s-a mișcat un fir de păr din această cauză?
Deloc. Cred că e chiar multumit că a scapat de un roman adevartat. Doar e Caramitru!
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5448
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9189 : Ianuarie 29, 2020, 14:21:07 »

CUNOASTE LUMEA
http://www.cunoastelumea.ro/istoria-romaniei-falsificata-pentru-elevii-secui-in-manuale-aprobate-de-ministerul-educatiei-si-tiparite-din-bani-publici-tricolorul-inlocuit-cu-steagul-secuiesc/?fbclid=IwAR1gPZ13lTwu25RH4nKvbjr6LF9QdweT04n85b9tFOGZLfAOVIvtRY3oulM

Istoria României, falsificată pentru elevii secui în manuale aprobate de Ministerul Educaţiei şi tipărite din bani publici. Tricolorul, înlocuit cu steagul secuiescAdevarul.ro: Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România (AGIRo) protestează oficial faţă de situaţia aberantă, ce dăinuie de 11 ani, şi cere autorităţilor măsuri urgente pentru retragerea manualelor pline de dezinformări. „Aşa ajung maghiarii românofobi. Şcoala nu le-a adus la cunoştinţă în ce ţară trăiesc. Şi asta pe banii statului român, după manuale şi programe plătite de noi toţi”.
Unul dintre manualele contestate de AGIRo este cel de Istorie de clasa a IV-a, scos în limba maghiară, începând cu anul 2006, de editura T3 Kiado (autor fiind Szigmond Zoltan-Karoly). Manualul are girul Ministerului Educaţiei, fiind de 11 ani o prezenţă permanentă în catalogul manualelor şcolare valabile.
Una dintre multele erori flagrante este întâlnită la pagina 74 a manualului, acolo unde o harta întinsă pe o pagină prezintă steagurile ţărilor europene, iar în dreptul României tronează mare steagul secuiesc în locul tricolorului.
„În cuprinsul acestui manual sunt multe hărţi. Am numărat 22, dar niciuna a României sau al vreunui stat medieval românesc,asta nu mai este firesc. Conturul României apare doar pe harta Europei, dar nici nu scrie că este România. Despre Tratatul de la Trianon se spune, pe banii statului român, că este Dictatul de la Trianon”, declară Viorel Dolha, preşedintele AGIRo.


https://adevarul.ro/locale/galati/istoria-romaniei-falsificata-manuale-scolare-aprobate-ministerul-educatiei-tiparite-bani-publici-1_586a4ae35ab6550cb801a57e/index.html
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5448
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9190 : Ianuarie 30, 2020, 00:55:08 »

Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9191 : Februarie 03, 2020, 22:36:22 »Razvan Gheorghe - 27 ianuarie la 21:07
www.facebook.com/photo.php?fbid=2883774725017865&set=a.252369114825119&type=3&theater&ifg=1
Experimentul Pitești, mărturiile supraviețuitorului Nicu Ioniță: ”Metoda de lucru a fost teroarea, teroarea totală, fizică și psihică, teroare continuă, 24 din 24, zile, săptămâni și luni de zile, scopul urmărit fiind schimbarea naturii umane, inversiunea psihologică și instigarea deținuților să se lupte între ei pentru supraviețuire, să se măcelărească și să se ucidă între ei”.

Nicu Ioniță : ”La 19 aprilie 1949, Țurcanu, echipa sa de reeducați și un număr de 80 de deținuți au fost transferați de la Suceava la Pitești, închisoare prevăzută numai pentru studenți. Aici, Țurcanu și echipa sa – cu sprijinul administrației închisorii și sub stricta supraveghere și coordonare a Biroului Inspecții, serviciu special creat în cadrul DGP (Direcția Generală a Penitenciarelor) – și-a continuat activitatea de reeducare și și-a intensificat acțiunile de culegere de informații (pentru Securitate).

Odată cu venirea lui Țurcanu și a echipei sale, s-au intensificat și vizitele ofițerilor superiori din MAI la închisoarea Pitești, ofițeri cu care Țurcanu a purtat discuții. (...)

Experimentul Pitești a fost gândit ca stație pilot, urmând ca metodele și tehnicile folosite (precum și rezultatele obținute) să fie exportate în toate închisorile din România.

Metoda de lucru a fost teroarea, teroarea totală, fizică și psihică, teroare continuă, 24 din 24, zile, săptămâni și luni de zile, scopul urmărit fiind schimbarea naturii umane, inversiunea psihologică și instigarea deținuților să se lupte între ei pentru supraviețuire, să se măcelărească și să se ucidă între ei. Și, din păcate, planul a reușit.

O întrebare legitimă: de ce sovieticii au ales România pentru un astfel de experiment și de ce România a acceptat și a susținut desfășurarea acestui abominabil experiment pe teritoriul țării? Cineva trebuie să răspundă”.

(Dr. Nicu Ioniță, ”Spălarea creierului și reeducarea prin tortură în România comunistă. Mărturia personală și științifică a unui supraviețuitor”, Editura Eikon, 2016)
Memorat
 • ctiron
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 960
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9192 : Februarie 04, 2020, 09:44:22 »

Corect si f adevarat, exact cu minte Moise Guran, minte si manipuleaza si mafiotul de Rares Bogdan.!
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9193 : Februarie 04, 2020, 23:23:14 »


https://glasul.info/2020/02/03/moment-antologic-la-tvr-preotul-romano-catolic-din-ditrau-care-a-fost-de-partea-localnicilor-revoltati-spune-ca-isi-recunoaste-greseala-insa-nu-o-regreta/?fbclid=IwAR0WK6PpN23vH11fyVolBHiuyR6ZoafLraEgCaLMBJ-dHzZcWD_D8jUR_b0
Luni, 3 februarie 2020 - Video - www.facebook.com/Glasul.info/videos/185041509371824

Moment antologic la TVR: “Preotul romano-catolic din Ditrău, care a fost de partea localnicilor revoltați, spune că își recunoaște greșeala, însă nu o regretă”După reacțiile intense din societatea românească, dar și după ce a fost criticat de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia, preotul romano-catolic din Ditrău, județul Harghita, acolo unde prelatul a fost “liderul” celor care au cerut “evacuarea” din localitate a muncitorilor din Sri Lanka, spune că își recunoaște greșeala, însă nu o regretă!?

“Preotul romano-catolic din Ditrău, care a fost de partea localnicilor revoltați, spune că își recunoaște greșeala, însă nu o regretă. Reacția vine după ce a fost criticat de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia.”, scrie stiri.tvr.ro

Avem cumva de a face cu o nouă paradigmă a pocăinței, a noțiunii de pocăire? De ce spunem că acest moment de la TVR va rămâne un moment antologic? Pentru că, de cele mai multe ori, problemele istorice din Transilvania se rezumă tocmai la faptul că maghiarii nu vor nici să-și recunoască secolele pline de crime împotriva neamului românesc, și nici nu le regretă. Iar românii ardeleni au fost prin multe locuri din Transilvania fix în situația srilankezilor din zilele noastre…


Președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu, a comentat și el situația de la Ditrău și chiar s-a întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă preotul ar fi fost în schimb ortodox:

“Imaginati-vă ce s-ar fi întâmplat dacă un preot ortodox ar fi iesit cu enoriasii în frunte să protesteze împotriva venirii unor imigranți, așa cum a făcut preotul catolic din Ditrău!
Astăzi la Ditrău a avut loc din nou o adunare a cetățenilor din localitate, cetățeni români de etnie maghiară, acestia reafirmându-si pozitia inițială; patronul brutăriei a promis că-i va inlocui pe cei doi angajați. Nu judec opțiunea lor de a-i respinge pe brutarii din Sri Lanka si pe imigranți în general. Intreb doar atât: cum rămâne dragi locuitori ai Ditrăului cu sloganurile UDMR, ”toleranță”, ”drepturile omului”, ”drepturile minorităților” etc, prin care minoritatea maghiară a dobândit în România nu numai toate drepturile posibile, ci si privilegii? Păi nu erați voi cu pacea, cu buna întelegere, cu ”Europa” si noi, românii, nu eram etichetați de către voi ca intoleranți, fanatici, rămași în Evul Mediu, asupritori etc?
Cam asta e cu Ditrăul…curios este faptul că unele publicații atunci când relatează cazul vorbesc de românii din Ditrău…tare asta! “, a scris pe facebook Mihai TîrnoveanuBiro Karoly, preot romano-catolic în Ditrău, județul Harghita, Foto: TVR 2

Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1054
 • Vezi Profilul
Pagini: 1 ... 611 612 [613] 614 615 616
Schimbă forumul: