Main Content:

Pagini: 1 ... 105 106 [107] 108 109 ... 629

Lupta noastra

 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1590 : Iunie 25, 2012, 16:54:05 »

M-am conformat. Am revenit asupra textului respectand observatia justa a domnului florin53, precum si cu o ajustare conforma cu o rugaminte primita pe mail, aceea de a mari fonturile. Acesta este rezutatul:

Catre conducerea executiva a Blocului National al Revolutionarilor 1989 – Romania.


Scrisoare deschisa

         Domnule Presedinte, domnilor membrii ai Biroului Executiv Central,

          De la ultimul Congres BNR, care a avut loc in data de 4 mai a.c., au trecut aproape doua luni si, in tot acest timp, conducerea Blocului nu ne-a comunicat nimic precis despre cele stabilite in cadrul lucrarilor. Multi dintre noi au participat la Congres dar, dupa cum stiti, inafara de alegerea, respectiv reconfirmarea, unor persoane in functii de conducere si luarea unor pozitii publice fata de evenimente si stari de lucruri din tara si din miscarea revolutionara, nu s-a finalizat nimic, in sensul ca rezolutiile Congresului urmau sa fie definitivate ulterior, la fel ca si o serie de alte probleme de interes general. Am urmarit cu atentie presa si ne-am interesat de mai multe ori la asociatiile noastre daca s-a dat un comunicat in acest sens, sau daca s-au comunicat in interiorul BNR documentele finale ale Congresului din 4 mai, insa in presa nu am gasit nimic, iar conducerile asociatiilor ne-au amanat mereu, invocand diverse probleme si solicitand rabdare.

          Prin prezenta va comunicam parerea noastra ca aceasta tergiversare a comunicarii rezultatelor Congresului catre membrii BNR este nu numai jignitoare pentru noi, dar si paguboasa pentru organizatie. Ne consideram jigniti de indiferenta cu care suntem tratati si dezgustati de modul in care conducerea aleasa s-a autoizolat, conducand autarhic organizatia, fara sa comunice cu membrii si fara sa le solicite parerile, departe de regulile democratiei si chiar in dispretul lor. Din aceste motive, va cerem imperios sa va schimbati radical si grabnic atitudinea fata de organizatiile membre si revolutionarii de rand, fata de care aveti datorii statutare si carora sunteti datori sa le aratati respect, atat in calitatea lor de eliberatori ai Romaniei de sub comunism, cat si ca membrii ai BNR, adica de oameni fata de care v-ati angajati sa-i serviti.

          De aceea, va solicitam sa publicati de graba:
            -   rezolutiile Congresului BNR din 4 mai a.c., si
            -   componenta noii conduceri a Blocului.
 
          Va solicitam totodata sa ne informati oficial asupra urmatoarelor subiecte de interes general pentru revolutionari, in special pentru cei care fac parte din organizatiile membre ale Blocului:
            -   cand le vor fi restituite indemnizatiile luptatorilor cu merite deosebite si urmasilor de eroi-martiri?
            -   conform protocolului incheiat intre BNR si PSD, semnat de Presedintele Executiv Dorin Lazar Maior si Presedintele PSD Victor-Viorel Ponta, actualul Premier al Romaniei, Partidul Social Democrat s-a angajat sa:
1. (citam din Protocol)
          8. PSD va sprijini BNR'89 in demersurile acestuia privind mentinerea, respectarea si aplicarea reglementarilor legale privind recuonoasterea aportului adevaratilor participanti la Revolutia din 1989.
          9. PSD va sprijini prin departamentul de resort organizatiile revolutionarilor organizand consultari periodice pentru cunoasterea problemelor concrete cu care se confrunta acestea, in vederea identificarii solutiilor morale si legale
(incheiat citatul).
2. (citam din Mesajul Presedintelui PSD)
Conform Art. 229 „(1) PSD, fidel idealurilor Revolutiei Romane din Decembne1989, actioneaza pentru cinstirea eroilor martiri, a urmasilor acestora, a ranitilor, a luptatorilor si participantilor la actiunile pentru victoria Revolutiei.
(2)   PSD sprijina  organizatiile revolutionarilor în  demersurile acestora pentru aplicarea si respectarea legilor privitoare la revolutionari
(incheiat citatul).
          Intrucat BNR s-a achitat de toate indatoririle ce-i reveneau din prevederile Protocolului, “Patriotismul si spiritul revolutionar din Decembrie 1989 trebuie sa renasca si sa spuna poporului ca actuala putere trebuie schimbata”, ba a facut chiar mai mult, fiind forta determinanta a protestelor de strada care au inlaturarat guvernarea dictatoriala a PDL, ne asteptam ca imediat dupa preluara conducerii executive a tarii, PSD, impreuna cu intreaga Uniune Social Liberala, sa anuleze deciziile abuzive ale guvernului Boc si continuate de guvernul Ungureanu. Dar, spre surpriza noastra, am constatat si constatam in continuare ca si guvernarea pe care noi am adus-o la putere prefera sa continue linia antirevolutionara a celor anterioare, in totala contradictie cu intelegerile semnate cu reprezentantii nostri si respectul pe care ar trebui sa-l manifeste fata de aportul revolutionarilor la eliberarea tarii de cea mai abuziva guvernare postdecembrista.
          Mai mult decat atat, declaratiile Premierului privitoare la revenirea la prevederile Legii Recunostintei sunt sfidatoare, domnia sa avand o atitudine de condescendenta, de neinteles, fata de revolutionari.
          Si mai mult decat atat, exista o serie de proiecte de legi prin care se doreste mutilarea Legii Recunostintei, toate dezavantajoase si jignitoare pentru noi. Laitmotivul tuturor acelor poriecte este diminuarea drastica si chiar anularea principalelor drepturi prevazute de Legea 341/2004. De exemplu, prin-truna dintre aceste initiative neavenite, cea a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, se urmareste anularea porocentului de 0.6 acordat revolutionarilor pensionari, tocmai lor, celor aflati sub apasarea problemelor de sanatate, specifie rigorilor varstei. Este adevarat ca in ultimul comunicat al SSPR, cel din data de 21 iunie a.c., institutia, condusa de noul ministru secretar de stat, domnul Sorin Vintila Mester, face precizarea ca: “SSPR considera ca cea mai buna varianta este aceea a aplicarii LEGII 341/2004 asa cum a fost adoptata de Parlamentul Romaniei in forma initiala si publicata in MO 654/20 iulie 2004, cu conditia eliminarii din randurile posesorilor de certificate a falsilor revolutionar”, fapt pe care il sustinem cu totii, dar nu este mai putin adevarat ca toti termenii problemei se afla in contradictie.

          Pentru toate acestea,
          -   va rugam sa va schimbati atitudinea fata de revolutionarii BNR si sa treceti la o informare corecta, completa si prompta, care sa tina ritmul cu evenimentele care se succed cu rapeziciune,
          -   apreciem ca o clarificare a relatiilor intre BNR si USL este stringent necesara, fapt pentru care va cerem sa organizati o reuniune la nivelul staffurilor celor doua parti, in care sa prezentati nemultumirile noastre si sa obtineti angajamentele politice ale partideloru Uniunii, clare si fara echivoc in favoarea noastra,
          -   in relatia cu PSD, este nevoie doar de o reconfirmare a hotararii de a respecta intelegerile anterioare, urmata de punerea lor in practica. Data fiind pozitia dobandita in cadrul conduceri PSD de catre Presedintele BNR, domnul Dorin Lazar Maior, aceea de Secretar Executiv al partidului pe probleme ale revolutionarilor (fapt pentru care il felicitam), consideram ca intrunirea factorilor de decizie este facila si ca problemele aparute pot fi rezolvate in timp optim, adica pana la sfarsitul acestei luni.

          Va adresam urarile noastre de succes in rezolvara urgent a problemelor grave cu care ne confruntam, va asiguram de sprijinul nostru si asteptam o schimbare prompta de atitudine in privinta comunicarii cu membrii BNR.

In numele revolutionarilor din BNR, membrii forumuli Portalului Revolutiei Romane.
« Ultima modificare: Iunie 25, 2012, 16:58:13 de către razvan »
Memorat
 • florin53
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1250
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1591 : Iunie 25, 2012, 17:03:43 »

D-LE NOR INCA O DATA SUBSCRIU CELOR EXPUSE DE DUMNEAVOASTRA SI VA MULTUMESC CA ATI TINUT CONT DE OBSERVATIA FACUTA.INTOTDEAUNA TREBUIE SA VERIFICAM DE DOUA ORI CANDFACEM ACUZE ASUPRA VRE-UNEI PERSOANE.ASA MI SE PARE CORECT.INCA ODATA VA MULTUMESC SI APRECIEZ ECHIDISTANTA DE CARE DATI DOVADA.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1592 : Iunie 25, 2012, 17:09:23 »

Si intotdeauna doua capete gandesc mai bine decat unul singur. Deci nu trebuie sa-mi multumiti. Despre echidistanta mai usor ca va faceti, involuntar, dusmani pe forum. Sa speram ca vor fi si altii de acord cu acest text, ca sa-i putem da drumul.
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1593 : Iunie 25, 2012, 17:21:05 »

SUNT PENTRU SCRISOAREA DESCHISA CATRE BNR.
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1594 : Iunie 25, 2012, 17:43:00 »

SUSTIN SCRISOAREA
(chiar prea politicoasa )
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1595 : Iunie 25, 2012, 18:05:09 »

Si intotdeauna doua capete gandesc mai bine decat unul singur. Deci nu trebuie sa-mi multumiti. Despre echidistanta mai usor ca va faceti, involuntar, dusmani pe forum. Sa speram ca vor fi si altii de acord cu acest text, ca sa-i putem da drumul.

Textul are nevoie, inainte de a fi trimis, de o corectura. Trebuie sa aiba tinuta. Si, inca ceva, poate credeti ca nu conteaza, sa fie cu diacritice! In privinta continutului, ii las pe "cei vechi" sa se pronunte. 
Memorat

That's why you're here, isn't it?
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1596 : Iunie 25, 2012, 18:35:21 »

De acord. Va rog sa faceti corectura care considerati ca este necesara, sa-i conferiti tinuta sugerata si sa repostati textul astfel transformat. Va multumesc. Si in privinta continutului va puteti pronunta. Cei vechi nu au proprietati aici, ci doar mai multa experienta locala. Primeaza valoarea insa. Un membru nou, mai valoros decat cei vechi, reprezinta un bun castigat de catre toti.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1597 : Iunie 25, 2012, 19:16:54 »

Da, ok. Da-i drumul, ce m astepti?
Memorat
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1598 : Iunie 25, 2012, 19:29:09 »

EXCELENTA SCRISOARE NOR SA SPERAM CA PRIMIM RASPUNS LA EA SI ACESTA SA FIE DE BUN.
Memorat
 • mental
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2086
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1599 : Iunie 25, 2012, 19:48:53 »

Felicitari Nor, sunt pentru scrisoare si sper sa se tina seama si de ord.53.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1600 : Iunie 25, 2012, 19:52:49 »

Nu am facut o mentiune speciala, dar se subantelege ca e vorba de toata legislatia care ne priveste. Multumesc pentru apreciere. Daca ai ceva de adaugat, dar fara sa ingreunam mesajul, te rog s-o faci.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1601 : Iunie 25, 2012, 19:54:10 »

EXCELENTA SCRISOARE NOR SA SPERAM CA PRIMIM RASPUNS LA EA SI ACESTA SA FIE DE BUN.
Multumesc, dar m-ai prins pe picior gresit. Nu m-am gandit cum s-o transmitem conducerii BNR. Sa ne bazam pe faptul ca citesc si ei forumul nu e indicat, pentru ca pot pretinde ca n-au vazut-o. Ne trebuie o adresa de e-mail sau un lider care sa faca aceasta diligenta.
Memorat
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1602 : Iunie 25, 2012, 19:58:32 »

NORULE TRIMITE-O LA AS.21 DEC BRASOV SIGUR CEI DE ACOLO O SA INMANEZE SI BNR-ULUI.
Memorat
 • mental
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2086
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1603 : Iunie 25, 2012, 20:00:03 »

Atentie, in scrisoare, probabil din cauza vitezei s-a strecurat cel putin o greseala de ortografie. Spun asta ca totul sa fie "ca la carte"
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1604 : Iunie 25, 2012, 20:41:39 »

Nu e rusinos sa ne corectam, ci sa persistam in greseala. Deci fa rorectarea textului, sau spune unde si ce si o fac eu.
Memorat
Pagini: 1 ... 105 106 [107] 108 109 ... 629
Schimbă forumul: