Main Content:

Pagini: 1 ... 108 109 [110] 111 112 ... 629

Lupta noastra

Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1635 : Iunie 26, 2012, 14:00:43 »

Cum va spuneam fac parte dintr-o organizatie mica(initial eram 22)afiliata celei conduse de "retinutul" G.Costin. Saptamana trecuta sediul asociatiei(ap pres.)a fost calcat de DNA. Nu stiu daca printre obiectele ridicate se afla si pres.-ul.
Sper sa nu aiba probleme. AM AUZIT ca n-ar fi singurul "CALCAT" de DNA!
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1636 : Iunie 29, 2012, 23:57:50 »

M-am conformat. Am revenit asupra textului respectând observaţia justă a domnului florin53, precum şi cu o ajustare conformă cu o rugaminte primită pe mail, aceea de a mări fonturile. Acesta este rezutatul:

Către conducerea executivă a Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 – România.


Scrisoare deschisă

         Domnule Preşedinte, domnilor membrii ai Biroului Executiv Central,

          De la ultimul Congres BNR, care a avut loc în data de 4 mai a.c., au trecut aproape două luni şi, în tot acest timp, conducerea Blocului nu ne-a comunicat nimic precis despre cele stabilite în cadrul lucrărilor. Mulţi dintre noi au participat la Congres dar, dupa cum ştiţi, înafară de alegerea, respectiv reconfirmarea unor persoane în funcţii de conducere şi luarea unor poziţii publice faţă de evenimente şi stări de lucruri din ţară şi din mişcarea revoluţionară, nu s-a finalizat nimic, în sensul că rezoluţiile Congresului urmau să fie definitivate ulterior, la fel ca şi o serie de alte probleme de interes general. Am urmărit cu atenţie presa şi ne-am interesat de mai multe ori la asociaţiile noastre dacă s-a dat un comunicat în acest sens, sau dacă s-au comunicat în interiorul BNR documentele finale ale Congresului din 4 mai, însă în presă nu am găsit nimic, iar conducerile asociaţiilor ne-au amânat mereu, invocănd diverse probleme şi solicitând răbdare.

          Prin prezenta vă comunicăm părerea noastră că această tergiversare a comunicării rezultatelor Congresului către membrii BNR este nu numai jignitoare dar şi păguboasă pentru organizaţie. Ne considerăm jigniţi de indiferenţa cu care suntem trataţi şi dezgustaţi de modul în care conducerea aleasă s-a autoizolat, conducând autarhic organizaţia, fără să comunice cu membrii şi fără să le solicite părerile, departe de regulile democraţiei şi chiar în dispreţul lor. Din aceste motive, vă cerem imperios să vă schimbaţi radical şi grabnic atitudinea faţă de organizaţiile membre şi revoluţionarii curenţi, faţă de care aveţi datorii statutare şi cărora sunteţi datori să le arătaţi respect, atât în calitatea lor de eliberatori ai României de sub comunism, cât şi ca membrii ai BNR, adică de oameni faţă de care v-aţi angajat să-i serviţi.

          De aceea, vă solicităm să publicaţi de grabă:
            -   rezoluţiile Congresului BNR din 4 mai a.c., şi
            -   componenţa noii conduceri a Blocului.
 
          Vă solicităm totodată să ne informaţi oficial asupra următoarelor subiecte de interes general pentru revoluţionari, în special pentru cei care fac parte din organizaţiile membre ale Blocului:
            -   când le vor fi restituite indemnizaţiile luptătorilor cu merite deosebite şi urmaşilor de eroi-martiri?
            -   conform protocolului încheiat între BNR şi PSD, semnat de Preşedintele Executiv Dorin Lazăr Maior şi Preşedintele PSD Victor-Viorel Ponta, actualul Premier al Romaniei, Partidul Social Democrat s-a angajat să:
1. (cităm din Protocol)
          8. PSD va sprijini BNR'89 în demersurile acestuia privind menţinerea, respectarea şi aplicarea reglementărilor legale privind recunoaşterea aportului adevăraţilor participanţi la Revoluţia din 1989.
          9. PSD va sprijini prin departamentul de resort organizaţiile revoluţionarilor organizând consultări periodice pentru cunoaşterea problemelor concrete cu care se confruntă acestea, în vederea identificării soluţiilor morale şi legale
(încheiat citatul).
2. (cităm din Mesajul Preşedintelui PSD)
Conform Art. 229 „(1) PSD, fidel idealurilor Revoluţiei Române din Decembrie1989, acţionează pentru cinstirea eroilor martiri, a urmaşilor acestora, a răniţilor, a luptătorilor şi participanţilor la acţiunile pentru victoria Revoluţiei.
(2)   PSD sprijină  organizaţiile revoluţionarilor în  demersurile acestora pentru aplicarea şi respectarea legilor privitoare la revoluţionari
 (încheiat citatul).
          Întrucât BNR s-a achitat de toate îndatoririle ce-i reveneau din prevederile Protocolului, “Patriotismul şi spiritul revoluţionar din Decembrie 1989 trebuie să renască şi să spună poporului că actuala putere trebuie schimbată”, ba a facut chiar mai mult, fiind forţa determinantă a protestelor de stradă care au înlăturat guvernarea dictatorială a PDL, ne aşteptam ca imediat după preluarea conducerii executive a ţării, PSD, împreună cu întreaga Uniune Social Liberală, să anuleze deciziile abuzive ale guvernului Boc şi continuate de guvernul Ungureanu. Dar, spre surpriza noastră, am constatat şi constatăm în continuare că şi guvernarea pe care noi am adus-o la putere preferă să continue linia antirevoluţionară a celor anterioare, în totală contradicţie cu înţelegerile semnate cu reprezentanţii noştri şi respectul pe care ar trebui să-l manifeste faţă de aportul revoluţionarilor la eliberarea ţării de cea mai abuzivă guvernare postdecembristă.
          Mai mult decât atât, declaraţiile Premierului privitoare la revenirea la prevederile Legii Recunoştinţei sunt sfidătoare, domnia sa având o atitudine de condescendenţă, de neînţeles, faţă de revoluţionari.
          Şi mai mult decât atât, există o serie de proiecte de legi prin care se doreşte mutilarea Legii Recunoştinţei, toate dezavantajoase şi jignitoare pentru noi. Laitmotivul tuturor acelor proiecte este diminuarea drastică şi chiar anularea principalelor drepturi prevăzute de Legea 341/2004. De exemplu, printr-una dintre aceste iniţiative neavenite, cea a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, se urmăreşte anularea procentului de 0.6 acordat revoluţionarilor pensionari, tocmai lor, celor aflaţi sub apăsarea problemelor de sănătate, specifice rigorilor vârstei. Este adevărat că în ultimul comunicat al SSPR, cel din data de 21 iunie a.c., instituţia, condusă de noul ministru secretar de stat, domnul Sorin Vintilă Meşter, face precizarea că: “SSPR consideră că cea mai bună variantă este aceea a aplicării LEGII 341/2004 aşa cum a fost adoptată de Parlamentul României în forma iniţială şi publicată în MO 654/20 iulie 2004, cu condiţia eliminării din rândurile posesorilor de certificate a falşilor revoluţionari”, fapt pe care îl susţinem cu toţii, dar nu este mai puţin adevărat că toţi termenii problemei se află în contradicţie.

          Pentru toate acestea,
          -   vă rugăm să vă schimbaţi atitudinea faţă de revoluţionarii BNR şi să treceţi la o informare corectă, completă şi promptă, care să ţină ritmul cu evenimentele care se succed cu repeziciune,
          -   apreciem că o clarificare a relaţiilor între BNR şi USL este stringent necesară, fapt pentru care vă cerem să organizaţi o reuniune la nivelul conducerilor celor două părţi, în care să prezentaţi nemulţumirile noastre şi să obţineţi angajamentele politice ale partidelor Uniunii, clare şi fără echivoc în favoarea noastră,
          -   în relaţia cu PSD, este nevoie doar de o reconfirmare a hotărârii de a respecta înţelegerile anterioare, urmată de punerea lor în practică. Dată fiind poziţia dobândită în cadrul conduceri PSD de către Preşedintele BNR, domnul Dorin Lazăr Maior, aceea de Secretar Executiv al partidului pe probleme ale revoluţionarilor (fapt pentru care îl felicităm), considerăm că întrunirea factorilor de decizie este facilă şi că problemele apărute pot fi rezolvate în timp optim, adică până la sfârşitul acestei luni.

          Vă adresăm urările noastre de succes în rezolvarea urgentă a problemelor grave cu care ne confruntăm, vă asigurăm de sprijinul nostru şi aşteptăm o schimbare promptă de atitudine în privinţa comunicării cu membrii BNR.

În numele revoluţionarilor din BNR, membrii forumului Portalul Revoluţiei Române.


Nor, am preluat funcţia de "caplimpede",  e miezul nopţii şi sunt căpiat aşa că-i posibil să mai fi scăpat ceva...
Succes!

Snow White, Silviu, aveti un rezultat, un raspuns la scrisoarea deschisa transmisa BNR?
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1637 : Iunie 30, 2012, 05:40:44 »

Nu, inca nimic. Imi pare rau. Anunt de indata ce primesc ORICE raspuns, orice semn.
Memorat

That's why you're here, isn't it?
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1638 : Iulie 02, 2012, 23:29:32 »

S-a implinit saptamana de cand a fost trimisa scrisoarea deschisa conducerii BNR si nu am fost bagati in seama nici macar cu o intentie de raspuns. Il intreb pe domnul Dorel Haraga daca a citit scrisoarea, daca o stie in general si daca i-a trecut o clipa prin minte sa o inainteze conducerii BNR?
Memorat
 • DAN PERJU
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7287
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1639 : Iulie 02, 2012, 23:35:31 »

S-a implinit saptamana de cand a fost trimisa scrisoarea deschisa conducerii BNR si nu am fost bagati in seama nici macar cu o intentie de raspuns. Il intreb pe domnul Dorel Haraga daca a citit scrisoarea, daca o stie in general si daca i-a trecut o clipa prin minte sa o inainteze conducerii BNR?

AM SA O PRINTEZ SI I-O DAU MIINE LUI DORIN LAZAR MAIOR;AM INTELES CA VA FI IN BUCURESTI
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1640 : Iulie 02, 2012, 23:43:00 »

Multumesc. Cu recomandarea de a raspunde cat mai repede. E in folosul sau si al conducerii BNR sa ne informeze oficial.
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1641 : Iulie 04, 2012, 14:41:50 »

Nor, iata cel mai recent mesaj trimis de mine si raspunsul primit, pe care cred ca trebuie sa vi-l postez si voua aici:

"Ma gandesc mai mult decat pot sa spun la situatia miscarii revolutionare din Romania, va asigur ca nu conducerea partidului a decis conducerea SSPR-ului, institutie, care prin reprezentantii sai si in principal prin pozitia lui Sorin Mester neaga existenta BNR-ului si a protocolului cu PSD, nerecunoscand meritul BNR'89 in organizarea si desfasurarea protestelor impotriva dictaturii portocalii, inceputa de BNR'89 cu mult timp in urma, cand majoritatea dintre noi stateau ascunsi in spatele lui Costin George.Rezolvarea problemelor revolutionarilor va veni tot  de la BNR'89 asa cum s-a intamplat de fiecare data.Imi voi folosi in continuare pozitia de presedinte BNR'89 si secretar executiv PSD pentru a rezolva problemele tuturor si nu voi uita niciodata de unde am plecat. Reamintesc deviza BNR'89 "BNR exista, BNR rezista! "
 VA rog sa ma sunati personal! tel nr. 0732026348, 0751714325"
În data de 30 iunie 2012, 06:39, Snow White <snowwhiterev@gmail.com> a scris:


Domnule Maior Lazar Dorin, va rog sa-mi trimiteti cateva cuvinte pentru oamenii care isi pun sperantele in dvs. Sa stiu cel putin ca ati primit scrisoarea si va ganditi la ei... Multumiri.
Memorat

That's why you're here, isn't it?
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1642 : Iulie 04, 2012, 22:01:30 »

Nor, iata cel mai recent mesaj trimis de mine si raspunsul primit, pe care cred ca trebuie sa vi-l postez si voua aici:

"Ma gandesc mai mult decat pot sa spun la situatia miscarii revolutionare din Romania, va asigur ca nu conducerea partidului a decis conducerea SSPR-ului, institutie, care prin reprezentantii sai si in principal prin pozitia lui Sorin Mester neaga existenta BNR-ului si a protocolului cu PSD, nerecunoscand meritul BNR'89 in organizarea si desfasurarea protestelor impotriva dictaturii portocalii, inceputa de BNR'89 cu mult timp in urma, cand majoritatea dintre noi stateau ascunsi in spatele lui Costin George.Rezolvarea problemelor revolutionarilor va veni tot  de la BNR'89 asa cum s-a intamplat de fiecare data.Imi voi folosi in continuare pozitia de presedinte BNR'89 si secretar executiv PSD pentru a rezolva problemele tuturor si nu voi uita niciodata de unde am plecat. Reamintesc deviza BNR'89 "BNR exista, BNR rezista! "
 VA rog sa ma sunati personal! tel nr. 0732026348, 0751714325"În data de 30 iunie 2012, 06:39, Snow White <snowwhiterev@gmail.com> a scris:


Domnule Maior Lazar Dorin, va rog sa-mi trimiteti cateva cuvinte pentru oamenii care isi pun sperantele in dvs. Sa stiu cel putin ca ati primit scrisoarea si va ganditi la ei... Multumiri.
Multumesc draga Snow White! Si te rog sa ma ierti ca am citit cu intarziere postarea aceasta. Am o observatie pentru tine, dar cu adresabilitate generala (e corect spus astfel?), anume ca aceasta scrisoare deschisa nu e a mea, ci a noastra. Ati vazut ca orice sugestie buna din partea voastra se regaseste in formularea finala.
Ok. Acesta este raspunsul primit. Care e parerea voastra? Eu nu va ascund ca nu sunt multumit de el, dar vreau sa ne spunem cu totii parerile.
Memorat
 • DAN PERJU
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7287
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1643 : Iulie 04, 2012, 22:23:22 »

COMUNISMUL ESTE FIARA SI CU FIARA TREBUIE LUPTAT PINA LA CAPAT,INDIFERENT DE PRETUL PE CARE TREBUIE SA IL PLATESC......JOS DICTATURA MAFIEI CONDUSA DE PLAGIATUL PONTA!  JOS DICTATURA MAFIEI COMUNISTE!

" NU PENTRU O BUCATA DE RUMENA PIINE;
NU PENTRU PATULE,NU PENTRU POGOANE
CI PENTRU CERUL TAU LIBER  DE MIINE..
LUPTA GHEORGHE!  LUPTA IOANE!

TREZITI-VA REVOLUTIONARI....PINA IN SEARA ASTA ATI PRIMIT DOAR VORBE!  DESTUL!
Memorat
 • Spartanul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 785
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1644 : Iulie 04, 2012, 22:27:03 »

Nu "lupta Gheorghe", nu "lupta Ioane" ci "ridica-te". Este o poezie mult prea cutremuratoare pentru ca sa o macelarim
Memorat
 • vasile
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 657
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1645 : Iulie 04, 2012, 22:48:08 »

adevarat Spartane! ADEVARAT!
Memorat
 • vasile
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 657
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1646 : Iulie 04, 2012, 22:54:06 »

BNR? Ce/i aia BNR? se pune punct? sau virgula?
bnr? care din anii 90? din anii 2000? 2011? cel vopsit? sau cel captusit?
care bnr? ala care pute? sau cel care ne/mpute?..........
hai sa vedem ce este bnr...ce a nascut el? ce a facut el?
cui? cand?
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1647 : Iulie 04, 2012, 23:04:45 »

Nu "lupta Gheorghe", nu "lupta Ioane" ci "ridica-te". Este o poezie mult prea cutremuratoare pentru ca sa o macelarim
Le pica greu poezia ortodoxa sectantilor manelisti. Fi si dumneata ingaduitor.
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1648 : Iulie 05, 2012, 16:57:29 »

Nor, iata cel mai recent mesaj trimis de mine si raspunsul primit, pe care cred ca trebuie sa vi-l postez si voua aici:

"Ma gandesc mai mult decat pot sa spun la situatia miscarii revolutionare din Romania, va asigur ca nu conducerea partidului a decis conducerea SSPR-ului, institutie, care prin reprezentantii sai si in principal prin pozitia lui Sorin Mester neaga existenta BNR-ului si a protocolului cu PSD, nerecunoscand meritul BNR'89 in organizarea si desfasurarea protestelor impotriva dictaturii portocalii, inceputa de BNR'89 cu mult timp in urma, cand majoritatea dintre noi stateau ascunsi in spatele lui Costin George.Rezolvarea problemelor revolutionarilor va veni tot  de la BNR'89 asa cum s-a intamplat de fiecare data.Imi voi folosi in continuare pozitia de presedinte BNR'89 si secretar executiv PSD pentru a rezolva problemele tuturor si nu voi uita niciodata de unde am plecat. Reamintesc deviza BNR'89 "BNR exista, BNR rezista! "
 VA rog sa ma sunati personal! tel nr. 0732026348, 0751714325"În data de 30 iunie 2012, 06:39, Snow White <snowwhiterev@gmail.com> a scris:


Domnule Maior Lazar Dorin, va rog sa-mi trimiteti cateva cuvinte pentru oamenii care isi pun sperantele in dvs. Sa stiu cel putin ca ati primit scrisoarea si va ganditi la ei... Multumiri.
Multumesc draga Snow White! Si te rog sa ma ierti ca am citit cu intarziere postarea aceasta. Am o observatie pentru tine, dar cu adresabilitate generala (e corect spus astfel?), anume ca aceasta scrisoare deschisa nu e a mea, ci a noastra. Ati vazut ca orice sugestie buna din partea voastra se regaseste in formularea finala.
Ok. Acesta este raspunsul primit. Care e parerea voastra? Eu nu va ascund ca nu sunt multumit de el, dar vreau sa ne spunem cu totii parerile.


Nor, nu este un raspuns la scrisoare, ci doar o confirmare a faptului ca scrisoarea a fost primita, ceea ce e un gest de politete, de civilizatie.
In ce priveste "reprezentativitatea" acesteia, atat timp cat nu este semnata de noi individual si cu numele reale, nu reprezinta altceva decat un semnal de alarma in plus, un fel de avertisment ca situatia s-ar putea inrautati daca nu se reincepe comunicarea cu noi. Este o scrisoare "anonima", la care ar fi bine sa se raspunda prin fapte, nu prin vorbe.
Memorat

That's why you're here, isn't it?
 • vasile
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 657
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #1649 : Iulie 05, 2012, 17:21:39 »

depre maior? sau despre bnr?
Memorat
Pagini: 1 ... 108 109 [110] 111 112 ... 629
Schimbă forumul: