Main Content:

Pagini: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 423

TREBUIE SĂ ŞTIM

Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #360 : Octombrie 30, 2011, 06:32:03 »


 " http://www.nasul.tv/ " Nasul e acum online.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #362 : Octombrie 31, 2011, 20:45:21 »


 " [Dezvaluiri socante:
România, condusă de tâmplari, fochişti si dresori de câini,
 
de Bogdan Tiberiu Iacob
     
 
 
Sub acoperirea diplomelor pompoase, CV-urile reale ale actualilor guvernanți  ascund surprize de mari proporții, cel puțin dacă e să dăm crezare dezvăluirilor făcute de senatorul PSD Valer Marian, într-o declarație politică depusă ieri la Parlament.
      Senatorul de Satu Mare se ”ocupă”, în declarația sa, numai de cîțiva demnitari din zona sa politică, ceea ce face, însă, cu atît mai spectaculoase dezvăluirile. El prezintă ceea ce numește caracatița Falcă, adică grupul de interese al influentului primar al Aradului, care ar putea fi viitorul lider al PDL, sau secretar general. ”În ultimii şase ani primarul Falcă şi-a constituit un cerc de putere personal la nivel naţional prin promovarea în funcţii cheie în diverse instituţii fundamentale ale statului a unei suite de apropiaţi şi fideli ai să din judeţul Arad . Exemple sugestive în acest sens sunt secretarul de stat Eugeniu Pistru de la Ministerul Transporturilor, preşedintele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, chestorul Alexandru Tonca, adjunct al şefului IGPR, secretarul de stat Ioan Dascălu de la MAI, ministrul Traian Igaş, şi generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, şeful de facto al acestei instituţii” scrie senatorul, în declarația sa.
      Bombele de abia de aici încep, însă, în momentul cînd Valer Marian prezintă și meseriile de bază ale celor în cauză: ”Eugeniu Pistru a fost tinichigiu şi şofer, după care a absolvit liceul şi facultatea la distanţă (ID). Nu numai Eugeniu Pistru a avut o meserie stimată de preşedintele Traian Băsescu, ci şi alţi discipoli ai primarului Falcă: ministrul de interne Traian Igaş a fost tâmplar, preşedintele CJ Arad, fostul senator Nicolae Ioţcu, a fost fochist, deputatul Iustin Arghir Cionca a fost chelner, iar deputatul Lucian Riviş Tipei a fost dresor de câini şi patron al unei firme de bodiguarzi (care a avut contracte bănoase cu Primăria Arad)”.
      Senatorul PSD oferă și alte informații interesante despre ministrul de Interne: ”Am adresat ministrului Traian Igaş o întrebare privind pregătirea sa juridică, solicitându-i să-mi comunice la ce vârstă a absolvit Facultatea de Drept, la ce  formă de învăţământ universitar (la zi sau la fără frecvenţă), cu ce medie generală, precum şi dacă a fost jurist practicant (judecător, procuror, avocat, notar sau consilier juridic) şi în ce perioadă. Ministrul Igaş mi-a transmis săptămâna trecută un răspuns impertinent prin care mă trimite să consult site-urile www.igas.ro şi www.mai.gov.ro. Pe site-urile respective este menţionat doar că este licenţiat al Facultăţii de Drept a Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" din Arad , astfel că am fost obligat să mă adresez altor surse. Astfel, am aflat că Traian Igaş este de meserie tâmplar şi că   s-a remarcat ca disk-jockey în localitatea natală Pecica. Şcoala generală a absolvit-o în comuna Cristian din judeţul Sibiu , unde se spune că a rămas repetent un an. A absolvit liceul în forma de învăţământ la distanţă şi cu mare dificultate, în jurul vârstei de 30 de ani, respectiv a început studiile la liceul din Pecica şi a trebuit să se transfere la un liceu din Nădlac pentru ale finaliza. A absolvit Facultatea de Drept în jurul vârstei de 40 de ani, tot la forma de învăţământ la distanţă (fără frecvenţă), obţinând note mediocre şi având o medie generală în jur de 8. Probabil că l-a ajutat faptul că rectorul acestei universităţi îi era coleg de partid, acesta candidând în 2008 pentru un mandat de senator în judeţul Arad. După absolvirea Facultăţii de Drept, Traian Igaş nu a fost jurist practicant, nici măcar ca şi consilier juridic, deci aprecierile şi aşteptările şefului statului nu prea au acoperire. Realitatea este că ministrul de interne a absolvit o facultate de drept privată, la fără frecvenţă şi cu note mediocre, şi nu are nicio experienţă în domeniul juridic şi nici în administraţia publică în funcţii executive. Singura sa legătură în ministerul de interne este faptul că tatăl său a fost şef de post în regimul comunist în comunele Apaţa din judeţul Sibiu şi Pecica din judeţul Arad”.
      Nu în ultimul rînd, Valer Marian îl acuză pe ministrul Educației [Daniel Funeriu], originar tot din Arad , care ”a absolvit doar 11 clase şi nu şi-a echivalat studiile liceale şi superioare în România. Un ministru care confundă cetăţenia cu naţionalitatea (a se vedea CV-ul, în care a consemnat „Naţionalite: Română, Franceză”) şi care nu şi-a învăţat propriul şi unicul copil să vorbească limba română.  In ultimii 20 de ani şi discriminează elevii proveniţi din rândul populaţiei majoritare”.
      Contactat de Inpolitics, Valer Marian a precizat că informațiile conținute în declarația sa politică nu sunt bulevardiere, ci obținute pe baza unor investigații serioase: ”Sunt jurist de profesie, am formație de procuror, nu îmi permit să mă joc cu vorbele, e vorba de informații verificate, unele dintre ele fiind puse la dispoziția mea chiar de către colegi de partid ai celor în cauză. Drama este că eu m-am ocupat doar de oamenii PDL din zona Aradului, dar am informații că în alte zone ale țării sunt cazuri încă și mai spectaculoase”.
      Reamintim că informații similare s-au vehiculat în presă și în legătură cu alte nume marcante ale PDL, precum deputatul Costică Canacheu, președinte al Comisiei de Apărare, care are doar liceul și a fost electrician, ori Monica Ridzi, cunoscută ca fostă dansatoare prin cluburile de noapte hunedorene. Însăși fiica președintelui, Elena Băsescu, a stîrnit controverse, după ce s-a dovedit că presupusa diplomă a unei universități americane era, de fapt, un stagiu de cîteva săptămîni. "


 
 
 
 
 
/color]
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #363 : Noiembrie 01, 2011, 17:19:21 »


Dezvăluiri în cazul fostului şef al structurii de securitate OSPI, Sorin Crivăţ

Ziarul Atac, 23 octombrie 2011, Ora 17:38


Potrivit unui memoriu înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică, Serviciul de Criminalistică, cu numărul 15833 din 19.04.2007, privitor la moartea suspectă a defunctului Sorin Crivăţ în Penitenciarul Codlea reies următoarele:
 
Din data de 2.05.2006 şi până la arestarea sa din 21.12.2006, defunctul Crivăţ Sorin a ocupat funcţia de consilier şef oficiu în cadrul Ministerului Articulaţiunilor Statului şi Privatizării în Industrie, având printre atribuţii şi efectuarea controalelor privind modul de aplicare a măsurilor legale de protecţie a informaţiilor clasificate şi a contractelor interne şi externe încheiate de către instituţie.
 
Din ordinul ministrului Economiei şi Comerţului, Codruţ Şereş, la acea vreme, ordin cu numărul 146003 din 20.11.2006, Sorin Crivăţ s-a deplasat în interes de serviciu, în perioada 22.11.2006 - 04.12.2006 în următoarele ţări: Egipt, Kenya, Nigeria. Întrucât temperatura din aceste trei ţări din Africa era foarte ridicată, peste 40 de grade Celsius, lui Sorin Crivăţ i s-a recoltat un set de analize complexe, din dispoziţia şefilor superiori din cadrul MEC, atât la plecare cât şi la revenirea în ţară, rezultând faptul că Sorin Crivăţ nu suferea de nicio boală şi mai ales una de inimă, cum ar fi cea depistată la autopsie, "arteroscleroză aortică şi coronariană şi boală cardiacă ischemică sau insuficienţă cardio-respiratorie acută", boală care este de notorietate, faptul că debutează în timp având semne caracteristice uşor de depistat, iar ministerul nu risca să trimită un om în misiune, care ar fi putut să moară acolo.
 
Arestarea la comandă
 
La două zile după întoarcerea din misiune, în data de 06.12.2006, în baza unei autorizaţii de percheziţie emisă de Tribunalul Braşov, procurorul şef DNA - Biroul Teritorial Braşov, Şelaru Horia Valentin a procedat la efectuarea unei percheziţii la domiciliul lui Sorin Crivăţ, de unde a ridicat un număr de 486 file, reprezentând rapoarte informative care descriau conţinutul unor fapte ilicite săvârşite de persoane din sfera politică, magistraţi şi funcţionari publici.
 
Sorin Crivăţ a fost reţinut în ziua de 21.12.2006 de către DNA, în speţă de procurorul Şelaru Horia Valentin, în baza denunţurilor penale formulate în baza art. 19 legea 54/ 2006 privind DNA, de numiţii Guran Florin Daniel şi Gămălie Cristian, care erau cercetaţi tot de Horia Şelaru, pentru fapte de evaziune fiscală de peste 15.000.000 euro.
 
Tribunalul Braşov a admis propunerea de arestare preventivă, emiţând mandat de arestare pentru 30 de zile. Astfel, această măsură preventivă a arestului s-a prelungit până la data decesului lui Sorin Crivăţ din 27.03.2007.
 
La data de 31 ianuarie 2007, Tribunalul Bucureşti, Secţia a II a penală l-a chemat ca martor pe Sorin Crivăţ în dosarul nr. 41070/3/ 2006 în care era cercetat Scaleţchi Florentin, însă procurorul Şelaru a refuzat să-şi dea acordul cu privire la acest transfer. Ulterior, în data de 15.02.2007, Sorin Crivăţ a fost audiat în calitate de martor în acest dosar,în care a fost condamnat Scaleţchi Florentin, şi care avea părţi civile şi totodată ca denunţători tot pe Gămălie Cristian şi Guran Daniel, fiind se pare reţinut tot de procurorul Şelaru.
 
Procurorul şi informatorii
 
Deţinutul Rauca Ion a fost până la sfârşitul lunii ianuarie coleg de cameră cu Sorin Crivăţ, fiind cunoscut drept informatorul penitenciarului. El a fost transferat în cadrul Penitenciarului Jilava, fiind coleg de cameră, coincidenţă, cu Florentin Scaleţchi.
Alţi doi colegi de cameră ai lui Sorin Crivăţ au fost Dorin Lazăr Maior şi Ovidiu Titian. Potrivit unui comunicat DNA, în data de 27 decembrie 2006, cei doi a fost prinşi în flagrant delict, acuzaţi de şantaj şi reţinuţi pe data de 28 decembrie, tot de procurorul Şelaru Valentin. Cei doi au fost încarceraţi în aceeaşi celulă cu Sorin Crivăţ.
 
Pact cu diavolul
 
La sfârşitul lunii decembrie 2006, Dorin Lazăr Maior a introdus în cameră un telefon mobil, cu ajutorul "gardienilor", telefon de pe care şi Sorin Crivăţ a fost ademenit să vorbească. Mai mult, procurorul şef Şelaru Horia, având cunoştinţă despre acest aspect, cei doi fiind dispuşi să facă orice pentru "îndulcirea situaţiei lor juridice". Procurorul a cerut Tribunalului Braşov autorizarea interceptărilor telefonice ale lui Dorin Lazăr Maior de pe acest telefon, telefon folosit dealtfel şi de Sorin Crivăţ, "având date şi indicii temeinice privind pregătirea sau săvârşirea unei infracţiuni pentru care urmărirea penală se efectuează din oficiu", aşa cum prevăd dispoziţiile art. 91 indice 1, alineatul 1 cod de procedura penală şi cu toate acestea l-a lăsat să comită aceste fapte cu bună ştiinţă.
 
Oare aceste convorbiri, cu ajutorul cărora Sorin Crivăţ a fost ţinut în continuare în arest, deşi instanţa de fond a dispus revocarea arestului preventiv şi înlocuirea acestuia cu obligaţia de a nu părăsi ţara, nu trebuiau lovite de nulitate absolută, având în vedere dispoziţiile art. 68 alineatul 2 cod procedura penală, conform căruia "de asemenea este oprit a determina o persoană să săvârşească sau să continue săvârşirea unei fapte penale, în scopul obţinerii unei probe", cât şi a art. 64 alineatul 2 cod procedură penală conform căruia "mijloacele de probă obţinute în mod ilegal nu pot fi folosite în procesul penal", dar procurorul şef dorea cu orice preţ reţinerea lui Sorin Crivăţ, tocmai pentru a-l determina să "vorbească", având în vedere că până la prezentarea materialului de urmărire penală acesta şi-a rezervat dreptul de nu face nici o declaraţie.
 
Din cei şase colegi de celulă, doar Sorin Crivăţ a fost pedepsit
 
Cert este că, deşi toţi cei şase colegi de cameră au folosit acest telefon, totuşi în ziua de 15.01.2007, când Sorin Crivăţ se afla la Curtea de Apel Braşov, în urma unui control de cameră al gardienilor, s-a găsit telefonul mobil chiar pe patul lui Sorin Crivăţ. Deşi existau aceste interceptări telefonice în posesia procurorului Horia Şelaru,faptul că de pe acest telefon au vorbit toţi colegii de cameră nu a mai contat, totuşi procurorul a prezentat instanţei doar interceptările lui Sorin Crivăţ, Penitenciarul Codlea pedepsindu-l doar pe acesta conform dispoziţiilor art. 7 litera d din legea 275/2006 cu suspendarea dreptului de a primi şi cumpăra bunuri pentru două luni, începând cu data de 17.01.2007.
 
Obligat să mănânce de la colegii de celulă şi de la gardieni
 
În fapt, Penitenciarul Codlea a interzis ca Sorin Crivăţ să mai primească mâncare prin intermediul pachetului la care avea dreptul legal, timp de două luni, acesta mâncând doar de la cei 4 colegi de cameră, întrucât între timp Rauca Ion fusese trimis în "misiune" de către procurorul Şelaru Valentin la Penitenciarul Jilava.
 
Cei 4 colegi erau următorii:
- Dorin Lazăr Maior, cunoscut cu antecedente penale, arestat preventiv de Procurorul Horia Şelaru;
- Titian Ovidiu, cunoscut cu antecedente penale, executând tot în cadrul acestui penitenciar 2 ani şi 10 luni, arestat preventiv tot de procurorul Horia Valentin Şelaru;
- Sze Kreny Tamaş Andras, condamnat la 7 ani de închisoare pentru complicitate la viol - regim închis;
- Tareanu Daniel, arestat preventiv pentru viol asupra unui minor.
 
Două luni la mâna procurorului Valentin Horia Şelaru
 
De asemenea, dintre sancţiunile ce ar fi putut să le primească pentru faptul că a vorbit la acest telefon, Sorin Crivăţ a avut parte de una dintre cele mai grele, litera d din art. 71 alineatul 1 din legea 275/2006, care dispune că această sancţiune se poate aplica pe o perioadă de cel mult 2 luni. Or, penitenciarul lipsindu-l în drept timp de două luni şi o săptămână, întrucât măsura expiră la data de 17.03.2007, familia fiind la vizită în data de 24.03.2007, dată la care i s-a interzis dreptul la pachet, fără temei legal.
 
Abuz de procuror - şef
 
De precizat faptul că din momentul arestării, respectiv 21.12.2006, şi până în data de 05.02.2007, când avocatul ales de Sorin Crivăţ a comunicat procurorului Horia Şelaru faptul că acesta doreşte să facă un denunţ în baza art 19 din legea 54/2006 privind DNA, modificată şi completată, deşi sub rezerva dreptului de a nu face declaraţii până la proces, la presiunile procurorului cedează şi acceptă colaborarea.
Astfel, în datele de 06.02.2007, 07.02.2007 şi 09.02.2007, înainte de trimiterea în judecată, rechizitoriul fiind întocmit în data de 12.02.2007, Sorin Crivăţ a înţeles să facă mai multe denunţuri despre magistraţi şi înalţi funcţionari publici. Toate se întâmplau în lipsa apărătorului ales de Sorin Crivăţ.
 
Deşi trimiterea în judecată se făcea în data de 12.02.2007, Sorin Crivăţ era chemat în continuare la DNA Braşov, de către procurorul Horia Şelaru, pentru a continua aceste denunţuri. Au fost denunţate un număr de aproximativ 20 de persoane, în zilele de:
- 28.02.2007 ora 11.00
- 01.03.2007 ora 10.00
- 14.03.2007 ora 10.00
- 15.03.2007 ora 09.30
- 19.03.2007 ora 09.30
- 20.03.2007 ora 09.30
- 22.03.2007 ora 09.30
 
Astfel, odată cu arestarea lui Sorin Crivăţ, procurorul şef Horia Şelaru, profitând de funcţia pe care o deţinea, prin abuzuri şi presiuni asupra inculpatului a intrat în posesia următoarelor documente şi dosare:
- 7 file reprezentând dosar Theodor Stolojan;
- 27 file reprezentând dosar CNSAS Traian Băsescu;
- 26 file reprezentând dosar Dan Ioan Popescu;
- buletin SRI privindu-l pe George Cristian Maior;
- note informative DGA - Vasile Blaga, Patriciu şi Tărău;
- laptopul al cărui hard conţinea fişierele cu rapoartele informative, alte documente şi nu în ultimul rând denunţurile făcute de Sorin Crivăţ la presiunile acestui prim-procuror, Horia Valentin Şelaru.
 
Acum ne punem şi noi întrebarea: oare, aceste documente obţinute de procurorul şef Horia Şelaru prin "trudă" maximă şi o moarte încă suspectă au ajuns unde trebuia, sau sunt folosite de acesta pentru promovarea sa în cariera de procuror?
 
Vom reveni.
 
Victor N Bogdan

SURSA:http://www.ziarulatac.ro/investigatii-si-servicii-secrete/dezvaluiri-in-cazul-fostului-sef-al-structurii-de-securitate-ospi-sorin-crivat
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #364 : Noiembrie 02, 2011, 12:20:01 »

http://pesurse.ro/#/2011/11/2/pd-l-foreaz-adoptarea-tacit-a-legii-preda-privind-.html

PD-L forţează adoptarea tacită a “Legii Preda” privind siguranţa naţională

Un nou scandal a luat amploare în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, după ce democrat-liberalii au refuzat să supună dezbaterii un proiect de lege controversat, iniţiat de Cezar Preda, prin care se propune lărgirea atribuţiilor SRI în sensul numirii în calitate de organe de cercetare penală speciale a unor ofiţeri SRI.

Deşi Opoziţia, prin vocea deputatului PNL, George Scutaru, a solicitat ca proiectul de lege să fie dezbătut în plenul Camerei de astăzi, reuşind chiar să obţină un vot majoritar în acest sens cu aportul UDMR, preşedintele de şedinţa, pedelistul Ioan Oltean, a amânat discutarea proiectului invocând absenţa iniţiatorului.

Deoarece pe 3 noiembrie se împlineşte termenul de adoptare tacită a proiectului de lege, Puterea a forţat amânarea dezbaterii şi a suspendat în cele din urmă şedinţa de plen.

Trebuie menţionat, totodată, că în cadrul Comisiei de apărare nu s-a reuşit dezbaterea şi întocmirea unui raport pentru această lege tot ca urmare a faptului că PD-L „a avut grija” să nu existe cvorumul necesar, în ciuda criticilor Opoziţiei, care depusese foarte multe amendamente la proiect. Opoziţia acuză, de asemenea, că prin acest proiect, plin de „ambiguităţi şi neclarităţi”, vor fi ştirbite drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #366 : Noiembrie 03, 2011, 09:50:58 »


Cum i-a epurat Ceauşescu pe Ana Pauker, Luca şi Teohari


 5 octombrie 2011, 06:32 |  Autor: Florin Mihai

În 1952, Nicolae Ceauşescu a trecut cu bine un important test al carierei sale. S-a alăturat grupului Dej împotriva „grupului Pauker“.

În luptele politice de la vârful partidului, purtate când la Bucureşti, când la Moscova, întotdeauna în culise, tânărul membru al CC a ales tabăra câştigătoare. Nici nu avea cum să fie altfel. Ceauşescu nu părea legat de „grupul moscovit" al Anei Pauker (născută Hana Rabinsohn), Vasile Luca (Luka Laszlo) şi Teohari Georgescu. Îşi petrecuse anii de detenţie pe perioada războiului alături de „Bătrân", aşa cum îl numeau colaboratorii pe Gheorghiu-Dej. Lui îi datora şi funcţiile importante din partid, pe care le-a dobândit până atunci. Iar devotamentul arătat împotriva celor trei „deviatori", n-a rămas fără efecte pentru Ceauşescu. 

Simpatizat de „tovarăşa Ana"

Pe Ceauşescu, Ana Pauker se pare că-l simpatizase. Cea supranumită în partid „Passionaria" s-a întors de la Moscova în 1944. În perioada următoare, l-a descoperit printre cadrele partidului şi pe activistul originar din Scorniceşti. Despre el vorbea frumos de câte ori avea ocazia. Conform lui Alexandru Bârlădeanu, Ana Pauker îl aprecia pentru comportamentul său din perioada detenţiei. S-a bucurat de sprijinul ei când i-a fost mai greu. În octombrie 1945, cu ocazia Conferinţei PCR, Ana Pauker l-a propus ca membru plin în Comitetul Central. În ciuda unor greşeli ale „trecutului", când furase suplimentul de hrană al unui coleg din închisoare, la Doftana.  Pe Vasile Luca îl cunoştea, se pare, chiar din anii ilegalităţii. La procesul intentat lui Nicolae Ceauşescu în 1936, la Braşov, adolescentul îl invocase pe Vasile Luca drept martor al apărării.

Respins de „triadă"

La începutul deceniului şase, Nicolae Ceauşescu nu se mai afla în graţiile „triadei". Se apropiase tot mai mult de Gheorghiu-Dej. În ianuarie 1950, când s-au redistribuit sarcinile activiştilor de frunte ai partidului, nici unul nu-l dorise prin preajmă. Teohari Georgescu a respins propunerea ca tânărul Ceauşescu să fie trimis în Ministerul Afacerilor Interne. Mai mult, „tovarăşa Ana" îl considerase „slab la organizare" şi, în consecinţă, incapabil să ocupe funcţii la Secţia Agrară a CC. Nici Vasile Luca nu-l simpatiza defel. Astfel încât Ceauşescu a fost trimis în subordinea lui Emil Bodnăraş, la Ministerul Apărării Naţionale. Nu-i de mirare că doi ani mai târziu, s-a aliat cu Gheorghiu-Dej şi cei credincioşi lui. Simţise tânărul general de unde bătea vântul puterii...     

Devierea de dreapta 

Primul act al luptelor politice dintre grupurile Dej şi Pauker s-a desfăşurat la Kremlin, în 1951. În cadrul unei întâlniri, la care a participat şi Miron Constantinescu, Stalin l-ar fi îndemnat pe Dej la mai multă „vigilenţă revoluţionară" în propriul partid. Un asemenea sfat, interpretat ca un îndemn la epurări interne după modelul celor lansate deja în Bulgaria, Ungaria, Cehoslovacia, a fost desigur mană cerească pentru Gheorghiu-Dej. Unul câte unul, V. Luca, A. Pauker şi  T. Georgescu au fost „puşi în discuţie" în cadrul Comitetului Central, eliberaţi din funcţii, anchetaţi.

Soţii Pătrăşcanu, la întoarcerea din URSS, în 1944 Foto: Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului 
Mai mult, Luca, vicepreşedintele Consiliului de Miniştri (1949-1952) şi ministrul Finanţelor (1947-1952), a fost arestat, judecat şi condamnat. El a fost prima ţintă a „atacului". În februarie 1952, la o lună după ce îşi încheiase reforma bănească, Luca a fost acuzat că se izolase de conducerea partidului. Găsit vinovat de „deviere de dreapta", a fost arestat în luna august şi nu a mai ieşit din închisoare până la sfârşitul vieţii (1963).

La 10 martie 1952, ziua în care Luca a fost înlocuit de la conducerea Ministerului de Finanţe cu Dumitru Petrescu, s-a declanşat şi ofensiva împotriva Anei Pauker. I s-a reproşat, printre altele, colectivizarea accelerată. Ea a fost scoasă treptat din funcţii: din Secretariatul şi Biroul Politic al CC al PMR (27 mai 1952), de la Ministerul Afacerilor Externe (11 iulie 1952), vicepreşedinţia Consiliului de Miniştri (16 septembrie 1952). După ce a fost anchetată o perioadă de timp, a fost exclusă din partid (mai 1954). Atunci i s-a retras şi ultima funcţie pe care o mai deţinea, de membru al Biroului Organizatoric. În fine, Teohari Georgescu a fost înlăturat din Ministerul de Interne, Biroul Politic, Secretariatul şi Biroul Organizatoric al CC al PMR în mai 1952.

Faptă şi răsplată

Pe locurile vacante au fost promovaţi alţi „tovarăşi", oameni de încredere ai lui Gheorghiu-Dej. Printre cei cooptaţi s-a aflat şi Nicolae Ceauşescu. Pentru devotamentul său faţă de gruparea lui Gheorghiu-Dej, tânărul general a primit două demnităţi. La 27 mai 1952, în urma Plenarei CC al PMR, a pătruns în Biroul Organizatoric (alături de Alexandru Moghioroş, Gheorghe Apostol, Petre Borilă, Chivu Stoica, Ana Pauker, Gheorghe Stoica, Leonte Răutu, Gheorghe Florescu, Sorin Toma, Liuba Chişinevschi). În plus, împreună cu Gheorghe Stoica şi Ghizela Vass, i s-a recunoscut calitatea de membru plin al CC. Roata destinului s-a mai învârtit o dată. Şi l-a apropiat pe Ceauşescu tot mai mult de vârful partidului.

1952 a fost anul în care Pauker, Luca şi Georgescu au pierdut bătălia pentru putere.

„Reabilitarea" lui Pătrăşcanu şi răfuielile târzii din partid

În acelaşi timp, puţin ştiută, se consuma în detenţie drama unui alt fruntaş al PMR. După război, Lucreţiu Pătrăşcanu a fost primul lider „roşu" arestat în statele est-europene comuniste. Mulţi alţii i-au urmat, victime ale răfuielilor interne de partid: Traicio Kostov (Bulgaria), Laszlo Rajk (Ungaria), Rudolf Slanski, Vladimir Clementis (Cehoslovacia), Koci Xoxe (Albania).

Avocatul comuniştilor

În anii ilegalităţii, Lucreţiu Pătrăşcanu luase apărarea comuniştilor în procesele intentate lor. S-a implicat în toate acţiunile partidului şi a participat la îndepărtarea Mareşalului Antonescu de la putere. Spre sfârşitul anului 1944, a fost marginalizat. Conducerii ziarului „Scînteia" i s-a interzis să-i mai publice o vreme numele. În 1947 ajunsese un paria printre liderii comunişti. Deciziile politice importante le afla din presa vremii. Deşi a păstrat portofoliul Ministerului de Justiţie, iar pentru mulţi părea în plină ascensiune, nu a fost informat despre arestarea fruntaşilor ţărănişti la Tămădău şi nici despre proiectul noii Constituţii. 

Gheorghiu-Dej, alături de troica Ana Pauker, Vasile Luca, Teohari Georgescu Foto: Arhivele Naţionale


În anturajul său, serviciile speciale au introdus câţiva „prieteni" care l-au tentat cu oferte de a fugi din ţară. La 28 aprilie 1948 a fost reţinut într-o vilă din Băneasa şi sub paza „oamenilor de la partid". Pentru început, a fost anchetat de o comisie de partid compusă din Teohari Georgescu, Iosif  Ranghet şi Alexandru Drăghici. Indicat drept „duşman al poporului" în iunie 1948, a fost apoi arestat, sub acuzaţia de agent al Siguranţei şi al serviciilor de spionaj anglo-americane. Din 1952, împotriva lui s-au folosit metode dure de anchetă. Judecat între 6 şi 13 aprilie 1954 împreună cu mai mulţi „complici", Lucreţiu Pătrăşcanu a fost condamnat la moarte şi executat imediat.

Mai mult ca sigur că Nicolae Ceauşescu ştia despre anchetarea fostului ministru al Justiţiei. Dacă nu din faza iniţială, cel puţin spre final. În 1954, Ceauşescu devenise secretar al Comitetului Central cu probleme organizatorice. Printre altele, era responsabil şi de coordonarea ministerelor de Interne şi al Forţelor Armate. Amănunte despre caz trebuie să-i fi oferit şi Alexandru Drăghici, şeful Departamentului Securităţii Statului (1953-1957), unul dintre apropiaţii de-atunci ai „Tovarăşului".

Peste ani, când a ajuns primul om „din partid şi din stat", Ceauşescu a redeschis ancheta. A fost un minunat prilej să scape de Drăghici, un rival incomod. Începând din 1967, victimele şi foştii anchetatori au fost interogaţi de o comisie condusă de colonelul Grigore Răduică.
Într-un final, la Plenara CC al PCR din 22-25 aprilie 1968, Lucreţiu Pătrăşcanu a fost reabilitat. „Toate acuzaţiile aduse (...) au reprezentat plăsmuiri grosolane", a declarat participanţilor Ceauşescu. Cu aceeaşi ocazie, el a trimis săgeţi şi către Gheorghiu-Dej, care „intervenise în mersul anchetei". Alexandru Drăghici a fost scos din funcţii, degradat şi trecut în rezervă cu gradul de soldat. 

Destine diferite

Cei trei găsiţi vinovaţi de „deviere de dreapta" au avut destine diferite. Dintre toţi, cel mai mult a suferit Vasile Luca. „Dovedit" că fusese agent al Siguranţei şi că subminase economia naţională, Luca a fost condamnat la moarte. Ulterior, pedeapsa i s-a comutat la muncă silnică pe viaţă. A fost încarcerat la Aiud, unde a decedat în 1963. Sănătatea mintală îi fusese puternic zdruncinată după ce căzuse din înaltul poziţiei pe care o ocupase după război.   

După ce a fost exclusă din funcţiile importante pe care le ocupa, Ana Pauker a muncit la Editura Politică, unde traducea cărţi din limbile germană şi franceză. A fost şi ea arestată, pentru o scurtă perioadă de timp, în februarie 1953. A respins toate acuzaţiile care i s-au adus: sionism, legături cu servicii secrete occidentale, promovarea legionarilor în partid. Până la moarte, nu a avut drept de semnătură pe traducerile sale. A decedat în 1960, din cauza cancerului de care suferea.

Fostul ministru de Interne Teohari Georgescu a fost arestat la 18 februarie 1953. Şi lui i s-au adus învinuiri că ar fi fost agent al Siguranţei. În plus, i s-a reproşat că, după război, încheiase un pact de colaborare cu liderii legionari. A fost anchetat timp de trei ani, fără a fi condamnat în final. Eliberat din închisoare, a fost trimis la „munca de jos". A lucrat corector la Întreprinderea Poligrafică „13 Decembrie 1918".  Abia în 1968 au fost reabilitaţi Luca, Pauker şi Georgescu. Dintre ei, doar ultimul mai trăia. Ancheta, declanşată de Nicolae Ceauşescu, a stabilit că cei trei nu erau vinovaţi în vreun fel.

I-a înfierat pe „deviaţionişti"

În discursul rostit la 23 august 1952, Nicolae Ceauşescu a devenit mult mai îndrăzneţ împotriva celor scoşi din funcţii. Tânărul general i-a acuzat făţiş de toate relele. La acea dată, Vasile Luca şi Teohari Georgescu erau deja „istorie", iar poziţia Anei Pauker era tot mai şubredă în aparatul de partid. Nicolae Ceauşescu a reproşat „linia antimarxistă, antileninistă pe care au încercat s-o opună liniei juste a partidului". În opinia lui Ceauşescu, ei „tindeau să frâneze dezvoltarea industriei socialiste şi transformarea socialistă a agriculturii şi să creeze condiţiile pentru restaurarea capitalismului în Republica Populară Română".
SURSA: http://www.adevarul.ro/actualitate/adevaratul_ceausescu/Cum_i-a_epurat_Ceausescu_pe_Ana_Pauker-Luca_si_Teohari_0_566343893.html
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #367 : Noiembrie 04, 2011, 15:42:38 »

http://www.gandul.info/politica/video-proiectul-noii-legi-big-brother-depus-la-parlament-daca-este-adoptata-vor-fi-monitorizate-legal-toate-convorbirile-telefonice-si-mailurile-8937663
VIDEO. Proiectul noii legi “BIG BROTHER” depus la Parlament. Dacă este adoptată, vor fi monitorizate legal TOATE CONVORBIRILE TELEFONICE şi MAILURILE
Proiectul legii "Big Brother" privind reţinerea datelor de trafic de către operatorii de telefonie mobilă a fost depus la Parlament la începutul lunii noiembrie de ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme şi deputatul PDL, Adrian Bădulescu - fost ofiţer SRI.

Controversata lege "Big Brother" care obligă operatorii de telefonie mobilă să stocheze timp de şase luni toate apelurile şi mailurile a fost adoptată pentru prima dată de Parlament în 2008. Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat-o neconstituţională în 2009, deoarece "afectează exerciţiul drepturilor sau al libertăţilor fundamentale - drept la viaţă intimă, privată şi de familie, dreptul la secretul corespondenţei şi libertatea de exprimare. "
Proiectul actual reia în mare parte prevederile din 2008, dar ministrul Conunicaţiilor susţine că a încercat să elimine prevederile neconstituţionale. El a adăugat că dacă nu se adoptă această lege România va fi penalizată de către Uniunea Europeană, fiind deja declanşată procedura de infringement. Ministrul a apelat la calea parlamentară, deşi la Ministerul Comunicaţiilor este în lucru un proiect similar, care a fost criticat însă de mai multe ONG-uri.

Pe lângă cerinţele partenerilor europeni, iniţiatorii susţin că deţinerea acestor informaţii de către autorităţi le va ajuta în vederea prevenirii, cercetării, descoperirii şi urmării penale a infracţiunilor şi, în special, a criminalităţii organizate.

"Dorim să subliniem faptul că necesitatea acestei legi derivă şi în contextul recentelor atacuri teroriste care au avut loc în Norvegia în luna iulie a acestui an, impunându-se astfel măsuri pentru combaterea recrudescenţei acestui fenomen", explică în expunerea de motive deputaţii PDL Valerian Vreme şi Adrian Bădulescu.

Ce informaţii se vor stoca timp de şase luni

Dacă legea va fi adoptată de Parlament în cazul reţelelor de telefonie fixă şi mobilă se vor reţine timp de şase luni numărul celui care formează, numărul destinatarului, numărului celui spre care a fost redirecţionat apelul, dar şi numele acestora. În cazul serviciilor de Internet - poştă electronică şi telefonie, se va identifica utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numărul de telefon al apelantului şi al destinatarului, numele şi adresa abonaţilor, identitatea echipamentului folosit. Astfel, pentru toate comunicările prin telefon sau internet se vor reţine data, ora iniţierii şi încheierii comunicării, ora conectării şi deconectării de la Internet, adresa de IP, furnizorul de Internet.

"În aplicarea prevederilor prezentei legi sunt interzise interceptarea şi reţinerea conţinutului comunicării sau a informaţiilor consultate în timpul utilizării unei reţele de comunicaţii electronice, în aceste cazuri fiind aplicabile prevederile Codului de procedură penală şi cele din legile speciale în materie", se arată în proiectul de lege depus de deputaţii PDL.

După şase luni toate aceste date vor trebuie distruse ireversibil.

Bădulescu: "Mecanismul funcţionează şi în prezent, trebuie adus în legalitate"

"Oamenii nu trebuie să se aştepte la nimic în plus. Acest mecanism funcţionează şi în prezent numai că el trebuie adus în legalitate. Este vorba doar despre reţinerea datelor de trafic, asta însemnând numerele de telefon ale celor care apelează şi ale celor primesc şi intervalul cât a durat convorbirea pentru o perioadă de şase luni de zile pentru ca ele în cazul unor infracţiuni să poată servi urmării penale. Deci oamenii nu vor fi afectaţi sub nicio formă. S-au purtat discuţii şi cu societatea civilă şi cu partea de justiţie, am încercat să eliminăm toate elementele de neconstituţionalitate. În momentul de faţă nu avem un control asupra operatorilor, ei pot reţine sau nu datele de trafic. Partea procedurală, ceea ce înseamnă folosirea acestor date în unele procese penale nu poate fi utilizată atâta timp cât ele nu sunt reţinute legal", a declarat pentru gândul Adrian Bădulescu. Fost ofiţer SRI în perioada 1992 - 2002, deputatul PDL susţine că această experienţă nu l-a ajutat în redactarea acestui proiect de lege.

El a menţionat că dacă acest proiect de lege nu va fi adoptat în două luni, România va fi penalizată şi va trebui să plătească 50.000 de euro pe zi. "Această directivă se aplică în toate statele UE cu excepţia Germaniei. Germania şi România nu o au la această dată, iar Suedia este în procedură de infringement, ea a fost judecată şi plăteşte la ora aceasta 50.000 de euro pe zi pentru că nu au transpus această directivă în practică", a subliniat Bădulescu.

Deputatul PDL recunoaşte însă că iniţiativa legislativă se află în contradicţie cu deciziile Curţii Constituţionale. "În lege apare că va fi reţinut şi numărul destinatarului şi al celui care apelează. Suntem puţin în contradicţie în sensul că directiva europeană prevede acest lucru, deţinerea celor două numer, iar Curtea Constituţională a spus că ar trebui reţinut numai numărul celui care a apelat", a dezvăluit iniţiatorul legii.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #368 : Noiembrie 04, 2011, 16:06:22 »

MATERIAL PRIMIT SPRE POSTARE:

Despre Centura Fotonica!!!...

Pe masura ce ne indreptam spre anul 2012 noi ne deplasam înspre un
moment cand timpul, asa cum il stim se schimba. Sunt mai multe cauze.
Una (din cauze) este corpul nostru care incepe sa reactioneze la o
vibratie inalta de energie, ce apare in campul nostru energetic aici
pe pamant.

Acest camp energetic a fost denumit Centura Fotonica, si ea este aici
cu un scop.

Din 1982 aceasta banda de energie se apropie din ce in ce mai mult de
planeta noastra si are un efect incredibil asupra tuturor celor
care sunt receptivi la energia sa.

Produce o accelerare a timpului, asa cum noi il stim, si ne muta in
cele din urma din zona timpului liniar.

Aceasta energie a fost cauza cautarii spirituale interioare a sute de
mii de oameni de pe tot globul, urmarind insanatosirea pe multe
nivele, fizic, emotional, mental si spiritual.

Aceasta cautare a transformat multi functionari, secretari,
mestesugari, muncitori etc. in vindecatori in devenire cu sau fara
norma intreaga.

Pe masura ce ne indreptam spre anul 2012, aceasta banda de energie,
deoarece asta este, se apropie din ce mai mult de planul nostru
terestru.

Nu creaza numai problema cu timpul pe care o stim, dar ne afecteaza si fizic.

Doar cateva carti au fost scrise pe acest subiect, si asa putine cate
sunt, sunt asa de tehnice incat ai nevoie de un dictionar doar pentru
a intelege termenii in care au a fost scrise.

Fiind la acest nivel de intelegere si dupa ce nu am gasit sa ma ajute
(in a explica) ce se produce, m-am decis sa scriu aceste informatii.

Sper ca vor ajuta multe persoane care sunt dezvoltate spiritual, in
cautare de spiritual, ori doar deschizand usa spre intelegerea
schimbarilor care pot sa apara datorita acestei actiuni.

Aceste schimbari apar deoarece lumea spirituala va ajuta, ne ajuta sa
ne ridicam vibratia energiei noastre pentru a face fata vibratiei
inalte prin care trece planul nostru terestru. Poate ati observat
(cine oare nu?) ca timpul asa cum il cunoastem se accelereaza.

Odata aveai tot timpul din lume, te sculai dimineata si timpul (parea)
nemiscat toata ziua, rataceai toata ziua si reuseai sa-ti faci toate
treburile si apoi la sfarsitul zilei, dormeai. Zilele acelea s-au dus,
te-ai dat jos din pat si e deja amiaza. Curand e seara si tu nu ai
facut nimic din ce ai planificat, timpul gata s-a dus de-a valma.
Cauza acestei situatii este Centura Fotonica.

Daca ati deschis usa spiritual, sunteti pe cale, sau sunteti ceea e
numit un Lucrator de Lumina (cineva care deja lucreaza pentru
taramurile spirituale) - atunci garantat veti avea una sau mai multe
din urmatoarele manifestari. Pe masura ce energia se schimba, asa si
corpurile noastre se vor schimba.

Multi oameni nu vor putea suporte energia si vor decide pe nivel
inconstient sa paraseasca planeta ori de mana lor ori prin accident,
dar va fi alegerea lor ceea ce se va intampla..

Pentru cei care stau si se deplaseaza in energia Centurii Fotonice,
nu numai timpul nu va mai fi acelasi, dar urmatoarele simptome pot
aparea. Daca sunteti unul din aceia care manifestati aceste simptome,
incurajati-va, nu sunteti singur. Sute de mii de persoane din lume de
asemenea le traieste.

De multi ani v-am spus de schimbarea axei pamantului. De schimbarile
majore care vin in preajma schimbarii de secol, bine, sunt aici, si
nimeni nu e pregatit pentru ele.

Ea este in fapt, “Energia Christica”. Ii pregateste pe cei care au
asteptat spiritual rasaritul unei noi epoci si in acelesi timp (apare)
“ca un hotz in noapte” cum a spus Christos despre reintoarcerea sa.


Centura Fotonica este ca un virus, silentios, miscandu-se usor prin
corp, asteptad sa apara la suprafata, nimeni nu e pregatit pentru ea.
Cei mai multi oameni din media rad cand se vorbeste de ea.

Aceasta energie va afecta toate sistemele de comunicatie, reteaua
electrica, computerele, in fapt toate zonele unde energia electrica
este folosita.

In S.U.A., in doua ocazii s-au petrecut imense intreruperi de energie
fara ca sa se descopere cauza exacta, pentru ca nu se poate descoperi,
dupa cum vezi, deoarece nimeni nu a mai vazut nimic asemanator inainte
si sigur va conduce la schimbarea modului in care privim, energia, cea
electrica -ma refer-, in viitor. Pe parcursul urmatorilor trei ani,
mult mai multe zone de pe glob vor trai aceste pene de curent si
nimeni nu va putea sa explice de ce.

Pentru cei care sunt acordati la energia Centurii Fotonice, ei nu au
de ce sa teama.Ei au lucrat pe ei insusi sa se elibereze din blocajele lor, si sunt
deja pe o dimensiune spirituala inalta sau vibratie. Si ei vor trece
printr-o multime de schimbari in acest punct si asa vor fi acordati la
energia suprema.

Energia Centurii Fotonice nu ii poate afecta pe ei deoarece ei au
lucrat pe ei insusi, lucrand pe karma lor, infruntand propriul Egou,
si lucrand pe toate problemele care i-au blocat in aceasta inacarnare
sau in alta. Invatati sa traiti in ACUM! Nu va mai ingrijorati cu
privire la trecut si viitor. Veti descoperi ca e mai usor sa faceti
fata energiei.

Deci care sunt aceste schimbari care vor apare si cum va vor afecta?

Mai jos sunt listate majoritatea simptomelor, si daca e posibil, cum
sa le tratati.

In unele schimbari va trebui sa depuneti efort pentru a le depasi. In
altele, puteti gasi solutii la ele care va vor ajuta sa le faceti
fata.

In acesta perioada, sa stiti ca va ridicati rata vibratorie pentru a
face fata vibratiei planetei.

Ca unul care a trecut prin situatia asta personal, nu este o
experienta placuta.

Cu toate acestea, am supravietuit si acesta este un manual de
supravietuire care sa va ajute deasemenea sa treceti cu bine.

Am trecut prin schimbari mai mult de doisprezece ani, din 1984 pana in
1996. A fost o perioada aspra. Ma bucur totusi ca am trecut prin ea
deoarece am degajat toate blocajele mele.

Chakras-urile mele sunt clare si active.Lumina trece prin corpul meu
clar si rapid. Am devenit puternic ca un vindecator, mai clarvazator
si un channel mai clar pentru energia Christica.

Aceasta energie asteapta sa curga deasemenea si prin altii.

Sunt un profesor, vindecator si consilier spiritual. Nu as fi putut sa
fac acestea fara schimbarile prin care am trecut, cum de asemenea,
nici tu nu ai fi capabil.

Aminteste-ti daca treci prin aceste schimbari, ca realizezi (faptul)
ca nu esti singur(ul). Insusi acest lucru ar trebui sa te ajute.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #370 : Noiembrie 04, 2011, 18:23:36 »

Arhivele Transilvaniei aflate la Budapesta trebuie retrocedate României. Acest lucru trebuia făcut acum 91 de ani, după Tratatul de la Trianon

03 November 2011 | Subiectul: Ardeal,Istorie,Revista Presei
Scandalul provocat de iniţiativa UDMR-ului de retrocedarea a arhivelor către cultele religioase scoate la lumină amănunte mai puţin ştiute legate de arhivele din Transilvania care au fost transferate la Budapesta şi pe care Ungaria s-a obligat, prin Tratatul de la Trianon, să le înapoieze României. La mai bine de 91  de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon aceste arhive sunt încă la Budapesta.
 
În cadrul dezbaterii HISTORIA, transmisă miercuri de adevarul.ro şi adevarultv.net, legate de iniţiativa UDMR de a retroceda arhivele către cultele religioase, istoricul Marius Diaconescu a făcut o serie de dezvăluiri despre arhivele ce aparţin, conform Tratatului de la Trianon, României şi care, în prezent, se află la Budapesta.
 
Îngrijoraţi de efectul negativ pe care l-ar putea avea asupra cercetării istoriei României propunerea parlamentarilor UDMR de a retroceda arhivele către Biserici, istoricii au dat ca drept exemplu Ungaria.
 
În Ungaria arhivele bisericeşti au fost secularizate (în România au fost centralizate). După 1990 s-a recunoscut dreptul de proprietate al bisericilor asupra acestor arhive, dar documentele au rămas în continuare în custodia Arhivelor Naţionale Maghiare, cu liberul acces al cercetătorilor. Arhivele nu au fost retrocedate fizic bisericilor.
 
Episcopul Tökes, arhivele şi Tratatul de la Trianon
 
În urmă cu câţiva ani, episcopul Tökes a revendicat de la Arhivele Naţionale ale României arhiva Liceului Reformat din Sighetul Marmaţiei, păstrată parţial la Direcţia Judeţeană Maramureş a Arhivelor Naţionale. Episcopul „a uitat” însă să revendice grosul arhivei aceluiaşi Liceu Reformat care se află în Ungaria (legile din acestă ţară nu îi permit acest lucru). La Debrecen, în Biblioteca Colegiului Reformat, ea se păstrează înregistrată sub un alt nume (Actele familiei Stoica). Acolo a ajuns în 1919, în timpul revoluţiei bolşevice maghiare. Arhiva a fost fost rebotezată astfel pentru a nu fi identificată de partea română, care avea dreptul să o revendice potrivit Tratatului de la Trianon.
 
În urma proiectului de lege propus de UDMR, dacă va fi adoptat, arhivele româneşti vor trebui să retrocedeze aceste documente ale Liceului Reformat din Sighetul Marmaţiei, care păstrează în cea mai mare parte documente despre familiile nobile româneşti din Maramureş!
 
Sursa: Adevărul
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #371 : Noiembrie 04, 2011, 18:35:52 »

Cineva mi-a transmis prin email materialui următor.

Sunt un admirator al culturii fraceze şi de aceea mă simt dator

să avertizez că materialul l-am postat fiind convins de importanţa sa,

dacă se dovedesc a fi adevărate afirmaţiile conţinute. Aflati aici cine este Nicolas Sarkozy si de ce uraste poporul roman

 By bizman on 20 Mar 2011, 02:12 | In Istorie, Articolele mele | 3188 views |Presedintele francez Nicolas Sarkozy nu are nimic personal cu Basescu, nici cu tiganii care au invadat Franta, ci el uraste intregul popor roman.

Numele adevarat al lui Nicolas Sarkozy este Miklós Pál István Sárközy de Nagy-Bócsa.

Nicolas Sarkozy este fiul lui Pál István Ernő Sárközy de Nagy-Bócsa si al lui Andrée Jeanne "Dadu" Mallah.

Tatal lui Nicolas Sarkozy s-a nascut in 1928 la Budapesta intr-o familie de nobili maghiari. In 1944 cand Armata Rosie a invadat Ungaria acesta a fugit in Germania, toate bunurile fiindu-i confiscate. Acesta s-a inrolat in legiunea straina, a facut stagiul de pregatire la Sidi Bel Abbes in Algeria dupa care trebuia sa fie trimis pe front in Indochina (regiune vietnameza) dar cu ajutorul unui medic care era tot maghiar a scapat de la o moarte sigura si s-a intors in 1948 la viata civila. A locuit in Marsilia si a obtinut cetatenia franceza abia in 1970. In 1949 a cunoscut-o pe Andrée Jeanne "Dadu" Mallah, mama lui Nicolas Sarkozy.

Andree Mallah mama lui Nicolas Sarkozy a fost fiica lui Benedict Mallah medic chirurg din Paris care initial il chema Aaron Mallah. Acesta s-a nascut in 1890 intr-o comunitate de evrei sefarzi in Grecia la Tesalonic (pe vremea aceea sub ocupatie otomana).

In 1955 s-a nascut Nicolas Sarkozy si a mai avut inca doi frati. In 1959 tatal lui Nicolas Sarkozy paraseste familia pentru a se recasatori cu alta.

Deci pe scurt Nicolas Sarkozy este de nationalitate mixta: maghiar, evreu, francez... si probabil ca de aici se trage toata ura pe care o poarta poporului roman.

Mai multe detalii gasiti pe pagina in engleza a lui Nicolas Sarkozy de pe wikipedia
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #372 : Noiembrie 04, 2011, 19:33:19 »

Incredibil dar adevarat! Universitatea Harvard cel mai mare proprietar de paduri din Romania

 By bizman on 29 Apr 2011, 12:49 | In Romani, sunteti furati! | 462 views

Universitatea Harvard este cel mai mare proprietar privat de pădure din România, prin firma Scolopax SRL din Focşani. Acţionarul majoritar este Fondul de investiţii Phemus Corporation, aparţinând Harvard Management Company. Vedeti aici topul celor mai mari proprietari de paduri din Romania.

Desi in evidentele Ministerului Mediului, firma Scolpax SRL figureaza ca proprietar pe 25000 de hectare de padure, in realitate suprafetele detinute de Scolpax SRL sunt mult mai mari.

„Deţinem aproximativ 35.000 de hectare de păduri şi 2.000 de hectare de teren agricol”, a declarat Sven Rutgersson, director executiv al Scolopax, pentru Ziarul Financiar.

Firma Scolopax reprezinta un consortiu multinational format din societatea americana "Phemus Coorporation" si o firma de consultanta suedeza. Aceasta societate este specializata in achizitionarea de terenuri forestiere pentru exploatarea lemnului.
 "Mai exact ei functioneaza prin Ocolul Silvic Privat "Oreolus" pe care l-au infiintat in 2010.

Ca sa va faceti o idee cat inseamna 35000 de hectare de padure mentionam ca in Vrancea Scolopax detine 15000 de hectare de padure ceea ce reprezinta un sfert din padurile Vrancei.

Scolopax detine paduri in Covasna, Bihor, Vrancea, Galati, Buzau etc
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #373 : Noiembrie 04, 2011, 23:45:12 »

Paduri vindute,terenuri arabile vindute,petrol daruit,aur daruit...resurse facute cadou strainilor, aluminiu,otel betonul,cimentul,otelariile,bancile rom.vindute strainilor,banci straine de toate natiile scot valuta din tara fara nici o problema...in curind vom afla ca nici terenurile de sub noi nu ne mai apartin...DE CE ? CINE A FACUT ACESTE VINZARI ? CE FAC SERVICIILE SECRETE ale ROM. ? Mai exista securitate ?...Ungurii,bulgari nu au permis strainilor sa le cumpere resursele.Eu cred ca stam mai rau ca GRECII. Suntem INDATORATI cu miliarde,si deposedati de resurse. Si actualii de la putere continua sa ne INDATOREZE...
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #374 : Noiembrie 04, 2011, 23:57:49 »

REVOLUTIA 89 a deschis calea RUINARII SI DISTRUGERII tarii noastre defapt...Sopul a fost nobil LIBERTATE,EGALITATE,FERICIREA intregului popor roman,insa a fost DETURNAT...Pacat,mare pacat...
Memorat
Pagini: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 423
Schimbă forumul: