Main Content:

Pagini: 1 ... 417 418 [419] 420 421 422

TREBUIE SĂ ŞTIM

 • secarica
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 123
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6270 : Ianuarie 23, 2020, 23:17:19 »

De ce articolul ăla apărut tocmai acolo și nu undeva la o publicație să zic așa „centrală” din România ?

Mea culpa – fără „centrală”, din România și atât.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6271 : Ianuarie 24, 2020, 14:32:40 »

Un pamflet CONTRA CURENTULUI in zi de sarbatoare nationala.
http://maid-soft.ro/?gclid=EAIaIQobChMIu9bOjpyc5wIVGzrgCh0A7wSAEAEYASAAEgJ7mfD_BwE
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6272 : Ianuarie 24, 2020, 14:35:09 »Pamflet contra curentului

Inima Daciei - poligon de încercări al noilor medicamente şi a noilor fungicide
Les Knight, un savant american care a auzit de România, ne-a lăudat foarte tare pentru faptul că contribuim la salvarea planetei prin dispariţia românilor. Knight ne spune că omenirea va dispărea din cauza suprapopulării planetei. Knight remarcă laudativ că, dintre toate ţările din lume, în România se fac cele mai mari eforturi pentru dispariţia populaţiei autohtone. Dispariţia se realizează în mod voluntar de către conducătorii lumii şi ai României şi involuntar de către români. Prezentăm câteva moduri prin care este realizată extincţia neamului românesc:
locului întâi la mortalitatea infantilă, pe lângă alte cauze, face ca natalitatea să fie constant mai mică decât mortalitatea;
România, cel mai preferat cobai naţional de testare a medicamentelor noi;
România, cel mai preferat cobai naţional de testare a toxicităţii E-urilor şi a alimentelor modificate genetic;
România, cel mai preferat cobai naţional de testare a toxicităţii fungicidelor ucigaşe. Generaţia nouă de fungicide ENERVIN şi ZAMPRO, având la bază Initium (Ametoctradin), este extrem de eficientă în combaterea ciupercilor, dar la fel de eficientă în combaterea suprapopulării planetei. Aceste fungicide au fost testate prima oară pe români în anul 2010. Mai marii lumii, văzând că după cinci ani de utilizare în România nu au crescut prea mult cancerele de colon şi alte forme de carcinoame, au hotărât ca din 2015 să fie încercate cu prudenţă şi la alte ţări din UE, mai întâi la viţa de vie şi mai apoi la cartofi, roşii, castraveţi şi alte legume şi fructe. Menţionăm că Ametoctradinul nu este neutralizat de alte substanţe şi nu este distrus prin fierbere. În acest mod, cu siguranţă, românii vor părăsi cu cinci ani înaintea altora Pământul, dar nu pentru a pleca pe altă planetă, ca cei care şi-au cumpărat un bilet la Mars One;
crearea de condiţii excepţionale de înmulţire a bacteriilor provocatoare de infecţii nosocomiale în spitalele noastre.
Admiterea în UE a ţărilor din Europa s-a întins pe o perioadă de 1000 de ani. Ele au fost admise pe baza meritelor şi a realizărilor lor de-a lungul acestui întreg interval. România a fost admisă în UE, în trei luni, pentru că cineva a hotărât că trebuie să fim trecuţi neapărat pe o listă. Dar toţi românii când se împăunează că sunt membri UE, într-un colţ al creierului lor se gândesc că suntem acolo nu datorită meritelor fiecăruia. Ci din cauză că scutul de la Deveselu trebuia să fie în coasta ruşilor. Din cauză că NATO trebuia să-şi aducă trupele la limita de est şi la Marea Neagră. Din cauză că medicamentele noi şi fungicidele nu mai pot fi testate numai pe şoareci sau pe cobai, ele trebuie neapărat testate şi pe oameni vii care să fie pe cât posibil şi membri UE. Dar politicienii si emisiunile TV nu vorbesc nimic din cele spuse de noi in acest pamflet. Plătim de trei ori mai scump fructele şi legumele pe care scrie BIO si RAW, dar nici un politician şi nici o descriere a acestor produse nu ne spune dacă ele contin Ametoctradin, despre care în site-urile americane sau engleze scrie clar că este ucigaş.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5594
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6273 : Ianuarie 29, 2020, 23:57:03 »

Cum mai stăm cu propaganda comunistă știți?
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5594
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6274 : Ianuarie 29, 2020, 23:59:08 »

Iată una directă, plesnită de-a adreptul!
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5594
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6275 : Ianuarie 30, 2020, 00:02:00 »

Și alta lansată ca pretext artistic, dar cu atît mai periculoasă.


Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5594
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6276 : Februarie 03, 2020, 23:12:26 »

Nostra Silva
STATUTUL PERSONALULUI SILVIC ESTE UN ATENTAT LA PROPRIETATEA FORESTIERĂ
https://www.nostrasilva.ro/editoriale/statutul-personalului-silvic-este-un-atentat-la-proprietatea-forestiera/?fbclid=IwAR06fdoTVNtGOBj0d65JfBfu1b44GpKThp52Cr4gbZFD-1qDZkX2XhUmFRo

Parlamentul falimentează proprietarii de păduri.
 
Corpul silvic a fost deschis pentru infractori.
 
21 de privilegii extraordinare pentru silvicultori.
 
Păgubitul este obligat să plătească avocatul infractorului.

Legea a fost votată în unanimitate de PNL, USR, PSD, UDMR ş.a.m.d.Legea 234 din 9 decembrie 2019 a modificat integral Statutul personalului silvic, aducȃnd privilegii nemaiîntȃlnite silvicultorilor, cu efecte “surpinzătoare” inclusiv asupra dosarelor penale în care aceştia sunt implicați.

Proiectul de lege a fost inițiat de deputatul silvicultor Havrici Emanuel-Iuliu, fost şef al Ocolului Silvic Stulpicani din Suceava şi membru PSD, fiind susținut şi de alți 9 parlamentari PSD şi ALDE.

Proiectul avea numeroase carențe, sesizate de Consiliul Legislativ:

încălca normele de tehnică legislativă, întrucȃt modifica integral actul normativ de bază: abroga 14 articole din Statutul personalului silvic din 2000 şi le modifica pe toate celelalte;
 
era necesară reformularea expunerii de motive;

era obligatorie solicitarea unei informări din partea Guvernului Romȃniei, conform art. 111 alin. (1) din Constituția Romȃniei, proiectul avȃnd implicații asupra bugetului de stat;

încălca art. 120 alin. (4) din Codul Silvic, care dispune stabilirea indemnizațiilor de grad profesional prin hotărȃre a Guvernului şi nu prin lege;

Deşi avizat negativ de Comisia pentru agricultură şi de Comisia pentru muncă, sau condiționat de respectarea observațiilor Consiliului Legislativ de Comisia Juridică, proiectul este adoptat tacit de Senat la 4 septembrie 2019 în forma propusă de inițiator.

La Camera Deputaților proiectul primeşte aviz negativ de la Comisia pentru mediu şi de la Comisia pentru muncă şi aviz favorabil de la Comisia pentru agricultură şi silvicultură, dar cu 50 de amendamente admise.

Majoritatea amendamentelor admise au fost propuse tot de deputați silvicultori: Ioan Terea (PSD) – fost director al Direcției Silvice Sibiu, Ion Tabugan (PMP, ALDE, Pro Europa şi din nou ALDE…) – fost director al Direcției Silvice Reşița, Tinel Gheorghe (PNL) – cu 3 mandate de parlamentar, fost director al Direcției Silvice Bucureşti.

De remarcat, în aceste amendamente:

introducerea unui privilegiu chiar pentru silvicultorii parlamentari: la art. 30 se stabileşte ca personalul silvic care ocupă o funcție de demnitate publică beneficiază de rezervarea postului pe perioada în care ocupă funcția de demnitate publică.

introducerea unei “gratificații” la pensionarea personalului silvic de minim 10 ori salariul brut pe ultima lună de activitate, suportată de angajator.

La 14 octombrie 2019 proiectul este dezbătut în plenul Camerei Deputaților (vezi aici video cu dezbaterea) şi trimis pentru raport suplimentar la Comisia pentru agricultură şi silvicultură.

Doamna Doina Pană, deputat PSD, fost ministru al Pădurilor, a explicat avizul negativ al Comisiei pentru mediu: proiectul nu vine cu măsuri coercitive “pentru cei care nu numai că nu păzesc ca lumea pădurea, dar sunt mȃnă în mȃnă cu hoții din păduri – această formă a proiectului nu rezolvă exact durerea cea mai mare“. Din acest motiv doamna deputat a propus colegilor respingerea proiectului.

Deputatul USR Cristian-Gabriel Seidler sesizează şi el “amendamentul care vorbeşte despre minim 10 salarii brute pe ultima lună” care să fie primite la pensionarea la vȃrstă standard. “La ce altă profesie se mai acordă aşa ceva? Care alt angajator din Romȃnia acordă, prin forța legii, minim 10 salarii brute din ultima lună anterioară pensionării? Este o discriminare evidentă față de toate celelalte profesii!” a mai spus deputatul USR, solicitȃnd retrimiterea proiectului la comisie. Cu 52 de voturi pentru şi 29 împotrivă, proiectul de lege s-a reîntors la comisie.

La 22 octombrie 2019, Comisia pentru agricultură şi silvicultură întocmeşte un raport înlocuitor tot cu 50 de amendamente admise şi 4 respine.

În realitate raportul inițial este în proporție de 99,99% identic cu raportul înlocuitor – singura modificare a fost la art. 46 alin. (5) din proiect: “gratificația” la pensionarea personalului silvic fost scăzută la minim 5 ori salariul brut pe ultima lună de activitate (față de 10 în forma inițială).

La 26 noiembrie 2019 proiectul este dezbătut din nou în plenul Camerei Deputaților. De această dată niciun deputat nu se înscrie nici la dezbateri generale, nici pe articole (vezi aici video cu dezbaterea).

Deputatul USR Popescu Nicolae-Daniel şi-a susținut un amendament respins, tot cu privire la art. 46 alin. (5) din proiect, propunȃnd o gratificație la pensionare egală cu o sumă între 1 şi 5 salarii nete pe ultima lună de activitate, în urma unei evaluării obiective. Amendamentul a fost respins cu 81 de voturi împotrivă.

Textul propus de raportul “înlocuitor” a fost adoptat cu 82 de voturi pentru, 7 împotrivă şi 57 de abțineri.

La 27 noiembrie 2019 proiectul de lege este adoptat de Camera Deputaților cu 232 voturi pentru şi 2 abțineri (vezi aici video cu dezbaterea).

Deputatul Ion Tabugan a ținut să mulțumească colegilor pentru “ziua mare din silvicultura romȃnească“, în care s-a reuşit şi “reducerea vȃrstei de pensionare” şi instituirea unui “salariu onorabil“, punctȃnd înțelegerea tuturor partidelor asupra acestei legi.

Deputatul USR Popescu Nicolae-Daniel a susținut că deşi partidul său a votat legea, Parlamentul “a ratat oportunitatea de a-i proteja pe pădurari în fața abuzurilor venite din partea superiorilor“, pentru că “pădurarii nu au nevoie de protecție doar împotriva hoților de lemne, ci au nevoie de protecție împotriva celor care în fiecare zi îi abuzează (…) corupȃndu-i şi ducȃndu-i pȃnă la punctul în care comit diverse infracțiuni“.

Silvicultorul deputat Terea Ioan (PSD) a recunoscut că la Statut s-a lucrat “împreună cu sindicatele din silvicultură” – practic silvicultorii şi-au făcut propria lege!

Domna deputat Doina Pană (PSD) a adus aminte că anterior inițierii pachetului de legi în silvicultură “toți pădurarii erau hoți“, iar forma finală a Statutului personalului silvic vine ca o “recompensă binemeritată, dar nu suficientă” lipsindu-i partea de coerciție.

La 9 decembrie 2019 actul normativ este promulgat de preşedintele Klaus Johannis devenind Legea 234/2019.

Consemnăm principalele privilegii dispuse pentru silvicultori (şi infractori) prin Legea 234/2019:

pot dobȃndi calitatea de personal silvic persoanele care nu au fost condamnate definitiv pentru infracțiuni din domeniul silvic (art. 106 – 114 din Codul silvic). Per a contrario, pot dobȃndi calitatea de silvicultor persoanele condamnate pentru orice altă infracțiune, de exemplu pentru fapte de corupție sau omor calificat. Această intenție de ajutorare a infractorilor este evidentă dacă observăm formularea din vechea reglementare (art. 5 alin. 1 lit. d) în vigoare pȃnă la Legea 234/2019 – cel care urma să fie admis în Corpul silvic trebuia “sa nu fi fost condamnat penal pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni“.

silvicultura devine loc de mună în condiții speciale şi determină reducerea vârstei standard de pensionare cu 1 an pentru fiecare 5 ani în care s-a exercitat profesia, precum și majorarea punctajelor lunare de pensie (art. 20 alin. 2 şi 3 din Statut).

indemnizația de grad profesional și sporul de risc (25% din salariul de bază) reprezintă componente ale drepturilor salariale și se acordă lunar, fiind asigurate de angajator (art. 23 alin. 2 – 5 din Statut).

Simulare salariu pentru un inginer silvic
– salariu                      = 4107
– spor grad profesional        = 1974

– spor risc 25%                = 1027

total brut  = 7108 lei

cheltuieli suportate de angajator
– salariu brut                  = 7108

– contributie asig. munca 2.25% =  160

total = 7268 lei

salariul de bază pentru pădurari va fi mai mare de 1,5 ori față de salariul minim brut pe țară garantat în plată (art. 22 alin. 7 din Statut).

Simulare salariu pentru un pădurar cu 10 ani vechime
– salariu minim – 2230*1.5 ori = 3345
– spor grad profesional = 781

– spor risc 25% = 836

total brut = 4962

cheltuieli suportate de angajator
– salariu brut = 4962

– contributie asig. munca 2.25% =  112

       total = 5074 lei

se menține posibilitatea acordării unor premii anuale de până la 20% din suma salariilor primite în ultimele 12 luni de angajatul premiat (art. 24 alin. 4 din Statut).

personalul silvic care nu deține locuință personală în localitatea în care își desfășoară activitatea beneficiază de locuință de serviciu, de protocol sau de intervenție. Dacă acestea nu sunt posibile, beneficiază de o indemnizație lunară neimpozabilă în cuantum de 30% din salariul mediu brut pe economie (procentul reprezină, în 2020, suma de 1628 lei, raportat la art. 15 din Legea nr. 6/2020).

rezervarea postului pentru personalul silvic care ocupă funcții de demnitate publică (art. 30 alin. 1 din Statut).

6 metri cubi de lemn fasonat de foc, acordați gratuit, anual – se poate acorda şi echivalent valoric (art. 33 alin. 1 şi 3 din Statut).

aceeaşi cantitate de lemn se acordă anual şi pensionarilor care au lucrat 15 ani în silvicultură sau, în caz de deces, soțului supraviețuitor/copiilor aflați în întreținere (art. 33 alin. 5 şi 6 din Statut).

10 metri cubi lemn de lucru fasonat, o singură dată pe durata derulării contractului de muncă, sau echivalent valoric (art. 34 din Statut).

organizarea anuală, de către angajator, a unor activități de perfecționare a pregătirii profesionale – costurile sunt în răspunderea angajatorului (art. 38 alin. 2 din Statut).

asigurarea gratuită a uniformei şi a însemnelor distinctive sau, în cazul în care nu se asigură, se plăteşte un salariu minim brut (2.230 lei în 2020) – art. 39 alin. 2 şi 3 din Statut.

dotarea personalului de pază cu mijloace de transport şi de comunicații şi cu echipamente de autoapărare şi protecție – suportate integral de angajator (art. 39 alin. 4 din Statut).

o gratificație egală cu de 10 ori salariul brut pe ultima lună de activitate, suportată de angajator, pentru personalul silvic pensionat pentru invaliditate (art. 46 alin. 3 din Statut).

o gratificație egală cu de minimum 5 ori salariul brut pe ultima lună de activitate, suportată de angajator, pentru personalul silvic pensionat la vȃrstă standard (art. 46 alin. 4 din Statut).

asigurare de răspundere profesională, asigurată de angajator, pe toată durata contractului de muncă (art. 46 alin. 5 din Statut).

asigurea asistenței juridice și apărarea în procese, până la pronunțarea soluției definitive, pentru plângeri promovate de terțe persoane în instanțe împotriva personalului silvic – costuri suportate de angajator (art. 46 alin. 6 din Statut). Această prevedere include orice dosare penale sau civile deschise personalului silvic, cu excepția celor inițiate chiar de angajator.

personalul silvic nu răspunde patrimonial pentru pagube cauzate de “cauze neprevăzute care nu puteau fi înlăturate” şi nici pentru pagubele care se încadrează în riscul normal al serviciului sau în riscul profesional (art. 46 alin. 8 din Statut).

perioada în care personalul silvic a deținut o funcție eligibilă sau de demnitate publică se consideră vechime în domeniul silviculturii (silvicultorii noştri ajunşi primari sau parlamentari, secretari de stat sau miniştri… deputatul PNL Tinel Gheorghe, după 3 mandate de parlamentar, tocmai a mai cȃştigat 12 ani de vechime în … silvicultură!). Pe aceeaşi perioadă beneficiază de toate drepturile personalului angajat, enumerate mai sus (art. 55 alin. 1 şi 2 din Statut).

daunele materiale suferite în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu de personalul silvic sau de membrii familiei se vor suporta de unitățile angajatoare (art. 55 alin. 4 din Statut).

la final, bomboana de pe această colivă, de care vor beneficia toți silvicultorii cercetați penal sau trimişi în judecată: a fost abrogat art. 58 din Statutul personalului silvic. Raportat la acest articol, personalul silvic era asimilat funcționarilor publici. Abrogarea acestei prevederi va avea efecte asupra încadrărilor juridice din dosarele penale – personalul silvic nu mai poate fi încadrat la numeroasele infracțiuni de corupție care impun o calitate specială subiectului activ – aceea de funcționar public – şi nici limitele de pedeapsă nu vor fi majorate cu o treime.

Ce ar mai fi de spus în fața acestor privilegii excepționale? Ar fi suficient un … no comment. Mai consemnăm însă, la final, două puncte de vedere:

“Statutul personalului silvic arată ca un contract colectiv de muncă elaborat de sindicate. Implementarea acestui statut induce o creştere suplimentară de 18-20% a fondului de salarii al Romsilva, necesitȃnd venituri suplimentare de 10-12% din cifra de afaceri. Unele administrații private prevăd o creştere a tarifelor pentru servicii silvice cu aproape 50%. Aplicarea legii, în forma actuală, ar duce la colapsul economic administrațiilor silvice – atȃt RNP – Romsilva, cȃt şi administrațiile private. Toate costurile vor fi suportate de proprietarii de păduri – Statul Romȃn sau proprietarii privați. La această provocare domnul ministru Costel Alexe a răspuns cu un populism ieftin, ce duce sectorul forestier la răscruce între colapsul economic şi o reformă brutală.” a arătat Cătălin Tobescu, vicepreşedinte Nostra Silva şi lider al Comunității Forestierilor Fordaq.

“Silvicultorii actuali spun că se revendică de la o tradiție onorabilă a acestei profesii şi am întȃlnit mulți silvicultori respectabili şi oneşti. Însă noul Statut al personalului silvic, astfel cum a fost modificat la sfȃrşitul anului 2019, nu are nicio legătură cu regulile de organizare ale vechiului corp silvic – a se vedea de exemplu Legea de organizare a corpului silvic din 1923. În realitate este o lege ce instituie privilegii în favoarea acestui corp profesional nemaintȃlnite la nicio profesie din Romȃnia şi în discrepanță evidentă cu toate discuțiile din societatea romȃnească cu privire la eliminarea gratificaților, a pensiilor speciale, a regimurilor de salarizare discrimantorii. De exemplu, este incredibil că păgubitul este obligat să plătească avocatul hoțului, al infractorului –  angajatorul (ocolul silvic), al cărui buget este alimentat exclusiv de proprietarul de pădure, va plăti avocatul silvicultorului trimis în judecată pentru furt din proprietatea privată! Statutul personalului silvic este neconstituțional şi este un atentat la proprietatea privată forestieră!” a declarat Bogdan Ioan Tudor Todoran, preşedintele Nostra Silva – Federația Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din Romȃnia.
Memorat
 • ctiron
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 991
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6277 : Februarie 04, 2020, 09:37:05 »
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6278 : Februarie 04, 2020, 23:13:21 »


https://glasul.info/2020/02/04/la-4-februarie-1948-s-a-semnat-samavolnic-procesul-verbal-de-cedare-a-insulei-serpilor/?fbclid=IwAR1WnKmSmZmm2L8CQtvcoKAr1WXEokYA6V-ebCxT_5W5MptIY5drNqkEXd8
Marti, 4 februarie 2020

La 4 februarie 1948 s-a semnat samavolnic “procesul verbal” de cedare a Insulei ȘerpilorLa începutul lunii februarie 1948, mai exact în ziua de 4 februarie 1948, la Moscova, dr. Petru Groza, prim-ministrul României (n.r. pe atunci numită Republica Populară Română), în prezența lui Viaceslav Molotov, ministrul de afaceri externe al URSS (n.r. da, același ministru odios, semnatar al Pactul Molotov-Ribbentrop, prin care României i-au fost răpite teritorii de către aceeași URSS), au semnat „Protocolul referitor la precizarea parcursului liniei frontierei de stat între România și URSS”.

În pofida faptului că acest așa zis nou “protocol” făcea referire la Tratatul de pace din 1947, de fapt, stabilea, împotriva prevederilor respectivului Tratat, că Insula Șerpilor, situată în Marea Neagră, la răsărit de gurile Dunării, intra din acel moment în componența teritorială a URSS.

“Așadar, în 1948, protocolul de precizare a parcursului frontierei de stat dintre România şi URSS prevede transferul ilegal, contrar Tratatului de Pace de la Paris, al Insulei Şerpilor la URSS. În anul 1949 se încheie acordul româno-sovietic, sub formă de procese verbale de demarcare şi delimitare a frontierei, prin care se stabileşte o delimitare parţială în jurul Insulei Şerpilor, acord confirmat ulterior prin documente de acelaşi tip încheiate în anii 1954, 1963, 1974.

În anul 1996, România ratifică Convenţia ONU privind Dreptul Mării din 1982 şi formulează o declaraţie prin care arată că „insulele nelocuite şi lipsite de viaţă economică proprie nu pot afecta în niciun mod delimitarea spaţiilor care aparţin coastelor principale ale statelor riverane.” Această declaraţie viza Insula Şerpilor şi nu a fost obiectată de niciun stat.

Peste doar un an, în anul 1997, se încheie şi intră în vigoare Tratatul politic de bază dintre România şi Ucraina şi Acordul Conex la acesta, care prevede posibilitatea recurgerii la CIJ pentru soluţionarea problemei delimitării platoului continental şi a zonelor economice exclusive în Marea Neagră în cazul eşecului negocierilor bilaterale.

Abia în anul 2003 se încheie Tratatul privind regimul frontierei de stat între România şi Ucraina, intrat în vigoare în mai 2004, în baza căruia România a sesizat Curtea Internațională de Justiție.”, se arată într-o broșură a MAE care aniversează 11 ani de la procesul României la Haga.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6279 : Martie 04, 2020, 21:11:05 »

Dom' Rachita, da'...nu vad ce legatura are subiectu' "Soros" cu al' Burada... stiti dvs. ceva  !?  Parca, in primul mesaj
tot de 'inv. si cetit' (ce-o fi fost "de ras", nu stiu!) scriati...  Pai, cetiti:  '' Adevăraţii oameni ai lui Soros în România ''

"Invatati   Invatati !! Ceteste   Ceteste !!" https://jurnalul.antena3.ro/stiri/politica/adevaratii-oameni-ai-lui-soros-in-romania-729849.html

''Actualul consilier pentru relaţia cu românii din Diaspora al preşedintelui Klaus Iohannis, Sandra Pralong, este cea care a pus bazele Fundaţiei Soros pentru o Societate Deschisă în România, la începutul anilor `90. Emigrată din ţară în timpul regimului comunist, Sandra Pralong, pe numele său adevărat Sandra Marilyn Andreea Budiş, s-a întors la Bucureşti imediat după Revoluţia din 1989 pentru a “crea” şi “conduce”, din poziţia de director executiv, “prima fundaţie filantropică privată din România”, după cum menţionează în propriul CV. Înainte de revenirea în ţară, Pralong a fost directorul de promovare al săptămânalului internaţional Newsweek, la New York (1988-1990). Pralong a condus Fundaţia Soros până în 1993, iar mai târziu, între 1998 şi 2000, a devenit consilierul personal al preşedintelui Emil Constantinescu pentru comunicarea internaţională şi relaţia cu românii din afara ţării. În 2012, “ţărănista” Sandra Pralong a candidat din partea Alianţei România Dreaptă (PDL – PNŢCD – Forţa Civică) pentru un fotoliu de senator în Sectorul 3 al Capitalei, însă nu a fost aleasă. Pe 27 august 2015, prima şefă a Fundaţiei Soros a fost numită Consiler de Stat pentru relaţia cu românii din afara graniţelor.

Teodorescu, consilierul lui Năstase

Sociologul Alin Teodorescu a condus şi el destinele Fundaţiei Soros în România. Teodorescu a fost deputat PSD de Brăila între 2004 şi 2008, an în care s-a retras din politică şi s-a întors la sociologie. În 1990, Teodorescu devenea primul preşedinte al Grupului pentru Dialog Social (GDS), funcţie în care a rămas până în 1991, iar în perioada 1990-1996 a fost preşedinte al Consiliului Fundaţiei Soros în România. În 2003, fostul preşedinte al Fundaţiei a fost numit consilier personal al premierului Adrian Năstase pentru reforma administraţiei publice, iar din martie 2004 a devenit şeful cancelariei Guvernului Năstase, cu rang de ministru. În 1989, Teodorescu a intrat în PCR, iar în 1992 a fondat Institutul de Marketind şi Sondaje, IMAS, pe care l-a condus până în 2003. În 2006, fostul pesedist recunoştea că în perioada iulie-august 1988 a scris note informative la unul dintre sediile Securităţii din Rahova, “în total 100-150 de pagini”. Notele sale conţineau informaţii despre întâlnirile cu Silviu Brucan şi Alexandru Paleologu.

Renate, consiliera lui Băsescu

Europarlamentar USL, Renate Weber, a condus şi ea Fundaţia Soros în România. Weber a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Fundaţiei pentru o Societate Deschisă din anul 1998 până în 2005 şi mai apoi, din 2006 până în septembrie 2007, când s-a înscris în PNL. În noiembrie 2007, Renate Weber a fost aleasă deputat în Parlamentul European, fiind prima  pe listele PNL, iar în 2009 a câştigat un nou mandat de europarlamentar din partea liberalilor. Ca şi predecesorii săi, Weber a fost consilierul preşedintelui Traian Băsescu pe probleme consituţionale şi legislative din decembrie 2004 până în decembrie 2005, când a demisionat din motive de sănătate.

Misiunea noastră este să promovăm dezvoltarea unei societăți bazate pe libertate, responsabilitate și respect pentru diversitate.

Mai mulţi bani pentru ONG-uri

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat luni că sumele rezultate din valorificarea bunurilor confiscate - care până la 31 octombrie se ridicau la aproximativ 21 de milioane de lei - vor fi împărţite între ministere şi ONG-uri. Această sumă urmează a fi împărţită, potrivit unor dispoziţii din lege, în procente: 20% pentru Sănătate, 20% pentru Educaţie, câte 15% pentru Ministerul Finanţelor, Justiţiei şi cel de Interne, şi există şi un procent de 15% care este prevăzut pentru reutilizarea în scop social a sumelor, deci pentru ONG-uri cu alte cuvinte", a declarat ministrul la lansarea site-ului Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.''
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5594
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6280 : Martie 11, 2020, 23:47:29 »

Vorbește lumea.

Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6281 : Martie 19, 2020, 14:44:24 »

O.U.G. data in toiul  noptii ce opereaza unele modificari in Codul Penal.   Doar este 'Stare de Urgenta', nu  !?   !?   !?
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5594
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6282 : Martie 28, 2020, 21:30:36 »

Cum am primit, așa vă postez.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6284 : Aprilie 15, 2020, 10:40:13 »

Voi ce ati inteles pana acum despre Coronavirus?
1. N-ai voie să ieși din casă, dar dacă ai nevoie – poți ieși.
2. Masca te poate ajuta, dar poate să nu te ajute – dar oricum trebuie să o porți.
3. Magazinele sunt închise, dar dacă e nevoie – se deschid.
4. La spital n-ai ce face cu așa boală, dar trebuie să mergi.
5. Acest virus provoacă moartea, dar, în principiu, nu e așa de grav.
6. Mănușile nu te ajută, dar trebuie să le porți.
7. Toți stau acasă, dar toți se plimbă.
8. Sunt pline supermarketurile de mâncare, dar nu ajunge pentru toți.
9. Virusul nu este grav pentru copii, dar copiii sunt în categoria de risc.
10. Echipament nu ajunge pentru toți, dar echipament este suficient.
11. Boala are multe simptome, dar poți fi și asimptomatic.
12. Ca să nu te îmbolnăvești, trebuie să faci sport, dar n-ai voie să ieși să alergi sau să mergi la săli de sport.
13. Cel mai bine e să respiri aer curat, dar afară să ieși n-ai voie, mai ales în parcuri.
14. Oamenii supraponderali sunt în categoria de risc, dar e mai bine să stai acasă și să înfuleci, decât să ieși afară.
15. Nu trebuie să contactezi cu oamenii în vârstă, dar poți să le duci mâncare și medicamente.
16. Cei bolnavi de coronavirus nu au voie să iasă afară, dar pot merge la farmacie și la magazin – așa au spus miniștri.
17. Nu ai voie să-ți vizitezi rudele de vârsta a treia, dar le poți comanda livrare, curierii acestora contactând zilnic cu sute de oameni, cu sau fără măști și mănuși.
18. Fiecare om panicat își începe postare cu fraza: „nu vreau să vă sperii, dar...”
19. Amenzile nu au niciun fundament legal, dar ele totuși se aplică."
#depenet
Memorat
Pagini: 1 ... 417 418 [419] 420 421 422
Schimbă forumul: