Main Content:

Pagini: 1 ... 422 423 [424] 425

TREBUIE SĂ ŞTIM

Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6345 : Octombrie 23, 2020, 18:57:43 »Elena Suarez · 14 septembrie ·
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10223510546261140&set=a.3314699915676
Profesorul japonez de fiziologie medicinală, dr. imunolog Tasuku Honjo,
a provocat astăzi senzație în mass-media, spunând că virusul corona nu este natural.
"Dacă VIRUSUL ar fi natural, nu ar fi afectat întreaga lume!
În funcție de climă/mediu, temperatura diferă de la o țară la alta.
Dacă virusul ar fi natural,
ar fi afectat doar țările cu aceeași temperatură/climă ca şi China.
Dar acesta se răspândește identic într-o țară precum Elveția,
similar cum se răspândește în zonele deșertice.
Dacă virusul ar fi natural, s-ar fi răspândit doar în locuri reci şi ar fi murit în locuri fierbinți.
Am peste 40 de ani de cercetări pe animale și viruși.
Asemenea virus Nu este natural !
Este un virus fabricat ! complet artificial !
Colaborez de 4 ani cu cercetatorii din laboratorul Wuhan din China.
Cunosc bine tot personalul acestui laborator.
Pe toți i-am sunat după accidentul cu Corona, dar toate absolut toate telefoanele lor sunt moarte de 3 luni !
Acum înțeleg că toți acești tehnicieni de laborator sunt morți !
Pe baza tuturor cunoștințelor și cercetărilor mele de până acum, pot susține acest lucru cu 100% încredere că virusul Corona nu este natural.
Nu provine de la lilieci.
China l-a fabricat !
Dacă ceea ce spun astăzi se dovedește a fi fals acum sau chiar după ce mor, guvernul poate să-mi retragă premiul meu Nobel.
Dar China minte și ascunde acest adevăr !
Într-o bună zi ADEVARUL se va dezvălui tuturor !

Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6346 : Octombrie 23, 2020, 19:31:50 »

Si eu banuiesc faptul ca asa stau lucrurile, numai ca stirea aceasta este... falsa.
”VERDICT
False. Japanese Nobel laureate professor Tasuku Honjo has not said the coronavirus was manufactured.”
www.reuters.com/article/uk-factcheck-japanese-nobel-coronavirus-idUSKBN22G1XE
”Verdictul
Fals. Profesorul japonez laureat al Premiului Nobel Tasuku Honjo nu a declarat ca (,) coronavirusul a fost fabricat”.


Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2538
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6347 : Octombrie 27, 2020, 18:50:26 »

Un articol interesant despre subventiile primite de catre partide din taxele si impozitele platite de romani. In alte tari cu democratii mai vechi ca noi( 30 ani ?) partidele NU primesc bani de la stat. Noi pina cind ?

PSD a avut în 2019 venituri din subvenţii mai mari decât întregul profit al Ford Craiova şi doar cu câteva milioane de lei sub profitul Vodafone

Opinie Iulian Anghel, editorul politic al ZF

27.10.2020, 15:03 1301     https://www.zf.ro/opinii/psd-a-avut-in-2019-venituri-din-subventii-mai-mari-decat-intregul-19713198

"PSD, cel mai mare partid din România, a primit, anul trecut, subvenţii de stat de 160 mil. lei (în afara campaniilor electorale, plătite separat). Dacă ar fi fost companie, PSD s-ar fi situate pe locul 44 în rândul companiilor din România, ordonante în funcţie de profit. Chiar imediat înaintea Ford, care a avut un profit de 159 mil. lei, şi doar cu trei poziţii sub Vodafone, cu un profit de 177 mil. lei.

Datele autorităţii Electorale Permenete arată că PSD a primit, între aprilie şi decembrie 2019, 120 mil. lei ca subvenţie de stat, pentru funcţionare. PNL a primit, în aceeaşi perioadă, 55,3 mil. lei, USR 16,2 mil. lei, iar ALDE 10,2 mil. lei. AEP nu a publicat date pentru ianuarie – martie, dar, pe medie aritmetică, PSD a putut primi, pe întreg anul, 160 mil. lei, PNL 73,3 mil. lei, USR, 21,6 mil. lei, iar ALDE 13,8 mil.

Între ianuarie – octombrie 2020 (date publice), PSD a avut o subvenţie de 166 mil. lei, PNL de 85,3 mil. lei, USR de 15,1 mil. lei, ALDE, de 12,1 mil. lei, iar PMP, partidul lui Traian Băsescu, de 7,1 mil. lei. Practic, ALDE, partidul lui Popescu-Tăriceanu, care nici nu mai există în fapt, a primit subvenţii mai mari decât profitul de anul trecut al Softronic, compania care ne-a făcut mândri pentru cel puţin o zi."

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5894
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6348 : Octombrie 27, 2020, 19:24:10 »

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5894
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6349 : Decembrie 04, 2020, 19:20:57 »

Prin contrast cu postarea anterioară:
Marilena Rotaru
7h  · www.facebook.com/marilena.rotaru.16
33 de ani de la plecarea lui Constantin Noica la cele veșnice.
Arestat în 1958 și condamnat la 25 de ani închisoare cu confiscarea întregii averi. 15 ani, din 1958 până în 1964, îi petrece la Jilava (6 ani) și în domicilii obligatorii.
”Destinul nu curmă o viaţă: abia o începe.”
”În felul cum ne despărţim de oameni dovedim cât de mult îi îndrăgim.
Între o statuie şi o icoană e deosebire de ordin, în sens pascalian. O statuie ţine de lume, o icoană transcende lumea. Dar icoane, nu tablouri!”
”Numărul e o pulsație.”
”Dacă iubiţi muzica, pierderile, curgeriJe, creşterile; dacă vă plac geometria şi rigoarea, fără să vi se împietrească inima şi mintea; dacă aveţi un dram de nebunie şi un munte de măsură - veţi întîlni, cîndva, filozofia.”
”De altfel e şi cea mai frumoasă declaraţie de dragoste: "Simt că te pot părăsi. Te iubesc atât de mult, încât s-a împlinit ceva în mine - şi acum te pot părăsi". E inutil să întorci capul. S-ar putea să vezi nedumerire. Când pleci, e bine să crezi că ai socotelile încheiate.”
”Stări de spirit, asta trebuie dat altora; nu conţinuturi, nu sfaturi, nu învăţături.”
”Creştinismul este pentru cele ale sufletului, nu pentru cele ale minții.”
”Nimic nu e bun, dacă nu are în el infinitatea, partea lui Dumnezeu.”
”Când un tânăr creşte frumos, iese parcă din strâmbătate o întreagă lume.”
”În viaţă trebuie să alergi şi după mingile pe care nu eşti sigur că le prinzi.”
”Este suficient un surâs al vieţii pentru ca totul să recapete sens.”
 Constantin Noica
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5894
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6350 : Decembrie 08, 2020, 17:22:00 »

Jucăm într-un film cu proști, în care proștii sîntem chiar noi. Vă rog să îmi iertați excesul de sinceritate domnilor.Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2538
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6351 : Decembrie 09, 2020, 09:55:44 »

https://www.activenews.ro/stiri/RAFILA-fiu-de-TORTIONAR-bolsevic-criminal-nascut-in-URSS-la-fel-ca-Tismaneanu-si-Roman.-A-executat-27-de-tarani-VIDEO-Memorialul-Durerii-163180

RAFILA, fiu de TORȚIONAR bolșevic criminal născut în URSS, la fel ca Tismăneanu și Roman. "A executat 27 de țărani"! VIDEO Memorialul Durerii

De Alesandru Anghel și Victor Roncea  /   Știri   /   Publicat: Duminică, 18 octombrie 2020, 13:00   /   Actualizat: Duminică, 18 octombrie 2020, 14:00   /   8 comentarii


Fiecare regim post-decembrist și-a avut câte un fiu de bolșevic criminal terorist implantat pe lângă vârful lui, în zonele mai moi sau mai tari ale lui. Așa cum regimurile Iliescu și Băsescu i-au avut pe Roman și Tismăneanu, fii de teroriști bolșevici din brigăzile roșii sovietice care au ucis bestial preoți și au devastat biserici în timpul războiului "civil" din Spania, regimul Orbannis îl are pe Alexandru Rafila, acum proaspăt înscris în PSD, mini dictator OMS și fiu de torționar bolșevic criminal, născut, la fel ca tatăl lui Tismăneanu, în URSS.

Desigur, nu uităm că regimul Constantinescu l-a avut pe Adrian Severin, nepotul Anei Pauker și că însuși actualul prim ministru, Ludovic Orban, este, la fel ca Rafila, fiu de securist din perioada bolșevizată a României.

Interesant de observat că informația legată de tatăl torționar al lui Rafila apare public imediat după ce Ludovic Orban s-a enervat că Alexandru Rafila a intrat în PSD: "Locul lui nu e în PSD! Cu o floare nu se face primăvară", s-a burzuluit acesta public (Video ȘpS). Autoarea dezvăluirii, Lucia Hossu Longin, este afiliată PNL.

Potrivit Namespedia, proveniența numelui Rafila în această zonă este bulgărească dar originea este ebraică, fiind un derivat de la Rahila / Rahela. Rahela a fost soția lui Iacob și mama lui Iosif și a lui Beniamin, doi dintre cei 12 strămoși ai triburilor israelite. Numele derivă de la substantivul oaie. Rafila Sr. s-a născut în URSS și a fost fiul lui Nicolaievici Serghei și al Vaselinei, potrivit CNSAS.

Alexandru Rafila, noua imagine a PSD, a declarat recent ca tatal sau a fost medic. El nu a mentionat insa ca tatal sau, pe care il chema tot Alexandru Rafila, a fost si seful Securitatii din Arad in perioada neagra 1945-1949. El a ajuns in aceasta pozitie pe cand  avea doar patru clase primare. In serialul „Memorialul Durerii”, Lucia Hossu Longin a afirmat ca maiorul de Securitate Alexandru Rafila i-a masacrat pe taranii care s-au opus colectivizarii, conform AK24. Rafila și-a ascuns trecutul tatălui la fel ca mai tânărul Vlad Voiculescu de la USR-PLUS al cărui tată a fost turnător dovedit de CNSAS în instanță.

In aprilie 2020, intr-un interviu pentru DC Medical, site detinut de Bogdan Chirieac, Rafila a sustinut ca tatal sau a fost medic.

„Profesorul Rafila povesteste ca acum cativa ani buni, cand a dat admitere la Medicina, ‘era o provocare sa intri la facultatea asta’. Insa, nu provocarea l-a determinat sa o ia pe acest drum, ci faptul ca avea in familie un medic: tatal sau. ‘Eram familiarizat cu problemele de natura medicala si mi se parea anormal sa ma indrept spre altceva pentru ca era un interes constant asupra acestei profesii. Asa ca, in 1980, am devenit student la Facultate de Medicina. In mod efectiv, in 1981, pentru ca pe vremea aceea trebuia facut si stagiul militar, care dura aproape un an de zile’, afirma profesorul Rafila”, scria DC Medical.

In realitate, tatal lui Alexandru Rafila avea patru clase si a fost sef al Securitatii Arad in perioada 1948-1949, conform CNSAS dar la comanda inca din 1945, conform documentarii Memorialului Durerii. Rafila Sr. s-a nascut in URSS. Iata documentul CNSAS:


Despre maiorul de Securitate Alexandru Rafila a relatat Lucia Hossu Longin in serialul „Memorialul Durerii”.
„Alt absolvent de patru clase primare Alexandru Rafila ajuns comandantul Securitatii din Arad care a executat 27 de tarani, in mijlocul satelor ce se opuneau colectivizarii mi-a marturisit ca in anii aceia ‘cu timbrul acesta de revolutionara m-ar fi arestat’… (ep. 6 al seriei)”, se afirma pe site-ul TVR.

Se pare ca maiorul Rafila a devenit „doctor” dupa ce a fost inlocuit de comunisti, inspaimantati chiar si ei de brutalitatea sa extrema, de la sefia Securitatii Arad, arată site-ul citat mai sus.

„A reprimat cu gloante opozitia la colectivizare in masacrul din 1949 de pe Valea Crisului Alb”, se arata in Memorialul Durerii despre Alexandru Rafila.

Siteul mai afirmă că Andrei Ruse, editor de carte la editura Hyperliteratura, confirma ca Alexandru Rafila, noua imagine a PSD, este fiul lui Alexandru Rafila, fost sef al Securitatii Arad in perioada 1948-1949. De numele maiorului de Securitate Alexandru Rafila se leaga masacrarea taranilor din comunele de pe Calea Crisului Alb care s-au opus colectivizarii.

„Nu are treaba fiul cu tatal, ok, dar sa ascunzi asa ceva e dincolo de strigator la cer. Iar eu, citind cartea Luciei Hossu, care m-a transfigurat efectiv, nu am putut sa tac, sorry”, subliniaza Ruse.

„Fiul nu trebuie neaparat sa aiba treaba cu tatal, principial vorbind, dar cand candidezi la parlamentare si esti un tip extrem de influent (mai ales zilele-astea), cred ca trebuie sa ai minimul bun simt de a nu-ti ascunde istoria familiei. Intr-un interviu dat recent, dl. Alexandru Rafila spune ca a devenit doctor influentat de tatal sau, medic si el la randul sau. Bun…

Mi s-a parut la inceput o coincidenta stranie de nume intre acest Alexandru Rafila si fostul sef al Securitatii din Arad in anii 50 (ajuns medic ulterior…), Alexandru Rafila, la al carui ordin au fost executati si torturati tarani care s-au opus colectivizarii.

Toate informatiile astea apar in cartea abia scoasa de noi la Hyperliteratura, din seria Memorialul Durerii, ‘Reeducarea de la Pitesti. Cerberii penitenciarelor’. In a doua parte, a ‘cerberilor’, avem un intreg capitol despre marile ‘realizari’ inumane ale lui Alexandru Rafila. Este si capitolul care inchide cartea si este, credeti-ma, odios…

‘Tatal meu era medic de familie, avea foarte multi pacienti si era foarte dedicat activitatii lui, iar eu auzeam multe relatari despre problemele pe care oamenii le au legat de starea de sanatate si cum poti sa-i ajuti ca medic. Acesta cred ca a fost lucrul care m-a influentat mult in alegerea profesiunii.’, sustine Rafila Jr.

In CV-ul sau si in orice am cautat, nu apare nimic legat de trecutul sau inainte de facultate, ceea ce mi se pare (foarte) suspect. Am incercat sa sap mai adanc, fara rezultate, asa ca singura chestie care mi-a venit in minte a fost s-o sun chiar pe autoare, s-o intreb daca stie ceva de aceasta ‘coincidenta’ (Lucia Hossu-Longin a realizat un interviu cu Alexandru Rafila la inceputul anilor '90, pentru Memorialul Durerii – mare parte din el este transcris si in cartea de care pomeneam). Si mi-a confirmat azi nu doar ca ar fi rude, ci ca Alexandru Rafila, marele medic de astazi, este, se pare, chiar fiul ucigasului din anii ’50… Am ramas mut…

‘Bilantul tragic al rascoalei anticomuniste din judetul Arad:
– 29 tarani executati pe loc,
– 340 de ani de munca silnica si temnita grea,
– peste 100 de familii deportate,
– alti ucisi sau raniti in cursul ocuparii satelor.’

Repet, nu are treaba fiul cu tatal, ok, dar sa ascunzi asa ceva e dincolo de strigator la cer. Iar eu, citind cartea Luciei Hossu, care m-a transfigurat efectiv, nu am putut sa tac, sorry”, a scris editorul pe pagina sa de Facebook.

Tatal lui Alexandru Rafila avea patru clase si a fost sef al Securitatii Arad in perioada 1948-1949. Acesta s-a nascut in URSS.

Din 12 octombrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 16.00, telespectatorii pot urmări la TVR 2 o serie specială realizată de Lucia Hossu Longin în cadrul ciclului „Memorialul Durerii”. Este vorba de „Torționarii”, o serie „neagră” de opt episoade, opt interviuri dureroase, cutremurătoare, cu cei care au condus închisori și lagăre de exterminare.

Așa cum declară Lucia Hossu Longin, este vorba de: „biografii ale unor suboameni care și-au legat semenii în lanțuri, i-au lovit și schingiuit, i-au înfometat și i-au ucis fără milă. Sunt mărturii sumbre, aproape în toate, argumente ce seamănă izbitor unele cu altele: au fost înrolați într-o instituție patriotică, au executat ordine, au conștiințele curate și dacă pe alocuri au dovedit exces de zel, așa au fost vremurile... Au servit țara... Care țară? După spusele lui Petre Țuțea acești călăi, prin mila Domnului, au purtat mască de om, fără a fi oameni”.

„Eroii” celor opt episoade sunt:

    Alexandru Nicolschi (alias Boris Grunberg), general major de Securitate, autor al experimentului criminal de la Pitești. În Ministerul de Interne a activat ca secretar general din 1953 până în 1961. A trimis în fața plutoanelor de execuție mii de luptători ai rezistenței din munți, a arestat printr-o capcană pe fruntașii Partidului Național Țărănesc în frunte cu Iuliu Maniu.
    Liviu Borcea, locotenent major de Securitate, comandant între 1950 – 1954 al coloniilor de muncă de la Capul Midia – lagărul cu cea mai mare mortalitate.
    Vasile Ciolpan, omul care, cu trei clase primare și școala de partid de trei luni din Baia Mare, ajunge să extermine elitele României. Director al Penitenciarului politic „Dunărea” (nume conspirativ pentru Sighet), el a lăsat să agonizeze și să moară în cel mai deplin secret, 47 de demnitari și ierarhi greco-catolici ai României Mari.
    Zoltan Szabo, locotenent major de securitate, comandantul lagărului de la Baia Sprie între anii 1950 – 1955. La o normă de muncă de 10 m.c. în subteran, comandantul a redus rația de pâine de la un kilogram 250 de grame pe zi la 700 grame. Puțini au ieșit vii din această colonie a morții.
    Gheorghe Crăciun, de profesie cazangiu, dar cu o carieră fulminantă în Securitate. Fost șef al Direcțiilor Regionale MAI din Sibiu, Craiova, Argeș, Brașov, el este vinovat de executarea a zeci de luptători din munți. Din 1958 devine comandant al Penitenciarului Aiud, unde este autorul unei invenții diabolice: reeducarea „nonviolentă”, o încercare inumană de a condiționa libertatea de autodemascare. Era un altfel de Pitești.
    Alexandru Rafila, fost comandant al Securității din Arad. A reprimat cu gloanțe opoziția la colectivizare, în masacrul din anul 1949, din comunele de pe Valea Crișului Alb.
    Anchetatorul penal – locotenent major Traian Urzică. A anchetat și a torționat pe luptătorii din munții Făgărașului. „N-am făcut de capul nostru nimic”... Pentru el, și astăzi, tinerii pe care i-a bătut cu o cruzime neobișnuită erau „bandiți”.
    Maiorul Alexandru Vișinescu a condus închisoarea tăcerii de la Râmnicu Sărat 13 ani. Nouăzeci la sută dintre cei întemnițați acolo au murit, printre care câteva personalități cunoscute: Ion Mihalache, Horia Măcelariu, general Constantin Pantazi, Victor Rădulescu Pogoneanu, Ion Ovidiu Borcea, Jenică Arnăutu, comandorul Gheorghe Jienescu, Aurel Dobrescu, dr. Gheorghe Plăcințeanu.

O ultimă observație interesantă: Tatăl lui Rafila Jr și tatăl fraților Orban au avut același șef securist, după cum relevă Bogdan Tiberiu Iacob.

Redăm și aici comentariul semnificativ al unui cititor:

... "Nu are treaba fiul cu tatal" deci fiul nu este vinovat de greselile parintilor, doar in aceste cazuri. Indivizi de genul Rafila au ajuns in fruntea bucatelor, in timp ce 90% din urmasii fostilor detinuti politici sau luptatori in munti sunt pedepsiti conform celor votate in Parlamentul antinational in data de 13 oct. 2020. Pentru acestia nu se aplica principiul ca "nu are treaba fiul cu tatal" !
Autor: (Poenaru2016)

Citiți CONTROVERSĂ - PSD și organizații ale minorităților din parlament au pus la cale pedepsirea urmașilor Rezistenței Armate din Munți pentru anticomunismul părinților și bunicilor lor. Proiect de Lege discriminatoriu plecat la Iohannis spre promulgare
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2538
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6352 : Decembrie 09, 2020, 18:54:58 »

Vor mai beneficia profesorii de stimulente de risc pentru Covid? Decizia CCR
de Raluca I. Heroiu
09/12/2020 | 16:23
în ACTUALITATE

 

Curtea Constituțională a României a stabilit faptul că legea prin care profesorii ar beneficia de un stimulent de risc pe perioada pandemiei de coronavirus este neconstituțională.
Legea a ajuns la CCR la începutul lunii noiembrie în urma sesizării făcute de Guvernul României.
Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, că legea este neconstituţională.
Proiectul prevedea „acordarea unui stimulent de risc cadrelor didactice, precum şi personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă, pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii SARS-CoV-2”.
Actul a fost adoptat de Camera Deputaților pe data de 13 octombrie. În noiembrie, Guvernul României a sesizat neconstituționalitatea legii la CCR.
„Începând cu anul şcolar/universitar 2020/2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, precum şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior beneficiază de un stimulent de risc după cum urmează: a) în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru personalul didactic; b) în cuantum de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic. Stimulentul de risc se acordă pe durata desfăşurării cursurilor aferente anului şcolar/universitar pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă, proporţional cu timpul în care persoanele din categoriile prevăzute îşi desfăşoară fizic activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ în prezenţa antepreşcolarilor/preşcolarilor/elevilor/studenţilor”, prevedea actul normativ.
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4211
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6353 : Decembrie 19, 2020, 09:57:28 »Acest post de radio,a dat speranțe ROMÂNILOR în timpul dictaturii comuniste !

https://youtu.be/Kwt6V5nh-vM
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4211
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6354 : Decembrie 19, 2020, 19:08:08 »
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2538
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6355 : Ianuarie 14, 2021, 19:40:50 »


S.C.M.D -- LISTA OBIECTIVELOR PARTICIPANTILOR LA ACTIUNILE DE PROTEST DIN 24 IANUARIE 2021


REVENDICARI SI SOLUTII
- ANULAREA OUG-urilor și a PROIECTELOR DE OUG asumate de noul Guvern de la instalare și până în prezent, în special în domeniile fiscal bugetar și juridic;
- Aplicarea imediată a prevederilor Legilor organice vizând salarizarea,pensiile și indemnizațiile, cu anularea prevederilor neconstituționale introduse prin OUG-uri de tipul 95/2014, 57/2015, 59/2017, 114/2018 etc și  OUG nr. 226/30.12.2020;
- Stabilirea salariului minim brut pe economie de 2400 lei începând cu 01 ianuarie 2021;
- Alinierea veniturilor și pensiilor cu inflația reală și nu doar cu rata inflației;
- Achiziția de trenuri electrice noi(100 rame electrice noi) pe fonduri europene pe exercițiul financiar 2014-2020 și alte 200 trenuri noi pe fonduri europene pe exercițiul financiar 2021-2027 în cele două programe operaționale în care sunt prevăzute aceste fonduri pentru schimbarea materialului rulant vechi;
- Reforma reală a Justiției CU RESPONSABILITATEA MAGISTRATILOR;
- Redeschiderea în condiții de protecție sanitară a școlilor;
- Investiții prioritare în sănătate, transporturi și învățământ;
- Respectarea obligatiilor financiare asumate prin contracte, fata de patronate;
- Renunțarea la desființarea grupărilor mobile de jandarmi, la demilitarizarea lor și a pompierilor,statute conform NATO pentru militari și polițiști și aplicarea legii 223/2015 așa cum a fost promulgată, de la 01.01.2021;
- Aplicarea Legii privind Statutul Personalului Feroviar privind salarizarea, bazată pe noua formula de calcul, cu începere din 1 martie 2021;
- Interzicerea sponsorizării din banul public a băncilor, multinaționalelor, partidelor și ONG-urile sinecură de partid;
- Protejarea patronilor/investitorilor români;
- Taxe și impozite comparabile cu cele din țările de origine pentru bănci și multinaționale;
- RESPECTAREA, AD LITTERAM, DE CATRE GUVERN, PARLAMENT SI PRESEDINTE, a Art.47, al.(1) si (2) din Constitutia Romaniei, care prevede:
(1) Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa ASIGURE CETATENILOR UN NIVEL DE TRAI DECENT (nn.).
(2) Cetatenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate platit, la asistenta medicala in unitatile sanitare de stat, la ajutorul de somaj si la alte forme de asigurari sociale publice sau private, prevazute de lege. Cetatenii au dreptul si la masuri de asistenta sociala, potrivit legii. 
                     
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2538
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6356 : Ianuarie 14, 2021, 19:43:37 »

De 11 ani așteptăm să ne spună CNSAS dacă Ilie Sârbu, acuzat că a ferecat porțile Catedralei timișorene în ’89, a avut identitatea de securist Ovidiu Marinescu

De Dorina Lascăr - 09:13, 18 decembrie 2020

https://www.curentul.info/special/de-11-ani-asteptam-sa-ne-spuna-cnsas-daca-ilie-sarbu-care-a-ferecat-portile-catedralei-timisorene-in-89-a-avut-identatea-de-securist-ovidiu-marinescu/

 
Noi comemorăm, voi comemorați, el e vicepreșdinte la Curtea de Conturi!
În aceste zile, când s-au scurs 31 de ani de la revoluția din decembrie 1989, enigmele încă planează asupra celor care au organizat represiunea împotriva timișorenilor ieșiți în stradă să lupte împotriva regimului dictatorial condus de Nicolae și Elena Ceaușescu. De curajul timișorenilor din perioada 16-20 decembrie 1989 (în 20 decembrie Timișoara a devenit primul oraș liber al României) s-a legat victoria deplină a revoluției în București și implicit în toată România când, practic, Nicolae Ceaușescu a fost obligat să abandoneze puterea. Dincolo de aceste momente tulburătoare pentru națiunea noastră, rămâne în suspans judecarea și condamnarea celor vinovați de întreg masacrul pus în scenă cu ajutorul Securității. Încă din 2009, ziarul Curentul a publicat mărturia unui timișorean care susținea că Ilie Sârbu, pe atunci teolog și administrator-șef al Mitropoliei Banatului, ar fi ordonat subalternilor săi să blocheze ușile Catedralei din centrul Timișoarei pentru a opri accesul tinerilor care se refugiau din ploaia gloanțelor organelor de represiune.
Într-una din primele cărţi apărute în 1990 despre revoluţie – „Timişoara 15-21 decembrie ’89” de Miodrag Milin, autorul i-a luat un interviu lui Ilie Sârbu: „Duminică, 17 decembrie, ora 18,30-19. În catedrală se desfăşura concertul de colinzi al preoţilor din Timişoara. În piaţa din faţă, în partea ei stîngă s-a dat foc unui autotun al pompierilor, care pornise să împrăştie demonstranţii. Atunci a început să se tragă, dinspre Primărie. Focul armelor, agitaţia stîrnită, ţipetele de afară au scurtat programul pregătit: cei din lăcaşul sfînt s-au risipit în grabă, iar catedrala a fost închisă.”
Cum mitropolitul Corneanu era plecat din țară ne întrebăm cine a dat ordinul să se închidă catedrala la auzul gloanțelor? Lumea spune că Ilie Sârbu care era mâna dreaptă a lui Corneanu și care a și luat cuvântul după ce dictatorul a fugit în balconul Operei până a ajuns Corneanu în oraș.
Acum Ilie Sârbu este unul dintre politicienii importanți ai României, căruia îi place să creadă că se află la butoane și decide viitorul politic al țării. Socrul fostului premier Victor Ponta, tatăl europarlamentarei PSD Daciana Sârbu, fostul popă timișorean este în prezent vicepreşedinte al autorităţii de audit din cadrul Curţii de Conturi pus pe locul ce revine PSD. În vârstă de 69 de ani Sârbu e licențiat în studii teologice la 25 de ani și în management la 48 de ani. În anii duri ai dictaturii comuniste, în 1985, a beneficiat de specializări la Geneva, în Elveția, iar în 1989 a urmat cursuri de marketing în Germania și de engleză în Marea Britanie. Oare câți dintre români aveau oportunitatea, înainte de 1990, să meargă la studii și specializări în Elveția, Germania și Marea Britanie. Este evident, o întrebare retorică, mai ales pentru cei care au trăit acele vremuri de sfârșit de dictatură, când România era închisă ermetic și doar anumite categorii privilegiate aveau șansa să treacă dincolo de granițele țării, spre Occident.
Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul ne-au declarat la începutul lunii decembrie 2009 că Ilie Sârbu a fost ofițer sub numele Ovidiu Marinescu, agent de rețea al Direcției 1 Securitate, de Informații Interne, condusă de Gheorghe Rațiu și Ilie Merce. Cum CNSAS i-a dat adeverință de necolaborare fostului popă, înseamnă că în arhivele predate de fosta Securitate către CNSAS, nu figurează și dosarul agentului de rețea cu numele de cod Ovidiu Marinescu. Nu cunoaștem motivele pentru care acest dosar nu a fost predat din arhiva fostei Securități în arhiva CNSAS, așa cum spunea legea, dar putem bănui că persoana în cauză este în continuare ofițer acoperit al unui serviciu secret din România.
În decizia 1442/02.11.2006 eliberată de CNSAS „pe baza materialului probator avut la dispoziție până la data de 2.11.2006”, membrii Consiliului notează că „SRI a predat dosarul de urmărire informativă nr.I 93346 corespunzător perioadei 1983-1988, deschis pe numele domnului Sârbu Ilie pentru „relații suspecte cu cetățeni străini, audierea și colportarea emisiunilor postului de radio „Europa Liberă”. Dosarul conține o însemnare marginală, semnată de un ofițer de securitate, care poate fi intrepretată în sensul că titularul dosarului ar fi fost folosit ca „sursă”, fapt neconfirmat de celelalte documente din dosar. În dosarul de urmărire informativă nr. I 119067, deschis pentru urmărrirea altei persoane, există un material întocmit și semnat de un ofițer de Securitate din care se poate deduce că se urmărea folosirea domnului Sârbu Ilie în scopul obținerii de informații despre titularul dosarului, fără a rezulta că intenția Securității ar fi fost pusă în practică. Dosarele nu conțin elemente de colaborare cu poliția politică comunistă privitoare la domnul Sârbu Ilie.
SIE a comunicat că nu au fost identificate dosare sau documente întocmite de fostele organe de securitate pe numele dlui Ilie Sârbu.
SIA (ulterior DIA și DGIA) a răspuns că nu deține informații/dosare/documente întocmite pe numele domnului Sârbu Ilie pentru stabilirea calității de agent sau colaborator al poliției politice comuniste, precum și că acesta nu a fost ofițer al fostei Direcții a IV-a, din cadrul DSS”(n.r.-contrainformații militare), scrie în sdeverința CNSAS din 2.11.2006.
În data de 2 decembrie 2009 am adresat o solicitare către CNSAS pentru confirmarea sau infirmarea faptului că între 1976-1989 Ilie Sârbu ar fi fost agent de rețea al Direcției 1 Securitate sub numele de cod Ovidiu Marinescu. De 10 ani așteptăm un răspuns: da, nu, nu știm. Răspunsul CNSAS: o mare și ciudată tăcere…

Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2538
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6357 : Ianuarie 20, 2021, 11:37:07 »

Fam. Nasui,
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2538
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6358 : Februarie 01, 2021, 18:22:56 »

Decret 66_2021 Retrage titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989”

01 februarie 2021
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 1 februarie a.c., decretul prin care se retrage titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989”, persoanelor prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul decret.


Anexă Decret 66/2021
Lista persoanelor cărora li se retrage titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989”

NR.CRT.NUMEPRENUME

1.BratuMarin
2.ChioreanMariana
3.DaiaVictor
4.Demetrescu (fost Nistor,născut Fofucă)Ion
5.GoghieLiviu
6.NeaguGheorghe Mircea
7.NiculescuNicolae
8.NiculescuIoan
9.PapariAurel
10.PredaNicu
11.RaduIanoș
12.SimionEmil
13.UdatuEmil
14.ApostuIosefina
15.Burbea-MilescuIuliu-Aurel
16.ConstantinescuNicolae
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2538
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #6359 : Februarie 12, 2021, 07:09:57 »

MO 144 - 11-02-2021
Memorat
Pagini: 1 ... 422 423 [424] 425
Schimbă forumul: