Main Content:

Pagini: 1 ... 337 338 [339] 340 341 ... 400

TREBUIE SĂ ŞTIM

Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #5070 : Noiembrie 14, 2017, 22:26:34 »

Totusi..."ma intriga" absenta "similarei" lui Mandela...din aceasta imagine...o fi fost la "reveneala"... Roll Eyes Shocked Grin
Memorat
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4337
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #5071 : Noiembrie 14, 2017, 23:05:18 »

Baieti, a fost o vreme cand neamul si tara puteau fi aparate cu parul; azi se recucereste gandind profund, gasind solutii, impartasindu-le oamenilor, dar mai ales stand in genunchi in fata Lui Hristos !

Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 982
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #5072 : Noiembrie 16, 2017, 13:11:30 »


   o fi ori nu o fi identitate de ... între alde dvs. cei doi de mai de sus, ori măcar dată de mai sus.
   Oricum fie la domniile dvs. acolo.

   Referindu-ne la distinsa procuroare ce are curajul a-l cerceta pe Tătuc, io unul zic să mai așteptați cu mâzgălelile dvs., nu de alta dar așa zicea cel mai de sus de dvs. că-i imparțial, iar imparțialitatea dânsului a căzut acum tocmai pe această femeie, ce am înțeles eu că-i din popor, tot de pe la Teleorman.
   Nu vă place, ce lui Dragnea-i face, ai asta-i și ce are a face cu cei face, pentru domniile dvs.
   Vă dărâmă stăpânul, ori starea care vă luminează drumul.

   Ei uite că Dragnea se stinge-n ale lui întinderi de ape - asta dacă nu slugoii de la CîCîRî, nu o ”cotesc”  spunând că ciordeala-i legală, că Guvernul a dat iar CîJî-ul a luat și imediat Dragnea a păpat.
   Păi băi beleuzilor de capete, voi nu vedeați că tătânele vostru înfășca toată Dunărea de jos, de mergeu Evropenii la mare pe pe din dosul pe la Croația și prin Dardanele ?
   Ptiu drace, poate sunteoți ”deocheați” amțndoi, ori unul câți oți fi, că nimic nu mai deslușești pe ist portal.

Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #5073 : Noiembrie 16, 2017, 13:25:14 »

"...Referindu-ne la distinsa procuroare ce are curajul a-l cerceta pe Tătuc..."

Domnule, nu cred ca ati citit articolele de la link-urile pe care le-am postat...sunt "la paritate"...''2=pro si 2=contra''. Fiecare le poate citi si analiza...opinia formata fiind personala (in finctie de ''capacitatea si/sau vointa'' fiecaruia de intelegere...) !!!
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #5074 : Noiembrie 16, 2017, 13:34:50 »

[size10pt]
"...asta dacă nu slugoii de la CîCîRî..."
Ma bucur ca "apreciati"...'Eroi au fost, Eroi sunt inca.'  Wink Grin...si ati comentat " tot impartial" perioada de "domnie" a 'domnului' Zegrean...!!! ? ? ?  Roll Eyes Shocked
Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 982
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #5075 : Noiembrie 16, 2017, 13:48:20 »

"...Referindu-ne la distinsa procuroare ce are curajul a-l cerceta pe Tătuc..."

Domnule, nu cred ca ati citit articolele de la link-urile pe care le-am postat...sunt "la paritate"...''2=pro si 2=contra''. Fiecare le poate citi si analiza...opinia formata fiind personala (in finctie de ''capacitatea si/sau vointa'' fiecaruia de intelegere...) !!!


   Nu numai paritatea ci și intensitatea lor.
   Dar mă rog, așa să fie, mai are rost să vă abțineți ori să mai susțineți - la paritate - o gloată de oameni ce nu au avut demnitatea să-l zvârle afară dintre ei pe acest ins ”curat ca lacrima” ce pentru ași salva piele-i zice ambasadorului SUA la București:
       ”- Atunci luați-vă rachetele și plecați.” asta zilele trecute, când încă mai era-n vână.
   Păi cine-i nenișorul acesta de se crede Erdogan, ori așa-și dorea a ajunge, iar mai apoi să facă horă cu Putin ?
   Or fi și alții păcătoși, dară el cred că prea se crede făr de păcat și numai alții păcătuiesc, atunci când pre el acuză.

   Cum să-i calific pe cei care-l urmează cu ochii-nchiși ? Ori tembeli, ori că au dosarul lor la el, și se tem de reacția în lanț.

   Nu voi a-mi pierde timpul cu explicații d-aste pentru unul ca tine, tu le știai chiar dinaintea mea.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #5076 : Noiembrie 16, 2017, 13:59:01 »

Prin 'intensitatea', va referiti doar la numar, sau si...la consiStenta si veridicitatea informatiilor ? ? ?

"tu le știai chiar dinaintea mea.Roll Eyes Shocked...''Va jur, va jur ca nu stiu nimic. De unde?''  Cheesy Grin

Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 982
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #5077 : Noiembrie 16, 2017, 15:14:11 »

UE se trezeste din mahmureala. Un nou razboi rece cu Rusia la orizont
de Cristian Pantazi      HotNews.ro
Joi, 16 noiembrie 2017, 7:01 Actualitate | Opinii

 Razboaiele din Georgia si Ucraina, furtul Crimeei si alimentarea Brexitului nu au fost suficiente pentru ca Europa sa inteleaga amenintarea existentiala pusa de Rusia. A fost nevoie ca Spania, Franta si Germania sa ajunga in pragul imploziei. Abia acum Europa, ca un intreg, pare a se trezi din mahmureala data de vodka ruseasca in ultimii 25 de ani, si incepe sa isi creeze anticorpii necesari.

In ultimele saptamini am vazut o avalansa de avertismente venite de la virful politicii europene: guvernele din Marea Britanie, Spania, Olanda, Germania si Franta au lansat avertismente dure, fara precedent, la adresa Rusiei. Premieri, sefi de partide si ministri din statele membre UE au aratat ca influenta Rusiei pe teritoriul lor, in interiorul jocului politic si in sinul societatii, a devenit inacceptabila.

De ce acum?

Ultimii ani au stat sub semnul avertismentelor venite de la serviciile occidentale de informatii. Sub avalansa de gesturi ostile din parte serviciilor secrete ruse, directionate direct de la Kremlin, sefii serviciilor europene de informatii au denuntat public in ultimii 4-5 ani interferenta brutala a oamenilor lui Putin. Erau iesiri neobisnuite pentru institutii discrete. Ele aratau insa exasperarea in fata a doua fenomene: cresterea intensitatii atacurilor din Rusia si pasivitatea politicienilor europeni.

Nici macar atacarea Ucrainei de catre Rusia si furtul Crimeei nu i-a trezit pe toti politicienii europeni. O formidabila anestezie politica se manifesta in guvernele occidentale, in ciuda deciziei de impunere a unor sanctiuni economice pentru Rusia. Mirajul pietei ruse, presiunile din partea mediului de afaceri, coniventa unor partide si politicieni occidentali cu Moscova, coruptia unor lideri, incapacitatea de a lua decizii dure - toate au perpetuat starea de fapt si au intirziat rezolvarea problemei.

Mai mult: state precum balticele, Romania ori Polonia erau vazute la Berlin ori Paris precum soldatul japonez uitat in transee. Niste tarisoare ridicole, care se tem degeaba de Rusia, prizoniere ale trecutului (traumatizant, dar trecut). Avertismentele lansate din estul Europei catre centru la summiturile UE, la summiturile NATO sau pe canale bilaterale erau intimpinate cu condescendenta. Frustrant. Si Traian Basescu, si Klaus Iohannis au trait pe pielea lor asta.

Dar a venit Brexitul. Si alegerile din Franta, Olanda, Austria, Germania. Si independenta Cataloniei. Peste tot, societati profund divizate, tensiuni societale fara precedent, aparitia unor miscari extremiste de o putere nemaintilnita in ultimii 70 de ani. Un fir rosu ainceput sa se vada tot mai clar: Rusia.

Presa, analistii profesionisti, ONG-urile, bunul-simt aratau ca in toate aceste tari se intimplasera concomitent urmatoarele evenimente:
•   propaganda rusa a crescut in intensitate pe masura apropierii de alegeri;
•   activitatea pe Facebook si Twitter a botilor rusesti a ajuns la cote uriase;
•   hacking-ul comandat de Kremlin a devenit uzual;
•   Rusia a sponsorizat actori politici fie cu bani, fie cu expunere mediatica, fie cu consultanta;
•   oamenii Rusiei au avut intilniri semnificative cu personaje-cheie din politica si societate;
•   factiunile de extrema-dreapta si extrema-stinga au acaparat agenda publica pe teme care tensioneaza societatea, mai cu seama identitare;
•   Rusia a finantat site-uri obscure prin care fenomenul fake news a ajuns la cote incredibile.

Cu greu, birocratiile politice europene au inceput sa se inteleaga. Nu complet, nu de buna-voie, pentru ca intelegerea e dureroasa. Ea inseamna acceptarea greselilor din trecut, inseamna renuntarea la visul unor intelegeri lucrative cu Rusia, inseamna mult de munca. Iar politica multor state europene, ba chiar si a UE, e incredibil de osificata si greoaie.

Cu toate aceste piedici, au inceput sa apara anticorpii. Scriam anul trecut, dupa scandalul Panama Papers, ca a inceput dezvrajirea Europei de Putin. Doar un rau-voitor mai putea vedea in Putin un partener al Europei. Putin si clica de KGB-isti care il tine la putere vor slabirea Europei, nu parteneriat cu ea. Vor slabirea parteneriatului dintre statele membre UE. Vor slabirea parteneriatului transatlantic UE-SUA, adica fundamentul civilizatiei occidentale. Vor coruperea si slabirea statelor occidentale, ca sa arate ca, in cele din urma, toata lumea-i o apa si-un pamint. Ca Occidentul nu are caderea morala sa dea lectii Rusiei.

Anticorpii au inceput sa apara in lumea occidentala. In SUA exista mai multe investigatii oficiale despre implicarea Rusiei in alegerile prezidentiale. NATO si UE si-au creat si isi dezvolta mecanisme de auto-aparare impotriva ingerintelor rusesti. Finlanda si tarile baltice investesc masiv in auto-apararea fata de vecinul rasaritean care incearca sa le slabeasca. Sigur ca exista si spargatorii frontului, precum Ungaria sau diferite partide din mainstream-ul european.

Din pacate pentru noi, cetatenii europeni, care ne doream o relatie non-contondenta, Rusia lui Putin a ales confruntarea. A corupt si a cumparat politicieni, ziaristi si ONG-isti, a profitat de idiotii utili care adora relativizarea adevarului. A profitat de toate slabiciunile sistemelor politice si universitare si a investit in adincirea acestor slabiciuni.

Fenomenul se vede tot mai puternic si in Romania. Rusia si oamenii ei sint tot mai prezenti, tot mai agresivi, tot mai puternici. Se vede cu ochiul liber ca Rusia investeste bugete tot mai mari in propaganda, in fake news, in corupere. Sint si in Romania politicieni care ii fac jocurile. Unii din prostie, altii din ticalosie si pentru ca sint corupti.

Dar o stare de spirit se instaleaza solid in Europa: Rusia e un adversar, nu un partener. Vedem la orizont un nou Razboi Rece, o cortina care va pica intre Federatia Rusa si Europa. Cu alegeri prezidentiale programate anul viitor, Rusia vrea sa elimine orice pericol ce sta in calea lui Putin. Controlul intern e tot mai strict, jocul extern e tot mai dur. Sint convins insa ca, odata pornita masinaria occidentala de raspuns, ea va rasturna complet calculele Kremlinului. Din momentul in care interventia Rusiei in Occident va fi neutralizata, Putin isi va pierde rapid aura de lider global, iar pierderea puterii interne va fi o perspectiva realista.
Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 982
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #5078 : Noiembrie 16, 2017, 15:18:32 »

Seful SIE german, declaratii ingrijoratoare / Despre Rusia - "uimitoare" modernizare a echipamentului militar / Despre presiunile migratorii - un miliard de oameni ar putea porni la drum
de Dani Rockhoff     HotNews.ro
Miercuri, 15 noiembrie 2017, 13:29 Actualitate | Internaţional


 Presedintele Serviciului Federal de Informatii (BND), Bruno Kahl, rar da interviuri sau apare in public. Cu atat mai credibile si de mai mare ecou sunt recentele sale declaratii, facute lintr-un discurs tinut la Munchen, in cadrul unui eveniment organizat de fundatia Hanns Seidel. Kahl se indoieste de capacitatile de aparare si armament ale Europei Occidentale. El avertizeaza in legatura cu Rusia si ambitiile sale militare, privitor la cresterea presiunii migratorii si instabilitatea din China. In opinia sefului BND, Europa nu poate sa constituie o contrapondere credibila fata de Rusia, decat impreuna cu SUA. Prin urmare, el considera cooperarea cu serviciile de informatii americane ca fiind de o importanta vitala.Publicatiile germane Sueddeutsche Zeitung si Handelsblatt se refera in detaliu la discursul de luni seara al sefului BND. Acesta face parte dintr-un demers "de transparenta" initiat in ultimele luni de serviciile secrete germane. Pentru prima data in istoria Germaniei, cei trei sefi (al Serviciilor de Informatii externe, al Oficiului pentru Protectia Constitutiei si al Serviciului de Contraspionaj al Armatei) au dat impreuna, in octombrie,  raportul despre activitatile lor unei Comisii de Control a Bundestagului, desi, din anul 2013, ca urmare a dezvaluirilor lui Edward Snowden, a scandalului legat de interceptarea convorbirilor guvernantilor unor tari aliate etc., serviciile secrete germane au intrat sub tirul criticii publice si de presa.
•   Rusia
Presedintele BND, Bruno Kahl, a emis avertismente de securitate, in public, mai clar ca niciodata in timpul mandatului sau, inceput in vara anului 2016. In discursul din 13 noiembrie din Munchen, el a  descris in cuvintele drastice ambitiile politice si de putere ale Rusiei, punand totodata la indoiala capabilitatile de aparare si inzestrare cu armament ale Europei occidentale, dat fiind contextul noilor provocari. Kahl a prezis, de asemenea, o presiune in crestere a migratiei, cu "peste un miliard de oameni", care ar avea "un motiv rational" de a pleca la drum.

Kahl a declarat publicului Fundatiei Hanns Seidel ca nu exista dovezi ca relatiile cu Rusia, sub Putin, s-ar putea ameliora. Concentrarea de putere in Rusia indica  mai degraba o continuare a dificultatilor. Mot-a mot, seful autoritatii din Pullach (BND) a spus ca "referitor la Crimeea nu putem sa ne mai facem sperante", adaugand: "Ambitiile de putere politica ale Rusiei vor creste". Dupa marile manevre de vara din Rusia si Belarus, serviciul de informatii german a putut constata o "uimitoare" modernizare a echipamentului militar si a capacitatilor de comanda. Kahl a numit aceasta modernizare si distributie de trupe ca fiind "deranjante". "In intreaga regiune militara de Vest, dar si la sud si la nord, fortele armate au atins noi dimensiuni".

ADVERTISING
inRead invented by Teads

Rusia incearca sa-si recastige rolul de lider pe continentul european, considera Kahl. "Aceasta implica slabirea UE si impingerea inapoi a SUA si, in special, crearea unui clivaj intre acestea". El a mai a avertizat: "In loc sa avem un partener pentru securitatea europeana, avem un pericol potential, in Rusia - jucatorul politic mondial Rusia a revenit pe scena si va ramane un vecin incomod". Tara si-a extins raza de actiune in politica de securitate: amenintarea cu rachete cu raza scurta de actiune, care sunt stationate in vecinatatea orasului Kaliningrad, este reala, considera Kahl.

Referitor la actorii politici, Kahl a avertizat ca este necesar sa se ia in considerare daca NATO si Occidentul sunt in favoarea "contrabalansarii si descurajarii acestor potentiale amenintari". Politicienii trebuie sa decida "daca propriile abilitati militare si de armament sunt suficiente". Cu toate acestea, el a cerut "legaturi stranse" cu Rusia, spunand ca trebuie tinute deschise canalele de comunicare, in sensul asigurarii ca aceasta "nu se usuca complet". El a facut o comparatie cu politica de apropiere la sfarsitul Razboiului Rece. Rusia are un mare interes in Germania si nu ar trebui respinsa in totalitate.
•   Presiunile migratorii
Seful  BND a legat viitorul scenariu de migratie de previziunile cresterii natalitatii, in special pentru Africa, unde populatia creste anual cu aproximativ 30 de milioane de oameni. Din 1990, populatia din Africa aproape ca s-a dublat. Este discutabil, potrivit lui Kahl, daca lupta impotriva afluxului de refugiati poate tine aceasta tendinta sub control. Chiar daca ar fi posibila imbunatatirea semnificativa a situatiei economice a fiecarei tari africane, acest lucru nu ar conduce la o migratie mai mica, deoarece tot mai multi oameni ar putea, astfel, sa-si finanteze calatoria in Europa.

Kahl a vorbit despre "peste un miliard de oameni" care au avut un "motiv rational" de a porni la drum: persoanele stramutate cu forta, refugiatii din zone de catastrofa ecologica, victimele malnutritiei. Numarul migrantilor ecologici va creste "dramatic" pana la o marime de sute de milioane. "Presiunea migrationista  asupra Europei va creste si este discutabil, daca guvernele europene vor reusi sa mentina sau sa reconstituie parghiile de control, pentru a influenta aceasta dezvoltare".
•   China
Seful serviciiului federal de informatii al Germaniei a rostit, de asemenea, cuvinte clare despre ambitiile politicii externe a Chinei. Tara a intors pagini "cu totul noi"  de exemplu in Marea Chinei de Sud sau in proiectul Silk Road, In legatura cu influenta politica si economica a Beijingului, Kahl a afirmat: "Vremea modestiei este in mod evident incheiata, inclusiv cea a reticentelor". China tinteste rangul de superputere a politicii externe, cu un orizont de timp 2050. " Ambitiile ei nu s-au incheiat in Cornul Africii, unde China mentine o baza de aparare". Referitor la aspectul militar, Kahl a evocat o manevra maritima  organizata  in vara de China impreuna cu Rusia, in Marea Baltica.

Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #5079 : Noiembrie 16, 2017, 21:21:39 »

''SALVATOR MUNDI''ULTIMUL TABLOU PICTAT DE LEONARDO DA VINCI,ÎNFĂȚIȘINDUL PE ISUS, A FOST VÂNDUT LA O CASĂ DE LICITATIE DIN NEW YORK PTR.SUMA DE 400MILIOANE DE DOLARI, DE LA PROPRIETARUL RUS DMITRI RYBOLOVLEV CĂTRE O PERSOANĂ A CĂRUI NUME NU A FOST FĂCUT CUNOSCUT(SPER CA NU E TOT RUS)ȘI ESTE CEA MAI SCUMPĂ LUCRARE DE ARTĂ VÂNDUTĂ VREODATĂ...SPERĂM CĂ SĂ RĂMÂNÂ ISUS TOT CE AVEM MAI SCUMP ȘI SĂ NU MAI FIE PROPRIETATEA RUȘILOR.DE LA CEI 30 DE ARGINȚI,.. TOT ÎL VINDEM, ...LA SCRIPTURI ,STĂ SCRIS: ISUS E VIAȚA... IATĂ DOUĂ LUCRURI, PE CARE AR TREBUI SĂ NU PUNEM ,,CODUL DE BARE,, ...DAR NOI PACĂTOȘII...VINDEM ȘI CUMPĂRM...ÎNTR-O ZI VOM ÎNTERBA CÂT E,, KILA,, DE ,,SUFLET,,...
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #5080 : Noiembrie 16, 2017, 22:26:58 »

''SALVATOR MUNDI''ULTIMUL TABLOU PICTAT DE LEONARDO DA VINCI,ÎNFĂȚIȘINDUL PE ISUS, A FOST VÂNDUT LA O CASĂ DE LICITATIE DIN NEW YORK PTR.SUMA DE 400MILIOANE DE DOLARI, DE LA PROPRIETARUL RUS DMITRI RYBOLOVLEV CĂTRE O PERSOANĂ A CĂRUI NUME NU A FOST FĂCUT CUNOSCUT(SPER CA NU E TOT RUS)ȘI ESTE CEA MAI SCUMPĂ LUCRARE DE ARTĂ VÂNDUTĂ VREODATĂ...SPERĂM CĂ SĂ RĂMÂNÂ ISUS TOT CE AVEM MAI SCUMP ȘI SĂ NU MAI FIE PROPRIETATEA RUȘILOR.DE LA CEI 30 DE ARGINȚI,.. TOT ÎL VINDEM, ...LA SCRIPTURI ,STĂ SCRIS: ISUS E VIAȚA... IATĂ DOUĂ LUCRURI, PE CARE AR TREBUI SĂ NU PUNEM ,,CODUL DE BARE,, ...DAR NOI PACĂTOȘII...VINDEM ȘI CUMPĂRM...ÎNTR-O ZI VOM ÎNTERBA CÂT E,, KILA,, DE ,,SUFLET,,...
450,3 millions $ (bucks)...sa fim (cat putem) "precisi".  Fiind UE-isti si avand si noi 'economie de piata'...orice (NU SI ORICINE...inca...nu se stie, insa, pentru cat timp !!!) are un pret...DIN PACATE !!!
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #5081 : Noiembrie 16, 2017, 22:48:19 »

 ;)da asta cu prețul din...(pe )păcate,e legalizată...cauţiunea care va să zic,oare Sf.Petru o fi la zi cu ,,legili,,lu Toadire Tongue Tongue Tongue
Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 982
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #5082 : Noiembrie 17, 2017, 09:14:32 »


Și tot la fel,  trebuie să știm și să știe și cei care nu vor a ști, despre șmecheriile perene puteri, ce-i incomodată de ce scrie România Liberă


KPMG și Euro Insol sunt două dintre tenta¬culele prin care grupul de interese deranjat de independența „României libere“ vrea să distrugă acest cotidian. Cele două companii nu mai au răbdare. Se gră¬besc să ajungă cât mai repede la acest scop final.  În goana lor, sar peste etapele procedurale prevăzute de Codul Insolvenței, fără a se mai ascunde, fără a se mai preocupa să păstreze măcar aparențele.
Avem dovezi clare că KPMG și Euro Insol acționează pentru a-i împiedica pe asociații Medien Holding să desemneze un administrator special al grupului de presă.  Miza este foarte mare: dacă asociații nu desemnează administratorul special, pierd dreptul de administrare a propriei societăți, care va rămâne astfel exclusiv la mâna  KPMG, a Euro Insol și a grupului de interese din culise, care vor să dispară „România liberă”.
Cum acționează KPMG și Euro Insol
Cele două entități forțează procedura, astfel încât asociații Medien Holding să nu aibă timp să se organizeze. Codul Insolvenței prevede ca Adunarea Generală a Asocia¬ților să fie convocată în termen de 10 zile de la momentul notificării deschiderii insolvenței. Legiuitorul a prevăzut, astfel, o etapizare a procedurilor tocmai pentru a oferi o șansă asociaților să își desemneze un administrator special și pentru a evita apariția unor abuzuri. În schimb, KPMG  a acționat complet abuziv: a decis convocarea Adunării Ge¬nerale a Asociaților în același moment cu publicarea notificării. Prin această acțiune, KPMG și Euro Insol demonstrează încă o dată reaua intenție și graba de a pune mâna pe „România liberă”. Nu mai au răbdare și vor să ne reducă la tăcere. Cât mai repede, dacă se poate.
Acționează ilegal
Mai mult decât atât, cele două entități încalcă legea prin faptul că asociații Medien Holding au fost convocați la adunarea menționată doar prin publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvență, deși normele legale incidente stabilesc durata termenului de convocare și modalitatea concretă de realizare. Astfel, Legea Insolvenței prevede clar că această convocare se face printr-o scrisoare recomandată cu confirmare de primire (art. 42 din Legea Insolvenței și art. 195, alin. 3 din Legea 31/90 a societăților comerciale).
Cum s-a ajuns aici
Familia Adamescu a devenit, din 2013, ținta unui puternic grup de interese pus la cale de către fostul premier Victor Ponta, împreună cu fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) Mișu Negrițoiu și cu KPMG. Iar scopul lor final nu a fost doar falimentarea Astra Asigurări, cea mai mare companie de profil din țară, ci și, mai ales, reducerea la tăcere a „României libere“, o voce puternică din media, care a dezvăluit de nenumărate ori abuzurile Guvernului Ponta.
Multe dintre declarațiile publice făcute de fostul premier au dezvăluit acest plan diabolic. Iar mecanismul pus la cale de fostul premier funcționează și în prezent,  chiar dacă creierul său politic nu mai este în prim-planul vieții politice. Pentru că, nu-i așa?, ogarii statului, odată porniți la vânătoare, nu se mai pot opri din goana lor după bani și influență.
Prin urmare, în disperare de cauză, încercăm să protejăm „România liberă“ și independența noastră, ca jurnaliști. Salvarea celui mai vechi ziar din România care continuă să apară a devenit prioritatea noastră și vom apela la toate mijloacele permise de lege.  Sperăm, în acest fel, că „România liberă“ va rămâne, în cele din urmă, departe de mașinațiunile și atacurile incorecte ale celor care îi doresc dispariția.
Încă din primii ani de după Revoluția din 1989, „România liberă“ a fost singurul ziar cu orientare democratică și pro-capitalistă fermă. Cotidianul a susținut mișcarea anticomunistă din Piața Universității, a dezvăluit abuzurile și crimele comise în timpul Revoluției și mineriadelor, precum și manipulările puse la cale de fosta Securitate. Curajul de a se împotrivi, în acei ani, regimului autoritar instaurat de fostul activist comunist Ion Iliescu i-a adus numeroase repercusiuni din partea autorităților sta¬tului. Reamintim că în 1990 redacția a fost devastată de minerii chemați în București de către Ion Iliescu.
Victor Ponta, urmașul politic al fostului președinte, nu a mai folosit minerii, ci instrumentele statului, prin Autoritatea de Supraveghere Financiară, și nedemni executanți privați, precum KPMG.
Inclusiv prestigioasa pu¬blicație americană Forbes a remarcat faptul că, în 2013, Victor Ponta a lansat, în mod voit, o campanie împotriva publicației „România liberă“, după ce jurnaliștii acesteia au criticat dur și în mod repetat  incompetența și corupția guvernului său.  Jurnaliștii americani au scris că, într-un discurs susținut în octombrie 2014, fostul premier a calificat publicația drept o „mașină de propagandă“, mesajul fiind perceput de procurori drept o încuviințare să acționeze. 
Remus Borza, în fața unui nou dosar
Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru 30 ianuarie anul viitor decizia pe care o va lua în privința redeschiderii unui dosar DNA în care principalul vizat este deputatul independent Remus Borza. Plângerea din acest dosar a fost făcută de o altă societate de recuperare de debite, Insolvency Recovery Solutions, și vizează o serie de nereguli – Borza fiind reclamat pentru abuz în serviciu, care s-ar fi desfășurat în dosarul insolvenței proiectului imobiliar Silver Mountain, controlat până la deces de miliardarul Dan Fischer. În dosar mai este vizat și un partener al lui Borza de la firma Euro Insol, Adrian Munteanu, acesta din urmă suspectat tot pentru abuz în serviciu. Este pentru a doua oară când DNA clasează cercetările față de Remus Borza și acoliții săi, primul scandal pe acest subiect fiind declanșat pe 10 iunie 2016.
„România liberă“ va spune mereu adevărul
Astăzi „România liberă“ luptă să supraviețuiască nu în piața editorială, ci în bătălii juridice cu forțe care doresc să o reducă la tăcere, în fruntea cărora se află instituții ale statului controlate în continuare de oamenii Securității și ai fostului Partid Comunist. Suntem principalul ziar de investigaţii din România. Suntem cea mai incomodă voce din România. Suntem vocali, deschişi şi nu ne temem de nimic. Ne mândrim cu investigaţiile noastre şi integritatea editorială, cu faptul că tragem la răspundere atât oficiali ai statului, cât şi puternice interese private. Tot ce ne dorim noi, jurnaliștii din redacția celui mai vechi și credibil ziar românesc, este să scriem în continuare liber. Pentru ca voi, cititorii, să puteți afla adevărul pe care alții nu vor să-l știți.


Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2107
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #5083 : Noiembrie 17, 2017, 10:59:44 »

Procuror DNA, la CCR: Comunicatele de presă ale DNA sunt opinii

•   Scris de newsreporter in 16 noiembrie 2017 la 14:41, in Social
 

Procuroarea DNA Simona Ricu, desemnată să susţină poziţia DNA la Curtea Constituţională în speţa "Belina", face o afirmaţie surprinzătoare despre comunicatele publicate pe site-ul instituţiei din care face parte, transmite Știripesurse.ro.
În pledoaria din faţa Curţii, ministrul Tudorel Toader a susţinut, în replică la acuzaţiile reprezentantei DNA, că nimeni nu încearcă să ia din competenţele procurorilor, ci este vorba doar de o respectare a limitelor constituţionale. Ca argument, Toader a citat din comunicat DNA cu privire la dosarul "Belina", unde se vorbeşte şi despre aspecte care nu intră în competenţa DNA.

"Procurorul trebuie să rămână în matca lui constituţională. Procurorul trebuie să ancheteze una dintre acele aproape 1000 de infracţiuni. Eu nu cred că în toată dezbaterea de aici s-a pus problema reducerii competenţelor procurorului. Noi avem încredere în activitatea desfăşurată de DNA şi comunicatul pe care public l-a furnizat, când spunea că 'au fost încălcate prevederile Constituţiei'. Deci un suspect încalcă direct prevederile Constituţiei. 'Au fost încălcare prevederile legii 213/1998, 107/1996, OUG 107/2002'. De asemenea, spune procurorul, 'au fost încălcate o serie - deci multe - de dispoziţii ce reglementează normele de tehnică legislativă'. În limita cunoştinţelor mele, procurorul nu supraveghează respectarea normelor de tehnică legislativă, ci anchetează eventualele infracţiuni din cele pe care le ştim şi cu privire la care a fost sesizat", a afirmat ministrul Justiţiei.

Replica reprezentantei DNA a venit sub forma unui afirmaţii surprinzătoare: comunicatele DNA sunt doar nişte opinii şi nu pot fi invocate ca argument.

"Domnul ministru nu cunoaşte actele de urmărire penală efectuate în acest dosar de urmărire penală. Nu are de unde să ştie dacă procurorul urmăreşte, aşa cum a menţionat, şi verifică această legalitate a hotărârilor de guvern şi acea încălcare de normă de tehnică legislativă sau încălcări constituţionale.A prezentat doar o opinie prezentată pe site-ul DNA, care, bineînţeles, acest istoric al dosarului este prezentat destul de succint, pentru că aşa cum ştiţi, cercetarea penală este nepublică", a afirmat procuroarea Simona Ricu.
Memorat
 • RaduSpiru
 • Vizitator
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #5084 : Noiembrie 17, 2017, 11:23:00 »

Vai, ai descoperit gaura la covrig !
Este vorba de o opinie a unui specialist, care va fi, sau nu, validata DE UN JUDECATOR.
Se pare ca uitati ca, indiferent de opinia unui procuror, tot judecatorul are ultimul cuvant.
Dar deh, prosteala ruso/pesedista trebuie sa umple mintile necunoscatorilor.
Memorat
Pagini: 1 ... 337 338 [339] 340 341 ... 400
Schimbă forumul: