Main Content:

Pagini: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 424

TREBUIE SĂ ŞTIM

Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #75 : August 03, 2011, 16:11:33 »

Datoria Externa SUA - Datorie catre Iluminati


 Datoria Externa SUA:
Deci dupa cum vedeti datoria externa SUA, datorie catre bancile iluminatilor » atinge suma de 9 mii de miliarde de dollari si creste cu o viteza de 100,000 USD / secunda. Americanii pe langa ca sunt obezi, sunt si datori vanduti pe cateva generatii. Intrucat corporatiile americane produc totul in Asia, deci totul se importa, joburi in state nu prea mai sunt, anul trecut a fost un numar record de americani care au emigrat in Canada. Imposibilitatea multor americani de a-si mai plati ratele la case (datorita recesiei si somajului ridicat), a facut ca principala banca responsabila de creditele bancare pentru locuinte - American Home Mortgage Investment Corporation sa cada la bursa cu 90% afectand mai multe piete bursiere. America sa-ti fie tarana usoara ! Citeste aici»

Colac peste pupaza, va reamintesc ca s-a semnat si documentul premergator Uniunii Nord Americane formata din Mexic, Canada si SUA. Acestea vor urma modelul Uniunii Europene avand granitele deschise, libera circulatie a muncii si o moneda unica - amero. Urmeaza guvernul mondial ! Citeste aici» si proteste vehemente aici»

Postat de Juggernaut at 3:02 PM 

Labels: datoria externa SUA

SURSA: http://schimbarea.blogspot.com/2007/08/datoria-externa-sua-datorie-catre.html
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #76 : August 03, 2011, 16:15:04 »

Fractional Reserve Banking

Băncile au dreptul să dea bani pe datorie cu până la 10-30 ori mai mult decât au ele fizic în cont. Procedeul se numeşte fractional reserve banking, adică o bancă are voie legal să împrumute sume între 10 şi 30 de ori mai mari decât sumele pe care le are fizic în seif. Din această cauza s-a ajuns în SUA ca numai 5% din bani să fie tipăriţi fizic - restul de 95% există şi apar ca şi credite, cecuri, bani digitali.

90% din banii care sunt împrumutaţi de bănci sunt creaţi din nimic. Bani pentru care debitorul plăteşte dobândă. Astfel, se ajunge la situaţia absurdă în care debitorul plăteşte dobândă la nişte bani pe care banca nu-i avea înainte ca acesta să contracteze acel credit. •Un film deosebit de interesant este Money as Debt care explica cum s-a ajuns la acest sistem aberant !
Nici cunoscatorii nu pot spune unde este trezorierul principal mondial.

Fractional reserve banking are o mare legatura cu Federeal Reserve Bank - o banca privata care a confiscat aurul cetatenilor americani printr-un decret al guvernului inainte de cel de-al doilea razboi mondial. De mai bine de 50 de ani F.R.B. tipareste bani fara nici o acoperire, bani din nimic. Banca fondata de Rotschild si Rockefeller - aceeasi oameni din spatele Bilderberg, Comisiei Trilaterale

Film despre sistemul bancar :
partea 1, partea 2, partea 3, partea 4, partea 5

Înainte se facea trimiterea la depozitul de lingouri din aur al Bancii Nationale. Astazi, vedem niste virgule care se muta în computer.

Citeste si postul Conspiratia Craciunului !


Postat de Juggernaut at 1:07 PM 

Labels: banci, banking, credite, dobanzi, imprumuturi


http://schimbarea.blogspot.com/2007/05/fractional-reserve-banking.html
Memorat
 • alex s
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2275
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #77 : August 03, 2011, 16:18:40 »

Azi 3 august este ziua Timisoarei , in 3 august 1919 trupele generalului Economu au intrat in Timisoara consfindand unirea Banatului cu tara ...La Multi Ani Timisoara .
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #78 : August 03, 2011, 19:14:03 »

LA MULȚI ANI TIMIȘOARA!

IAR TIMIȘORENII SĂ NU UITE NICIODATĂ

SACRIFICIUL DIN DEC 1989 ȘI

CĂ PĂMÂNTUL TIMIȘOAREI ESTE PĂMÂNT SFÂNT

ROMÂNESC.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #79 : August 03, 2011, 19:40:31 »

LA MULTI ANI, ORAS IUBIT.DUREREA SI DRAGOSTEA PENTRU VOI TIMISORENILOR A RIDICAT BUCURESTIUL LA LUPTA IN DECEMBRIE 89.SA NU UITATI FRATII MEI MULTPREAIUBITI,SA NU UITATI...BUNUL DUMNEZEU SA BINECUVINTEZE POPORUL MEU IUBIT.AMIN.
Memorat
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #80 : August 03, 2011, 22:14:56 »

D-zeu sa binecuvanteze tinuturile Timisene si locuitorii acesteia,sa le dea intelepciune,putere lupta si viata lunga,caci ei au fost primii care ne-a dat de stire in89 ca este momentul sa ne desteptam.
Memorat
 • Marius
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1077
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #81 : August 04, 2011, 00:57:40 »

LA MULȚI ANI TIMIȘOARA!

IAR TIMIȘORENII SĂ NU UITE NICIODATĂ

SACRIFICIUL DIN DEC 1989 ȘI

CĂ PĂMÂNTUL TIMIȘOAREI ESTE PĂMÂNT SFÂNT

ROMÂNESC.

Mulţumim. 3 august este ziua Timişorii. Se aniversează ziua de 3 august 1919 cînd armata română a intrat în oraş consfinţind apartenenţa Timişorii la România.
La adunarea de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, unde s-a cerut unirea cu România, a participat şi bunicul meu. Trupele sîrbeşti ocupaseră Timişoara la vremea aceea şi încercau să-i împiedice pe românii din Banat să ajungă la Alba Iulia. Bunicul meu a fost printre cei reţinuţi de trupele sîrbeşti în gara Timişoara, ca să nu poată prinde trenul de Alba Iulia. A izbutit să ajungă la Alba Iulia profitînd de neatenţia sîrbilor şi prinzînd un tren de Arad.
http://wp.me/pjejF-9Z
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #82 : August 04, 2011, 09:43:39 »

Felicitari! Aceasta da traditie de familie! Acum stim de unde vine vana de luptator a nepotului. In veci pomenirea ro adevarati plecati in Imparatia lui Dumnezeu.
Frumoasa traditie de familie.
Multa sanatate dle Mioc
si dv si timisorenilor!
Memorat
 • CaluCC
 • Membru nou
 • *
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 33
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #83 : August 04, 2011, 10:34:57 »

Iata cretinoizii care scriu la comanda si emit judecati de valoare.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #84 : August 04, 2011, 18:02:33 »

Autonomia din Ţinutul Secuiesc exista deja
Ziarul Atac, 3 aprilie 2011, Ora 19:15 | 31 afisari


|
Comenteaza (12)
    Ungurii ne-au luat Ardealul de sub nas în timp ce parlamentarii români dormeau. Terenurile româneşti din Macroregiunea V au fost deja înstrăinate ungurilor prin acte false. Culmea e că la un moment dat, exproprierea în cauză s-a făcut cu scopul de utilitate publică în interesul apărării ţării.

Ca să ajungem la subiect, un uriaş scandal legat de unguri şi de cum revendică aceştia terenuri în Ardeal, trebuie să reluăm puţin povestea euroregiunilor şi de cum intenţionează UDMR să profite de această situaţie. La Recomandarea UE 1059/2003, Guvernul român a iniţiat, şi Parlamentul a aprobat, Legea 315/2004 privind dezvoltarea regională în România publicată în MO 577/2004.
Regiunile de dezvoltare conform Legii 315/2004 sunt 8:
1) Nord-Est: judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.
2) Sud-Est: judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea.
3) Sud-Muntenia: judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman.
4) Sud-Vest Oltenia: judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea.
5) Vest: judeţele Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş.
6) Nord-Vest: judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj.
7) Centru: judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu.
Cool Bucureşti-Ilfov: municipiul Bucureşti, judeţul Ilfov.

Propunerea UDMR din 2009
În 2009, nouă senatori şi 22 de deputaţi UDMR au înaintat Senatului propunerea legislativă L/432/2009 pentru „modificarea şi completarea Legii 315/2004 privind dezvoltarea regională în România cu modificările şi completările ulterioare". Propunerea constă în formarea a 16 regiuni şi 5 macroregiuni de dezvoltare, în locul celor 8 existente în prezent.

Cele 5 macroregiuni propuse de UDMR sunt:
I. Moldova, Brăila, Buzău.
II. Sudul Munteniei şi Olteniei (Tulcea, Constanţa, Bucureşti, Drobeta-Turnu Severin).
III. Nordul Munteniei şi Olteniei (Argeş, Dâmboviţa, Gorj, Prahova, Vâlcea).
IV. Banatul, şi sudul Transilvaniei (Alba, Arad, Braşov, Hunedoara, Sibiu).
V. Nordul şi Estul Transilvaniei (Covasna, Harghita, Bihor, Maramureş, Satu Mare).

Macroregiunea V: nordul şi estul Transilvaniei, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Oradea, Satu Mare şi Sfântu Gheorghe propusă în 2009 este aceeaşi cu cea atribuită Ungariei prin „arbitrajul" puterilor Axei -Dictatul de la Viena din 1940. Propunerea UDMR înregistrată la Senat cu nr. b284/3.06.2009, a fost trimisă spre avizare la Consiliul Legislativ, Guvern şi Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului, între 10.06-10.07.2009. Consiliul legislativ a avizat favorabil la 10.07.2009.
Guvernul a dat aviz negativ la 23.09.2009, Comisia pentru administraţie publică a dat aviz negativ, la 3 şi 9 februarie 2010.


Cu toate acestea, propunerea UDMR pentru o nouă regionalizare a României a fost înscrisă pe ordinea de zi a Senatului şi adoptată în aceeaşi zi, prin aprobare tacită, la 10 februarie 2010.


Iest timp, Mirciulică a lu’Geoană PSD dormea fericit visând la Mihaela dragostea lui
Cum a fost posibil ca guvernul şi Comisia pentru administraţie publică să dea aviz negativ, iar Senatul să adopte propunerea prin aprobare tacită? Simplu: printr-o manevră de procedură iniţiată de un lider al majorităţii PDL din Senat. Propunerea de împărţire a României pe regiuni a trecut de Senat fără dezbatere sau discuţie publică, deşi e o chestiune de interes naţional şi priveşte soarta a milioane de români.
Mai puţin a progeniturii generalului Geoană din CC al PCR. Prin regionalizarea propusă în 2009, actuala majoritate parlamentară: PDL, UDMR, UNPR şi minorităţi destramă teritorial România.


Terenurile româneşti din Macroregiunea V au fost deja înstrăinate ungurilor prin acte false
Andrei Cochior din Sfântu Gheorghe - Covasna a trimis, cu nr. 15457/2010, Comisiei Locale pentru stabilirea drepturilor de proprietate asupra terenurilor din comuna Arcuş, municipiul Sfântu Gheorghe şi cu nr. 4100/2010 Prefecturii judeţului Covasna un memoriu din care cităm: …”Conform Monitorului Oficial 155 din 1930, Regele Carol al II-lea a promulgat Legea privind exproprierea terenului în suprafaţă de 1022 ha şi 6262 mp situat în comunele Sfântu Gheorghe şi Arcuş, judeţul Trei Scaune, necesar pentru Centrul de Instrucţie al Infanteriei.


Exproprierile au fost făcute în virtutea art. 17 din Constituţia aflată în vigoare la acea dată, în interesul apărării ţării, pentru executarea exproprierii Ministerul Armatei fiind autorizat a da proprietarilor expropriaţi, terenuri în suprafeţe egale în împrejurimile localităţilor Sfântu Gheorghe şi Arcuş, iar pentru proprietarii care nu au consimţit terenuri la schimb, Ministerul Armatei a fost autorizat a expropria potrivit dispoziţiilor Legii maghiare XXXXI din 1881 (suprafeţele de teren achitate în numerar/schimb de teren). Legea s-a votat în Adunarea Deputaţilor la 4.06.1930 şi s-a adoptat cu unanimitate de voturi.


Conform documentelor, suprafaţa de 1.022 ha şi 6.262 mp, plus alte suprafeţe pe care le administra Ministerul Armatei, aparţineau statului român şi Ministerului Armatei, acum Ministerul Apărării Naţionale, fiind bunuri de interes public naţional”. Cochior solicita detalii despre cum, după Revoluţie, aceste mari suprafeţe de terenuri au trecut din proprietatea statului, a Ministerului Apărării Naţionale, în proprietatea unor persoane fizice sau juridice din România sau Ungaria, a Bisericii Unitare, Reformate şi Romano-Catolice şi actele juridice care au stat la baza acestor transferuri.


Primarul Antal Arpad Andraş din Sfântu Gheorghe şi prefectul Gyorgy Ervin au răspuns că nu deţin astfel de informaţii (sic!)
Demonstrăm că primarul şi prefectul UDMR din Sfântu Gheorghe au încălcat jurământul dat României la instalarea lor în funcţie, contribuind la înstrăinarea unor terenuri româneşti unor cetăţeni unguri, prin falsificarea actelor de proprietate.


Astfel, Carol al II-lea, prin graţia lui Dumnezeu şi voinţa naţională, Rege al României, a aprobat publicarea în Monitorul Oficial 155/15.07.1930 paginile 5429-5439 a „Legii 660 relativă la exproprierea terenului în suprafaţă de 1.022 ha, 6.262 mp, situat în comunele Sf. Gheorghe şi Arcuş, judeţul Trei Scaune, necesar pentru centrul de instrucţie al infanteriei”, votată şi adoptată de Adunarea Deputaţilor (vicepreşedinte Pompiliu Ioaniţescu) la 4.06.1930 cu unanimitate de 120 de voturi şi de Senat (vicepreşedinte T. Simionovici) la 19.06.1930 cu majoritate de 86 voturi, contra 3. Legea a fost contrasemnată de Ministrul Armatei, General de Divizie Adjutant Nicolae Condeescu, Ministrul de Interne, Dr. Al. Vaida Voevod şi Ministrul Justiţiei Gr. N. Iunian. Exproprierea s-a făcut cu scopul de utilitate publică în interesul apărării ţării.


În Anexa cu Tabloul A sunt 81 persoane din Sfântu Gheorghe cu 557 ha şi 1.462 ari, iar în Anexa cu Tabloul B sunt 400 persoane din Arcuş cu 465 ha şi 4.800 ari. Ele au fost despăgubite în urma unor hotărâri judecătoreşti fie cu terenuri la schimb, fie cu bani (1.503.001 lei). Tribunalul judeţului Trei Scaune a pronunţat Sentinţa 1124/1932 prin care a stabilit sumele de bani cu care Ministerul Armatei va despăgubi 231 proprietari expropriaţi şi Sentinţa 1210/1933 prin care a stabilit sumele de bani cu care Ministerul Armatei va despăgubi alţi 93 proprietari expropriaţi.


În Monitorul Oficial s-au publicat tabele cu numele şi prenumele expropriatului, numărul cărţii funciare, numărul de top, felul terenului, suprafaţa expropriată, suma cuvenită ca despăgubire, numele şi prenumele persoanelor care au primit bani şi sumele primite de fiecare în parte. La Valea Crişului-Arcuş figurează alte 68 persoane care au cedat pentru Poligonul Armatei 103,95 ha. În 2003 Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, prin Agenţia Domeniilor Statului (director Corneliu Popa), a încheiat un Protocol de predare-preluare a fostelor terenuri ale armatei (103,95 ha) cu destinaţie agricolă, din domeniul privat al statului, la Primăria Valea Crişului, Covasna (primar Silviu Ioachim).


În timp ce în perioada anchetei desfăşurate în Covasna s-au primit oferte mari de bani pentru a părăsi judeţul, în caz contrar fiind ameninţaţi cu moartea pentru a renunţa la investigaţii, preşedintele României dă lecţii televizate despre cum se bea wisky-ul cu gheaţă, iar ungurii îşi văd liniştiţi de construcţia unor splendide cartiere de vile pe terenurile româneşti ale MAPN procurate de ei pe căi ilicite, obţinând mult râvnita autonomie teritorială.

Mihai ANTOCI

 
SURSA:  http://www.ziarulatac.ro/investigatii-si-servicii-secrete/autonomia-din-tinutul-secuiesc-exista-deja
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #85 : August 05, 2011, 15:24:32 »

ŞI O GLUMĂ PRIMITĂ DE LA UN PRIETEN.

MI S-A PĂRUT BUNĂ ŞI O POSTEZ MAI JOS:


Este o uşurare să aflăm adevărul după atâtea şi atâtea studii conflictuale despre nutriţie.

1. Japonezii consumă foarte puţine grăsimi şi suferă de mai puţine atacuri de cord decât românii.

2. Mexicanii consumă multe grăsimi şi suferă de mai puţine atacuri de cord decât românii.

3. Chinezii beau foarte puţin vin roşu şi suferă de mai puţine atacuri de cord decât românii.

4. Italienii beau mult vin roşu şi suferă de mai puţine atacuri de cord decât românii..

5. Nemţii beau foarte multă bere, consumă foarte mulţi cârnaţi şi grăsimi şi suferă de mai puţine atacuri de cord decât românii.

CONCLUZIA: Mâncaţi şi beţi tot ce vreţi! Se pare că faptul că suntem români e ceea ce ne omoară..
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #86 : August 05, 2011, 19:30:09 »


Cum a ajuns planeta în pragul unei noi crize economice. Bursele din SUA aruncă lumea într-o nouă criză mondială. FMI a ajuns la fundul sacului 5 august 2011, 13:46 |  Autor: Ovidiu Marincea | 1335 afişări


Bursa de la Frankfurt resimte şi ea şocurile de pe pieţele financiare. Indicele DAX a scăzut cu peste 1100 de puncte în doar 8 zile de tranzacţionare.

America a strănutat şi din nou întreaga planetă a făcut gripă. Toată lumea se aştepta ca după ce Congresul american va majora plafonul de îndatorare a SUA, pieţele să se calmeze. Prăbuşirea burselor internaţionale reflectă însă situaţia gravă cu care se confruntă statele lumii.

Planurile de salvare ale statelor au eşuat pe linie ceea ce înseamnă că plata facturilor a fost doar amânată. Băncile centrale au luat cea mai proastă decizie, respectiv monetizarea datoriilor, după modelul american, iar acest lucru nu a făcut decât să coacă la foc mic o nouă criză economică mai acută decât cea din 2009.

China şi Japonia sunt lovite în plex, cele două superputeri fiind importanţi creditori ai SUA. Bursa japoneză a atins minimul de la marele cutremur de anul trecut, iar ministrul de Finanţe, Yoshihiko Noda, face un apel la sinceritate, la o discuţie cu cărţile pe faţă despre criza datoriilor şi problemele economice ale SUA.

Europa tremură, criza datoriilor din Grecia, Italia, Spania şi Portugalia agravând şi mai mult situaţia. Banca Centrală Europeană a menţinut ieri dobânda-cheie la 1,5% pentru a ajuta băncile, oferindu-le lichidităţi, dar discursul încurajator al lui Jean-Claude Trichet nu a mai convins pe nimeni. Astăzi, preşedintele Franţei, Nicolas Sarcozy vorbeşte la telefon cu Angela Merkel, cancelarul german, şi cu premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero. Şeful statului francez va mai avea tot astăzi o rundă de discuţii cu preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet. La rândul săa, comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn, şi-a întrerupt concediul pentru a ţine o conferinţă de presă.

FMI nu mai are bani pentru a mai putea împrumuta statele cu sumele necesare. “Dacă vom continua să contribuim la pachetele de ajutor pentru statele Europene, atunci Fondul nu are suficiente resurse. […] Avem nevoie de un numar mai mare de DST-uri (drepturi speciale de tragere), a declarat, zilele trecute, referindu-se la banii împrumutaţi Greciei

Youssef Boutros-Ghali, şeful Comitetului Monetar şi Financiar Internaţional (CMFI) din cadrul FMI.

SURSA: http://www.adevarul.ro/financiar/economice-Bursele-SUA-mondiala-FMI_0_530347182.html
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #87 : August 07, 2011, 12:23:26 »

PIB-ul românesc e precum castravetele: conţine 51% inflaţie
de Ionut Balan in Dosare pe 22 Iulie 2011, 17:20

Niciun alt stat UE nu are mai multă inflaţie decât valoare adăugată în PIB-ul pe locuitor
PIB-ul pe locuitor nu se mai plasează la 6.500 de euro ca în 2008, ultimul an de creştere economică, ci s-a redus la 5.700 de euro în 2010, cu 100 de euro mai puţin decât în 2007. Totuşi dacă luăm ca bază de comparaţie PIB-ul pe locuitor al anului 2000 - 1.800 de euro -, s-ar putea trage concluzia că am rămas cu ceva de pe urma anilor de creştere economică, pentru că nivelul PIB sugerează că bunăstarea românilor s-a triplat. Cu alte cuvinte, dacă în urmă cu un deceniu 1.800 de euro/locuitor reprezentau o treime din PIB-ul Poloniei, de 4.900 de euro, acum 5.700 de euro echivalează cu două treimi din PIB-ul polonez de 9.300 de euro. Ceea ce ar dovedi că România a recuperat din decalajele faţă de primul val de estici care a aderat la Uniunea Europeană.
Din păcate însă, dacă eli¬mi¬năm influenţa preţu¬ri¬lor şi exprimăm PIB-ul în preţuri constante (ale anului 2000), se vede că PIB-ul nostru pe locuitor e tot la o treime din cel polonez, la fel ca în anul 2000. Mai mult decât atât, dacă se compară 5.700 de euro - PIB nominal pe lo¬cui¬tor cu 2.800 de euro - PIB real pe lo¬cuitor, se observă că cea mai mare par¬te a PIB-ului nominal e constitui¬tă de inflaţie (deflator), şi nu de PIB-ul real. Ceea ce arată, de fapt, că pe când Polonia aplica principiul „orice reformă are un cost infinit mai re¬dus decât absenţa ei”, România se a¬comoda treptat, de la încet la în¬ce¬ti¬şor, cu capitalismul. Şi în vremea când Polonia avea şomaj de două ci¬fre şi inflaţie dintr-una singură, în Ro¬mânia era exact pe dos. La ei se chema terapie de şoc, la noi - eco-no¬mie socială de piaţă. Aşa că n-am scă¬pat de inflaţie nici în ziua de astăzi.

Statul - acest cårciumar hoţ
Niciun alt stat din Europa comunitară nu are mai multă inflaţie de¬cât valoare adăugată în PIB-ul pe lo¬cuitor precum România. În Slova¬cia, PIB-ul real din 2010 s-a pla¬sat la 6.500 euro/locuitor, iar cel nominal la 12.100, ceea ce atestă că partea de PIB real e majoritară. La fel este şi în Cehia (8.000 vs 13.800) ori Bulgaria (2.700 vs 4.600). Dar şi în Estonia (6.700 vs 10.800), Ungaria (6.200 vs 9.800), Letonia (5.400 vs 8.000), Li¬tua¬nia (5.800 vs 8.300) sau Slovenia (13.700 vs 17.600) cantitatea de PIB real e mai mare. Iar în state precum Germania, Finlanda sau Suedia „concentraţia” de PIB real e de 90% sau peste. Asta fără a mai pune la so-coteală Marea Britanie, unde PIB-ul real îl depăşeşte pe cel nominal.
Pe un astfel de model poate că ar trebui să meargă şi România. De ce doar deficitul bugetar să fie limitat prin Constituţie? De ce nu şi datoria publică, inflaţia şi dobânzile la îm¬pru¬muturile pe termen lung? An¬co¬rând principalele criterii de la Maas¬tricht în Legea fundamentală, Româ¬nia ar putea asigura coerenţa politicilor şi un ritm susţinut al refor¬me¬lor, astfel încât adoptarea euro să devină posibilă la o dată cât mai apropiată de 2015, după cum recomanda guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Iar o variantă care să sintetizeze într-un singur obiectiv calitativ efectul respectării reperelor de la Maastricht ar fi impunerea condiţi¬o¬na¬lităţii ca PIB-ul real să fie mai ma¬re decât cel nominal. În acest fel s-ar impune, implicit, un obiectiv de productivitate - principala problemă de care suferă România.
Bani mulţi, prosperitate puţină
După un deceniu de creştere economică, România se poate lăuda, aşadar, mai mult cu inflaţia decât cu PIB-ul. Şi atunci, cum putem vorbi de dezvoltare durabilă, dacă ceea ce s-a clădit se bazează în cea mai mare parte pe creşterea preţurilor active¬lor?! Schimbând perspectiva, de la preţurile caselor la investiţii şi eco¬no¬misire, se observă că acestea sunt scăzute, ceea ce face ca economia noas¬tră să nu genereze productivitate. Economia ar fi putut genera pro¬ductivitate dacă ar fi fost aşezată pe fundamente economice solide. Dar atunci când îţi apreciezi ani în şir moneda din „poignet”-ul BNR, pentru a arăta că ai mai puţină in¬fla¬ţie, deşi te găseşti într-o stare neîntreruptă de deficit (extern, fiscal sau cva¬sifiscal, tot deficit se numeşte), ce fundamente poţi pune?!
În situaţia în care profiturile ob¬ţi¬nute în România au plecat spre pa¬ra¬disurile fiscale, investiţiile direct productive realizate au fost puţine, la fel ca veniturile la buget, dar în schimb s-au ridicat imobile cu banii reveniţi din „off shore”-uri pentru a fi „spălaţi” şi apretaţi. Cu alte cuvin¬te, în loc ca banii să fie plasaţi în afaceri solide, pentru a genera mai multă producţie de export sau pentru a substitui mărfuri din import, antreprenorii au preferat să dărâme fabrica deţinută pentru a se construi, pe terenul viran, blocuri. În fi¬nal, s-a văzut, de-a lungul anilor de inflaţie ecranată de aprecierea leului, o eco¬no¬mie care s-a specializat în sectoare devenite rentabile datorită fluxurilor de monedă străină, care au asi¬gu¬rat lichiditatea şi desfacerea pe cre¬dit. Numai că în momentul în ca-re banii nerezidenţilor au încetat să mai vină, s-a văzut că aveam un PIB mare, dar nelichid, care ar trebui să se restrângă acum spre nive¬lul de li¬chiditate rămas pe piaţă du¬pă repatrierea capitalurilor străinilor.

Economia „informală” pune frånă şomajului
Şi, din nefericire, în România, la un moment dat, una dintre cele mai ample inflaţii din UE a fost asociată cu recesiune şi deficit bugetar. Cu pre¬cizarea că o singură ţară din UE mai consemna o asemenea „pleia¬dă”, vădind adânci probleme structurale: Grecia. Dar nu statul elen are cea mai proastă structură economi¬că din UE, ci noi. Asta pentru că pe Grecia o salvează economia subte¬rană înfloritoare. Deşi cei care pres¬tează activităţi „la negru” nu plătesc impozite, ei oferă lichiditate, împrumută statul. În schimb, în România, unde economisirea e mult mai re¬du¬să decât în Grecia, statul face orice să aducă la suprafaţă economia informală, fără să realizeze că se expune riscului ca activitatea care face obiectul impunerii să nu mai fie prestată.
În situaţia în care încearcă să ta¬xeze din toate poziţiile o economie care n-a crescut pe productivitate, ci pe reevaluări de active, statul nu fa¬ce decât să-i decapitalizeze pe puţinii generatori de productivitate, cum ar fi exportatorii. Şi fiscalitatea nu este singura metodă utilizată pentru a „subtiliza” exportatorilor sau „căp¬şu¬na¬rilor” o parte din „substanţa” ce se doreşte a fi redistribuită spre alte zo¬ne, cum ar fi cea a clientelei po¬li¬tice, ci şi fluctuaţiile de curs.

Fabrici „convertite” în imobiliare
Apropo de „căpşunari”. Dacă ro¬mânii care lucrează în străinătate ar reveni mâine în ţară, rata şomajului pe care Emil Boc a redus-o în ulti-mele zile de mandat de ministru al muncii sub 5%, probabil că ar creşte de 3-4 ori. Şi atunci noul ministru al muncii, Sebastian Lăzăroiu, ar fi con¬strâns să micşoreze perioada de acordare a ajutorului de şomaj la o săptămână pentru a duce din nou rata la 5%. În 2001, anul în care s-a dat startul migraţiei la muncă în străi¬nătate, respectiva rată se plasa sub 9%, dacă muncitorii din străină¬tate s-ar reîntoarce rata ar urca la 15-20%, ceea ce demonstrează câte lo¬curi de muncă s-au distrus în Ro¬mâ¬nia în ultimul deceniu şi confirmă ideea că majorarea PIB s-a bazat în proporţie covârşitoare pe creşterea preţurilor activelor.
Pentru locurile de muncă lipsă se fac vinovate evident povara fisca¬lă, în¬mulţirea reglementărilor, care ge¬ne¬-rează restricţii pentru mobilitatea forţei de muncă şi costuri pa¬ra¬fis¬ca¬le, dar şi aprecierea leului. Întă¬ri¬rea monedei româneşti, în pofida fundamentelor economice, a stimulat cre¬di¬tul în valută şi achiziţia de imobile. Găsindu-se în imposibilitatea de a-şi putea micşora costurile în aşa fel în¬cât să facă faţă unei apre¬cieri masive a leului, mulţi exportatori au fost puşi în situaţia să demo¬leze fabrica deţinută şi să vândă te¬re¬nul pentru a se construi pe el blocuri...
Numai că specializarea econo¬miei în sectoare devenite rentabile da¬torită fluxurilor de monedă străi¬nă costă locuri de muncă, acum, când finanţările s-au întrerupt. Nu mai avem nici fabrici, nici bani pentru a ridica imobile, iar PIB-ul nostru pe locuitor conţine cea mai mare lipsă de productivitate din întreaga Uniune Europeană.

Detalii tehnice
PIB-ul nominal măsoară valoarea bunurilor finale în preţurile curente ale perioa¬delor de calcul. PIB-ul real reflectă modificarea producţiei fizice în economie prin exprimarea tuturor bunurilor finale produse în diferite perioade de timp în preţurile unui an de referinţă, numite preţuri constante sau comparabile (în cazul datelor afişate pe site-urile INS şi Eurostat anul de referinţă este 2000).
Deflatorul PIB reprezintă raportul dintre PIB-ul nominal şi PIB-ul real şi este o măsură a inflaţiei în perioada care începe cu anul de bază şi se încheie cu anul de calcul.

SURSA: http://www.sfin.ro/articol_23922/pib-ul_romanesc_e_precum_castravetele_contine_51_inflatie.html
Memorat
 • DAN PERJU
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7287
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #88 : August 07, 2011, 12:41:52 »

 

URMARE A HOTARARILOR LUATE DE PRESEDINTII (REPREZENTANTII) ORGANIZATIILOR DE REVOLUTIONARI IN CADRUL COLEGIULUI REVOLUTIONARILOR (IN FORMAT EXTINS) DESFASURAT LA SALA DALLES IN DATA DE 25.07.2011, PRIVIND ORGANIZAREA UNUI CONGRES EXTRAORDINAR IN LUNA AUGUST 2011, SSPR PRECIZEAZA FAPTUL CA SPRIJINA ACEASTA ACTIUNE A ORGANIZATIILOR DE REVOLUTIONARI.

 

 

IN ACEST SENS, SUNT INVITATE, IN DATA DE 08.08.2011 ORA 10.30 LA SEDIUL SSPR, ASOCIATIILE DE REVOLUTIONARI, PRIN PRESEDINTII (REPREZENTANTII) NOMINALIZATI IN TABELUL ANEXAT, IN VEDEREA STABILIRII DETALIILOR CU PRIVIRE LA ORGANIZAREA ACESTEI ACTIUNI, A DATEI DE DESFASURARE, PRECUM SI A MODULUI IN CARE SSPR POATE SPRIJINI IN CELE MAI BUNE CONDITII ACEASTA ACTIUNE.

 
Vezi fisierul atasat
Memorat
 • mercurie
 • Vizitator
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #89 : August 07, 2011, 13:16:07 »

Oameni buni, eu frecventez constant si cat pot de profund lumea crestin ortodoxa - manastiri, schituri, biserici, mari sau mici duhovnici... Nu mai vorbesc de lumea necrestina, vorbesc doar de cea crestina... Sunt atat de speriati de marasmul din tara si de faptul ca vor fi dati afara 10.000 de politisti, ca au inceput sa se gandesca sa-si achizitioneze arme, sa-si apere familiile ! Toti vorbesc de pericolul reprezentat de clanurile interlope ! Basescu nu s-a tinut de cuvant cand a anuntat ca va anihila clanurile interlope. Ba situatia este inversa ! 
Memorat
Pagini: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 424
Schimbă forumul: