Main Content:

Pagini: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 424

TREBUIE SĂ ŞTIM

Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #105 : August 13, 2011, 11:33:20 »

 Shocked

 " De ce a doua recesiune o sa doara mai rau ca prima     
Foto: Arhiva 
Set cesti de cafea - Doncafe2 RON 
 
In timp ce economistii se contrazic pe tema posibilitatii intrarii economiei americane intr-o alta criza, toata lumea este de acord intr-o privinta: o noua recesiune ar fi mult mai dificila decat prima si ar fi mult mai greu sa iesim din ea.

Motivul? In urma gravei recesiuni din 2008, nu mai exista resurse pentru a face fata unei alte prabusiri de acest gen, sustin analistii.

"Pornim de la o situatie foarte slaba din punct de vedere economic. Nu se va resimti drept o noua recesiune, ci o vom simti ca o pe o depresiune", a explicat Mark Zandi, economist sef la Moody's Analytics.

Din cauza vanzarilor masive care au avut loc pe burse in aceste zile, ce au condus la prabusirea indicilor bursieri din intreaga lume, Zandi a revizuit in crestere riscul de a intra intr-o noua recesiune, de la 25 la 33 la suta.

De asemenea, alti economisti intervievati de CNN Money si-au revizuit estimarile, media fiind de 25 la suta, fata de un risc de numai 15 procente, in urma cu trei luni, majoritatea facand acest lucru in ultimele zece zile.

Principalul motiv a fost imensa scadere a preturilor actiunilor, dar si retrogradarea ratingului Statelor Unite de catre agentia de evaluare financiara Standard & Poor's.

"Corectia din pietele bursiere majoreaza riscul de intrare in recesiune din cauza impactului negativ pe care il are asupra averilor si a increderii investitorilor", a precizat Sal Gautieri, economist la BMO Capital Markets.

Chiar si dupa o crestere a indicelui Dow Jones, in urma anuntului facut de Federal Reserve privind pastrarea ratei dobanzii de politica monetara la un nivel foarte mic, cei mai importanti indici bursieri americani au pierdut peste 11 procente din valoare, in ultimele 12 zile de tranzactionare.

Prabusirea burselor nu inseamna, neaparat, o noua recesiune. S-a reusit evitarea acestui lucru dupa crahul bursier din 1987. "Scaderile preturilor actiunilor sunt, de multe ori, indicatori eronati ai unei posibile recesiuni viitoare", a explicat David Berson, economist sef la BMI Group.

Insa, avand in vedere starea fragila a redresarii economice, socul unui nou crah bursier, rezultand in pierderea averilor, ar putea fi factorul declansator. "Conteaza foarte mult in ce situatie se afla economia in momentul cat este lovita de astfel de socuri. Daca toata lumea se opreste din cheltuit, este reteta perfecta pentru o recesiune lunga si dureroasa", a comentat Zandi.

Majoritatea economistilor spune ca nu se ingrijoreaza din cauza deciziei S&P, insa sustine ca orice vesti proaste, din acest moment, crest riscul unei recesiuni, deoarece retrogradarea a avut un impact psihologic important, mai ales la nivelul increderii consumatorilor.

Guvernele nu au cum sa contracareze recesiunea 2.0

A doua recesiune ar fi mai grea decat prima din mai multe motive. In primul rand, economia globala este mai vulnerabila decat in 2007, la inceputul primei recesiunii. De fapt, starea economica globala nu a mai fost atat de slaba de la terminarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

De exemplu, in Statele Unite, cea mai mare putere economica, rata somajului a ajuns la 9,1 la suta, fata de 4,7% cat era in noiembrie 2007. In plus, din cauza faptului ca multi americani au incetat sa-si mai caute un job, numarul persoanelor cu un loc de munca este la cel mai scazut nivel din ultimii 28 de ani.

Valoarea proprietatilor imobiliare este in continua scadere si, in ciuda faptului ca productia si-a revenit, industria este cu 18 la suta sub nivelul dinainte de recesiune.

"Motivul pentru care nu am intrat in depresiune economica in urma cu trei ani a fost raspunsul prompt al autoritatilor", a spus Dan Seiver, profesor de finante la Universitatea din San Diego. "Dar, de data aceasta, nu vom asista la asa ceva", a adaugat el.

Astfel, in cazul unei noi recesiuni, instrumentele de "lupta" ale guvernelor nu doar ca sunt mai slabite,dar functiona la fel e bine ca prima data ,au concluzionat analistii." sursa ziare.com
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #106 : August 13, 2011, 11:44:58 »

Mare dreptate ai Colaborator .Toate aceste lucruri ar trebui notate de catre sefii de asociatii si aduse la cunostinta la Congres daca o mai fi vreunul in august sau septembrie.Legea e clara dar nu e respectata.Contestatiile, daca sunt trebuiesc solutionate de CPRD punct si iar .Daca se doreste arhivarea in sistem electronic s-o faca cineva care sa si raspunda de Dosare ca iar ne trezim cu dosare incomplete sau chiar lipsa.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #107 : August 13, 2011, 14:38:26 »


 ",, Ţinta de căpetenie a acţiunilor noastre este să slăbim spiritul public al creştinilor prin critică, să-i facem să-şi piardă obiceiul de a cugeta adânc, deoarece gândirea profundă dă naştere împotrivirii fata de noi (…). Pentru a dezbina şi a câştiga opinia publică, trebuie să o buimăcim răspândind din diferite părţi şi vreme îndelungată atâtea păreri care se bat cap în cap, încât creştinii se vor pierde în labirintul acesta şi vor sfârşi prin a considera că este mult mai bine să nu ai nici o părere în politică"

(deja au reuşit, asaltaţi de atâtea informaţii contradictorii, mulţi români au ales să nu îşi exercite dreptul de vot).
,, De la noi porneşte teroarea care a cotropit totul.(…)Toate Statele, în urma acestor uneltiri abile, cer linişte, sunt gata să jertfească totul pentru pace, dar noi nu le vom da pace atâta timp cât ele nu vor recunoaşte deschis şi cu umilinţă Guvernul nostru Suprem. (…) Poporul a început deja să strige că trebuie să se rezolve problema sociala cu ajutorul înţelegerii internaţionale. Împărţirea poporului în partide i-a pus pe toti la dispoziţia noastră deoarece, pentru a susţine o luptă pentru putere, trebuie bani, iar banii sunt toţi sub controlul nostru

"
,,Aduceţi-vă aminte ca guvernele si popoarele nu văd decât aparenţa, înfăţişarea de la suprafaţă a lucrurilor.(…) Votul public, din care am facut arma ridicării noastre la putere şi cu care i-am obişnuit pe oameni prin diferite uniuni si tovărăşii), îşi va juca o ultimă dată rolul, pentru a exprima dorinţa întregii omeniri de a ne cunoaste mai de aproape înainte de a ne judeca. Iată de ce trebuie sa împingem toata lumea la votul public, fara deosebire de clasa si de cens electoral, pentru a putea întrona absolutismul majoritaţii, pe care nu-l poţi obtine de la clasele censitare inteligente

".
,, Am înlocuit pe guvernator cu o caricatură a guvernului, cu un preşedinte luat din mulţime, din mijlocul creaturilor noastre, al sclavilor noştri. Vom putea introduce fără teama anumite schimbări ce ne vor fi favorabile nouă, de care nu va răspunde decât această creatura a noastră care va fi o marioneta. Ce ne pasa nouă dacă rândurile celor ce aleargă dupa putere vor deveni mai rare sau dacă se vor produce, în lipsa de preşedinţi, încurcături capabile de a dezorganiza în întregime ţara?

(vezi cazul Ucrainei). Pentru a ajunge la acest rezultat, care ne avantajează, vom unelti şi manevra alegerea de prşsedinti care au în trecutul lor o pată ascunsă (Adrian Năstase are chiar mai multe) Teama de o asemenea descoperire, dorinţa proprie fiecărui om odată ajuns la putere de a-şi menţine privilegiile, foloasele şi onorurile legate de noua sa condiţie, vor face din aceştia servitorii credincioşi ai poruncilor noastre".
,, Popoarele, obosite de neorânduielile si caracterul usuratic al conducatorilor lor, vor ajunge sa strige: "Alungati-i si dati-ne un rege universal, care sa ne poata uni pe toti si sa distruga cauzele neînţelegerilor noastre: graniţele naţiunilor, religiile, calculele Statelor; un rege care să ne dea acea pace şi acea siguranţă pe care nu o putem obţine de la conducătorii şi reprezentanţii noştri."

Ştiţi foarte bine că, pentru a face posibile asemenea dorinţe, trebuie să tulburăm în asemenea mod neîntrerupt, în toate ţările, legăturile dintre popor şi guvern pentru a ajunge să obosim întreaga lume prin dezbinare, duşmănie, ură şi chiar prin martiraj, foamete, răspândirea bolilor, pentru ca creştinii să nu vadă altă scăpare decât aceea de a recurge la suveranitatea noastră absolută si întreagă"


Aceste planuri dezvăluie temerea cea mai mare a francmasoneriei şi motivul pentru care suntem noi prigoniţi acum: ,,O alianţă trainică între toţi creştinii din lume ne-ar putea opri oricând, spun ei şi continuă plini de orgoliu prostesc, dar acum noi ştim că suntem scutiţi de această primejdie prin rădăcinile adânci de neînţelegere pe care nu le mai poate nimeni smulge din inima creştinilor".


Toate aceste lucruri ar trebui privite cu luciditate, a nu le cunoaşte sau a le ignora cu bună ştiinţă înseamnă a le face jocul celor care plănuiesc din taină instaurarea Noii Ordini Mondiale. A ne retrage din viaţa socială şi publică ar avea aceleaşi efecte. Nu indiferenţa sau revolta, ci uniunea, iubirea şi compasiunea alături de credinţa în Dumnezeu ne vor ajuta să reuşim. Este încurajator faptul că Traian Băsescu replică ferm la toate comparaţiile deplasate care se fac în această perioadă cu Ucraina şi nici nu promovează apelurile disperate către Uniunea Europeană!

Avem convingerea fermă că poporul român poate depăşi aceste evenimente recurgând la bunul-simţ credinţa şi înţelepciunea tradiţională românească. Pentru aceasta însă trebuie să fim lucizi şi să nu ne mai lasăm manipulaţi!


 
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #108 : August 14, 2011, 01:01:26 »

Sfartecarea trupului tarii urmeaza pasii marunti ai Germaniei+Ungaria, pe de-o parte si ai Israelului, pe alta parte, care si-a indeplinit misiunea: ne-a cumparat deja. Precum stiti, Prim-ministrul Israelului a raportat in Kneset ca misiunea de a cumpara Romania a fost indeplinita.
 
Subject:
Reactie la Rosia Montana - trimiteti mai departe.
Pentru ca urmasii nostri sa mai afle vreodata cine au fost stramosii al caror sange le curge in vene , Trimiteti mai departe !
Doina Cociorvei
 
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Mai jos este un material care TREBUIE SA CIRCULE. E singura forma de protest deocamdata. Sunt informatii despre Rosia Montana si despre valoarea ei fizica, despre valoarea spirituala a zonei si mai ales despre valoarea romanului si a Romaniei, aici si in lume. Am decis sa anexez citeva fotografii facute de subsemnatul in zona acum circa 3 ani.
AM VAZUT GALERIILE DACO-ROMANE DE PESTE 2000 DE ANI! EXISTA! NU SUNT O MINCIUNA!
Acolo se ascunde un tezaur urias ce nu va putea fi masurat nicicind in bani! Am gasit ghidul local recomandat (clandestin, in soapta, la ureche! - dureros!) care stie foarte multe (nu din presa!) si care ne-a dus in adincurile pamintului. Si mai ales ale istoriei. Si cind am iesit la suprafata ne-am dat seama in ce hau fara fund de fapt suntem pe cale sa fim aruncati.
Cezar Aanicai
Iasi , mai 2010
" ...Rosia Montana este cea mai veche localitate din Romania , atestata de la anul 131 dupa Hristos.
..De-a lungul istoriei, ispita aurului a atras aici toate neamurile Europei, facand din Rosia un orasel cosmopolit.
..Din Rosia s-au ridicat, de-a lungul timpului, multi luptatori ardeleni, cum au fost Simion Balint, George Gritta, luptator in revolutia de la 1848, alaturi de Avram Iancu..
..In Rosia, stradutele inguste si pietruite, casele de patrimoniu, construite in stil baroc de arhitecti italieni (Strada siciliana), in urma cu aproape doua sute de ani, te transporta in alt timp..
...Ultimele 330 de tone de aur si 1680 de argint vor sa fie exploatate, pana la ultima roca de minereu, de compania Gold Corporation, careia i-a fost concesionata exploatarea.

..Doar douazeci de mii de dolari pe an plateste statului roman compania Gold Corporation, chiria pentru concesiunea a 520 de kilometri patrati, inima de aur a Apusenilor.
Concesiunea s-a facut pe 20 de ani, din 1997, deci ar mai fi inca sapte ani de-acum incolo.
..Vedem zilnic cum angajatii companiei intra in galerii, sub pretextul ca iau probe si fac masuratori, pana ce vor incepe oficial exploatarea, dar nimeni nu-i controleaza daca iau sau nu iau aur de-acolo...
..Uraniul ni l-au exploatat rusii in totalitate, iar acum vom ramane si fara aur, daca romanii nu se trezesc la timp.

De la Bucuresti sau din alta parte a lumii nu-si dau seama de dimensiunile reale ale tragediei de la Rosia Montana , iar cand vin aici si afla adevarul, sunt izbiti de anormalitatea acestei situatii, de lipsa de reactie a Guvernului si a administratiei locale, fata de aceasta stare de lucruri.
Toti scriu acolo ca nu-si pot inchipui ca vestigiile istorice, galeriile romane, bisericile si cimitirele istorice, bucati intregi de munte s-ar narui intr-un iaz de cianura.

Toti ne incurajeaza sa rezistam! Toti vor sa fie de folos cu ceva, un lucru cat de marunt. Solidaritatea aceasta de la om la om face mai mult decat orice gest politic din departare, si acesta indelung asteptat.

"Rezistati! Rezistati!" ne indeamna toata lumea, dar nu e usor, sa stiti, sa-ti traiesti viata ca in vitrina, observat, filmat si fotografiat tot timpul, pandit din fata casei, spionat obstructionat in orice faci sau ai intentia sa incepi. E o tensiune continua care slabeste numai de vineri dupa amiaza pana luni dimineata, atunci cand "observatorii" Gold-ului se aduna de pe ulite, unde se plimba in costumele lor spilcuite si cu ochelari negri la ochi,
plini de emfaza (vezi Doamne, au cumparat aproape tot si ei sunt stapanii Rosiei), si pleaca cu masinile lor scumpe in week-end. Abia atunci, noi putem sa lasam garda jos si sa traim, sa ne strigam bucuriile sau sa ne plangem necazurile, pe un ton de normalitate.

Si cum sa nu ravneasca la aurul Apusenilor, cand in el sunt, in procente mai mari decat oriunde in lume, si metalele rare atat de cautate de industria constructoare de nave spatiale: titan, vanadiu, wolfram, molibden.

Daca macar un singur om va ramane aici si nu-si va vinde proprietatea, compania nu va putea sa treaca peste el. Cred cu tarie ca nu ne luptam cu morile de vant si ca lupta noastra nu e in zadar.Nu se poate sa scoti o localitate in afara existentei, pentru ca vrea o companie straina sa le ia acest drept in numele lacomiei. Daca litigiul cu Gold ar mai tine o suta de ani, rezistenta Rosiei s-ar stinge, treptat. Probabil, asta urmareste compania. Poate daca romanii si-ar lua un petic de pamant pe dealurile acestea si nu l-ar ceda in ruptul capului, atunci ei nu vor avea sorti de izbanda, in vecii vecilor. Iata, membri ai organizatiei mondiale "Green Peace" si-au cumparat loturi fie si de cativa metri patrati in Rosia Montana, pe care nu le vor vinde companiei cu nici un pret, ba chiar au confectionat tablite pe care scrie: "Aceasta proprietate nu este de vanzare", pe care le-au impartit rosienilor, ca sa descurajeze orice tentativa a companiei de a-i ispiti sa ii vanda casele. Acum, Gold Corporation (Gabriel Resources si alte companii subsidiare dupa care se ascunde) si-a angajat cea mai mare companie de publicitate din Bucuresti, a regizorului Bogdan Naumovici, ca sa le faca propaganda proiectului minier de la Rosia Montana. Chiar daca mult prea tarziu, reclama a fost oprita,
in cele din urma, pentru minciunile continute in ea. O lovitura dura pentru companie.

Avem nevoie de exprimarea solidaritatii cu lupta noastra. Sa vina aici cei care cunosc drama noastra, sa ne sprijine moral, sa aratam Gold-ului ca nu suntem asa putini, ca avem si pe altii de partea noastra. Sa facem si noi actiuni de intimidare, asa cum fac ei, nu doar sa tacem si sa inghitim. Noi suntem vreo 20 de familii, ultimii luptatori impotriva Gold-ului, care nu vom pleca nici in ruptul capului. Oricati bani ne-ar da, cu orice ne-ar tenta, noi nu plecam. Mie sa-mi dea America toata sa fie a mea, si eu nu plec din Rosia Montana ."
Eugen Cornea, capetenia rezistentei antigoldiste de la Rosia Montana

am fost astazi la o intalnire cu profesori universitari si alti oameni pregatiti in diferite domenii care-si  bat capul cum sa salveze muntii Apuseni de explatare si de distrugere totata. Sincer, nu pot sa stau nepasatoare la ce se intampla si simt ca daca eu nu ma ridic,tu nu te ridici, ala nu se ridica, nu ne ridicam cu totii, tragedia se va intampla si nepasarea de acum ne va costa enorm.
Oamenii sunt constienti de amploarea situatiei de faptul ca astia care ne conduc stau sluj in fata banilor,ca au vandut tara pe nimic.
In principiu, s-a recunonsut ca sunt multi Romani care vor bine, dar care nu il pot realiza, pentru ca, urmare a manipu larii,  au reusit astia sa ne demoralizeze si sa ne dezbine.
Fiecare invitat, specialist pe felia lui a vorbit despre efectele, numai negative, ale explaotarii miniere  pe care vor sa o inceapa la Rosia Montana.
Prof. univ. dr. Ion Brad - membru al Academiei Oamenilor de Stiinta, biochimist a explicat clar care sunt efectele cianurilor rezultate din exploatare asupra organismelor vii: moarte sigura pentru mediu plante, animale si oameni pe o raza de sute de km (inclusiv in tarile vecine)
din cauza vaporilor de cianura care se ridica in aer

Prof. dr. Vasile Boroneant, istoric, a povestit despre valoarea siturilor dacice, a galeriilor romane vechi de peste 2000 de ani si despre pierderea identitatii Poporului Roman si a intregului sau certificat de nastere Dacic

S-a vorbit despre faptul ca asta este Rezarva strategica de aur a Romaniei, de care se stie de mii de ani, pe care dacii au exploatat-o cu masura si pe care au lasat-o mostenire urmasilor pt gestionaterea independenta a Poporului Roman si despre faptul ca in Muntii Apuseni pe langa cea mai mare rezerva de aur si argint din europa, aur de o calitate ridicata, mult superioara, ar fi si o rezerva uriasa de wolfram metal mai scump decat aurul si mult mai pretios, greu de gasit, foarte necesar,  in industria militara si spatiala si in economie in general

sunt multe care se invart in jurul regiunii Apuseni pe care vor sa ii distruga e plin de zacaminte, si pe toate vor sa le exploateze, statul roman primeste  nimic, adica 1 miliard de dolari in 20 de ani de exploatare, adica  15 %  iar  explatatorii  iau restul de  85 %, si lasa in urma distrugeri istorice, ecologice, umane, NATIONALE , economice inestimabile

Pentru pamantul asta au murit Dacii, au murit marii Domnitori Romani, milioane de Romani de-a lungul secolelor ca sa il apere de asupritori
si ca sa il dam noi degeaba astazi.

Pasivitatea o sa ne coste scump!

Eu cred ca nu putem sta indiferenti fata de mostenirea pe care o avem, care e a noastra, nu a canadienilor sau a altora. E ca si cum vine unu sa iti ia casa cu tot ce ti-au lasat parintii, pamantul, hainele, amintirile, si tu te uiti la el cum o face si il lasi in pace.

Ce e de facut? Cum putem incepe sa ajutam?

Cred ca trebuie, in primul rand, ca toata lumea sa afle despre asta sa afle adevarul. Oamenii nu stiu ce se intampla. Apoi, impreuna, oamenii trebuie sa spuna NU !!

Pentru asta rebuie sa ne gandim repede, pentru ca nu e timp, la ce anume putem sa facem, cum putem sa contibuim cu resursele pe care le avem. Si aici ma gandesc sa punem in aplicare totul pentru scopul asta care ne priveste direct. sa punem in miscare pe toata lumea
pe care o cunoastem, care, la randul ei va angrena mai departe alte roti.


Doamne ajuta!

"Schimb de articole" cu fosta vp a Asociatiei 21 Decembrie 1989 - Bucuresti, doamna Carmen, care reproduce mesajul de mai sus citand portalul. Dansa a postat un articol din aceeasi zona de interes, cu nimic mai putin alarmant (din "Formula AS"), pe forumul Asociatiei 21, http://asociatia21decembrie.ro/phpBB2/viewtopic.php?t=57&start=15.

"Societatea civila" imbraca uniforma Gold Corporation

La sfarsitul lunii trecute, in Bucuresti, a fost lansat un asa-zis "Grup de Sustinere al Proiectului Rosia Montana", dupa modelul grupului de oameni de stiinta "independenti", condus de academicienii mercenari Theodorescu si Vulpe.

Iata cum suna bombasticul comunicat preluat de ziarele si televiziunile de casa ale corporatiei aurifere: "In premiera in Romania, societatea civila se mobilizeaza pentru sustinerea unui proiect industrial de anvergura". Pentru mascarea noii manevre de manipu lare a opiniei publice, initiativa nu vine direct de la Gold Corporation, ci, vezi bine, de la "organizatii patronale, sindicale si ONG-uri", amintind de propaganda stalinista a anilor '50, cand oamenii muncii "participau", chipurile, la deciziile statului bolsevic. Ce au facut aceste asa-zise ONG-uri? Pur si simplu, "au studiat documentatia proiectului minier si au vizitat zona Rosia Montana". Si cu asta s-au edificat, intelegand ca proiectul este "viabil economic, respecta normele legislative si aduce importante beneficii...". Cum ar veni, este o capodopera de proiect, ce trebuie realizat, fireste, "cat mai rapid", cu sprijinul cozilor de topor locale si nationale. Membrii Grupului sunt, de fapt, aceleasi false ONG-uri infiintate de Gold Corporation, aceiasi primari si consilieri locali, aflati in conflict de interese, aceiasi lideri sindicali fara sindicate, secondati de cativa universitari de pripas si de presedintii unor organizatii patronale care cu greu reprezinta pe cineva. Practic, Grupul se bazeaza pe cativa... bogdani baltazari second hand. Asta este noua "armada" lansata in lupta de RMGC, in speranta disperata ca guvernantii isi vor da aprobarea asteptata de 12 ani. Inutil sa atragem atentia ca minciuna si dezinformarea sunt ingredientele comune fiecarui "ofiter" de influenta din acest grup.

"Pana cand sa asistam pasivi la ceea ce se intampla la Rosia Montana?"

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sambata, in cadrul conferintei de constituire a Forumului National Ecologist (FNE), ca, in cadrul Uniunii Social Liberale, este nevoie de un forum sau de un partid ecologist. Inspirat de sotia sa, europarlamentarul Daciana Sarbu, o cunoscuta luptatoare pentru protectia mediului in Romania si in UE, Ponta a spus: "Pana cand sa asistam pasivi la ceea ce se intampla la Rosia Montana, la intentia unora, sustinuti de puterea actuala, de a otravi Apusenii si tara toata cu cianuri?! PSD este dator sa ia atitudine fata de catastrofa ce se pregateste in Apuseni, sa ofere o alternativa de dezvoltare durabila, deoarece nu suntem de acord sa distrugem muntii, in numele unei dezvoltari iluzorii. In USL trebuie sa existe o voce care, ori de cate ori vorbim despre locuri de munca, sa ne traga de maneca si sa ne spuna: Da, locuri de munca, dar nu distrugand natura". De notat ca nici un ziar si nici o televiziune "din portofoliul" companiei Gold Corporation n-a facut vorbire de pozitia liderului PSD fata de Rosia Montana, ci numai de atitudinea lui ecologista, in general. "In acest domeniu, al ecologiei, suntem cel mai departe de Europa, mult mai departe decat in domeniul economic, al politicilor sociale sau infrastructurii. Avem, de bine, de rau, doua bucati de autostrada, dar protectia mediului este zona in care nici unul dintre guvernele postdecembriste nu a luat nici o decizie importanta", a spus presedintele PSD. In cadrul conferintei, peste 150 de membri PSD din toata tara au adoptat Statutul si au ales structurile de conducere si coordonare ale Forumului. Aleasa in functia de presedinte, deputatul Carmen Moldovan si-a exprimat increderea ca va reusi sa transforme FNE intr-un reper al miscarii ecologiste din Romania. "Lansarea FNE este cel mai important pas pe care un partid mare din Romania il face in directia sustinerii unui program politic verde", a declarat ea. Presa cu adevarat independenta si organizatiile ecologiste nu pot decat sa se bucure de venirea pe lume, chiar daca in ceasul al 24-lea, a FNE. Pana la urma, este vorba de o noua forta in lupta pentru salvarea Rosiei Montane, cu conditia ca deputatul pesedist Iulian Iancu, lobby-stul sef al companiei Gold Corporation, care a impiedicat parlamentul, in 2008, sa voteze legea anti-cianura, sa nu deschida vreodata usa acestui forum.

http://www.formula-as.ro/2011/978/accente-2/societatea-civila-imbraca-uniforma-gold-corporation-13954
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #109 : August 14, 2011, 18:25:21 » " Dupa scaderea ratingului SUA, care a provocat mari fluctuatii la bursele din intreaga lume, asistam la un "razboi", afirma analistul financiar Max Keiser. El il numeste Al Treilea Razboi Mondial.

Investitorii raman sceptici si nu sunt convinsi ca finantele SUA sunt suficient de solide. In zona euro, liderii Frantei si Germaniei se vor intalni saptamana viitoare pentru a discuta problemele actuale, scrie Russia Today. Analistul financiar spune ca bancile franceze vor avea probleme din cauza celor americane, care le ataca intentionat.

"Bancile de investitii ale SUA si agentiile de rating ataca acum bancile franceze", spune el.

"Ratingul va scadea din nou. Face parte din noua era de pe Wall Street", a mai adaugat acesta. Specialistul crede ca agentiile de rating fac parte din acest complot care are rolul de a destabiliza alte tari.

El este de parere ca volatilitatea pietelor financiare era un scop care trebuia atins, acest lucru intamplandu-se acum. Din astfel de situatii, multi oameni de pe Wall Street si din Londra se imbogatesc, afirma Keiser.

Masurile de austeritate in SUA si Europa ii afecteaza in principal pe oamenii vulnerabili. Exista temeri ca masurile care sunt luate pe aceste continente ar putea provoca un nou val de recesiune.

Citeste stirile pe mobil: m.ziare.com" sursa : ziare.com
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #110 : August 14, 2011, 20:13:08 »


 " http://www.ziare.com/widget/ Cine va salva economia mondiala de data asta?
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #111 : August 14, 2011, 22:25:38 »

Ce vreau să spun
Roşia Montană - caz de vânzare de ţară

de Cornel Nistorescu

Mărturisesc că nu mă aşteptam ca sâmbăta după-amiaza să fiu bombardat cu mesaje patriotice venind din partea unor cântăreţi din drâmba dreptăţii. Două ONG-uri bazate pe filozofia lui Caragiale din "să trăiţi, coane Fănică" trimiteau presei scrisori prin care cântau la urechea lui Kelemen Hunor cântecul tânguios al admiraţiei. Felicitări, dom' ministru, că bine le mai conduceţi! Când am căscat ochii, mesajele către Kelemen Hunor erau semnate de ONG-uri moţeşti, devotate proiectului iniţiat de Roşia Montană Gold Corporation. Bine că aprobaţi distrugerea masivului Cârnic şi daţi cale liberă să scăpăm de aurul care ne-a sărăcit atâtea mii de ani! Slavă Domnului, ne ajutaţi să prosperăm, să salvăm vestigiile trecutului românesc! Curat Caragiale!
Şerpească întortochere de mesaj (parcă văd că autorul acestor texte fierbe prin birourile RMGC). Chiar nu-mi pot imagina un moţ scriind asemenea lucruri otrăvitoare.
Un lucru se vede de departe. Comisia de arheologi, Guvernul României şi Roşia Montană Gold Corporation lucrează mână în mână ca exploatarea să înceapă cât mai repede. Aurul s-a scumpit aiuritor şi încă se mai poate scumpi. Dacă afacerea eşuează, tunul canadienilor se subţiază sau riscă să dispară. De aceea toată lumea se grăbeşte. Şi cei din Guvern, şi Traian Băsescu, şi Bogdan Baltazar. Ca atare, şi primarul şi ciracii săi, reuniţi în tot felul de ONG-uri care scriu scrisori deschise unui ministru căruia i se rupe în paişpe de patrimoniul istoric al României.
Ciudată este şi schimbarea de poziţie a UDMR. Până ieri era pe aceeaşi parte cu ungurimea de la Budapesta. Peste noapte, Kelemen Hunor a găsit că exploatarea aurului ar trebui impulsionată. În baza căror negocieri? În politică nici o mişcare nu se face fără un beneficiu. Ce a primit UDMR pentru aceasta, căci ce a dat se vede!
Şi ce fac serviciile româneşti când un ONG pune umărul ca o afacere funestă pentru ţară să măture şi piese inestimabile din patrimoniul naţional? Altfel, cum Dumnezeu o organizaţie românească să susţină următoarele: "Considerăm că decizia de a acorda certificatul de descărcare arheologică pentru o parte a masivului Cârnic, cu condiţia dublării bugetului alocat pentru patrimoniul cultural, arată că domnului Ministru Kelemen Hunor îi pasă de patrimoniul de la Roşia Montană şi este convins, ca şi noi, localnicii, că pentru a fi conservat şi pus în valoare, patrimoniul din Roşia Montană are nevoie de finanţări substanţiale. Acestea nu au putut fi puse la dispoziţie până acum prin bugetul de stat – şi este cu atât mai puţin probabil ca aceste fonduri să fie alocate în prezent, când bugetul statului se confruntă cu dificultăţi fără precedent.
Credem, la fel ca si domnul Ministru, că decizia de a acorda acest certificat este primul pas necesar în procesul de a asigura salvarea, conservarea şi valorificarea moştenirii arheologice de la Roşia Montană".
Oare nu miroase a arginţi? Şi serviciile secrete, şi procurorii DNA n-ar trebui să dea cu geana şi cu urechea pe lângă afacerea aurului de la Roşia Montană? Şi pe la cei care o sprijină cu atâta entuziasm şi dezinteres, de bună seamă!

http://www.cotidianul.ro/Rosia-Montana---caz-de-vanzare-de-tara-152213/
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #112 : August 15, 2011, 02:40:12 »


 pe vremuri de saracie si foame crunta unii sint de vinzare foarte ieftin,la pret de solduri! Angry
Memorat
 • Tinel
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 529
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #113 : August 15, 2011, 21:15:26 »

    Sau mai rau, pun la cale congrese, dornici de a profesa in functia de lideri, teme false, promovand idei cel putin ciudate care in deosebi le apartin, si incearca impunerea lor, vezi ultima "adunare" sub obladuirea seseperelei, murim pe mana noastra fara a misca un deget, vrajiti de reevaluari, recercetari, reverificari, in loc sa fim obiectivi si sa dam cu vinovatii de pamant, nici pedeapsa in piata publica nu ar fi demodata in aceste zile, puturosenia celor 22 de ani scursi, a dus la aceasta situatie, interesul meschin si personal al tuturor marilor revi, este cauza acestei zile, respirati adanc si asumati-va responsabilitatea si vina totodata, caci asfel veti fi niste multi si falnici anonimi. Mai usor cu infumurelile, sunteti niste bieti nimeni pe pamant, si asa va fi pana veti intelege ca trebuie sa contribuiti zilnic in societate, ca voi tre sa fiti acel caine de paza, care sa muste mortal de cele mai multe ori, dar voua va place iepurele insusindu-va frica lui.
Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #114 : August 15, 2011, 21:21:33 »

SPUNAND CELE DE MAI INNAINTE MA REFER LA TOTI CEI CARE AM RAMAS IN PICIOARE...
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #115 : August 15, 2011, 21:41:37 »

TOTAL GRESIT. MAVRODIN NICOLAE NU ESTE REVOLUTIONAR,EL A PARTICIPAT NUMAI LA INCEPUTUL ANULUI 1990 LA MANIFESTATIA ORGANIZATA IN FATA PRIMARIEI CONSTANTA (respectiv zona libera de comunism),PENTRU CA MAI APOI, SA TRANSFORME VECHIUL UTC IN UTL. ERA PREA MIC PENTRU A ORGANIZA SI CONDUCE GRUPURI DE OAMENI........ETC. IN REST ESTE UN EXCROC,CARE A DORIT LA UN ANUMIT MOMENT SA-SI INSUSEASCA PATRIMONIUL UTC,PRIN UTL(UNIUNEATINERETULUI LIBER).MAI MULT DECAT ATAT, TOATE ACTELE DIN DOSARUL LUI SUNT FALSE SI LE-A SUSTINUT PRIN BRASOV.CULMEA TUPEULUI ESTE CA SI-A FACUT TATAL CARE ERA MECANIC LA ROMTELECOM CONSTANTA (apropo ar trebui verificati toti acesti falsi) REVOLUTIONAR SI CULMEA TUPEULUI SI PE SOTIA SA.
 IN IMAGINILE TV APARE UN ANUMIT DOMN ALEXA IOAN CARE ERA SOFER INAINTE DE 1989 SI CARE NU A AVUT NICIO TREABA CU REVOLUTIA ARE TOTUL FALS LA DOSAR. SI UN ALTUL DIN IMAGINI ESTE FILIMON DUMITRU,CEL CARE DACA CAUTATI IN DOSARUL LUI ARE PROBE TRUCATE(dar a fost la Revolutie in fostul comitet jud. de partid ).   
Memorat
 • nicoleta
 • Vizitator
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #116 : August 16, 2011, 10:49:22 »

 

 
Se zvoneste prin buricul targului ca prin SSPR bate acum un wind of change ...mai mult storm !. Stie cineva mai multe , amanuntit ?.
Memorat
 • gally
 • Sr. Member
 • ****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 398
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #117 : August 16, 2011, 12:08:41 »

Pe surse:La nivel de guvern se lucreaza deja la un proiect de modificare a legii 341/2004...acesta va fi depus la Parlament la inceputul sesiunii parlamentare...Desi multi sunt cei care cer demisia lui George Costin,din functia de secretar de stat,consider ca in acest moment,este total inoportuna o astfel de schimbare...Presedintii de asociatii de revolutionari,delimitati-va strict de alaturarea lui miron cozma,in zona revolutionarilor...in rest sa auzim numai de bine...
Memorat
 • ocneanu
 • Sr. Member
 • ****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 431
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #118 : August 16, 2011, 12:39:41 »

              De ce?
  - sa alatur pe Miron Cosma intre revolutionari?
  - ca orice cetatean roman,si el are dreptul la libera exprimare dar nu vad
    cum sa-l asociez revolutionarilor ? Eu nu-i vad locul printre
    revolutionari.Nu cred ca metodele folosite de el au fost democratice.
    Are drumul lui,metodele lui,a platit in fata legii,in rest numai bine.
    Nu cred ca face bine asocierea lui Miron Cosma cu revolutionarii,cred ca
    drumurile noastre sunt diferite.[/color]                                         OCNEANU.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #119 : August 16, 2011, 14:01:40 »

MAVRODIN  NICOLAE
Localitate:
Certificat(Serie-Numar):LRM-M-726

Tata:DUMITRU
Mama:ELENA
Data si locul nasterii:1973-09-26/CONSTANŢA
Calitate de:REMARCAT

Deci acest imbecil este totusi revolutionar si de el trebuie sa se delimiteze asociatiile prin declaratiile presedintilor.Trebuie ca SS sa initieze o ancheta pentru  ca sa aflam cum a ajuns "revolutionar" un specimen ca el si cum se poate ca un "revolutionar" sa poata fi condus si mai ales manipulat de catre  Miron Cozma.Asociatiile din Constanta trebuie sa se delimiteze de faptele membrului lor prin comunicate de presa deoarece presa vuieste de comunicate tip:"un presedinte al asociatiei de revolutionari....."
Memorat

Putini am fost si multi am mai ramas.
Pagini: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 424
Schimbă forumul: