Main Content:

Pagini: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 427

TREBUIE SĂ ŞTIM

 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #165 : August 21, 2011, 23:09:27 »

Facem sondaj:Care din cei doi e bambilici?.Da nu-i de glumit cu asa ceva,ca au pus cam multi ochii pe tine,si daca esti cel pricajit,ai cam sfeclito. Cheesy
Deci,care din cei doi e bambilici?.video<
http://www.youtube.com/watch?v=OMFRZn6HpyA&feature=player_embedded
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #166 : August 21, 2011, 23:15:48 »

Prima data ai fost inspirat. Apoi... Nu-i nimic, poate vei fi m inspirat maine.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #167 : August 22, 2011, 05:02:47 »


 " Liga Arabă, cu sediul la Cairo, a cerut duminică regimului Muammar Gaddafi să predea puterea poporului libian şi să înceteze violenţele, în contextul ofensivei lansate de insurecţie asupra Tripoli, informează EFE.

Într-un comunicat difuzat la încheierea unei reuniuni urgente a Comitetului pentru politică externă şi de securitate naţională, instanţa legislativă a Ligii Arabe a cerut din nou încetarea 'intervenţiei străine' a NATO în Libia, pe care a apreciat-o drept un amestec străin în afacerile interne ale unei ţări.

Documentul insistă pentru elaborarea unei noi Constituţii, care să apere 'unitatea poporului libian şi integritatea teritorială' a ţării.
Reuniunea organizaţiei panarabe a fost convocată pentru examinarea ultimelor evoluţii în Siria, Yemen şi Libia.

Totodată, Liga Arabă a condamnat raidurile aeriene israeliene în Fâşia Gaza şi a cerut comunităţii internaţionale să exercite presiuni în acest sens asupra Israelului.

Israelul a atribuit organizaţiei Comitetele pentru rezistenţă populară, care operează în Fâşia Gaza, responsabilitatea triplului atac lansat joia trecută în sudul statului evreu, soldat cu moartea a opt persoane, din care şase civili israelieni, şi a lansat mai multe raiduri aeriene asupra enclavei palestiniene, provocând opt morţi şi mai mulţi răniţi.

Violenţe la Hamburg

În incidentele care au opus forţele de poliţie unor tineri protestatari, în cursul noţii de sâmbătă spre duminică, la sfârşitul unui festival local la Hamburg, au fost arestate 30 de persoane şi doi poliţişti sunt uşor răniţi, au anunţat surse ale poliţiei locale, citate de AFP.

După 'Schanzenfest', un festival anual care se organizează într-un cartier al oraşului din nordul Germaniei, considerat un bastion al militanţilor de extremă-dreapta pe cale 'îmburghezire', mai multe grupuri de tineri au dat foc la pubele şi au atacat o filială bancară, a indicat purtătoarea de cuvânt a poliţiei locale Karina Sadowski.

Protestatarii i-au atacat pe poliţişti cu sticle şi pietre, iar aceştia au replicat făcând uz de tunuri cu apă. Patru autovehicule militare au fost avariate şi unul incendiat.

În jur de 2.100 de poliţişti au fost mobilizaţi, deoarece în mod obişnuit serbarea de stradă, care atrage anual aproximativ 10.000 de participanţi, se încheie cu manifestări violente.

Pe de altă parte, poliţia berlineză a anunţat că un autovehicul, un scuter şi utilaje de şantier au fost incendiate în cursul aceleiaşi nopţi, după ce mai multe automobile au fost distruse de flăcări, în săptămâna care se încheie.

Roubini: Capitalismul se află într-un punct de criză


Capitalismul se află într-un punct de criză, spune Nouriel Roubini, profetul crizei care a început să facă aprecieri dincolo de estimările macroeconomice cu care ne-a obișnuit.

Demonstrațiile populare recente, de la Orientul Mijlociu și Israel până la Marea Britaenie și furia populară crescândă din China si, în curând în alte economii avansate și țări emergente, toate sunt
conduse de aceleasi motive s tensiuni :somajul care creste,inegalitatea care se accentueaza si lipsa de speranta."
Memorat
 • mercurie
 • Vizitator
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #168 : August 22, 2011, 20:45:13 »

Cu Holding-ul Adevarul stiti cine sunt papusarii ostracizarii noastre !? Patriciu, in calitate de patron si Peter Imre in calitate de director general. Cartianu a fost un simplu instrument !
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #169 : August 22, 2011, 20:49:22 »

 " ACTUALITATEMinistri si rude, afaceristi pe datorie: firmele acestora nu-si platesc taxele si impozitele
de Catalin Deacu | 22 August 2011 | 0 comentarii

Voteaza Contacteaza autorul Trimite unui prieten
      

  In timp ce membrii Executivului cer contribuabililor un comportament fiscal corect, SRL-urile detinute de ei si de familiile lor nu-si platesc la timp obligatiile catre stat.   Fiscul a inceput procedura de executare silita

Ministrii nostri se bat cu pumnul in piept ca vor sa imbunatateasca colectarea de venituri la bugetul de stat, dar tocmai firmele controlate de ei si de familiile lor au ramas restante la plata taxelor si impozi­telor.  Printre zecile de mii de firme mici si mijlocii care inregistreaza datorii la bugetul public se regasesc si societati detinute de rudele ministrilor care conduc portofolii cheie in guvernul Boc, precum Predoiu, Vreme,  Funeriu sau Lazaroiu. Printre datornicii la buget se numara si firmele noului ministru al Sanatatii Ladislau Ritli. Desi datoriile lor nu sunt mari (iar lipsa lichiditatilor este putin probabila - n.r.), relevant este exemplul negativ pe care tocmai ministrii - responsabili de Justitie, Educatie sau  Munca - si familiile lor il transmit mediului de afaceri, de la care cer, si au pretentia, sa aiba un compor­tament fiscal corect.  

Nu au „Vreme“ de impozite

Familia ministrului Comunicatiilor Valerian Vreme este una de afaceristi. Mioara Vreme, sotia ministrului, ruleaza diverse afaceri in Onesti, de la do­meniul IT pana la cel financiar, si figureaza ca actionar la firmele „Aristarc SRL”, „Um-Soft SRL”, „Microtec SRL” si „Capital Credit SRL”.

Catalin Vreme, fiul lor, este si el actionar la firma „Biostock SRL”, care se ocupa de colectarea deseurilor neperi­cu­loase. Firma lui Catalin Vreme inre­gis­treaza datorii la bugetul de stat la 30 iunie 2011, conform ANAF, in valoare de 4.545 de lei, care constau, in principal, din impozit pe profit, TVA, dobanzi si alte penalitati. Impotriva firmei lui Vreme jr. Fiscul a inceput procedura de executare silita.

Predoiu preda taxe cu intarziere

Si familia ministrului Justitiei Catalin Predoiu are membri care fac afaceri si care au obligatii restante la bugetul de stat. Unul dintre acestia este tocmai Diana Florentina Predoiu, cumnata ministrului Catalin Predoiu, care a preluat de la acesta fraiele firmei de consultanta „P&R Forus Strategies SRL”.

Din aceeasi categorie» Impozitul majorat pentru persoanele care detin mai multe locuinte, mentinut si in 2012
» BCE a cumparat in ultimele doua saptamani obligatiuni suverane de circa 36,3 miliarde euro
» Goldman Sachs a revizuit, in scadere, prognoza de crestere economica a SUA in acest an
» Diferenta de pret dintre principalele marci de petrol a atins cote istorice, de 26,36$
» Privatizarile in Europa, intarziate de turbulentele de pe pietele financiare
» Deutsche Bank, acuzata de destabilizarea pietei din Coreea de Sud
Societatea figureaza la 30 iunie 2011, conform ANAF, cu o datorie la bugetul de stat in valoare de 4.055 de lei, debitul fiind format in principal din impozitul pe profit, dobanzi si penalitati. Pentru recuperarea sumei, Fiscul a inceput procedura de executare silita. In aceasta firma mai este asociat si Mihai Gheorghe Ragea, fratele secreta­rului de stat din Ministerul Justitiei Radu Constantin Ragea, un fost partener de afaceri al ministrului Catalin Predoiu.

Funeriu si educatia fiscala

O situatie similara o intalnim si in familia ministrului Educatiei Daniel Funeriu. Sandra Funeriu, sotia sa, este actionara la UMC Strasbourg, de la care a incasat dividende in valoare de 73.440 de euro. In domeniul afacerilor, in familia Funeriu activeaza si Ionel Funeriu, tatal ministrului, care detine functia de pro­fesor la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Tatal ministrului detine firma „Amarcord SRL”, cu domeniu de acti­vitate „edituri”.

„Amarcord SRL”  inregis­treaza la data de 31 iunie 2011, conform ANAF, o datorie la bugetul de stat de 662 de lei, formata din TVA, dobanzi si pe­nalitati, iar pentru recu­perarea sumei Fiscul a inceput procedura de executare silita.

Lazaroiu si Ritli, alte nume cu datorii

Datorii la buget au si membrii familiei noului ministru al Muncii Sebastian Lazaroiu. Augustin Lazaroiu, fratele mai mic al acestuia, zis si „Gusty”, este actionar la firma de IT „Fiber Net SRL”, care activeaza in orasul natal al ministrului, Comanesti, din judetul Bacau. ,,Fiber Net” figureaza la data de 31 iunie 2011, conform ANAF, cu o datorie la buget in valoare de 129 de lei, formata, in exclusivitate, din dobanzi si penalitati. Ministrul Sanatatii Ladislau Ritli, ultimul sosit in Cabinetul Boc, are si el doua firme cu datorii la bugetul de stat - „Microstim SRL” si „Eurovital Med SRL” - responsabile cu activitati de asistenta medicala specializata, respectiv  comer­tul si importul de produse medicale.  Prima, „Microstim SRL”, figur­eaza la 31 iunie 2011, conform ANAF, cu o creanta la bugetul de stat de 467 de lei. Cea de-a doua firma a  ministrului, „Eurovital Med SRL”, figureaza si ea, conform sursei citate, cu o datorie la bugetul de stat de 660 de lei, debitul fiind format din impozitul pe venit din salarii."sursa financiarul

Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #170 : August 23, 2011, 12:00:56 »

Dacia hiperboreana

Hiperboreea... o legenda, un tinut fabulos, despre care vorbesc miturile Greciei antice. O civilizatie straveche care
continua sa fascineze... un spatiu care, ca si Atlantida, este mutat dupa voie, fara sprijin mitologic sau istoric, in diferite
locatii care mai de care mai nastrusnice. Respectivii domni ar face bine sa mai arunce ochii peste relatarile antichitatii
pentru a vedea ce marturii exista despre aceasta tara. Majoritatea istoricilor moderni, dupa "cercetari laborioase", sunt
de acord ca Hiperboreea este plasata undeva in zona Polului Nord, sau oricum dincolo de paralela de 65° latitudine
nordica. Tot ce se poate ....numai ca la Polul Nord nu este sol fertil si nici nu se fac doua recolte pe an, cum spuneau
Hekateu si Diodor din Sicilia!
Plasarea Hiperboreei in Extremul Nord nu este decat o interpretare fortata a mitologiei grecesti si nu se bazeaza pe nici
un fel de documente istorice! S-a incercat, de asemenea, "implantarea" Hiperboreei in Arhipelagul Britanic sau in
Islanda urmand ramura celtica a europenilor care se presupune a fi descendenti ai hiperboreenilor. captivant dar
neconform cu realitatea deoarece celtii au aparut cam tarziu pe firmamentul istoriei pentru ai cataloga popor neocolit
"scoborator" din hiperboreeni!
Datorita multitudinii de teorii emise de-a lungul timpului cu referire la amplasamentul geografic al Hiperboreei si al
hiperboreenilor ma simt indreptatit sa intreb: Prin aceasta stramutare a Hiperboreei, dupa opiniile unuia sau a altuia
dintre cercetatori, nu se incearca de fapt a se ascunde regiunea geografica in care era plasat acest taram mitic, cu
original? Nu se incearca manipularea mentala prin ignorarea izvoarelor antice si publicarea a cat mai multor teorii cu
privire la ipotetica localizare geografica a Hiperboreii? si asta in pofida faptului ca autorii antici sunt unanim de acord
asupra locului unde se afla aceasta Hiperboreea! Nu cumva se mizeaza pe faptul ca atunci cand da de o news de genul
"Hiperboreea era la Polul Nord ", cititorul neavizat uita sa-i mai consulte pe cei care au vorbit de ea in cunostinta de
cauza si citeste uimit noua teorie, unii chiar intrebandu-se "cum de nu m-am gandit la asta?"! Si iaca cum curiosul
nostru, nu mai poate gasi adevarul prin hatisul de ipoteze care mai de care mai atragatoare si uneori chiar "probate"
istoric.
Eu sunt ardelean ! Stiti cum sunt ardelenii? Stau stramb si judeca drept si pe indelete. Asa facand lucrurile, am ajuns la
concluzia ca toate aceste teorii sunt falsuri grosolane, fondate doar pe imaginatie, cu suport material ioc! Am luat (tot
pe indelete), marturiile antice la puricat si s-a ivit cu totul altceva si in alta parte....nu-i la Polul Nord ! V-am innebunit cu
dovezile ? Vi le prezint si dumneavoastra ca sa va convingeti singuri!
Putina ordine prin ...Hiperboreea!
Pe langa istoricii "profesionisti" ai Occidentului, care plaseaza Hiperboreea dupa bunul lor plac, mutand-o ba in Islanda,
ba in Groenlanda, ba in Arhipelagul Britanic exista si unii autori mai "modesti" sa spunem, dar care marcati de bun
simt, nu fabuleaza ci examina izvoarele istorice si isi formuleaza concluziile in conformitate cu acestea. Intre acestia
mentionam o pleiada de autori precum Nicolae Densusianu, Vasile Lovinescu, Mioara Calusita Alecu si...Rene Guenon,
din operele carora ne-am inspirat in prezentul analiza.
Nicolae Densusianu demonstreaza cu lux de amanunte unde se afla aceasta mult discutata Hiperboreea, in lucrarea sa
de exceptie "Dacia Preistorica", in care acorda un spatiu destul de larg hiperboreenilor. El demonstreaza cu probe in
regula, ca Hiperboreea anticilor nu era alta decat Dacia, care era centrul cultului apolinic, aici aflandu-se insula cea
sfanta a lui Apollo si a lui Ahile.
Vasile Lovinescu demonstreaza de asemenea cu "acte in regula " ca Hiperboreea era Dacia in studiul sau "Dacia
Hiperboreana", incheiat in 1936 si publicat in foileton in revista franceza Etudes Traditionnelles. Studiul va aparea ca
volum abia dupa razboi, mai intai in limba italiana, apoi in limba franceza si abia apoi in limba romana. Curios nu, ce
scop avem noi pentru istoria nationala ?!. Sa nu uitam ca studiul lui Lovinescu va aparea in limba romana abia in 1994!
Mioara Calusita Alecu vine si ea cu date noi si stupefiante dar fondate istoric nu fabuland precum occidentalii. Ea ne
demonstreaza ca celebra Tula, din hiperboreea, pamantul cel mai nordic cunoscut de greci, nu era alta decat actuala
Tulcea, oras din Delta Dunarii.
Exista totusi si occidentali de bun simt.Unul dintre ei, Rene Guenon, in corespondenta lui cu Vasile Lovinescu, afirma,
dupa ce studiaza materialul trimis de asta din urma, ca Dacia ar putea fi centrul traditiei hiperboreene "trebuie sa va
spun (lui Lovinescu –n.n) ca ideea ca Dacia a fost una din etapele centrului traditiei hiperboreene, pentru o anumita
epoca, nu mi se pare deloc neverosimila; dificultatea ar fi aceea de a preciza perioada la care s-ar putea raporta" inca o
data in alt loc acelasi autor se pronunta textual "traditia dacica ar reprezenta in orice caz o continuare a traditiei
hiperboreene sub o forma mult mai pura decat cea a celtilor" (sac!)

Marturii istorice despre Hiperboreea

Marturiile anticilor ne dau de inteles ca dacii erau hiperboreeni si locuiau in Hiperboreea.
Astfel Pindar, in Olimpicele sale, ne vorbeste despre Apollo care dupa ce a terminat de construit zidurile Troiei s-a intors
in patria sa natala de la Istru, la hiperboreeni (VIII,47); or in toate traditiile antice, Istrul desemna Dunarea, ceea ce
demonstreaza doua lucruri special de importante:
1) - Apollo - zeul luminii solare, era de obarsie traco - dacica ;
2) - fapt si mai important – traco-dacii de la Dunare au fost constructorii vestitei cetati Troia. (in acest sens pledeaza si
descoperirile arheologice care atesta ca piesele ceramice descoprite in stratul Troia VII, sunt identice cu cultura dacica
Cucuteni cu centrul de iradiere in Moldova).
Tot aici, trebuie sa il mentionam si pe Clement din Alexandria, care facand referire la marele preot dac Zamolxe,
spunea ca este hiperboreu (Stromata,IX.213). Concluzia care se impune este ca si marele zeu Zamolxe, era tot
hiperborean din nou adoratia de care avea parte ca zeu national, este o depozitie convingatoare ca locuitorii din nordul
Dunarii erau hiperboreii, inca o data tara lor era Hiperboreea.
Stabon confirma localizarea geografica a Hiperboreenilor si a tarii lor, spunand ca primii care au descris geografic
partile cunoscute ale lumii stravechi i-au plasat deasupra Pontului Euxin (Marea Neagra) si in nordul Istrului (Dunarea)
(Geografia XI.62)
Alte scrieri antice ne spun ca hiperboreenii sunt tot una cu pelasgii care locuiau in nordul Traciei. "Hiperboreii sunt
pelasgi, locuitori ai nordului Traciei" (Apolloniu Rhodiu).
De la Macrobius aflam ca nu doar Dunarea era un fluviu hiperborean ci si Donul asiatic ( Comentar la Somnul lui
Scipio,II.7). Aceasta este o depozitie in plus ca habitatul pelasgo-dac nu se reducea doar la Dacia carpato-danubianopontica,
ci se intindea pana in Asia, unde izvoarele antice ii plaseaza pe massageti in timpul antichitatii clasice.
De asemenea, Pliniu cel Batran ne spune ca poporul Arimphaeilor (arimi cum ii numea Nicolae Densusianu), locuitor
langa Muntii Ripaei (Carpati), in Tracia, era de generatie hiperboreu (Istoria Naturala,VI.7).
Avem marturia lui Ovidiu, poetul roman exilat la Tomis (Constanta), ca este constrans sa-si petreaca viata in stanga
Pontului Euxin sub Axis Boreus (Tristele, IV,41-42); din nou in alt loc acelasi Ovidiu, ne vorbeste despre Cardines Mundi
sau axul boreal din tara getilor ( Tristele, II,19, 40, 45).
Martial, adresandu-se soldatului Marcellinus care pleca in expeditie in Dacia ii spune: "tu mergi acum sa iei pe umerii
tai, cerul Hiperborean si stelele Polului getic" si tot Martial numeste triumful lui Domitian asupra getilor "Hiperboreus
Triumphus" ( Epigrame, VIII,78).
Vergilius scria despre Orfeu care "singuratic, cutreiera gheturile hiperboreene... si campiile niciodata fara zapada din
jurul muntilor Ripaei (Carpati)" (Georgicele, Iv,5,5 17).
Avand in vedere doar aceste marturii ale autorilor antici vedem ca localizarea geografica a Hiperboreei nu e la paralela
de 69° latitudine nordica ci cea de 45°, latitudine nordica, la care se afla in antichitate Dacia si la care se afla
actualmente tara noastra!

Hiperboreea lui Apollo era...Dacia

Dupa legendele antice, Hiperboreea era localizata dincolo de punctul de unde sufla vantul de nord, Boreas. Sa analizam
un pic aceasta afirmatie mitica.
Zeii grecilor, nu traiau prea departe de tara acestora.. Ei salasluiau in Dacia, tara din care plecasera de fapt, aheii spre
Elada ( actuala Grecie). Acolo, la nord de Istru, traisera titanii si tot acolo, vestitele amazoanele aveau o tara in care
conduceau numai femeile. Tot de peste Istru sufla si vantul de nord- Boreas, care trecea peste Marea Neagra, strabatea
stramtorile Bosfor si Dardanele, ajungand in Grecia!
"La nord de Tracia", scrie Herodot, "ce fel de oameni locuiesc, nimeni nu poate sa stie; atat dar se pare ca dincolo de
Istru exista pamant nelocuit si infinit" .
Toate aceasta ne arata ca limita orizontului geografic al grecilor antici, se intindea doar pana la Dunare (Istru)
De altfel si respectabilul istoric Arthur Weigall este de aceeasi opinie cand referindu-se la expeditia lui Alexandru
Macedon la Dunare, spune: "Era aventura indrazneata, care ar fi putut prea bine pune capat carierei sale (a lui
Alexandru Macedon –n.n) inca de la inceput ... (expeditia –n.n) fusese intreprinsa in mare parte pentru a putea afirma
ca el traversase marele fluviu care fusese ca o bariera pentru aventurile septentrionale ale lui Filip si formase linia
admisa intre lumea cunoscuta a grecilor si nordul nestiut. Alexandru insusi, considera acest fapt ca fiind de mare
importanta, caci pe tarmul marelui fluviu (Istru/ Danubius/Dunarea – n.n) el celebra un impresionant serviciu religios,
oferind sacrificii lui Zeus, Herakles si divinitatii Dunarii"
Legendele cele sacre ale antichitatii clasice plasau patria lui Apollo in Hiperboreea(Aristotel chiar numindu-l Apollohiperboreu).
Tot in Hiperboreea se nascuse si mama sa Latona/Leto/Letea, pe o insula vestita in toata antichitatea
pentru cultul ei inchinat lui Apollo. Aceasta insula se numea Leuke (Alba) actuala Insula a Serpilor din dreptul varsarii
Dunarii in Marea Neagra. Pe aceasta insula se afla cel mai mare si mai vestit templu a lui Apollo din toata antichitatea
despre care vorbeste Hecateu Abderita.
Tot de hiperboreeni se leaga si istoria infiintarii templului apolinic de la Delos precum si a celui din Delphi
Ca centrul cultului apolinic se afla in Hiperboreea dacica, ne-o dovedeste si faptul ca cei mai cunoscuti profeti apolinici
Olen si Abaris erau hiperboreeni. Olen a fost conducatorul hiperboreenilor care au fundat templul lui Apollo din Delphi
precum si primul poet hieratic al Greciei, unde la dus apostolatul sau pentru credinta apolinica. El a compus mai multe
imnuri sacre in onoarea lui Apollo, in care amintea si despre hiperboreenii care mergeau in pelerinaj la Delos insotind
femeile pioase care erau inchinate templului de acolo. Tot lui i se atribuie si infiintarea hexametrului (ritm de vers)
Abaris, alt profet apolinic din partile Hiperboreei, a starnit o adevarata senzatie in randurile grecilor prin viata frugala si
prin dreptatea-i caracteristica. Numai ca aceste doua caracteristici sunt aplicabile si anahoretilor geto-daci, acelor
ktistai si capnobatai despre care vorbeste Strabon care duceau o viata de meditatie si apropiere de Zeu. In ceea ce
priveste dreptatea, aceasta este trasatura de baza prin care Herodot ii desparte pe daci de ceilalti traci. El spune: "dacii
sunt cei mai viteji si mai drepti dintre traci". Acest Abaris, calatorind prin tinuturile Greciei in timpul apostolatului sau
pentru intarirea credintei apolinice introdusa de Olen, arata tuturor o sageata de aur despre care zicea ca e simbolul lui
Apollo. Este foarte captivant de stiut ca dacii vedeau sageata ca pe un simbol zamolxian, prin urmare Apollo si Zamolxe
par a fi unul si acelasi zeu. In sprijinul acestei ipoteze, pledeaza si epitetul de "hiperboreu" atribuit atat lui Zamolxe -
dupa cum aflam din scrierile lui Clement din Alexandria, cat si lui Apollo - dupa cum aflam din scrierile lui Aristotel.
Hiperboreea – polul spiritual al lumii
Polul getic, este o denumire asociata cu Hiperboreea in toate textele antice care se refera la acest subiect. El defineste
de fapt ideea de Centru al Lumii, ca pol spiritual, asemanator Insulei Fericitilor din mitologia greaca, adica locul unde
pamantul este in stare sa comunice cu cerul, de fapt un spatiu mitico geografic, cosmic si teluric in acelasi timp.
Sub acest aspect era perceputa Hiperboreea de catre grecii din epoca antichitatii clasice. De fapt, marturia lui Pindar ne
lamureste in acest sens: "nimeni, nici pe pamant, nici pe mare, nu putea descoperi calea minunata care duce spre
tinuturile hiperboreilor" (Piticele, X.29). Aceasta depozitie ne spune si altceva dar, ea marturiseste despre orizontul
limitat al cunostintelor geografice elene; ceea ce se afla in nodul Dunarii era pentru ei inca la inceputul perioadei
clasice un mister si tinea de geografia mitica nu de geografia reala.
Conform aceluiasi Pindar, hiperboreenii erau o semintie sfanta, scutita de maladii si batranete, care nu cunosteau
razboiul (dar, il vor invata mai tarziu devenind unii dintre cei mai aprigi luptatori ai antichitatii).
Prin urmare, Pindar si nu numai el, ne descopera o Dacie/Hiperboreea, mistica in care oameni duceau un trai paradisiac
de inceput de timp, de epoca de aur a omenirii
"Pe-un picior de plai
Pe-o gura de paradis..."
. Miorita noastra nu ne induce in gresala! Aceasta balada a geniului popular, fie ea antica, fie medievala, valorifica o
traditie foarte veche confom careia Dacia/Hiperboreea era un tinut paradisiac, plaiul teluric devenind in ordinea
lucrurilor sacre, gura de paradis.
As dori sa mai mentionez ca Medicii lui Zamolxe erau renumiti in toata lumea antica si mai priceputi decat grecii in
tratarea diferitelor afectiuni cum ne spune Platon: "Vazand ca Harmide e de aceeasi opinie cu mine prinsei inima, imi
regasii increderea in mine, putin cate putin, ma inflacarai si ii zisei: tot asa si cu descantecul cesta, Harmide: l-am
invatat in oaste de la un doctor thrac, unul din ucenicii lui Zamolxe, despre care se spune ca au puterea sa te faca
nemuritor. Acest trac spunea ca doctorii greci au mare dreptate sa faca observatia de care pomenii. Dar, adauga el,
Zamolxe, regele nostru , care este zeu, spune ca precum nu se cade sa incercam a vindeca ochii fara sa ne ocupam de
cap, ori capul fara trup, tot astfel nu se cade a incerca sa vindecam trupul fara sa vedem de suflet, si ca tocmai din
pricina asta sunt multe maladii la care nu se pricep doctorii greci, fiindca nu cunosc intregul de care ar trebui sa se
ingrijeasca. Caci daca cesta ar merge rau,, este peste putinta ca partea sa mearga bine" (Charmides)
La cesta adaugam si faptul ca cam toti marii invatati ai Greciei antice au fost initiati in Tracia cei mai cunoscuti fiind
Aristotel si Pitagora!
Inchei afirmandu-mi credinta ca Dacia a fost intr-o vreme, pierduta pentru noi in negurile istoriei, centrul spiritual si
cultural (civilizator) al lumii vechi. Daca am privi cu luare aminte trecutul, si astfel sa invatam din el, credinta mea este
ca am putea redeveni ceea ce am fost candva. Numai ca asta se poate doar prin revenirea la valorile fundamentale ale
neamului nostru, nu prin adoptarea docila a "normelor" europene sau americane care ne fura ochii in fiecare zi !

Bibliografie:
1. Nicolae Densuşianu, Dacia Preistorică, Ed Arhetip, Bucureşti, 202
2. Alexandru Doboş, Dacia contra Antichrist, ed. Obiectiv, Craiova, 2004
3. Eugen Delcea, Secretele Terrei.Istoria începe în Carpaţi, Ed Obiectiv, Craiova 2002
4. ***** Oriensis,Ed Aion, Oradea, 2006
5. Mioara Căluşiţa Alecu, Înţelepciune Străbună, Ed Miracol, 2002
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #171 : August 23, 2011, 14:56:10 »

Olympus, Tymbark, Pfanner…sunt cateva din marcile prezente pe piata romaneasca si care pretind ca iti ofera suc de portocale 100% natural. Pe etichetele lor apare scris, de obicei: “fara aditivi sau conservanti”. Dar, desi poate ca acele marci iti ofera sucul din portocale natural, totusi, putini stiu faptul ca gustul lor are mai mult de-a face cu chimicalele decat cu natura.
Dar cum este facut sucul de portocale? Ne explica Alissa Hamilton, doctor in alimentatie, de la Institutul American de Agricultură şi Politici Comerciale, în noua sa carte “Tot ce nu stiti despre sucul de portocale”. Pentru un mare producator de suc natural de portocale, dupa ce sucul din portocale este stors, el este pastrat in tancuri uriase, in care oxigenul este indepartat, pentru ca lichidul sa tina pana la un an fara sa oxideze.
Iata cum explica doamna Hamilton intreg procesul fabricatiei sucului de portocale:
“Tehnologia presupune o pastrare aseptica, ce implica scoaterea oxigenului din suc, un proces denumit ‘dezaerare’, asa ca sucul nu se va oxida, putand tine pana la un an. Atunci cand sucului i se scoate oxigenul, ramane, de asemenea, si fara aroma specifica. De aceea, companiile producătoare de sucuri angajeaza companii de parfumuri si arome, ca Christian Dior sau Kelvin Klein, pentru ca sucul sa miroase si sa aiba un gust de prospetime”.
Deci, pana la urma, se adauga tot chimicale! Adica parfumul cu care ne dam noi pe haine ca sa mirosim bine! Ce contine o mulţime de chimicale… Ce chimicale se adauga sucului de portocale? Etil butirat (CH3CH2CH2COOCH2CH3), ce este una dintre cele mai folosite substante chimice in parfumuri si arome.
Si asta nu e totul. In procesul de stoarcere, portocalele sunt date cu spray ce contin inhibitori de colinesteraza, niste enzime adaugate pentru a stoarce absolut totul din portocale. Dar acesti inhibitori sunt neurotoxine, iar ei ajung in fructul de portocale pe care noi apoi il consumam. Si apoi ne miram de ce ne mai imbolnavim…
Asadar, noi va sfatuim sa renuntati la toate sucurile de portocale ambalate, care le cumparati de la magazine si sa va faceti singuri, acasa, sucul proaspat de portocale. Cu un storcator manual sau electric, va iese un suc cu adevarat 100% natural.


Primit de la M.M.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #172 : August 23, 2011, 23:36:48 »

 VOM RECREA ACEL TARIM PARADISIAC.IL VAD CU OCHII MINTI.OAMENII VOR REDEVENI CINSTITI SI IUBITORI.VOR MUNCI FARA PLATA CACI DRAGOSTEA LOR PT.DUMNEZEU SI DE POPOR MARE VA FI .
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #173 : August 23, 2011, 23:54:19 »

Pina vom recrea acel TARIM PARADISIAC,constat cu mare tristete in suflet ca traim vremuri mincinoase,ca si aceste sucuri otravite.De 22 de ani guvernantii ne mint si ne fura,comercianti ne mint si ne fura.Am avut si avem doar presedinti mincinosi si nepriceputi ce au ruinat si ruineaza in continuare poporul,il duc spre pierzanie.Basescu ne arata ca un mare succes exploatarea aurului de catre straini.4% din peste 100 tone vor intra in BNR.Doar 4%...si multe,multe cianuri.Cam 800 milioane de euro. Strainii vor lua cu ei aur in  valoare de peste 15 miliarde de euro.Cu un beneficiu de doar 800 milioane, mai bine sa-l lase acolo in pamintul patriei.Mai frati revolutionari voi ce ziceti ?
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #174 : August 24, 2011, 00:02:49 »

Sa-i schimbe cineva viagra cu cianura lui Udrea, apoi totul se rezolva de la sine cu marinarul...
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #175 : August 24, 2011, 05:35:04 »

Pina vom recrea acel TARIM PARADISIAC,constat cu mare tristete in suflet ca traim vremuri mincinoase,ca si aceste sucuri otravite.De 22 de ani guvernantii ne mint si ne fura,comercianti ne mint si ne fura.Am avut si avem doar presedinti mincinosi si nepriceputi ce au ruinat si ruineaza in continuare poporul,il duc spre pierzanie.Basescu ne arata ca un mare succes exploatarea aurului de catre straini.4% din peste 100 tone vor intra in BNR.Doar 4%...si multe,multe cianuri.Cam 800 milioane de euro. Strainii vor lua cu ei aur in  valoare de peste 15 miliarde de euro.Cu un beneficiu de doar 800 milioane, mai bine sa-l lase acolo in pamintul patriei.Mai frati revolutionari voi ce ziceti ?
In primul rand sa ne cerem iertare de la adevaratii ROMANI care au facut ceva pentru ROMANIA.In al doilea rand sa fim mandri ca am reusit sa-i multumim pe toti cei care in momentele grele au sters-o in strainatate.Sa ne mandrim ca le-am permis sa vanda tot.Sa ne mandrim ca avem mii de revolutionari.Sa ne mandrim ca la conducerea SSPR se afla TOV.GEORGE costin.Dragi revolutionari analizati cui ati facut bine,cine sunt beneficiarii.Vedeti cati COMUNISTI si SECURISTI sunt in TOP 300
Veti avea mari surprize.
Memorat
 • adevarul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1000
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #176 : August 24, 2011, 10:50:41 »

A P E L   U R G E N T

DOMNUL    Mihai89 din  Ploiesti  doreste urgent sa afle  cum  il  gaseste  pe Daniel Perju.
Ii rugam  pe  forumisti  sa-l  ajute!
Iata  mai  jos  si  un text  scris  de dl.  Mihai89:

vreau sa te cunosc si eu,unde stai daca esti din ploiesti ca eu nu te-am vazut nici la revolutie nu stiu cum ai aparut tu,cine esti unde esti ca sa-ti bag dosarele alea pe gat sa le citesti,raspunde daca esti barbat nu o mai da pe citate si epistole ca oricum te gasesc ca sunt taximetrist de 20 de ani si stiu orice gaura dar te pitesti,daca erai baiat trebuia sa spui cu cine esti tu revolutionar,singur? ca vad ca nici unul nu e cu tine iti place sa stai acolo de capu tau,o sa dai tu banii inapoi si aia care au luat bani degeaba..
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #177 : August 24, 2011, 11:19:23 »

A P E L   U R G E N T

DOMNUL    Mihai89 din  Ploiesti  doreste urgent sa afle  cum  il  gaseste  pe Daniel Perju.
Ii rugam  pe  forumisti  sa-l  ajute!
Iata  mai  jos  si  un text  scris  de dl.  Mihai89:

vreau sa te cunosc si eu,unde stai daca esti din ploiesti ca eu nu te-am vazut nici la revolutie nu stiu cum ai aparut tu,cine esti unde esti ca sa-ti bag dosarele alea pe gat sa le citesti,raspunde daca esti barbat nu o mai da pe citate si epistole ca oricum te gasesc ca sunt taximetrist de 20 de ani si stiu orice gaura dar te pitesti,daca erai baiat trebuia sa spui cu cine esti tu revolutionar,singur? ca vad ca nici unul nu e cu tine iti place sa stai acolo de capu tau,o sa dai tu banii inapoi si aia care au luat bani degeaba..

Comentarii (1):

Domnului Laslo Tokes-Europarlamentar   [30.11.2007, 12:45]
Sinsicatul liber independent al Revolutionarilor din Decembrie 1989-Bucuresti.Romania va felicitam pentru succesul obtinut si pentru modul cum veti reprezenta Idealurile celor care am luptat in Decembrie 1989 in Parlamentul de la Bruxell. Va invitam in Bucuresti,pentru data de 2o decembrie 2oo7 la Comemorarea de la Popesti Leordeni di 21.XII 1-2oo7 la Cimitirul Eroilor din Bucuresti,Crematoriul Cenusa si Piata Universitatii.Putem fi contactati la adresa:Bucuresti,str Th Sperantia nr.14A sect 3-Liga Euroatlantica sau telefon:o722572372. Va asteptam in mijlocul nostru,in Bucuresti la aceste zile de aducere aminte. Daniel Perju,vicepresedinte al sindicatului liber independent al Revolutionarilor din Decembrie 1989-Liga Euroatlantica si frate in Domnul Isus; Numele Sau,sa fie in veci glorificat;Aleluia,Amin!
postat de: Liga Euroatlantica

Adresă PERJU DANIEL
STR. PANSELEI, Nr. 5-7, Loc. PLOIESTI, Jud. PRAHOVA, Cod poştal: 100037 
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #178 : August 24, 2011, 14:07:59 »


 " Practic, Traian Basescu incearca sa ne convinga ca este imperios necesar sa dam unda verde unui proiect care ne ia peste 80% din aurul nostru, distruge patrimoniul natural si cultural unic in lume de la Rosia Montana si ne lasa mostenire patru munti rasi de pe fata pamantului si cel mai mare iaz de decantare cu cianuri din Europa.

Oamenii de stiinta s-au pronuntat in nenumarate randuri impotriva proiectului RMGC, au aratat ca discutia cu privire la proiect nu ar trebui sa se refere la riscuri ci la certitudini. Astfel, poluarea este o certitudine clara, indiferent de tehnologia utilizata, pentru ca proiectul mutileaza iremediabil o zona superba a Apusenilor si va polua cu siguranta zona cu metale grele si compusi complecsi ai cianurii. Mai departe, concentratia de cianuri din iazul de decantare la nivelul de miligram pe litru este de o mie de ori mai mare decat concentratia de microgram pe litru la care pestii sunt deja afectati si chiar mor. Si argumentele pot continua:

Dezbatere Ziare.com - Rosia Montana (II): O bomba ecologica

Presedintele tarii sustine un proiect privat, care este din toate punctele de vedere pagubos Romaniei

Expertii independenti, reprezentatii societatii civile si intelectualii de bun simt din Romania au desfiintat proiectul RMGC, dar iata ca insusi presedintele tarii sustine un proiect privat, care este din toate punctele de vedere pagubos Romaniei. Pentru mine, acest lucru este cel putin suspect.

In data de 22 August, Traian Basescu a facut o serie de declaratii la TVR, care demonstreaza in mod clar ca incearca deliberat sa induca opinia publica in eroare si ca nu are de fapt argumente reale, obiective si rationale pentru a sustine proiectul Rosia Montana. Sa le luam pe rand.

Traian Basescu: "Acum sustin proiectul mai mult ca oricand, nu din motive sentimentale, ci din motive pragmatice. Vedeti ce se intampla cu toate monedele - au probleme de stabilitate si probleme de depreciere. Eu vreau sa vad inceputa exploatarea. Sunt oameni cu puncte de vedere diferite - unii de dragul ecologiei, altii se gandesc ca vom pune banii la bugetul de stat sa acoperim deficitele de pensii, somaj s.a".

Nu este clar, despre ce bani vorbeste Traian Basescu? Proiectul de la Rosia Montana aduce profituri relativ minore statului roman, fiind vorba de cel mult 19.31% din profit (conform ultimelor date, se pare ca in urma unei majorari de capital compania de stat ar detine de fapt sub 1% din actiuni) si redevente de 4%.

Presedintele, uita sa precizeze ca pe site-ul Gabriel Resources (detinatorul privat a peste 80% din afacere) se precizeaza ca, conform contractului, acesta are dreptul prioritar si exclusiv de a cumpara actiunile statului roman. O va si face, probabil, dupa obtinerea avizelor.

Asadar, orice om cu o minima decenta poate sa inteleaga ca Romania nu se va alege cu nimic din acest proiect, ci doar cu distrugeri iremediabile si costuri enorme pe termen mediu si lung.

Mai departe, de ce vorbeste Traian Basescu doar despre "ecologie" cand problemele identificate la Rosia Montana sunt mult mai vaste? De ce nu vorbeste despre patrimoniul natural sau despre cel cultural de peste 2000 de ani, unic in lume? De ce nu vorbeste despre potentialul extraordinar al Rosiei Montane pentru alt tip de dezvoltare, una cu adevarat durabila? De ce nu vorbeste despre motii care nu vor sa-si vanda pamantul mostenit de la parinti si bunici? De ce nu vorbeste despre costurile reale ale proiectului, despre pericolul la care ne expune pe cei care locuim in Ardeal, la mai putin de 150 km de viitoarea exploatare?

Dar sa continuam.

Peste 80% din aur este cedat investitorului privat

Traian Basescu: "Avem nevoie de acest aur pentru rezerva Bancii Nationale. Romania are acum 103 tone de aur in rezerva si cred ca din exploatare in teritoriul national ar trebui sa ne ridicam rezerva la cel putin 200 de tone in urmatorii ani. Vedeti ce volatile si nesigure sunt monedele. Ca sef de stat parca as vrea sa imi pun tara in siguranta. De aceea exploatarea trebuie sa inceapa. Cred ca Romania trebuie sa mareasca rezerva de aur pentru viitor".

Afirmatiile de mai sus sunt de-a dreptul halucinante. Nu este deloc relevant ca Romania si-ar putea creste rezerva de aur din proiectul Rosia Montana cu o cantitate mult sub cea disponibila acolo si aflata in proprietatea Statului Roman. E ca si cum te-ai lauda ca iti cedezi 80% din propria ta avere pentru ca mai apoi sa primesti inapoi sub 20%. Mai mult,statul roman nu poate lua decizii in RMGC din moment ce este actionar minoritar, iar compania privata Gabriel Resources are dreptul exclusiv de a cumpara actiunile sale.

In cazul cel mai fericit statul ar incasa 19.31% si 4% redevente, iar acestea ar totaliza in jur de 70 tone aur, adica doar trei sferturi din cele 97 de tone despre care vorbeste presedintele.

Si acest lucru in conditiile in care peste 80% din aur este cedat investitorului privat, iar costurile in termeni de patrimoniu si mediu raman sa fie de fapt platite tot de catre noi!

Sa mai mentionam ca statul roman nu are bani sa participe la investitia efectiva (lucru demonstrat clar pana in momentul de fata), estimata la cateva miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca din profitul acestuia vor fi oprite sumele necesare participatiei statului la derularea proiectului. Oricum am face calculele matematice, Romania ar fi in situatie defavorabila.

Intr-un articol recent publicat pe voxpublica, Mihai Gotiu prezinta si afirmatiile reprezentantilor BNR privitor la rezerva de aur si proiectul RMGC, afirmatii care confirma declaratiile lipsite de sustinere ale presedintelui.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR (28 aprilie 2011): "Costurile exploatarii sunt foarte mari si nu stiu cat ar putea sa vanda statul aurul pe piata internationala".

Sa continuam...

Fabricile de mobila din Campeni ofera mai multe locuri de munca decat Rosia Montana

Traian Basescu: "Am discutat cu ministrul Mediului. Angajamentul companiei mixte: Cupru Deva are 20% din actiuni si Gabriel Resources 80%. Statul roman are o redeventa de 4%. 20 de tone trebuie sa ajunga gratis in rezerve, 20% vin de la Cupru Deva si prin negociere am putea ajunge la ceva mai mult".

Inca o minciuna sau o naiva dezinformare. Conform companiei RMGC, la Rosia Montana se vor extrage in jur de 300 de tone de aur. Ori, 4% din 300 de tone inseamna 12 tone, adica putin peste jumatate din cantitatea vehiculata de presedinte (20 de tone). Oare ce fel de sef de stat se prezinta la televiziunea nationala sa sustina un proiect privat, aberant, impotriva intereselor propriului popor si nu aduce argumente care sa fie corecte macar din punct de vedere matematic? Caci din punct de vedere moral, sigur nu sunt!

Traian Basescu: "Nimic nu-i mai important decat sa se creeze locuri de munca. Trebuie sa iesim din iluzia ca vor veni investitori sa creeze locuri de munca".

In aceasta afirmatie incoerenta lui Traian Basescu atinge paroxismul. In cazul proiectului Rosia Montana vorbim exact de un investitor strain, si anume de Gabriel Resources, cel care detine 80,46% din proiect. Mai departe, cacealmaua locurilor de munca este preluata exact din discursul mincinos al companiei, discurs prezentat ostentativ in reclame TV si care a fost recent catalogat ca fiind "inselator" de catre Consiliul Roman pentru Publicitate.

Sa mai spunem si ca de fapt este vorba de sub 300 de locuri de munca pe perioada derularii exploatarii, cand numai fabricile de mobila din Campeni ofera cu mult peste acest numar de locuri de munca in zona respectiva.

Rosia Montana va fi butucul pe care isi vor rupe gatul multi politicieni

Prin asocierea sa cu proiectul RMGC, Traian Basescu sfideaza raportul propriei sale Comisii Prezidentiale pentru Patrimoniul Construit, Siturile Istorice si Naturale, care precizeaza in cazul Rosiei Montane: "Starea deplorabila in care se afla astazi Rosia Montana este urmarea saracirii fortate a populatiei, impiedicarea initiativelor localnicilor de a dezvolta activitati economice private sau agroturism, rezultat al demolarilor sub auspiciile legii sau in dispretul acesteia, a propagandei mincinoase si manipularii populatiei (inclusiv cu inadmisibile accente etnice) in numele unei investitii economice de interes privat. Distrugerea partiala sau totala a Rosiei Montane ar insemna cea mai grava amputare a mediului istoric romanesc, distrugerea unui peisaj cultural unic, cu valoare mondiala" (pagina 29; raportul integral, disponibil pe site-ul Administratiei Prezidentiale).

Traian Basescu sfideaza si parerea propriului popor care in toate sondajele de opinie s-a exprimat impotriva proiectului de la Rosia Montana. Astfel, un sondaj de pe site-ul Camerei Deputatilorarata ca din 8.507 pareri exprimate, 95,88% sunt impotriva proiectului.

Sondajul Ziare.com de anul trecut arata de asemenea ca peste 66% dintre cei care au votat se opun proiectului. Tot in jur de 70% dintre votanti au ales includerea Rosiei Montane in patrimoniul UNESCO, in detrimentul proiectului de minerit, asa cum reiese dintr-un recent sondaj efectuat online de TVR.

Prezic faptul ca Rosia Montana va fi butucul pe care isi vor rupe gatul multi politicieni. Iar aceasta pentru ca romanii sunt din fericire mai destepti decat politicienii corupti si nu cred ca vor accepta mesajele incoerente si lipsite de substanta ale acestora.

In plus, Rosia Montana a devenit varful de lance al luptei si coagularii societatii civile, iar intr-o democratie matura puterea reala este detinuta nu de politicieni ci de insasi societatea civila. Festivalul FanFest, despre care am scris recent pe Ziare.com, mi-a demonstrat ca Romania este pe drumul cel bun in acest sens si ca pe masura ce ne maturizam, politicienii vor deveni din ce in ce mai slabi, iar noi mai puternici, mai uniti.

La ora la care scriu, petitia pentru salvarea Rosiei Montane a adunat deja peste 6.900 de semnaturi in doar cateva zile, iar aproape 80.000 de oameni s-au exprimat pentru listarea acesteia in patrimoniul mondial UNESCO.

Daca PDL-ul si actualul guvern vor decide sa acorde toate avizele proiectului Rosia Montana, sfidand legile tarii, vointa societatii civile, parerea oamenilor de stiinta, si mai ales o minima moralitate si integritate, atunci eu le voi dori un singur lucru: Sa le fie caderea usoara! Sa stie insa de pe acum, ca indiferent cat ne-ar sfida, Rosia Montana nu o vor putea vinde!

Dr. Raul C. Muresan
Departamentul de Neurostiinte Experimentale si Teoretice, Centrul pentru Cercetari Cognitive si Neuronale, Institutul Roman de Stiinta si Tehnologie
Cluj-Napoca, Romania
Citeste stirile pe mobil: m.ziare.comVrei stirile Ziare.com pe site-ul tau?
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #179 : August 24, 2011, 17:53:34 »


 " Monday, July 4th, 2011 | Posted by eXpressCompania a deschis “Fereastra Serviciilor Secrete”. Aurel Rogojan despre Cazul Tismaneanu. Cu o addenda de Larry Watts si documente ale Kominternului si Securitatii
Fereastra Serviciilor Secrete

România în jocul strategiilor globale

Aurel I. Rogojan


Serviciile vad, ca si noi, efectele dezastruoase ale guvernari­lor din ultimii 30 de ani. Dar ele pot scruta si neputinta nationala, «hranita» de planurile cinice ale marilor puteri, de presiunile santajiste ale vecinilor si de toleranta noastra paguboasa la tradare, incompetenta, coruptie. De la fereastra lor secreta, peisajul arata mult mai accidentat decât îl stim, dar atât de clar, încât se zaresc, documentate de arhive, pâna si contributiile otravite ale propriilor lor agenti. Poate vreun onest proiect de tara sa ignore o asemenea geografie ?


« Anul 1990 i-a prins pe multi cu importante lichiditati. Nu erau neaparat persoane din înalta nomenclatura, ci îndeosebi oameni care – spun ei – s-au descurcat. [...] Posesorii de lichiditati erau permanent în cautare de oameni siguri, pe care sa se poata bizui la punerea pe picioare si la promovarea afacerilor. Oferta cea mai pretioasa o constituiau fostii ofiteri de Securitate, apreciati ca discreti, constiinciosi, modesti în pretentii si disciplinati, devotati, capabili sa înfrunte riscuri si deprinsi sa rezolve situatii critice. Alianta puterii economice în curs de afirmare cu „excomunicatii“ din lumea informatiilor secrete a stat la baza multor retete de succes în afaceri, dar a cunoscut si evolutii la limita legii ori care s-au constituit în riscuri si pericole pentru legalitate. Mai cu seama acolo unde au interferat retelele internationale ale crimei organizate conduse de falsi masoni dar veritabili mafioti. Dupa doua decenii de continua deconspirare, supusi permanent blamului public, suspectati de toate relele societatii si imperfectiunile democratiei, „securistii“ au devenit imuni. Campania dusa împotriva lor nu face decât sa le creasca mai departe cota. Asa s-a ajuns ca valoarea securistului sa nu mai poata fi cuantificata. Azi, cine se respecta în România are propriul sau securist. Bibelou, mascota ori talisman ! »


Din cuprins : Programarea sistematica a dezordinii, cursa aberatiilor politice * Tismăneanu si Patapievici : sub zodia noilor kominformisti * “Cazul Volodea” sau ce vor sa stie americanii” * Diversiunile cu “acoperiti” * Destructurarea Securităţii si profitul economic al acestei afaceri politice * Serviciile secrete românesti după 1989 sau Dintr-o reformă în alta – interviuri realizate de Victor Roncea * Ofiţerii U.M. 0110 «anti-K.G.B.» – primii disponibilizaţi din Serviciul Român de Informaţii * «Apropierea intelectualilor» * Gogu Rădulescu si «loja de la Comana» * Evenimentele din iunie 1990 – corolar al loviturii de stat militare din decembrie 1989 * Pacepa : secret, real, imaginar… * Întâlniri cu Perfidul Albion: Intelligence Service în România * Scoala de la Păltinis * Operatiunea speciala “Meditatia Transcedentala” * Delirul maghiar : propagandă, spionaj si extremism pentru « Ungaria Sfântului Stefan » * Sandor, Tokes, Barki * «Ungaria» din inima României – file din cronologia proiectului neorevizionist «Autonomia Ţinutului Secuiesc» * Iugoslavia versus România în războiul din umbră * Indice de nume

De 4 iulie, Ziua Americii, Ziaristi Online ofera cadou reprezentatilor SUA un sub-capitol din cartea generalului (r) SRI Aurel I Rogojan privind “Cazul Tismaneanu” si o addenda din primul volum al istoricului american Larry Watts, “Fereste-ma, Doamne, de prieteni”, respectiv o nota la capitolul “Mosteniri imperiale in Comintern si organele de securitate sovietice”.

Tismaneanu si Patapievici: sub zodia noilor cominformisti

“Cazul Volodea” sau Ce vor sa stie americanii despre emigrarea lui Vladimir Tismaneanu


În urmă cu un an şi mai bine am fost solicitat de “un membru al staffului tehnic” al unuia dintre cele două partide dominante ale scenei politice americane să sprijin efortul de lămurire a împrejurărilor în care Vladimir Tismăneanu, fiul militanţilor comunişti Leonte Tismăneanu și Hermina Marcushon, a “emigrat” SUA în 1981, când doar agenţii din Securitate, Direcţia Informaţii Externe, aveau parte de asemenea privilegii. Aceştia sunt termenii în care mi-a fost adresată cererea.

Prima mea reacţie a fost aceea de a observa, nu fără maliţiozitate, că, în primul rând, respectivii agenţi trebuiau “pierduţi” într-un număr rezonabil de emigranţi adevăraţi şi, în al doilea rând, că serviciile de spionaj nu prea îşi trimiteau agenţii direct la ţintă, ci pe rute ocolite, care puteau include una sau mai multe ţări de tranzit, ideal fiind să ajungă la destinaţie ca cetăţeni ai uneia dintre aceste ţări. Remarca mi-a fost aprobata “profesionist” şi considerată ca fiind bine-venită.

Interlocutorul meu avea o listă de probleme neclare asupra împrejurarilor plecării lui Vladimir Tismăneanu din România şi m-a rugat să-i facilitez legătura cu foştii ofiţeri a căror nume au fost extrase din documentele întocmite de unităţi ale Departamentului Securităţii Statului în legătură cu eliberarea, în 1981, a paşaportului care i-a deschis Cortina de Fier.

Am reţinut lista şi i-am promis că la o viitoare revenire în România s-ar putea să am o parte din răspunsuri, dar că nu-i voi intermedia nici o legătură cu ofiţerii respectivi, dacă ei există.

Agitaţia tsunamică a personajului controversat, urmare la comentariile provocate de publicarea în cotidianul.ro a articolului Cristinei Horvat “Cartea neagră a băsismului. Tismăneanu: «Atacarea lui Băsescu duce la izolarea ţării»”, mă determină să anticipez, în parte, unele dintre clarificările posibile asupra împrejurarilor plecării sale din ţară.

Astfel, deşi în documentele identificate la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (unde se află doar ceea ce nu mai are legătură cu securitatea naţionala a României în contextul noii sale alianţe politico-militare) sunt o serie de piese care pun în evidenţă preocupările Centrului de Informaţii Externe faţă de persoana sa, avizul favorabil eliberării paşaportului, fundamentat pe câteva argumente false, l-a dat o unitate a Serviciului Intern al Securităţii, cea de contrainformaţii în sectoarele economice (vezi documentul mai jos, din arhiva Civic Media).

Ce mai stabiliseră investigatorii americani şi unde-şi focalizau interesul? Cităm:

“1) Intr-o fisa a Securitatii privitoare la V.T. [n.n. atentie ! ], elaborata in primavara anului 1987, publicata de Mihai Pelin in anii 2000, se specifica printre altele urmatoarele:

a/ lui V.T. i s-a aprobat o viza de calatorie in Franta si Spania (impreuna cu mama, Hermina M);

b/ V.T. nu a mai calatorit in tari capitaliste, nici in tari socialiste;

c/ V.T. nu are rude in alte tari;

d/ V.T. corespunde normelor pentru acordarea vizei de calatorie.

Nedumerirea in legatura cu cele mentionate in raportul de la acea data, vine dintr-o serie de alte rapoarte ale aceleasi institutii. De exemplu, din documente ale Directiei de Informatii Externe ,din anii ’70, reiese ca V.T . avea rude in mai multe tari precum: Franta, pe Cristina Boico (sora mamei si fiica acesteia, Olga si Andrei Boico, fiul Cristinei Boico), Venezuela, Sofia Imber, verisoara tatalui lui V.T., in URSS, Tismenetchi Nahona (sora tatalui lui V.T).

Mai mult, V.T. voiajase in anii 70 si in tari capitaliste (RFG) si in tari socialiste (RDG).

Momentul intocmirii fisei respective, primavara 87, este de asemenea , foarte important, deoarece atunci V.T. impreuna cu Dorin Tudoran si Michael Radu au obtinut fonduri de la National Endowement for Democracy pentru a publica revista Agora (unde colaborau opozanti din Romania). Revista era distribita in Romania pe diverse cai si comentata la Europa Libera. Acest grup, prin Agora, erau primi reprezentanti ai opozitiei din Romania finantati de guvernul american , dezvoltind grupurile de mai tirziu ale societatii civice, primele reviste, formatori de opinie, etc., in continuare finantate cu sume semnificative pana in anii 93-94.

Din perspectiva celor de mai sus s-ar putea interpreta ca V.T. ar fi putut beneficia de un anumit sprijin/protectie, intr-un moment cheie, din partea unor persoane foarte influente in conducerea statului (probabil CC/PCR) pentru a explica exceptia acordarii vizei de calatorie… Cum interpretati ? Cine ar fi avut puterea sa ghideze producerea si scurgerea (pentru ochii americanilor) a datelor incorecte? Cu rezultatul ca acea “fisa curata” a permis crearea grupului de reprezentare a actiunilor sponsorizate in Romania. (De remarcat ca V.T. a fost contestat vehement inainte si dupa initierea acelor programe. V.T. a intimpinat greutati pentru emigrarea in S.U.A. A putut emigra prinr-o casatorie aranjata , divortand apoi imediat ce si-a obtinut resedinta permanenta ).

2) V.T. are doua surori, amandoua nascute in URSS. Una dintre ele, Rodica, casatorita Tonciulescu, inginer chimist, a lucrat in apropierea Elenei Ceausescu. Dupa activitatile “anti” Ceausescu ale lui V.T., cum poate fi interpretata aceasta alta exceptie ?!

3) Rapoartele Directiei de Informatii Externe, dar si alte surse, sugereaza discret ca V.T. ar fi avut un comportament ( ….) atipic cunoscut. Numele unui profesor important si foarte apropiat de V.T. si al unui coleg cu care a tinut legatura multa vreme dupa plecare ar contura ceea ce se sugereaza. Cum ar fi putut influenta aceste date evaluarile analistilor securitatii vis-a-vis de V.T.?

4) Cu numele ofiterilor “G” si “M. L.” sunt semnate mai multe rapoarte, in diferite perioade, referitoare la V.T. si Hermina T. Ar fi posibila identificarea lor ?

Sunt, de asemenea, binevenite orice alte sugestii care ar putea contribui la dezlegarea misterelor care plutesc in jurul “itinerariului” lui V.T.”

Am încheiat citatul.

Ofiţerii Centrului de Informaţii Externe, care apar în dosarul cazului cu numele lor de serviciu, s-au ocupat de… marşrutizări şi infiltrări de agenţi în obiective străine, inclusiv în “redactiile posturilor de radio ostile României”. Fără comentarii!

Ofiţerii Centrului de Informaţii Externe consemnau că “obiectivul are rude stabilite în străinătate, după cum urmează (…) şi a mai efectuat călătorii turistice în (…)”, în timp ce ofiţerul din unitatea serviciului intern nu a menţionat aceste elemente, cu şase ani înainte, în susţinerea avizului pentru eliberarea paşaportului.

În legătură cu această neconcordanţă şi aspectele ridicate de investigatorul republican se impun câteva precizări:

1. Pentru acoperirea interesului Centrului de Informaţii Extene faţă de o persoană care urma să se deplaseze în străinătate, verificările şi avizul pentru aprobarea eliberării paşaportului erau chipurile “lăsate la aprecierea unităţii serviciului intern”, pentru ca în dosarul de paşapoarte să nu existe documente care să conducă la o eventuală deconspirare. Se ajungea, astfel, în situaţia ca ofiţeri ai serviciului intern să fie sancţionaţi pentru “neprevenirea rămânerii ilegale în străinătate” a unor persoane care, în realitate, erau trimise în misiuni de către serviciul extern al securităţii statului. În acest fel se consolida acoperirea.

2. În 1987, fişa era rezultatul evaluării stricte a Centrului de Informaţii Externe, faţă şi de noua perspectivă deschisă lui Vladimir Tismăneanu.

3. În mai multe cazuri, persoanele “anti” Ceauşescu, cu o oarecare notorietate, care au ajuns în străinătate, au avut ca numitor comun stimularea opoziţiei lor de către duşmanii României de la Moscova, folosindu-ne steagul pentru plantarea în Occident a aşa-zişilor disidenţi. Cu o carte de vizită confecţionată printr-o opoziţie regizată împotriva regimului din România, KGB îşi infiltra cârtiţele în Occident, inclusiv pentru controlul şi manipularea exilului românesc.

4. În 1987, în plin avânt al “perestroika şi glasnosti”, nu trebuie omisă conlucrarea subterană (“interservicii”) a marilor puteri, care pregăteau lumea de după 1989, după cum nu ar trebui să treacă neobservat interesul comun pentru înlăturarea liderilor comunişti nereformişti.

5. Nu a existat moment în întreaga perioadă a Războiului Rece în care KGB să nu se afle la originea celor mai multe dintre mişcările de rezistenţă anticomunistă, inclusiv a celor apărute în Occident. Era mai simplu să le creeze şi să le controleze decât să apară la iniţiativa altora şi să încerce ulterior abordarea lor.

6. Plecarea lui V.T. în străinătate s-a realizat “pe firul scurt”. Pentru cine nu ştie, denominaţia semnifică o intervenţie pe telefonul “S”, deţinut numai de demnitarii cu rang ministerial. O bună prietenă a mamei sale, pe care la Moscova se conta într-o eventuală debarcare a lui Ceauşescu printr-o mişcare din interiorul conducerii partidului, a făcut o asemenea intervenţie.

7. Refuzul lui V.T. de a reveni în ţară nu a produs nici un deranjament major până în primăvara anului 1987, când s-a simulat o anchetă internă a circumstanţelor plecării. Scandalizarea a fost la nivelul şefului Centrului de Informaţii Externe, dar “oalele sparte” s-au decontat la unitatea serviciului intern care a avizat plecarea.

8. Unul dintre ofiţerii care au avut în studiu, verificare şi pregătire obiectivul a trebuit să-şi întrerupă fortuit activitatea. Circumstanţele ar merita un studiu de caz.

9. Elementele reţelei KGB de control asupra acţiunilor Securităţii trebuie obligatoriu prezumate ca fiind mai puternice şi mult mai dificil, dacă nu imposibil, de controlat pe zonele externe ale activităţii, unde exista, la un moment dat, o adevărată inflaţie de agenţi ai Moscovei originari din Basarabia şi care treceau drept români.

10. S-a arătat că obiectivul a avut puncte de sprijin în Venezuela, aceasta fiind ultima ţară de tranzit spre SUA.

Nota bene: Spionajul României nu a folosit Venezuela sau Mexic şi, în general, ţările din America Latină pentru “acomodarea” agenţilor cu destinaţie SUA sau Canada, deoarece spaţiile respective erau fieful KGB.

Aurel I Rogojan

Mosteniri imperiale in Comintern si organele de securitate sovietice

Nota: Tentative de a nega faptul ca Valter Roman si Leon Tismaneanu au fost agenti sovietici au fost facute individual de membri ai familiilor lor. In cazul lui Tismaneanu, statele de plata ale Cominternului din februarie-iunie 1944 indica faptul ca era platit cel mai bine, dintre cei 26 de agenti de pe lista, surclasand agenti semnificativi ca Vasile Luca, Iosif Chisinevschi sau Valter Roman. Numai Boris Stefanov (nume de acoperire: I. Draganov) primea la fel de mult ca el, iar acesta era titularul Partidului Comunist Roman din acea vreme. Vezi Rosiiskii Gosudarstvennyi Arkhiv Sotsial’noi i Politicheskoi Istorii [Arhiva Rusa de Stat pentru Istorie Politica si Sociala: RGASPI], fond 495, opis 286, dosar 55, f. 13

Larry L Watts"


Memorat
Pagini: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 427
Schimbă forumul: