Main Content:

Pagini: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 427

TREBUIE SĂ ŞTIM

 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #240 : Septembrie 12, 2011, 13:09:10 »

Char daca nu am punctat pana acum,trebuie sa stiti ca sunt pentru mentinerea Portalului Revolutiei in functiune.
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • Marius
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1077
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #241 : Septembrie 13, 2011, 15:50:18 »

Cu mare intarziere, deci cu scuzele de rigoare, va multumesc pnetru sustinere. Faceti parte dintre putinii care au inteles de ce e necesar acest portal, forumul de fata si ca este nevoie sa fie aparate.

O întrebare domnule Iosif: SSPR-ul sau guvernul au vreo posibilitate legală de a interzice acest portal?
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #242 : Septembrie 13, 2011, 20:17:42 »


 " IBM ar putea infiinta in Romania un centru cu până la 3.000 de angajaţi. Fiica guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, este unul din personajele cheie ale acestui proiect, în relaţia cu autorităţile române, informeaza Zf.ro.IBM nu este singurul gigant care intentioneaza sa isi dezvolte afacerile in Romania. La randul sau, Oracle ar putea să relocheze un centru dintr-o ţară din Africa pentru a-l muta aici, în timp ce Ericsson vrea să îşi sporească numărul de angajaţi din centrul pe care îl are în România cu până la 500 de persoane.


"De asemenea, Dell a venit cu o propunere pentru un centru în care şi-ar putea desfăşura activitatea câteva sute de angajaţi. În cazul IBM, noi am propus ca posibile locaţii oraşele Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, importante centre universitare, care pot asigura forţa de muncă necesară", a spus ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.


Potrivit informatiilor furnizate de Zf.ro, Lacramioara isarescu, fiica guvernatorului BNR, este unul dintre personajele cheie ale acestui proiect, ea chiar figurand pe site-ul IBM la divizia Governamental Programs.


I. G.

Marţi, 13 Septembrie 2011 " sursa bussines.ro
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #243 : Septembrie 13, 2011, 21:35:21 »

Cu mare intarziere, deci cu scuzele de rigoare, va multumesc pnetru sustinere. Faceti parte dintre putinii care au inteles de ce e necesar acest portal, forumul de fata si ca este nevoie sa fie aparate.

O întrebare domnule Iosif: SSPR-ul sau guvernul au vreo posibilitate legală de a interzice acest portal?

Nu. Dar, in conditiile restrangerii continue a drepturilor si libertatilor cetatenesti, se poate ajunge la orice. Va rog sa ma numarati printre sustinatorii blogului dumneavoastra, caci am observat ca nici el nu duceti lipsa de amenintari.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #244 : Septembrie 13, 2011, 22:25:10 »

HOTARARE nr. 889 din 7 septembrie 2011
privind stabilirea fructelor distribuite, a perioadei si frecventei distributiei, a limitei valorii zilnice/elev si a masurilor adiacente distributiei de fructe, a bugetului aferent acestora, precum si a modalitatii de implementare efectiva si de gestionare la nivelul administratiei publice, in cadrul programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli in anul scolar 2011-2012
EMITENT:     GUVERNUL
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 647 din 9 septembrie 2011
Data intrarii in vigoare : 9 septembrie 2011


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, al art. 1 alin. (2) si (5) si al art. 12 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli, aprobata cu modificari prin Legea nr. 195/2010,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ART. 1
    Pentru anul scolar 2011-2012 se vor acorda gratuit mere, in limita valorii zilnice de 0,315 lei/elev, pentru o perioada de maximum 94 de zile de scolarizare, incepand cu 31 octombrie 2011.
    ART. 2
    (1) Masurile adiacente distributiei de mere in anul scolar 2011-2012 sunt urmatoarele:
    a) organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la statiuni de cercetare pomicola sau legumicola, la zilele recoltei, expozitii, targuri sau alte evenimente si/sau activitati similare;
    b) organizarea de concursuri tematice cu premii ca modalitati practice educative care sa contribuie la dezvoltarea competentelor elevilor si prin activitati de gradinarit;
    c) realizarea de brosuri sau materiale didactice al caror scop este cunoasterea beneficiilor consumului de fructe si legume proaspete.
    (2) Sumele necesare implementarii masurilor adiacente se suporta din bugetele locale ale judetelor, sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata si nu vor putea depasi 10% din fondurile alocate consiliilor judetene, consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si respectiv ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, pentru acordarea gratuita a merelor.
    (3) Consiliile judetene si/sau consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, opteaza, in functie de preferinte si buget, pentru masurile adiacente pe care le vor implementa si vor pune in aplicare in mod obligatoriu cel putin una dintre masurile adiacente prevazute la alin. (1).
    (4) Consiliile judetene si/sau consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, si unitatile scolare vor lua masurile necesare pentru ca numai elevii prezenti la cursuri sa beneficieze de implementarea masurilor adiacente.
    (5) Consiliile judetene si/sau consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, sunt responsabile de implementarea masurilor adiacente prevazute la alin. (1) si, respectiv, de organizarea procedurilor de achizitie publica, desemnarea castigatorilor, incheierea contractelor cu furnizorii sau prestatorii, monitorizarea si controlul implementarii masurilor adiacente prevazute la alin. (1).
    (6) In functie de specificul masurilor adiacente pe care le vor implementa, consiliile judetene, consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, vor beneficia de asistenta din partea inspectoratelor scolare judetene, respectiv a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, a directiilor de sanatate publica, respectiv a Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti si din partea directiilor pentru agricultura judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, dupa caz, conform prevederilor legale in vigoare.
    (7) Consiliile judetene, consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, au obligatia informarii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu privire la masurile adiacente implementate.
    ART. 3
    (1) Consiliile judetene, consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, vor recupera de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, sumele platite pentru implementarea masurilor adiacente, pe care le vireaza la bugetul de stat.
    (2) Recuperarea sumelor platite pentru implementarea masurilor adiacente este conditionata de distributia merelor si se realizeaza pe baza numarului de elevi carora le-au fost distribuite mere.
    (3) Finantarea sumelor aprobate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, care reprezinta sprijinul financiar pentru implementarea masurilor adiacente, se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, de la titlul "Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile post-aderare", articolul "Programe din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA)", reprezentand contributie publica nationala totala.
    (4) In privinta masurilor adiacente, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura are atributiile prevazute la art. 12 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli, aprobata cu modificari prin Legea nr. 195/2010.
    ART. 4
    (1) In situatia in care nu se pot aplica prevederile art. 2 alin. (2), sumele necesare pentru realizarea masurilor adiacente prevazute la art. 2 alin. (1) se suporta din bugetele locale ale judetelor, sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz.
    (2) In situatia prevazuta la alin. (1), sumele reprezentand sprijinul financiar pentru implementarea masurilor adiacente, recuperate conform art. 3 alin. (2), se fac venit la bugetele locale ale judetelor, sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz.
    ART. 5
    (1) Sumele necesare pentru implementarea programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli in anul scolar 2011-2012, aferente acordarii drepturilor prevazute la art. 1 si realizarii masurilor adiacente prevazute la art. 2 alin. (1) sunt prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    (2) In situatia in care fondurile necesare pentru distributia merelor si/sau implementarea masurilor adiacente prevazute la art. 2 alin. (1) nu sunt disponibile in anul 2011, prevederile prezentei hotarari se aplica incepand cu luna ianuarie 2012, din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru anul 2012 si/sau din bugetele locale ale judetelor, sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz.

                       PRIM-MINISTRU
                         EMIL BOC

                      Contrasemneaza:
                      ---------------
        Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale,
                      Valeriu Tabara

         p. Ministrul administratiei si internelor,
                      Gheorghe Emacu,
                      secretar de stat

               Ministrul educatiei, cercetarii,
                  tineretului si sportului,
                     Daniel Petru Funeriu

                     Ministrul sanatatii,
                       Ritli Ladislau

                Ministrul finantelor publice,
                   Gheorghe Ialomitianu

    Bucuresti, 7 septembrie 2011.
    Nr. 889.

    ANEXA

       Bugetul pentru implementarea programului de incurajare
       a consumului de fructe proaspete in scoli - fonduri
       pentru distributia merelor si implementarea masurilor
              adiacente - anul scolar 2011-2012
*T*
*Font 8*
                                                                                       - mii lei -
-¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦T¦¦¦¦¦¦¦¦¦T¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦T¦¦¦¦¦¦¦¦¦T¦¦¦¦¦¦¦¦¦T¦¦¦¦¦¦¦¦¦T¦¦¦¦¦¦¦¦¦T¦¦¦¦¦¦¦¦¦T¦¦¦¦¦¦¦¦¦¬
-    Judetul     -  Elevi  -  Total   -Fonduri  - Fonduri -  Total  - Fonduri -Fonduri  - Total   -
-                -clasele  - fonduri  -alocate  -alocate  - fonduri - alocate - alocate - fonduri -
-                - I-VIII  -an scolar -in 2011  -in 2011  -  2011   -in 2012  -in 2012  - 2012    -
-                -in anul  -2011-2012 -pentru   - pentru  -         - pentru  -pentru   -         -
-                - scolar  -          -distribu--implemen--         -distribu--implemen--         -
-                -2011-2012-          -tia de   -tarea    -         -tia de   -tarea    -         -
-                -         -          -  mere   -masurilor-         - mere    -masurilor-         -
-                -         -          -         -adiacente-         -         -adiacente-         -
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Alba            -   26.926-    877,01-   330,79-    33,08-   363,86-   466,49-    46,65-   513,14-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Arad            -   33.891-  1.103,86-   416,35-    41,64-   457,99-   587,16-    58,72-   645,88-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Arges           -   48.311-  1.573,54-   593,50-    59,35-   652,85-   836,99-    83,70-   920,69-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Bacau           -   58.680-  1.911,27-   720,88-    72,09-   792,97- 1.016,63-   101,66- 1.118,29-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Bihor           -   49.490-  1.611,94-   607,98-    60,80-   668,78-   857,41-    85,74-   943,16-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Bistrita-Nasaud -   27.682-    901,63-   340,07-    34,01-   374,08-   479,59-    47,96-   527,55-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Botosani        -   41.946-  1.366,22-   515,31-    51,53-   566,84-   726,71-    72,67-   799,39-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Brasov          -   41.523-  1.352,45-   510,11-    51,01-   561,12-   719,39-    71,94-   791,32-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Braila          -   24.643-    802,65-   302,74-    30,27-   333,01-   426,94-    42,69-   469,63-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Buzau           -   36.157-  1.177,67-   444,19-    44,42-   488,61-   626,42-    62,64-   689,06-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Caras-Severin   -   24.189-    787,86-   297,16-    29,72-   326,88-   419,07-    41,91-   460,98-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Calarasi        -   26.915-    876,65-   330,65-    33,07-   363,72-   466,30-    46,63-   512,93-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Cluj            -   43.048-  1.402,12-   528,84-    52,88-   581,73-   745,81-    74,58-   820,39-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Constanta       -   55.515-  1.808,18-   682,00-    68,20-   750,20-   961,80-    96,18- 1.057,98-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Covasna         -   18.616-    606,34-   228,70-    22,87-   251,57-   322,52-    32,25-   354,77-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Dambovita       -   42.769-  1.393,03-   525,42-    52,54-   577,96-   740,97-    74,10-   815,07-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Dolj            -   50.827-  1.655,49-   624,41-    62,44-   686,85-   880,58-    88,06-   968,64-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Galati          -   46.428-  1.512,21-   570,37-    57,04-   627,40-   804,37-    80,44-   884,80-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Giurgiu         -   23.807-    775,42-   292,47-    29,25-   321,72-   412,46-    41,25-   453,70-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Gorj            -   29.164-    949,90-   358,28-    35,83-   394,11-   505,27-    50,53-   555,79-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Harghita        -   27.262-    887,95-   334,91-    33,49-   368,41-   472,31-    47,23-   519,55-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Hunedoara       -   32.447-  1.056,83-   398,61-    39,86-   438,47-   562,14-    56,21-   618,36-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Ialomita        -   23.308-    759,16-   286,34-    28,63-   314,97-   403,81-    40,38-   444,19-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Iasi            -   74.363-  2.422,08-   913,55-    91,35- 1.004,90- 1.288,34-   128,83- 1.417,17-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Ilfov           -   24.975-    813,46-   306,82-    30,68-   337,50-   432,69-    43,27-   475,96-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Maramures       -   40.893-  1.331,93-   502,37-    50,24-   552,61-   708,47-    70,85-   779,32-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Mehedinti       -   21.290-    693,44-   261,55-    26,15-   287,70-   368,85-    36,88-   405,73-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Mures           -   46.213-  1.505,20-   567,73-    56,77-   624,50-   800,64-    80,06-   880,70-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Neamt           -   42.359-  1.379,67-   520,38-    52,04-   572,42-   733,87-    73,39-   807,26-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Olt             -   35.244-  1.147,93-   432,97-    43,30-   476,27-   610,60-    61,06-   671,66-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Prahova         -   57.629-  1.877,03-   707,97-    70,80-   778,77-   998,42-    99,84- 1.098,26-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Satu-Mare       -   29.826-    971,46-   366,41-    36,64-   403,05-   516,74-    51,67-   568,41-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Salaj           -   20.061-    653,41-   246,45-    24,64-   271,09-   347,56-    34,76-   382,31-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Sibiu           -   33.459-  1.089,79-   411,04-    41,10-   452,15-   579,68-    57,97-   637,64-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Suceava         -   64.298-  2.094,25-   789,90-    78,99-   868,89- 1.113,96-   111,40- 1.225,36-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Teleorman       -   26.614-    866,84-   326,95-    32,70-   359,65-   461,09-    46,11-   507,20-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Timis           -   46.312-  1.508,43-   568,94-    56,89-   625,84-   802,36-    80,24-   882,59-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Tulcea          -   17.954-    584,78-   220,56-    22,06-   242,62-   311,05-    31,11-   342,16-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Vaslui          -   42.956-  1.399,12-   527,71-    52,77-   580,49-   744,21-    74,42-   818,63-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Valcea          -   29.797-    970,52-   366,06-    36,61-   402,66-   516,23-    51,62-   567,86-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Vrancea         -   28.999-    944,53-   356,25-    35,63-   391,88-   502,41-    50,24-   552,65-
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-Municipiul      -  107.071-  3.487,41- 1.315,37-   131,54- 1.446,90- 1.855,01-   185,50- 2.040,51-
-Bucuresti       -         -          -         -         -         -         -         -         -
+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+
-TOTAL:          -1.623.857- 52.890,65-19.949,08- 1.994,91-21.943,99-28.742,27- 2.813,33-30.946,65-
L¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦+¦¦¦¦¦¦¦¦¦-
*ST
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #245 : Septembrie 14, 2011, 08:04:39 »

Cu mare intarziere, deci cu scuzele de rigoare, va multumesc pnetru sustinere. Faceti parte dintre putinii care au inteles de ce e necesar acest portal, forumul de fata si ca este nevoie sa fie aparate.

O întrebare domnule Iosif: SSPR-ul sau guvernul au vreo posibilitate legală de a interzice acest portal?

Nu. Dar, in conditiile restrangerii continue a drepturilor si libertatilor cetatenesti, se poate ajunge la orice. Va rog sa ma numarati printre sustinatorii blogului dumneavoastra, caci am observat ca nici el nu duceti lipsa de amenintari.

http://users.heeloo.ro/ioska//files/13159771217757121775_sesizare-parlament.pdf
http://pesurse.ro/#/2011/9/14/revolta-jurnalitilor-de-la-agerpres-ei-acuz-presiu/#news
Revolta jurnaliştilor de la Agerpres. Ei acuză presiunile politice, abuzurile conducerii şi furtul din banul public
Comisia de Cultură a Senatuluipresiuni politicescandal la Agrespresdevalizarea banului publicfurt din banul public Mediasind Comisia de Culturăa a Camerei Deputaţilor
Un adevărat război a pornit în cadrul Agenţiei Naţionale de Presă - AGERPRES. Jurnaliştii care lucrează la această instituţie de presă a statului român au depus la Parlament, la Comisiile de Cultură ale Senatului şi Camerei Deputaţilor o sesizare prin care acuză că "Directorul general, împreună cu câţiva directori din subordine, sunt acuzaţi că au instaurat un climat de dictatură în instituţie, că au intervenit brutal în politica editorială, că au hărţuit profesional mai mulţi angajaţi care s-au opus abuzurilor, că au folosit fondurile agenţiei în mod discreţionar, tratând Agenţia Naţională de Presă ca pe propria moşie."

Ei enumeră în seizarea adresate celor două comisii parlamentare de cultură mai multe astfel de cazuri grosolane în care jurnaliştii au fost practic terfeliţi de conducerea impusă politic la agenţia de presă. Iată sesizarea adresată Parlamentului:
sesizare parlament
pesurse.ro a aflat că dezvăluirile de la Agerpres sunt abia la început şi că vor urma şi alte cazuri. Se pare că, potrivit unor surse din cadrul conducerii instituţiei, Agrespre a devenit "moşia UNPR". Vom reveni cu amânunte şi cu date despre presiunile politice din cadrul instituţiei.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #246 : Septembrie 14, 2011, 18:43:49 »

 
 Caramitru acum la B1 TV.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #248 : Septembrie 15, 2011, 09:33:42 »
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #250 : Septembrie 17, 2011, 13:26:11 »
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #251 : Septembrie 17, 2011, 16:26:39 »


 " Grecia, în faliment din cauza religiei
Autor: Valentin Vioreanu Miercuri, 14 Septembrie 2011 15722 vizualizări 109 comentarii   Vă sună cunoscută afirmația de mai sus? Cel mai probabil că da, pentru că este o expresia unei poziții pe care am întâlnit-o destul de des pe forumul site-ului capital.ro, expusă ca reacție la articolele despre starea catastrofală a Greciei.

Am ales să pun această afirmație în titlu, deși nu este opinia pe care o împărtășesc, tocmai pentru a contura în jurul ei o serie de observații și a deschide poate chiar o dezbatere, sper eu, constructivă.

Mai întâi, pentru cine nu  e familiarizat cu situația religioasă a Eladei, grecii sunt departe de viața religioasă pe care o aveau demult. Mersul la biserică a devenit rutinar pentru mulți dintre ei și lipsit de orice fel de implicare. Faptul că sunt corupți nu li se trage de la faptul că sunt ortodocși. În al doilea rând, poate ați observat că la greci există taverne localizate în imediata apropiere a bisericilor. Știți de ce? Pentru că grecii s-au obișnuit ca după slujba de duminică să sară direct în tavernă, fie tineri, fie bătrâni. Preceptele moralei creștine cu greu se mai regăsesc în viața de zi cu zi a grecilor simpli. Ba dimpotrivă, există de multe ori o aversiune față de tot ceea ce ține de această instituție. Nu discut acum, dacă această aversiune este justificată sau nu.
O mică demonstrație? Astăzi, are loc o mare sărbătoare creștină. Sunt grecii la biserică? Presa de limbă greacă anunța că astăzi vor avea loc ample mișcări de protest...

Astfel, concluzia în linii mari este că grecul de rând nu poate fi acuzat că a ajuns falimentar pentru că duce un stil de viață religios. Este adevărat însă că la nivel instituțional, Biserica Ortodoxă are legături puternice cu statul, legături care, din nou, nu pot fi blamate pentru faptul că statul s-a împrumutat până la refuz pentru a plăti 14 salarii pe an bugetarilor și pensii începând de la 45 de ani și nici pentru că nu primești bon fiscal aproape pe nicăieri.  Religia poate fi pusă în legătură cu starea unei naţiuni doar în momentul în care avem de-a face cu fundamentalism religios, ceea ce nu se pune problema în cazul Greciei.

În altă ordine de idei: dacă Grecia a ajuns așa doar pentru că populația ar fi “religioasă”, să luăm cazul statelor arabe care au un nivel redus al datoriei, mulți arabi trăiesc bine, iar pe linie de principii de guvernare a societății știm cu toții că primează cele religioase mai mult decât oriunde în lume. Este adevărat că au resurse, însă nu putem spune că Grecia este un stat lipsit de resurse. Nu toate statele arabe trăiesc din petrol, însă lăsați-mă să cred că nu vom vedea prea curând un stat arab aflat în pragul falimentului.

Grecia a ajuns în faliment pentru că a fost, pur și simplu, exact ca o companie în care nimănui nu i-a păsat de nimic: nici “angajaților”,care și-au văzut interesul și nu s-au rupt prea mult cu munca ,dar au vrut salarii, nici conducerii, care a fost delăsătoare și a făcut excese."


Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #252 : Septembrie 17, 2011, 18:22:28 »


 " “Intr-o epoca de minciuna universala, sa spui adevarul este deja un act revolutionar” - George Orwell
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #253 : Septembrie 17, 2011, 21:29:56 »


Şedinţa Adunãrii Generale a Autoguvernãrii pe Ţarã a Românilor din Ungaria


Diaspora

Scris de RGN   


Sâmbătă, 17 Septembrie 2011 10:39


Sâmbãtã, 17 septembrie, Adunarea Generalã a Autoguvernãrii pe Ţarã a Românilor din Ungaria (AŢRU) se va întruni în şedinţã, transmite corespondentul Romanian Global News din Ungaria.
În cadrul întâlnirii de la sediul din Jula al AŢRU vor fi dezbãtute darea de seamã a Comisiei Juridice, darea de seamã despre executarea hotãrârilor expirate, modificarea bugetului pe anul 2011 al AŢRU şi al instituţiilor sale, modificarea actului constitutiv al Şcolii generale şi grãdiniţa „Lucian Magdu" din Bãtania, dar se va evalua şi concursul publicat pentru postul de director al acestei şcoli. Şedinţa va începe la ora 11.00.
 
SURSA: http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=25625:edina-adunarii-generale-a-autoguvernarii-pe-ara-a-romanilor-din-ungaria-&catid=32:diaspora&Itemid=41
Memorat
Pagini: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 427
Schimbă forumul: