Main Content:

Pagini: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 427

TREBUIE SĂ ŞTIM

Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #270 : Septembrie 26, 2011, 21:35:07 »
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #271 : Septembrie 26, 2011, 21:44:09 »

Azi s-au implinit 15 ani de la moartea lui Nicu Ceausescu. Pe Antena 3 e un interviu cu el. Dumnezeu sa-l ierte.
Memorat
 • alex s
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2276
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #272 : Septembrie 26, 2011, 22:01:30 »

Are multe de iertata le el , sa-l ierte Dumnezeu dar sa-l puna la munca de jos .
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #273 : Septembrie 26, 2011, 23:10:29 »


SRI: Vîntu, beneficiarul banilor de la Petromservice


26 septembrie 2011, 21:52 |  Autor: Liliana Năstase,Ionel Stoica

Foto: adevărul

Sorin Ovidiu Vîntu este cercetat pentru spălare de bani, după ce imense sume de bani au ajuns în offshore-urile controlate de el

Două documente incendiare semnate de SRI şi de Oficiul pentru Prevenirea Spălării Banilor duc la concluzia că Sorin Ovidiu Vîntu se află în spatele „falimentării controlate şi voite“ a Petromservice.

Administratorii PSV Company, fosta societate Petromservice (al cărui preşedinte al Cosiliului de Administraţie a fost Liviu Luca), au falimentat această societate „în mod cotrolat şi voit", se arată  într-un raport confidenţial semnat de Adrian Cucu, preşedintele Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB).

Sute de milioane de euro au ajuns în conturile unor off-shore-uri controlate de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.  Raportul inspectorilor ONPCSB concluzionează că banii PSV Company au fost transferaţi, „prin efectuarea unor plăţi directe, fără justificare economică către societăţi din Cipru (controlate de SOV). De asemenea, mai susţin oficialii de la „Spălarea Banilor", s-au făcut mai multe plăţi „indirecte prin intermediul unor societăţi, în final sumele ajungând în conturile altor firme controlate de acelaşi SOV".

Spălare de bani şi delapidare

Raportul ONPCSB este una dintre probele importante ale procurorilor care i-au trimis în judecată, pentru delapidare şi spălare de bani, pe Gheorghe Şupeală, directorul general al PSV Company, pe Zizi Anagnastopol, directorul financiar, pe Adrian Eftime, fiul sindicalistului Ion Eftime, desemnat de Sorin Ovidiu Vîntu să administreze „Realitatea Media", dar şi pe Kiss Laszlo, specialist în înfiinţarea de offshore-uri. De altfel, inspectorii de la „Spălarea Banilor"arată că Ion Eftime a fost numit  administrator la „Realitatea Media", societate care era controlată de SOV, şi al cărei acţionar era chiar PSV Company. Un alt indiciu ar fi că principalul acţionar al PSV Company este firma cipriotă Elbahold limited, controlată de acelaşi Sorin Ovidiu Vîntu.

Laszlo Kiss este şi preşedintele Asociaţiei Piloţilor şi Proprietarilor de Aeronave Ultrauşoare


''Astfel, putem aprecia că au fost identificate indicii temeinice de spălare a sumei totale de 576.725.000 de lei (aproximativ 157.000.000 euro), reprezentând plăţile efectuate din contul PSV Company către societăţile Boaz Active SRL, Laveco SRL, Corservil SRL, Global Video Media SRL, GMC Media Box SA şi Demera Investements LTD", conchide raportul ONPCSB.  Două dintre aceste offshore-uri, GMC Media Box SA (unde s-au transferat aproximativ 86 de milioane de euro) şi Demera Investments LTD (unde s-au transferat 40.000.000 de euro), au fost identificate ca fiind controlate de Vîntu.

„Interese coagulate în jurul lui Vîntu"

Concluziile raportului ONPCSB au fost confirmate şi de o notă a SRI, declasificată în august 2010, semnată de generalul de brigadă Florian Coldea, adjunctul SRI. Serviciul Român de Informaţii a monitorizat, în baza unor mandate de siguranţă naţională emise de Curtea Supremă de Justiţie, gruparea coordonată de Laszlo Kiss, supranumit „Regele offshore-urilor".Kiss a intrat în atenţia SRI, întrucât era implicat, alături de oamenii din jurul lui, în organizarea unor ample circuite finaciar-bancare în cadrul cărora erau utilizate conturi ale unor off-shore-uri controlate de acesta, prin care se urmărea reciclarea unor sume imense de bani provenite din activităţi ilegale.

De asemenea, SRI susţine că Laszlo Kiss se sustrăgea de la plata obligaţiilor către bugetul de stat. În nota SRI se mai arată că printre clienţii grupării coordonate de Kiss se numără Adrian Eftime  (31 de ani) şi tatăl acestuia Ion Eftime (59 de ani) „acesta din urmă fiind exponentul unui grup de interese coagulat în jurul lui Sorin Ovidiu Vîntu."

Generalul Coldea mai notează că una dintre firmele de tip off-shore înregistrată de Kiss pentru a  fi folosită de familia Eftime în circuitele financiar-bancare şi în afacerile derulate este „In Capital Partners LTD" -  înregistrată în insulele Seychelles. „În cadrul acestei firme este interpus ca administrator Ian Taylor (34 de ani), cetăţean neozeelandez, acesta figurând cu calitatea amintită la circa 85 de firme autohtone şi mai multe offshore-uri controlate de grupare," subliniază SRI.

Serviciul secret mai susţine că un rol important în cadrul operaţiunilor derulate de „In Capital Partners LTD" îl are cetăţeanul britanic Foster Neil George (51 de ani), coacţionar al societăţii alături de Adrian Eftime, „reprezentantul Băncii HSBC în Orientul Mijlociu, influent om de afaceri în spaţiul menţionat".

Eftime: „Noi avem bani cash"

SRI a exemplificat ]n nota printr-o convorbire telefonică de la 10 septembrie 2009, „greutăţile" pe care Adrian Eftime le avea atunci când trebuia să transfere bani „albi" în ţară. „E foarte complicat că trebuie să iau banii, trebuie să-i bag eu în bancă, trebe să-i trimit în afară, din afară trebe să-i duc iară în România şi iar trebe să văd cum îi scot în România. Mi-e foarte complicat să fac chestia asta, că nu ştiu cum să... Se pierd mulţi bani, ştii. Noi avem bani cash. Io dacă-i pun în bancă, mă întreabă banca de unde îi am, cum îi am, tra-la-la.

După care trebuie să-i scoţi în afară, ca să-i scoţi în afară îţi trebuie contract că nu poţi să scoţi bani din ţară, nu te lasă banca. Foster (Foster Neil George -n.r.) trebuie să ştie lucrurile astea, că intru la spălare de bani, prostii din astea. După care, când bagi banii iar în România, iar e complicat. De asta spun. Io spun că tata (Ion Eftime -n.r.) bagă banii ăştia şi... adică, tata poate să-i confirme, când ne întâlnim putem discuta", i-a spus Adrian Eftime partenerului său de afaceri Dina Constantin.

Interesaţi de Compania Naţională a Petrolului

Din datele SRI a rezultat că Ion şi Adrian Eftime, alături de Dina Constantin şi cu Foster Neil George, erau interesaţi să intermedieze preluarea unui „terminal energetic important". Din interceptări telefonice a reieşit că este vorba de Compania Naţională a Petrolului. Firma care voia să facă achiziţia era din India şi era listată la Bursa din New Delhi. Reprzentantul acestora ţinea legătura cu Foster .

"Ion Eftime este exponentul unui grup de interese coagulat în jurul lui Sorin Ovidiu Vîntu.''
Florian Coldea, adjunct SRI

Sechestru

Procurorii au pus sechestru pe imobilele lui Laszlo Kiss, ale lui Adrian şi Ion Eftime, precum şi a altor două persoane. Pentru recuperarea presupusului prejudiciu, anchetatorii au pus sechestru şi pe conturile bancare, dar şi pe un autoturism deţinut de Adrian Eftime.

126 de milioane de euro ar fi ajuns din conturile fostei societăţi Petromservice în cele ale lui Sorin Ovidiu Vîntu.

sursa: http://www.adevarul.ro/actualitate/SRI-_Vintu-beneficiarul_banilor_de_la_Petromservice_0_561544454.html
Memorat
 • adevarul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1000
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #275 : Septembrie 28, 2011, 21:52:34 »

ce  se  intampla  la  Brasov?
cei  care  aveti  date concrete  va  rog  sa  postati  pe  forum.
am  vazut  la  stirile  protv. din  aceata  seara cum a  fost  luat  cu  asalt  sediul  revolutionarilor....
Memorat
 • adevarul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1000
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #276 : Septembrie 28, 2011, 21:53:46 »

mascati, procurori...confiscare  de  acte  etc.
cine  a  facut  sesizarea?
Memorat
 • adevarul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1000
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #277 : Septembrie 28, 2011, 21:59:29 »

Domnule PERJU m-a  sunat  un  amic  si  mi-a  facut  o in  aceasta  seara  farsa:
DA  DRUMUL  PE  STIRILE  PROTV  SA  VEZI  CA AU  NAVALIT  MASCATII LA SEDIUL EUROATLANTICII ...
INITIAL  NU  MI-AM  DAT  SEAMA  PANA  CAND  AU  SPUS  CA  TOTUL  SE INTAMPLA  LA  BRASOV  NU  LA  PLOIESTI...
DANIELE,  DANIELE   AM  AVUT  EMOTII  PENTRU  TINE  IN  ACEASTA  SEARA...
SI  ALTA  INTREBARE  PENTRU  DANIEL  PERJU:  CE SE  INTAMPLA  CA  NICI  PANA  LA  ACEASTA  DATA  Mihai89   din  Ploiesti  nu  te-a  gasit?
Memorat
 • gally
 • Sr. Member
 • ****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 398
 • Vezi Profilul
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #278 : Septembrie 28, 2011, 22:01:17 »

Pe surse:pentru adevarul-Dosarul Zarnesti--in cauza sunt mai multi revolutionari anchetati...revedeti si documentarul realizat de PRO TV...suspectati de fals si uz de fals in vederea obtinerii de foloase necuvenite...
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #279 : Septembrie 28, 2011, 22:04:29 »

mascati, procurori...confiscare  de  acte  etc.
cine  a  facut  sesizarea?


 Nu a fost nici o sesizare.Pentru mai multe detalii intra pe Asociatia Brasov 1989 - impostorii si contrafacutii!
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #280 : Septembrie 29, 2011, 04:28:16 »


 " Mascaţii i-au golit sediul lui Maior
 
 
 

După mai bine de patru ore de percheziţii, anchetatorii au părăsit sediul Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor, Urmaşilor şi Eroilor Revoluţiei din Decembrie 89, dar nu cu mâna goală. Saci întregi cu dosare, dar şi calculatoare au fost confiscate


Procurorii Parchetului Tribunalului Braşov, flancaţi de luptătorii de la Serviciul de Intervenţii Rapide, au descins, ieri dimineaţă, la sediul Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor” (ALRUE) Braşov - Decembrie 1989”, condusă de Dorin Lazăr Maior.
După aproape patru ore de percheziţie, procurorii au ridicat mai multe documente, dar şi calculatoare, de la sediul Asociaţiei, maşina cu care au fost luate probele fiind trasă până la scară. Simultan, o altă percheziţie a avut loc şi la domiciliul unui membru al asociaţiei de unde procurorii au ridicat, de asemenea, mai multe documente şi un calculator.
Potrivit procurorului Monica Munteanu, purtător de cuvânt la Parchetul Tribunalului Braşov, percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui alt dosar împotriva unui membru al ALRUE. „Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov efectuează cercetări în cauza privind pe învinuitul Grancea Constantin având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune şi uz de fals”, a declarat Munteanu. „Probele administrate până în acest moment în cauză, au relevat faptul că învinuitul Grancea Constantin a folosit la Casa Judeţeană de Pensii Braşov cu prilejul solicitării indemnizaţiei lunare reparatorii prevăzută de Legea 341/2004, înscrisuri suspecte a fi falsificate. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor faptei şi lămurirea cauzei sub toate aspectele”, a mai spus sursa citată.
La Parchetul Tribunalului se mai află în lucru „alte trei dosare penale având ca obiect similare”, a încheiat Munteanu.

„Nu era nevoie de o descindere în forţă”
Preşedintele Asociaţiei, Dorin Lazăr Maior, a replicat că „toată această verificare are scop de intimidare. Este o acţiune de intimidare politică îndreptată împotriva oamenilor care luptă împotriva dictaturii. Nu era nevoie însă de această descindere în forţă . Puteam să le dăm şi noi documentele pe care le doreau”, a spus Maior. Acesta nu se afla ieri în Braşov şi urma să revină în oraş abia în cursul serii. El era Târgu Mureş, pentru a fi de prezent la unul dintre termenele procesului în care acesta este acuzat de şantaj. „Nu cred în coincidenţe, nu este o întâmplare faptul că aceste două acţiuni se produc simultan, este o acţiune concertată de intimidare şi presiune, prin care se urmăreşte denigrarea anumitor oameni”, a declarat Maior.

Cine este Constantin Grancea?
Potrivit brasovultau.ro, cazul revoluţionarului Constantin Grancea este strigător la cer, fiind un model clasic de neruşinare. Este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai periculoşi interlopi din Zărneşti. În Decembrie 1989, Grancea era închis în Penitenciarul Mărgineni. Nu pentru că ar fi fost un mare anticomunist, ci pentru că în vara lui 1989 a furat benzină din conducte, faptă pentru care a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Infractorul a avut însă tupeul să ceară să se facă revoluţoinar. Şi-a reuşit…


Caseta cu poza din poze azi, mare
Mardare: „Nu avem nimic de ascuns”
Vasile Mardare, vicepreşedinte executiv al ALRUE, chemat la sediu „ca să deschidă un dulap”, susţinea, ieri, că nu ştie pentru ce au fost făcute percheziţiile. „Probabil caută copii după dosarele care sunt la Bucureşti, dar şi alea sunt incomplete, pentru că dosarele sunt la Bucureşti. Oricum, nu-i nimic de ascuns”, spunea, ieri, Vasile Mardare, cel care se ocupă „doar de problemele oamenilor”. Acesta a mai spus că, „din ce ştiu eu”, Asociaţia numără aproximativ 750 de membri."
 
 
 
 
 
 
Autor: Adina CHIRVASĂ Data: 29 sep 2011
 
 
   
 
 
 
 
 
 
FORUM
 
 
 
Ai o problemă?
Dacă e legată de presă, actualităţi, bârfe şi multe altele, intră pe FORUM si comunică cu lumea! 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #281 : Septembrie 29, 2011, 07:35:29 »

Credeți cumva că se va finaliza și ancheta DNA

cu privire la ADERSA DOSAN(IMGB)SEMNATĂ DE

TOV SS COSTIN G.(ÎN CALITATE DE DIRECTOR GENERAL Huh AL IMGB)

 și lista ANEXĂ de 2600

care, CICĂ AR FI FOST ANGAJAȚI AI IMGB.

CEL PUȚIN O PERSOANĂ A DENUNȚAT VERIDICITATEA AFIRMAȚIILOR

DIN DOCUMENTUL CITAT MAI SUS.

ADRESA CPRD A FOST TRANSMISĂ CĂTRE DNA PRIN 2006.

DE ATUNCI ...PAUZĂ Huh!

INFRACȚIUNILE ERAU CLARE:

1. UZURPARE DE CALITATE OFICIALĂ,

2. FALS ȘI UZ DE FALS ÎN FORMĂ CONTINUATĂ

ÎN VEDEREA OBȚINERII DE FOLOASE NECUVENITE.
Memorat
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #283 : Septembrie 30, 2011, 11:50:31 »

Referitor la descinderea DNA, sper ca aceasta masura sa se extinda si la alte asociatii dovedite (ca si cea a domnului Maior) ca recurg la ilegalitati.
Pacat ca nu se face nimic in descoperirea si pedepsirea impostorilor din randul revolutionarilor, dar cine stie, poate vom avea parte si de asa ceva (sper cat de curand).
Memorat

EROII NU MOR NICIODATA
Ranitii Revolutiei Sibiu
Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM
« Răspunde #284 : Septembrie 30, 2011, 12:08:23 »

Referitor la descinderea DNA, sper ca aceasta masura sa se extinda si la alte asociatii dovedite (ca si cea a domnului Maior) ca recurg la ilegalitati.
Pacat ca nu se face nimic in descoperirea si pedepsirea impostorilor din randul revolutionarilor, dar cine stie, poate vom avea parte si de asa ceva (sper cat de curand).


Daca la Brasov se opreste ancheta numai la 3 dosare este "frectie la picior de lemn" sa nu uitam ca suveica a inceput la Brasov, intre  Costin,Maior, Perju!
Foarte multe dosare de la Metrou si sindicatul lui Perju au fost trecute prin as; lui Maior!
Memorat
Pagini: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 427
Schimbă forumul: