Mesaj de la ADRIAN PITCA-muncitorul care a declansat Revolutia in Prahova

<< < (221/387) > >>

alexpress1:
http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/justitiarul-marius-albin-marinescu-nume-de-cod-rahova-ii-62188.html
spre edificare

ADRIAN PITCA:
Citat din mesajul lui: alexpress1 din Iunie 20, 2014, 22:31:51

Citat din mesajul lui: ADRIAN PITCA din Iunie 19, 2014, 22:13:47

     

VEI FI SURPRINS SA AFLI CA marius albin marinescu imi e amic si colaborator.jocul acesta intre noi a fost facut la un moment dat ca sa ne protejam amindoi in lupta cu mafia johannis. dar asta cu multi ani in urma. o sa il auziti curind pe marius la INTERNATIONAL RADIO. E drept , Marius a fost gasit OFICIAL informator al securitatii, i s a si anulat certificatul de revolutionar pe chestia asta....insa e mult mai luptator decit papagalii de pe aici. Unul dintre papagali esti tu Pitca, fiindca nimeni nu te crede ca ai fost c vasile roaita cu sirena. sirena a tras-o altcineva si nu te mai apuca sa cauti trecutul fiindca sunt mult mai curat decit se spune pe aici. eu nu am fost implicat IN ABSOLUT nimic in niscarea asta decit din 2012, cind am hotarit sa ma lupt cum pot. daca te deranjeaza ca noi construim si nu demolam e treaba ta. dar frustrarile e bine sa ti le pastrezi pt tine. intre timp completeaza-ti studiile liceale si daca poti fa si o facultate. dupa aceea o sa iti mai dau replici, pina atunci nu. si te rog nu ma mai deranja in privat! ca ti o musti....eu deja iti formulez plingere penala pentru hartuire. citeste noul cod penal si vei afla cum ti-o vei lua. asta se va adauga la alte doua plingeri penale din partea unor membrii ai Miscarii.Citat din mesajul lui: alexpress1 din Iunie 20, 2014, 22:33:47

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/justitiarul-marius-albin-marinescu-nume-de-cod-rahova-ii-62188.html
spre edificare

       
        .......................
        .......................
           @ "alexpress1" (eventual si altora interesati)
        Interesant "jocul"...pare un joc in care "nu se iau prizonieri..."
          Pentru o mai completa edificare...
        Pentru "a te edifica", o opinie unilaterala nefiind suficienta, intotdeauna este bine sa cunosti si opinia celuilalt, sa le filtrezi prin propriul mod de gindire si sa concluzionezi in folos propriu.
        In acest sens, iata si parerea d-lui Marius Albin MARINESCU (doar un fragment, intregul material putind fi lecturat la urmatoarea adresa:
        http://sibiu.justitiarul.ro/adevarul-despre-mascarada-jurnalistul-marius-albin-marinescu-a-fost-declarat-colaborator-al-securitatii/
       
          Adevarul despre mascarada „Jurnalistul Marius Albin Marinescu a fost declarat colaborator al Securitatii”
Posted by admin on 22 martie 2011
6
   Articolele critice la adresa corupţiei, imposturii sau masoneriei, apărute în publicaţiile „Justiţiarul”, nu puteau rămâne nepedepsite. Ceea ce mă surprinde...
Articolele critice la adresa corupţiei, imposturii sau masoneriei, apărute în publicaţiile „Justiţiarul”, nu puteau rămâne nepedepsite. Ceea ce mă surprinde este doar faptul că a durat atâta! Orice ziarist incomod riscă să primească aceeaşi etichetă de „securist”, cu toate falsele ei conotaţii negative, confecţionate timp de douăzeci de ani. Ce face acum tuciuriul Mircea Dinescu reprezintă cu adevărat o formă de poliţie politică, prin care sunt „executate” doar persoanele indezirabile, în timp ce adevăraţii securişti şi uneltele lor, cocoţaţi în funcţii înalte, sunt protejaţi, probabil contra cost sau favoruri. Doar aşa se explică bogăţia atinsă de impostorul Mircea Dinescu, devenit moşier şi milionar în euro, dintr-un poet pârlit care se făcea că lucrează la aşa-zisa revoluţie. Dacă infractorii despre care scriu în revistele conduse de mine au impresia că prin aceste atacuri mârşave mă intimidează, se înşeală amarnic. Mai mult, am chiar un mesaj pentru aceste canalii: căutaţi alte tertipuri, căci nu am de gând să cedez şi nici să abandonez munca mea de „vidanjor” al acestei societăţi putrede de atâta corupţie. De ce vidanjor? De-aia, fiindcă încerc să curăţ România – transformată de bandiţi în latrină – de nişte gunoaie sociale, aşa ca voi! Eu unul sunt pregătit pentru toate, inclusiv de „accidente”, deoarece nu am ce pierde, pentru că voi, ticăloşilor, mi-aţi luat totul. Decât o viaţă în genunchi, mai bine o moarte în picioare!


ARIA CALOMNIEI:
INTERPREŢII ŞI DIRIJORII

 

Prin toată activitatea mea de presă, în cei unsprezece  ani de când se difuzează revistele Justiţiarul, am deranjat mulţi indivizi puternici prin adevărurile spuse răspicat şi fără teamă. Erau de aşteptat reacţiile adverse şi tentativele de discreditare a şefului incisivei reţele de publicaţii pentru trimiterea în derizoriu a opiniilor exprimate liber în aceste reviste. Presa locală şi naţională a ajuns la dispoziţia tâlharilor care au jefuit România, iar cei numiţi „tonomate”  de preşedintele Băsescu, mercenarii de presă,  trebuie să-şi facă „datoria”, că doar de aceea sunt plătiţi şi se înfruptă şi ei din banii murdari ai corupţiei generalizate.

Dar, până la atacurile murdare prin presa aflată la dispoziția bandiților care au jefuit România şi pe cetăţenii ei, alte lovituri au fost menite să mă descurajeze şi să mă determine să abandonez munca de demascare a tâlharilor şi impostorilor din mediul de afaceri şi politică. Astfel, începutul timid al actelor de terorism psihic s-au materializat prin clasicele ameninţări la telefon, vandalizarea autoturismului personal prin zgâriere, ruperea oglinzilor retrovizoare sau spargerea celor patru cauciucuri într-o singură noapte. Tocmirea unor bătăuşi pentru agresare mea fizică a fost demonstrată în instanţă, „angajatorul” fiind un proxenet şi corupător de minore, Trif Mihai Marcel, despre care se scrisese în revistele conduse de mine. Dacă aceste procedee nu au avut absolut nici un rezultat, decât doar o reacţie proprie de înverşunare şi mai mare împotriva ticăloşilor, s-a luat decizia de a se arunca în luptă „artileria grea”, adică presa, la fel de coruptă ca şi instituţiile publice din România. Fără talent, dar instruiţi la şcoala diversiunii şi manipulării prin presă, ziariştii din presa locală nu s-au mulţumit doar să încerce să mă ridiculizeze prin articolaşele lor puerile sau prin fotografii care mă dezavantajau, în anul 2008, când mi-am depus candidaturile pentru Primăria şi Consiliul Local Sibiu, ci au pornit şi un „război virtual” prin diverse postări jignitoare pe internet. Acuzele anonime şi împroşcarea cu noroi prin comentarii pe site-urile ziarelor sibiene nu aveau alt scop decât dorinţa de a demonstra cititorilor ocazionali cât de vicios, degenerat şi insignifiant poate să fie „nebunul”, „beţivul” şi „pocitul” de Marius Albin Marinescu, adversarul declarat al „icoanei” lor, „imaculatul” Klaus Iohannis. Oricum, eu fusesem singurul contracandidat care îndrăznise să-l atace deschis pe primarul „pe viaţ㔺i  să prezinte probe privind multiplele infracţiuni ale impostorului lăudat în cor de presa sibiană. Ziarul „Tribuna”, deşi avea doi ziarişti la conferinţele de presă organizate de mine şi colegii mei, la sediul P.N.Ţ.C.D., nu a scris absolut nimic despre candidaţii ţărăniştilor pe perioada campaniei electorale, fiindcă aşa ordonase Ilie Carabulea, patronul ziarului. Această „directivă” fusese recunoscută cu sinceritate de către cei doi gazetari. Cu toate acestea, veneau totuşi la respectivele conferinţe de presă, notau de zor şi fotografiau sârguincios. Doar o singură fotografie a mea a apărut în „Tribuna”, din cele multe realizate conştiincios de cei doi jurnalişti în luna mai 2008 , dar aceasta s-a aflat pe prima pagină – ce „cinste” pentru mine! – abia în perioada 22 – 25 februarie 2011 (!!!) cu ocazia „serialului” denigrator, comandat de patronul Ilie Carabulea şi intitulat insidios: „‹‹Justiţiarul›› Albin Marinescu, nume de cod ‹‹Rahova››”.

Însă, înainte de acuzele colaborării cu Securitatea, au fost învinuirile cu aşa-zisa nebunie. În România a devenit un adevărat modus operandi practica de a învinovăţi de nebunie taman pe gazetarul care prezintă probe într-un demers jurnalistic. Cu alte cuvinte, persoanele incriminate, în loc să se disculpe, tot pe bază de documente, lansează prin interpuşi varianta lejeră a nebuniei acuzatorului. Bine, să presupunem că cel care învinuieşte este, cu adevărat, nebun. Dar, cu ce-l face mai puţin vinovat pe ticălosul acuzat cu probe incontestabile, acest detaliu psihic al celuilalt? Această simplă afirmaţie fără acoperire „ X este nebun” probează „onestitatea” celui acuzat de corupţie sau hoţie? Halal disculpare!!! Apropos de dovezi, îi reamintesc pe această cale traficantului internaţional de copii, Klaus Werner Iohannis, pe numele său întreg şi scris corect (nu Johannis, cum scriu lingăii din presă), că a rămas dator cu promisiunea, neonorată, de a prezenta presei sibiene pe unul dintre mulţii copii vânduţi de el în Canada. Promisiunea a fost făcută într-o conferinţă de presă din luna mai, anul 2000 şi se referea la anul următor, când urma să-i invite în ţară pe părinţii adoptivi împreună cu copilul în cauză. Posed înregistrarea video a declaraţiei candidatului de atunci la Primăria Sibiu. Parcă ar fi prima sau ultima minciună a acestui impostor… Ia gândiţi-vă doar la promisiunile mai recente, din campania electorală a anului 2008, când se lăuda că va acorda audienţe amărăştenilor de rând! S-a ţinut de cuvânt? Aiurea!

Despre înscenarea pe care mi-o cocea Mircea Dinescu şi colegii săi de la C.N.S.A.S. – adevărata poliţie politică a zilelor noastre! – scrisesem în urmă cu mai bine de un an, la finele lui 2009. Nu doar eu, ci şi alţi colegi din presa naţională. Este foarte uşor de verificat pe internet! Printr-o simplă căutare pe „Google”, cu termenii „Marius Albin Marinescu colaborator al securităţii“, se regăsesc articolele mele şi celelalte, scrise de jurnalişti autentici, nu dintre cei care scriu articole pe ambalaje pentru cârnaţi: http://sibiu.justitiarul.ro/index.php/atitudini/297-transformarea-unei-victime-a-securitatii-in-colaborator-al-acesteia.html; http://www.exploziv-news.ro/audio-exploziv/314-dinescu-fabricant-de-dosare-la-cnsas.html; http://www.jurnaluldevrancea.ro/dezvaluiri/3554-dinescu-trafic-de-influenta.html. Dar cum nu toată lumea are acces la internet, sibienii aflaseră din revistele conduse de mine, tipărite şi difuzate în perioada octombrie – decembrie 2009, despre mascarada care mi se pregăteşte, deci cu un an înainte de a se da tonul campaniei de denigrare împotriva mea. Atunci, la sfârşitul anului 2009, fiind vorba de altă campanie, cea electorală, revistele conduse de mine, care conţineau şi cele două episoade ale articolului „Transformarea unei victime a Securităţii în colaborator al acesteia”, au fost tipărite în tiraje de câte 10.000 de exemplare, difuzate gratuit în tot judeţul. Aşa că dacă socotim că fiecare din cele două ziare, care conţineau episoadele articolului, a fost citit de cel puţin trei oameni, însemnă că 60.000 de locuitori ai judeţului Sibiu ştiau cu un an înainte despre senzaţionalele dezvăluiri a „negrilor” de pe „plantaţia” lui nea Ilie de la Sculărie. Pe internet, la fel, articolele respective fuseseră postate în aceeaşi perioadă. Aşa că, cele două ziare, „Sibiu 100 %” şi „Tribuna” – dacă pot fi numite aşa un pliant publicitar şi un ferpar (listă specială care anunţă decesele) -  atunci când au declanşat, simultan, atacuri împotriva mea pe un subiect deja cunoscut, nu au făcut altceva decât să reîncălzească o ciorbă veche şi sleită.

Tonul campaniei de denigrare, cu „proaspătul” subiect „Albin Marinescu, colaborator al Securităţii” a fost dat, timid, de săptămânalul sibian „Turnul Sfatului” încă din 19 septembrie 2010, prin articolul „Preoţi în umbra Securităţii”, care face referire şi la persoana mea, deşi eu nu sunt preot şi nici nu am studii teologice. Măcar cei de la revista respectivă au avut bunul simţ să-mi telefoneze, prin intermediul jurnalistului Traian Deleanu şi să-mi ceară o declaraţie. Ca urmare, a apărut doar acest mic text cu referire la Raportul C.N.S.A.S. pe 2009 (!), undeva în subsolul articolului: „Tot în calitate de colaborator este prezentat și Marius Albin Marinescu,  proprietar al ziarului Justițiarul, căutat la dosar după ce a candidat pentru funcția de primar al Sibiului în 2008. Albin Marinescu și-a expus pe larg părerea despre acest proces în publicația pe care o conduce”. Au trebuit să mai treacă trei luni pentru ca  în 28 decembrie 2010 să fiu atacat şi insultat grosolan, de un „autor” anonim la comentariile unui articol de pe site-ul săptămânalului „Turnul Sfatului”, al cărui subiect nu avea nici o legătură cu persoana mea. Motivul este acelaşi, adică aşa-zisa colaborare a mea cu Securitatea.  Doar un naiv poate să creadă că este o întâmplare că în aceeaşi zi de 28 decembrie 2010 am fost atacat şi de un agramat care se dă jurnalist, pe nume Călin Blaga, pe propriul său blog, intitulat sugestiv şi conform cu realitatea, „Podul minciunilor”! Sunt la o vârstă când nu mai cred în coincidenţe. Cei care au făcut zarvă pe internet, „inspirându-l” şi pe ziaristul „deontolog”, sunt Trif Mihai Marcel şi Oprea Nicolae Mircea Alexandru. Primul a fost angajatorul bătăuşilor care urmau să mă ciomăgească pe mine, de care am pomenit mai sus. Acesta este judecat pentru proxenetism şi corupere sexuală de minori şi trage de timp prin instanţe, în speranţa prescrierii faptelor grave comise de el. Pentru aceasta invocă citarea în străinătate, fiind cetăţean german, cu toate că locuieşte în Sibiu şi tot cu corupere de minore şi proxenetism se ocupă! Celălalt, Oprea, este un escroc de duzină şi şantajist, cunoscut ca mitoman care se dă jurnalist, profesor universitar, doctor în drept, procuror, agent secret, etc. Acesta mă urăşte de moarte, fiindcă l-am dat afară de la revista „Justiţiarul bihorean” pentru tentativă de şantaj prin presă. Ulterior am aflat şi de dosarul său penal pentru înşelăciune. Şarlatanul taxase naivitatea unor medieşeni, cărora le-a cerut bani ca să-i trimită la muncă în Germania. Un potlogar de ultimă speţă! Despre amândoi s-a scris în revistele pe care le conduc, cu ambii am avut procese şi trebuie să-i execut în urma unor sentinţe judecătoreşti, definitive şi irevocabile. Secătura Oprea, precum şi restul piticilor care-i alcătuiesc prenumele şi îi bântuie unicul neuron activ, a ieşit din anonimatul de pe internet şi este un comentator constant pe blogul colportorului Călin Blaga, alcătuind împreună un cuplu de lichele reuşit din toate punctele de vedere. Acest individ a cărui boală psihică este caracterizată prin tendința maladivă de a denatura permanent adevărul şi care se semnează „Alex” Oprea, tocmai pentru a părea credibil pentru toate porcăriile debitate fără acoperire, continuă să mă calomnieze, deşi trebuie să-mi plătească peste 60 de milioane de lei vechi, prin două sentinţe definitive şi irevocabile, pentru aceeaşi infracţiune: calomnie. Şi acum minte pe blogul celuilalt om de nimic, Blaga, dar şi pe alte site-uri, că el deţine documente cu Marinescu care „a turnat efectiv” şi mai pomeneşte de munca mea pe la „Cooperaţie” sau cum ieşeam eu din ţară cu colegii mei de la „Junii Sibiului” ca să-i torn la Securitate. Nişte aberaţii de bolnav psihic, fiindcă nu am scris în viaţa mea note informative şi pot să demonstrez oricând cu carnetul de muncă că nu am lucrat nici măcar o singură zi la „Cooperaţie” sau la ansamblul „Junii Sibiului”. Din ţară nu am ieşit, până în 1990, decât în Bulgaria, cu autocarul într-o excursie de o zi organizată de O.J.T. Sibiu şi împreună cu soţia mea, chiar după ce ne-am cununat religios în septembrie 1980. Cât despre note informative sau colaborări de altă natură cu Securitatea, licheaua Oprea Nicolae Mircea Alexandru să se holbeze bine pe hârţoaga eliberată de C.N.S.A.S. şi numită Notă de constatare, pe care o reproduc în facsimil 3, unde scrie clar la punctul 4, litera D: „Nu s-au identificat documente care conţin informaţii transmise către Securitate.”


continuare în pagina 4

 

ADRIAN PITCA:
Citat din mesajul lui: kostas din Iunie 20, 2014, 20:42:38

Adriane dupa cum stii intre mine si Alex oprea au fost unele discutii (o vorba spune; de iertat pot ierta dar de uitat nu uit)dar asta nu-nseamna sa lovesti tot timpul in cineva mai ales ca daca stam bine si ne gandim lovind intr-o persoana care a gresit candva poti lovii in mai mule persoane si poti darama ceva.Lovind in Alexpress lovesti in oamenii care au inceput sa puna bazele a ceea ce altii n-au putut face si sa darami ceea ce-au construit pana acum.Oare esti omul fara de pacate si greseli Adriane?te consideri mai curat decat neaua care de fapt nici ea nu este de un alb imaculat?Nu crezi ca ar trebuii fiecare dintre noi sa-si revizuiasca comportamentul si mai apoi sa vedem ce,care si cum sta altii la capitolul constiinta si moralitate.
Nu Adriane,Alexpress nu ma are cu absolut nimic la mana si daca-ti aduci bine aminte (daca nu,poti cauta in arhiva)si eu am fost unul dintre cei care am criticat atunci atitudinea acestuia pe portal,cat despre disputele unora cu persoana despre care vorbim eu cred ca nu este de datoria noastra sa ne bagam si daca stau bine sa ma gandesc;de ce acele persoane care au fost sau sunt in conflict cu subiectul nostru nu il actioneaza in instanta?Deci nu noi trebuie sa facem pe judecatorii
Normal ca intre cele doua scrieri a celor doi cea a lui Alexpress lasa de dorit.In primul rand ca sa combati pe cineva nu este musai sa-i vorbesti jignindul,in al doile rand se vede stilul si clasa unui profesionit cu state vechi ale celui care este in conflict cu Alexpress numai ca nimeni sa nu uite o vorba batraneasca;omul cat traieste invata la care eu mai adaug; si cand moare tot prost moare.Si cate vorbe de duh nu sunt dar eu mai adaug una;nu trebuie sa dorim moartea pacatosului,trebuie sa ne dorim indreptarea lui.
P.S.Lasa-i pe cei care fac parte din Miscarea  Revolutia Curata  si pe cei din anturajul acestuia sa se ocupe comportamentul acestuia
Mai tii minte de comportamentul lui Marian Lucian si de postarile acestia?pe zi ce trecea acesta se-nraia;si stii de ce? Pentru ca de fiecare data nimeni n-a vrut sau poate n-a putut sa-l inteleaga, toti de fiecare data au sarit la gatul lui ca o hai de lupi,iata ca dupa ceva timp acelasi Marian Lucian poate sa dea lectii multora dintre noi.
Nu luati marfa dupa ambalaj caci s-ar putea sa luati plasa.

       .........................
      @ "Kostas",
         Nu, tizule, nu sint un "imaculat"...am si eu pacatele mele...
       Dar, desi nu sint eu un "judecator", am datoria sa iti arat (d-tale si altora) ceea ce, din diverse interese, poate nu prea doresti sa afli, tocmai pentru ca d-ta (si altii) SA JUDECi CU MINTEA din dotare, tragindu-ti propriile concluzii...
       Daca vei face asa, vei evita sa te expui, participind la o constructie ce sta sa se darime la orice bobirnac...pentru ca, tizule, orice se construieste pe nisipuri miscatoare se va scufunda intr-o mlastina pestilentiala...
       Tizule, daca vei avea bunavointa si rabdarea de a lectura pina la capat ultimele mele postari, vei avea surpriza sa constati ca "alexpress1" a fost chemat in instante, chiar in mai multe instante...pentru calomnie, pentru inselaciune, poate si pentru altele...si, deloc surprinzator, "alexpress1" (OPREA Nicolae Mircea Alexandru, pe numele lui intreg) a pierdut multe procese...Intr-un astfel de proces a pierdut una dintre firmele sale, in alte procese a fost condamnat la plata unor daune morale...
       Cum spuneam, tizule, nu sint un "imaculat", insa, atunci cind ma apuc sa fac ceva, imi place sa fac lucrurile serios...cit mai serios posibil. Mai ales atunci cind diversi dobitoci ma ameninta cu diverse procese in justitie...
       Asa ca, doar pentru cultura mea generala, acum citeva minute am avut o convorbire telefonica cu d-l MARIUS ALBIN MARINESCU, aflat la redactia ziarului "JUSTITIARUL Sibian", caruia i-am solicitat sa confirme cele postate de catre "Alexpress1", respectiv afirmatiile acestuia facute aici, cum ca d-l MARINESCU ar fi amicul si colaboratorul sau, precum si realitatea afirmatiei ca toata disputa lor este doar un joc.
       Sper, tizule, sa nu te surprind prea tare daca iti spun ca ziaristul Marius Albin Marinescu nu doar ca a infirmat spusele lui "alexpress1", mi-a mai dat si multe alte informatii in legatura cu acesta...
       Oricine doreste sa se convinga personal despre faptul ca "Alex" OPREA se incadreaza perfect in "profilul" pe care i l-a facut Marius Marinescu, il poate contacta pe acesta din urma la numarul de telefon 0744 356 389, sau la redactia publicatiei "JUSTITIARUL Sibian".
       Si sa mai stii, tizule, ca in comparatie cu "alexpress1", Marius Marinescu (cu toate pacatele lui) chiar este un "imaculat"...
       Altfel, tizule, sa stii ca sint de acord cu tine ca cei din "Miscarea Revolutia Curata" trebuie sa se ocupe de comportamentul (si caracterul) lui "Alexpress1", insa, deocamdata nu prea o fac, astfel acestia riscind sa fie considerati de acelasi tip uman ca si Alex OPREA...Unul dintre colaboratorii lui Oprea (ma refer la ALEONTE DORINEL CONSTANTIN) este chiar o...copie fidela a lui "alexpress1". Despre Aleonte, mai incolo...
       De aceea, pentru informarea celor interesati, iata si ceea ce ii scria Alex OPREA ziaristului MARINESCU, in legatura cu intreaga lor disputa, in legatura cu studiile pe care OPREA pretinde ca le are si in legatura cu ceea ce ar trebui sa reprezinte caracterul acestuia (scrisoarea a fost publicata in ziarul "JUSTITIARUL Sibian)
       Pentru ca, tizule, ce poate fi mai concludent decit propria marturisire a pacatosului?
       Cind chiar tu, Alexandru Mircea Nicolae OPREA, mai cunoscut drept "alexpress1", recunosti cit de dobitoc si de lipsit de caracter esti, noi ce am mai putea adauga?
       Poate doar ca, vazind comportamentul tau de azi, de aici si de aiurea,  scrisoarea ta catre Marius Marinescu a fost doar o incercare de a arata ca "ti-ai schimbat doar parul..."
       Tizule, citind cele de mai jos, poate le vei atrage (si tu) atentia celor din "Miscare Civica REVOLUTIA CURATA" ca situatia presului lor este cam imputita...imputita rau.
       Tuturor, lectura placuta...
       ....................
      "P.S."
       @ "alexpress1"
       Sa nu uiti sa-mi trimiti citatia...
[/b][/size]
       ....................
       
      Adevarul iese deasupra ca untdelemnul
Posted by admin on 8 octombrie 2011
 

Nu mică mi-a fost mirarea când am citit un comentariu la unul dintre articolele publicate în „Justiţiarul sibian”, unde Oprea Nicolae Mircea Alexandru îşi cerea scuze pentru toate calomniile pe care le-a lansat împotriva mea de-a lungul anilor. A urmat un schimb de mesaje între noi, pe adresele de e-mail, iar Alex Oprea „şi-a pus cenuşă în cap” şi în continuare. Eu, unul, l-am iertat, dar reproduc comentariul prin care fostul coleg, devenit calomniatorul meu la permanenţă, şi-a făcut din nou apariţia în viaţa mea, precum şi textele care-i aparţin din schimbul ulterior de mesaje. I-am cerut acordul fostului nostru colaborator, Oprea Nicolae Mircea Alexandru pentru publicarea celor scrise de el, tocmai pentru restabilirea purului adevăr. Am respectat întocmai grafia semnatarului.

Marius Albin MARINESCU

 

Am citit articolul tău. Ai multă dreptate în ceea ce priveşte diferenţă dintre talent şi diplomă. Deşi ne duşmănim de atâția amar de ani, poate şi pentru că am plecat tâmpeşte urechea la unele spuse ale unor oameni din anturajul pe care îl critici, poate şi din naivitate, poate şi din multă prostie, trebuie să recunosc totuşi că în exemplul de demnitate cel mai preţios pe care cineva îl poate da e TOCMAI BĂTĂLIA CU SINE ÎNSUŞI (notă M.A.M.: se face aluzie la alcoolismul meu din trecut, trecut pe care mi l+am asumat public). Mai mult, în această bătălie ai câștigat, şi de aceea meriţi până şi respectul duşmanilor. Ştiu că şi ţie ţi s-au turnat mult în cap despre mine. De curând am aflat şi ce ai făcut tu la REVOLUŢIE ŞI ÎMI CER PUBLIC SCUZE. AM GREŞIT MULT FAŢĂ DE TINE, şi poate că dacă mă ghidam după intuiţia mea şi nu o lăsăm să se altereze , cu tot felul de manipulări, nu ajungeam să ne certăm.

Nu mai pot trăi oscilând între un orgoliu prostesc de a nu îţi spune de fapt ceea ce simt şi RECUNOAŞTEREA VALORII TALE. Poate că nu scrii cel mai bine din punct de vedere stilistic, însă cred din tot sufletul că ai rămas SINGURUL JURNALIST DIN ARDEAL, fiindcă cei ce scriu în ziare nu se pot numi jurnalişti (chiar dacă au făcut o facultate în domeniu, şi cred că ştiu mai bine decât tine cum se iau asemenea diplome), dacă nu au DEMNITATE. Am greşit mult faţă de tine, însă atunci când mi-am dat seamă de asta nu am putut să tac şi să nu îţi spun. Nu îţi cer nici un favor, nici iertare, însă împreună am petrecut clipe înălţătoare, atunci când puneam ţara la cale sau când ne bucuram împreună de apariţia câte unei reviste. Ştiu mai bine decât toţi cum erau finanţate publicaţiile „Justiţiarul”, ştiu că atunci când colaboram, uneori făceam sacrificii personale ca să avem bani să ne mişcăm. Tu mai mult, eu mai puţin. JUR PE DUMNEZEU CĂ ÎN VIAŢĂ MEA NU AM ŞANTAJAT PE NIMENI, iar ceea ce ţi s-a spus de la Oradea e o minciună sfruntată. Habar nu ai câte nopţi am dormit în maşină, ca să am bani de benzină sau să mai plătesc câte o sursă… Da, mi s-au oferit bani grei să lovesc în anumite personaje şi tocmai că nu am acceptat acei bani şi nu am lovit în acele personaje. Cei care mi-au oferit bani, fostul primar din Felix, de la PNL de exemplu, au început atunci să spună că eu nu scriu despre duşmanii lor fiindcă am licitat cu ăia. Ceea ce era fals, fiindcă tocmai în acea perioadă , datorită „Justiţiarului bihorean” au fost arestaţi nişte jurnalişti şantajişti prinşi în flagrant. Nu are rost acum să justific ceva, dar poate că e momentul să îţi spun că ştiu exact cine a vrut că între noi să fie o ruptură definitivă. Şi acest lucru ţi-l voi spune în particular şi îţi voi da şi cheia de verificare.

Am citit ceea ce spui de Călin Blaga. Eu am găsit un articol defăimător al lui Blaga la adresă profesorului VICTOR DOMŞA exact la decesul domniei sale. Din acel moment am realizat cum este omul. Lui Domşa eu i am fost ca un fiu, m-a ajutat enorm, şi material şi spiritual, şi de acel om dacă cineva spune ceva rău  păcătuieşte, cel puţin din punctul meu de vedere. Mai ales că Blaga a minţit în acel material atât de josnic, încât, am ajuns la concluzia că omul nu e cu toate acasă la el. TU TE-AI ÎNVINS PE TINE ALBINE, EU ÎNCERC LA FEL!

Eu fiind departe de ţine, am avut ocazia să mă gândesc la cele întâmplate între noi. Am ajuns la concluzia că spre deosebire de tine am căzut pradă caruselului unor indivizi pe care i-am crezut prieteni, şi care, deşi fac parte încă din hartă ecologică a lumii, trăiesc doar considerând că problemă lor e cea mai importantă. Eu cred că trebuia să rămân alături de cel cu care m-am înhămat la a trage la acea căruţă care chiar dacă scârțâia şi se mai numeşte încă ROMÂNIA şi nu să plec urechea la tot felul de ciudaţi, riscând să devin şi eu aşa. DA, CHIAR AŞ VREA SĂ FACI PUBLIC CEEA CE ŢI-AM SCRIS! Oricum sunt mult mai multe lucruri care mă leagă de tine şi ceea ce ne-a despărţit nu au făcut parte din mine şi sunt convins că tu doar ai reacţionat. Mihai Trif este acum în AMERICA ; dacă vrei îţi pot trimite şi poze cu el, care se bronzează pe malul oceanului şi chiar mă mir că fiind implicat în ceea ce este se plimbă liber . Am auzit că a intrat în avocatură şi că şi-ar fi luat examenul de barou, dar asta o spune el fiindcă să îţi zic sincer eu am picat la acest examen, e drept că nici nu m-am dus foarte hotărât să îl iau, şi nici nu am cotizat acolo unde trebuia. În fine, nici nu am ştiut că BLAGA a îndrăznit să îl atace pe ADRIAN PĂUNESCU; şi nici pe Lucian Călin, cu care în ultimii săi ani devenisem un foarte bun amic de discuţii şi chiar îmi zicea de ţine că ar trebui să facem ceva să ne unim şi să trecem la atacuri dure asupra mafiei din ROMÂNIA. Sincer, aflându-mă deja în Germania, am fost întristat de moartea lui, care mi s-a părut totuşi dubioasă, fiindcă înainte cu o zi fusese la nişte prieteni comuni pe care chiar i-a întrebat de  viaţa mea. Cât despre atacurile la DOMŞA, ale lui Blaga, mi-am dat seamă că a făcut parte dintre studenţii de doi bani pe care nea VICTOR îi cam…ura, că să fiu sincer. Eu ştiu cum se purta cu cei de valoare, pe care îi invită la el acasă, îi ajuta şi le caută joburi. Dacă ţii minte, Blaga avea o emisiune la RADIO ACTIV pe când era la ARAPAMESU, cu o tipă al cărei nume îmi scăpa dar care şi ea era membră a fundaţiei. Ştiu că acel spaţiu de emisie era plătit de ei şi la un moment dat patronul meu de atunci, ANGHEL, mi-a spus să le scot emisiunea din grilă că ne produce deservicii postului. Cum eu ştiam că nea Anghel nu renunţă uşor la bani, l-am întrebat că ce l-a apucat de renunţă la un spaţiu de emisie plătit? Mi-a spus că nu e treabă mea, dar să fac aşa cum spune el , fiindcă o să ne trezim cu toţi ciudaţii pe la uşă radioului şi atunci nu o să îmi placă. Eu am crezut atunci că s-au certat ei doi, însă văzând cum reacţionează Blaga faţă de singurul cadru didactic din facultatea de jurnalism care era de meserie, fiindcă restul ştii şi tu ce specialităţi aveau, am înţeles totul. Dar să ajungi să dai în Păunescu, e deja cam mult, nu? Oricum o să îţi trimit o scrisoare deschisă către Blaga referitoare la ceea ce a făcut el cu DOMŞA şi doar atât o să îi doresc: SĂ ÎI DEA DUMNEZEU CEEA CE MERITĂ! Ştii, m-am gândit la relaţia noastră, atunci când am citit scrierile lui Blaga şi mi-am dat seamă cât e de scurtă viaţă şi că în loc să îţi spun ceea ce de fapt simt pentru tine, ANUME RESPECT PENTRU SINGURUL PROFESIONIST DIN PRESĂ LOCALĂ; RESPECT PENTRU MODUL CUM AI LUPTAT CU MINE, ADICĂ PE FAŢĂ. Am dat cu piciorul unui PRIETEN ADEVĂRAT  UNUI DUŞMAN ADEVĂRAT pentru nişte curve!  MAI BINE UN DUŞMAN ADEVĂRAT DECÎT UN PRIETEN .

Trif da, are o putere mare de convingere. El şi-a mai făcut aliaţi dintre oameni despre care credeam că sunt mai deştepţi decât mine, însă să şti că toţi ne-am dat seamă că omul e cu cercul. Să vezi ce scandal o să facă atunci când află că locul lui de veci din cimitir pe care îl avea că revoluţionar este acum al meu… Sper că o să ajungi şi prin Germania, fiindcă am observat că ai mai umblat prin lumea asta. Dacă nu  ajungi,  vin eu în septembrie în România şi poate stăm la o cafea. Mai fumezi? Că eu nu am reuşit să mă las, deşi am încercat. Dacă vi în Germania, nu mă ocoli. Eu nu ştiam de Trif că are mandat şi că de fapt de aia e în America, dar mă surprinde că în ultimul an e mai mult pe acolo. I-am cerut numărul de telefon din Germania şi nu mi l-a dat, nici măcar adresă lui de aici nu o am. Dar a fost în iarnă în România, aia ştiu. Cât despre ceea ce face Johannis, eu cred că aici se ştie de către multă lume că sasul nu e tocmai curat, dar nu pricep de ce nu îl mişcă nimeni. Nici Băsescu, atunci când nu l-a vrut şi când avea ocazia să îl ardă nu a făcut-o. Deşi, şti că eu sunt un antibăsist rău de tot. De fapt nu mai cred în politicienii de nici un fel.  Eu cred că jocurile sunt foarte mari şi că ROMÂNIA VA FI ŞTEARSĂ DE PE HARTĂ. Aşa se văd lucrurile de aici!

Mersi mult pt. chestia cu imnul, o să îl scot de pe post de mâine dimineaţă. Nu am fost atent la versuri niciodată, aşa că mea culpă, bine că mi-ai spus! Mă mir că nimeni nu a sesizat. Dar am ascultat şi aşa e, pfuaiii! Eu m-am mirat că Blaga a ajuns pe la PNŢCD să se ocupe de imagine, fiindcă el era mereu cu Ilici şi cu gaşcă din PSD. Am zis la un moment dat că şi-a revenit şi de aia a ajuns la PNŢ , sigur influenţat de tine. Dar cred că a fost omul lui Johannis. Fiindcă trebuie să îţi aminteşti că la un moment dat îl ridica în slăvi pe sas. Mă bucur că acum măcar mi-am dat seamă că ani de zile m-am lăsat prostit de tot felul de inşi, însă nu mă pot ierta. Vină e totuşi a mea! Trebuia să deschid ochii sau măcar să fug la tine să îţi spun …Fiindcă te-ai dovedit a fi singurul corect faţă de mine, chiar şi ca duşman. Măcar lui Trif i-am spus că eu şi ca duşman te respect, chestie care îl enerva. Păcat de nevastă aia a lui, că munceşte de cade din picioare… Am apreciat mult că ai scris povestea lui nenea Nicu, la care ţin mult, ca la un tata, e vorba de Pătru, cel cu sculptura. I-am propus să facem ceva, ca să-i adunăm pe toţi revoluţionarii din Sibiu şi să gătăm odată cu fracţionările astea, că nu ne fac bine şi apoi să stabilim şi alte repere de acţiune, nu doar cele legate de drepturile noastre. Nu ştiu ce a mai făcut, că acum e şi cu probleme cardiace  şi nu vreau să îl stresez. În rest, să mă asculţi la radio dimineaţă de la  9 şi ceva. Dacă vrei să intervii, id-ul de mess e radioenigmaromania, îmi laşi un nr. de fix şi te sun eu , astfel poţi intră în direct.

Alex OPREA

P.S.: În septembrie sper să îţi pot înmâna şi ceea ce mi-ai cerut în materie de diplome, şi nu îţi cer să le publici, ci doar să îţi dai seamă de anumite lucruri ce s-au pus între noi într-un mod nedrept. Eu am fost cel nedrept cu ţine, însă nu mai suporta m situaţia şi am decis să dau lucrurile pe faţă. MII DE SCUZE! Dacă îţi face bine, te rog să publici ceea ce ţi-am scris.

bambilici:

ADRIAN PITCA:
Citat din mesajul lui: ADRIAN PITCA din Iunie 21, 2014, 12:27:35

Citat din mesajul lui: kostas din Iunie 20, 2014, 20:42:38

Adriane dupa cum stii intre mine si Alex oprea au fost unele discutii (o vorba spune; de iertat pot ierta dar de uitat nu uit)dar asta nu-nseamna sa lovesti tot timpul in cineva mai ales ca daca stam bine si ne gandim lovind intr-o persoana care a gresit candva poti lovii in mai mule persoane si poti darama ceva.Lovind in Alexpress lovesti in oamenii care au inceput sa puna bazele a ceea ce altii n-au putut face si sa darami ceea ce-au construit pana acum.Oare esti omul fara de pacate si greseli Adriane?te consideri mai curat decat neaua care de fapt nici ea nu este de un alb imaculat?Nu crezi ca ar trebuii fiecare dintre noi sa-si revizuiasca comportamentul si mai apoi sa vedem ce,care si cum sta altii la capitolul constiinta si moralitate.
Nu Adriane,Alexpress nu ma are cu absolut nimic la mana si daca-ti aduci bine aminte (daca nu,poti cauta in arhiva)si eu am fost unul dintre cei care am criticat atunci atitudinea acestuia pe portal,cat despre disputele unora cu persoana despre care vorbim eu cred ca nu este de datoria noastra sa ne bagam si daca stau bine sa ma gandesc;de ce acele persoane care au fost sau sunt in conflict cu subiectul nostru nu il actioneaza in instanta?Deci nu noi trebuie sa facem pe judecatorii
Normal ca intre cele doua scrieri a celor doi cea a lui Alexpress lasa de dorit.In primul rand ca sa combati pe cineva nu este musai sa-i vorbesti jignindul,in al doile rand se vede stilul si clasa unui profesionit cu state vechi ale celui care este in conflict cu Alexpress numai ca nimeni sa nu uite o vorba batraneasca;omul cat traieste invata la care eu mai adaug; si cand moare tot prost moare.Si cate vorbe de duh nu sunt dar eu mai adaug una;nu trebuie sa dorim moartea pacatosului,trebuie sa ne dorim indreptarea lui.
P.S.Lasa-i pe cei care fac parte din Miscarea  Revolutia Curata  si pe cei din anturajul acestuia sa se ocupe comportamentul acestuia
Mai tii minte de comportamentul lui Marian Lucian si de postarile acestia?pe zi ce trecea acesta se-nraia;si stii de ce? Pentru ca de fiecare data nimeni n-a vrut sau poate n-a putut sa-l inteleaga, toti de fiecare data au sarit la gatul lui ca o hai de lupi,iata ca dupa ceva timp acelasi Marian Lucian poate sa dea lectii multora dintre noi.
Nu luati marfa dupa ambalaj caci s-ar putea sa luati plasa.

       .........................
      @ "Kostas",
         Nu, tizule, nu sint un "imaculat"...am si eu pacatele mele...
       Dar, desi nu sint eu un "judecator", am datoria sa iti arat (d-tale si altora) ceea ce, din diverse interese, poate nu prea doresti sa afli, tocmai pentru ca d-ta (si altii) SA JUDECi CU MINTEA din dotare, tragindu-ti propriile concluzii...
       Daca vei face asa, vei evita sa te expui, participind la o constructie ce sta sa se darime la orice bobirnac...pentru ca, tizule, orice se construieste pe nisipuri miscatoare se va scufunda intr-o mlastina pestilentiala...
       Tizule, daca vei avea bunavointa si rabdarea de a lectura pina la capat ultimele mele postari, vei avea surpriza sa constati ca "alexpress1" a fost chemat in instante, chiar in mai multe instante...pentru calomnie, pentru inselaciune, poate si pentru altele...si, deloc surprinzator, "alexpress1" (OPREA Nicolae Mircea Alexandru, pe numele lui intreg) a pierdut multe procese...Intr-un astfel de proces a pierdut una dintre firmele sale, in alte procese a fost condamnat la plata unor daune morale...
       Cum spuneam, tizule, nu sint un "imaculat", insa, atunci cind ma apuc sa fac ceva, imi place sa fac lucrurile serios...cit mai serios posibil. Mai ales atunci cind diversi dobitoci ma ameninta cu diverse procese in justitie...
       Asa ca, doar pentru cultura mea generala, acum citeva minute am avut o convorbire telefonica cu d-l MARIUS ALBIN MARINESCU, aflat la redactia ziarului "JUSTITIARUL Sibian", caruia i-am solicitat sa confirme cele postate de catre "Alexpress1", respectiv afirmatiile acestuia facute aici, cum ca d-l MARINESCU ar fi amicul si colaboratorul sau, precum si realitatea afirmatiei ca toata disputa lor este doar un joc.
       Sper, tizule, sa nu te surprind prea tare daca iti spun ca ziaristul Marius Albin Marinescu nu doar ca a infirmat spusele lui "alexpress1", mi-a mai dat si multe alte informatii in legatura cu acesta...
       Oricine doreste sa se convinga personal despre faptul ca "Alex" OPREA se incadreaza perfect in "profilul" pe care i l-a facut Marius Marinescu, il poate contacta pe acesta din urma la numarul de telefon 0744 356 389, sau la redactia publicatiei "JUSTITIARUL Sibian".
       Si sa mai stii, tizule, ca in comparatie cu "alexpress1", Marius Marinescu (cu toate pacatele lui) chiar este un "imaculat"...
       Altfel, tizule, sa stii ca sint de acord cu tine ca cei din "Miscarea Revolutia Curata" trebuie sa se ocupe de comportamentul (si caracterul) lui "Alexpress1", insa, deocamdata nu prea o fac, astfel acestia riscind sa fie considerati de acelasi tip uman ca si Alex OPREA...Unul dintre colaboratorii lui Oprea (ma refer la ALEONTE DORINEL CONSTANTIN) este chiar o...copie fidela a lui "alexpress1". Despre Aleonte, mai incolo...
       De aceea, pentru informarea celor interesati, iata si ceea ce ii scria Alex OPREA ziaristului MARINESCU, in legatura cu intreaga lor disputa, in legatura cu studiile pe care OPREA pretinde ca le are si in legatura cu ceea ce ar trebui sa reprezinte caracterul acestuia (scrisoarea a fost publicata in ziarul "JUSTITIARUL Sibian)
       Pentru ca, tizule, ce poate fi mai concludent decit propria marturisire a pacatosului?
       Cind chiar tu, Alexandru Mircea Nicolae OPREA, mai cunoscut drept "alexpress1", recunosti cit de dobitoc si de lipsit de caracter esti, noi ce am mai putea adauga?
       Poate doar ca, vazind comportamentul tau de azi, de aici si de aiurea,  scrisoarea ta catre Marius Marinescu a fost doar o incercare de a arata ca "ti-ai schimbat doar parul..."
       Tizule, citind cele de mai jos, poate le vei atrage (si tu) atentia celor din "Miscare Civica REVOLUTIA CURATA" ca situatia presului lor este cam imputita...imputita rau.
       Tuturor, lectura placuta...
       ....................
      "P.S."
       @ "alexpress1"
       Sa nu uiti sa-mi trimiti citatia...
[/b][/size]
       ....................
       
      Adevarul iese deasupra ca untdelemnul
Posted by admin on 8 octombrie 2011
 

Nu mică mi-a fost mirarea când am citit un comentariu la unul dintre articolele publicate în „Justiţiarul sibian”, unde Oprea Nicolae Mircea Alexandru îşi cerea scuze pentru toate calomniile pe care le-a lansat împotriva mea de-a lungul anilor. A urmat un schimb de mesaje între noi, pe adresele de e-mail, iar Alex Oprea „şi-a pus cenuşă în cap” şi în continuare. Eu, unul, l-am iertat, dar reproduc comentariul prin care fostul coleg, devenit calomniatorul meu la permanenţă, şi-a făcut din nou apariţia în viaţa mea, precum şi textele care-i aparţin din schimbul ulterior de mesaje. I-am cerut acordul fostului nostru colaborator, Oprea Nicolae Mircea Alexandru pentru publicarea celor scrise de el, tocmai pentru restabilirea purului adevăr. Am respectat întocmai grafia semnatarului.

Marius Albin MARINESCU

 

Am citit articolul tău. Ai multă dreptate în ceea ce priveşte diferenţă dintre talent şi diplomă. Deşi ne duşmănim de atâția amar de ani, poate şi pentru că am plecat tâmpeşte urechea la unele spuse ale unor oameni din anturajul pe care îl critici, poate şi din naivitate, poate şi din multă prostie, trebuie să recunosc totuşi că în exemplul de demnitate cel mai preţios pe care cineva îl poate da e TOCMAI BĂTĂLIA CU SINE ÎNSUŞI (notă M.A.M.: se face aluzie la alcoolismul meu din trecut, trecut pe care mi l+am asumat public). Mai mult, în această bătălie ai câștigat, şi de aceea meriţi până şi respectul duşmanilor. Ştiu că şi ţie ţi s-au turnat mult în cap despre mine. De curând am aflat şi ce ai făcut tu la REVOLUŢIE ŞI ÎMI CER PUBLIC SCUZE. AM GREŞIT MULT FAŢĂ DE TINE, şi poate că dacă mă ghidam după intuiţia mea şi nu o lăsăm să se altereze , cu tot felul de manipulări, nu ajungeam să ne certăm.

Nu mai pot trăi oscilând între un orgoliu prostesc de a nu îţi spune de fapt ceea ce simt şi RECUNOAŞTEREA VALORII TALE. Poate că nu scrii cel mai bine din punct de vedere stilistic, însă cred din tot sufletul că ai rămas SINGURUL JURNALIST DIN ARDEAL, fiindcă cei ce scriu în ziare nu se pot numi jurnalişti (chiar dacă au făcut o facultate în domeniu, şi cred că ştiu mai bine decât tine cum se iau asemenea diplome), dacă nu au DEMNITATE. Am greşit mult faţă de tine, însă atunci când mi-am dat seamă de asta nu am putut să tac şi să nu îţi spun. Nu îţi cer nici un favor, nici iertare, însă împreună am petrecut clipe înălţătoare, atunci când puneam ţara la cale sau când ne bucuram împreună de apariţia câte unei reviste. Ştiu mai bine decât toţi cum erau finanţate publicaţiile „Justiţiarul”, ştiu că atunci când colaboram, uneori făceam sacrificii personale ca să avem bani să ne mişcăm. Tu mai mult, eu mai puţin. JUR PE DUMNEZEU CĂ ÎN VIAŢĂ MEA NU AM ŞANTAJAT PE NIMENI, iar ceea ce ţi s-a spus de la Oradea e o minciună sfruntată. Habar nu ai câte nopţi am dormit în maşină, ca să am bani de benzină sau să mai plătesc câte o sursă… Da, mi s-au oferit bani grei să lovesc în anumite personaje şi tocmai că nu am acceptat acei bani şi nu am lovit în acele personaje. Cei care mi-au oferit bani, fostul primar din Felix, de la PNL de exemplu, au început atunci să spună că eu nu scriu despre duşmanii lor fiindcă am licitat cu ăia. Ceea ce era fals, fiindcă tocmai în acea perioadă , datorită „Justiţiarului bihorean” au fost arestaţi nişte jurnalişti şantajişti prinşi în flagrant. Nu are rost acum să justific ceva, dar poate că e momentul să îţi spun că ştiu exact cine a vrut că între noi să fie o ruptură definitivă. Şi acest lucru ţi-l voi spune în particular şi îţi voi da şi cheia de verificare.

Am citit ceea ce spui de Călin Blaga. Eu am găsit un articol defăimător al lui Blaga la adresă profesorului VICTOR DOMŞA exact la decesul domniei sale. Din acel moment am realizat cum este omul. Lui Domşa eu i am fost ca un fiu, m-a ajutat enorm, şi material şi spiritual, şi de acel om dacă cineva spune ceva rău  păcătuieşte, cel puţin din punctul meu de vedere. Mai ales că Blaga a minţit în acel material atât de josnic, încât, am ajuns la concluzia că omul nu e cu toate acasă la el. TU TE-AI ÎNVINS PE TINE ALBINE, EU ÎNCERC LA FEL!

Eu fiind departe de ţine, am avut ocazia să mă gândesc la cele întâmplate între noi. Am ajuns la concluzia că spre deosebire de tine am căzut pradă caruselului unor indivizi pe care i-am crezut prieteni, şi care, deşi fac parte încă din hartă ecologică a lumii, trăiesc doar considerând că problemă lor e cea mai importantă. Eu cred că trebuia să rămân alături de cel cu care m-am înhămat la a trage la acea căruţă care chiar dacă scârțâia şi se mai numeşte încă ROMÂNIA şi nu să plec urechea la tot felul de ciudaţi, riscând să devin şi eu aşa. DA, CHIAR AŞ VREA SĂ FACI PUBLIC CEEA CE ŢI-AM SCRIS! Oricum sunt mult mai multe lucruri care mă leagă de tine şi ceea ce ne-a despărţit nu au făcut parte din mine şi sunt convins că tu doar ai reacţionat. Mihai Trif este acum în AMERICA ; dacă vrei îţi pot trimite şi poze cu el, care se bronzează pe malul oceanului şi chiar mă mir că fiind implicat în ceea ce este se plimbă liber . Am auzit că a intrat în avocatură şi că şi-ar fi luat examenul de barou, dar asta o spune el fiindcă să îţi zic sincer eu am picat la acest examen, e drept că nici nu m-am dus foarte hotărât să îl iau, şi nici nu am cotizat acolo unde trebuia. În fine, nici nu am ştiut că BLAGA a îndrăznit să îl atace pe ADRIAN PĂUNESCU; şi nici pe Lucian Călin, cu care în ultimii săi ani devenisem un foarte bun amic de discuţii şi chiar îmi zicea de ţine că ar trebui să facem ceva să ne unim şi să trecem la atacuri dure asupra mafiei din ROMÂNIA. Sincer, aflându-mă deja în Germania, am fost întristat de moartea lui, care mi s-a părut totuşi dubioasă, fiindcă înainte cu o zi fusese la nişte prieteni comuni pe care chiar i-a întrebat de  viaţa mea. Cât despre atacurile la DOMŞA, ale lui Blaga, mi-am dat seamă că a făcut parte dintre studenţii de doi bani pe care nea VICTOR îi cam…ura, că să fiu sincer. Eu ştiu cum se purta cu cei de valoare, pe care îi invită la el acasă, îi ajuta şi le caută joburi. Dacă ţii minte, Blaga avea o emisiune la RADIO ACTIV pe când era la ARAPAMESU, cu o tipă al cărei nume îmi scăpa dar care şi ea era membră a fundaţiei. Ştiu că acel spaţiu de emisie era plătit de ei şi la un moment dat patronul meu de atunci, ANGHEL, mi-a spus să le scot emisiunea din grilă că ne produce deservicii postului. Cum eu ştiam că nea Anghel nu renunţă uşor la bani, l-am întrebat că ce l-a apucat de renunţă la un spaţiu de emisie plătit? Mi-a spus că nu e treabă mea, dar să fac aşa cum spune el , fiindcă o să ne trezim cu toţi ciudaţii pe la uşă radioului şi atunci nu o să îmi placă. Eu am crezut atunci că s-au certat ei doi, însă văzând cum reacţionează Blaga faţă de singurul cadru didactic din facultatea de jurnalism care era de meserie, fiindcă restul ştii şi tu ce specialităţi aveau, am înţeles totul. Dar să ajungi să dai în Păunescu, e deja cam mult, nu? Oricum o să îţi trimit o scrisoare deschisă către Blaga referitoare la ceea ce a făcut el cu DOMŞA şi doar atât o să îi doresc: SĂ ÎI DEA DUMNEZEU CEEA CE MERITĂ! Ştii, m-am gândit la relaţia noastră, atunci când am citit scrierile lui Blaga şi mi-am dat seamă cât e de scurtă viaţă şi că în loc să îţi spun ceea ce de fapt simt pentru tine, ANUME RESPECT PENTRU SINGURUL PROFESIONIST DIN PRESĂ LOCALĂ; RESPECT PENTRU MODUL CUM AI LUPTAT CU MINE, ADICĂ PE FAŢĂ. Am dat cu piciorul unui PRIETEN ADEVĂRAT  UNUI DUŞMAN ADEVĂRAT pentru nişte curve!  MAI BINE UN DUŞMAN ADEVĂRAT DECÎT UN PRIETEN .

Trif da, are o putere mare de convingere. El şi-a mai făcut aliaţi dintre oameni despre care credeam că sunt mai deştepţi decât mine, însă să şti că toţi ne-am dat seamă că omul e cu cercul. Să vezi ce scandal o să facă atunci când află că locul lui de veci din cimitir pe care îl avea că revoluţionar este acum al meu… Sper că o să ajungi şi prin Germania, fiindcă am observat că ai mai umblat prin lumea asta. Dacă nu  ajungi,  vin eu în septembrie în România şi poate stăm la o cafea. Mai fumezi? Că eu nu am reuşit să mă las, deşi am încercat. Dacă vi în Germania, nu mă ocoli. Eu nu ştiam de Trif că are mandat şi că de fapt de aia e în America, dar mă surprinde că în ultimul an e mai mult pe acolo. I-am cerut numărul de telefon din Germania şi nu mi l-a dat, nici măcar adresă lui de aici nu o am. Dar a fost în iarnă în România, aia ştiu. Cât despre ceea ce face Johannis, eu cred că aici se ştie de către multă lume că sasul nu e tocmai curat, dar nu pricep de ce nu îl mişcă nimeni. Nici Băsescu, atunci când nu l-a vrut şi când avea ocazia să îl ardă nu a făcut-o. Deşi, şti că eu sunt un antibăsist rău de tot. De fapt nu mai cred în politicienii de nici un fel.  Eu cred că jocurile sunt foarte mari şi că ROMÂNIA VA FI ŞTEARSĂ DE PE HARTĂ. Aşa se văd lucrurile de aici!

Mersi mult pt. chestia cu imnul, o să îl scot de pe post de mâine dimineaţă. Nu am fost atent la versuri niciodată, aşa că mea culpă, bine că mi-ai spus! Mă mir că nimeni nu a sesizat. Dar am ascultat şi aşa e, pfuaiii! Eu m-am mirat că Blaga a ajuns pe la PNŢCD să se ocupe de imagine, fiindcă el era mereu cu Ilici şi cu gaşcă din PSD. Am zis la un moment dat că şi-a revenit şi de aia a ajuns la PNŢ , sigur influenţat de tine. Dar cred că a fost omul lui Johannis. Fiindcă trebuie să îţi aminteşti că la un moment dat îl ridica în slăvi pe sas. Mă bucur că acum măcar mi-am dat seamă că ani de zile m-am lăsat prostit de tot felul de inşi, însă nu mă pot ierta. Vină e totuşi a mea! Trebuia să deschid ochii sau măcar să fug la tine să îţi spun …Fiindcă te-ai dovedit a fi singurul corect faţă de mine, chiar şi ca duşman. Măcar lui Trif i-am spus că eu şi ca duşman te respect, chestie care îl enerva. Păcat de nevastă aia a lui, că munceşte de cade din picioare… Am apreciat mult că ai scris povestea lui nenea Nicu, la care ţin mult, ca la un tata, e vorba de Pătru, cel cu sculptura. I-am propus să facem ceva, ca să-i adunăm pe toţi revoluţionarii din Sibiu şi să gătăm odată cu fracţionările astea, că nu ne fac bine şi apoi să stabilim şi alte repere de acţiune, nu doar cele legate de drepturile noastre. Nu ştiu ce a mai făcut, că acum e şi cu probleme cardiace  şi nu vreau să îl stresez. În rest, să mă asculţi la radio dimineaţă de la  9 şi ceva. Dacă vrei să intervii, id-ul de mess e radioenigmaromania, îmi laşi un nr. de fix şi te sun eu , astfel poţi intră în direct.

Alex OPREA

P.S.: În septembrie sper să îţi pot înmâna şi ceea ce mi-ai cerut în materie de diplome, şi nu îţi cer să le publici, ci doar să îţi dai seamă de anumite lucruri ce s-au pus între noi într-un mod nedrept. Eu am fost cel nedrept cu ţine, însă nu mai suporta m situaţia şi am decis să dau lucrurile pe faţă. MII DE SCUZE! Dacă îţi face bine, te rog să publici ceea ce ţi-am scris.


Citat din mesajul lui: bambilici din Iunie 21, 2014, 12:37:48       .......................
      Revin cu o precizare pe care am facut-o si cu alte ocazii:
     - obisnuiesc sa trimit si prin mesaj personal unele postari (acelea in care fac referire la fapte si persoane membri ai Portalului Revolutiei) pentru a fi sigur ca ce nominalizati au luat la cunostinta despre cele spuse de mine; pentru ca cei mentionati sa poata da orice replica doresc, si nu pentru a-i hartui, cum insinueaza "alexpress1".
       Voi trimite lui "alexpress1" si aceast mesaj.
       Precizarea este cu atit mai utila cu cit cei care nu doresc sa primeasca mesaje personale de la mine, pot bloca acest tip de corespondenta.

Navigare

[0] Indexul de mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina anterioara