Main Content:

Pagini: 1 ... 127 128 [129]

Mesaj de la ADRIAN PITCA-muncitorul care a declansat Revolutia in Prahova

Răspuns: Mesaj de la ADRIAN PITCA-muncitorul
« Răspunde #1920 : Iulie 25, 2018, 23:25:34 »

Camarade bine le scrii.  Da le zici pe placu-mi.
N-avea cum sa nu-ti placa, nea Vamile...din moment ce Radut e "mare scriitor"...pro Traian, pro Monica, pro ''gheise...da' d-"alea" cu barbison'', s.a.m.d.,... !!! Cry Grin Cry
Memorat

Broasca de fantana nu intelege marea.
''Bine le mai scrii, mai Radut,...si pe placu' lu' nea' Vamil, nu doar al Cornii...'' Grin..., mai 'Bufo bufo' Cry... Cool
Memorat

       Las deoparte càrcotelile unora sau altora, postate la acest subiect (dovada ca sunt un... gentiliman) si va propun spre analiza o varianta politica ce nu a fost, inca, luata in calcul: framàntarile din PNL.
      Acesta, este un proces care va produce victime.
      De pe acest Portal, cine face azi un pariu cu mine, avànd ca obiect urmatoarea situatie: in perioada urmatoare, fostii PDL-isti vor pune "saua" pe PNL si, in cel mai scurt timp, Basescu va fi presedintele?
      Hai!, revolutionarilor, beneficiari de venituri de la buget, sunteti capabili de o atitudine sau "argintii" oferiti pentru tacere v-au atrofiat orice fel de reactie?
Memorat

Eu nu (prea) pariez, decat daca e "siguranta".  Deci sa fiu 'pierzant din start' nu am cum.  Imi pare rau, dar nu pot paria !!!
Memorat
 • MariusAugustin
 • Vizitator

hopaaa, a aparut și paznicul cu pretenții de revolutționar alături de comunsitulș Pitcă, trăgător de sirene inventate! Deja o puneți de al 14 lea Congres

      ....................

      @ "alexpress1"


       Atit pe acest Portal, cit si pe "facebook", de mai multe ori te-am invitat sa arati vreun document public, altul decit propriile tale declaratii, din care sa rezulte faptul ca tu ai determinat ceva, orice, in decembrie 1989, la Sibiu. Bun-inteles, nu ai prezentat nimic, doar gargara cu auto-declaratii pompoase.
      Desi am mai aratat aici, chiar cu riscul de a plictisi si doar pentru a-ti demonstra inca o data imbecilitatea de care nu prididesti sa dai dovada, repostez citeva articole de presa in care (cronologic, dupa trei, cinci si zece ani de la revolutie) se face vorbire atit despre implicarea si rolul meu determinant in evenimentele revolutionare de la Ploiesti cit si despre de acum celebra "tragere a sirenei", sirena care pare a nu te mai lasa sa dormi...
      Dupa cum se poate lesne observa, despre mine si despre implicarea mea atunci (inclusiv despre "trasul sirenei" inca isi mai aminteste multa lume.
      Despre tine si despre faptele tale de la revolutie, la SIBIU, cine isi mai aminteste, musiu OPREA?
      Ai ramas tu in vreun fel, alt fel decit cel in care te-a descris M. A. Marinescu, in "Justitiarul Sibian", in constiinta opiniei publice sibiene?

      Daca da, arata aici.
      Daca nu, cred ca ar trebui ca, macar, sa incerci sa nu iti mai arati public imbecilitatea, ca nu te avantajeaza deloc.

      Deci :

    FOTO 1 - la trei ani dupa acel decembrie 1989, in ziarul "PLOIESTII", citiva dintre colegii mei de srviciu din sectia "MASINI-UNELTE" de la Uzina "1 Mai" din PLOIESTI declara public de ce au iesit la revolutie, cine i-a indemnat la asta si cine "a tras sirena" (a se vedea fragmentul de text subliniat si colorat);

     

      FOTO 2 - dupa zece ani de la revolutie, in presa prahoveana (ziarul "JURNALUL de Prahova"), sint declarat "OMUL ZILEI" si se mentioneaza inca o data rolul meu in evenimentele revolutionare din Ploiesti (adica faptul ca ar fi trebuit sa fiu arestat in data de 21 decembrie 1989) si, din nou, se face referire la... cine "a tras sirena";

     

     
      FOTO 3- la cinci ani de la revolutie, in presa prahoveana (ziarul "INFORMATIA Prahovei") se incearca o reconstituire a evenimentelor de atunci si se mentioneaza, din nou, rolul pe care eu l-am avut;
[/color]
     
     
      In plus, chiar si dupa douazeci de ani, cei care cunosc bine intimplarile din acel decembrie 1989 isi amintesc bine ce s-a intimplat, unde s-a intimplat, motivele pentru care s-a intimplat si cine au fost persoanele cu un rol determinat in evenimente (daca este nevoie, pot prezenta probe).
      Tu, musiu OPREA, "lider de mucava" (de..."rahat", adica) in evenimentele de la Sibiu, in decembrie 1989, ce poti arata in acest sens?
      Te-a cunoscut cineva si isi mai aminteste cineva de tine?


       Avertisment, pentru imbecilul OPREA Nicolae Mircea Alexandru:
       Daca vei continua "sa pui botu" la imbecilitatile unora care habar nu au ce vorbesc si vei continua sa te referi la persoana mea si sa postezi imbecilitati, oriunde o vei face, fara a arata - "cu subiect si predicat" - faptele tale de la revolutie recunoscute public in urbea sibiana, voi posta de fiecare data acest mesaj. Facind aceasta mentiune, iti atrag atentia ca modul in care voi reactiona eu nu poate fi interpretat ca "hartuire" ori altceva in acest sens.
     
     

     

     
     POVEȘTI VÂNĂTOREȘTI DE ION CREANGĂ. NU ZIARUL SPUNE CA TU AI FĂCUT CI EI REDAU CEEA CE TU DECLARI. UN COMUNIST NU POATE FI CREDIBIL CĂ A LUPTAT ÎMPOTRIVA COMUNIȘTILOR BĂĂĂI CARNET ROȘU!

ION CREANGA A SCRIS DECAT DESPRE COPILARIA SA. CRED CA LA "DVS." AICI AU SURVENIT UNELE INTAMPLARI NEFERICITE...IN COPILARIE...
;  IN LUPTA PT CERTIFICATE   OR FI FOST    SI ALA CU ;;TOPORUL ;;    TARNACOPUL   ASTA pisca      NU ESTE  ALA CARE A  TRAS SIRENA LA 1 MAI  PLOESTI   SA VINA ;;SECORITATEA ;;   PRECUM ;;VASILE ROAITA ;;  LA  GRIVITA   ;; SA VINA ;;SIGURANTA  BURGHEZO --MOSIEREASACA   ;;MATERIALUL  CLIENTULUI   ;;  INTELIGENTUL NOSTRU ;;PLAY BOYUL   INTARZIAT !!!
Memorat

        Azi, 06.11.2018, cu càteva minute in urma, presedintele tuturor romanilor a facut càteva declaratii senzationale.
       A recunoscut implicit faptul ca la dosarul de numire a procurorului general al Romaniei s-a aflat celebra ordonanta de clasare a unui dosar penal al sau.
       In plus, presedintele Romaniei, raspunzànd unei intrebari legate de "penali/infractori", spune, citez:

    "- ASTA SE INTAMPLA DACA UN INFRACTOR AJUNGE IN VARFUL STATULUI."

        Acu', eu imi pun càteva intrebari:
      - Oare, gura pacatosului adevar graieste?
     - In vàrful statului roman se afla K. W. Iohannis. Nu exista un alt "vàrf al statului" mai vàrf decàt este vàrful pe care sta Iohannis. Sa fie asta o recunoastre a faptului ca in vàrful statului roman se afla un infractor, respectiv K. W. Iohannis?
     - Daca referirea era la Liviu Dragnea, se afla acesta "in vàrful statului" si nu stim noi?
     - Daca nu Iohannis este "in vàrful statului", atunci cine-i?
     - Refuzànd sa recunoasca (desi a facut-o implicit) existenta la dosarul de numire a lui A. Lazar a ordonantei de clasare a unuia dintre propriile sale dosare penale, a cedat Iohannis unui santaj?
     - Are Romania "in vàrful statului" o persoana santajabila?
Memorat

      Despre "presedinti de stat" si despre "vizite de stat"...

      Mult iubitul si stimatul meu presedinte, tovarasul herr K. W. Iohannis, totodata si presedinte al tuturor romanilor, a spus ieri adevarul.
Desi nu credeam ca, vreodata, ii voi putea da dreptate stimatului tovaras herr Iohannis, iata ca minunea s-a produs si eu recunosc:

    - Marti, presedintele tuturor romanilor a spus adevarul...

      Astfel, tovarasul herr Iohannis, a declarat marti ca sotia sa nu va merge la audierea de la Parchet pentru ca, impreuna, vor face o vizita de stat in Londra. Ceea ce s-a si intàmplat azi.

      Acu', in timp ce eu recunosc ca ii dau dreptate presedintelui nostru, un dracusor cam zurbagiu imi sopteste ca vizitele de stat nu se fac "in Londra", ci - eventual - in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord; acelasi dracusor ma tot inghionteste si zice ca la vizitele de stat oaspetele este intàmpinat la aeroport de catre seful statului gazda sau alta persoana de rang inalt, sau intr-o locatie protocolara, se intoneaza imnurile de stat ale celor doua state si alte asemenea manifestari protocolare. Tot dracusorul de mai sus, imi zice ca nimeni, dar nimeni-nimeni nu a vazut vreo astfel de manifestare publica in care sa fi fost prezent musiu herr Iohannis, "in Londra"... Si ca daca ar fi fost "o vizita de stat" nu putea rata propaganda oficiala si neoficiala o asa ocazie de a-l evidentia pe Iohannis... Dar, zic eu, nu o sa ne luam acum cu càrcoteli de'astea...

    - A zis tovarasul herr K. W. Iohannis ca merge intr-o "vizita de stat in Londra"?! A zis...
    - A mers domnia sa "in vizita de stat in Londra"?! A mers...
      Atunci ce mai atàtea càrcoteli dracesti?!?!

      Nu am incotro si trebuie sa recunosc: "Excelenta sa d-l tov. herr K.W.Iohannis a spus adevarul".
      A mers "intr-o vizita de stat in Londra" si a stat...

      A stat cu gura cascata la usa din " 10 Downing street"...

      Asteptànd sa fie primit de catre Theresa May, ca sa-si justifice diurna si cheltuielile de deplasare intr-o vizita "de stat"...

      Doar ca, pe lànga alte probleme ce "le avea pe cap" d-na T. May nu a uitat ca atunci cànd dànsei ii frigea buza sa discute cu herr-ul nostru, acesta se preumbla pe la Pompei si pe la Roma...

      Drept pentru care, dracusorul cel càrcotas imi da lovitura de gratie:

    - Da!, d'omle, a stat si a belit ochii ca boul, la poarta noua...

    - Asa-i, zic si eu... ca doar era "vizita de stat"...


      (atentie: acesta este un pamflet si trebuie considerat ca atare; sper sa va placa)
Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1095
 • Vezi Profilul
Răspuns: Mesaj de la ADRIAN PITCA-
« Răspunde #1927 : Noiembrie 21, 2018, 18:47:25 »

Fabrica KGB de fake news. Gorbaciov și-a cerut scuze, Putin a mărit miza
Într-un reportaj video intitulat „Operation Infektion”, The New York Times spune povestea primului fake news din istorie.Cum a apărut el, cine l-a transformat în teorie a conspirației care a prins la nivel mondial și de ce Donald Trump nu este cel care a inventat termenul de „fake news”, chiar dacă lui așa îi place să creadă și să le spună reporterilor.Donald Trump nu a inventat așadar termenul de „fake news”. De fapt, acesta este vechi de decenii, manipularea de acest tip fiind una dintre preferatele KGB-ului.
„Această poveste este de fapt despre un virus. Un virus creat de un guvern cu scopul de a-și distruge metodic și crud dușmanii. Un virus care îi „consuma” pe inamici din interior. Însă virusul nu este unul biologic, ci mai degrabă unul de natură politică. EXISTĂ UN RISC FOARTE MARE CA DEJA SĂ FI FOST INFECTAȚI! Iar dacă deseori aveți sentimentul că nu știți în cine sau ce surse de informare să credeți, acest fenomen explică totul. Dacă vă simțiți „consumat” de știri, acesta ar fi putea fi motivul”, se arată în reportajul The New York Times.
Totul a început în iulie 1983 în New Delhi, India, unde, în ziarul „Patriot”, a apărut o poveste senzațională. Potrivit articolului, virusul HIV, cel care provoacă SIDA, a  fost creat în laborator, la cererea guvernului american, și folosit ca armă biologică împotriva persoanelor de culoare și a homosexualilor. În articol a apărut chiar și numele „laboratorului” din Maryland unde ar fi fost creat virusul.
Este un articol inofensiv într-un ziar care nu ajunge la mulți oameni, nu? Nu prea!  Doi ani mai târziu, în toamna lui 1985, povestea deja se răspândise peste tot prin Africa. Iar în 1986, doi biologi din estul Germaniei publică acuzațiile într-un raport. Aceștia susțineau că pot dovedi că SIDA a fost „inventată” în SUA. Însă aceștia au fost contactați direct de KGB și folosiți pentru ca sovieticii să răspândească știrea falsă. De aici, povestea ajunge, în 30 martie 1987, tocmai pe televizoarele a milioane de americani.
A fost una dintre cele mai mari scamatorii la scală globală din istoria omenirii, pusă la cale chiar de Uniunea Sovietică, în „laboratoarele KGB-ului.
Trei spioni care au lucrat pentru serviciile secrete sovietice în timpul Războiului Rece și care au emigrat apoi în SUA au dezvăluit tacticile folosite de KGB pentru a manipula mase uriașe de oameni și a-și înfrânge adversarii politici.
Unul dintre aceștia a dezvăluit că numai 15% din timpul și resursele materiale și umane ale KGB-ului erau folosite pentru spionaj și activități relaționate. Restul de 85% erau folosite pentru a gândi și pune în aplicare acțiuni de „subminare ideologică”/„măsuri active” sau - da, ați ghicit - fake news. Scopul era să schimbe percepția americanilor asupra realității. Iar metoda a funcționat atât de bine încât persoanele supuse acestui tip de manipulare (n.r. - diferită de propagandă, care încearcă să te convingă direct) - chiar dacă aveau acces nelimitat la informație - nu mai puteau să distingă ficțiunea de realitate și nici să formuleze argumente logice pentru a-și apăra comunitatea. De la ei au pornit „știrile” că SUA a creat HIV/SIDA în laborator sau că CIA-ul este în spatele asasinării președintelui american Kennedy.
În cele din urmă, după o anchetă în SUA, președintele Mihail Gorbaciov a cerut scuze public în fața lui Ronald Reagan pentru știrea inventată despre SIDA. Puțin a mai contat, însă: tactica a fost atât de eficientă încât, din timp în timp, o mai auzim și azi.
Concluzia reportajului New York Times: probabil mulți oameni cred că astfel de tactici de manipulare au murit odată cu destrămarea fostului bloc comunist în 1989/1990. Însă știți cine a fost unul dintre cei mai tineri angajați ai KGB-ului (n.r. - instituția care cheltuia 85% din buget pentru a crea fake news) în perioada Războiului Rece? Exact: Vladimir Putin!

https://www.digi24.ro/stiri/externe/fabrica-kgb-de-fake-news-gorbaciov-i-a-cerut-scuze-lui-reagan-putin-a-marit-miza-1036086

Memorat


ACESTI IDIOTI CARE CONDUC ROMANIA...

IDIÓT, -OÁTĂ, idioți, -oate, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care suferă de idioție; tâmpit, cretin, imbecil. 2. Adj. (Despre manifestări ale oamenilor) Care manifestă, care denotă nerozie, stupiditate etc. [Pr.: -di-ot] – Din fr. idiot.

Din pacate pentru ea, in Romania idiotenia nu lipseste, iar idioti avem destui. Atàta timp càt idiotii isi etaleaza idiotenia in "patratica" lor particulara, lucrurile ar fi cum ar fi. Rau este atunci cànd idiotii ajung sa ne conduca, sa decida in numele nostru si, uneori, sa ne decida chiar soarta... Dar, din pacate, si mai rau este atunci cànd prea multi cetateni romani sustin public si neconditionat acesti idioti ajunsi in functii de decizie doar pentru ca ei, cetatenii, inteleg sa ia atitudine doar in functie de propriile lor simpatii politice, fara a-i privi pe idiotii conducatori cu acei necesari ochi critici. Fara sa vada cetatenii ca, procedànd asa, la vot, de exemplu, isi promoveaza propria idiotenie si decid in functie de aceasta.
In opinia mea, azi, doi dintre cei mai idioti conducatori pe care i-a avut sau ii are Romania ocupa primele doua functii in administratia tarii. Si ma refer la Presedintele Romaniei si la Primul-Ministru.
Va mai amintiti?
Daca ati uitat, va reamintesc...


"A FOST NEVOIE SA MOARA OAMENI CA ACEASTA DEMISIE SA SE PRODUCA..."

Aceasta a fost una dintre cele mai neroade declaratii politice pe care le-am auzit. Spre rusinea mea, ea a venit de la nerodul care ma reprezinta din cea mai inalta functie a statului. Atunci, la cald, K. W. Iohannis a acuzat guvernul ca fiind responsabil de tragedie. Dupa exact un an de la tragedie, acelasi K. W. Iohannis ne vorbea oficial si public despre slujbe de comemorare, despre neuitarea celor care au murit atunci sau au avut de suferit, despre compasiune si nevoia de consiliere ori empatie... Si, deloc lipsit de importanta, idiotul nostru presedinte isi schimba radical si public parerea despre tragedie, considerànd-o nu o vina a guvernului ci "UN TERIBIL ACCIDENT". Nimic nu ne-a spus "presedintele nostru", in cei aproape patru ani trecuti de la tragedie, despre aflarea si tragerea la raspundere a vinovatilor, ori despre ce anume a facut domnia sa, concret, pentru ca cei responsabili sa plateasca...
Asadar, au trecut aproape patru ani de la infioratoarea tragedie si nimeni inca nu a fost gasit vinovat...
Pentru un presedinte care si-a facut un titlu de glorie, in alegeri, din lozinca "ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT", gestionarea situatiei post-tragedia de la "COLECTIV" nu poate fi decàt unul dintre "succesurile" de seama ale mandatului.
La fel, sunt deja celebre declaratiile publice ale lui Iohannis in legatura cu (prea) numeroasele abuzuri produse in sistemul judiciar din Romania.


"NU STIU, NU AM VAZUT, NU MA INTERESEAZA..."
"NISTE PENALI ATACA JUSTITIA..."
"SUNT MULTUMIT DE MODUL CUM ACTIONEAZA D:N:A...."


Declaratii publice venite, in opinia mea, de la primul penal al tarii...
Declaratii publice venite de la cel care a fost ales si este platit sa stie, sa vada, sa il intereseze si SA FACA TOT CEEA CE POATE SI TREBUIE... Pentru ca si-a facut un titlu de glorie si din din sustinerea statului de drept, sustinere limitata, din pacate, doar la protectia acordata anumitor structuri ale "statului de drept", structuri care, in ultimul timp si din-ce-in-ce mai des, gafeaza in serie si extrem de grav in exercitarea atributiilor de serviciu. "Serviciu" care se numara printre cel mai bine platite dintre serviciile exercitate la noi...
Din nou si din pacate, azi, tot in urma unui eveniment tragic, presedintele tuturor romanilor declara public ca "[...] este profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal și este revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncționalități, autoritățile responsabile nu au reușit să [...]" si cere anchete...

Desigur, anchetele sunt necesare si ar trebui sa aiba efecte...
Doar ca "disfunctionalitatile" despre care ne vorbeste presedintele nostru se manifesta in sectoarele care privesc exercitarea si aplicarea justitiei in Romania. Sectoare despre care, pàna azi, presedintele nostru spunea ca "nu stie, n-a vazut, nu-l intereseaza..."
Oare, faptul ca presedintele nostru (idiotul de serviciu de la palatul Cotroceni, in opinia mea) s-a facut ca nu vede, nu stie si nu-l intereseaza ceea ce era de vazut, de stiut si de interes in zona exercitarii si aplicarii justitiei, nu cumva a dus la (si a cautionat) gravele si tragicele erori constatate azi in sistem?
Oare faptul ca mult-iubitul si stimatul (unora) K. W. Iohannis a declarat oficial si public, citez:
" Nu suntem pregătiţi pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE...", iar apoi, dupa succesul relativ inregistrat de Romania la Presedintia rotativa a Consiliului European, a declarat ca: "Rezultatele pe care LE-AM obținut sunt foarte bune", reprezinta altceva decàt o idiotenie mare càt Romania? Spun asta pentru ca doar idiotii aflati in functii publice isi pot insusi merite pentru realizari nationale la care nu au avut niciun aport...

Despre V. V. Dancila, Prim-Ministrul al Romanie de azi, ce sa spun?!?!
Pàna sa ajunga in actuala functie publica, sub 5% dintre cetatenii Romaniei auzisera de ea. Dupa acceptarea functiei, (functie in care a fost impusa de catre idiotul de serviciu din fruntea PSD de la acea vreme), intr-un rastimp extrem de scurt, V. V. Dancila si-a càstigat un binemeritat titlu de "IDIOATA NATIEI". Chiar daca se presupune ca a gestionat corect Presedintia Consiliului European si a avut càteva iesiri publice in care a sustinut destul de bine cauza Romaniei in fata Europei (capitol la care K. W. Iohannis, cel mai autorizat reprezentant al statului roman, inregistreaza alte mari "succesuri", preocuparea de capatài a actualului presedinte pàrànd a fi doar ca sefia viitorului Parchet European sa fie detinuta de catre L.C. Kovesi, "prietenii stiu de ce"...).
Azi (insa doar dupa arestarea lui Dragnea) , Dancila striga din bojogi ca altii erau si sunt vinovati pentru numeroasele sale gafe, care au consacrat-o, "for ever", ca fiind cea mai idioata persoana ajunsa in functia de prim-ministru al Romaniei.
Azi, in situatii dureroase si tragice (vezi cazul adoptiei Sorinei si crimele de la Caracal), Dancila mai ca nu se da cu curu' de pamànt atunci cànd isi manifesta ingrijorarea, preocuparea si afectarea proprie, cerànd demisii otova, cam facànd abstractie de faptul ca cea mai mare parte a "factorilor de raspundere" din cele doua cazuri sunt proprii subordonati, iar responsabilitatea ii apartine si ei...
Mai mult, Dancila, azi, dupa ce a executat fara sa cràcneasca tot ce ii cerea Dragnea, vine si spune, dàndu-si "cu stàngu-n-dreptu", citez:
"Am dovezi despre relația mea cu Dragnea, dar credeți că e bine să ies public? Nu, pentru că nu am să vorbesc de rău un fost președinte. Am fost izolată șase luni în guvern. Nu am avut voie să fac nimic. Nu mă acuzați că că am fost apropiată de Dragnea, pentru că nu eu am luat deciziile în partid. Eu eram izolată și aveam interzis să vorbesc cu colegii. Se plăteau bani de la partid ca să mă atace la tv."
Idioata!
Càt era Dragnea sef, ea era doar o biata victima ce nu merita atinsa nici cu o floare... Altii erau aia raii... Azi, fara nicio jena, Dancila poate musca decisiv si adànc din poponetul puscariasului... Si nu cred sa-i miroasa gura ori sa-i dauneze la digestie...
Acu', daca Dragnea nu mai e, Dancila isi poate etala in voie idiotenia, mai ales ca nu mai are pe cine dea vina...
Azi, aceste triste parsonaje, amàndoua, vor sa ocupe prima magistratura in statul roman: Iohannis pentru a doua oara, Dancila pentru prima data; drept pentru care amàndoi candideaza...
Dar nu faptul ca Iohannis mai vrea prin Miami, ori prin Tenerife, ori pe terenul de golf pe cheltuiala romanilor este cel mai idiot lucru in ceea ce il priveste...
Nici faptul ca Dancila, aceasta persoana care ocupa cu brio primul loc in ràndul persoanelor cel mai idioate care au ocupat functia de prim-ministru in Romania, doreste sa-si duca idiotenia la un alt nivel, superior...
Cel mai idiot lucru, in aceasta poveste si ceea ce ii priveste pe cei doi, dar si pe noi, este faptul ca, amàndoi, au fost, "la baza", profesori...
Va dati seama càte generatii de idioti au "educat" astia doi?!?!
Daca nu credeti, ii gasiti deschizàndu-va cont pe <FACEBOOK>...
Presupunànd ca nu aveti, deja, unul...
Dar, cu cont pe <facebook> sau nu, nu trebuie sa disperam...
La càta idiotenie exista prin Romania si p'acilea, avem, totusi, optiuni...
Pentru ca ne paste un nou rànd de alegeri, propun sa nu-i votam pe niciunul dintre cei doi si ne intoarcem la posibili dictatori...
Noi, romanii, suntem capabili de asa ceva, iar ei, posibilii dictatori, ne promit ca aresteaza coruptii pe capete.
Prin ordonanta de urgenta...

"Quo Vadis, Domine?"
Memorat

   "Întoarce sabia ta la locul ei, că toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri."

   Duminica seara am aflat cu toții ca, fara tagada, liderul USR-ist Dan BARNA si-a cam distrus cariera politica.
   Madam Chichirau il asteapta "la cotitura", avida sa-i sara la jugulara. Iar "aliatul" Ciolos la fel si abia asteapta sa-i traga scaunul de sub poponeț...
   BARNA, dupa alegerile pentru parlamentul european, parea ca l-a incalecat pe Bucephalus si, batànd din pinteni, isi zdranganea sabia de tinichea pe la urechile lui Klaus, jinduind sa-i taie moțul...
   Unu din patru romani a dat navala la chemarea usr-istului, punànd - mai delicat sau cu hotaràre - boticul la mobilizatoarea lozinca "Fara penali in funcții publice". Nu conta daca in cazul multor "penali" nici nu exista vreo decizie judecatoreasca ce ar fi trebuit sa le consacre statutul de "penali"; romanii, mari visatori la cai-verzi-pe-pereti si sànge pe aceiasi pereti, doreau curațenia cu orice preț.
   Daca BARNA s-ar fi mulțumit doar sa-l calareasca pe Bucephalus ar fi fost cum ar fi fost. Numai ca Danuț a poftit sa calareasca si jilțul kaizerului de la Cotroceni, uitànd ca acesta este stapànul "butoanelor". Fiind licențiat in drept, Dan BARNA nu poate fi atàt de naiv incàt sa uite asta. Si totusi, Danuț "s-a riscat" si a candidat pentru funcția de presedinte al Romaniei. Simtind pericolul, Iohannis si-a pus la treaba pe țuțarii si, pe piața bàntuita de zvoneri si raspàndaci, au aparut mintenas urmele afacerilor sulfuroase facute cu bani publici de catre Barna de-a lungul timpului; iar DNA a si deschis un dosar penal avànd drept obiect al cercetarilor aceleasi afaceri. Desi cu nițel timp in urma acelasi DNA clasase un alt dosar (pe aceleasi teme) in care fusese cercetat BARNA.
   Evident, inca nu exista o decizie a justiției referitoare la legalitatea afacerilor familiei Barna.
   Cu toate acestea, in doar o luna de zile, din candidat si favoritul multora la "finala prezidențialelor", Dan BARNA a ajuns de ràsul curcilor, fiind surclasat la scor de "coana Veorica"...
   Sa càstigi simpatia si votul multor romani agitànd isteric lozinca "Fara penali in funcții publice" si sa te dovedesti tu insuți un posibil "penal", apoi asta nu i-a putut fi iertata d-lui BARNA, el fiind mazilit urgent de chiar electoratul USR.
   Dan BARNA s-a dovedit a fi inca un idol cu picioare de lut dintre cei de care politica dàmbovițeana nu duce lipsa.
   Efectul pervers al gaunoasei lozinci care l-a "urcat" in saua lui Bucephalus la lovit pe BARNA drept in freza de "prezidențiabil", mototolindui-o iremediabil...
   Iar Iohannis si-a mai agațat un scalp la cingatoare...
   La final, ramàne intrebarea:
   "- De ce nu s-o fi uitat Dan BARNA intr-o oglinda atunci cànd a ridicat sabia?"
Memorat

Uni mai informati decat mine spun ca nu putea face nimic altceva decat ceea ce i se ordonase.
Un mare sef din servicii, scapatat in ultima vreme, voia neaparat sa-si aiba pionul la Cotroceni.

Memorat

Despre sperjur in mult dorita Romanie normala...

  Un ins, foarte iubitor de vacanțe lungi si dese (deh!, "cheia marilor succese"), platite din bani publici, doreste pentru noi "o Romanie normala". Si doreste asta dupa ce a avut un mandat de presedinte càstigat (si) cu sloganul "Romania lucrului bine facut". Iar cel mai bine facut lucru in cinci ani, de catre insul care ne cere votul, a fost daràmarea guvernului țarii al carui sef se pretinde.
   Desigur, in legile care guverneaza o țara normala, nu scrie nicaieri ca presedintele unei țari are printre atributii daràmarea guvernului.
   Doar intr-o țara anormala tu, sef de stat (cum iți place sa fii numit), vii si spui ca cea mai mare realizare a mandatului tau de presedinte o reprezinta daràmarea guvernului, zicànd ca asa este normal.
   Asadar, cea mai mare realizare a insului despre care va zic nu a fost vreuna legata de "propășirea spirituală și materială a poporului român"; nici de "respectarea Constitutiei si a legilor țării"; nici de "apararea democratiei si a drepturilor fundamentale ale cetatenilor"; nici de "apararea suveranitatii independentei, unitatii si integritatii teritoriale a Romaniei"...
   Desi l-a invocat pe Dumnezeu pentru a-i da puterea si priceperea necesare pentru a se preocupa si a avea realizari marețe in aceste domenii, el e mulțumit ca, in sfàrsit, a daràmat guvernul. Iar pentru asta, dumnezeul lui i-a dat si putere si pricepere.
   Asta insa, mie, mi se pare ca, intài de toate, inseamna sperjur...
   Dar cine dintre cetațenii Romaniei ce se vor inghesui duminica la vot, pentru a-i da inca un mandat de presedinte insului care, iata, prin propriile discursuri publice, se dovedeste a fi un analfabet cu diploma, se vor impiedica de un sperjur? Un sperjur facut cu màna pe Biblie...
   Vo' càteva milioane bune de cetațeni vor merge duminica la urne cu un singur gànd: sa voteze sperjurul intruchipat de idolul lor.
   Iar acesta este un argument solid, care vine sa susițna ideea ca Romania nu ar fi o țara normala. Si zic si eu ca nu poate fi normala țara care, ca pe un dat divin, de trei cicluri electorale isi alege doar presedinți "de dreapta" care calca in picioare regulile jurànd sa le respecte...
   In justiție, sperjurul iți poate aduce ani grei de puscarie.
   In politica noastra, sperjurul iți poate aduce inca cinci ani in jilțul prezidențial...
   Cineva, càndva, isi facea o sincera si trista autocritica, invocànd anii grei de puscarie facuti pentru un popor de idioți.
   Azi, ce ar mai fi spus, vazànd mizeria morala care domina societatea noastra?
   Daca nu stiți raspunsul, aflați-l de la mine:
 - Duminica, idioțenia si prostia dintotdeauna isi vor da màna si, impreuna cu desteptaciunea ocazionala, vor face casa buna si vor defini "Romania normala".
   Dupa care atàt idiotii si prostii, càt si destepții de ocazie, vor merge sa se inchine, fiecare la dumnezeul lui. Convinsi ca au facut un lucru bun, daca la vot va iesi càstigator idiotul lor si nu al celorlalți... Si fiind deplin increzatori ca sperjurul este calea...
   Iar cei mai isteți, p'aici, poate ca imi vor adresa intrebari si mai istețe, de genul:
  < -Si ce-ai vrea ma, psd-istule, sa votez cu Veorica?>.
   Uitànd ca au avut, "la oferta", inca vo' doi'spe candidați...
 - Alooo, Veoricooo!!!
   Lasa-l in pace pe Iohannis si nu-l mai acuza de ce nu-i pasa...
   De sperjur acuza-l, fato! De sperjur...
   Sau si tu vrei pentru noi aceiasi "Romanie normala"?!?!
Memorat

   Pauzele càt mai dese, cheia marilor succese...

   Asa cum va spuneam intr-o paranteza de ieri dinspre dimineata, aceasta lozinca, ramasa din trecuta vreme comunista, caracterizeaza cel mai corect cei cinci ani de mandat incheiat al lui K. W. Iohannis.
   Se pusera unii de facura o analiza statistica a zilelor muncite ori nemuncite de Iohannis in timpul càt a avut ocazia de a-si freca ilustrul poponet de scaunul prezidential. Cànd am vazut analiza, am zis ca-i <fake>... Facatura, adica...
   Dar cei care s-au ocupat de statistica asta zic ca toata analiza lor se bazeaza pe datele furnizate de site-ul oficial al Presedintiei Romaniei. Si-atunci facui ochi mai mari si-mi dadui si vo' doua bobàrnace, spre mai buna dumirire...
   Iar statistica asta zice cum ca zilele nemuncite de Iohannis in cei cinci ani de mandat sunt cu 10% mai multe decàt cele muncite. Adica, in 55% din zilele lucratoare Iohannis a cam taiat frunza la càini ( pe valea Oltului, in drum spre Sibiu, sau prin vacantele care l-au facut celebru) si doar in 45% dintre zile a fost prezent "full-time" la serviciu... Concret, intre 2015 si 2018, din 1041 zile lucratoare, Iohannis nu a lucrat deloc sau doar a semnat decrete in 570. Asta da lucru bine facut pentru Romania...
   Vazusem statistica asta ieri dar, cum ziceam, nu prea eram convins ca-i reala.
   Asta seara insa, necrutatorul razboinic anti-psd m-a convins.
   Tocmai ce ma asezasem comod in fotoliu (cu pop-corn si oleaca de bautura energizanta facuta din suc de struguri), dornic sa urmaresc plin de màndrie patriotica nemaivazuta "dezbaterea asezata" organizata de Iohannis.
   Dezbatere in care neamtul cel mult iubitor de razbel cu psd-eii promisese, printre altele, sa-si prezinte si bilantul activitatii din cei cinci ani petrecuti la Cotroceni.
   Si doream nespus sa-l vad. Bilantul, ca de Iohannis sunt satul...
   Dezbaterea, intradevar, a fost asezata, toata lumea fiind asezata pe scaune ori fotolii.
   Discutiile, dupa o scurta si scremuta introducere facuta de amfitrion, au inceput abrupt si de-a dreptul bolovanos din partea lui Iohannis. Care, la prima intrebare ce i-a fost pusa de catre o jurnalista, a glasuit cam asa:
   ”Daca voi fi ales presedinte, mă voi implica total - știu ce spun - pentru România normală. E mai mult decât un slogan”
  - Haittt!, mi-am zis; dezbaterea incepe promitator; in sfàrsit, se pune neamtu' pe treaba...
   Totusi, vo' doua intrebari nu-mi dadeau pace:
 - Dar pàn-acu', herr Klausule, este ca nu prea te implicasi? Si, din zicerea asta, cam càt la suta este "mai mult decàt un slogan"?
   In momentul ala, am lasat dracului "dezbaterea asezata", mi-am luat pop-cornul si zeama de struguri si ma proptii in tastatura calculatorului, sa revad statistica zilelor nemuncite de Iohannis.
   Printre doua boabe de cucuruz infoiat si càte-o sorbitura din "sucul de struguri", cu un ochi la statistica oficiala a nemuncii prezidentului si altul la "dezbaterea asezata", tot asteptam sa aud ceva despre bilantul muncii prezidentiale. Si-am tot asteptat... Si nimic-nimicuta nu a zis Iohannis despre bilantul activitatii sale. Mut a fost...
   Totusi, imi ziceam io patruns de gànduri mobilizatoare, dac'a zis omu' ca se va "implica total", asa o fi...
   Mai ales ca neamtu tot zice ca "deja ne preocupam, analizam, vom face si vom drege"...
   Numai ca, dintr-o data, Iohannis, probabil obosit de atàta "implicare totala", ceru o pauza, zicànd ca runda intàia s-a terminat. Dupa pauza, dezbaterea a continuat, tot asezata. Si tot cu "implicare totala", gen: "Lucrurile se vad bine... vom analiza impreuna cu guvernul... cred in independenta justitiei dar doresc sa fie desfiintata sectia speciala... PSD e rau, Rusia asijderea... China "e" multi, galbeni si cu ochii oblici... Io mereu servesc cafeaua cu Macron, pe terasa de la NATO"...
   Gargara pentru fraieri...
   Aproape atipisem...
   Doar ca, atunci cànd veni vorba si despre responsabilitati, ma palira inca vo' doua dintre zicerile iohanniste:
  "Am promulgat (direct si fara obiectii) legea recursului compensatoriu pentru ca CCR e de vina, ca a gasit legea ca fiind constitutionala"...
  "Mă exclud (dintre autoritatile cu responsabilitati pentru una-alta, n.m.) pentru că nu am atribuții executive, guvernul are. Dar voi face mai multe în acest sens. Intenția mea e extrem de solidă. Voi avea grijă să se miște lucrurile."

   Si iar ma luara intrebarile: <In ce sens va face Iohannis "mai multe"? In sensul propriei excluderi sau in sensul presiunilor asupra guvernului? Si daca te excluzi, cum te mai "implici total"?>
   Insa nu apucai sa gasesc raspunsurile ca Klaus mai ceru o pauza, pretextànd ca sa nu moara televiziunile in lipsa publicitatii...
   In pauza, privind chioràs la fundul paharului secat de lichid, filozofam adànc:
 - Mai frate!, àsta chiar are o problema cu pauzele... E mai preocupat de grija publicitatii pentru televiziuni decàt de treburile tarii... Asadar, statistica aia e reala... La servici, pauze... Lungi si dese, pauzele... La "dezbaterea asezata", iar pauze... Mai scurte ca la servici... Cam ca la scoala, ca doar a fost profesor...
   Cànd se-ncinge discutia, cere pauza... Nu conteaza oportunitatea sau lungimea pauzelor, dese sa fie...
   Si-atunci, cum dracu' sa nu càstige àsta alegerile in tara care a inventat lozinca: "Pauzele càt mai dese, cheia marilor succese"?!?!
   Si plecai la culcare...
   Noapte buna si somn adànc, eternà si fascinantà Romanie!
Memorat
 • Martinel
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1123
 • Vezi Profilul

Frumos comentariu,buna analiza! Shocked Shocked Shocked
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul

Bun, sau frumos cum spune dl Martinel, nea deputatule, dar pe mine ma socheaza orbul gainii la chestii mult m socante.
Si eram un neam de oameni asezat, nu? Cu rusine, buna crestere, dar si ff ironic cu mincinosii si actorii politruci din tara.

Memorat
Pagini: 1 ... 127 128 [129]
Schimbă forumul: