Main Content:

Pagini: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 129

Mesaj de la ADRIAN PITCA-muncitorul care a declansat Revolutia in Prahova


     
Silviu
Hero Member

 Conectat
Mesaje: 627
 
CITAT Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #2127 : Mai 18, 2013, 14:20:14 »
N-aţi vrea să vă mutaţi duelul în alt topic?
Aţi umplut două pagini cu problemele voastre îngreunîndu-ne căutările!Multumesc anticipat pt. înţelegere!

     ..........................................................
     D-le "Silviu", dupa cum se poate vedea, dau curs solicitarii d-tale, aceea de a muta "duelul in alt topic", considerind ca te-ai referit la persoana mea si a celui care pina de curind semna aici "FarCry", iar mai nou "LRM-B oo888".
     Tin, totusi, sa remarc doua erori din postarea d-tale:
     1. Nu este vorba despre un "duel".
     2. "...problemele voastre..." de care pomenesti d-ta nu sint doar ale mele si ale lui Aleonte Dorinel Constantin, alias
"Doreen", "FarCry", "LRM-B 00888", daca asta ai dorit sa subliniezi.
     Iata argumentele mele:
     1. Nu este un "duel". Este vorba, mai degraba, despre dorinta mea de a demonstra existenta printre revolutionari a unui posibil participant la revolutia din decembrie 1989 care, pe nedrept-spun eu, beneficiaza de titlul de "Luptator Remarcat".
     2. Pe acest portal, multe persoane spun ca printre revolutionari sint foarte multi impostori si de aceea se doreste (cel putin declarativ) eliminarea acestora. Cu diverse ocazii (incluzind aici si propriile sale postari, aici pe portal), si in incercarea de a-si crea o "legenda" de autentic revolutionar, Aleonte face o serie de afirmatii care nu tin seama de adevar. Daca ceea ce Aleonte afirma ca ar fi facut (ca si "fapte revolutionare) se regaseste si in dosarul prin care acesta a obtinut titlul de "Luptator remarcat", atunci exista niste probleme. Adica asa-zisele "problemele voastre"...Asta inseamna ca "problemele voastre" de care pomeneai d-ta sint, de fapt, problemele tuturor celor care se considera ca avind cu adevarat merite deosebite in revolutia din decembrie 1989.
     Anterior, la acest subiect, am mai aratat de ce eu spun ca Aleonte nu ar trebui sa beneficieze de titlul de "Luptator remarcat..." (vezi R. 540, ianuarie 2013, ora 01:05:58, pag. 37 la acest subiect).
     Cum spuneam si atunci, in 09 septembrie 2008 membrii comisiei C.P.R.D., in unanimitate, nu au acordat avizul de preschimbare a certificatului de "Luptator..." pentru Aleonte, unul dintre motive fiind, printre altele, faptul ca: "DOCUMENTELE DEPUSE LA DOSAR SINT CONTRADICTORII".
     In 18 mai 2013, R. 2126 la subiectul "Consfatuiri pe teme juridice" (una din postarile la care faci referire d-ta ca fiind un "duel"), Aleonte posteaza "noutati" in legatura cu ceea ce el afirma ca ar fi facut la revolutie. Dar noile sale afirmatii nu fac decit sa intareasca acea decizie de neacordare a avizului de preschimbare a certificatului precum si afirmatia mea ca acest Aleonte nu are merite deosebite in legatura cu revolutia din decembrie 1989.
     Astfel, dupa cum probabil ai citit si d-ta, Aleonte afirma ca are la dosar, citez:
     - peste 15 declaratii de martor (15 si un sfert, si jumatate?);
     - filme (in conditiile in care despre revolutia din dec. 1989 de la Ploiesti sint foarte putine materiale filmate);
     - liste (intrucit pe nici una dintre listele "scurte"- adica sub 50 de nume de persoane, si care sint recunoscute de toti revolutionarii prahoveni ca fiind scrise in decembrie 1989
 nu se regaseste numele lui Aleonte Dorinel Constantin, atunci nu ramine decit o lista de circa 320 de persoane pe care se regasesc foarte multi oameni ce au declarat public faptul ca este un document fals);
    - cercetarile, analizele si avizul Parchetului Militar General (Aleonte se declara ca fiind absolvent al "Dreptului": sa nu fi aflat in facultate ca nu a existat si nu exista un Parchet Militar General?)
    - declara ca a organizat cu tinerii, alpinistii, studentii si membrii asociatiei chinologice securitatea sediului administrativ din Ploiesti in 22 dec., a fost unul dintre cei 3-4 organizatori ai patrulelor si pichetelor pe obiective si a fost prezent cu organizatia de tineret a d-lui BRANZEA la primele sedinte ale Frontului (din toate acestea rezultind ca, in conditiile in care sediul politico-administrativ din Ploiesti a fost "ocupat" in jurul orelor 12, toate asa-zisele actiuni ale lui Aleonte din dupa-amiaza zilei de 22 dec. 1989 s-au "desfasurat" in strada, in locuri imposibil de verificat si in "confruntari" cu...nimeni; ba mai mult, face afirmatii despre o organizatie de tineret a lui BRANZEA si despre "participari" la primele sedinte ale Frontului in conditiile in care "Frontul" nu luase fiinta iar BRANZEA a ajuns in Casa Alba abia in 24 decembrie...);
    - de asemenea, Aleonte mai declara ca: "dupa 25 decembrie 1989 am fost in Casa Alba cu diverse treburi administrative din jurul d-lui primar de atunci - Balanoiu!" in conditiile in care Balanoiu a devenit Primar al judetului Prahova abia in 09 ianuarie 1990, iar pe contul personal de pe Wikipedia-despre care subsemnatul am mai scris- Aleonte declara ca: "din data de 25 decembrie 1989 se alatura grupurilor de alpinisti pentru depistarea si anihilarea elementelor teroriste care s-au refugiat in muntii Bucegi (deci, rezulta ca Aleonte se afla in 25 dec. 1989 si in "caruta" numita Casa Alba din Ploiesti si in "teleguta" numita "un depozit de armament de pe linga Predeal")   
    Pe scurt, toate asa-zisele actiuni revolutionare ale lui Aleonte Dorinel Constantin, revolutionar prahovean de care nu a auzit nimeni s-au desfasurat in strada, in confruntari cu...nimeni, sau in locuri care nu au nimic de a face cu Ploiestiul.De asemenea, daca Aleonte ar face publice acele "peste 15 declaratii de martor", ti-as putea demonstra d-le "Silviu" ca ele au fost date in ceea ce se numeste "grup inchis", adica d-ta spui despre mine ca "am facut si am dres" si, la rindul meu, declar acelasi lucru despre d-ta...
     D-le "Silviu", eu pot demonstra ca tot ceea ce am afirmat in legatura cu cetateanul Aleonte Dorinel Constantin sint realitati. In aceste conditii va mai mentineti afirmatia ca toate acestea sint doar problemele mele si ale lui Aleonte?
   
     

BAI DOBITOCULE PITCA ADRIAN...UN SIMPLU PARTICIPANT, FARA VREUN MERIT DEOSEBIT IN REVOLUTIA ROMANA ...TE-AM RUGAT SA LE SPUI TUTUROR DE AICI SI SA-TI ENUMERI FAPTELE TALE EROICE , CUM DE ALTFEL INTRAND IN JOCUL TAU DE FRUSTRAT ORDINAR SI MINCINOS ,EU AM AVUT PUTEREA SA LE SPUN TUTUROR ! CHESTIA CU TRASUL SIRENEI A LA VASILE ROAITA DE LA GRIVITA SA LE SPUI COLABORATORILOR TAI DIN SERVICII SI DIN FOSTUL FSN !  Grin Da..chestiunea cu D-l Primar Bananoiu in loc de D-l Gen. Popa Dimitrie ,DUMNEZEU SA-L AIBA-N PAZA , ERA O SIMPLA PLASA PTR CA INCA NU SUNT CONVINS CA PITCA PE CARE-L CUNOSC AR FI UN ASA DOBITOC SI FRUSTRAT !  Grin Grin Grin  PARCA TOTUSI NU CRED CA AI FI ATAT DE NEBUN SA-TI RISTI DE ACOLO DIN SARACIA TA DIN CURTEA STOIENESTIULUI DIN AVERE SA-MI DAI DESPAGUBIRILE PTR CALOMNIEREA si INCERCARILE TALE DE A MA UMILI ! DECI REPET... EU NU CUNOSC UN PITCA ..DOBITOC !  DACA MAI INSISTI IN PROSTIE SI DE A INCERCA SA-MI ADUCI JIGNIRI si SA-MI PUI IN CARCA INVENTII SI MINCIUNI , DUPA O VERIFICARE TEMEINICA ,TE ACTIONEZ IN INSTANTA PAPAGALULE !  Mentiunea   de "DOCUMENTELE CONTRADICTORII" de care tot amintesti ca un idiot, ESTE OPERA SI RASPUNSUL DE RAZBUNARE A LUI PERJU, CA RASPUNS AL UNOR DISCUTII PE CARE LE-A CONSIDERAT JIGNITOARE DIN PARTEA MEA DE PE HOLURILE PARCHETULUI MILITAR GENERAL SI CARE A GASIT DE CUVIINTA SA-MI UMBLE IN DOSARUL AVIZAT DE SSPR SI SPRE AVIZUL CPRD FARA UNELE DOCUMENTE CARE SA SUSTINA CELELALTE PROBE EXISTENTE ! ACEST LUCRU URMAT DE SEMNATURA UNOR CONSTESTATARI S-AU TOT INTALNIT PE PERIOADA VERIFICARILOR si AVIZELOR COMISIILOR ! DAR -repet- NUMAI UN TAMPIT SI IDIOT CA TINE POATA SA MANACE RAHAT AICI  ! ASA CA INCA ODATA TE ROG ....SPUNE-LE , asa cum am facut eu, TUTUROR DE AICI FAPTELE TALE DE BRAVURA SI CARE S SE INCADREZE INPREVEDEREA LEGII PRIVIND MERITUL TAU IN REVOLUTIA ROMANA !... Grin Grin Grin  ps...SI TE ROG DA-MI PE PRIVAT LOCUL , ZIUA si ORA SA NE INTALNIM SI SA DISCUTAM...BOOM"LIVE" !  Grin Grin Grin
NU A AUZIT NIMENI DE MINE  PAPAGALULE ?.. HAI SA VEDEM CATI AU AUZIT DE MINE ..SI CATI DE TINE ADRIANE , SI MAI PRECIS DE FAPTELE TALE CARE TE-AU INCUNUNAT CU UN CERTIFICAT DE LUPTATOR MINCINOS ! VREI SA-TI ENUMAR  CEL PUTIN 100 DE MARTORI si CUNOSCUTI DIN TIMPUL REVOLUTIEI CARE MA CUNOSC SI MI-AU STAT ALATURI , CAND TU AI INTRAT IN CASA ALBA CU DEDICATIA SECURITATII DE LA UZINA 1 MAI ?! VREI SA-TI DAU CU PROBELE si CU DECLARATIILE MARTORILOR IN CAP PANA LESINI SECURISTULE ORDINAR ? MA-NTREB DE CE OARE CNSAS-UL NU TI-A CONFIRMAT IMPLICAREA SI COLABORAREA CU SECURITATEA CA ALTFEL NU AJUNGEAI CU 10 CLASE SI FARA VREUN MARE MERIT IN REVOLUTIE ( precum PRIETENUL TAU  Fotescu Petru,Constantin Dascalescu si alti fentaci certificati) SA AJUNGI PRIN PARLAMENTUL ala "ad-hoc" din perioada 92-96 si MEMBRU IN COMISIA DE APARARE si SECURITATE , CA MAI ULTERIOR SA AJUNGI SA-I URMARESTI PAS CU PAS PE CEI CARE AU GASIT DE CUVIINTA SA CASTIGE UN BAN CINSTIT PRIN ITALIA  !.. Angry Angry Angry  PS...CALATAN MIHAI, NEAGU TEODOR, RUDY SAMOILA sau VIORICA ANTEMIA NU CRED CA IN SPATELE ACESTUI NUME ..STA ADEVARATUL PITCA ADRIAN ! REPET..AR FI MULT PREA PROST S-O FACA !  Shocked
Memorat

     
Silviu
Hero Member

 Conectat
Mesaje: 627
 
CITAT Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #2127 : Mai 18, 2013, 14:20:14 »
N-aţi vrea să vă mutaţi duelul în alt topic?
Aţi umplut două pagini cu problemele voastre îngreunîndu-ne căutările!Multumesc anticipat pt. înţelegere!

     ..........................................................
     D-le "Silviu", dupa cum se poate vedea, dau curs solicitarii d-tale, aceea de a muta "duelul in alt topic", considerind ca te-ai referit la persoana mea si a celui care pina de curind semna aici "FarCry", iar mai nou "LRM-B oo888".
     Tin, totusi, sa remarc doua erori din postarea d-tale:
     1. Nu este vorba despre un "duel".
     2. "...problemele voastre..." de care pomenesti d-ta nu sint doar ale mele si ale lui Aleonte Dorinel Constantin, alias
"Doreen", "FarCry", "LRM-B 00888", daca asta ai dorit sa subliniezi.
     Iata argumentele mele:
     1. Nu este un "duel". Este vorba, mai degraba, despre dorinta mea de a demonstra existenta printre revolutionari a unui posibil participant la revolutia din decembrie 1989 care, pe nedrept-spun eu, beneficiaza de titlul de "Luptator Remarcat".
     2. Pe acest portal, multe persoane spun ca printre revolutionari sint foarte multi impostori si de aceea se doreste (cel putin declarativ) eliminarea acestora. Cu diverse ocazii (incluzind aici si propriile sale postari, aici pe portal), si in incercarea de a-si crea o "legenda" de autentic revolutionar, Aleonte face o serie de afirmatii care nu tin seama de adevar. Daca ceea ce Aleonte afirma ca ar fi facut (ca si "fapte revolutionare) se regaseste si in dosarul prin care acesta a obtinut titlul de "Luptator remarcat", atunci exista niste probleme. Adica asa-zisele "problemele voastre"...Asta inseamna ca "problemele voastre" de care pomeneai d-ta sint, de fapt, problemele tuturor celor care se considera ca avind cu adevarat merite deosebite in revolutia din decembrie 1989.
     Anterior, la acest subiect, am mai aratat de ce eu spun ca Aleonte nu ar trebui sa beneficieze de titlul de "Luptator remarcat..." (vezi R. 540, ianuarie 2013, ora 01:05:58, pag. 37 la acest subiect).
     Cum spuneam si atunci, in 09 septembrie 2008 membrii comisiei C.P.R.D., in unanimitate, nu au acordat avizul de preschimbare a certificatului de "Luptator..." pentru Aleonte, unul dintre motive fiind, printre altele, faptul ca: "DOCUMENTELE DEPUSE LA DOSAR SINT CONTRADICTORII".
     In 18 mai 2013, R. 2126 la subiectul "Consfatuiri pe teme juridice" (una din postarile la care faci referire d-ta ca fiind un "duel"), Aleonte posteaza "noutati" in legatura cu ceea ce el afirma ca ar fi facut la revolutie. Dar noile sale afirmatii nu fac decit sa intareasca acea decizie de neacordare a avizului de preschimbare a certificatului precum si afirmatia mea ca acest Aleonte nu are merite deosebite in legatura cu revolutia din decembrie 1989.
     Astfel, dupa cum probabil ai citit si d-ta, Aleonte afirma ca are la dosar, citez:
     - peste 15 declaratii de martor (15 si un sfert, si jumatate?);
     - filme (in conditiile in care despre revolutia din dec. 1989 de la Ploiesti sint foarte putine materiale filmate);
     - liste (intrucit pe nici una dintre listele "scurte"- adica sub 50 de nume de persoane, si care sint recunoscute de toti revolutionarii prahoveni ca fiind scrise in decembrie 1989
 nu se regaseste numele lui Aleonte Dorinel Constantin, atunci nu ramine decit o lista de circa 320 de persoane pe care se regasesc foarte multi oameni ce au declarat public faptul ca este un document fals);
    - cercetarile, analizele si avizul Parchetului Militar General (Aleonte se declara ca fiind absolvent al "Dreptului": sa nu fi aflat in facultate ca nu a existat si nu exista un Parchet Militar General?)
    - declara ca a organizat cu tinerii, alpinistii, studentii si membrii asociatiei chinologice securitatea sediului administrativ din Ploiesti in 22 dec., a fost unul dintre cei 3-4 organizatori ai patrulelor si pichetelor pe obiective si a fost prezent cu organizatia de tineret a d-lui BRANZEA la primele sedinte ale Frontului (din toate acestea rezultind ca, in conditiile in care sediul politico-administrativ din Ploiesti a fost "ocupat" in jurul orelor 12, toate asa-zisele actiuni ale lui Aleonte din dupa-amiaza zilei de 22 dec. 1989 s-au "desfasurat" in strada, in locuri imposibil de verificat si in "confruntari" cu...nimeni; ba mai mult, face afirmatii despre o organizatie de tineret a lui BRANZEA si despre "participari" la primele sedinte ale Frontului in conditiile in care "Frontul" nu luase fiinta iar BRANZEA a ajuns in Casa Alba abia in 24 decembrie...);
    - de asemenea, Aleonte mai declara ca: "dupa 25 decembrie 1989 am fost in Casa Alba cu diverse treburi administrative din jurul d-lui primar de atunci - Balanoiu!" in conditiile in care Balanoiu a devenit Primar al judetului Prahova abia in 09 ianuarie 1990, iar pe contul personal de pe Wikipedia-despre care subsemnatul am mai scris- Aleonte declara ca: "din data de 25 decembrie 1989 se alatura grupurilor de alpinisti pentru depistarea si anihilarea elementelor teroriste care s-au refugiat in muntii Bucegi (deci, rezulta ca Aleonte se afla in 25 dec. 1989 si in "caruta" numita Casa Alba din Ploiesti si in "teleguta" numita "un depozit de armament de pe linga Predeal")   
    Pe scurt, toate asa-zisele actiuni revolutionare ale lui Aleonte Dorinel Constantin, revolutionar prahovean de care nu a auzit nimeni s-au desfasurat in strada, in confruntari cu...nimeni, sau in locuri care nu au nimic de a face cu Ploiestiul.De asemenea, daca Aleonte ar face publice acele "peste 15 declaratii de martor", ti-as putea demonstra d-le "Silviu" ca ele au fost date in ceea ce se numeste "grup inchis", adica d-ta spui despre mine ca "am facut si am dres" si, la rindul meu, declar acelasi lucru despre d-ta...
     D-le "Silviu", eu pot demonstra ca tot ceea ce am afirmat in legatura cu cetateanul Aleonte Dorinel Constantin sint realitati. In aceste conditii va mai mentineti afirmatia ca toate acestea sint doar problemele mele si ale lui Aleonte?
   
     

BAI DOBITOCULE PITCA ADRIAN...UN SIMPLU PARTICIPANT, FARA VREUN MERIT DEOSEBIT IN REVOLUTIA ROMANA ...TE-AM RUGAT SA LE SPUI TUTUROR DE AICI SI SA-TI ENUMERI FAPTELE TALE EROICE , CUM DE ALTFEL INTRAND IN JOCUL TAU DE FRUSTRAT ORDINAR SI MINCINOS ,EU AM AVUT PUTEREA SA LE SPUN TUTUROR ! CHESTIA CU TRASUL SIRENEI A LA VASILE ROAITA DE LA GRIVITA SA LE SPUI COLABORATORILOR TAI DIN SERVICII SI DIN FOSTUL FSN !  Grin Da..chestiunea cu D-l Primar Bananoiu in loc de D-l Gen. Popa Dimitrie ,DUMNEZEU SA-L AIBA-N PAZA , ERA O SIMPLA PLASA PTR CA INCA NU SUNT CONVINS CA PITCA PE CARE-L CUNOSC AR FI UN ASA DOBITOC SI FRUSTRAT !  Grin Grin Grin  PARCA TOTUSI NU CRED CA AI FI ATAT DE NEBUN SA-TI RISTI DE ACOLO DIN SARACIA TA DIN CURTEA STOIENESTIULUI DIN AVERE SA-MI DAI DESPAGUBIRILE PTR CALOMNIEREA si INCERCARILE TALE DE A MA UMILI ! DECI REPET... EU NU CUNOSC UN PITCA ..DOBITOC !  DACA MAI INSISTI IN PROSTIE SI DE A INCERCA SA-MI ADUCI JIGNIRI si SA-MI PUI IN CARCA INVENTII SI MINCIUNI , DUPA O VERIFICARE TEMEINICA ,TE ACTIONEZ IN INSTANTA PAPAGALULE !  Mentiunea   de "DOCUMENTELE CONTRADICTORII" de care tot amintesti ca un idiot, ESTE OPERA SI RASPUNSUL DE RAZBUNARE A LUI PERJU, CA RASPUNS AL UNOR DISCUTII PE CARE LE-A CONSIDERAT JIGNITOARE DIN PARTEA MEA DE PE HOLURILE PARCHETULUI MILITAR GENERAL SI CARE A GASIT DE CUVIINTA SA-MI UMBLE IN DOSARUL AVIZAT DE SSPR SI SPRE AVIZUL CPRD FARA UNELE DOCUMENTE CARE SA SUSTINA CELELALTE PROBE EXISTENTE ! ACEST LUCRU URMAT DE SEMNATURA UNOR CONSTESTATARI S-AU TOT INTALNIT PE PERIOADA VERIFICARILOR si AVIZELOR COMISIILOR ! DAR -repet- NUMAI UN TAMPIT SI IDIOT CA TINE POATA SA MANACE RAHAT AICI  ! ASA CA INCA ODATA TE ROG ....SPUNE-LE , asa cum am facut eu, TUTUROR DE AICI FAPTELE TALE DE BRAVURA SI CARE S SE INCADREZE INPREVEDEREA LEGII PRIVIND MERITUL TAU IN REVOLUTIA ROMANA !... Grin Grin Grin  ps...SI TE ROG DA-MI PE PRIVAT LOCUL , ZIUA si ORA SA NE INTALNIM SI SA DISCUTAM...BOOM"LIVE" !  Grin Grin Grin
NU A AUZIT NIMENI DE MINE  PAPAGALULE ?.. HAI SA VEDEM CATI AU AUZIT DE MINE ..SI CATI DE TINE ADRIANE , SI MAI PRECIS DE FAPTELE TALE CARE TE-AU INCUNUNAT CU UN CERTIFICAT DE LUPTATOR MINCINOS ! VREI SA-TI ENUMAR  CEL PUTIN 100 DE MARTORI si CUNOSCUTI DIN TIMPUL REVOLUTIEI CARE MA CUNOSC SI MI-AU STAT ALATURI , CAND TU AI INTRAT IN CASA ALBA CU DEDICATIA SECURITATII DE LA UZINA 1 MAI ?! VREI SA-TI DAU CU PROBELE si CU DECLARATIILE MARTORILOR IN CAP PANA LESINI SECURISTULE ORDINAR ? MA-NTREB DE CE OARE CNSAS-UL NU TI-A CONFIRMAT IMPLICAREA SI COLABORAREA CU SECURITATEA CA ALTFEL NU AJUNGEAI CU 10 CLASE SI FARA VREUN MARE MERIT IN REVOLUTIE ( precum PRIETENUL TAU  Fotescu Petru,Constantin Dascalescu si alti fentaci certificati) SA AJUNGI PRIN PARLAMENTUL ala "ad-hoc" din perioada 92-96 si MEMBRU IN COMISIA DE APARARE si SECURITATE , CA MAI ULTERIOR SA AJUNGI SA-I URMARESTI PAS CU PAS PE CEI CARE AU GASIT DE CUVIINTA SA CASTIGE UN BAN CINSTIT PRIN ITALIA  !.. Angry Angry Angry  PS...CALATAN MIHAI, NEAGU TEODOR, RUDY SAMOILA sau VIORICA ANTEMIA NU CRED CA IN SPATELE ACESTUI NUME ..STA ADEVARATUL PITCA ADRIAN ! REPET..AR FI MULT PREA PROST S-O FACA !  Shocked
.....UMBLI CU INEPTII, IRONII  SI TAMPENII CAT NESIMTIREA TA DE MARE, ADRIANE ! PROSTII DE GENUL ..PRIMA SEDINTA A FRONTULUI a avut loc in data de 24 decembrie, Branzea a venit in Casa Alba pe 24, multe "liste scurte sub 50" cand primele liste s-au facut la 12.30 ( deci la aprox.30 de minute dupa patrunderea noastra in Sediul Administrativ) si a cuprins aproximativ 90 de persoane, IAR LISTA de 360 DE PERSOANE ( nu 320 cum pretinzi ca stii !..) ESTE UN CENTRALIZATOR AR TUTUROR REVOLUTIONARILOR PRAHOVENI CARE AU LUPTAT IN PLOIESTI, BUCURESTI SI-N ALTE PARTI FIERBINTI ALE REVOLUTIEI si care au fost AVIZATE si RECUNOSCUTE DE CATRE TOTI SEFII ORGANIZATIILOR LEGAL CONSTITUITE DIN PRAHOVA ! Deja NICI NU STII SA CITESTI si sa INTERPRETEZI CORECT niste afirmatii ! Am zis ca dupa 25 Decembrie ( nu din data de 25 !..)am stat la dispozitia organelor de conducere provizorii ale FSN Prahova si la dispozitia armatei privind implicarea mea in unele problemele administrative ( impartirea de ajutoare prin organizatia umanita "Medicines sans frontiere" si prin alte organizatii si firme caritabile , aprovizionare si alte activitati , precum si...participarea cu asociatiile de alpinisti a D-lor Mahalu Gh. si Ionescu Dorin avizata de catre col.Berheciu la initiativa Centrala a FSN de a cerceta , depista si anihila ( precum zvonurile din acea perioada)elementele teroristii s-ar fi refugiat in munti din Bucuresti,Brasov si Buzau , ceeace nu este relevant in conditiile in care Revolutia Romana s-a desfasurat intre 16 si 25 Decembrie ! DE UNDE A-I SCOS-O FRUSTRATULE SECURIST DE DEPOZITUL DE ARMAMENT DE LA PREDEAL ?!.. Zici ca in lupta si actiunile din strada pe care le-am efectuat NU POT FI PROBATE si VERIFICATE ?!.. Grin Pai ..te rog sa-i intrebi pe Mahalu Gheorghe,Pascu Petre,Marineak Mihai,Iliescu Mircea,Paul Mocanu,Neagu Teodor sau Dumitru Petre daca stiu cine este Dorin Aleonte si daca activitatea si lupta noastra a avut vreun grad de periculozitate, necesitand  vreo bravura din partea noastra , sau nu ! Despre filmele inregistrate din timpul acelor zile iti pot proba ca pot fi vazut intr-unul din ele, in balconul Casei Albe in jurul orelor 13 si ..in realitate din cele 7 filme care s-au aflat in posesia SRI-ului in 1998 , nu mai exista decat 3 ! Marsul temerar dinspre Gara de Sud spre centrul orasuluila care am participat, grupul de 30-40 de insi din care am facut si eu parte inconjurat de fortele de securitate si ale armatei si care aveau indreptate tevile armelor indreptate contra noastra iar multimile de "gura casca" stateau ca la spectacol sa ne impuste sau sa ne salte precum , filmul prin care col.Uta comandantul militiei judetene s-a adresat de pe acel TV-u din multime pop*ulatiei ..precum si prima sedinta prin care s-au ales prima conducere "LIBERA" sub egida Consiliului Provizoriu FSN din seara zilei de 22 ...S-AU PIERDUT sau S-AU FACUT CU BUNA STIINTA PIERDUTE !!!  DEJA MINCIUNILE si IMPROVIZATIILE CU IZ DEFAIMATOR PRIN CARE ITI DORESTI PUNEREA MEA LA ZID SAU UMILIREA MEA IN FATA TUTUROR DE PE SITE A INTRECUT ORICE IMAGINATIE ! DE ALTFEL FOARTE MULTI REVOLUTIONARI DIN PLOIESTI si nu numai, SUNT INDIGNATI si FRUSTRATI DE MOJICIA si ACUZELE FARA FUNDAMENT CU CARE M-AI ATACAT SI PRIN CARE SUNT LEZATI FOARTE IMPLICIT  MULTI DINTRE REVOLUTIONARI ! DACA NU FACI DOVADA SI NU ADUCI ARGUMENTE CU "PROBAS VERITAS" PRIVIND ACUZELE ARATATE AICI PE SITE , VEI SUPORTA CONSECINTELE LEGII, MAI ALES CA SUNT PREVAZUTE IN CODUL PENAL CALOMNIA SI INSULTA , IAR O CERERE DE DEPISTARE A ADEVARATEI TALE IDENTITATI O S-O DEPUNEM IN CEL MAI SCURT TIMP LA POLITIE !
Memorat

STIMATE D-LE ADRIAN PITCA RAMAN CONSTERNAT DE CAT TUPEU POTI AVEA DUPA 20 DE ANI DE  IN PANONIMAT.TE INTREB CE FAC REVOLUTIONARII ADEVARATI;LUPTA CU MIZERABILII AJUNSI LA PUTERE SI PE CARE,UNII CA TINE I-ATI SUSTINUT SI PROPULSAT IN PERIOADA 1990-1992.
AI FOST TOVARAS CU EI,ADRIANE IN PRIMUL PARLAMENT..,........
AI FOST TOVARAS CU EI ADRIANE,CAND ATI REPRIMAT VOCEA POPORULUI,LA PIATA UNIVERSITATII DIN BUCURESTI MANIPULAND "'HOARDELE DE MINERI''ADUSE IN BUCURESTI SI CU SPRIJINUL TOVARASULUI TAU,DE PARTID PE ATUNCI,TREIENICA,PE ATUNCI TRAIAN DE LA TRANSPORTURI.
SI ATI MAI CONSTITUIT O FAIMOASA COMISIE PARLAMENTARA DE ANCHETA A EVENIMENTELOR DIN 13-15 IUNIE INFIERAND CU MANDRIE PROLETARA,PE CEI DIN PIATA UNIVERSITATII DREPT EXPONENTI A UNEI MISCARI FASCISTE LEGIONARE.
SI ACESTE TIMPENII ADRIANE LE-ATI PUBLICAT SI IN MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI.

A FOST LANSATE ALTERNATIVE ADRIANE;ALEGE CALEA DREAPTA
LIDER-VICTOR CIORBEA
PROMOTOR;UN PARTID NATIONAL,TARANESC-CRESTIN SI DEMOCRAT CARE A INVITAT ALATURI SI ASOCIATIILE REVOLUTIONARILOR DIN DECEMBRIE 1989.
TU AI DREPTATE ADRIANE,HAOSUL DECLANSAT TREBUIE STOPAT SI EXISTA O SINGURA CALE -NIMIC FARA DUMNEZEU-NIMIC FARA LEGE-NIMIC FARA REGE.
MONARHIA SALVEAZA ROMANIA
ALEGETI CALEA DREAPTA SI TRECETI LA ACTIUNE.......NU REGIONALIZARII ROMANIEI.
VREM GUVERN DEMOCRAT FARA UDMR SI PRETENTIILE ABERANTE ALE ACESTORA.......
ALEGETI CALEA DREAPTA SI TRCETI LA ACTIUNE
MERCI D-LE PERJU...FII TARE PE POZITIE ! FII "STRONG" !   Shocked Shocked Shocked UNUL CA PITCA NE FACE MARI DESERVICII INVOCAND IMPROVIZATII , DEZINFORMARI si MINCIUNI , LECTII INVATATE DE LA SECURITATE ! Angry Angry Angry
Memorat

     Au trecut 10 zile de la ultima postare, la acest subiect, a lui Aleonte Dorinel C-tin - "revolutionar" prahovean.
     Zece zile in care am dorit sa dau curs dorintei lui Aleonte ca, printr-un mesaj personal, sa-i transmit acceptul pentru o "intilnire": "ps...SI TE ROG DA-MI PE PRIVAT LOCUL , ZIUA si ORA SA NE INTALNIM SI SA DISCUTAM...BOOM"LIVE" !" -postare Aleonte (LRM- B 00888) R. 734 din 21 mai 2013, la acest subiect.
     Numai ca, probabil pentru a sublinia brambureala ce-l caracterizeaza, individul mai sus numit tine blocat contul lui de mesaje personale de pe portal.
     Am lasat sa treaca cele 10 zile si pentru a-i da lui Aleonte posibilitatea de a se linisti...pentru ca nu as vrea sa-l am pe constiinta. Am chiar un mic sentiment de mila fata de el imaginindu-mi cum, toata dimineata zilei de 21 mai 2013, s-a chinuit sa-si inghita propriile spume si mizerii...
     Pentru ca asta-i ramine de facut unui pui de cuc revolutionar pus in fata propriei imposturi: sa "produca" spume si mizerii.
     Oricine urmareste cu oarecare atentie postarile de pe portal ale lui Aleonte constata cu usurinta ca sint pline de inchipuiri si aiureli.
     Oricine nu este de acord cu ce spune Aleonte in legatura cu asa-zisele lui "fapte revolutionare" primeste din partea acestui pui de cuc revolutionar doar mizerii.
     Pus in fata argumentelor, Aleonte ameninta cu prevederile Codului Penal si se ascunde, plin de minie proletara, in spatele unui grup de revolutionari ploiesteni: "DE ALTFEL FOARTE MULTI REVOLUTIONARI DIN PLOIESTI si nu numai, SUNT INDIGNATI si FRUSTRATI DE MOJICIA si ACUZELE FARA FUNDAMENT CU CARE M-AI ATACAT SI PRIN CARE SUNT LEZATI FOARTE IMPLICIT  MULTI DINTRE REVOLUTIONARI !" (postare LRM-B 00888 din 21 mai 2013, ora 10:30:48, la acest subiect)
     Degeaba ii demonstrezi lui Aleonte ca vorbeste despre persoane, fapte si institutii inexistente la datele si locurile indicate de el ca fiind probe pentru sustinerea dosarului lui de asa-zis revolutionar...
     La toate acestea, Aleonte iti raspunde ca el a "luptat cu elemente teroriste refugiate in muntii din Bucuresti...", ca la dosarul lui de "revolutionar" se gaseste anexat avizul "Parchetului Militar GENERAL", ca a  facut parte dintr-un "grup de 30-40 de insi, inconjurati de fortele de securitate si ale ARMATEI cu tevile armelor indreptate  contra" lor ( in conditiile in care, la Ploiesti, armata nu a amenintat pe nimeni, fiind doar parte a dispozitivului de aparare a Casei Albe, insa-repet-fara a ameninta pe cineva la modul direct)...
     Aleonte ma ameninta cu tribunalul sustinind ca l-am denigrat, umilit, pus la zid...
     "Mult stimate si iubite" Aleonte Dorinel Constantin, vreau sa stii ca abia astept o "intilnire" cu tine ca si parti intr-un eventual proces. Voi avea grija sa pierzi nu doar procesul (in postarile tale mi-ai oferit suficient material pentru asta) ci si titlul de Luptator (pentru ca vei fi silit sa-ti faci public dosarul depus).
     Legea 341 /2004 spune ca titlul de Luptator se acorda celor care:
     - in perioada 14-25 decembrie 1989 au mobilizat si au condus multimi de oameni; (din declaratiile de pe portal ale lui Aleonte rezulta ca doar "s-a alaturat unui grup", "a facut parte dintr-un grup", " a fost unul dintre cei 3-4 care...", deci nici vorba despre mobilizarea si conducerea unei multimi de oameni).
     - au construit si au mentinut baricade impotriva fortelor de represiune ale regimului totalitar comunist; (la Ploiesti, cu exceptia confruntarii de la poarta uzinei 1 Mai dintre revolutionari si fortele represive compuse din plutoane de pompieri si trupe USLA -confruntare la care Aleonte nu a participat, nu au fost construite baricade). 
     - au ocupat obiective de importanta vitala pentru rezistenta regimului totalitar si le-au aparat pina la data judecatii dictatorului, in localitatile unde au luptat pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989; ( la Ploiesti, in 22 dec. 1989 revolutionarii au ocupat Casa Alba dupa ce aceasta fusese parasita de toti responsabilii comunisti; din toate datele existente nu rezulta in nici un fel ca Aleonte Dorinel Constantin ar fi fost unul dintre cei care s-au implicat activ in acea zi in  constituirea noilor organe de conducere populare, numele acestuia neregasindu-se pe nici unul dintre documentele din acea perioada).
     - celor care au avut actiuni dovedite impotriva regimului si insemnelor comunismului intre intre 14-22 dec. 1989; ( in toate documentele existente si avind ca obiect Revolutia din dec. 1989 de la Ploiesti nu exista nici o referire la faptul ca numitul Aleonte Dorinel Constantin- cel ce foloseste pe acest portal pseudonime precum "Doreen", "FarCry", "LRM-B 00888"- ar fi avut actiuni dovedite impotriva regimului si insemnelor comunismului in perioada 14-22 dec. 1989; cit despre "faptele revolutionare" ale lui Aleonte, incepind cu data de 22 dec. desi am mai scris aici - fac totusi un mic rezumat al declaratiilor: in 22 dec.1989 Aleonte "lupta" la Ploiesti, in 23 si 24 dec. "lupta" la Bucuresti, in 25 dec. "lupta" in Casa Alba cu primarul Balanoiu si, concomitent, si cu teroristii refugiati prin muntii din Bucuresti, Brasov, Buzau...Cam lung traseul lui Aleonte, mai ales in conditii de iarna si de revolutie anticomunista...Asta daca am lua serios in considerare ce spune Aleonte. Dar Aleonte Dorinel Constantin nu poate fi luat in serios ci doar in gluma, pentru ca asta este acest Aleonte: O GLUMA DE REVOLUTIONAR...)
Memorat

      "Declaratie personala:
       Subsemnatul Paraschiv Vasile, fiul lui Marin si la Radei, nascut la data de 3.IV. 1928 in comuna Slobozia, judetul Sectorul Agricol Ilfov, de profesie muncitor, pensionar, domiciliat in Ploiesti....
       
       DECLAR PE PROPRIA RASPUNDERE CA:
       IN DECEMBRIE 1989 NU DETINEAM FUNCTII DE CONDUCERE IN STRUCTURILE DE PARTID ALE INSTITUTIEI (INTREPRINDERII) SAU ALE STATULUI, IAR IN TIMPUL REVOLUTIEI, PE PERIOADA 22-26.12.1989, AM ORGANIZAT, CONDUS, DESFASURAT SI MI-AM ADUS UN APORT DEOSEBIT IN ACTIUNI, CONFIRMATE DE URMATORII: Dl Negrea Vasile, Dl General de Divizie (r), Dl Popa Dimitrie, Dl Balanoiu Nicolae, Dl Stroescu Petre, Dl Machitescu Tudor."
       .............................................................
       Declaratia de mai sus apare in dosarul inaintat de Vasile Paraschiv pentru obtinerea titlului de "Luptator Remarcat prin Fapte Deosebite" si este citat din lucrarea: "REVOLUTIA ROMANA  1989-2009, Ploiesti - Prahova"
       Azi, Vasile Paraschiv nu mai este...
       In urma lui a ramas istoria unui personaj declarat si recunoscut de multi drept un dizident anticomunist. Nimeni dintre cei care i-au recunoscut posibila  dizidenta nu s-a ocupat la modul serios de biografia lui, iar cei care au publicat cite ceva despre aceasta biografie trec extrem de lejer peste primii 40 de ani din viata lui Vasile Paraschiv si iau in seama doar declaratiile acestuia.
       Indiferent de unghiurile de vedere, cei care au scris despre V. Paraschiv ii recunosc acestuia o uluitoare competenta juridica, perspicacitatea, inteligenta si, nu in ultimul rind, puternicele convingeri socialiste.
       Cei care l-au cunoscut indeaproape atit inainte cit si dupa revolutie spun despre V. Paraschiv ca avea o aparenta de modestie sub care se ascundea o fire speciala de om care, printre altele, avea tot timpul in geanta Codul Penal si cel al Eticii si Echitatii Socialiste. Deloc intimplator, imi permit eu sa spun...
       Dupa o scurta perioada de activitate propagandistica intr-una dintre organizatiile de tineret comuniste, la virsta de 18 ani (in 1947) Vasile Paraschiv devine un cadru de nadejde al PCR, in anul 1949 fiind chiar selectionat pentru Academia Militara. Desi nu exista date suficiente despre studiile anterioare ale lui V. Paraschiv (de fapt chiar Parschiv recunoaste public faptul ca si-a terminat studiile medii la mai bine de un an de la absolvirea Scolii de ofiteri de transmisiuni din Sibiu)...Ce merite deosebite a avut Vasile Paraschiv ca, intr-o perioada crunta pentru o Romanie aflata in plin proces de instaurare si consolidare a comunismului sub directa coordonare a comisarilor sovietici, sa fie selectat pentru Academia Militara? Despre aceste lucruri, "ziditorii" la statuia dizidentei lui V. Paraschiv nu sufla vreo vorba...
       Din motive putin cunoscute este respins de la cursurile Academiei dar, totusi, partidul comunist are grija de Paraschiv si acesta urmeaza cursurile unei scoli de ofiteri de transmisiuni, fara ca aceasta aparenta "retrogradare" sa provoace vreun semn de opozitie fata de comunisti.
       Spune multe despre abnegatia (din acea perioada ) cu care Vasile Paraschiv a slujit PCR faptul ca in acea perioada "a ratat" o casatorie, iubita lui neprimind "binecuvintarea" comunistilor pe motiv de "origine nesanatoasa"...Nici acest lucru nu a deranjat pe nimeni: atunci nu l-a deranjat prea tare pe comunistul Vasile Paraschiv (acesta slujind inca vreo 15 ani politica PCR, nedind vreun semn de dizidenta), iar azi cei care-l considera anticomunist pe Paraschiv aproape i-au plins de mila desi faptul in sine nu face decit sa puna "in valoare" convingerile socialiste si credinta fata de partidul comunist a lui Paraschiv...
      Nici macar evacuarea din apartamentul in care locuia in anul 1963 (de catre alt comunist de nadejde, viitorul colonel UTA SERGIU, fostul sef al militiei jud Prahova in 1989), pe motivul "Scoal-te tu sa ma pun eu..." nu a constituit momentul decisiv pentru inceputul a ceea ce azi se cheama "Lupta anticomunista a comunistului Vasile Paraschiv...Nici Vasile Paraschiv nu a spus clar vreodata ca aceste "episoade" din viata sa ar fi fost "declansatoarele" dizidentei sale, dar le-a folosit destul de eficient pentru a crea aceasta imagine.
      Totusi, ce  l-a determinat pe Paraschiv sa ia decizia din pricina careia a avut atit de suferit si cind anume s-a intimplat asta?
      Azi, subliniez, cei care-l considera pe V. Paraschiv luptator anticomunist, trec foarte repede atit peste trecutul comunist cit si peste adevaratul motiv care a dus la "divortul" acestuia de PCR. Poate din dorinta de a arata ca si Romania a avut dizidenti...Putem spune ca scopul ar scuza mijloacele...
      "Am inceput lupta impotriva dictaturii comuniste din Romania in anul 1968 prin retragerea mea din Partidul Comunist Roman al carui membru eram din 1946, in mod public si oficial, in cadrul unei sedinte de alegeri de partid de la Combinatul Petrochimic Brazi..."
      De la acea sedinta de alegeri in structurile PCR din noiembrie 1968, Vasile Paraschiv a facut declaratia de mai sus de cite ori si unde a avut ocazia...
      Iar decizia respectiva spune ca a luat-o din dorinta de a nu fi "partas si nici complice la sprijinirea dictaturii comuniste si asuprirea propriului popor" (citat V. Paraschiv).
      La o lectura pe "repede inainte", declaratiile lui Paraschiv par in regula si demne de toata lauda...
      Luate "la bob marunt", spusele lui Paraschiv ne arata ca acesta nu lupta impotriva comunismului in general (V. Paraschiv avind chiar si dupa 1989 puternice convingeri socialiste- conform celor care au scris despre el) ci "doar" impotriva dictaturii comuniste din Romania.
      Adevarul este ca Vasile Paraschiv a renuntat la calitatea de membru PCR nu pentru ca "a ratat Academia Militara", sau acel preconizat mariaj din tineretea sa ori pentru acea evacuare din apartament de catre cel care i-a devenit dusman pe viata si tortionar (col. Uta Sergiu, pe care Paraschiv l-a evacuat la rindul sau dupa un proces in tribunal), si nici macar pentru o posibila si reala schimbare a opiniilor politice, ci pentru un motiv mai prozaic dar in deplina concordanta cu "convingerile lui socialiste": colegii lui serviciu de la Combinatul Petrochimic Brazi nu l-au dorit in structurile de conducere PCR si nu l-au votat la acea sedinta de alegeri din noiembrie 1968...
      Acesta este si motivul pentru care, desi dupa decembrie 1989 la Ploiesti a avut toate conditiile, nu a reust sa-si realizeze asa-zisul "vis" de infiintare a "Sindicatul Liber al Oamenilor Muncii din Romania" (SLOMR)...
      Desi insusi "Domnul Ion Iliescu a vorbit la telefon cu dl. General Dimitrie Popa si dinsul mi-a incredintat la Ploiesti sarcina sa ma ocup de organizarea sindicatelor libere in marile intreprinderi industriale din Ploiesti..." (citat declaratie V. Paraschiv).
      Pentru ca cei de la C.P. Brazi si-au adus aminte adevaratul motiv pentru care a devenit dizident Vasile Paraschiv...
      Si, nu in ultimul rind, pentru conditia de baza pusa de V. Paraschiv pentru a-i organiza pe sindicalistii prahoveni: dumnealui sa fie liderul...Altfel, nu!!!
      Vasile Paraschiv a fost ales, in 06 ianuarie 1990, si in Consiliul Frontului Salvarii Nationale al judetului Prahova, LUINDU-SE ACT DE PRETINSA DIZIDENTA A DUMNEALUI, dar activitatea lui s-a rezumat la prezenta in cele citeva sedinte de plen (in restul perioadei pina la alegerile din mai 1990 "ocupindu-se" cu organizarea sindicatelor - cu rezultatele de mai sus, adica nule...)
      .............................................................
      In ceea ce-l priveste pe "Luptatorul Remarcat prin Fapte Deosebite" in revolutia din decembrie 1989, pe numele lui Vasile Paraschiv, desi cum se poate citi in deschiderea acestui material declara ca: "...IN TIMPUL REVOLUTIEI, PE PERIOADA 22-26.12.1989, AM ORGANIZAT, CONDUS, DESFASURAT SI MI-AM ADUS UN APORT DEOSEBIT IN ACTIUNI CONFIRMATE DE URMATORII:...", realitatea este ca titlul de Luptator i-a fost acordat lui V. Paraschiv doar LUINDU-SE ACT DE PRETINSA DIZIDENTA A DUMNEALUI. Declaratia de la dosarul de revolutionar a lui V. Paraschiv poate fi considerata- oricind - un fals, iar persoanele care i-au confirmat actiunile (toti, ploiesteni la vremea respectiva si participanti activi in revolutie la Ploiesti)pot fi oricind puse in situatia de a da explicatii pentru fals in declaratii.
      Conform propriilor declaratii, Vasile Paraschiv a plecat din Ploiesti in noaptea de 21-22 dec. 1989 pentru a se refugia la rude, in preajma Bucuresti-ului. In 22 dec., la orele 7-8 se afla in gara Basarab de unde, impreuna cu demonstrantii a ajuns in fata CC, la orele 14 aflindu-se la usa principala asteptind sa i se permita intrarea, pentru a ajunge in balconul CC. Neputind patrunde in cladire, seara s-a intors la Ploiesti impreuna cu sotia iar in 23 dec. a revenit la usa CC. Din nou, in ciuda insistentelor, nu i s-a permis accesul. Abia in 24 dec. a fost chemat telefonic de Dumitru Mazilu cere l-a informat pe Iliescu (l-au primit pe Paraschiv, l-au trecut pe lista Consiliului Provizoriu FSN si l-a trimis la Ploiesti, cum spuneam, sa organizeze sindicatele).
       ................................................................
       L-am cunoscut personal pe Vasile Paraschiv incepind cu data de 6 ianuarie 1990, cind am fost alesi in CFSN-Prahova. Dupa aceea am avut multe discutii cu el, inclusiv in locuinta sa. Tot timpul parea plin de bune intentii insa m-a frapat o caracteristica a firii sale: dorinta lui de a fi ales (sa spunem) in fruntea oricarei organizatii din care facea parte spunind ca i se cuvine prima pozitie pentru dizidenta lui. Nu conta daca se pricepea sau nu la treaba respectiva, doar pentru functie, ca recompensa...Si totalul dezinteres daca nu reusea in demersul lui.
      Parerea mea, cunoscindu-l, este ca toata viata lui, Vasile Paraschiv a dorit din tot sufletul sa parvina social prin intermediul politicii.Si cam cu orice pret. Din diverse motive, nu a reusit. Iar refuzul comunistilor de la C.P. Brazi de a-l alege intr-o functie politica (dupa 20 de ani de activism comunist) i s-a parut ca o lovitura de gratie.
      Eu cred ca "dizidenta" lui  Vasile Paraschiv a fost doar un balon de sapun explicabil prin urmatoarele:
      - caracterul lui Paraschiv;
      - prostia si excesul de zel al comunistilor;
      - interesele occidentului la vremea respectiva.
      ..............................................................
      La alegerile din mai 1990, Vasile Paraschiv a candidat pe listele FSN pentru Adunarea Deputatilor si a ramas de pomina scandalul pe care l-a facut atunci cind a inteles ca pozitia lui din lista de candidati este...necistgatoare.
      Chiar a fost foarte suparat pe mine pentru ca, spunea el, l-am deranjat foarte tare explicindu-i ca nu prea are sanse sa ajunga deputat...
      In opinia mea, Vasile Paraschiv a fost un idol cu picioare de lut, sfirsind marginalizat (si aproape de neinteles pentru unii) chiar in sinul societatii civile, aceasta "citindu-i" repede caracterul...Care i-a provocat multa suferinta.
     
Memorat
 • mortua est
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1294
 • La intalnirea cu destinul nu poti spune absent!
 • Vezi Profilul
Raspuns ADRIAN PITCA
« Răspunde #740 : Iunie 20, 2013, 11:44:41 »

     "Declaratie personala:
       Subsemnatul Paraschiv Vasile, fiul lui Marin si la Radei, nascut la data de 3.IV. 1928 in comuna Slobozia, judetul Sectorul Agricol Ilfov, de profesie muncitor, pensionar, domiciliat in Ploiesti....
      
       DECLAR PE PROPRIA RASPUNDERE CA:
       IN DECEMBRIE 1989 NU DETINEAM FUNCTII DE CONDUCERE IN STRUCTURILE DE PARTID ALE INSTITUTIEI (INTREPRINDERII) SAU ALE STATULUI, IAR IN TIMPUL REVOLUTIEI, PE PERIOADA 22-26.12.1989, AM ORGANIZAT, CONDUS, DESFASURAT SI MI-AM ADUS UN APORT DEOSEBIT IN ACTIUNI, CONFIRMATE DE URMATORII: Dl Negrea Vasile, Dl General de Divizie (r), Dl Popa Dimitrie, Dl Balanoiu Nicolae, Dl Stroescu Petre, Dl Machitescu Tudor."
       .............................................................
       Declaratia de mai sus apare in dosarul inaintat de Vasile Paraschiv pentru obtinerea titlului de "Luptator Remarcat prin Fapte Deosebite" si este citat din lucrarea: "REVOLUTIA ROMANA  1989-2009, Ploiesti - Prahova"
       Azi, Vasile Paraschiv nu mai este...
       In urma lui a ramas istoria unui personaj declarat si recunoscut de multi drept un dizident anticomunist. Nimeni dintre cei care i-au recunoscut posibila  dizidenta nu s-a ocupat la modul serios de biografia lui, iar cei care au publicat cite ceva despre aceasta biografie trec extrem de lejer peste primii 40 de ani din viata lui Vasile Paraschiv si iau in seama doar declaratiile acestuia.
       Indiferent de unghiurile de vedere, cei care au scris despre V. Paraschiv ii recunosc acestuia o uluitoare competenta juridica, perspicacitatea, inteligenta si, nu in ultimul rind, puternicele convingeri socialiste.
       Cei care l-au cunoscut indeaproape atit inainte cit si dupa revolutie spun despre V. Paraschiv ca avea o aparenta de modestie sub care se ascundea o fire speciala de om care, printre altele, avea tot timpul in geanta Codul Penal si cel al Eticii si Echitatii Socialiste. Deloc intimplator, imi permit eu sa spun...
       Dupa o scurta perioada de activitate propagandistica intr-una dintre organizatiile de tineret comuniste, la virsta de 18 ani (in 1947) Vasile Paraschiv devine un cadru de nadejde al PCR, in anul 1949 fiind chiar selectionat pentru Academia Militara. Desi nu exista date suficiente despre studiile anterioare ale lui V. Paraschiv (de fapt chiar Parschiv recunoaste public faptul ca si-a terminat studiile medii la mai bine de un an de la absolvirea Scolii de ofiteri de transmisiuni din Sibiu)...Ce merite deosebite a avut Vasile Paraschiv ca, intr-o perioada crunta pentru o Romanie aflata in plin proces de instaurare si consolidare a comunismului sub directa coordonare a comisarilor sovietici, sa fie selectat pentru Academia Militara? Despre aceste lucruri, "ziditorii" la statuia dizidentei lui V. Paraschiv nu sufla vreo vorba...
       Din motive putin cunoscute este respins de la cursurile Academiei dar, totusi, partidul comunist are grija de Paraschiv si acesta urmeaza cursurile unei scoli de ofiteri de transmisiuni, fara ca aceasta aparenta "retrogradare" sa provoace vreun semn de opozitie fata de comunisti.
       Spune multe despre abnegatia (din acea perioada ) cu care Vasile Paraschiv a slujit PCR faptul ca in acea perioada "a ratat" o casatorie, iubita lui neprimind "binecuvintarea" comunistilor pe motiv de "origine nesanatoasa"...Nici acest lucru nu a deranjat pe nimeni: atunci nu l-a deranjat prea tare pe comunistul Vasile Paraschiv (acesta slujind inca vreo 15 ani politica PCR, nedind vreun semn de dizidenta), iar azi cei care-l considera anticomunist pe Paraschiv aproape i-au plins de mila desi faptul in sine nu face decit sa puna "in valoare" convingerile socialiste si credinta fata de partidul comunist a lui Paraschiv...
      Nici macar evacuarea din apartamentul in care locuia in anul 1963 (de catre alt comunist de nadejde, viitorul colonel UTA SERGIU, fostul sef al militiei jud Prahova in 1989), pe motivul "Scoal-te tu sa ma pun eu..." nu a constituit momentul decisiv pentru inceputul a ceea ce azi se cheama "Lupta anticomunista a comunistului Vasile Paraschiv...Nici Vasile Paraschiv nu a spus clar vreodata ca aceste "episoade" din viata sa ar fi fost "declansatoarele" dizidentei sale, dar le-a folosit destul de eficient pentru a crea aceasta imagine.
      Totusi, ce  l-a determinat pe Paraschiv sa ia decizia din pricina careia a avut atit de suferit si cind anume s-a intimplat asta?
      Azi, subliniez, cei care-l considera pe V. Paraschiv luptator anticomunist, trec foarte repede atit peste trecutul comunist cit si peste adevaratul motiv care a dus la "divortul" acestuia de PCR. Poate din dorinta de a arata ca si Romania a avut dizidenti...Putem spune ca scopul ar scuza mijloacele...
      "Am inceput lupta impotriva dictaturii comuniste din Romania in anul 1968 prin retragerea mea din Partidul Comunist Roman al carui membru eram din 1946, in mod public si oficial, in cadrul unei sedinte de alegeri de partid de la Combinatul Petrochimic Brazi..."
      De la acea sedinta de alegeri in structurile PCR din noiembrie 1968, Vasile Paraschiv a facut declaratia de mai sus de cite ori si unde a avut ocazia...
      Iar decizia respectiva spune ca a luat-o din dorinta de a nu fi "partas si nici complice la sprijinirea dictaturii comuniste si asuprirea propriului popor" (citat V. Paraschiv).
      La o lectura pe "repede inainte", declaratiile lui Paraschiv par in regula si demne de toata lauda...
      Luate "la bob marunt", spusele lui Paraschiv ne arata ca acesta nu lupta impotriva comunismului in general (V. Paraschiv avind chiar si dupa 1989 puternice convingeri socialiste- conform celor care au scris despre el) ci "doar" impotriva dictaturii comuniste din Romania.
      Adevarul este ca Vasile Paraschiv a renuntat la calitatea de membru PCR nu pentru ca "a ratat Academia Militara", sau acel preconizat mariaj din tineretea sa ori pentru acea evacuare din apartament de catre cel care i-a devenit dusman pe viata si tortionar (col. Uta Sergiu, pe care Paraschiv l-a evacuat la rindul sau dupa un proces in tribunal), si nici macar pentru o posibila si reala schimbare a opiniilor politice, ci pentru un motiv mai prozaic dar in deplina concordanta cu "convingerile lui socialiste": colegii lui serviciu de la Combinatul Petrochimic Brazi nu l-au dorit in structurile de conducere PCR si nu l-au votat la acea sedinta de alegeri din noiembrie 1968...
      Acesta este si motivul pentru care, desi dupa decembrie 1989 la Ploiesti a avut toate conditiile, nu a reust sa-si realizeze asa-zisul "vis" de infiintare a "Sindicatul Liber al Oamenilor Muncii din Romania" (SLOMR)...
      Desi insusi "Domnul Ion Iliescu a vorbit la telefon cu dl. General Dimitrie Popa si dinsul mi-a incredintat la Ploiesti sarcina sa ma ocup de organizarea sindicatelor libere in marile intreprinderi industriale din Ploiesti..." (citat declaratie V. Paraschiv).
      Pentru ca cei de la C.P. Brazi si-au adus aminte adevaratul motiv pentru care a devenit dizident Vasile Paraschiv...
      Si, nu in ultimul rind, pentru conditia de baza pusa de V. Paraschiv pentru a-i organiza pe sindicalistii prahoveni: dumnealui sa fie liderul...Altfel, nu!!!
      Vasile Paraschiv a fost ales, in 06 ianuarie 1990, si in Consiliul Frontului Salvarii Nationale al judetului Prahova, LUINDU-SE ACT DE PRETINSA DIZIDENTA A DUMNEALUI, dar activitatea lui s-a rezumat la prezenta in cele citeva sedinte de plen (in restul perioadei pina la alegerile din mai 1990 "ocupindu-se" cu organizarea sindicatelor - cu rezultatele de mai sus, adica nule...)
      .............................................................
      In ceea ce-l priveste pe "Luptatorul Remarcat prin Fapte Deosebite" in revolutia din decembrie 1989, pe numele lui Vasile Paraschiv, desi cum se poate citi in deschiderea acestui material declara ca: "...IN TIMPUL REVOLUTIEI, PE PERIOADA 22-26.12.1989, AM ORGANIZAT, CONDUS, DESFASURAT SI MI-AM ADUS UN APORT DEOSEBIT IN ACTIUNI CONFIRMATE DE URMATORII:...", realitatea este ca titlul de Luptator i-a fost acordat lui V. Paraschiv doar LUINDU-SE ACT DE PRETINSA DIZIDENTA A DUMNEALUI. Declaratia de la dosarul de revolutionar a lui V. Paraschiv poate fi considerata- oricind - un fals, iar persoanele care i-au confirmat actiunile (toti, ploiesteni la vremea respectiva si participanti activi in revolutie la Ploiesti)pot fi oricind puse in situatia de a da explicatii pentru fals in declaratii.
      Conform propriilor declaratii, Vasile Paraschiv a plecat din Ploiesti in noaptea de 21-22 dec. 1989 pentru a se refugia la rude, in preajma Bucuresti-ului. In 22 dec., la orele 7-8 se afla in gara Basarab de unde, impreuna cu demonstrantii a ajuns in fata CC, la orele 14 aflindu-se la usa principala asteptind sa i se permita intrarea, pentru a ajunge in balconul CC. Neputind patrunde in cladire, seara s-a intors la Ploiesti impreuna cu sotia iar in 23 dec. a revenit la usa CC. Din nou, in ciuda insistentelor, nu i s-a permis accesul. Abia in 24 dec. a fost chemat telefonic de Dumitru Mazilu cere l-a informat pe Iliescu (l-au primit pe Paraschiv, l-au trecut pe lista Consiliului Provizoriu FSN si l-a trimis la Ploiesti, cum spuneam, sa organizeze sindicatele).
       ................................................................
       L-am cunoscut personal pe Vasile Paraschiv incepind cu data de 6 ianuarie 1990, cind am fost alesi in CFSN-Prahova. Dupa aceea am avut multe discutii cu el, inclusiv in locuinta sa. Tot timpul parea plin de bune intentii insa m-a frapat o caracteristica a firii sale: dorinta lui de a fi ales (sa spunem) in fruntea oricarei organizatii din care facea parte spunind ca i se cuvine prima pozitie pentru dizidenta lui. Nu conta daca se pricepea sau nu la treaba respectiva, doar pentru functie, ca recompensa...Si totalul dezinteres daca nu reusea in demersul lui.
      Parerea mea, cunoscindu-l, este ca toata viata lui, Vasile Paraschiv a dorit din tot sufletul sa parvina social prin intermediul politicii.Si cam cu orice pret. Din diverse motive, nu a reusit. Iar refuzul comunistilor de la C.P. Brazi de a-l alege intr-o functie politica (dupa 20 de ani de activism comunist) i s-a parut ca o lovitura de gratie.
      Eu cred ca "dizidenta" lui  Vasile Paraschiv a fost doar un balon de sapun explicabil prin urmatoarele:
      - caracterul lui Paraschiv;
      - prostia si excesul de zel al comunistilor;
      - interesele occidentului la vremea respectiva.
      ..............................................................
      La alegerile din mai 1990, Vasile Paraschiv a candidat pe listele FSN pentru Adunarea Deputatilor si a ramas de pomina scandalul pe care l-a facut atunci cind a inteles ca pozitia lui din lista de candidati este...necistgatoare.
      Chiar a fost foarte suparat pe mine pentru ca, spunea el, l-am deranjat foarte tare explicindu-i ca nu prea are sanse sa ajunga deputat...
      In opinia mea, Vasile Paraschiv a fost un idol cu picioare de lut, sfirsind marginalizat (si aproape de neinteles pentru unii) chiar in sinul societatii civile, aceasta "citindu-i" repede caracterul...Care i-a provocat multa suferinta.
      Draga Adriane,

M-au surprins detaliile exacte pe care le-ai dat cu referire la dosarul de revolutionar al lui Paraschiv Vasile. Confirm acest lucru, mai ales ca in 1996, in calitate de secretar executive al FRR Decembrie 1989 filiala Prahova(cind s-a redeschis Legea 42/1992) m-am dus personal cu acest dosar la generalul Dimitrie Popa si la prefectul si directorul BCR(pe atunci), Nicolae Balanoiu, care i-au dat declaratiile necesare completarii dosarului. Noi, cei din conducerea Fundatiei, nu stiam ce a facut Paraschiv Vasile la revolutie, mai ales ca dosarul lui cuprindea - in majoritate! - acte si documente legate de dizidenta sa si nicidecum de actiunile sale la revolutie. Tudor Machitescu please din Fundatie si nu mai stia ce actiuni a intreprins Paraschiv Vasile in decembrie 1989 la nivelul Ploiestiului. De altfel, Machitescu a dat foarte multe declaratii de martor, ca nici el nu le mai stia numarul. Atit generalul Popa, cit si ex-prefectul Balanoiu stiau ceva-ceva despre prezenta lui Vasile Paraschiv in judeteana PCR Prahova la finele lunii decembrie sau la inceputul lunii ianuarie 1990. Cit despre Stroescu Petre(ex-primarul din Varbilau) nu am putut lua legatura cu el sa-si confirme declaratia. Astfel, conducerea filialei Fundatiei a luat drept bune declaratiile celor doi actori principali ai evenimentelor de la Ploiesti din decembrie 1989(Balanoiu si Popa), inaintind dosarul lui Iordan Radulescu, la Bucuresti, prin Balteanu Florin-Fag pentru ca acesta sa ia decizia finala.
Memorat

Felicitari, o caracterizare mai reala a personajului Vasile Paraschiv, nici ca se putea. Iar referitor la actiunile lui Vasile Paraschiv, ca ar fi "condus si ca ar fi avut niste fapte deosebite in Decembrie 1989", acestea nu au existat cu adevarat, iar cei care i-au dat declaratii pentru intocmirea dosarului de revolutionar se fac vinovati de marturii mincinoase.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul

Nu stiam ca seleomeristul e si rev, deci nu stiam nici amanunte despre cum si-a obtinut certif de rev, insa stiu ca pesedistii ii sunt datori o statuie de aur in centrul urbei republicane. Vasile Paraschiv i-a batut obrazul lui Basila Pirat Cinstit, in direct, la TVR si i-a respins medalia cu care voia sa-l inzorzoneze (cumpere), dand un ex pt toti dizidentii scapatati si intelectualii vanduti care au pus botul la asemenea favoruri otravite. Cativa dintre noi s-au agitat de la inceput impotriva securistului de la Cotro, dar gestul public major, care a atras atentia opiniei publice, l-a facut Vasile Paraschiv. Deci, dragi republicani, la bulau cu falsii martori, dar glorie seleomeristului Vasile Paraschiv!
Memorat

Nu stiam ca seleomeristul e si rev, deci nu stiam nici amanunte despre cum si-a obtinut certif de rev, insa stiu ca pesedistii ii sunt datori o statuie de aur in centrul urbei republicane. Vasile Paraschiv i-a batut obrazul lui Basila Pirat Cinstit, in direct, la TVR si i-a respins medalia cu care voia sa-l inzorzoneze (cumpere), dand un ex pt toti dizidentii scapatati si intelectualii vanduti care au pus botul la asemenea favoruri otravite. Cativa dintre noi s-au agitat de la inceput impotriva securistului de la Cotro, dar gestul public major, care a atras atentia opiniei publice, l-a facut Vasile Paraschiv. Deci, dragi republicani, la bulau cu falsii martori, dar glorie seleomeristului Vasile Paraschiv!
I s-a atribuit titlul de cetatean de onoare si s-a batut una sau doua  placi comemorative.
Memorat

    "Testamentul politic al lui Vasile Paraschiv,
     1. Sa nu iertati si sa nu uitati niciodata perioada grea a dictaturii comuniste din Romania anilor 1944-1989, crimele si nelegiuirile regimului comunist..."

     ....................................................................
     Nu cunosc sa existe marturii ale unor terte persoane, sau alte dovezi, din care sa rezulte faptul ca Vasile Paraschiv a fost persecutat politic in perioada anterioara anului 1968. Toti cei care au scris, folosind cuvinte de lauda, despre dizidenta lui Vasile Paraschiv au luat in seama, cu titlul de adevar istoric, doar declaratiile acestuia, fara o minima incercare de a "lumina" prima jumatate a vietii acestui personaj. Si ma refer in special la perioada 1946-1968, adica cei 22 de ani de "fiu al Partidului Comunist Roman" ai lui Vasile Paraschiv.
     In 1992, cu totul intimplator, in calitate de membru al Comisiei pentru petitii si abuzuri a Adunarii Deputatilor, am avut ocazia sa discut cu un angajat al Ministerului de Interne care - fara a fi fost implicat in modul cum a fost "tratat" Vasile Paraschiv de catre comunisti dupa 1968 - cunostea foarte bine "cazul" acestuia. Acea persoana nu a negat nici o clipa teroarea care s-a abatut asupra lui Paraschiv dupa ce acesta a renuntat la calitatea de membru PCR.
     Dar, fara ca eu sa cer amanunte, mi-a confirmat ceea ce eu aflasem inca din prima parte a anului 1990, si anume ca: motivul ce a determinat schimbarea de atitudine a lui Vasile Paraschiv in relatia lui cu Partidul Comunist Roman dupa noiembrie 1968 a fost refuzul colegilor de servici de la Combinatul Petrochimic Brazi de a-l alege in structura de conducere a organizatiei respective si nu renuntarea  la convingerile socialist-comuniste de care, cum recunosc majoritatea celor ce au scris despre V. Paraschiv, acesta nu s-a dezis niciodata.
     Acesta  a fost de fapt si principalul repros facut lui Vasile Paraschiv de cei care in 1990 au avut initiativa reorganizarii sindicatelor in Prahova, in mod special cei de la C. P. Brazi.
     Iar lipsa capacitatii de organizator (desi a avut tot sprijinul solicitat) si propria dorinta de a fi liderul preconizatei structuri sindicale au constituit "bomboana de pe coliva" a ceea ce a fost visul dizidentei lui Vasile Paraschiv: crearea unui "Sindicat Liber al Oamenilor Muncii din Romania" (SLOMR).
     De asemenea, persoana cu care am discutat mi-a spus ca nu existau date cu privire la eventuale atitudini anticomuniste ale lui Paraschiv, anterioare anului 1968, iar ceea ce Vasile Paraschiv declarase ca fiind "persecutii politice" in acea perioada erau rezultatul dorintei lui V. Paraschiv de a face cariera politica in PCR intrata in conflict cu "metodele luptei interne de partid": desi toti activistii PCR doreau sa urce in ierarhie, o acuzatie de "carierism" iti putea aduce mari necazuri.
     Data la care am purtat discutia (1992) si faptul ca scopul acesteia nu era "Cazul Vasile Paraschiv" (acesta fiind dat doar ca si exemplu practic de...distorsionare a adevarului istoric) m-au facut sa-i acord toata atentia.
     Deci, daca as analiza fara patima biografia mai putin cunoscuta a lui Vasile Paraschiv, pot constata ca:
     - V. Paraschiv si-a inchinat tineretea slujirii cu devotament a regimului comunist ce tocmai se instala in Romania, sub atenta supraveghere a politrucilor si comisarilor sovietici, asadar in cea mai dura perioada de represiune pe care a cunoscut-o Romania;
     - pentru activitatea sa in slujba celui mai odios regim politic pe care l-a cunoscut Romania, in numai doi ani, tinarul Vasile Paraschiv ajunge sa fie "selectat" de tovatasii sai comunisti ca si posibil cursant al Academiei Militare din Bucuresti; din motive neclare nu urmeaza acele cursuri dar, desi fara studii, termina o scoala de ofiteri de transmisiuni;
     - Se naste intrebarea: cit rahat politic comunist a mincat Vasile Paraschiv (ca sa ma refer doar la partea "teoretica" a problemei) pentru ca in numai doi ani de activism comunist sa ajunga de la baiat de pravalie la cursant al Academiei Militare? Iar in acest timp ofiterii Armatei Romane, abia intorsi de pe front, erau intradevar epurati, judecati si condamnati pentru presupuse crime de uneltire impotriva orinduirii comuniste...
     Stie cineva ceva despre vreo atitudine publica, din orice perioada, si din care sa rezulte raspunsul dizidentului si luptatorului anticomunist Vasile Paraschiv la intrebarea de mai sus???
     Referindu-se la acea perioada, si in incercarea de creare a imaginii de persecutat, Vasile Paraschiv face declaratii contradictorii, sustinind pe de o parte ca a fost epurat politic din armata si pe de alta parte ca i s-a interzis casatoria cu o persoana fara "origini sanatoase".
     Ori, este greu de crezut (chiar in conditiile acelei vremi) ca PCR punea astfel de conditii cuiva epurat politic si deci fara nici un "viitor" in cadrul partidului. Pentru ca insasi conceptul de "epurat politic" (o notiune cu care nu te puteai juca in acea vreme, iar cei carora li s-a aplicat stiu ce a insemnat) intra in contradictie cu calitatea de membru pcr a lui V. Paraschiv.
     Cert este ca tinarul Vasile Paraschiv, de buna voie si nesilit de nimeni, si-a dorit o cariera politica in PCR-ul anilor de dupa 1947 si a facut totul pentru a o avea. Insa, din diverse motive, cei care conduceau PCR in Ploiesti-ul acelei vremi au decis sa blocheze avansarea lui Paraschiv in ierarhia partidului.
     La acest fapt cred ca s-a referit Vasile Paraschiv, in declaratiile sale, cind a sustinut ca inca inainte de 1968 a fost persecutat politic si nu pentru ca ar fi avut atitudini anticomuniste.
     Odata cu venirea la conducerea PCR a lui Ceausescu si masurile politice pe care acesta le-a luat sint covins ca i-au creat lui V.Paraschiv iluzia unei noi sanse politice, astfel ca, in noiembrie 1968, candideaza pentru o functie in organizatia PCR din care facea parte si, din nou, tovarasii lui comunisti ii pun piedica...Acest refuz a schimbat radical destinul lui Paraschiv, care a decis sa renunte la calitatea de membru PCR.
     Persoane cu reputatie si pregatire de specialitate care au analizat comportamentul lui Vasile Paraschiv spun ca acesta era un om inteligent si sub aparentza lui modesta, bonoma, se ascundea o fire speciala.
     Din cit l-am cunoscut eu, pot spune fara sa gresesc prea mult ca Vasile Paraschiv nu a facut nimic intimplator in viata lui...Totul calculat, meticulos...Pentru ca dorea reputatie, renume, consacrare...
     Dar cita suparare sau cit calcul a fost in decizia lui de a demisiona din PCR, asta numai Dumezeu stie.
     Cine are rabdare sa-i lectureze memoriile poate insa constata ca asa-zisa lupta a lui Paraschiv pentru "binele oamenilor muncii din Romania" se reduce doar la scoaterea in accentuata evidenta a propriilor suferinte de dupa 1968.
     Am inceput aceasta a doua parte a materialului ce cuprinde opiniile mele despre personajul Vasile Paraschiv cu citarea primului punct din testamentul politic al acestuia: "Sa nu iertati si sa nu uitati niciodata perioada grea a dictaturii comuniste din Romania anilor 1944-1989, crimele si nelegiuirile regimului comunist."
     Sa fie acesta un indemn respectabil sau reprezinta si o spovedanie mascata?
     Daca as dori sa fiu malitios, as spune ca "GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIESTE"...Dar nu doresc sa fiu malitios, doar constat realitatea faptului ca in jumatate din "perioada grea a dictaturii comuniste din Romania", Vasile Paraschiv a slujit-o, girind dupa umilele lui posibilitati crimele si nelegiuirile regimului comunist...Si nici nu era dizident...
     ...................................................................
     In 22 decembrie 1989, mi-l imaginez pe dizidentul si anticomunistul Vasile Parschiv ajuns cu greu, abia pe la ora 14, la intrarea principala a fostului CC al PCR...
     "Printre altele, Vasile Paraschiv avea toate aparenţele şi înfăţişarea unui Nimeni: mai degrabă scund, foarte protocolar, aproape timid, cuviincios întotdeauna şi cu codul penal şi al eticii şi echităţii socialiste în servietă..." (citat Doina Jela-"Despre Vasile Paraschiv, un erou al altui timp", CURTEA VECHE PUBLISHING).
     In 22 decembrie 1989, Vasile Parschiv a asteptat cuminte la usa CC al PCR sa fie primit in balcon...sau de catre oricine...a trimis si carti de vizita in acest scop...A asteptat pina seara tirziu, degeaba...dupa care, linistit, a luat trenul spre Ploiesti...
     A revenit in 23 decembrie 1989, dimineata, la aceiasi intrare si, cu aceiasi rabdare, a trimis din nou carti de vizita pentru a fi primit de cei care preluau puterea in Romania... A asteptat pina noaptea, tirziu...Din nou, degeaba...
     Abia in 24 decembrie rabdarea i-a fost rasplatita: a fost primit de "D-l Ion Iliescu", care i-a trasat sarcina de a se ocupa cu "organizarea sindicatelor libere in marile intreprinderi industriale din Ploiesti..."
     Vasta experienta in "munca cu omul" si nu numai a lui Ion Iliescu si-a spus rapid si precis cuvintul: Vasile Paraschiv a acceptat cu respect sarcina incredintata si a trecut la treaba...Doar ca...
     Doar ca, zic eu, in cariera lui, Vasile Paraschiv "a incalecat doar cai morti..."
     ............................................................
     Inchei citind celebra "strigare": "Pacat, pacat, de singele varsat!
     Doar ca, referindu-ma la intreaga viata a lui Vasile Paraschiv as modifica ceva, nu mult: "Pacat, pacat, de chinul indurat..."
    

     .............................................................
     Nu as fi facut aceste doua postari cu referire la cel care a fost Vasile Parschiv daca numele lui nu ar fi fost pomenit pe portal, in contextul unor gesturi morale...Destui spun ca in 2008 si Vasile Paraschiv a facut un gest de o moralitate exemplara, refuzind decoratia oferita de presedintele Romaniei, prin aceasta dindu-i lui Traian Basescu o lectie de demnitate...
     Motivul declarat al refuzarii decoratiei "Steaua Romaniei" a fost ca el, Vasile Paraschiv, nu accepta distinctia oferita de un comunist...
     Eu cred insa ca adevarul este altul: Vasile Paraschiv a dorit ceea ce a dorit toata viata lui: inca o clipa de notorietate...
     Si am convingerea ca, in sinea lui, a considerat aceasta rasplata ca fiind minora comparativ cu "lupta lui"...
     Putem lua "felii" din viata unui om si apoi sa emitem judecati de valoare pe care sa le extrapolam asupra intregii vieti a acelui om?
     Traian Basescu merita sa primeasca orice lectie de demnitate...
     In ce priveste lectia de demnitate oferita "comunistului Traian Basescu" de Vasile Paraschiv, "comunistul din cea mai grea perioada a dictaturii comuniste din Romania" eu spun doar atit: mai usor cu pianul pe scari...

     ............................................................
     "P.S."
     Oricine are dreptul de a ne cere sa nu iertam si sa nu uitam...
     Oricine are dreprul de a ierta si uita. Sau nu...
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul

Oricine are sansa sa se schimbe la un moment dat.
Iisus Hristos a dat fiecaruia aceasta sansa.
Poate ca VP s-a schimbat in 68. Cine suntem noi sa-i negam sinceritatea?
Daca il sti, sti si de bataile pe care le-a incasat de la secu? Cred ca da.
Eu il consider un dizident real. Dizident inseamna om cu opinie aparte, chiar contrara grupului de care apartine. VP a fost asa ceva. Sunt de acord ca titulatura de anticomunist poate fi cam trasa de par in cazul sau, dar cea de dizident nu.
Memorat

De ce între 1990 – 1992, tovarăşul Măchiţescu Tudor în calitate de preşedinte al Fundaţiei Revoluţiei din România Decembrie 1989 – Filiala Prahova, ar fi fost adus la sediul organizaţiei, susţinând şi chiar dând declaraţie de martor, pentru un dizident cu o moralitate „neîndoielnica” pe numele său Paraschiv Vasile, spre a i se întocmi dosar de revoluţionar, cu toate că asemenea altor persoane, acesta a apărut la Casa Albă abia pe data de 24 Decembrie 1989 în jurul orei 12,30, când evenimentele victorioase ale loviluţiei de la Ploieşti erau deja finalizate, potrivit afirmaţiilor generalului Popa Dimitrie  "SUNTEŢI LIBERI..., PUTEREA ESTE ÎN MÂNA NOASTRĂ" minutul 06,38.   
http://youtu.be/YeHnxpLjvEM
Memorat

      Raspuns posibil:
      Data fiind dovedita sa colaborare cu securitatea comunista, este posibil ca multe din actiunile sale gen: nenumarate declaratii de martor, crearea unei fundatii (sau asociatii) de revolutionari la Ceptura (unde a "impuscat" cel putin doi iepuri: pe linga zeci de cetateni care au "devenit" revolutionari cu acte, de nici lor nu le venea a crede ca ce fapte deosebite facusera la revolutia de linga butoiul lor cu vin, si-a "dotat" si rudele cu cite una bucata certificat de revolutionar) sa fi fost "executate intocmai si la timp" LA ORDIN.
      Iar aceste actiuni coroborate cu multiplele potlogarii facute inclusiv (sau - mai ales) in calitate de presedinte al F.R.R Decembrie 1989 (ce i-au adus si o condamnare cu executare) au dat o serioasa mina de ajutor la discreditarea revolutionarilor in Prahova...
      De stiut faptul ca Machitescu Tudor a ajuns membru in C.J. F.S.N. in 09 ianuarie 1990 doar la presiunile lui Cazimir Ionescu, venit special de la Bucuresti.
Memorat
Pagini: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 129
Schimbă forumul: