Main Content:

Pagini: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 129

Mesaj de la ADRIAN PITCA-muncitorul care a declansat Revolutia in Prahova


Oricine are sansa sa se schimbe la un moment dat.
Iisus Hristos a dat fiecaruia aceasta sansa.
Poate ca VP s-a schimbat in 68. Cine suntem noi sa-i negam sinceritatea?
Daca il sti, sti si de bataile pe care le-a incasat de la secu? Cred ca da.
Eu il consider un dizident real. Dizident inseamna om cu opinie aparte, chiar contrara grupului de care apartine. VP a fost asa ceva. Sunt de acord ca titulatura de anticomunist poate fi cam trasa de par in cazul sau, dar cea de dizident nu.

       ....................................................................
       Poate ca VP (Vasile Paraschiv, nota mea) s-a schimbat in 68 (1968).
       Cine sintem noi sa-i negam sinceritatea?

       ....................................................................
       Foarte bine a facut "bambilici" adersindu-mi aceasta intrebare...
       Dar si mai bine ar fi daca nu ne-am limita doar sa punem intrebari, ca cea de mai sus, ce pare din ciclul: "Crede si nu cerceta..."
       Cum am mai scris, l-am cunoscut personal pe Vasile Paraschiv, un om care  impresiona prin claritatea amintirilor sale. V. Paraschiv iti putea vorbi ore intregi despre abuzurile facute de comunisti impotriva sa, si, de cite ori avea ocazia, povestea despre acestea cu un lux de amanunte fantastic. Pe mine, cunoscindu-l dupa 22 decembrie 1989,  V. Paraschiv m-a impresionat  prin meticulozitate (cum am mai spus, nu cred sa fi facut ceva in viata lui la voia intimplarii)si prin dorinta sa de a-i fi recunoscute si apreciate meritele ca urmare a disidentei sale. Pe parcursul intilnirilor si discutiilor mele cu V. Paraschiv, dar fara a da prea mare importanta, mi-a mai atras atentia ceva ce as numi "un talent deosebit pentru provocari...". Marturisesc faptul ca am scris cele doua materiale referitoare la Vasile Paraschiv doar pe baza datelor despre acesta, pe care le detineam, precum si a amintirilor mele. Intre timp m-am documentat (pot spune ca am lecturat cam tot ce se poate gasi pe net in legatura cu acest personaj) si sint in masura sa spun ca nu am gresit in aprecierile mele si ii pot raspunde lui "bambilci"in urmatorul mod:
       "- Nu, Vasile Paraschiv nu s-a schimbat in anul 1968. Nu s-a schimbat nici dupa 22 decembrie 1989. Si nu s-a schimbat pina in ultima sa clipa... Vasile Paraschiv a dorit doar sa traiasca bine printr-o cariera in cadrul PCR si a ramas profund atasat ideilor comuniste pe tot parcursul vietii sale."
       ..............................................................
       Oameni bine pregatiti in studiul comportamentului uman afirma ca in copilaria unui individ doua lucruri pot merge prost si au influenta asupra psihicului viitorului adult:
       - se intimpla ceva ce nu trebuia sa se intimple;
       - nu se intimpla ceva ce trebuia sa se intimple.
       In cazul lui V. Paraschiv "s-a intimplat" sa aiba parte de o copilarie traita in saracie, cu munca grea timp de cinci ani la un patron care, la final, l-a "rasplatit" cu o "mama de bataie" cu lantul cheilor de la casa de bani...
       Satul de munca grea si cu dosul bine fragezit de bataia patronului, Vasile Paraschiv a devenit victima sigura a propagandistilor PCR din acea vreme.
       Dupa care, tinarului Vasile Paraschiv a inceput sa-i placa "munca de partid"...Atit de mult i-a placut munca de partid in slujba PCR incit si-a dorit o cariera politica si a ramas membru al acestuia timp de 20 de an, sacrificind de dragul atasamentului politic pina si viitorul familiei sale, renuntind  la iubita sa. De mentionat ca cei care s-au referit la acea perioada din biografia lui Paraschiv scot in evidenta anumite fapte doar din dorinta de a accentua o presupusa persecutie politica de care ar fi avut parte Paraschiv, in timp ce chiar acesta a recunoscut ca acele evenimente au fost "accidente, intimplari nefericite, ghinioane..." (Vezi materialul: "Vasile Paraschiv si rutele spre disidenta", redactat  de Dumitru Lacatusu sub egida Institutului ptr. investigarea crimelor comunismului si memoria exilului romanesc).
      Ce este surprinzator pentru cineva care era capabil sa-si aminteasca si cum erau imbracati cei care l-au prigonit (sub o forma sau alta) de-a lungul multor ani este ca atunci cind trebuia sa aminteasca despre cei 20 de ani de comunism din viata sa, Vasile Paraschiv "expedia" acea lunga perioada de timp in citeva fraze si, chiar si acelea, doar pentru a accentua o presupusa persecutie politica. Referitor la perioada 1947-1968, dintre cei care-l considera pe V. Paraschiv un "luptator anti-comunist", nimeni, dar absolut nimeni nu a investigat sub nici o forma activitatea acestuia in slujba PCR. Dar toti au acceptat ca si adevar istoric doar ceea ce a povestit Vasile Paraschiv.
      Astazi, din diverse motive, Paraschiv este considerat disident...
      Disident poate, dar nu anti-comunist.
      Disident pentru ca avea alte idei despre cum trebuia sa functioneze socialismul si comunismul in Romania dar nu anti-comunist pentru ca ideile sale vizau doar reformarea doctrinei comuniste si nu inlaturarea ei.
      Atit in perioada apartenentei la PCR cit si dupa aceea, V. Paraschiv critica greselile PCR si propunea solutii de remediere si imbunatatire a vietii sociale in Romania comunista si nu inlaturarea comunismului.
      Parerea mea este ca V. Paraschiv a fost "un neinteles" al vremii sale, dar care si-a "radicalizat" atitudinea abia dupa ce comunistii au trecut la masuri de forta impotriva lui.
      Despre momentul "retragerii" sale din PCR am comentat referindu-ma la realitatea nespusa niciodata de V. P.: refuzul colegilor sai de partid de la Combinatul Brazi de al alege in conducerea organizatiei PCR din care facea parte.
      Dupa aceea, V Paraschiv spunea ca a militat pentru infiintarea unui Sindicat Liber al Oamenilor Muncii din Romania (SLOMR) lasind, deseori, sa se inteleaga faptul ca ar fi fost primul care ar fi avut o astfel de idee, adevarul fiind ca Paraschiv doar a aderat la aceasta. Insa, luind drept adevar sustinerile lui Paraschiv cum ca a dorit infiintarea unui alt tip de sindicat decit cel oficial, aflat sub tutela PCR, este de neinteles ca dupa circa 20 de ani de proiecte pe aceasta tema, atunci cind in sfirsit a avut ocazia de a pune in practica "visul sau", pentru care a indurat atitea chinuri, respectiv dupa 06.01.1990, cind a fost mandatat de Cosiliul Judetean Prahova al Frontului Salvarii Nationale sa se ocupe cu reorganizarea miscarii sindicale Vasile Paraschiv a avut un esec usturator.
      Esec datorat in primul rind trecutului sau comunist, de care fostii sai colegi si-au reamintit.
      De altfel, la cinci ani de la revoluitie, citiva dintre fostii sai colegi de servici inca il intrebau public pe Vasile Paraschiv in ce anume a constat disidenta sa si asa-zisa lupta anti-comunista atita timp cit de-a lungul carierei sale Paraschiv a avut parte doar de "transferuri in interes de serviciu" si, desi persecutat de comunisti, avea sotia si fiica angajate impreuna la Posta din Ploiesti si locuiau intr-un apartament de patru camere acordat de comunisti in plin centrul Ploiesti-ului (vezi ziarul "Ploiestii" din 30 martie 1995).
      Vasile Paraschiv nu a raspuns niciodata acestor intrebari publice insa, in deplin acord cu modul sau de gindire si actiune, l-a trecut pe redactorul ziarului care le-a publicat pe lista celor numiti generic: "asasinii mei morali"...(vezi scrisoarea adresata lui Paul Goma la 26 iulie 2002).
      Doar pentru un articol critic si niste intrebari incomode...
      De fapt, acesta era Vasile Paraschiv: omul pe care nu trebuia sa-l atingi nici cu o floare, dar sa-l critici...
      De altfel, din scrisoarea amintita mai sus, putem afla foarte multe despre modul de gindire "democratica" a lui Vasile Paraschiv: pe linga faptul ca ziaristii nu ar trebui sa publice articole critice la adresa sa, Paraschiv neaga dreptul la libera exprimare si al altor persoane, doar pentru ca el ii banuia ca fiind printre tortionarii sai.
      Insa cel mai important lucru pe care l-am aflat din scrisoarea lui Vasile Paraschiv adresata lui Paul Goma, publicata de acesta din urma (am serioase rezerve ca Vasile Paraschiv a dorit publicarea acesteia)este crezul lui Paraschiv, ceea ce a dorit cu adevarat acesta sa faca, telul lui in viata...
      Iata ce "l-a minat in lupta" pe Vasile Paraschiv:
      "Acestia sint asasinii mei morali. Ei au distrus tot ce am avut mai scump si mai frumos in viata: ONOAREA; DEMNITATEA si CREDIBILITATEA - adica tot cu ceea ce puteam sa atrag oamenii de parte mea - facind din mine pe baza de minciuni si acte false o epava de care trebuie sa fuga ceilalti."
      In aceasta fraza, Vasile Paraschiv spune adevarul: asta a dorit toata viata lui - sa atraga oamenii de partea lui, sa fie un lider, sa-i fie recunoscute si apreciate ideile si eventualele merite. Si toate acestea pentru ca V. Paraschiv a dorit sa scape de saracie si de munca grea. Cine vrea sa se convinga poate studia in amanunt biografia lui Paraschiv: a inceput ca agitator-propagandist in UTC, s-a inregimentat si indoctrinat in sistemul comunist, a observat ca e mai usor sa traiesti de pa urma activismului politic decit la "munca de jos..."
      De altfel, toate locurile de munca pe care le-a avut V. Paraschiv erau din cele cu bani buni si munca putina...
      Dar Paraschiv a dorit mai mult: a vrut sa reformeze comunismul. A luat atitudine, a trimis petitii, propuneri la conducerea de partid...
      Insa asta doar dupa ce nu a fost ales in conducerea unei organizatii de partid.
      Niciodata V. Paraschiv nu a negat credinta sa in ideologia cu care a fost indoctrinat in tinerete.
      ............................................................
      Deci, d-le "bambilici", opinia mea este ca Vasile Paraschiv a fost doar un om ce a dorit sa traiasca bine, ceea ce nu era rau. Pentru el, rau au a inceput sa fie cind s-a facut ca nu intelege cum e cu democratia interna de partid, in partidul pe care l-a slujit cu devotament toata tineretea lui...
      Abia atunci a devenit disident.
      Iar ca disident lui Paraschiv nu i-a placut si nu a vorbit niciodata despre locurile de munca bune pe care comunistii i le-au pus tot timpul la dispozitie, atit lui cit si familiei sale sau  despre apartamentul spatios primit in centrul Ploiesti-ului, in plina perioada de persecutie comunista...
      Se spune ca Paraschiv a dat dovada de demnitate refuzind "STEAUA ROMANIEI" acordata de presedintele Romaniei. Eu nu cred asta. Eu cred ca putea refuza cu demnitate acea distinctie fara sa se prezinte la ceremonie, eventual aducind la cunostinta mass-mediei gestul sau. Insist sa cred, cunoscindu-l personal,  ca Vasile Paraschiv a dorit doar sa faca un gest spectaculos, cum se zice -  la o ora de maxima audienta - anulind prin aceasta demnitatea momentului...
      Cel putin de cind l-am cunoscut eu, Paraschiv asta a urmarit tot timpul: notorietatea, sa fie ales in orice functie, considerind ca i se cuvine.
      Imi amintesc momentul in care se completa Biroul executiv al CJ-FSN Prahova, in 06 ianuarie 1990. Se ajunsese la ultima persoana care sa fie membru al acestui Birou: Vasile Paraschiv a luat cuvintul si a inceput sa spuna povestea vietii lui, cu abuzuri si persecutii, cu acelasi lux de amanunte pe care l-am mai auzit de multe ori ulterior, pina cind cineva dintre membrii CJ-FSN l-a intrerupt intrebindu-l ce doreste de fapt: "Doresc sa fac parte din acest organism pentru a ma ocupa de organizarea sindicatelor", a spus Paraschiv. Toata lumea a fost de acord. Cei care nu au fost de acord s-au dovedit a fi cei care il cunoscusera, anterior lui dec. 1989, pe V. Paraschiv...
      De asemenea, la alcatuirea listelor de candidati ai FSN (ca formatiune politica) pentru alegerile din mai 1990, Vasile Paraschiv a venit si s-a autopropus pentru un loc de deputat...
      A dorit, la un moment dat, pina si functia de presedinte al Filialei Prahova a Fundatiei Revolutiei din Decembrie 1989, intr-o perioada de reorganizare a acesteia...
      Asta a fost caracteristica vietii lui Vasile Paraschiv: dorinta de a avea o functie cit mai inalta...
      Pentru asta a fost si chinuit de comunisti, a si beneficiat de avantaje materiale de care altii nu aveau parte.
      In viata sa, Paraschiv a avut parte si de bune si de rele.
      A fost, in mod sigur, un personaj controversat.
      Insa, definitoriu pentru caracterul lui Vasile Paraschiv a fost gestul de a cere sa i se recunoasca calitatea de "LUPTATOR REMARCAT prin FAPTE DEOSEBITE" in Revolutia din decembrie 1989, desi, in acea perioada,  nu a avut absolut nici o actiune prin care sa fie justificata acea cerere.
      A primit titlul, impreuna cu toate beneficiile aferente (inclusiv indemnizatia), fara nici o mustrare de constiinta...
      Asta apropò de cei care-l considera inca pe Vasile Paraschiv un "monument" de corectitudine, de moralitate si de demnitate...
      Pentru documentarea celor interesati, citeva "adrese":
     
      http://ro.wikipedia.org/wiki/Vasile_Paraschiv
      http://www.curteaveche.ro/blog/2011/02/07/un-erou-al-altui-timp/
      http://www.iiccr.ro/ro/presa/comunicate/comunicate_de_presa_2013/vasile_paraschiv_si_rutele_spre_disidenta/
      http://paulgoma.free.fr/paulgoma_pdf/pdf/FRP_PARASCHIV_LISTA.pdf
                 
      ................................................................
      Toate textele ce se pot citi accesind link-urile de mai sus sint laudative la adresa lui Vasile Paraschiv. Chiar si asa, cei care vor sa afle cine a fost cu adevarat Vasile Paraschiv, isi pot forma o opinie.
      Deci, pentru ca o opinie referitoare la o persoana sa fie cit mai corecta este indicat sa nu luam in considerare doar ceea ce acea persoana spune despre ea insasi intr-un anumit context...
      Iar atunci cind vorbim despre sinceritatea, moralitatea si demnitatea unui individ este bine sa cunoastem lucrurile.
      Stimate "bambilici" eu mi-am permis sa pun la indoiala sinceritatea lui Vasile Paraschiv pentru ca l-am cunoscut.
      Dumneata pe ce te bazezi atunci cind ii acorzi creditul d-tale?

       
Memorat

    "Domnule preşedinte, vă mulţumesc pentru înalta distincţie ce aţi hotărât să mi-o acordaţi astăzi, dar eu sunt obligat să refuz primirea ei de la un comunist, la fel ca toţi ceilalţi care ne-au condus ţara de la Revoluţie şi până azi, împotriva cărora eu am luptat din 1968 şi voi continua să lupt pe cale legală şi democratică până la ultima bătaie a inimii"...
     (Declaratie V. Paraschiv, 04 dec. 2008, Palatul Cotroceni)
     ...........................................................
     Nimeni dintre biografii sau laudatorii lui V. Paraschiv nu si-a pus si nu a pus o intrebare simpla:
     "- De ce timp de 20 de ani de disidenta si asa-zisa lupta anti-comunista nimeni - colegi de munca, prieteni sau cunoscuti - nu s-a alaturat lui Paraschiv in demersurile lui protestatare?"
     Nimeni, nici macar Vasile Paraschiv nu a pus si nu si-a pus public o astfel de intrebare. Si daca cineva ar fi pus aceasta intrebare, ce raspuns ar fi gasit?
     Un posibil raspuns, foarte pe placul ziditorilor la statuia disidentei lui V. Paraschiv, dar un raspuns simplist, ar fi:
     "Cum sa-l fi urmat cineva pe Paraschiv, doar era dictatura, oamenilor le era frica, aveau familii, bla, bla,bla..."
      Se vor gasi destui sa spuna: "Pleaca,d-le!, o lume intreaga spune ca V. Paraschiv a fost un erou si acum vii d-ta sa il denigrezi..."
      Eu insist sa spun ca Paraschiv a militat doar pentru reformarea sistemului comunist, si nu pentru inlaturarea acestuia, in interes propriu.
      Eu spun ca V. Paraschiv nu a avut, in protestul sau, acea continuitate a mesajului care sa-i dea credibiltate, ci a facut doar gesturi spectaculoase la intervale mari de timp, doar aderind la ideile altora, el neavind un concept propriu (Ideea infiintarii SLOMR a apartinut lui Gheorghe Brasoveanu, vezi, de asemenea, semnarea scrisorii lui Paul Goma, etc.).
      Ba mai mult, celor care cred ca V. P. a fost un luptator anti-comunist, pentru democratie si drepturile omului, le pun doua intrebari care, repet, nu au fost puse niciodata:
      1.- De ce, inainte de decembrie 1989, nimeni nu s-a alaturat demersurilor lui Paraschiv?
      2.- De ce, dupa 22 decembrie 1989, nimeni dintre cei care au reorganizat sindicatele prahovene nu a aderat la initiativa lui Vasile Paraschiv de infiintare a SLOMR?
      Ofer si raspunsurile mele la aceste doua intrebari:
      1. Cei in mijlocul carora a lucrat V. Paraschiv nu erau (chiar muncitori fiind) niste trogloditi abia veniti de la coarnele plugului...La unele din locurile de munca pe unde a trecut Paraschiv erau multi muncitori cu inalta calificare, oameni seriosi...Lucrind intr-un colectiv, zi-de-zi, ani la rind, un timp se poate sa pacalesti pe cite unul in privinta caracterului tau. Dar nu-i poti pacali pe toti, tot timpul...Mai devreme sau mai tirziu, din suma de amanunte care alcatuiesc viata de zi cu zi a unui om ies in relief adevaratele trasaturi de caracter, felul de a fi, scopul actiunilor tale...
      Anterior sedintei de alegeri din noiembrie 1968 de la Combinatul Brazi (in care V. Paraschiv a renuntat la carnetul de partid), colegii sai "il citisera" pe Paraschiv. Stiau ca acestuia "ii era draga munca precum magarului fuga"...Si ca dorea sa devina un activist de partid ca atitia altii, drept pentru care i-au refuzat candidatura.
      V. Paraschiv nu a explicat niciodata, pentru ca nu avea interes, de ce a renuntat la calitatea de membru PCR la o sedinta de alegeri. Putea sa ia acea decizie la oricare alta sedinta...
      Acest episod din viata lui Paraschiv l-a urmarit pe acesta toata tot timpul, pina la iesirea la pensie, fiind principalul motiv pentru lipsa de credibilitate a acestuia.
      Pe de alta parte, nimeni dintre cei care il considera pe Paraschiv un mare caracter, nu s-a aflat nici macar o saptamina, zi-de-zi, in preajma acestuia, pentru a-l cunoaste si altfel decit "la costum si la cravata" si cu Codul Penal si codul eticii si echitatii socialiste mereu la indemina...
      Ca si concluzie, pot spune ca V. Paraschiv, in perioada 1968-1989 era credibil in ochii occidentului (care avea propriile interese in relatia cu Romania socialista si cu conducatorii acesteia) si deloc credibil pentru cei in mijlocul carora muncea zi-de-zi si pentru drepturile sustinea Paraschiv ca s-a sacrificat.
      2. Dupa revolutie, la Ploiesti, lui Vasile Paraschiv i s-au creat toate conditiile posibile in momentul respectiv pentru a-si indeplinii "visul": organizarea SLOMR. La jumatatea lunii februarie 1990, l-am vizitat pe Paraschiv la biroul sau din Casa de cultura a Sindicatelor, si l-am intrebat cum merge organizarea noilor sindicate. Vasile Paraschiv mi-a raspuns cu ceea ce ulterior a devenit o gluma printre membrii Biroului Executiv al Consiliului Judetean Prahova al Frontului Salvarii Nationale: "-Domnul Pitca, ce prestanta sa am eu in fata sindicalistilor fara secretara la birou si fara masina de serviciu..."
      Dorind sa aflu despre ce se intimpla, am luat legatura cu cei care, la uzina "1 Mai" din Ploiesti, au infiintat primul sindicat liber din Romania de dupa 22 decembrie 1989: Adrian Moroianu, Narcis Teodorescu, Mihai Marinciu...
      Auzind depre cine este vorba, acestia "mi-au taiat-o scurt": "- Adriane, vezi-ti de treaba ta si lasa-ne pe noi sa ne organizam. Paraschiv ne tine doar in povesti despre disidenta lui, nu stie nimic despre organizare si doreste infiintarea SLOMR doar pentru ca el sa fie liderul acestuia. In plus, cei de la Brazi nu vor sa aiba de-a face cu un comunist reshapat..."
      Acestea sint raspunsurile mele, la cele doua intrebari de mai sus, in care explic de ce disidentului Vasile Paraschiv nu i s-a alaturat nimeni, atit inainte de revolutie cit si dupa aceasta.
      Daca sint pe-aicea altii care pot da alte raspunsuri, ii rog sa o faca.
      Multi pot spune ca eu urmaresc doar sa "mototolesc" imaginea unui mare roman, a unui erou, a unui "monument de cinste si demnitate", cum a fost deseori numit V. Paraschiv.
     Cu atit mai mult cu cit Paraschiv nu mai poate sa se apere...
     Insa cine ar putea "strica" imaginea lui Vasile Paraschiv mai rau decit a facut-o el insusi?
     Si nu oricum, ci intr-un moment deosebit din viata lui...
     Moment care, spun unii, poate fi considerat "cintecul de lebada" al disidentei sale...Momentul in care a impresionat o Romanie intreaga...
     Vasile Paraschiv refuza primirea celei mai inalte distinctii a Romaniei...
     Destui vor zice ca, vazind doar prima parte a discursului lui Vasile Paraschiv de la Palatul Cotroceni (discurs disponibil pe internet), acesta a dat lui Basescu si romanilor o magistrala lectie de demnitate, de cinste si moralitate...
     Poate nu intimplator, din majoritatea spoturilor video ce prezinta momentul respectiv, si care se pot vedea pe net, lipseste partea a doua a discursului lui Paraschiv. Insa, cei care vor avea rabdarea  de a cauta textul integral al discursului (si vor cauta si informatii in plus) vor avea o mare surpriza.
     Surpriza care, in opinia mea, pune "bomboana pe coliva demnitatii" lui Vasile Paraschiv.
     Iata textul integral al discursului:

         
     "Domnule preşedinte, vă mulţumesc pentru înalta distincţie ce aţi hotărât să mi-o acordaţi astăzi, dar eu sunt obligat să refuz primirea ei de la un comunist, la fel ca toţi ceilalţi care ne-au condus ţara de la Revoluţie şi până azi, împotriva cărora eu am luptat din 1968 şi voi continua să lupt pe cale legală şi democratică până la ultima bătaie a inimii".
      Eu nu sunt ca un câine, căruia dacă îi dai o felie de salam el nu mai latră, tace din gură şi te lasă să intri în curtea stăpânului şi să furi totul.         Eu nu vreau de la dumneavoastră, domnule preşedinte, decoraţii, bani, funcţii etc. Eu vreau dreptatea şi adevărul pentru întregul nostru popor, adică exact ceea ce aţi promis dumneavoastră poporului nostru în noiembrie 2004 şi care pe mine m-a atras ca un magnet, dar din nefericire nu v-aţi respectat promisiunea făcută, m-aţi minţit şi m-aţi indus în eroare şi pe mine şi întregul nostru popor cu promisiuni pe care nu vi le-aţi respectat niciodată",
     

     ...........................................................
     Cita demnitate...sa-i spui Presedintelui Romaniei, (comparind STEAUA ROMANIEI, in grad de cavaler, cu o felie de salam aruncata unui ciine) ca tu nu vrei decoratii, bani, functii...
     Ce moment inaltator de cinste si moralitate...
     Asa au spus foarte multi romani, care au un talent deosebit de a citi doar pe..."repede inainte", care nu vor sa vada mai departe de virful  propriului nas...
     ...........................................................
     Avea dreptate Vasile Paraschiv sa spuna ca el nu era un ciine...
     Devenise deja dulau veritabil...
     Si nu-i mai ajungea doar o felie de salam, voia tot ciolanul...
     ...........................................................
     Iata, pentru cei care nu stiu, care era adevarul istoric in acele momente:
     - La ora cind isi tinea "discursul" (pe care multi "bizoni mioritici" il considera o capodopera) Vasile Paraschiv stia ca Tribunalul Bucuresti admisese actiunea sa impotriva statului roman avind ca obiect acordarea de daune morale pentru chinurile suferite sub regimul comunist.
     - Valoarea daunelor acordate de instanta: 300.000 euro.
     - Valoarea daunelor  ceruta de Vasile Paraschiv la deschiderea actiunii: 30.000.000 euro (treizecimilioane).
     - La ora discursului de la Palatul Cotroceni, cind refuza cea mai inalta distinctie a romanilor, nemultumit de suma acordata, Paraschiv deja isi mandatase avocata sa inainteze apel mentinind pretentia initiala si declarind public ca isi merita fiecare cent...Apelul i-a fost respins...A facut si recurs...
     Din fericire pentru contribuabilul roman, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins dosarul si actiunea ca fiind tardive...
     "Monumentul de demnitate", pe numele lui Vasile Paraschiv, refuza STEAUA ROMANIEI, (pentru ca nu voia "decoratii, BANI, functii" - nu-i asa?) dar in acelasi timp se lupta cu statul roman prin salile de judecata pentru daune morale de 30.000.000 euro...
     Nici unul dintre tzutzarii care au scris elogios despre Paraschiv nu a comentat momentul...Iar cei care "l-au recomandat" pe "disidentul" Paraschiv pentru inalta decoratie (Vladimir Tismaneanu si Sorin Iliesiu), nici atit...
     Multi "bizoni mioritici" (sau, poate, aceiasi amintiti mai sus), fara sa gindeasca o clipa cine trebuia sa-i plateasca lui Paraschiv cele 30.000.000 de euro, vor spune:
     "- Lasa, d-le!, ca-i merita, ca a fost chinuit de comunisti..."
     Mergind pe logica acestui tip de gindire si considerind corecta si morala cererea de daune in valoare de 30.000.000 a lui Paraschiv, ar trebui sa ne intrebam cit ar fi trebuit sa plateasca "STATUL ROMAN"  celor morti in inchisorile comuniste, celor care au supravietuit Sighetului, Gherlei, Peripravei si altora...
     Celor "reeducati" la Pitesti...
     Timp in care Vasile Paraschiv punea umarul din greu la instalarea comunismului in Romania...
     Apropò: rog pe oricine, de pe portal sau de aiurea, priceput sau nu, pupator in curul de "disident" al lui Paraschiv sau nu, sa-mi arate scrierea, locul sau momentul in care Vasile Paraschiv se dezice de tineretea lui comunista, recunoscind si regretind ca a fost parte a unui sistem politic ticalos, bazat pe crima, pe schingiuire, pe "reeducare", si in care Paraschiv isi cere iertare celor care "au avut parte" de toate acestea...
     Nu veti gasi in scrierile lui (si despre) V. Paraschiv un astfel de moment.
     Dar veti gasi valoarea exacta in bani a chinurilor suferite...
     ..............................................................
     Poporul roman a acceptat multe, de-a lungul timpului.
     Printre altele, a acceptat un timp si comunismul (cu bune si cu rele); i-au trebuit poporului 45 de ani sa se trezeasca...
     Poporul roman a acceptat si revolutia din dec. 1989; au trecut aproape 24 de ani si poporul inca nu s-a trezit (desi i se cinta, in fiecare dimineata, "DESTEAPTATE ROMANE")...
     Poporul roman i-a acceptat un timp si pe revolutionari; fara revolutionari, Vasile Paraschiv nu primea titlul de revolutionar si nu ajungea in cartile de istorie...
     Si, poporul roman, va mai accepta multe, bune sau rele.
     Pentru ca poporul, in general, adora sa fie prostit ani la rind si isi doarme nesimtirea in fiecare zi...
     Iar din somnul lui, intotdeauna, se nasc monstri...
     ..........................................................
     Stia el, Petre Tutea, ce spunea cind s-a referit la anii lui de temnita...
     Iar Tutea nu a cerut "daune morale"...
     Pentru asta, sa fi fost Petre Tutea la fel de idiot ca si poporul la care se referea?
     Vom sti noi, romanii, sa facem diferenta intre un om si o cirpa comunista care si-a evaluat chinurile la valoarea a...30 de arginti?
     ..........................................................
     Ce ziceti, revolutionarilor?
     

     
   
Memorat

[size=12PENTRU CEI CARORA NU LE-A FOST AFECTATA CONSTIINTA, NU MAI FACETI APELURI DISPERATE CATRE ROMANI SA SE TREZEASCA, ESTE ABSOLUT EVIDENT CA APELURILE NOASTRE SUNT TARDIVE, NU NE MAI PUTEM IMPOTRIVI METODELOR, TEHNOLOGIILOR SI SISTEMELOR ELECTRONICE OPERATIVE PENTRU ALTERAREA CONSTIINTEI. ROMANII SUNT CU TOATA CERTITUDINEA UN POPOR DE ZOMBII.http://www.filmedocumentare.com/nu-te-uita-la-acest-film/pt][/size]
Memorat

Tara ardev si baba se duge cu gaina.

Tara nu arde,cand avem ocazia sa ne relaxam,e bine s-o facem.In schimb asa zisii impostori i-au "ars" pe adevaratii revolutionari.Premierul o tine pe a lui:nu da bani pana ce nu se face"curatenie".SS Socaciu taraganeaza"curatenia".Noi,Apostole,pe"curatenie"trebue sa insistam,altfel ne vor"frige"care cum vor si nu putem riposta caci au dreptate:este ilegal ca guvernul sa plateasca pe cei care au luat certificate fara respectarea legii.
       ...............................................
       Doi revolutionari (sper), doua puncte de vedere...
       O singura problema: indemnizatia...
       ...............................................
       Nimeni nu prea vrea sa bage de seama ca se revizuieste Constitutia Romaniei...Ca se revizuieste nu-i rau. Rau este ca, tocmai zilele astea, la Bucuresti a sosit celebra (si plina de asa-zise bune intentii) "Comisie de la Venetia", fara de care mult stimatii si iubitii nostri parlamentari nu misca un pai.Bine, stim cu totii ca, in general, parlamentarii romani nu misca un pai...
       Totusi, la revizuirea Constitutiei m-as astepta la oleca de elan, fie el si cu tenta revolutionara.
       Ca sintem vizitati de o comisie nu-i foarte rau. Foarte rau, pentru cei care se gindesc doar la indemnizatii de revolutionar, este ca sus-numita "Comisie de la Venetia" a venit special pentru a discuta despre articolul 1, alin. 1 din aceasta noua Constitutie a noastra.
       Pe doritorii de indemnizatii integrale (1,1+0,6+toate celelalte drepturi legale) nu ii intereseaza ce discuta "Comisia de la Venetia" cu alesii neamului...
       Este vreo diferenta intre revolutionarii doritori foarte de rente viagere si alesii poporului roman care discuta revizuirea Constitutiei?
       Desi mi-ar place sa fie, tare mi-e teama ca realitatea va fi crunta: amindoua categoriile de cetateni romani se vor gindi si vor face totul doar in interes personal.
       Revolutionarii romani vor indemnizatii spunind ca fara ele sint discriminati, marginalizati, denigrati, nerespectati si cu demnitatea calcata in picioare, dar uita ca ar trebui sa mai faca si altceva decit sa ceara. De fapt, nici sa ceara nu sint in stare...Un singur lucru il fac cu mindria nestirbita: stau in cur pe marginea santului si asteapta postasul, cu mina streasina la ochi, sa ghiceasca de la mare distanta procentul...
       Despre "alesii" nostri ce sa mai spui dupa juma' de an:
       - desi au toate conditiile sa faca ce au promis inainte de a fi "alesi", ei nu  misca nimic dar sint experti in...explicatii.
       Ei vor sti sa explice si vizita "Comisiei de la Venetia".
       Vor sti sa explice rostul acestei vizite...
       Politicienii romani pot si vor explica totul, ca de-aia "reprezinta" ei poporul...
       Iar poporul roman, se stie, este foarte ascultator rabdator si indurator. Asculta explicatiile (si ii rabda pe cei care i le prezinta) si indura totul sub motiv ca "n-a avut noroc in viata"...
       Asa ca, fara sa miste un pai, poporul (inclusiv revolutionarii si politicienii) va rabda si discutiile (si efectele acestora) asupra art. 1, (1), din actuala si viitoarea Constitutie:
       "ROMANIA ESTE STAT NATIONAL, SUVERAN SI INDEPENDENT, UNITAR SI INDIVIZIBIL".
       Destui, prin toata lumea, spun ca romanii nu sint o NATIUNE...
       De foarte multi ani, Romania nu mai este SUVERANA SI INDEPENDENTA...
       Cit de curind vom afla si cit de ne-UNITAR SI DIVIZIBIL este statul roman...
       Ca de asta veni "Comisia de la Venetia": sa ne spuna de ce nu e bine sa fim "stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil"...
       Ii pasa cuiva?
       Politicienii ne vor explica de ce nu...
       Revolutionarii nu vor explica nimic, ei vor doar sa semneze de primire...
       Chiar daca "primirea" este - de fapt - o predare...
       
       

       
       
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul

Tara ardev si baba se duge cu gaina.

Tara nu arde,cand avem ocazia sa ne relaxam,e bine s-o facem.In schimb asa zisii impostori i-au "ars" pe adevaratii revolutionari.Premierul o tine pe a lui:nu da bani pana ce nu se face"curatenie".SS Socaciu taraganeaza"curatenia".Noi,Apostole,pe"curatenie"trebue sa insistam,altfel ne vor"frige"care cum vor si nu putem riposta caci au dreptate:este ilegal ca guvernul sa plateasca pe cei care au luat certificate fara respectarea legii.
       ...............................................
       Doi revolutionari (sper), doua puncte de vedere...
       O singura problema: indemnizatia...
       ...............................................
       Nimeni nu prea vrea sa bage de seama ca se revizuieste Constitutia Romaniei...Ca se revizuieste nu-i rau. Rau este ca, tocmai zilele astea, la Bucuresti a sosit celebra (si plina de asa-zise bune intentii) "Comisie de la Venetia", fara de care mult stimatii si iubitii nostri parlamentari nu misca un pai.Bine, stim cu totii ca, in general, parlamentarii romani nu misca un pai...
       Totusi, la revizuirea Constitutiei m-as astepta la oleca de elan, fie el si cu tenta revolutionara.
       Ca sintem vizitati de o comisie nu-i foarte rau. Foarte rau, pentru cei care se gindesc doar la indemnizatii de revolutionar, este ca sus-numita "Comisie de la Venetia" a venit special pentru a discuta despre articolul 1, alin. 1 din aceasta noua Constitutie a noastra.
       Pe doritorii de indemnizatii integrale (1,1+0,6+toate celelalte drepturi legale) nu ii intereseaza ce discuta "Comisia de la Venetia" cu alesii neamului...
       Este vreo diferenta intre revolutionarii doritori foarte de rente viagere si alesii poporului roman care discuta revizuirea Constitutiei?
       Desi mi-ar place sa fie, tare mi-e teama ca realitatea va fi crunta: amindoua categoriile de cetateni romani se vor gindi si vor face totul doar in interes personal.
       Revolutionarii romani vor indemnizatii spunind ca fara ele sint discriminati, marginalizati, denigrati, nerespectati si cu demnitatea calcata in picioare, dar uita ca ar trebui sa mai faca si altceva decit sa ceara. De fapt, nici sa ceara nu sint in stare...Un singur lucru il fac cu mindria nestirbita: stau in cur pe marginea santului si asteapta postasul, cu mina streasina la ochi, sa ghiceasca de la mare distanta procentul...
       Despre "alesii" nostri ce sa mai spui dupa juma' de an:
       - desi au toate conditiile sa faca ce au promis inainte de a fi "alesi", ei nu  misca nimic dar sint experti in...explicatii.
       Ei vor sti sa explice si vizita "Comisiei de la Venetia".
       Vor sti sa explice rostul acestei vizite...
       Politicienii romani pot si vor explica totul, ca de-aia "reprezinta" ei poporul...
       Iar poporul roman, se stie, este foarte ascultator rabdator si indurator. Asculta explicatiile (si ii rabda pe cei care i le prezinta) si indura totul sub motiv ca "n-a avut noroc in viata"...
       Asa ca, fara sa miste un pai, poporul (inclusiv revolutionarii si politicienii) va rabda si discutiile (si efectele acestora) asupra art. 1, (1), din actuala si viitoarea Constitutie:
       "ROMANIA ESTE STAT NATIONAL, SUVERAN SI INDEPENDENT, UNITAR SI INDIVIZIBIL".
       Destui, prin toata lumea, spun ca romanii nu sint o NATIUNE...
       De foarte multi ani, Romania nu mai este SUVERANA SI INDEPENDENTA...
       Cit de curind vom afla si cit de ne-UNITAR SI DIVIZIBIL este statul roman...
       Ca de asta veni "Comisia de la Venetia": sa ne spuna de ce nu e bine sa fim "stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil"...
       Ii pasa cuiva?
       Politicienii ne vor explica de ce nu...
       Revolutionarii nu vor explica nimic, ei vor doar sa semneze de primire...
       Chiar daca "primirea" este - de fapt - o predare...
       
       

       
       
"macaronarule" Grin,cu burta goala e cam greu sa te razboiesti.Asta o stiu si guvernantii,de-aia ne tin asa in frau.Noi nu suntem instare sa ne luptam pentru dreptul nostru iar tu ai pretentii sa rasturnam noi lumea.Vom face si noi ce vom putea dar intai sa ne asiguram ca nimeni nu ne mai fura ce-i al nostru.
Ps.
Nu era nevoie sa ma citezi pe topicul facut de tine,special pentru a atrage atentia ca e un revolutionar(sper)tare si trebe sa stim lucrul asta.
Cheesy
Memorat

    "macaronarule" Grin,cu burta goala e cam greu sa te razboiesti.Asta o stiu si guvernantii,de-aia ne tin asa in frau.Noi nu suntem instare sa ne luptam pentru dreptul nostru iar tu ai pretentii sa rasturnam noi lumea.Vom face si noi ce vom putea dar intai sa ne asiguram ca nimeni nu ne mai fura ce-i al nostru.
Ps.
Nu era nevoie sa ma citezi pe topicul facut de tine,special pentru a atrage atentia ca e un revolutionar(sper)tare si trebe sa stim lucrul asta. Cheesy
     .........................................................
    Felicitari pentru replica ta, "buzdugane"...
     Textul contine tot atita inteligenta cit pseudonimul pe care ti l-ai ales.
     Pentru acest motiv, eu te cred cind spui ca vei face ce vei putea...doar ca vei face doar ce poate face un buzdugan...
     Uite, special pentru tine (dar nu numai), de ce cred eu ca nu meriti recunostinta natiei romane:
     http://www.youtube.com/watch?v=2m75FZl3q0E
     .........................................................
     D-ta "buzdugane", nu mai primesti indemnizatie (presupunind ca esti revolutionar) de un an si jumatate. Ceea ce vei auzi, accesind adresa de mai sus, a fost scris acum 21 (douazecisiunu) de ani. De vei avea rabdarea sa asculti pina la capat, poate iti vei da seama de ce ar trebui sa nu ceri nimic. Nici azi, nici miine...nici inca vreo 20 de ani. Si nu o lua in nume personal...
Memorat

Tara ardev si baba se duge cu gaina.

Tara nu arde,cand avem ocazia sa ne relaxam,e bine s-o facem.In schimb asa zisii impostori i-au "ars" pe adevaratii revolutionari.Premierul o tine pe a lui:nu da bani pana ce nu se face"curatenie".SS Socaciu taraganeaza"curatenia".Noi,Apostole,pe"curatenie"trebue sa insistam,altfel ne vor"frige"care cum vor si nu putem riposta caci au dreptate:este ilegal ca guvernul sa plateasca pe cei care au luat certificate fara respectarea legii.
       ...............................................
       Doi revolutionari (sper), doua puncte de vedere...
       O singura problema: indemnizatia...
       ...............................................
       Nimeni nu prea vrea sa bage de seama ca se revizuieste Constitutia Romaniei...Ca se revizuieste nu-i rau. Rau este ca, tocmai zilele astea, la Bucuresti a sosit celebra (si plina de asa-zise bune intentii) "Comisie de la Venetia", fara de care mult stimatii si iubitii nostri parlamentari nu misca un pai.Bine, stim cu totii ca, in general, parlamentarii romani nu misca un pai...
       Totusi, la revizuirea Constitutiei m-as astepta la oleca de elan, fie el si cu tenta revolutionara.
       Ca sintem vizitati de o comisie nu-i foarte rau. Foarte rau, pentru cei care se gindesc doar la indemnizatii de revolutionar, este ca sus-numita "Comisie de la Venetia" a venit special pentru a discuta despre articolul 1, alin. 1 din aceasta noua Constitutie a noastra.
       Pe doritorii de indemnizatii integrale (1,1+0,6+toate celelalte drepturi legale) nu ii intereseaza ce discuta "Comisia de la Venetia" cu alesii neamului...
       Este vreo diferenta intre revolutionarii doritori foarte de rente viagere si alesii poporului roman care discuta revizuirea Constitutiei?
       Desi mi-ar place sa fie, tare mi-e teama ca realitatea va fi crunta: amindoua categoriile de cetateni romani se vor gindi si vor face totul doar in interes personal.
       Revolutionarii romani vor indemnizatii spunind ca fara ele sint discriminati, marginalizati, denigrati, nerespectati si cu demnitatea calcata in picioare, dar uita ca ar trebui sa mai faca si altceva decit sa ceara. De fapt, nici sa ceara nu sint in stare...Un singur lucru il fac cu mindria nestirbita: stau in cur pe marginea santului si asteapta postasul, cu mina streasina la ochi, sa ghiceasca de la mare distanta procentul...
       Despre "alesii" nostri ce sa mai spui dupa juma' de an:
       - desi au toate conditiile sa faca ce au promis inainte de a fi "alesi", ei nu  misca nimic dar sint experti in...explicatii.
       Ei vor sti sa explice si vizita "Comisiei de la Venetia".
       Vor sti sa explice rostul acestei vizite...
       Politicienii romani pot si vor explica totul, ca de-aia "reprezinta" ei poporul...
       Iar poporul roman, se stie, este foarte ascultator rabdator si indurator. Asculta explicatiile (si ii rabda pe cei care i le prezinta) si indura totul sub motiv ca "n-a avut noroc in viata"...
       Asa ca, fara sa miste un pai, poporul (inclusiv revolutionarii si politicienii) va rabda si discutiile (si efectele acestora) asupra art. 1, (1), din actuala si viitoarea Constitutie:
       "ROMANIA ESTE STAT NATIONAL, SUVERAN SI INDEPENDENT, UNITAR SI INDIVIZIBIL".
       Destui, prin toata lumea, spun ca romanii nu sint o NATIUNE...
       De foarte multi ani, Romania nu mai este SUVERANA SI INDEPENDENTA...
       Cit de curind vom afla si cit de ne-UNITAR SI DIVIZIBIL este statul roman...
       Ca de asta veni "Comisia de la Venetia": sa ne spuna de ce nu e bine sa fim "stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil"...
       Ii pasa cuiva?
       Politicienii ne vor explica de ce nu...
       Revolutionarii nu vor explica nimic, ei vor doar sa semneze de primire...
       Chiar daca "primirea" este - de fapt - o predare...
       
       

       
       
"macaronarule" Grin,cu burta goala e cam greu sa te razboiesti.Asta o stiu si guvernantii,de-aia ne tin asa in frau.Noi nu suntem instare sa ne luptam pentru dreptul nostru iar tu ai pretentii sa rasturnam noi lumea.Vom face si noi ce vom putea dar intai sa ne asiguram ca nimeni nu ne mai fura ce-i al nostru.
Ps.
Nu era nevoie sa ma citezi pe topicul facut de tine,special pentru a atrage atentia ca e un revolutionar(sper)tare si trebe sa stim lucrul asta.
Cheesy
Nu te supara "buzdugane", dar cei care ne  fura ce-i al nostru, sunt tocmai cei care vin sa-i prosteasca pe guvernantii nostri, zapacindu-i de putinul creier pe care il mai au in cap, astfel in cat potrivit intereselor lor, Romania sa poata fi divizata si faramitata cat mai usor. Citeste aici:
REVIZUIREA CONSTITUTIEI 2013 - https://www.facebook.com/iliescu.dan.3/media_set?set=a.4394826043568.1073741847.1675961433&type=3 

STOP REGIONALIZARII ROMANIEI ! - https://www.facebook.com/iliescu.dan.3/media_set?set=a.4372856254337.1073741845.1675961433&type=3
ADEVARATA FATA A UNIUNII EUROPENE - AL IV- LEA REICH - https://www.facebook.com/iliescu.dan.3/media_set?set=a.4377979422413.1073741846.1675961433&type=3
[/color][/size][/b]
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul

    "macaronarule" Grin,cu burta goala e cam greu sa te razboiesti.Asta o stiu si guvernantii,de-aia ne tin asa in frau.Noi nu suntem instare sa ne luptam pentru dreptul nostru iar tu ai pretentii sa rasturnam noi lumea.Vom face si noi ce vom putea dar intai sa ne asiguram ca nimeni nu ne mai fura ce-i al nostru.
Ps.
Nu era nevoie sa ma citezi pe topicul facut de tine,special pentru a atrage atentia ca e un revolutionar(sper)tare si trebe sa stim lucrul asta. Cheesy
     .........................................................
    Felicitari pentru replica ta, "buzdugane"...
     Textul contine tot atita inteligenta cit pseudonimul pe care ti l-ai ales.
     Pentru acest motiv, eu te cred cind spui ca vei face ce vei putea...doar ca vei face doar ce poate face un buzdugan...
     Uite, special pentru tine (dar nu numai), de ce cred eu ca nu meriti recunostinta natiei romane:
     http://www.youtube.com/watch?v=2m75FZl3q0E
     .........................................................
     D-ta "buzdugane", nu mai primesti indemnizatie (presupunind ca esti revolutionar) de un an si jumatate. Ceea ce vei auzi, accesind adresa de mai sus, a fost scris acum 21 (douazecisiunu) de ani. De vei avea rabdarea sa asculti pina la capat, poate iti vei da seama de ce ar trebui sa nu ceri nimic. Nici azi, nici miine...nici inca vreo 20 de ani. Si nu o lua in nume personal...

------------
OK.Eu sunt mai"buzdugan"dar d-ta PITCA(zis si ROAITA DE PLOIESTI)cu ce te-ai remarcat pana in prezent?.Nu vorbim de trecut ca se stie trecutul:pcr si ai rupt manerul sirenei la revolutie(oare?)iar cu asta te lauzi mereu pe topicul facut de d-ta special ca sa tragi si aici un semnal de alarma ca d-ta PITCA esti revolutionarul care ai tras sirena mai tare ca VASILE ROAITA.Unii ploiesteni zic ca nu prea ai tras de manerul sirenei.OK.Eu nu-i cred pe ei si te cred pe d-ta ca ti-e cam frica de verificari la dosarelul de revolutionar. Stiu asta ca ma ma indemnai cu ceva timp in urma printr-un mesaj privat"impachetat in amblaj frumos",dar esentialul era sa ma lamuresti ca nu prea sunt bine venite indemnurile mele repetate la reverificari.ADICA SA NU MAI CER VERIFICARI la dosarle de revolutionar(de ce ti-e frica de verificari?)
----------------

Iata mesajul tau:

ADRIAN PITCA
Full Member

 Conectat
Mesaje: 222

 
CITAT Răspuns: Mesaj de la ADRIAN PITCA-muncitorul care a declansat Revolutia in Prahova
« Răspunde #527 : Ianuarie 14, 2013, 00:24:54 »
      Pentru "buzdugan",
      Spui: "Asa ca toti (revolutionarii-nota mea) cei adevarati ar trebui sa ceara reverificari".
      Paradoxal poate pentru tine, desi as avea si eu ceva de zis contra revilor falsi, vin si spun ca nu noi ar trebui sa cerem vreo verificare. Sa ma explic:
      - din diverse motive, Parlamentul Romaniei a adoptat niste legi ( 42/1990 si 341/2004) prin care  unor cetateni li se acordau niste titluri si niste drepturi;
      - legile au fost promulgate de presedintele Romaniei;
      - Guvernul Romaniei a pus (mai mult sau mai putin) in practica acele legi;
      - niste cetateni, in baza legilor au cerut si au obtinut niste titluri si niste drepturi;
      - cetateanul a cerut iar statul roman, prin reprezentantii sai legali, a acordat;
      - responsabilitatea acordarii titlurilor, ca si eventuala retragere a acestora si recuperarea drepturilor incasate sau insusite necuvenit, revine celui care le-a acordat, respectiv statului roman, care are caile si mijloacele pentru a face orice verificare doreste.
      Dar in cazul nostru, statul roman nu doreste sa faca nimic pentru a "curata" subiectul "Titluri de revolutionar" de orice suspiciune, devenind astfel complice la o eventuala infractiune.
      Ca sint multi revolutionari falsi-este o realitate. Intrebarea care ramine este: de ce nu face nimic statul roman pentru dovedirea acestore?
      Raspunsul la aceasta intrebare ar trebui sa ne preocupe si nu sa cerem verificari si rasverificari.
      Pentru ca, paradoxal, dupa orice noua verificare, numarul titlurilor de revolutionar puse in circulatie nu a scazut. Ba din contra...
Raportează acest text unui moderator     82.60.174.56
Memorat

     "OK.Eu sunt mai"buzdugan"dar d-ta PITCA(zis si ROAITA DE PLOIESTI)cu ce te-ai remarcat pana in prezent?.Nu vorbim de trecut ca se stie trecutul:pcr si ai rupt manerul sirenei la revolutie(oare?)iar cu asta te lauzi mereu pe topicul facut de d-ta special ca sa tragi si aici un semnal de alarma ca d-ta PITCA esti revolutionarul care ai tras sirena mai tare ca VASILE ROAITA.Unii ploiesteni zic ca nu prea ai tras de manerul sirenei.OK.Eu nu-i cred pe ei si te cred pe d-ta ca ti-e cam frica de verificari la dosarelul de revolutionar. Stiu asta ca ma ma indemnai cu ceva timp in urma printr-un mesaj privat"impachetat in amblaj frumos",dar esentialul era sa ma lamuresti ca nu prea sunt bine venite indemnurile mele repetate la reverificari.ADICA SA NU MAI CER VERIFICARI la dosarle de revolutionar(de ce ti-e frica de verificari?)"
     ...................................................
     Nu incerca sa ma convingi ca esti..."mai buzdugan". Este inutil, pentru ca se vede de departe...
     Sa te intreb de unde ai tras d-ta concluzia ca mi-ar fi frica de verificari? Tot inutil...
     Daca din ianuarie si pina azi nu ai inteles ce am scris eu in postarea citata de d-ta - rezulta doua concluzii: ai nevoie urgenta de un translator pentru a-ti traduce din romana in romana sau esti un "buzdugan" epuizat de prea multa folosinta...
     Dar, uite!, ca sa-mi arati ce "buzdugan" tare esti d-ta - si pentru ca-ti sint foarte dragi verificarile - nu ai vrea sa faci d-ta o cerere catre: SSPR, CPRD, Guvern, Presedentia Romaniei, prin care sa ceri, cu subiect si predicat, verificarea dosarului meu de revolutionar sau a oricarui dosar doresti d-ta?
     Datele de identificare ale revolutionarului Adrian Constantin PITCA le gasesti pe acest portal.
     Poate asa voi putea afla si eu cu cine stau de vorba: cu un martafoi sau cu un "buzdugan"...
     Sau, si mai tare, nu vrei d-ta sa ma uimesti postindu-ti aici documentele din dosarul de revolutionar?!?!
     Altfel, sa-ti spun ca sint satul de clàntzài? Nu o sa-ti zic, ca mi-e teama ca te superi...
     Desi am unele dubii, se prea poate ca si un "buzdugan" sa aiba sensibilitatea lui...
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul

     "OK.Eu sunt mai"buzdugan"dar d-ta PITCA(zis si ROAITA DE PLOIESTI)cu ce te-ai remarcat pana in prezent?.Nu vorbim de trecut ca se stie trecutul:pcr si ai rupt manerul sirenei la revolutie(oare?)iar cu asta te lauzi mereu pe topicul facut de d-ta special ca sa tragi si aici un semnal de alarma ca d-ta PITCA esti revolutionarul care ai tras sirena mai tare ca VASILE ROAITA.Unii ploiesteni zic ca nu prea ai tras de manerul sirenei.OK.Eu nu-i cred pe ei si te cred pe d-ta ca ti-e cam frica de verificari la dosarelul de revolutionar. Stiu asta ca ma ma indemnai cu ceva timp in urma printr-un mesaj privat"impachetat in amblaj frumos",dar esentialul era sa ma lamuresti ca nu prea sunt bine venite indemnurile mele repetate la reverificari.ADICA SA NU MAI CER VERIFICARI la dosarle de revolutionar(de ce ti-e frica de verificari?)"
     ...................................................
     Nu incerca sa ma convingi ca esti..."mai buzdugan". Este inutil, pentru ca se vede de departe...
     Sa te intreb de unde ai tras d-ta concluzia ca mi-ar fi frica de verificari? Tot inutil...
     Daca din ianuarie si pina azi nu ai inteles ce am scris eu in postarea citata de d-ta - rezulta doua concluzii: ai nevoie urgenta de un translator pentru a-ti traduce din romana in romana sau esti un "buzdugan" epuizat de prea multa folosinta...
     Dar, uite!, ca sa-mi arati ce "buzdugan" tare esti d-ta - si pentru ca-ti sint foarte dragi verificarile - nu ai vrea sa faci d-ta o cerere catre: SSPR, CPRD, Guvern, Presedentia Romaniei, prin care sa ceri, cu subiect si predicat, verificarea dosarului meu de revolutionar sau a oricarui dosar doresti d-ta?
     Datele de identificare ale revolutionarului Adrian Constantin PITCA le gasesti pe acest portal.
     Poate asa voi putea afla si eu cu cine stau de vorba: cu un martafoi sau cu un "buzdugan"...
     Sau, si mai tare, nu vrei d-ta sa ma uimesti postindu-ti aici documentele din dosarul de revolutionar?!?!
     Altfel, sa-ti spun ca sint satul de clàntzài? Nu o sa-ti zic, ca mi-e teama ca te superi...
     Desi am unele dubii, se prea poate ca si un "buzdugan" sa aiba sensibilitatea lui...

Eu nu am fabricat revolutionari,asa ca nu eu sunt cel care trebue sa faca verificari si sa-i scoata din lege pe cei care nu corespund legii.Eu strig mereu ca autoritatile sunt OBLIGATE sa faca"curatenie".Fara"curatenie"vor suferii revolutionarii adevarati si nu e corect.Nu am de ce sa cer verificarea cuiva anume(nici a dumitale).Premierul PONTA,SS SOCACIU si multi altii zic ca sunt peste 10000 de revolutionari care au luat certificate fara sa se incadreze in lege.Tot ei trebuie sa-i depisteze si sa aplice legea.Daca nu o fac ei,poate se va sesiza procuratura si-i va obliga sa faca ce trebuie facut.
Daca esti in regula,stai linistit,dar nu ma mai indemna sa nu mai cer sa se aplice legea.Cerand sa se faca reverificari,am cerut doar sa se aplice legea.
Memorat

     "OK.Eu sunt mai"buzdugan"dar d-ta PITCA(zis si ROAITA DE PLOIESTI)cu ce te-ai remarcat pana in prezent?.Nu vorbim de trecut ca se stie trecutul:pcr si ai rupt manerul sirenei la revolutie(oare?)iar cu asta te lauzi mereu pe topicul facut de d-ta special ca sa tragi si aici un semnal de alarma ca d-ta PITCA esti revolutionarul care ai tras sirena mai tare ca VASILE ROAITA.Unii ploiesteni zic ca nu prea ai tras de manerul sirenei.OK.Eu nu-i cred pe ei si te cred pe d-ta ca ti-e cam frica de verificari la dosarelul de revolutionar. Stiu asta ca ma ma indemnai cu ceva timp in urma printr-un mesaj privat"impachetat in amblaj frumos",dar esentialul era sa ma lamuresti ca nu prea sunt bine venite indemnurile mele repetate la reverificari.ADICA SA NU MAI CER VERIFICARI la dosarle de revolutionar(de ce ti-e frica de verificari?)"
     ...................................................
     Nu incerca sa ma convingi ca esti..."mai buzdugan". Este inutil, pentru ca se vede de departe...
     Sa te intreb de unde ai tras d-ta concluzia ca mi-ar fi frica de verificari? Tot inutil...
     Daca din ianuarie si pina azi nu ai inteles ce am scris eu in postarea citata de d-ta - rezulta doua concluzii: ai nevoie urgenta de un translator pentru a-ti traduce din romana in romana sau esti un "buzdugan" epuizat de prea multa folosinta...
     Dar, uite!, ca sa-mi arati ce "buzdugan" tare esti d-ta - si pentru ca-ti sint foarte dragi verificarile - nu ai vrea sa faci d-ta o cerere catre: SSPR, CPRD, Guvern, Presedentia Romaniei, prin care sa ceri, cu subiect si predicat, verificarea dosarului meu de revolutionar sau a oricarui dosar doresti d-ta?
     Datele de identificare ale revolutionarului Adrian Constantin PITCA le gasesti pe acest portal.
     Poate asa voi putea afla si eu cu cine stau de vorba: cu un martafoi sau cu un "buzdugan"...
     Sau, si mai tare, nu vrei d-ta sa ma uimesti postindu-ti aici documentele din dosarul de revolutionar?!?!
     Altfel, sa-ti spun ca sint satul de clàntzài? Nu o sa-ti zic, ca mi-e teama ca te superi...
     Desi am unele dubii, se prea poate ca si un "buzdugan" sa aiba sensibilitatea lui...

Eu nu am fabricat revolutionari,asa ca nu eu sunt cel care trebue sa faca verificari si sa-i scoata din lege pe cei care nu corespund legii.Eu strig mereu ca autoritatile sunt OBLIGATE sa faca"curatenie".Fara"curatenie"vor suferii revolutionarii adevarati si nu e corect.Nu am de ce sa cer verificarea cuiva anume(nici a dumitale).Premierul PONTA,SS SOCACIU si multi altii zic ca sunt peste 10000 de revolutionari care au luat certificate fara sa se incadreze in lege.Tot ei trebuie sa-i depisteze si sa aplice legea.Daca nu o fac ei,poate se va sesiza procuratura si-i va obliga sa faca ce trebuie facut.
Daca esti in regula,stai linistit,dar nu ma mai indemna sa nu mai cer sa se aplice legea.Cerand sa se faca reverificari,am cerut doar sa se aplice legea.

          MARE GRESEALA.....AI VAZUT PE CINEVA LA MITINGURILE "REPREZENTANTILOR" SUSTINUTE LA GREU DE "LUPTATORII" DE PE PORTAL CERAND CEEA CE CERI TU???NU....MAI UN PIC SI CERE SI GIRAFA INDEMNIZATIE,CA DACA TOT SE DA LA TOATA LUMEA.....PLUS CA EA STA ACOLO PERMANENT....
Memorat

     Gata! M-ai convins "buzdugane"...Nu ai nevoie de translator care sa-ti traduca din limba romana in limba priceputa de un..."buzdugan". Si, pentru asta, nu mi-e rusine sa te felicit inca o data: "Recunosc, esti mai tare ca un buzdugan, si sa stii ca este mare lucru..."
     Azi, pentru ca este o zi cu soare, simt-asa!- un indemn launtric sa-ti transmit un mesaj de respect, pentru ca meriti fiecare litera din acest cuvint. As putea chiar sa te admir...
     Ca nu oricine este capabil sa bata la usi deschise si nici sa bata la usa atunci cind iese dintr-o incapere.
     Desi nu sint sigur-sigur, eu cred ca d-ta bati la usa cind iesi pentru ca nu-ti plac incaperile; d-ta ai nevoie de spatii largi, sa te desfasori, sa te lansezi, sa lovesti cu precizie si cit se poate de puternic...
     Totusi, risc o intrebare: "- Nu te doare, bre?"
     Ca, gindesc eu, chiar si un buzdugan se poate resimti de la atita "batut apa-n piua..."
     Zi-le, bre!, la aia de-ti instalara soft-ul sa-ti mai dea un "refresh", sa mai umble la setari, la temporizator...
     Si evita, pe cit posibil, plimbarile lungi, la orele prinzului, prin locurile neumbrite si fara palariuta regulamentara...
     ...............................................
     Spuneam, "buzdugane" ca nu ai nevoie de translator. Chiar daca esti (cum singur spui) "mai buzdugan", contrar oricarei logici-pricepi. Problema d-tale nu este "priceputul" ci momentul cind se intimpla fenomenul.In opinia mea, d-ta pricepi (uneori, destul de bine) dar cam cu sase luni intirziere...
     Pentru ca am nitel timp liber, o sa-ti explic despre ce este vorba postind doua texte: unul in culoarea albastra si unul in culoarea rosie. Un text este scris de mine in luna ianuarie 2013, celalalt iti apartine si l-ai scris azi. Pentru ca remarc la d-ta o oarecare sensibilitate la culoarea rosie (vezi trecutul meu ca si membru PCR si "sirena" de la Ploiesti), o sa postez textul d-tale in culoarea albastra. Deci:
     "Eu nu am fabricat revolutionari,asa ca nu eu sunt cel care trebue sa faca verificari si sa-i scoata din lege pe cei care nu corespund legii.Eu strig mereu ca autoritatile sunt OBLIGATE sa faca"curatenie".Fara"curatenie"vor suferii revolutionarii adevarati si nu e corect.Nu am de ce sa cer verificarea cuiva anume(nici a dumitale).Premierul PONTA,SS SOCACIU si multi altii zic ca sunt peste 10000 de revolutionari care au luat certificate fara sa se incadreze in lege.DTot ei trebuie sa-i depisteze si sa aplice legea.Daca nu o fac ei,poate se va sesiza procuratura si-i va obliga sa faca ce trebuie facut.
Daca esti in regula,stai linistit,dar nu ma mai indemna sa nu mai cer sa se aplice legea.Cerand sa se faca reverificari,am cerut doar sa se aplice legea.

    ADRIAN PITCA
Full Member

 Conectat
Mesaje: 222
 
CITAT Răspuns: Mesaj de la ADRIAN PITCA-muncitorul care a declansat Revolutia in Prahova
« Răspunde #527 : Ianuarie 14, 2013, 00:24:54 »
      Pentru "buzdugan",
      Spui: "Asa ca toti (revolutionarii-nota mea) cei adevarati ar trebui sa ceara reverificari".
      Paradoxal poate pentru tine, desi as avea si eu ceva de zis contra revilor falsi, vin si spun ca nu noi ar trebui sa cerem vreo verificare. Sa ma explic:
      - din diverse motive, Parlamentul Romaniei a adoptat niste legi ( 42/1990 si 341/2004) prin care  unor cetateni li se acordau niste titluri si niste drepturi;
      - legile au fost promulgate de presedintele Romaniei;
      - Guvernul Romaniei a pus (mai mult sau mai putin) in practica acele legi;
      - niste cetateni, in baza legilor au cerut si au obtinut niste titluri si niste drepturi;
      - cetateanul a cerut iar statul roman, prin reprezentantii sai legali, a acordat;
      - responsabilitatea acordarii titlurilor, ca si eventuala retragere a acestora si recuperarea drepturilor incasate sau insusite necuvenit, revine celui care le-a acordat, respectiv statului roman, care are caile si mijloacele pentru a face orice verificare doreste.
      Dar in cazul nostru, statul roman nu doreste sa faca nimic pentru a "curata" subiectul "Titluri de revolutionar" de orice suspiciune, devenind astfel complice la o eventuala infractiune.
      Ca sint multi revolutionari falsi-este o realitate. Intrebarea care ramine este: de ce nu face nimic statul roman pentru dovedirea acestore?
      Raspunsul la aceasta intrebare ar trebui sa ne preocupe si nu sa cerem verificari si rasverificari.
      Pentru ca, paradoxal, dupa orice noua verificare, numarul titlurilor de revolutionar puse in circulatie nu a scazut. Ba din contra..

      .......................................................
      Special (si numai pentru d-ta) am subliniat propozitiile de maxim interes. Chiar si un "buzdugan" ca si d-ta poate pricepe un lucru simplu: azi, dumneata ai plagiat ceea ce am scris eu cu sase luni in urma. Nici nu-i de mirare, pentru ca nu poti cere unuia "mai buzdugan" sa aiba idei proprii...
      Da', ca sa ai si o mica satisfactie, te plagiez si eu nitel:
      "Daca esti in regula,stai linistit", eu nu o sa cer nici o verificare a d-tale: ca "buzdugan" esti nu doar "in regula", esti PERFECT.
     

      Altfel, mai nea "buzdugane", se observa cu ochiul liber ca atunci cind cineva iti cere sa-ti asumi responsabilitatea a ceea ce maninci - "o dai cotita..."
      Iar asta se intimpla pentru ca d-ta nu maninci cu responsabilitate, maninci cu polonicul...
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul

A.PITCA,nu-mi mai trimite mesaje in privat caci nu ma intereseaza persoana ta absolut deloc.Vad ca te straduiesti sa imprimi in memoria colectiva ca esti cel mai cel....de pe planeta.Pentru mine nu prezinti interes.Daca ai o parere atit de buna despre tine si asta te satisface da-i inainte.Dar colegii tai ploiesteni zic altceva:

http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=455.265;wap2

http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?action=printpage;topic=455.0

Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul

Nu divaga, n-o da-n diverse. Ai buzduganit-o!
Vb ceea: You`re fucked now!

Memorat

    Ptr. "buzdugan",
    Nu iti trimit mesaje "in privat", iti trimit postarile mele in care fac referire la d-ta, pentru ca asa cred ca este corect: sa stii cind cineva face referire la d-ta.
    Observ ca persoana mea te intereseaza chiar f. mult (vezi sa nu visezi urit).
    Nu incerc sa imprim nimic in nici o memorie, fie ea si cea colectiva. Daca acest fenomen se intimpla, este responsabilitatea fiecaruia dintre cei care citesc postarile mele.
    Desi nu cred sa aiba vreun efect asupra gindurilor d-tale, tin totusi sa reamintesc aici (eventual si pentru cei care nu stiu, sau au uitat) ca acei asa-zisi "colegi" ai mei ploiesteni de care pomenesti si d-ta, pe numele lor DANIEL PERJU si ULESTEANU FLORENTIN, conduc - sau, au condus - cele mai de succes fabrici de revolutionari prahoveni. Vrei, "buzdugane", sa stii parerea mea despre cei care "pun botu'" la rahatul livrat, in timp, de cei doi (eventual si de catre unul sau doi acoliti)?
    Nu te surprinde deloc, "buzdugane", ca astfel de "revolutionari" sar ca arsi cind ii iei la intrebari?
    Nu crezi, "buzdugane", ca ar fi mai indicat sa te documentezi inainte de a "servi pe nemestecate" mizeriile altora?
    Te rog sa  raspunzi la aceste trei intrebari doar daca esti capabil sa scrii si altceva decit aiureli.
    Adica, sa-mi demonstrezi ca "buzduganul" poate avea si inteligenta...
    Altfel, vorba lui "bambilici"...
Memorat
Pagini: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 129
Schimbă forumul: