Main Content:

Pagini: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 129

Mesaj de la ADRIAN PITCA-muncitorul care a declansat Revolutia in Prahova

 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

Sefu`, e treaba ta cum te descurci cu "prostii tai", sau "de acolo", dar tare ma tem ca pielea ta o sa fie cea pusa-n gard. Eu nu i-am jignit, mi-am exprimat doar opinia ca nu prea sunt incadrabili in pretentiile legii. Una e sa nu prea ai ce nume de luptatori cu merite deosebite, raniti, urmasi si retinuti sa scrii pe garduri si cu totul alta sa pretinzi ca ar fi, dar numai nume de prosti...
Memorat

     ATENTIE LA CINE VA REPREZINTA
     (titlul si cuvintele ce "deschid" interventia de aseara a d-lui RAYMOND LUCA)
     ......................................
     Multi oameni, in Romania, stiu cine a fost si este d-l Raymond Luca.
     Revolutionarii, cu atit mai mult.
     Lecturind comentariile domniei sale, facute aseara pe acest portal, am ramas cu senzatia ca, dintre toti cei care stiu cine a fost Raymond Luca, tocmai acesta a uitat cine a fost, ce a facut, pentru cine a facut si, mai ales, pentru ce.
     Azi, d-l Raymond Luca, neputind dormi linistit de grija revolutionarilor, le atrage acestora atentia asupra multor realitati in ceea ce ii priveste.
     REALITATI si nu ILUZII.
     Este o realitate adevarul tuturor concluziilor pe care d-l Raymond Luca, azi, le trage in privinta revolutionarilor romani. Nu reiau aceste concluzii.
     ...................
     Revolutionarii sint o categorie sociala, care au un minister al lor si o comisie comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, ceea ce ar trebui sa arate importanta lor in viata sociala a Romaniei
     Aceasta stare de lucruri este o realitate.
     Insa doar revolutionarii se iluzioneaza ca ei reprezinta ceva in societate, care ii percepe doar ca pe niste profitori - ceea ce reprezinta o alta realitate.
     Aceasta din urma realitate poate genera intrebarea: "-De ce are nevoie societatea romaneasca de o comisie parlamentara care sa aiba ca si obiect de activitate <Problemele Revolutionarilor> si de un minister care sa gestioneze aceste probleme"?
     Raspunsul la aceasta intrebare este unul relativ simplu: "Asta este politica romaneasca".
     Pentru a intelege mai bine ce inseamna politica, iata una din definitii:
     "POLÍTICĂ, politici, s. f. I. 1. Știința și arta de a guverna un stat; formă de organizare și conducere a comunităților umane, prin care se menține ordinea internă și se garantează securitatea externă a comunităților respective. ◊ Expr. A face politică = a lua parte în mod activ la discutarea și rezolvarea treburilor statului. ♦ Suprastructură a sistemului social, incluzând conștiința politică, relațiile politice, instituțiile și organizațiile politice. 2. Tactica, strategia, metodele și mijloacele folosite de organele puterii în vederea realizării obiectivelor fixate; ideologia care reflectă această activitate. 3. Fig. Dibăcie, abilitate în atingerea unui scop. – Din lat. politicus, gr. politikós, fr. politique."
     Politica este facuta de oameni, deci exista si "oameni politici", iar una din definitiile acestora este:
     "Om politic: persoana care are un rol important in activitatea politica, care isi desfasoara activitatea in domeniul politicii."
     ..................
     D-le Raymond Luca,
     Dupa 1989, si eu (o scurta perioada din viata mea) am fost "om politic".
     Desi in 1990 am votat impotriva legii 42/1990, in anii 1995-1996 , atunci cind se punea foarte serios problema abrogarii (in tot sau in parte) acestei legi, am facut tot ceea ce m-am priceput eu pentru ca acea lege sa ramina in vigoare.
     Si, chiar cu riscul de a parea lipsit de modestie, daca legea (chiar "transformata" in legea 341/2004) exista si azi, acest fapt mi se datoreaza si mie. Cu atit mai mult cu cit nu faceam parte din "comisia de specialitate".
     D-le Luca, modul in care d-voasta va referiti la revolutionari ma face sa va reamintesc faptul ca, in anii 1995-1996, partidele istorice (inclusiv PNL, cu "aripile, diviziunile si subdiviziunile sale") isi doreau abrogarea legii 42/1990, lege pe care nici nu au votat-o atunci cind aceasta a fost rediscutata. Dupa ce, in 1990, nu le ajungeau deputatilor si senatorilor "partidelor istorice" cele doua miini pentru a vota legea pentru revolutionari. Si, trebuie sa mentionez, in 1996, de exemplu,  judetul Prahova avea doar 36 (treizecisisase) de revolutionari cu acte, iar legea a fost rediscutata nu pentru inmultirea acestora cu orice chip ci doar pentru a permite unora, nu foarte multi (in special celor de la Sibiu), sa beneficieze de prevederile acesteia.
     Sa va intreb, d-le Luca, membrul carui partid erati d-voasta in acea vreme?
     D-le Raymond Luca, eu - prin modul cum am inteles sa ma raportez la problemele revolutionarilor si atit timp cit am fost "om politic" am facut tot ceea ce a depins de mine pentru a influenta politica partidului meu in problema la care ne referim.
     Sa va intreb, d-le Luca Raymond, care a fost, este si va fi politica partidului d-voasta in problema revolutionarilor?
     Si, mai ales, cum ati influentat d-voastra aceasta politica?
     Sau ce solutii ati propus?
     Prin modul cum va raportati la aceasta, dovediti ceea ce se vede din intreaga situatie in care se afla Romania, in situatia in care partidul d-voasta se afla la guvernare, intr-o alianta ce are 70% majoritate in parlament.
     D-le Luca, eu "am sarit" (dupa cum va place d-voastra sa apreciati, referindu-va la revolutionari) direct de pe "barca revolutiei" in "barca politicii" fara sa am, recunosc, nici un fel de pregatire, pentru nici una din cele doua situatii.
     D-voastra, d-le fost senator, v-ati sarbatorit "majoratul" intr-ale politicii prin accederea in functia de Presedinte al Comisiei Parlamentare a Revolutionarilor din Decembrie 1989.
     D-voastra, d-le Luca, sinteti un om instruit, realizat profesional si material, putind fi felicitat pentru asta.
     Insa, in calitate de "om politic", prin modul in care va raportati la problemele revolutionarilor, prin tonul paternal si "pro domo", dovediti ca nu aveti nici un drept sa emiteti judecati de valoare in ceea ce ii priveste pe revolutionari. Iar "libertatea de opinie" nu va scuza...
     .......................
     Dle Raymond Luca,  in calitatea d-voastra de "om politic", doresc sa va adresez citeva intrebari in legatura cu ceea ce inseamna "problemele revolutionarilor". Am observat ca atunci cind doriti, sau aveti interes, lasati deoparte pudibonderiile de "fata mare intr-ale politicii" si raspundeti prompt. Aceasta postare o voi transmite si d-lui "cornel(jilava" cu rugamintea de a va fi transmisa. Lipsa unei reactii imi va confirma parerile pe care le am in privinta d-voastra (si care coincid cu parerea unor colegi care ati "dialogat" aseara.
     1. Din ceea ce cunosc, din partea Partidului National Liberal, d-voastra ati detinut cea mai inalta functie in statul roman in ceea ce priveste revolutionarii din decembrie 1989.
     In ce procent apreciati ca ati influentat politica partidului d-voastra, care sint aceste influente si, de fapt, care este programul politic al PNL referitor la revolutionari?
     2. In definitia "politicii" se spune ca ea poate fi considerata o "formă de organizare și conducere a comunităților umane, prin care se menține ordinea internă și se garantează securitatea externă a comunităților respective".
     In ce a constat contributia d-voastra, in calitate de Presedinte al Comisiei Revolutionarilor din Decembrie 1989, la o mai buna conducere si organizare a "comunitatii revolutionarilor"si cum ati asigurat ordinea interna a acestora? Ati avut intilniri si discutii cu diferitele asociatii?
     Eventual, cu ce rezultate legislative s-au soldat aceste intilniri sau, in general, intreaga activitate a d-voastra?       
     3. Tot in definitia "politicii" se spune ca aceasta reprezinta, citez, "tactica, strategia, metodele și mijloacele folosite de organele puterii în vederea realizării obiectivelor fixate; ideologia care reflectă această activitate".
     Care a fost, d-le Luca, ideologia ce v-a condus in activitatea de Presedinte al Comisiei Parlamentare a Revolutionarilor din Decembrie 1989?
     V-ati realizat obiectivele fixate?
     4. Din aceiasi definitie a "politicii" aflam ca d-voastra, in calitatea pe care ati avut-o, ar fi trebuit sa dati dovada de, citez, "dibăcie, abilitate în atingerea unui scop."
     In mandatul d-voastra de presedinte al CPRD ati promovat circa 10.000 (zecemii) de dosare de revolutionar (conform propriilor d-voastra declaratii publice) care s-au adaugat celorlalte zece mii promovate in timpul mandatului d-lui E. Cutean si celor peste 1200 promovate de regretatul Sergiu Nicolaescu.
     A fost scopul politicii PNL in problema revolutionarilor, promovarea celor 10.000 de dosare, sau a fost vorba doar de dibacia si abilitatea d-voastra de "om politic"?
     5. In calitatea d-voastra de "om politic" ce a detinut cea mai inalta functie in stat legata de problemele revolutionarilor, considerati ca ati onorat conditia de a va fi aflat in slujba comunitatii?
     ......................
     Astept, d-le Raymond Luca, raspunsurile d-voastra.
     Pina atunci, va mai spun doar atit:
     - sint reale concluziile d-voastra legate de revolutionari; nu sint organizati, nu sint "curati", au lideri de tipul "vai mama lor", nu se pricep sa reactioneze cum trebuie si, mai ales, cind trebuie, etc., etc...
     Doar ca revolutionarii, d-le Raymond Luca, nu s-au implicat, cu totii, in politica de dupa 1989. Nu revolutionarii au cerut drepturile care li s-au acordat.
     Nu revolutionarii fac "regula jocului" in Romania.
     Nu revolutionarii comanda atacuri in mass-media, ei impotriva lor...
     Este normal sa nu fie pregatiti pentru o astfel de lupta.
     Pentru ca ei nu au facut un scop in sine din "activitatea de revolutionar"...
     Si revolutionarii, ca si poporul roman, si-au inchipuit ca, dupa decembrie 1989, tara "o va apuca" pe un drum mai bun, ca vom trai mai bine cu totii. Din pacate, ca si in perioada ceausista, poporul roman traieste bine doar prin reprezentantii sai.
     Azi, s-au schimbat doar "cizmarii"...Si sint al dracu' de multi...
     De ce am eu impresia ca si d-ta, d-le Raymond Luca, ai un masterat in "cizmarie"?
     Sau, altfel spus, ati uitat cine ati fost, ce ati facut, pentru cine ati facut si, mai ales, pentru ce ati facut, in cei peste douazeci de ani de politica, de "om politic"...
     Puteati toate acestea fara revolutie si revolutionari?
     Revolutia din decembrie 1989 a durat atit cit a durat, dupa aceea revolutionarii, considerind ca "au predat" tara in miinile cui trebuie, s-au multumit cu rolul de locuitori ai "junglei" romanesti...
     D-voastra, d-le Luca, v-at "sarbatorit majoratul politic", cum spuneam, in cea mai inalta functie politica legata de problema revolutionarilor.
     Aseara, poate si altadata, ati declarat ca abia pe parcursul mandatului v-ati "familiarizat" cu toata mizeria dezvoltata in jurul revolutionarilor...
     Daca v-au trebuit peste douazeci de ani pentru a spune acest lucru, de ce le reprosati revolutionarilor ca nu sint pregatiti in lupta cu un sistem pe care politicul l-a pus pe picioare?
     Dimineata, cind priviti in oglinda, d-le Raymond Luca, ce vedeti: un "cizmar" care a primit o sinecura cu iz revolutionar sau un om politic?
       
     
     

Memorat

Stimate domnule Pitca,

Imi pare rau ca am gasit acest mesaj mai tarziu. Incerc sa va raspund la foarte multele dvs intrebari. Nu cred ca voi reusi sa raspund la toate si-mi cer scuze de la bun inceput. Asadar:

1. Ma intrebati daca am influentat in vreun fel poltica PNL fata de revolutionari. Sunt convins ca da, cel putin pana la un moment dat. Este intr-adevar interesant ca revolutionarii au un "minister", de fapt un secretariat de stat in subordinea primului ministru, dar si o comisie parlamentara comuna, Camera + Senat. Asta ar putea sa implice ca domeniul revolutionarilor are o importanta deosebita in statul roman. Este o mostenire, care cel putin in perioada curenta este pe punctul de a se pierde. Au fost incercari de desfiintare a comisiei, dar si a SSPR la inceputul acestei legislaturi. Asa cum mai aratam intr-un alt mesaj, comisia a ramas practic fara personal, doar un consilier, care si daca ar fi Superman nu ar reusi sa se ocupe de toate treburile administrative si organizatorice + secretariat, corespondenta, etc., asa cum ar fi normal sa fie. Cred ca si SSPR n-o duce prea grozav din acest punct de vedere. Revenind insa la intrebare, PNL si conducerea sa, mi-a acordat toata increderea in aceasta privinta. O dovada ar fi si faptul ca la fiecare sesiune solemna consacrata Revolutiei, eu am fost de fiecare data, in legislatura trecuta, desemnat sa tin discursul din partea partidului. Ele, discursurile, se gasesc pe pagina mea de pe site-ul Senatului si pot fi consultate de oricine. PNL nu a dorit insa sa acapareze miscarea revolutionara, asa cum a facut-o FSN / PDSR / PSD de la Revolutie incoace, sau cum a incercat la un moment dat PDL prin Maries si Costin s-o faca in anii trecuti. In PNL exista convingerea ca NUMAI datorita Revolutiei si implicit revolutionarilor, partidul a putut renaste in ianuarie '90 si tot NUMAI Revolutiei si revolutionarilor avem o tara cu institutii democratice. Stiu ca exista revolutionari membri PNL, dar numeric vorbind, ei sunt mai putini si poate mai putin vocali ca altii din alte partide. Cunosc destui membri PNL, care ca si mine, au fost la Revolutie, dar nu au luat certificatul de revolutionar. Eu insumi l-am refuzat, alaturi de regretatul Horia Rusu, in anii '90, cand imi era foarte simplu s-o fi facut: eram deputat, ales intr-un judet revolutionar, Sibiu, unde cunosteam avatarurile prin care treceau revolutionarii de acolo in frunte cu Puiu Fesan, pe care l-am cunoscut cu acel prilej.
Se poate spune deci ca PNL a respectat optiunea mea, iar eu am respectat atitudinea PNL.
2. Ma intrebati ce am facut legislativ in legatura cu revolutionarii. In principal am incercat sa NU fac! Adica sa nu modific legea 341. Am mai mentionat asta, cu alt prilej, ca nu era fair-play sa schimb regulile jocului in timpul jocului ... Chiar daca am realizat de la bun inceput ce disfuctionalitati are legea, in special in modul foarte limitat in care apreciaza rolul deosebit al luptatorilor in Revolutie. Cu prilejuri publice am si spus ca din pacate criteriile de apreciere fac sa se puna un semn de egalitate, nemeritat, intre actiunea unui revolutionar timisorean, de exemplu, si unul din com. Patarlagele, jud. Buzau! Asta in conditiile in care legiutorul face distinctia necesara intre etapele Revolutiei in chiar preambulul legii. Distinctia nu a fost urmata de o apreciere selectiva si mai profunda intre revolutionari.
3. Ma intrebati daca m-am intalnit cu asociatiile si cu liderii acestora. Am avut foarte multe astfel de intilniri. De la bun inceput am subliniat ca nu fac distinctie intre asociatii, care mai vechi, care mai noi - distinctia facuta de lege este neconstitutionala, dar cum legea nu a fost atacata la CCR ... a ramas asa. Tot neconstitutional este si faptul ca presedintele CPRD'89 semneaza alaturi de ss al SSPR un ACT ADMINISTRATIV! Am inteles-o rapid, dar repet eram la mijlocul jocului ... Poate plictisesc cu aceasta repetitie, dar intuiam ca orice schimbare va crea un prilej ca drepturile sa nu se mai acorde, adica sa traiti vremurie de azi inca de acum cativa ani in urma. Si nu am vrut sa se intample.
Revenind la asociatii si la lideri, toti, aproape fara exceptie doreau doar doua lucruri: sa-si promoveze membri si sa-si conteste vecinii, adica alte asociatii din acelasi oras, judet, etc. Fiecare in felul sau era mai revolutionar decat oricine altcineva si in localitatea lui a fost cea mai grozava revolutie posibila. Dar am ascultat de fiecare data cu multa rabdare si atentie pe oricina a venit la comisie. De altfel, in mandatul meu comisia a avut usa deschisa oricarui revolutionar. Datorita si faptului ca eram ales de diaspora si nu ma deplasam la final de saptamana in circumscriptie, am avut timp mai mult la dispozitie pentru aceste intalniri. Pina la inceperea procesului de solutionare a contestatiilor am acordat si audiente saptamanal. Au fost sute de oameni pe care i-am primit in audienta. Apoi am participatca invitat al SSPR la intalnirile zonale organizate in diverse judete, iar pentru mine iarasi un prilej sa ma intalnesc cu cat mai multi oameni.
4. Eu sunt liberal, sau inca si mai "rau, libertarian, deci notiunea de "a face ordine" imi repugna. Eu nu am dorit sa fac ordine intre revolutionari in nici un moment.
5. Cred ca este impropriu folosirea conceptului de ideologie in activitatea comisiei. Singura "ideologie", daca vreti, a fost sa nu fac rau. Sa judec drept si sa nu fac rau.
6. Cum spuneam mai devreme, PNL mi-a lasat deplina libertate de actiune. Nu am facut raportari la PNL, nici legat de numarul dvs si nici de alta natura.   
7. Nu stiu ce vreti sa spuneti cu cizmaria, oglinda, etc. Ma depasesc astfel de subtilitati. Dar daca as fi cizmar as fi foarte mandru de meseria mea.

Nu stiu daca am acoperit toate intrebarile dvs, dar deja am senzatia ca veti iarasi nemultumit. Poate daca mesajuele dvs ar fi mai scurte, as retine mai usor topicul intrebarilor.

Sanatate,
Raymond Luca
Memorat
 • gheorghe
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 980
 • Vezi Profilul
Răspuns: Mesaj d
« Răspunde #843 : Octombrie 14, 2013, 07:05:25 »

Domnule Raymond Luca eu pot sa va spun ca in opinia mea ati facut o analiza detasata si aproape de realitatea cotidiana.
Aveti multe informatii ceea ce va da credibilitate in raspunsul dat.
Din SUA cat si din alte tari , Romania se vede altfel decat din interior.
Acum raspund celor care ma vor ataca.
Nu sunt membru de partid si nu am fost nici pana in 1989.
Va rog sa luati aceasta apreciere ca fiind o analiza a mea doar, poate pentru unii buna sau poate pentru unii gresita.
Va doresc o zi buna la toata lumea.
Memorat

     D-le Raymond Luca,
     In cele ce urmeaza, nu va voi mai adresa intrebari (poate unele retorice), dar va voi transmite un mesaj.
     Las la aprecierea d-voastra daca veti raspunde sau nu.
     .....................
     Desi spuneti ca va pare rau de faptul ca ati descoperit mai tirziu cele 5 (cinci) intrebari ale mele (deci nu erau chiar "foarte multe"), pe mine ma bucura faptul ca ati raspuns, ba chiar la toate.
     Intradevar, poate ca mesajul meu anterior a fost cam lung (nici acesta nu pare sa faca exceptie), insa, indraznesc sa afirm (cu riscul de a va nemultumi) ca intrebarile au fost cit se poate de concise (puteti revedea).
     In alta ordine de idei, va marturisesc faptul ca m-as simti mult mai confortabil daca, intr-un eventual raspuns, adresat mie, ati renunta la formula "Stimate d-le..." (si la pricare alta de acest gen).
     Voi fi la fel de "stimat" si de "domn" si daca va veti adresa doar cu numele de familie sau prenumele.
     .......................
     Asadar, incercind sa fiu cit mai succint:
     - da, este corecta senzatia d-voastra ca voi fi nemultumit de raspunsurile pe care ati binevoit sa mi le dati;
     Iata si parerea mea asupra acestora, cu mentiunea ca primele cinci puncte de raspuns au un singur comentariu.
     .......................
     Spuneti ca PNL v-a acordat mina libera in "relatia cu problemele revolutiei si ale revolutionarilor.
     - va reamintesc, in 1996, PNL nu a votat (in Camera Deputatilor) legea 42/1990, rediscutata;
     - in perioada mandatului d-voastra, la sefia CPRD '89, din punct de vedere legislativ ati preferat sa nu faceti nimic, pentru a nu schimba "regula jocului, in timpul acestuia", chiar daca atin observat disfunctionalitati, ba chiar neconstitutionalitati.
     Va reamintesc faptul ca L. 42/1990, ulterior 341/2004, plus H.G.-urile aferente, este unul dintre actele normative cu cele mai multe adaugiri, modificari si republicari din intreaga legislatie post-decembrista.
     Credeti ca inca o imbunatatire adusa ar fi daunat asa de mult?
     - faptul ca PNL declara ca datoreaza foarte multe revolutiei si revolutionarilor nu ma incalzeste cu nimic atita timp cit nu se vede nici un gest practic al acestui partid in domeniul discutat, desi ii sta la indemina acestui partid sa faca ceva;
     Iar faptul ca ati sesizat (intemeiat, zic si eu) neconstitutionalitatea unor prevedri ale legii precum si semnatura Presedintelui CPRD'89 pe certificatele de revolutionar (acte administrative) ar putea reprezenta "bomboana de pe coliva" revolutionarilor.
     Imaginati-va rezultatele admiterii unei eventuale sesizari a Curtii Constitutionale, dupa toate efectele juridice produse de aceste certificate...
     Practic, as indrazni sa constat ca, desi termenul poate fi impropriu, nu a existat si nu exista, in programul politic al PNL, nici o ideologie referitoare la revolutionari, nimic altceva decit declaratii de bune intentii.
     Asta arata situatia revolutionarilor, azi, cu PNL la guvernare.
     Apreciez faptul ca notiunea de "a face ordine" va repugna (ma refer, evident, la "a face ordine" intre revolutionari).
     Dar notiunea de a lasa sa domneasca dezordinea, incompetenta, penalul, tocmai in domeniul d-voastra de activitate, cum vi se pare?
     (Mai les daca recitim definitia "politici" si a "omului politic"?)
     Mie mi se pare ca o astfel de atitudine completeaza perfect ideea de a nu face nimic din punct de vedere legislativ si "cade manusa" pe succesul "intilnirilor zonale, in diverse judete, cu cit mai multi oameni"...
     6. "PNL mi-a lasat deplina libertate de actiune."
     Rezultatele mandatului d-voastra de Presedinte al PNL si, implicit, al tuturor politicienilor din comisie:
     - o lege ramasa nefunctionala, constatarea unor neconstitutionalitati, zece mii de revolutionari (adaugati celorlalti peste 12.000 anteriori), foarte multe audiente, citeva fisete cu probleme ramase nerezolvate, citeva sesizari ale "organelor in drept", ramase in "coada de peste" si, ceea ce este cel mai serios, lasarea a mii de revolutionari pe drumuri, vinovati doar de faptul ca s-au increzut in recunostinta poporului roman.
     Practic, cu PNL la guvernare in 6 din ultimii 9 ani.
     7. Citeva lamuriri (necesare, se pare) asupra a ceea ce am dorit sa spun in legetura cu "cizmaria, oglinda, etc.".
     Azi, cuvintul cizmar se traduce: "creator de moda" in viata de zi-cu-zi; in conducerea "trebilor statului", eu il traduc prin cuvintul "politician".
     Eu, atit pentru perioada in care am fost "politician" cit si azi, imi asum faptul ca am fost un "cizmar" in politica.
     Am fost, sint si voi ramine un muncitor care are pretentia ca Romania de dupa revolutie nu astepta minuni din partea mea.
     Dar din partea d-voastra, a oamenilor instruiti, titrati, orice culoare politica ati avea, Romania are pretentii.
     Azi, in parlamentul Romaniei nu mai sint muncitori. Sint doar oameni carora le gem geamantanele de diplome, atestate, specializari, masterate...
     Si, cu acestia la conducere, de Romania se alege praful...
     ............................
     Deci, despre ce vorbim, d-le Raymond Luca: despre nemultumirile mele personale?
     Daca-i asa, este normal ca acestea sa existe atita timp cit un partid care declara oriunde si oricind ca nu ar fi existat fara revolutie si revolutionari nu face nimic in privinta acestora. Nici, sau - mai ales, cind se afla la guvernare...
     D-le Luca,
     - nu incerc sa minimalizez activitatea d-voastra in functia avuta insa situatia miilor de revolutionari "produsi" de clasa politica, impune;
     - apreciez bunavointa d-voastra de a-mi raspunde dar, in acelasi timp, apreciez si politicianismul raspunsurilor d-voastra si modul elegant in care ati evitat "esenta" celor cinci intrebari ale mele;
     - apreciez si faptul ca sinteti un bun politician dar asta nu ma impiedica sa observ ca, si eu, si d-voastra, mai avem mult pina la a deveni "oameni politici".
     Mai ales daca refuzam sa acceptam esecul politicienilor romani in rezolvarea problemelor revolutiei si in gestionarea problemelor revolutionarilor.
     .......................
     As aprecia si mai mult daca nu ati considera atitudinea unor colegi de pe portal ca fiind "agresiva" si nici ca pe o "punere cu spatele la zid..."
     Romania anului 2013 nu seamana deloc cu SUA sau Italia (unde ma aflu eu). Din pacate...Desigur, nici eu, nici d-voastra, nu avem nici o vina...
     .......................
      "POLÍTICĂ, politici, s. f. I. 1. Știința și arta de a guverna un stat; formă de organizare și conducere a comunităților umane, prin care se menține ordinea internă și se garantează securitatea externă a comunităților respective. ◊ Expr. A face politică = a lua parte în mod activ la discutarea și rezolvarea treburilor statului. ♦ Suprastructură a sistemului social, incluzând conștiința politică, relațiile politice, instituțiile și organizațiile politice. 2. Tactica, strategia, metodele și mijloacele folosite de organele puterii în vederea realizării obiectivelor fixate; ideologia care reflectă această activitate. 3. Fig. Dibăcie, abilitate în atingerea unui scop. – Din lat. politicus, gr. politikós, fr. politique."
     Politica este facuta de oameni, deci exista si "oameni politici", iar una din definitiile acestora este:
     "Om politic: persoana care are un rol important in activitatea politica, care isi desfasoara activitatea in domeniul politicii."
     
     
Memorat


 " In capitala unui judet de munte, in zilele noastre.
Oct 16, 2013
Un caz incredibil de trist: Marius Oprea, aparatorul securistului tortionar Paraschiv
Ar trebui sa incep cu o martusire. Am cunoscut doi oameni care mi-au povestit direct si fara niciun interes cum au fost terorizati de securistul Nicolae Paraschiv. Erau amintiri derulate amar la o bere. Amandoi au murit. Unul, o minte sclipitoare, a fost luat de Paraschiv la sediul Securitatii si batut pentru ca primea scrisori de la un prieten din Germania.  Celalalt a fost anchetat pentru ca avea rude apropiate tot in Germania.  Era luat din curtea scolii si amenintat sa spuna ce vorbesc parintii lui in casa. Da, era elev de gimnaziu. Si, da, este vorba despre jurnalistul Misu Berariu, asa cum am mai scris. Niciunul nu a dorit sa faca cunoscute experientele traumatizante avute cu Paraschiv, nu discut motivele lor. Cei doi nu se cunosteau intre ei. Toata campania asta derulata de atata timp pe BrasovNews impotriva securistului a fost determinata in primul rand de amintirile acestor doi oameni. Si in semn de apreciere pentru eforturile Mariei Petrascu.


Zilele acestea, Nicolae Paraschiv a avut o noua infatisare in procesul pe care il are cu CNSAS pentru a scapa de decizia de politie politica. Securistul Paraschiv vrea sa ramana in continuare in fruntea Primariei, acolo unde se fac bani grei din traficul cu terenuri. Printre martorii securistului si-a facut aparitia un om pe care nimeni nu si-l imagina tocmai acolo. O incontestabila victima a Securitatii, dar apoi cu un ciudat parcurs jalonat de fosti securisti. Voi explica mai incolo de ce. Este vorba despre Marius Oprea, brasovean, supranumit "vanatorul de securisti". Prezenta lui in sprijinul lui Paraschiv a socat atat de mult incat Vladimir Tismaneanu i-a si dedicat un text sugestiv intitulat "Refuz sa cred".

Marius Oprea i-a raspuns zilele acestea in Observator Cultural. Da, multa lume astepta explicatii. Si ce ne spune "vanatorul de securisti" care apara securisti? Ca el nu l-a cunoscut pe Paraschiv in perioada in care batea si teroriza brasoveni, ci mult, mult mai tarziu, prin 2004. Si atunci era baiat simpatic, pentru ca l-a ajutat sa-si scrie cartile.

"Am spus că nu l-am cunoscut ca anchetator la Braşov, deşi am fost anchetat acolo; că nu am cunoştinţă decît vag de acuzaţiile care i se aduc de către CNSAS, aşa că eu pot fi socotit doar un martor care explică nu natura acuzaţiilor pe fond, ci numai circumstanţele lor: şi anume, că l-am cunoscut pe fostul ofiţer de Securitate Paraschiv numai după alegerile locale din iunie 2004, cînd eu am fost ales consilier local la Braşov, pe listele liberalilor; că nu am fost vreodată la el în casă, nici el la mine şi că relaţiile au fost de serviciu, şi mai mult – aici intervine problema – că fostul ofiţer de Securitate Nicolae Paraschiv, alături de un altul, fostul căpitan Ştefan Tudor, au „defectat“ din sistem şi cu ei m-am lămurit, în discuţii aplicate, cum a fost Securitatea.

(...) Am afirmat în faţa instanţei că, din punctul meu de vedere, nu cred că se poate susţine, în comparaţie cu alţi ofiţeri de Securitate pe care văd că CNSAS nu-i aduce în faţa instanţei, acuza că Nicolae Paraschiv ar fi săvîrşit acte grave de încălcare a drepturilor şi libertăţilor omului, inclusiv prin natura atribuţiilor din cadrul Securităţii.

(...) Mi-a povestit multe, am învăţat multe despre modul de organizare şi funcţionare a Securităţii. Poate că ar fi trebuit să îl menţionez în cărţile mele, ca sursă, dar a ales discreţia. M-a ajutat, cu informaţii tehnice şi preţioase, care nu au fost infirmate, după cum îmi spunea el, ca să nu greşesc. Iată cum, din „vînător de securişti“ am devenit martorul unui fost securist. Pentru că nu cred, pur şi simplu, aşa cum cred semidocţii, în vinovăţia colectivă – atribut suprem al comunismului şi al Codului Penal comunist. Am depus mărturie în procesul unui fost securist pentru că vinovăţia sa a fost compensată – ca şi în cazul defectorilor în Occident – de două defecţiuni: una, că nu a mai lucrat în sistem, apoi că am aflat multe de la el".  (Observator cultural)


Intai de toate trebuie lamurit cine a fost Stefan Tudor. Aici ajungem la faza cu traseul jalonat de securisti al lui Marius Oprea. Stefan Tudor, fost securist, s-a transformat dupa 1990 in jurnalist, devenind secretar de redactie si actionar la Transilvania Expres. Acolo unde combatea in aceeasi perioada si Marius Oprea. De altfel, Oprea devenise chiar si el actionar al publicatiei. Fosta victima a Securitatii devenea la scurt timp dupa caderea comunismului coleg de slujba si partener de afaceri tocmai cu un ofiter de Securitate. Straniu.

In al doilea rand, Oprea sustine ca ambii securisti trebuie apreciati pentru ca au "defectat". Nu se prea stie cum au defectat, din moment ce in decembrie 1989 ambii erau de serviu la Securitate. Sorin Boaca este martor, chiar a fost batut de "defectorul" Paraschiv. Singurul securist care cu adevarat a defectat este Pacepa, el fugind in plina dictatura comunista si contribuind in mod real la schimbarea de regim. Paraschiv si Stefan Tudor au "defectat" si ei dupa 1990 in bunul stil securist, unul in administratia publica, celalalt in afaceri. Spre exemplu, Tudor avea o multime de spatii comerciale prin Brasov.

Apoi, mai spune Oprea, Paraschiv nu a "săvîrşit acte grave de încălcare a drepturilor şi libertăţilor omului" pentru ca CNSAS nu i-a adus in fata instantei si pe alti securisti. Argument penibil. Asa nu ar mai trebui judecat niciun hot, pentru ca toata lumea stie ca cei mai mari hoti sunt aia din guvern, pe care nimeni nu indrazneste sa-i atinga.

Iar in final, Oprea spune ca Paraschiv trebuie iertat pentru ca l-a ajutat sa-si scrie cartea. Ce sa mai comentezi?

Oricum, trebuie remarcat ca Marius Oprea nu s-a cerut martor, ci a fost citat de securist. Ca sa vezi parsivenie pe acesta. Pai daca se cunosc abia din 2004, cum ar fi putut Oprea sa stie cu ce se ocupa el cu 20 de ani mai inainte? Paraschiv avea nevoie de cineva care sa certifice ca este baiat bun. Asa ar putea sa-si convoace la proces si toate babele din vecini, sa spuna cat de politicos le saluta si ce simpatic este el cand le ajuta sa stranga robinetii. Nu are nicio relevanta pentru fondul procesului.

In orice caz, prezenta lui Marius Oprea alaturi de securistul asta nesimtit a lasat un puternic gust amar. Iar justificarile astea de acum nu fac decat sa accentueze deziluzia. "

 " http://www.facebook.com/l/xAQHIlAVVAQFq8Tm4R6XgQUjl0mOHX6DInVF_kr1ENpqDKQ/brasovnews.blogspot.ro/2013/10/marius-oprea-nicolae-paraschiv.html "
Memorat

 
Scuze, am postat gresit la alt topic!
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

Si unde ai postat bine?
Memorat

      La toate protestele impotriva diferitelor proiecte de mare amploare si valoare (vezi aurul si gazele de sist), ideea de baza a protestelor ar fi: "De ce ne vindem tara pe nimic?"
      Aceasta "idee" se contureaza mai ales pe declaratiile oficialilor romani care sustin (culmea) ca statul este cel mai prost administrator...
      Mai mult, pentru a justifica tradarea interesului national, si pentru a masca interesele personale, politicienii romani spun ca statul roman nu are fondurile necesare pentru a exploata susnumitele resurse...
      Fac urmatoarea sugestie:
      "SA NE CUMPARAM TARA PE NIMIC!"
      Concretizata in felul urmator:
      - referendum national avind ca tema intrebarea: "Sinteti de acord cu exploatarea aurului (gazelor de sist) azi, cu ajutorul tehnologiilor disponibile azi?
      - in cazul unui raspuns afirmativ, demararea unei subscriptii publice avind ca si obiectiv obtinerea fondurilor necesare punerii pe picioare a exploatarii acestor resurse de catre o societate privata romaneasca, avind ca si actionari cetatenii romani, fiecare dupa posibilitati, in beneficiul statului roman si al cetatenilor acestuia;
      - administrarea societatii eventual constituite sa se faca solicitind consultanta d-lui Waren Buffet; Am convingerea ca ne va fi acordata...

      O asemenea procedura ar "verifica" si buna credinta a guvernantilor romani.

Memorat

Care buna credinta? Eu sunt de acord ca pot exista manipulari ale opiniei publice si ale manifestantilor (si de o parte si de alta, ajungandu-se la o manipulare a manipularii) si interese disimulate, dar sa stai ascuns ca un sobolan si sa urmaresti de acolo cum decurg lucrurile, sa vezi cum ies in strada copiii, batranii si studentii (tot niste copii) si sa ramai acolo probabil ranjind (ca n-or tremura si si-or manca unghiile!), asta mi se pare de o josnicie incredibila! Si mi se mai pare si de o lipsa de bun simt, si de o lasitate (care se considera "strategie abila") si mai incredibila. Dar care continua sa existe nestingherita. 
Memorat

That's why you're here, isn't it?

      La toate protestele impotriva diferitelor proiecte de mare amploare si valoare (vezi aurul si gazele de sist), ideea de baza a protestelor ar fi: "De ce ne vindem tara pe nimic?"
      Aceasta "idee" se contureaza mai ales pe declaratiile oficialilor romani care sustin (culmea) ca statul este cel mai prost administrator...
      Mai mult, pentru a justifica tradarea interesului national, si pentru a masca interesele personale, politicienii romani spun ca statul roman nu are fondurile necesare pentru a exploata susnumitele resurse...
      Fac urmatoarea sugestie:
      "SA NE CUMPARAM TARA PE NIMIC!"
      Concretizata in felul urmator:
      - referendum national avind ca tema intrebarea: "Sinteti de acord cu exploatarea aurului (gazelor de sist) azi, cu ajutorul tehnologiilor disponibile azi?
      - in cazul unui raspuns afirmativ, demararea unei subscriptii publice avind ca si obiectiv obtinerea fondurilor necesare punerii pe picioare a exploatarii acestor resurse de catre o societate privata romaneasca, avind ca si actionari cetatenii romani, fiecare dupa posibilitati, in beneficiul statului roman si al cetatenilor acestuia;
      - administrarea societatii eventual constituite sa se faca solicitind consultanta d-lui Waren Buffet; Am convingerea ca ne va fi acordata...

      O asemenea procedura ar "verifica" si buna credinta a guvernantilor romani.


      .................................
      Retoric, ai dreptate, "Snow White". Doar ca retorica nu foloseste prea mult in cazul problemelor sus-indicate.
      Poate ar fi mai util sa ne pronuntam, mai intii, concret asupra ideei prezentate.
Memorat

Intrebare suplimentara atunci: cui si in ce forma, si din partea cui faci tu aceasta "sugestie" in trei puncte?
Memorat

That's why you're here, isn't it?

      La toate protestele impotriva diferitelor proiecte de mare amploare si valoare (vezi aurul si gazele de sist), ideea de baza a protestelor ar fi: "De ce ne vindem tara pe nimic?"
      Aceasta "idee" se contureaza mai ales pe declaratiile oficialilor romani care sustin (culmea) ca statul este cel mai prost administrator...
      Mai mult, pentru a justifica tradarea interesului national, si pentru a masca interesele personale, politicienii romani spun ca statul roman nu are fondurile necesare pentru a exploata susnumitele resurse...
      Fac urmatoarea sugestie:
      "SA NE CUMPARAM TARA PE NIMIC!"
      Concretizata in felul urmator:
      - referendum national avind ca tema intrebarea: "Sinteti de acord cu exploatarea aurului (gazelor de sist) azi, cu ajutorul tehnologiilor disponibile azi?
      - in cazul unui raspuns afirmativ, demararea unei subscriptii publice avind ca si obiectiv obtinerea fondurilor necesare punerii pe picioare a exploatarii acestor resurse de catre o societate privata romaneasca, avind ca si actionari cetatenii romani, fiecare dupa posibilitati, in beneficiul statului roman si al cetatenilor acestuia;
      - administrarea societatii eventual constituite sa se faca solicitind consultanta d-lui Waren Buffet; Am convingerea ca ne va fi acordata...

      O asemenea procedura ar "verifica" si buna credinta a guvernantilor romani.


      .................................
      Retoric, ai dreptate, "Snow White". Doar ca retorica nu foloseste prea mult in cazul problemelor sus-indicate.
      Poate ar fi mai util sa ne pronuntam, mai intii, concret asupra ideei prezentate.

      .................................

      Avind in vedere portalul pe care am postat, nu cred ca mai era necesara sublinierea.
      Sugestia MEA se adreseaza revolutionarilor care protesteaza, pentru ca ei sa faca in asa fel ca ea (sugestia) sa ajunga unde trebuie si, eventual, sa i se dea curs.

     
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

Mai ai nevoie de verificarea buna credinta a guvernantilor de la noi? Au asa ceva numai in raport cu stapanii lor, in numele si cu sprijinul carora ne calaresc. Credinta lor e banul. Care sunt banii cei mai folositi pe planeta? Dolarii si Euro. Vezi unde se tiparesc si-i gasesti pe cei care le-au ordonat sa ne distruga.
Subscriu propnerii insa. Am primit de mai mult timp ceva asemanator (oarecum) de la dl admin, dar nu stiu de ce se codeste sa publice pe forum. Observ ca ideea pluteste in aer, dr n-are cine s-o "detoneze".
Memorat

Mai ai nevoie de verificarea buna credinta a guvernantilor de la noi? Au asa ceva numai in raport cu stapanii lor, in numele si cu sprijinul carora ne calaresc. Credinta lor e banul. Care sunt banii cei mai folositi pe planeta? Dolarii si Euro. Vezi unde se tiparesc si-i gasesti pe cei care le-au ordonat sa ne distruga.
Subscriu propnerii insa. Am primit de mai mult timp ceva asemanator (oarecum) de la dl admin, dar nu stiu de ce se codeste sa publice pe forum. Observ ca ideea pluteste in aer, dr n-are cine s-o "detoneze".

      La toate protestele impotriva diferitelor proiecte de mare amploare si valoare (vezi aurul si gazele de sist), ideea de baza a protestelor ar fi: "De ce ne vindem tara pe nimic?"
      Aceasta "idee" se contureaza mai ales pe declaratiile oficialilor romani care sustin (culmea) ca statul este cel mai prost administrator...
      Mai mult, pentru a justifica tradarea interesului national, si pentru a masca interesele personale, politicienii romani spun ca statul roman nu are fondurile necesare pentru a exploata susnumitele resurse...
      Fac urmatoarea sugestie:
      "SA NE CUMPARAM TARA PE NIMIC!"
      Concretizata in felul urmator:
      - referendum national avind ca tema intrebarea: "Sinteti de acord cu exploatarea aurului (gazelor de sist) azi, cu ajutorul tehnologiilor disponibile azi?
      - in cazul unui raspuns afirmativ, demararea unei subscriptii publice avind ca si obiectiv obtinerea fondurilor necesare punerii pe picioare a exploatarii acestor resurse de catre o societate privata romaneasca, avind ca si actionari cetatenii romani, fiecare dupa posibilitati, in beneficiul statului roman si al cetatenilor acestuia;
      - administrarea societatii eventual constituite sa se faca solicitind consultanta d-lui Waren Buffet; Am convingerea ca ne va fi acordata...

      O asemenea procedura ar "verifica" si buna credinta a guvernantilor romani.


      .................................
      Retoric, ai dreptate, "Snow White". Doar ca retorica nu foloseste prea mult in cazul problemelor sus-indicate.
      Poate ar fi mai util sa ne pronuntam, mai intii, concret asupra ideei prezentate.

      .................................

      Avind in vedere portalul pe care am postat, nu cred ca mai era necesara sublinierea.
      Sugestia MEA se adreseaza revolutionarilor care protesteaza, pentru ca ei sa faca in asa fel ca ea (sugestia) sa ajunga unde trebuie si, eventual, sa i se dea curs.

     
     ..................................
     Curaj, baieti!
     "Aprindeti fitilul!"...
Memorat
Pagini: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 129
Schimbă forumul: