Main Content:

Pagini: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 129

Mesaj de la ADRIAN PITCA-muncitorul care a declansat Revolutia in Prahova

 • Tinel
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 529
 • Vezi Profilul

Cei care intra pe aici,pot sa constate ca unii au multa multa ipocrizie.Fac pe grozavii in preajma alegerilor(candideaza sau sustin un anume partid),ma intreb,unde au fost si ce-au facut pina acum in directia pe care-i indreapta pe altii.Cred ca era mult mai bine ca fiecare sa inceapa cu realizarile personale si apoi sa critice si sa indrume spre anumite actiuni.Sa spuna,eu am facut asta si asta in 20 de ani si acum vreu sa fac asta,cine vine dupa mine?

    Corect, nu au facut nimic, ii imping pe altii sa faca, pt ca ei sa profite, foarte bine ochit Tudore si crede-ma cand iti spun ca nimeni nu poate spune ce a facut in ultimii 20 de ani, pentru ca nu au facut nimic, societatea civila fiindu-le straina, iar singura grija L 42 apoi 341. Au fost unii care au fost demnitari, membrii ai unor comisii, iar realizarile lor, le-am simtit cu toti.
    Daca te-ai referit la mine, desi nu cred caci esti vechi pe forum, am mai facut cate ceva, iar atunci cand am facut, pe forumisti i-am chemat sa ma ajute, si unii chiar au ajutat foarte mult, un exemplu clar si elocvent este sindicatul adica Perju si regretata Doamna Magda Rotaru, ca sa inteleaga toata lumea, in 3 zile au strans si au trimis 9.000 Ron, pentru ajutoare la Tecuci, si pentru ei , membri sindicatului, respect si consideratiune, jos palaria in fata lor, pentru cei ce inca sunt sceptici, aveti poze la sectiunea corespunzatoare.
    Tudore, credeam orbit (idealist naiv) in refacerea imaginii revolutionarului neaos, era a treia campanie umanitara, pentru romanii cei mai de jos si loviti de soarta, si? ... ce daca, a contat cu sau la ceva? Nu.
    Uite un alt exemplu: REORGANIZAREA TERITORIALA, vezi vreo dezbatere pe tema? Dar la indemnizatii, ce zici ... e animatie?
    Intrebare: DACA AR FI CINEVA CARE SA VREA SA FACA CEVA (ceva real si cinstit), CREZI CA AR VREA SA FIE URMAT DE ASTFEL DE OAMENI?
    Propunere: FACEM UN PARIU?
Memorat
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul

Buna ziua si va salut domnilor.de cateva zile nu am mai postat pentru ca nu am avut cces la comp. pentru ca fiimea a fost in bac dar am urmarit din fuga ce ati postat dv-tra si sincer va spun ca cele postate sunt subiecte foarte interesante.de ex.d-l Tinel are foarte multa dreptate cand afirma ca nici unul din noi nu poate sa justifice ce a facut in ultimii 20 si ceva de ani dupa revol.,sa stiti ca are dreptate,ca prea multa vorbarie si multe pareri si barfa iar fapte pauza,in ceea ce priveste pe d-l Pinca sa stiti ca are dreptate sant foarte multi revolutionari care asteapta un semn ca sa pornasca la lupta pentru asi recastiga in primul rand onoarea,demnitatea si tot ce au pierdut dea lungul timpului,numai ca cei care vor lucrul aceste nu mai vor sa fie masa de manevra a politicienilor,ei vor ca fim o singura unitate regulile sa nu ne fie impuse de sspr si sa aiba reprezentere in toate forurile de conducere.acelasi lucru voia sa il faca si raposatul Mihael Cecalu si sa stiti ca avea multi adepti iar cel care ar vrea sa continuie nu este singur.d-lor nu stiu daca mai tineti minte,cu ceva timp in urma am facut apel la dv-tra sa ne intalnim si sa ne dam mana pentru a porni la o noua lupta pana nu este prea tarziu dar cineva m-a apostrofat,nu vreau sa am gura pocita dar sa vedeti ce ne asteapta dupa ce o sa iasa din parlament noile norme metodologice de aplicare a legii 341 atunci o sa vedem ca am gresit ca nu ne-am unit iar politicul o sa ne rada iar in nas cum au mai facuto la sfarsitul anilor 90 inceputul anilor 2000 cand singur drept care il avea revol.era locul de veci la cintirim.vorbea d-ii Spartanul si Mercurie de o revol. spirituala si de mai multa incredere in biserica,domnilor toti santem credinciosi,cu totii credem in D-zeu,cand plecam de acasa si mai ales la lupta ne facem o rugaciune si semnul crucii dar noua ne lipseste la ora actuala curajul(oare l-am epuizat pe tot in89?),bunul simt,increderea in aproapele nostru si mai rau este ca credem tot ce ni se spune.concluzie: pana nu ne hotaram a ne unii,pana nu ne alegem noi conducatorul nostru al revol.,pana nu pornim o lupta impotriva a tot cei rau in tara noastra sa luati aminte ce va spun nimic nu se va schimba in bine.
Memorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul

Domnule Tinel(Fost RINELUS),Sintem impreuna vechi membrii ai forumului.Stiu din informatiile luate de aici ca dv ati incercat sa mobilizati revolutionarii sa se trezeasca.Ati facut acte de caritate.Ati incercat si o noua constructie(asociatie nationaLa a revolutionarilor.)Vad in initiativele dv bunele intentii.Ati facut si presiuni la SSPR(nu sint sigura).Oricum ati mai facut cite ceva(nu destul).Dar unii apar asa din senin si condamna pe altii dar pe ei nu se vad.De,"interesul poarta fesul".
Memorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul

Si inca ceva,nu intodeauna reclama negativa ajuta.Cautati alt subiect pe care sa dialogati.Aici este mesajul dlui Adrian Pitca.Sa-l lasam sa transmita ceva real si de interes.Asteptam.Suport si critici,dar nu prea am timp sa raspund interpelarilor.
Memorat

       Pentru "SPARTANUL"
       Interesant mesajul tau cu pledoaria pentru toleranta fata de biserica avind in vedere ca vine dim partea cuiva care si-a ales un asa pseudonim (ca pe vremea spartanilor nu prea erau popi si biserici iar credinta se indrepta catre zei si nu catre dumnezeu).
       Oare si-a cerut vreodata biserica (clar si raspicat) scuze publice pentru pacatele reprezentantilor ei facute in perioada comunista?!?
       Eu nu am auzit, asa ca de ce sa am o atitudine mai toleranta fata de biserica?
       Azi se cam alege praful de oameni si tara iar biserica tace.... sau stringe de la enoriasi sute de milioane de euro pentru biserici cit mai mari, mai multe si mai "catedrale ale neamului"....
       Tichia de margaritar ne lipsea
       Astazi Romania are prea multi muritori de foame iar biserica ortodoxa romana prea multi reprezentanti pe care nu-i mai incap sutanele....
       Ce spune biserica despre situatia tarii?!? Nimic, taiat in patru....
       Ce spune biserica ortodoxa atunci cind trebuie sa asigure inmormintarea crestineasca pentru niste suflete de copii arse intr-o maternitate din Romania?
       "-Acesti copii nu pot fi ingropati crestineste pentru ca nu au fost crestinati prin botez!"
       Grav pacat pentru un nou nascut....
       Dar daca un mare criminal isi da obstescul sfirsit, acesta are acces la slujba de inmormintare chiar daca se poate intimpla ca acel criminal sa nu fi fost crestinat niciodata prin botez....
       Pentru ca, la o inmormintare, nimeni nu sta sa caute prin arhive daca mortul a fost botezat vreodata...
       Poate ar trebui ca si biserica sa-si mai revizuiasca dogmele ca lumea s-a mai schimbat....
       Si ar mai face bine biserica sa-si recistige onoarea, increderea si respectul credinciosilor iar apoi si noi, ca buni crestini, poate vom fi mai toleranti.
       Si sa stii "spartanule" ca nu "biserica ne ofera atita libertate cit nici nu putem banui".
       Poate credinta, dar credinta nu-i totuna cu biserica....
Memorat
 • Spartanul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 785
 • Vezi Profilul

Fiecare lucru poate fi privit din mai multe unghiuri, drept pentru care nu pot contesta faptul ca ai dreptate dar iti opun o parere diferita. In acest moment biserica este prigonita cu mai multa sau mai putina discretie, penetrata la varf de influente anticrestine.Atitudinea oficiala difera adesea de esenta crestina pe care o regasim la niveluri inferioare. Daca este adevarat ce spui despre copiii nebotezati si te cred, fireste, asta este rodul prostiei si inculturii cine stie cui. Am mai citit despre asemenea atitudini, inclusiv in sanul bisericii catolice dar problema a fost dezbatuta si s-a ajuns la concluzia ca nefiind botezati fara vina cuiva, trebuie manifestata aceeasi atitudine ca si in situatia celor care au fost botezati, intrucat Dumnezeu nu-i va considera nebotezati intr-o atare situatie. E un mod simplist de a povesti pentru ca m-am rezumat la a retine numai concluziile si au trecut ani buni de atunci. Pot sa-ti trimit o listuta cu preoti sau calugari cu har, dar si una cu popi burtosi, fara scrupule. Daca vrei sa vorbesti cu primii, inclusiv despre ceilalti, cred ca iti vei schimba putin parerea. In sanul bisericii exista o opozitie surda fata de actuala conducere si fata de cei din categoria la care te referi. Daca printre noi sunt impostori, inseamna ca suntem toti la fel? unii spun ca da, ceea ce nu inseamna decat ca asa ne vad ei. Biserica nu lupta pentru libertate, pentru drepturi, biserica lupta pentru suflete si asta nu se face la nivel organizatoric, prin pozitii oficiale si comunicate de presa. Asta este latura lumeasca, supusa adesea influentelor vremelnice, uneori chiar rupte de esenta crestinismului dar care nu pot afesta filonul spiritual, profund, care a asigurat perpetuarea crestinismului de-a lungul a peste doua mii de ani. Oare degeaba Dumnezeu trimite de la mormantul sfant intai la altarul ortodox?
Memorat
 • Spartanul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 785
 • Vezi Profilul

Am intentionat sa scriu "trimite lumina de la mormantul sfant" dar a intrat cineva in birou si m-am grabit. In fine, nu intentionez declansarea unei polemici ci m-am rezumat la a-mi spune parerea
Memorat

       Pentru "SPARTANUL"
       Scuza-ma, poate nu am citit bine: biserica este prigonita??? Cum, cind si de catre cine?
       Cit despre "penetrare", daca se intimpla, atunci biserica isi merita soarta, acum si-n vecii-vecilor, amin!
       Cazul copiilor arsi, anul trecut parca, la maternitatea Giulesti si lipsiti de slujba crestina la inmormintare este de notorietate, dar nu doar de ei este vorba.
       Sa revenim insa la lucruri mai lumesti asa ca te citez: "Daca printre noi sint impostori, inseamna ca sintem toti la fel? unii spun ca da, ceea ce nu inseamna decit ca asa ne vad ei"(incheiat citatul).
       Pentru ca postezi pe acest forum, imi place sa cred ca ai avut tangenta cu fenomenul numit "revolutia din decembrie 1989".
       Daca-i asa, as dori sa te provoc la o polemica (pentru ca daca iti exprimi public o parere despre ceva sau cineva chiar daca "nu intentionezi declansarea unei polemici" asta faci: declansezi o polemica.
       Cine sint oare impostorii din rindurile revolutionarilor?
       Este acesta un bun subiect de polemica? Eu cred ca da.
       Probabil ca sint multi cei care vor sari sa spuna: "- X, Y, Z sint impostori pentru ca, stiu eu sigur, nu au participat sub nici o forma la revolutia din decembrie 1989 dar acum au certificate de revolutionari...."
       Insa in cazul acesta se naste o intrebare: "De cind a cere un drept inseamna impostura?
       Niste cetateni, in baza unei legi, au cerut un drept. Sint ei oare impostori? Pentru ca legea prevede niste proceduri si conditii de indeplinit, iar cineva a certificat indeplinirea conditiilor si procedurilor pentru acei cetateni.
       Cum se cheama oare cei care au girat si sustinut niste cereri privind acordarea unui drept (sau a mai multora) desi stiau foarte bine ca fac un fals?!?
       Pe scurt, vreau sa spun ca stiu relativ bine situatia din Prahova in ceea ce priveste acordarea titlurilor de "luptator cu merite deosebite in revolutia din decembrie 1989.
       In 1996, dupa reanalizarea legii 42/1990, atunci cind s-au putut depune noi dosare, impreuna cu alti colegi revolutionari am dorit sa verificam noile dosare pentru a vedea daca cel care cere titlul de revolutionar stia macar ca in Romania a avut loc o revolutie. Nu a fost posibila verificarea acelor dosare. Prea multi s-au opus...S-au opus cei care o faceau "la ordin"... Si s-au mai opus in primul rind sefii si sefuletii de fundatii, organizatii asociatii nou infiintate si crescute ca ciupercile dupa ploaie. Acordarea titlului de revolutionar nu mai era recunoasterea unui merit - deja era o afacere... Iar in Romania cine are o stampila si drept de semnatura "simte repede" cind vede o chiftea mare, grasa si zemoasa....Un exemplu reprezentativ este numitul Perju Daniel, poate cel mai revolutionar intre revolutionarii Prahovei (ca asta-i impresia pe care ti-o faci daca-i citesti dosarul de luptator. Doar luptator ca merite deosebite nu prea a avut)...
Memorat

Tranşarea României

 Posted on 28 iunie, 2011

 

Se petrece acum şi aici, sub ochii noştri care au încetat să ne mai lumineze sufletele deşi stau larg deschişi. Întâi s-a răspândit un zvon îngrozitor, de către răspândaci de sorginte dubioasă. Apoi, timp de 21 de ani, s-au auzit tot felul de scenarii care aveau aceeaşi temă: pierderea Ardealului; atât de multe şi, printre ele, unele atât de absurde, încât cu greu puteau fi crezute. Dar, în puzderia de zvonuri, se ascundeau şi planurile adevărate, care însă, prin apropierea de cele imposibile, păreau şi ele, într-un fel, la fel de imposibile – acesta este un binecunoscut truc de ascundere a adevărului. De fiecare dată a reuşit – şi acum a reuşit.
 Se ştia din anii 1987, 1988 că există intenţia criminală de dezmembrare a României şi că, dincolo de intenţie, existau şi nişte planuri, o strategie cu acest scop. După evenimentele din decembrie 1989 – adică după lovitura de stat şi măcelul făcut de aceiaşi autori – lucrul a început să capete contur: în martie 90, la Târgu Mureş a fost făcută, de către serviciile secrete maghiare împreună cu parte din populaţia maghiară din zonă, prima încercare de rupere a Ardealului din trupul României, după mai multe decenii. N-a reuşit. De altfel, lovitura a fost pregătită destul de pripit în cancelariile europene şi la Budapesta, pe de-o parte, iar pe de altă parte lipsea exerciţiu participării la istorie, atât în ceea ce îi priveşte pe maghiari cât şi în ceea ce ne priveşte. După Târgu Mureş, uşor-uşor am început să aflăm cum stau lucrurile – cum anume stau lucrurile, măcar o parte dintre ele. Am aflat că Ungaria a sprijinit activ atât declanşarea loviturii de stat din 1989, prin Laslo Tokes şi prin angajarea de trupe speciale care jucau rolul de terorişti, cât şi implementarea „democraţiei” proprie unei europe decăzute, atât creştin, cât şi moral – mai precis spus, unei alte europe. Toate acestea au fost făcute de maghiari, în schimbul promisiunii ferme că Ardealul va face parte din Ungaria – există şi un mit al „Ungariei mari”, care este pe cât de penibil şi caraghios, pe atât de periculos. Ceea ce este foarte interesant este că nici un istoric român nu mai pomeneşte de faptul că, mare parte din teritoriul actual al Ungariei, este teritoriu românesc – mai precis până la Tisa -, furat în alte ocazii istorice. Aşa că, ar fi corect ca acest mit al „Ungariei mari” să se refere la actualul teritoriu care este ilegal şi fraudulos de mare, deşi seamănă cu câteva judeţe din România.
 Am mai aflat de aşa numitele planuri – oficiale, deşi prezentate cu rezervă – Huntington, al căror autor – Samuel Phillips Huntington – prezenta în cartea lui, The Clash of Civilizations, harta României fără Ardeal; am aflat, desigur neoficial, cum că atât Uniunea Europeană cât şi Statele Unite ale Americii susţin şi garantează ca acest rapt teritorial să se pună în fapt; am aflat, de asemenea, cum că există un plan după care parte din România a Moldovei şi Basarabia urmează să se unească pentru a forma un stat de sine stătător, care se va numi ceva cu Israel; că este mare nevoie ca ţiganii să aibe propria lor republică – fără nici un fel de glumă, deşi sunt de acord că este de tot râsul până aici – iar noua republică va fi o parte din Oltenia cu capitala la Strehaia şcl. Dar am mai aflat şi că, de jur-împrejurul Ţării, statele privesc cu lăcomie la tot teritoriul României. Şi multe altele am mai aflat, în toţi aceşti ani.
 De neînţeles însă – nu ne-a folosit la nimic ce am aflat; foarte puţini au luat în serios toate aceste lucruri. Mai mult, cei care au considerat că trebuie să atragă atenţia românilor asupra pericolului, din ce în ce mai evident şi eminent, au fost şi sunt consideraţi ca fiind extremişti. Revista AXA are o rubrică permanentă referitoare la situaţia din zona Harghita Covasna, rubrică realizată de Centrul de studii al Forumului Civic din Harghita, Covasna şi Mureş, pusă la dispoziţie de neobositul luptător pentru România, Profesorul Ioan Lăcătuşu. Din pricina acestei pagini suntem consideraţi şovini şi extremişti, iar unii dintre abonaţii revistei noastre s-au retras pur şi simplu – motivând că ei nu sunt de acord cu această perspectivă „şovină” şi „extremistă”, că nu-i interesează ce se petrece la Harghita Covasna şi că ei sunt…ortodocşi! Sigur că inepţia depăşeşte puterea de imaginaţie omenească, şi, la fel de sigur, că prostia este eternă.
 Astfel că, în acest moment în care Uniunea Europeană a arătat cu mare claritate că susţine dezmembrarea României prin acceptarea unei reprezentanţe diplomatice secuieşti la Bruxelles; în acest moment, când este mai evident decât evidenţa însăşi că Statele Unite ale Americii şi armata internaţională şi suprastatală NATO – care a absorbit puterea militară a României, lăsând-o fără apărare militară -, nu oferă nici un sprijin României, în orice eventual conflict (fapt demonstrat în cazul conflictului Canalului Bâstroe); tocmai în acest moment, apare ca o poveste duioasă, gospodărească, legitimă şi nevinovată, „reorganizarea teritorială administrativă” a României. Trebuie să fii cu totul înapoiat mintal să nu vezi şi să nu înţelegi ce se întâmplă. Sau trebuie să fii orb, ca opţiune existenţială.
 Această „reorganizare administrativă” este de fapt regionalizarea sau federalizarea României, despre pregătirea căreia am aflat în toţi aceşti ani. Disimularea, ascunderea acestui etnocid…. se face cu închipuită responsabilitate – din nou cei mai iresponsabili cetăţeni români, conducători ai poporul român spre dezastru, îşi asumă răspunderea. Cu alte cuvinte: iresponsabilitatea însăşi îşi asumă răspunderea! – pentru viaţa, sau mai precis, pentru moartea unui popor şi dispariţia din istorie a unui stat. Cuvintele trebuie rostite răspicat şi clar, fără nici un menajament. Considerăm că nu trebuie să ne ascundem după cuvinte – nu este vreme de joacă.
 Toate, dar absolut toate argumentele (aduse de Preşedintele României pentru susţinerea ideii de federalizare a ţării, sub numele de „reorganizare administrativă”) cu intenţia de a motiva această „reorganizare teritorială” sunt mincinoase, sau mai corect spus: sunt nişte bălării politicianiste justificative. Această încercare a mai fost făcută cu o singură regiune, a Banatului, în Timişoara – în 1990, prin Proclamaţia de la Timişoara se cerea doar autonomie administrativă şi economică. Acest lucru nu le-a reuşit celor care au alcătuit şi promovat textul proclamaţiei, fiindcă minciuna era prea mare: nu există autonomie administrativă şi economică, fără autonomie teritorială, adică fără să fie definit teritoriul în care funcţionează această autonomie şi, implicit, fără să fie trasate graniţele. Sau poate că Banatul a mai rămas în România, după Proclamaţia de la Timişoara, şi pentru că, pe atunci, mai erau români în România.
 „Reorganizarea administrativă”, pe care conducătorii actuali ai României sunt hotărâţi să o facă (în aceste zile se negociază doar detaliile), în opt sau nouă sau n judeţe este, în adevăr, tranşarea României, care, în conformitate cu planurile iudeofrancmasoneriei, urmează să fie reîmpărţită.
 Iată, pas cu pas, această „reorganizare” care ne este propusă ca salvare şi impusă fără drept de apel: 1) se împarte statul român în euroregiuni, judeţe, zone sau chiar nu contează cum se vor numi; cu alte cuvinte se federalizează teritoriul actual al României, statul român dispărând; 2) ca urmare a acestei „reorganizări”, cetăţenii locuitori ai acestor zone vor fi nevoiţi să îşi schimbe actele de identitate. Aici apare „rezolvarea”, recunoaştem că inventivă, a cipuirii întregii populaţii a ţării, fiindcă actele de identitate vor fi în totalitate cu cip; 3) zonele îşi vor afirma şi vor avea autonomie regională, adică se vor transforma în nişte mini state sub conducerea directă a uniunii europene, care va numi – deja au fost numiţi o parte dintre ei – guvernatori pentru fiecare regiune în parte; 4) în cea mai deplină legalitate, respectivele state vor putea să determine, fiecare pentru sine, dacă se unesc cu un stat sau cu altul, sau dacă îşi schimbă, şi cum, limba oficială sau denumirea. Astfel, Ardealul se va alipi Ungariei, Moldova va face un stat de sine stătător cu Basarabia, ţiganii vor avea şi ei republica lor etc; 5) statul român va dispărea de pe harta lumii – sau, aici este neclar, va rămâne doar partea de Muntenia-Ilfov cu numele de România.
 Şi, pentru ca toate acestea să se desfăşoare fără surprize – de nici un fel -, apare ca foarte importantă schimbarea Constituţiei României. Şi atunci, Preşedintele României cere schimbarea constituţiei. Noi ştim cu toţii – am văzut cu ochii noştri – că Preşedintele României nu cunoaşte nici măcar imnul de stat al ţării în care el este preşedinte, şi, ca urmare, nici nu cred că poate cineva să pună problema că acelaşi preşedinte ar putea cunoaşte Constituţia României – fie şi pentru simplu motiv că Legea fundamentală a Ţării nu este scrisă în versuri, şi, deloc neglijabil, are un text cu mult mai lung.
 Situaţia în care ne aflăm este fără precedent în istoria românilor. Acum nu mai e vorba despre o regiune autonomă maghiară, nici de comunism sau capitalism, sau de fanarioţi sau turci; acum este vorba despre tranşarea şi atomizarea statului român. Adică despre o acţiune proiectată de mult timp, acţiune care este pusă în practică de cel puţin două decenii, de către oameni pregătiţi special şi cu ajutorul suboamenilor locali sau zonali. Toţi suboamenii politici, din această perioadă, se fac vinovaţi de înaltă trădare de Ţară şi ar trebui pedepsiţi ca atare. Încă o dată: toţi!
 Trebuie să înţelegem gravitatea acestui moment şi să ne asumăm conştient responsabilitatea în faţa lui Dumnezeu şi în faţa istoriei, pentru ceea ce facem sau nu facem. Este răspunderea noastră. E neapărat să pricepem acest lucru, care, deşi pare simplu, nu poate intra în minţile noastre. România nu mai are armată, nu mai are independenţă, economia este dată şi jefuită de cei despre care am scris mai sus – şi totuşi, trebuie să ne împotrivim acestui rău, acestui dezastru. Aşa cum suntem noi acum.
 Nu ieşind în stradă la momente nepotrivite şi fără a avea nici un fel de finalitate, decât aceea de a protesta – aşa cum se întâmplă în toate acţiunile care sunt planificate doar pentru manipulare, în scopul fie de a depresuriza societatea civilă, fie de a crea conflicte care sunt imediat preluate şi folosite de către manipulatori tocmai împotriva noastră. Şi mai ales, nu trebuie să uităm că aceia care ne vor ţara n-ar putea reuşi niciodată fără trădători din rândurile noastre. E ceea ce se petrece chiar acum, când nu se ştie cine i-a convocat pe români la Sfântu Gheorghe pentru a manifesta împotriva maghiarimii: este cel mai contraindicat lucru pentru români şi, totodată, cel mai dorit de către unguri – conflictul care va ajuta la grăbirea fărâmiţării României. Pentru a avea credibilitate, manipulatorii au folosit nume de organizaţii cu credibilitate, fără însă a le întreba dacă sunt de acord cu acest lucru sau nu; aşa e anonimatul. Este vital să gândim în aceste momente şi nu să ne luăm după tot felul de manipulatori, care, în cazul de faţă, se ascund în anonimat. Trebuie multă atenţie, ca nu cumva noi înşine să fim uneltele prin care se va abate nenorocirea asupra poporului român, asupra propriului nostru popor.
 După ce înţelegem aceste lucruri, putem să încercăm să răspundem la celebra întrebare: „Ce este de făcut acum, în această situaţie?”. Şi, de aici celelalte întrebări, care decurg firesc şi care duc la răspunsuri, pe care este neapărat să le punem în practică.
 
sursa Revista Axa
Memorat
 • Spartanul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 785
 • Vezi Profilul

       Pentru "SPARTANUL"
       Scuza-ma, poate nu am citit bine: biserica este prigonita??? Cum, cind si de catre cine?
       Cit despre "penetrare", daca se intimpla, atunci biserica isi merita soarta, acum si-n vecii-vecilor, amin!
       Cazul copiilor arsi, anul trecut parca, la maternitatea Giulesti si lipsiti de slujba crestina la inmormintare este de notorietate, dar nu doar de ei este vorba.
       Sa revenim insa la lucruri mai lumesti asa ca te citez: "Daca printre noi sint impostori, inseamna ca sintem toti la fel? unii spun ca da, ceea ce nu inseamna decit ca asa ne vad ei"(incheiat citatul).
       Pentru ca postezi pe acest forum, imi place sa cred ca ai avut tangenta cu fenomenul numit "revolutia din decembrie 1989".
       Daca-i asa, as dori sa te provoc la o polemica (pentru ca daca iti exprimi public o parere despre ceva sau cineva chiar daca "nu intentionezi declansarea unei polemici" asta faci: declansezi o polemica.
       Cine sint oare impostorii din rindurile revolutionarilor?
       Este acesta un bun subiect de polemica? Eu cred ca da.
       Probabil ca sint multi cei care vor sari sa spuna: "- X, Y, Z sint impostori pentru ca, stiu eu sigur, nu au participat sub nici o forma la revolutia din decembrie 1989 dar acum au certificate de revolutionari...."
       Insa in cazul acesta se naste o intrebare: "De cind a cere un drept inseamna impostura?
       Niste cetateni, in baza unei legi, au cerut un drept. Sint ei oare impostori? Pentru ca legea prevede niste proceduri si conditii de indeplinit, iar cineva a certificat indeplinirea conditiilor si procedurilor pentru acei cetateni.
       Cum se cheama oare cei care au girat si sustinut niste cereri privind acordarea unui drept (sau a mai multora) desi stiau foarte bine ca fac un fals?!?
       Pe scurt, vreau sa spun ca stiu relativ bine situatia din Prahova in ceea ce priveste acordarea titlurilor de "luptator cu merite deosebite in revolutia din decembrie 1989.
       In 1996, dupa reanalizarea legii 42/1990, atunci cind s-au putut depune noi dosare, impreuna cu alti colegi revolutionari am dorit sa verificam noile dosare pentru a vedea daca cel care cere titlul de revolutionar stia macar ca in Romania a avut loc o revolutie. Nu a fost posibila verificarea acelor dosare. Prea multi s-au opus...S-au opus cei care o faceau "la ordin"... Si s-au mai opus in primul rind sefii si sefuletii de fundatii, organizatii asociatii nou infiintate si crescute ca ciupercile dupa ploaie. Acordarea titlului de revolutionar nu mai era recunoasterea unui merit - deja era o afacere... Iar in Romania cine are o stampila si drept de semnatura "simte repede" cind vede o chiftea mare, grasa si zemoasa....Un exemplu reprezentativ este numitul Perju Daniel, poate cel mai revolutionar intre revolutionarii Prahovei (ca asta-i impresia pe care ti-o faci daca-i citesti dosarul de luptator. Doar luptator ca merite deosebite nu prea a avut)...

Domnule, daca vreti sa vedeti numai ceea ce serveste unei logici pe care o consider patimasa, fara a vedea, in schimb, ceea ce vad multi altii sau daca doriti sa provocati dispute, nu sunt persoana cea mai potrivita pentru a fi interogata intr-un asemenea mod si nici in altul. Apreciez meritele si eroismul pe care vi le evocati pe Portal dar va rog sa ma credeti, nu port pe umeri povara unui cub.
Memorat
 • DAN PERJU
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7287
 • Vezi Profilul

       Pentru "SPARTANUL"
       Scuza-ma, poate nu am citit bine: biserica este prigonita??? Cum, cind si de catre cine?
       Cit despre "penetrare", daca se intimpla, atunci biserica isi merita soarta, acum si-n vecii-vecilor, amin!
       Cazul copiilor arsi, anul trecut parca, la maternitatea Giulesti si lipsiti de slujba crestina la inmormintare este de notorietate, dar nu doar de ei este vorba.
       Sa revenim insa la lucruri mai lumesti asa ca te citez: "Daca printre noi sint impostori, inseamna ca sintem toti la fel? unii spun ca da, ceea ce nu inseamna decit ca asa ne vad ei"(incheiat citatul).
       Pentru ca postezi pe acest forum, imi place sa cred ca ai avut tangenta cu fenomenul numit "revolutia din decembrie 1989".
       Daca-i asa, as dori sa te provoc la o polemica (pentru ca daca iti exprimi public o parere despre ceva sau cineva chiar daca "nu intentionezi declansarea unei polemici" asta faci: declansezi o polemica.
       Cine sint oare impostorii din rindurile revolutionarilor?
       Este acesta un bun subiect de polemica? Eu cred ca da.
       Probabil ca sint multi cei care vor sari sa spuna: "- X, Y, Z sint impostori pentru ca, stiu eu sigur, nu au participat sub nici o forma la revolutia din decembrie 1989 dar acum au certificate de revolutionari...."
       Insa in cazul acesta se naste o intrebare: "De cind a cere un drept inseamna impostura?
       Niste cetateni, in baza unei legi, au cerut un drept. Sint ei oare impostori? Pentru ca legea prevede niste proceduri si conditii de indeplinit, iar cineva a certificat indeplinirea conditiilor si procedurilor pentru acei cetateni.
       Cum se cheama oare cei care au girat si sustinut niste cereri privind acordarea unui drept (sau a mai multora) desi stiau foarte bine ca fac un fals?!?
       Pe scurt, vreau sa spun ca stiu relativ bine situatia din Prahova in ceea ce priveste acordarea titlurilor de "luptator cu merite deosebite in revolutia din decembrie 1989.
       In 1996, dupa reanalizarea legii 42/1990, atunci cind s-au putut depune noi dosare, impreuna cu alti colegi revolutionari am dorit sa verificam noile dosare pentru a vedea daca cel care cere titlul de revolutionar stia macar ca in Romania a avut loc o revolutie. Nu a fost posibila verificarea acelor dosare. Prea multi s-au opus...S-au opus cei care o faceau "la ordin"... Si s-au mai opus in primul rind sefii si sefuletii de fundatii, organizatii asociatii nou infiintate si crescute ca ciupercile dupa ploaie. Acordarea titlului de revolutionar nu mai era recunoasterea unui merit - deja era o afacere... Iar in Romania cine are o stampila si drept de semnatura "simte repede" cind vede o chiftea mare, grasa si zemoasa..

..Un exemplu reprezentativ este numitul Perju Daniel, poate cel mai revolutionar intre revolutionarii Prahovei (ca asta-i impresia pe care ti-o faci daca-i citesti dosarul de luptator.




ARE CEVA MAI MULTE MERITE ACEST PERJU DANIEL  DECIT TINE,ADRIANE...
VOI V-ATI CARAT REPEDE IN UZINA LA LOCUL DE MUNCA,DE,,,ORG 62
SIRENA A FOST TRASA DE  AMERICANUL SI DE AUREL BOLOHAN..........
AI AJUNS COCOTAT IN FRONT DUPA SEDINTA DIN 24  DATORITA MIE,LUI ALDESCU SI LUI MATACHE DE LA FLACVARA,,, V-AM PROPUS E TINE SI PE DAMIAN
GHEORGHE CA EXPONENTI AI CELOR DIN 21-22 ADRIANE.......................

AI INTRAT INTR-UN JOC  SI NU AM GARANMTIA CA CEL CARE SCRIE ESTI TU,,,,

AVIZELE FUNDATIEI  -COMPANIILE WENTWER  SI PRESEDINTE CONSTANTIN S.....
AVIZELE DIN 1992 ale FRR SUNT LOVITE DE NULITATE ADRIANE...........

SI APROPO:  DE CITI ANI NU AI MAI FOST LA VRE-O COMEMORARE A MARTIRILOR
            REVOLUTIEI DIN DECEMBRIE 1989 HuhHuh
            DE CITI ANI , " ADRIANE "  ALIAS SORIN @ JAN PLOIESTEANU
            @ MORALII ASOCIATIO ETC@AMD Huh

      CIOCU MIC   .. ATI INFIERAT CU MINIE PROLETARA  PE CEI CARE VAU
                     AVUT CURAJUL  SA CONTINUIE MANIFESTATIILE PENTRU
                     LIBERTATE   A DEVAR   DREPTATE IN ANUL 1990

            SI ATI CHEMAT MINERII SI INFORMATORII SECURITATII DIN RINDUL
             CLASEI MUNCITOARE SI ORGANIZATIEI 62 PE CARE O CONDUCEAI
             LA BUCURESTI..................

     TIMISOARA PUNCTUL 8 TE ZGIRIE SI ASTAZI....VIERMELE CONSTIINTEI
                          TE ROADE , TE MACINA.  UCIDE LENT...






 Doar luptator ca merite deosebite nu prea a avut)...
Memorat

      Pentru "spartanul"
      1.Pot fi de acord cu faptul ca vad "numai ceea ce serveste unei logici patimase" (citat mesaj "spartanul" din 06.07 2011) dar o fac pentru ca "fiecare lucru poate fi privit din mai multe unghiuri" (citat mesaj "spartanul" din 05.07.2011).
      2.Da, am dorit sa provoc o disputa, mai bine zis o polemica, dar in nici un caz nu am dorit sa te supun unui interogatoriu de nici un fel. De altfel cred ca ai putea fi mai explicit in a indica ce anume te-a deranjat atit de tare in mesajul meu.
      Cit despre meritele si eroismul meu evocate pe Portal... acestea sint doar aprecierile facute public de catre cei care ma cunosc, indiferent daca mi-au fost prieteni sau nu.
      3.Oricum, eu am pus in discutie un bun subiect de polemica, mi-am exprimat propria parere si, sincer, fara a dori sa supar pe cineva, asteptam un punct de vedere rational. Poate pe viitor....
Memorat

      Pentru Daniel Perju
      1. Care ar fi, concret, meritele pe care sustii ca le-ai avea in plus fata de mine in perioada lui decembrie 1989 (eventual anterior lui decembrie 1989 si ,eventual, dupa decembrie 1989) si care merite sa iti fi fost RECUNOSCUTE PUBLIC DE CINEVA IN JUDETUL PRAHOVA???
      2. Da, in 23 decembrie 1989 eram la locul meu de munca pentru ca nu a fi ales in diverse comitete mai mult sau mai putin provizorii era important pentru mine atunci si mai ales pentru ca, asa cum am mai scris pe forum, tot ce am realizat in viata a fost prin munca. Dar, pentru niste prostanaci ca tine, munca, limba romana si carnea de porc cad greu la burta...
      3. Sirena la uzina 1 Mai Ploiesti " am tras-o " eu si nu cel pe care tu il numesti "AMERICANUL". Insa este adevarat ca acea persoana i-a impiedicat pe cei care doreau sa opresca acea sirena sa faca acest lucru. Si nu numai ca "am tras" acea sirena ci am si chemat colegii de serviciu la a actiona impotriva regimului comunist. Iar faptul ca oamenii din sectia unde lucram au inceput revolutia in Ploiesti in dimineata lui 22 decembrie 1989 spune multe.
      Si este la fel de adevarat ca ca AUREL BOLOHAN, desi nu "a tras sirena", a fost unul dintre cei mai implicati in ceea ce a insemnat "revolutia din decembrie 1989" la Ploiesti.
      4.Adevarul istoric este ca cel care a propus si sustinut ca ADRIAN PITCA si DAMIAN GHEORGHE sa reprezinte Uzina 1 Mai Ploiesti in Consiliul Provizoriu al FSN Prahova se numeste PADIU CONSTANTIN si este, de asemenea, o alta persoana cu merite deosebite in decembrie 1989.
      Dupa cum ti-am mai scris si anterior pe forum, tu cunosti foarte bine aceste lucruri insa, in lichelismul tau, prin jumatati de adevar si minciuni cit cuprinde, incerci doar sa-ti legitimezi propriile "povesti nemuritoare" despre asazisa implicare a ta in 22 decembrie 1989 sperind astfel sa faci a parea adevarate si dosarele de revolutionar pe care, sub o forma sau alta, le-ai promovat prostindu-i pe prostii din parlamentul si guvernul Romaniei.
      Apropo de dosare promovate: poti sa produci public dovada ca tu mi-ai sustinut dosarul de "Luptator cu merite deosebite" (documente, cind, unde si cine mai era de fata)Huh
      5. Nu te priveste pe tine in ce jocuri intru eu iar identitatea o poti afla adresindu-te echipei care se ocupa de "Portalul Revolutiei" si pe care ii rog sa confirme identitatea mea tuturor celor intersati.
      6. In ce priveste punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara: un prostanac cum esti tu nu are de unde sa stie primul proiect al Legii privind deconspirarea securitatii ca politie politica, proiect initiat de Ticu Dumitrescu a fost semnat si de mine.
      Apropo de securitatea comunista si de cei care au colaborat cu aceasta, iti pun o intrebare care ti-a mai fost adresata dar nu stiu ca tu sa fi raspuns la ea: -Poti face public vreun document (cu numar de ordine, data si institutia care l-a eliberat) din care sa reiasa fara dubii ca tu, Daniel Perju, nu ai colaborat cu securitatea???
      7.Ce personalitate recunoscuta public ca avind merite deosebite in decembrie 1989 (si dupa aceea) este membru in organizatia al carei sef te crezi?
      8.Incearca sa nu mai jignesti limba romana prin ceea ce scrii si mai ales cum scrii.
      Eventual,cere cuiva sa te corecteze si sa dea o logica celor scrise de tine, ca nu-i rusine. Altfel vei ramine in veci ceea ce esti azi: un agramat, o lichea, un prostovan...
                                Adrian Pitca


     
Memorat

      La punctul 3 din mesajul catre Daniel Perju rog a se citi, inaintea numelui lui AUREL BOLOHAN, un singur "ca". Cu scuzele de rigoare, ADRIAN PITCA.
Memorat
 • Aria
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1085
 • Vezi Profilul

AM SI EU O INTREBARE PTR D-VOASTRA D-NULE ADRIAN
DUMNEATA AI DOCUMENTE,DAR SA FIE AUTENTICE,
CARE SA TE SCOATA IN EVIDENTA CA INTRADEVAR
AI FOST UN ADEVARAT LUPTATOR AL REV DIN-1989?
TOATA LUMEA MAI GRESESTE CAND SCRIE,SI
CRED CA TOTUSI NU E BINE SA NE JIGNIM,
ASTA E PAREREA MEA.
O SEARA PLACUTA SI MULTA SANATATE.
Memorat
Pagini: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 129
Schimbă forumul: