Main Content:

Pagini: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 4546

ANUNTURI

 • néant
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 926
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1035 : Ianuarie 24, 2010, 18:00:01 »

"Lucrurile mari nu sunt făcute din impuls, ci dintr-o serie de lucruri mici puse cap la cap." zis de Vincent van Gogh ce ne tine ce Huh activiști s.r.listi  ce !!!!!!
Memorat
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1036 : Ianuarie 24, 2010, 22:40:31 »

Astazi sarbatorim Ziua Unirii Principatelor, Mica Unire de la 1859. In ciuda gerului de afara si a dificultatilor prin care trecem in acest an, sper sa fi simtit cu totii bucuria acestei sarbatori luminoase si intemeietoare de neam si tara. Va urez ca duminica din calendar sa o simtiti si ca sarbatoare aleasa a sufletului! La Multi Ani!
« Ultima modificare: Ianuarie 24, 2010, 22:58:19 de către razvan »
Memorat
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1037 : Ianuarie 24, 2010, 23:01:53 »

Intr-o asemenea zi simbolica, la o luna dupa Revolutia din Decembrie 1989, am organizat o intalnire a mai multor brasoveni care erau interesati si dispusi sa lupte in continuare pentru schimbarea radicala a societatii romanesti. Intalnirea a avut loc la Clubul Intreprinderii de Autocamioane Brasov (I.A.Bv.), uzina in care s-a aprins scanteia libertatii prin Revolta din 15 Noiembrie 1987. Cei invitati erau muncitori din intreptindere, dintre participantii la Revolta (o parte dintre cei care reusisera sa se intoarca din deportarea impusa de partidul comunist, printr-o condamnare nedreapta, in urma urui simulacru de proces),  cativa dintre noii consilieri locali si dintre scriitorii brasoveni mai tineri.
Memorat
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1038 : Ianuarie 24, 2010, 23:52:46 »

Astfel, in aceasta seara, s-au implinit douazeci de ani de la punerea bazelor "Miscarii 15 Noiembrie", primul sindicat independent de dupa Revolutie. Nu-mi propun sa va retin atentia cu un istoric al organizatiei. Randurile de fata sunt urmarea unei constatari dezolante: dupa doua decenii de la infiintare, s-a lasat o tacere totala in privinta acestei organizatii care, la doar cativa ani de la lansare, ajunsese sa reuneasca cateva sute de mii de oameni, membri ai sindicatelor care au aderat la "Miscarea 15 Noiembrie". Daca presei nu-i pasa de asemenea aniversari, chiar daca sunt semnificative, ma asteptam sa-i vad pe fostii lideri ai sindicatului intervenind cu un articol de ziar, un comunicat sau intr-o emisiune de televiziune, pentru a marca evenimentul. Nimic din toate acestea. S-a lasat o tacere, o uitare chiar, de parca toate lucrurile ar merge ca pe roate in Romania, de parca toata lumea ar fi multumita, indestulata si total dezinteresata in privinta organizarii societatii in structuri menite s-i apere drepturile si libertatile cucerite, vai, cu sangele eroilor Revolutiei, cu pretul vietii martirilor din 1989.
Memorat
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1039 : Ianuarie 25, 2010, 00:36:13 »

Folosesc aceasta aniversare - una trista din pacate - pentru a va anunta faptul ca intentionez sa lansez un portal sindical, un proiect paralel cu cel de fata - deci asemanator si, in mare parte, complementar - dar cu scopuri si mijloace specifice domeniului. Dincolo de partea practica, utilitara, pe viitorul "Portal sindical" vom incerca sa recuperam memoria miscarilor sindicale si de protest muncitoresc din Romania, documentele evenimentelor, portretele liderilor si sa constituim o arhiva a jafului, fara precedent in timp de pace, la care a fost supusa tara noastra dupa Revolutie.
Memorat
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1040 : Ianuarie 25, 2010, 01:23:52 »

In anul care s-a incheiat, cand s-au implinit trei decenii de la infiintarea Sindicatului Liber al Oamenilor Muncii din Romania, SLOMR - o alta aniversare uitata sau foarte sters marcata - am discutat cu domnul Dr. Ionel Cana, unul dintre initiatori (alaturi de preotul Gheorghe Calciu Dumitreasa) si liderul sindicatului, despre acest proiect. I-a placut ideea si mi-a promis ca va colabora cu mare placere la realizarea sectiunii dedicate istoriei SLOMR. O promisiune similara a facut si domnul Vasile Paraschiv, unul dintre primii oameni care au aderat la respectivul sindicat, avand curajul sa citeasca declaratia organizatiei in intreprinderea unde lucra, la doar trei zile de la infiintare - SLOMR a aparut pe 5 martie 1979. Proiectul a fost anuntat mai multor lideri importanti ai miscarii sindicale, cu totii avand pareri pozitive, aprecierile cele mai des intalnite referindu-se la utilitatea si nesitatea realizarii sale.
« Ultima modificare: Ianuarie 25, 2010, 01:26:52 de către razvan »
Memorat
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1041 : Ianuarie 25, 2010, 12:20:06 »

Un material primit pe adresa Portalului de la domnul Dr. Napoleon Savescu - NY-SUA - www.dacia.org.

Scrisoare Deschisa Tineretului Român


Avertisment

Dacă dogma crede şi nu cerceta, vă caracterizează,
nu citiţi aceste rânduri.
Dacă vă este frică de adevăr şi consideraţi că un adevăr relativ (mincinos) vă ocroteşte împotriva unui adevăr absolut
nu citiţi aceste rânduri.
Dacă nu doriţi să vă supăraţi profesorii de istorie,
nu citiţi aceste rânduri.
Dacă aveti totuş curajul să acceptaţi, fie şi pentru câteva minuta faptul că istoria noastră veche , aşa cum v-a fost ea prezentată pâna acum, ar putea fi una greşită, vă doresc o lectura placută. Şocul acestui serial s-ar putea să trezească şi în dumneavoastra mândria de a fi Dac.
Vă mulţumesc

M-am întrebat de multe ori care este motorul schimbarilor pozitive într-o societate şi trebuie sa recunosc că de cele mai multe ori el este reprezentat de  tinerii care refuză să accepte un adevar relativ, mincinos, contestabil. Ei sunt cei ce nu sunt legaţi de interese politice ori religioase de moment, ei sunt cei ce caută un adevar absolut.
Deci pe ei îi îndemn să-şi întrebe profesorii de istorie şi de limbă română:
Cât la suta din Dacia a fost cucerită de romani?
Şi dacă profesorul ştie raspunsul: 14 % din teritoriul Daciei, (care se întindea de la vest la est, de la  lacul Constanţa - Elveţia de azi şi până dincolo de Nipru - vezi www.dacia.org Maps of Old Europe),
urmează altă întrebare:
Câţi ani au ocupat romanii acei 14% din teritoriul Daciei?
Şi daca profesorul vă răspunde : numai 164 de ani atunci puteţi merge la urmatoarea întrebare:
Soldaţii "romani" chiar veneau de la… Roma şi chiar erau fluenţi în limba latină?
Aici le va fi şi mai greu să vă răspundă, căci acei soldaţi "romani" vorbeau orice limbă numai latina nu. Cohortele aflate pe pămantul Daciei cuprindeau soldaţi din diferite părţi ale imperiului roman, uneori foarte îndepartate. Găsim Britani din Anglia de azi, Asturi şi Lusitanieni din peninsula Iberică, Bosporeni din nordul Marii Negre, Antiocheni din regiunile Antiochiei, Ubi de la Rin, din parţile Coloniei, Batavi de la gurile acestui fluviu, Gali din Galia, Reti din părţile Austriei şi Germaniei sudice de azi, Comageni din Siria, pană şi Numizi, şi Mauri din nordul Africii (C.C.Giurescu, Istoria Romanilor, I, 1942,p.130).
Şi ultima întrebare:
Cum a fost posibil ca într-un interval istoric nesemnificativ, TOT teritoriul  Daciei, 14% ocupat de legiunile romane, dar înspecial 86% ne-ocupat, să-şi uite limba şi să învete o limbă nouă, limba latină, de la nişte soldaţi "romani", pe care ei nici  nu i-au intâlnit?                
Când toate popoarele civilizate din lume iniţiază, desfăşoară, promovează valorile istorice care le îndreptăţesc să fie mândre de înaintaşii lor, găsim opinia unor istorici “români", care nici mai mult, nici mai puţin, spun despre formarea poporului daco-român: "... puterea cotropitoare (soldaţii romani, N.A.,) a adus femeile şi fetele dace în paturile lor şi aşa s-au născut generaţii de copii, care învăţau numai limba latină de la tatal lor, soldatul "roman' deoarece Limba Maternă la noi a fost transmisă numai de soldaţii romani ¡!!!!!..... devenind Limbă Paternă.
Cum or fi venit ele din Moldova de azi, de pe Nistru, Bug şi de pe Nipru, acele soţii şi fete de carpi, costoboci, tyrageţi, de la sute şi sute de kilometrii departare ca să fie "hibridate" de soldaţii "romani"?
După părerea stimabililor, femeile dace erau nu numai nişte maratoniste formidabile dar şi mute, nefiind în stare să transmită limba maternă, limba dacă la copii lor!
Cât despre noi, urmaşii lor, cum ne-am putea numi decât "copii din flori", apăruţi dintr-o aventură amoroasă a întregii popu laţii feminine dacice, la care ei, dacii priveau, cu "mândrie", aşteptând apariţia "sâmburilor" noului popor, grăbindu-se, între timp, să învete şi ei, cât mai repede şi mai bine, în acest scurt interval de timp, noua limbă, limba latină, când de la soţii, când de la fiicele lor, ba chiar şi de la cuceritori.
La Centrul Cultural Român, pe data de 26 octombrie 1999, am aflat de la o alt somitate, de origine româană, prof.dr. în arheologie Ioan Pisso, că dacii au învăţat latina, de la romani, prin băile de la Sarmisegetusa lui Traian! De ce prin băile romane şi de la nişte soldaţi cam fără haine pe ei? Nu prea ştiu ce a vrut să spună stimabilul profesor din Cluj despre bărbaţii daci, dar cred că nici un român, nici măcar în joacă, nu are voie să facă o astfel de afirmaţie decât dacă... are dânsul o experienţă personală mai « deosebită » în acest domeniu. De fapt tot dânşii ne spun că ne tragem din doi bărbaţi cu….. braţe tari !
Astfel de declaraţii "istorice" te fac să-ţi doreşti să fii orice, numai român nu.

Domnilor, Dacia a fost cotropită de romani în proporţie de numai 14% şi pentru o perioadă istorică foarte scurtă, de 164 de ani (dacă nu-l luăm în consideraţie pe adevăratul eliberator al Daciei, strănepotul lui Decebal, Regalian).
86% din teritoriul Daciei nu a fost călcat de picior de legionar roman. Este greu de crezut că într-o aşa de scurtă perioadă istorică, dacii să fi învaţat latina, fără ca pe 86% din teritoriul lor să-i fi întâlnit pe soldaţii romani.
Dar dacă nu de la romani au învăţat dacii latina, atunci de la cine? - se întreabă aceeaşi demni urmaşi ai lui Traian?
Herodot ne spune că, cel mai numeros neam din lume, după indieni, erau tracii. Iar Dio Casius ne spune şi el: "să nu uităm că Traian a fost un trac veritabil. Luptele dintre Traian şi Decebal au fost razboaie fraticide, iar ei Tracii au fost Daci". Faptul că dacii vorbeau "latina vulgara", este "un secret" pe care nu-l ştiu numai cei ce refuză să-l ştie.
Dacă astăzi se consideră că 95% din cunoştinţele acumulate de omenire sunt obţinute în ultimii 50 de ani, să vedem cum şi noţiunile noastre despre istoria poporului dac pot evolua.
Când nu de mult s-a publicat teoria evoluţiei speciei umane în funcţie de vechimea cromozomală, s-a ajuns la concluzia  că "prima femeie" a aparut în sud-estul Africii. Urmatorul pas uriaş a fost în nordul Egiptului, iar de aici, Peninsula Balcanică.
Când profesoara de arheologie lingvistică Marija Gimbuţas, de la Universitatea din Los Angeles, California, a început să vorbească despre spaţiul Carpato-Dunrean ca despre vatra vechii Europe, locul de unde Europa a început să existe, am fost placut surprins şi m-am aşteptat ca şi istoricii noştri să reacţioneze la fel.Dar, din partea lor am auzit numai…………. tăcere.
Când profesorii Leon E. Stover şi Bruce Kraig în cartea "The Indo-european heritage", apărut la Nelson-Hall Inc.,Publishers, 325 West Jackson Boulevard, Chicago, Illinois 60606, vorbesc la pagina 25 despre Vechea Europă a mileniului 5 î.d.H., careş-i avea locul în centrul României de azi din partea profesorilor rom^ni am auzit numai…………… tăcere.
Când studiile de arheologie moleculoră ne îndrepăţesc să ne situam pe primul plan în Europa ca vechime, din partea profesorilor români am auzit numai …..................tăcere.
Studii impecabile cromozomale, la nivel de mitocondrie folosind PCR ( polimerase chain reaction), pot determina originea maternă a unor mumii vechi de sute şi mii de ani.Teoria genoamelor situează spaţial carpato-dunărean ca fiind, nici mai mult nici mai putin decât, locul de unde a început Europa să existe; locul unde acum 44.000 de ani sosesc primele 3 Eve şi primul Adam. Din partea profesorilor români am auzit numai...................  tăcere.                                                                      
 
Când am scris Epopeea Poporului Carpato-Dunrean, şi volumele "Noi nu suntem urmaşii Romei", "În căutarea istoriei pierdute" şi "Călatorie în Dacia - Ţara Zeilor" etc. (vezi www.dacia.org) m-am bazat pe astfel de cercetări, dar şi pe cartea unei somităţi în domeniul preistoriei Europei, Gordon Childe, professor la Universitatea din Oxford, Anglia, caruia i se  publică,  în anul 1993, la Barnes & Noble Books, New York, "The History of Civilization", "The Aryans".  El explorează într-un mod fascinant originea şi difuzarea limbilor în Europa preistorică. Între paginile 176-177 publică şi o hartă arătând leaganul aryenilor în timpul primei lor apariţii:  şi minune mare, spaţial Carpato-Dunărean este cel vizat. Din partea profesorilor români am auzit numai …………..... tacere.
 
Când roata, plugul,  jugul, cruţa cu două, trei şi patru roţi apar pentru prima dat în lume  pe teritoriul nostru, dacic, când primul mesaj scris din istoria omenirii se găseşte tot pe teritoriul nostru, la Tartaria, când primii fermieri din Europa sunt descrisi pe acelaş spaţiu, într-o perioadă când Anglia abia se separa de continent şi din peninsulă devenea insulă  - 6,500 d.i.H., (vezi John North, "A new interpretation of prehistoric man and the cosmos",  1996, Harper Collins Publishers, 1230 Avenue of Americas, New York, 10020, Chronology) din partea profesorilor români am auzit numai .................... tăcere.
 
De mii şi mii de ani, legenda potopului o găsim în poveştile biblice, când se vorbeşte despre Noe, sau în Orientul Mijlociu, în mitul lui Ghilgames. Dar aceste „poveşti” biblice s-au dovedit a nu fi chiar poveşti. Despre ce s-a întâmplat la noi acasă, aflăm de la doi cercetători americani, William Ryan si Walter Pitman, care primesc în anul 2000 cea mai înaltă distincţie din partea Columbia University, Shepard Medal .
Cei doi distinşi geofizicieni americani au studiat un eveniment catastrofic care a schimbat istoria, un potop gigantic petrecut în urmă cu 8.600 de ani, pe locul unde acum se află Marea Neagră.
O bruscă migraţie de popu laţii porneste din zona Carpato-Dunăreană spre centrul Europei, explozie migratoare numai recent recunoscută: L.B.K., ramura vestica Indo-Europeana, Vincea, Hamangia şi Danilo-Havar.  
 
Spre est, tot din zona Carpato-Dunăreană pleacă ramura estică Indo-Europeană ( Tocharienii).
Spre sud, Ubaid (Sumerienii), semiţii şi predinasticii egipteni (vezi William Ryan & Walter Pittman, “The new scientific discoveries about the event that changad history”, Touchstone Edition 2000). Din partea profesorilor români am auzit numai…………………… tăcere.
In ultimele două decenii studiile de lingvistică comparată, în special în analiza limbilor din familia “indo-europeană”, au evoluat spectaculos. Dienekes Pontikos considera regiunea Carpato-Balcanica drept radacina a “trunchiului” acestei mari familii lingvistice. Referirile sale au în vedere concluziile la care au ajuns savanţii Igor M.Diakonov, Colin Renfrew, Kalewi Wiik, Gray şi Atkinson. Din partea profesorilor români am auzit numai ………...........… tăcere.
 
Pentru cine este familiar cu ideologia şi psihologia manipulării maselor, nu este nimic nou ceea ce am spus şi scris în repetate rânduri: „Pentru lichidarea unui popor se începe prin a-i altera, a-i sterge memoria: îi distrugi cultura, cărţile, religia, istoria si apoi vine altcineva care îi va scrie alte cărţi, îi va da altă religie, altă cultură, îi va inventa o altă istorie (de origine latină ori slavă, după momentul politic). Între timp, poporul începe să uite ceea ce este sau ceea ce a fost iar cei din jur vor uita si mai repede: limba nu va mai fi decât un simplu element de folclor care, mai devreme sau mai târziu, va muri de moarte naturală. Noile forme istorice vor aduce elemente si simboluri noi de adoraţie, care le vor îndepărta pe cele originare. Din vechiul start spiritual vor rămâne undeva, la un etaj inferior al cunoaşterii, numai câteva cuvinte, expresii, tradiţii, impresii, fragmente, nume de localităţi, munţi si ape, fără un înţeles aparent. Formele vechi care, cândva, au ocupat valenţa transcendentalului, vor fi deplasate de formele noi, care vor dicta componenţa si funcţiile «noului popor», asa cum s-a întâmplat cu noi”.
Faptul că Noi Dacii suntem strămoşii  tuturor popoarelor latine şi nici decum o rudă marginală, abia acceptată, ar trebui să ne facă să ne mândrim şi nu să căutăm contra argumente.
 
Cu deosebită stimă,
Dr. Napoleon Savescu,
 Fondator & Presedinte al Dacia Revival International Society of New York,
 21-26 Broadway, New York 11106, , tel. (718) 932-1700,
 e-mail: mail@dacia.org  www.dacia.org
« Ultima modificare: Ianuarie 25, 2010, 12:28:26 de către razvan »
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1042 : Ianuarie 25, 2010, 13:59:37 »

Sper ca nu supar daca postez un articol (jpg) aici. Nu e un anunt dar are legatura directa cu argumentele despre care se vb in scrisoarea dr Savescu. Eu sunt de acord cu el. Telectualii de la noi sau au adormit la birouri, sau ne-au tradat demult si f tare, total. Nu toti, dar majoritatea. Au si ei un fel de mafie, dar nu e a lor decat in f mica masura. Altii sunt cei care-i teleghideaza.
Memorat
 • Marilena
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2678
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1043 : Ianuarie 25, 2010, 19:45:39 »

http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=11817&_PRID=


Presedintele a promulgat legile bugetelor.Asteptam si publicarea in monitorul oficial.
Normal ar fi ca dela 1 februarie sa n-i se mareasca indemnizatiile.Nu cred ca cei de la casa nationala de pensii vor avea timp sa puna in aplicare noul salariul mediu brut.
Eu abia cam pe 5 februarie am sa aflu....pt ca  atunci vor ajunge listele cu taloanele de pensii pe luna februarie la Casa Nationala de Pensii..
Memorat
 • néant
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 926
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1044 : Ianuarie 25, 2010, 20:57:47 »

Scuze: Marilena: va gândiți doar la bani , și pe cine sa susțineți la s.s.p.r nu contezi ce a făcut la revoluție sau pt revoluționari," DACĂ MÂINE SE PUNE STOP LA BANI CE FACEȚI??? INFARCT  " TOȚI S.R.LISTI !!!!!! SA DEA DOMNU dacă se fac alegeri corecte , in s.r.leuri revoluționare nimeni da nimeni nici nu o sa și aducă aminte de președinți , îmbogățiți mincinoși oportunist i și obligatorii  < BANU BANU banu> sunteți mai rai ca mine eu strig PAHARU PAHARU  DA MA  ȘI CULC LA VOI RĂMÂNE CA N BANC alta data bancu FĂRĂ SUPĂRARE da PERJU CRED CA E SINGURUL CARE ÎNCERCA A FA CA CEVA  PT MIȘCAREA REVOLUȚIONARA
Memorat
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1045 : Ianuarie 26, 2010, 16:11:53 »

Greva foamei in care a intrat Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, dl. Teodor Maries, scoate la iveala practici - secrete si prea putin dovedite pana acum - abuzive si ilegale, indreptate impotriva victimelor Revolutiei, a urmasilor Eroilor Martiri si a tuturor romanilor care doresc o finalizare corecta a cercetarilor intreprinse pana acum in dosarele Revolutiei, de a caror integritate, conservare si rezolvare sunt resoponsabile institutiile implicate ale statului roman. Articolul "S-a scumpit si adevarul", semnat de dl. Nicolae Prelipceanu in "Romnaia libera" de azi, bazat pe documentele recuperate pana in prezent de dl. Maries prin aceasta a doua greva a foamei, dezvaluie care este situatia de fapt a acestor documente si practicile ilegale la care se dedau institutiile statului pentru protejarea vinovatilor si zadarnicirea eforturilor noastre, legitime, de a afla adevarul si a se stabilii vinovatii crimelor din Decembrie 1989. Reproduc articolul in continuare.
« Ultima modificare: Ianuarie 26, 2010, 16:16:42 de către razvan »
Memorat
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1046 : Ianuarie 26, 2010, 16:22:16 »

www.romanialibera.ro/opinii-comentarii/a175606-s-a-scumpit-si-adevarul.html
Marti, 26 Ianuarie 2010


S-a scumpit si adevarul

Nicolae Prelipceanu

Teodor Maries a intrat, din nou, de 15 zile, in greva foamei, pentru ca dosarele de la Serviciul de Transmisiuni Speciale, SRI si de la Ministerul Apararii, in total 98 de bucati, nu au fost predate asociatiei pe care o reprezinta, in calitatea acesteia de reclamant. Duminica, la o noua conferinta de presa organizata de Asociatia "21 Decembrie 1989", ziaristii, prezenti acum in numar mai mare decat alte dati, au putut sa vada cu propriii ochi ultimele dosare, predate de Parchet cu taraita, parca asteptand incheierea acestui protest extrem prin decesul protagonistului.
Toata lumea a putut vedea inlocuirea copiilor unor jurnale de lupta de la unitati militare din Bucuresti, din zilele de 21 si 22 decembrie 1989, cu pagini de la alte unitati, de la Rm. Sarat de exemplu, in scopul, prea evident, de a ascunde ceva. Pe cineva. Am aflat din nou ca unele dintre persoanele care si-au exersat tirul la Revolutie asupra celor care protestau au primit grade mari, sunt generali cu mai multe stele, facuti de Ion Iliescu si chiar mai recent.

Interesant este faptul ca, in ziua de 22 decembrie 1989, maiorul Gheorghe Carp, din Capitala, nota in jurnalul de lupta al unitatii pe care o comanda ca militarii isi fac datoria cu "elan revolutionar", asa cum le spusese Nicolae Ceausescu la mitingul din 21 decembrie. Este notat constiincios numarul de cartuse eliberate militarilor, aproape doua milioane, plus vreo sase mii de grenade, defensive si ofensive, dar lipseste din jurnalul de lupta raportul asupra celor trase si a celor ramase. si mai interesant este faptul ca maiorul de atunci este azi general cu stele pe umar. Nu cumva, avanseaza ideea Teodor Maries, pentru ei nu s-a schimbat nimic intre timp? Continuitati, Horatio, continuitati, ar spune un Hamlet modern. Oricum, teza ca armata n-a tras, ca armata e cu noi si ca a tot fost cu noi nu mai sta in picioare.
 
De pilda, dintr-un jurnal de lupta reiese clar ca militarii scosi in strada sa apere regimul aveau in dotare si pistoale, astfel incat teza ca au tras numai securistii, pentru ca militarii MFA nu aveau pistoale, cade. Intr-un alt jurnal de lupta se scrie negru pe alb, cu cinism, ca, desi s-au tras circa patru sute si ceva de cartuse, au fost ucise "doar" 50 de persoane. Asadar, o rata a ratarilor foarte mare!
Dar, pentru lamurirea definitiva a vinovatiilor, importante ar fi dosarele de la STS, acolo unde s-ar putea gasi, inregistrate, ordinele telefonice de lupta, cine cui a ordonat sa iasa in strada si sa traga in revolutionari. Or, tocmai pentru aceste dosare Teodor Maries face greva foamei. Este un protest mai potrivit cu un stat totalitar decat cu unul care se pretinde "de drept". Se profileaza aici o criza mult mai grava decat cea economica, desi mai putin sensibila pentru burtile oamenilor, o criza a institutiilor, in paralel cu una morala, din care nu vom iesi nici daca economia o sa duduie din nou, ca acum cativa ani.

Dar nu numai dosarele Revolutiei sunt cerute de Asociatia "21 Decembrie 1989", ci si cele ale mineriadei din iunie 1990, moment care a hotarat pentru multi ani lumea civilizata sa-si intoarca fata de la noi. si chiar daca azi ne aflam, printr-un concurs de imprejurari, in UE si in NATO, asta nu inseamna ca suntem credibili suta la suta pentru partenerii nostri. Membrii Asociatiei "21 Decembrie 1989" ii acuza de taraganarea desecretizarii dosarelor Revolutiei pe procurorul general Laura Codruta Kovesi, procurorul general adjunct Tiberiu Nitu si pe seful parchetelor militare, generalul Ion Vasilache. Despre cel de-al doilea, revolutionarii afirma ca a tras, in zilele de dupa inaltarea la cer a elicopterului de pe CC al PCR, pe la televiziune. Pe scurt, lupul a ajuns paznic la oi. Teodor Maries face apel la presedintele Traian Basescu sa spuna clar daca nu cumva exista un interes pentru ascunderea adevarului pana cand faptele se vor prescrie.

Surprinzator, televiziunea dlui Alexandru Sassu a dat, de data asta, stirea despre dosarele Revolutiei si scurte fragmente din declaratiile avocatului revolutionarilor, dl Antonie Popescu, si ale dlui Teodor Maries. Dar n-a suflat nici o vorba ca toate aceste adevaruri, inca partiale, sunt obtinute cu pretul sanatatii presedintelui Asociatiei "21 Decembrie 1989" si ca el este sustinut de cateva sindicate importante, printre care cel de la ALRO Slatina. Uneori vad o reclama a unui cutit care taie tot, inclusiv cuie, iar un bob de strugure il face felii subtiri, ca hartia. TVR are deja cutitul si il foloseste pentru adevar, dar cred ca l-a cumparat si Parchetul.
Va reamintesc, dupa cele 74 de zile de greva foamei, intrerupta in octombrie 2009, Teodor Maries a intrat din nou in greva foamei, din aceleasi motive, acum 15 zile. si numai Dumnezeu stie cu cat din viata unui om care traieste normal echivaleaza o zi in greva foamei. Dar cate zile din viata unui asemenea om trebuie sacrificate pentru un adevar stim?
Memorat
 • Marilena
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2678
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1047 : Ianuarie 26, 2010, 16:45:19 »

Cred ca este un lucru evident ca atit in dosarul revolutiei cit si cel al mineriadei s-a umblat dupa cum a batut vintul.Dar nu numai in aceste dosare,ci in toate ,unde mai marii zilei din perioadele respective au avut vreun interes.
Doru va publica acest dosar,e foarte bine,dar ce consecinte vor decurge din acest fapt? Nici una...pt ca nimic din acele dosare nu poate fi socotit pe de-a intregul adevarat.
Criminalii nu mai pot fi trasi la raspundere...familiile vatamate nu mai pot obtine despagubiri.........au fost schimbate acte din dosare.....deci..de ce inca un sacrificiu suprem?
Nu avem nici un corupt in inchisoare,dar e evident ca in Romania s-a furat pe rupte,asa si cu dosarul revolutiei..nu este nevoie de inca un sacrificiu uman pt ca sa ne dam seama ca parchetul n-a facut decit sa mai ingroape inca o data pe cei morti ,sa-i omoare cu zile pe cei raniti,si sa-i sufoce si sa-i prosteasca pe luptatori cu minciuni sfruntate.
Memorat
 • Marilena
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2678
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1048 : Ianuarie 26, 2010, 16:48:57 »

Revin si spun acelasi lucru ; daca Doru este dispus sa-si sacrifice prorpia viata pentru acest ''adevar'' modificat,este decizia lui si o respect.
Dar nu inteleg de ce acele 200 de persoane in numele carora lupta la CEDO nu sint alaturi de el.
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1049 : Ianuarie 26, 2010, 17:36:18 »

!!!De'sunt si eu dezamagit.Oricum nu pot face mai mult.Dar nici nu vreau sa-mi dau cu parerea in stilul vechi,adica:una sa zic alta sa gindesc.Si alt scop sa urmaresc.Daca nu pot sa fac mai mult pentru adevarul din 89,macar nu descurajez cu parerile mele.Circotasi sint destui.Scopul lor e neclar.
Memorat
Pagini: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 4546
Schimbă forumul: