a tacea e pentru neputinciosi , sa ia atitudine impotriva nedreptatilor, barfelor, atacului la persoana, defaimarilor , denunturilor da, asta e fapta caracteristica un revoltionar .
nu or fi mai existand revolutionari la Braila? de aceia care nu accepta sa fie scuipati pe obraz si in public si sa lase capul in jos ca si cand delatorul lor ar avea vreo dreptate?
nu stiu pe unde or fi ca l-au lasat singur pe unul de al lor impotriva caruia se duce o campanie puternica de defaimare pe mai multe planuri - televiziune , retele de socializare, radio!
presedintii de asociatii nu se zaresc , iar determinantii nici atat.
se stie si voi cei dintai stiti ca sunteti determinanti nu pentru ca ati dat inapoi,nu pentru ca v ati ascuns prin sifoniere sau dupa fuste de muieri.
voi sunteti luptatori determinanti pentru ca ati contribuit efectiv la VICTORIA revolutiei din 1989 pe care chiar daca au inceput o altii voi ati adus gloria victoriei ei in prapadul pe care l am trait impreuna, si nu pentru ca v-ati aranjat dosarele in manarii pe care altii le au inventat si le au practicat. caci e stiut ca hotul striga hotul.
Daca ar fi fost asa nu v-ati fi depus dosarele si pentru ord 95 si v ati fi multumit cu 0,6 caldut. dar aici nu e vorba de fiecare in parte ci e vorba de orasul martir cu rol determinant in primul rand, e vorba de istorie si de adevar.
si voi faceti parte dintre cei pentru care doi presedinti de tara si mai multe comisii parlamentare au brevetat si girat .
iar daca dintre noi vor fi fiind si din aceia patati atunci sa raspunda!
ma mir si ma intreb :ce gandesc oare aceia care cu emfaza si aroganta ne numesc "brailenilor, braileni, mai brailenilor" in bataie de joc si la misto
de fapt noi suntem si ramanem luptatori cu rol determinant in revolutia din decembrie 1989,din Braila .in acest context :atat ! nu hoti, nu mituitori, nu falsificatori sau cum va mai vine la gura sa ne numiti.
pana se va dovedi altceva de catre organele instutionale abilitate , asta suntem: luptatori cu rol determinant.
de aceea va solicitam sa va masurati cuvintele si sa asteptati la fel ca noi toti verdictul in numele legii.
vom vedea cum se va sfarsi aceasta noua incercare venita de data asta in postul Pastelui . am mai trait una asemenea in postul Craciunului.
suntem crestini intoarcem si celalalt obraz si nu dorim sa ne grabim sa raspundem la provocari fie si pentru ca desteptul cedeaza primul si pentru ca credinta in Dumnezeu si adevarul faptelor noastre ne permit s o facem .
nu inteleg de ce frumosii nebuni ai Brailei tac si il lasa pe unul de al lor sa sufere, sa i se distraga atentia in alta parte , sa se consume intelectual in probleme marunte .
pentru ca oricat ai avea nervii tari si ai fi harjiit in viata si intr o revolutie nu trece prin tine usor o astfel de campanie ?
Indemnizatia de gratitudine si rolul de luptator determinant este pentru ce am facut in decembrie 1989 , e drept, dar si pentru ce am facut dupa acel an si ce vom face in continuare .
atitudinea, faptele si lupta continua pentru idealurile pe care le am aparat atunci e primordiala in continuare .
se vorbeste pe buna dreptate de momentele grele, ingrozitoare ale inceputului revolutiei noastre. dar se uita de prea multe ori ce iad a fost pentru bucuresteni si restul oraselor martir , continuarea .
se uita ca guvernul comunist s-a reinstaurat si atunci a inceput si mai tare furia armelor si mortii. de pe unde statusera ascunsi s-au deslantuit intelegand ca fuga conducatorului statului este sfarsitul epocii lor, ceea ce a si fost .
eu nu stiu anume cand si la ce ora s-a intrat in sediile pcr in fiecare oras dar stiu ca atunci a inceput a doua revolutie mai rea si mai dramatica.
bucurestiul a dat un tribut greu libertatii atunci si mie personal si astazi mi se strange inima si parca mi se intuneca sufletul si aud mereu in urechi tacanitul armelor , strigatul si bocetul mamelor romane si lacrimile care curgeau si au curs ani la rand dupa aceea. vorbesc si de mamele valahe si de cele moldovene si de cele dobrogene.
la noi , in Braila coruptilor si mituitorilor cum le place unor oameni "integri" sa ne numeasca , primul secretar a revenit la putere si s-a procedat la arestarea sau izolarea sau cum vreti sa i spuneti a revolutionarilor din sediile de partid si am fost dusi in buncarul de sub fostul sediu .
"brailenii" care au fost acolo stiu .
au fost si 2 femei. au fost luate de acolo si apoi duse si incuiate intr o camera sub paza militarizata . au innodat atunci cearsafuri si draperii incercand sa sara pe geam . pentru ca tensiunea si frica erau atat de mari, nimeni nu le spusese de ce li se aplica acel tratament . un anumit maior stie.
dar nu si au scos certificate de arestati .
la ce se gandeau atunci? se gandeau la fel CA SI CEI din orasele inceputului si il rugau cu lacrimi grele pe Dumnezeu sa invinga revolutia lor si sa scape ca erau tinere, aveau copii si parinti acasa , una dintre ele avea un copil cu handicap ....si cei din subsol gandeau la fel.
si noi la Braila am trait groaza izolarii si a lipsei oricarei informatii despre ce se intampla afara ca si altii aflati in opere sau alte locuri importante si strategice. si cam asa cred ca s-a intamplat peste tot in tara la momentul revenirii regimului .
de ce amintesc acest aspect aici? - una dintre cele doua femei a carei prezenta la revolutie nu poate fi contestata nu are certificat de determinant.
ea are o mica afacere in alta tara si face parte dintr o anume asociatie din braila .si a ramas pe dinafara cum s-ar spune. dar pana si in asta e o logica si un interes.
unii revolutionari care nu au fost in tara in perioada cat s-au depus dosarele au stat linistiti ca la vantu si fmi, ca are grija acela unde plateau cotizatii... sau poate nu au stiut deloc dar nici informati nu au fost . de ce au fost lasati pe dinafara?
pentru ca ei aveau de unde plati un onorariu frumos unui avocat ca sa i repuna in termen, mai tarziu. cu tot respectul pentru ca e un avocat bun si chiar a reusit, pentru unii.
insa ascultand la un anumit post de radio o emisiune serile trecute , am auzit ca doamna avocat nu cunoaste braila si ce se intampla pe aici decat din auzite, ca nu are nici un fel de documente sau cunostinta despre ce s a intamplat aici decat din lecturile proprii si nici nu are interes sa faca vreun denunt. ok, de ce sa nu cred . are verbul in propozitie si stie procedura asa ca nu aveam motiv sa nu cred.
iata insa ca reteaua de socializare FB ne mai da un raspuns la acea intrebare .postez , preluate de acolo 2 sentinte , care vorbesc despre asta.
si atunci ma intreb "care i muma care i ciuma" ?
pe de o parte apara in instanta braileni in vederea obtinerii calitatii de determinant , ceea ce o instanta de judecata a apreciat ca e corect si avocatul a preluat laurii unui proces bine facut si castigat , iar pe de alta parte faci denunt , sau iti dai cu parerea, sau apreciezi sau cum s o fi mai numind asta impotriva "brailenilor" corupti care au indraznit sa solicite pentru orasul lor si pentru luptatorii lui titlul pe care il merita cu sau fara infamul 12,10 !.