Main Content:

Pagini: 1 ... 4423 4424 [4425] 4426 4427 ... 4546

ANUNTURI

Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #66360 : Aprilie 03, 2019, 20:08:31 »

"Nasul TV", 21 Rares Bogdan, invitatul lui ... Teodor Maries!!!  E si  ''blonda ... Tivilica'' ...
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #66361 : Aprilie 04, 2019, 15:35:23 »

Temele propuse de Johannis pentru referendum
www.youtube.com/watch?v=mgh8BQlyotU&feature=youtu.be

« Ultima modificare: Aprilie 07, 2019, 21:34:36 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #66362 : Aprilie 07, 2019, 21:05:49 »

Ceea ce va spuneam de mult timp - eu si altii -, iata ca s-a adeverit saptamana aceasta.

Augustin Lazăr dezvăluie că a fost procuror criminalist în perioada comunistă, la Penitenciarul Aiud
https://psnews.ro/augustin-lazar-dezvaluie-ca-a-fost-procuror-criminalist-in-perioada-comunista-la-penitenciarul-aiud-272655/?fbclid=IwAR3OyV3kIvCWiVWq4h_1UeQlpdZtfVcUTOZ9LRV_GXZmvOB6F1-1X1EnwAY
Postat la 1 aprilie 2019, 18:43 de Răzvan PopaProcurorul general, Augustin Lazăr, precizează că între 1985-1986 a fost procuror criminalist la Procuratura Alba Iulia şi a îndeplinit, periodic, atribuţii privind Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud, care examina situaţia condamnaţilor ce îndeplineau fracţia de pedeapsă pentru liberare condiţionată. El subliniază că această comisie nu dispunea eliberarea deţinuţilor, ci doar verifica îndeplinirea criteriilor tehnice pentru eliberare.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, precizează, într-un comunicat de presă transmis luni, că în perioada 1985-1986 a activat ca procuror criminalist la Procuratura Alba Iulia, calitate în care a îndeplinit periodic şi atribuţii privind Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud, care examina situaţia tuturor condamnaţilor ce îndeplineau fracţia de pedeapsă pentru liberare condiţionată.

„Contrar afirmaţiilor lansate de unele instituţii de presă, rolul acestei comisii nu era de a dispune punerea în libertate a unor condamnaţi, acesta fiind exclusiv atributul instanţei de judecată, ci de a verifica îndeplinirea criteriilor tehnice prevăzute de art. 59-60 din Codul penal din 1969: îndeplinirea unei fracţii minime obligatorii din pedeapsa ce se executa şi inexistenţa rapoartelor de sancţionare disciplinară„, arată Lazăr.

El adaugă că pedepsele cu închisoarea se executau în temeiul mandatelor de executare emise în baza unor hotărâri judecătoreşti definitive de condamnare, iar procesele-verbale ale Comisiei pentru liberare condiţionată se trimiteau instanţei de judecată competente a hotărî, persoanele condamnate putându-se adresa instanţei de judecată şi în cazul unor constatări negative ale Comisiei, conform News.ro

„Având în vedere perioada lungă de timp care a trecut, precum şi imposibilitatea consultării unor documente originale (în special a hotărârii judecătoreşti emise în cauza respectivă) care să probeze situaţia evocată, precizez că nu pot confirma aspecte concrete referitoare la persoana despre care se face referire în articolele de presă„, mai spune Augustin Lazăr.

Potrivit sursei citate, instituţia liberării condiţionate este reglementată similar şi în prezent (art. 99 şi următoarele din Codul penal şi, respectiv, art. 587 din Codul de procedură penală).

Luju.ro a scris că un procuror din Alba, Augustin Lazăr, „a refuzat în două rânduri să elibereze un dizident anticomunist”, Iulius Filip. „În anii ’80, după ce i-a trimis un pamflet lui Nicolae Ceausescu şi şi-a exprimat printr-o scrisoare sprijinul faţă de mişcarea anticomunistă “Solidaritatea” din Polonia, Iulius Filip a fost anchetat şi arestat în mai multe rânduri (..) În final, acesta fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani şi 4 luni închisoare cu executare pentru “propagandă împotriva orândurii socialiste””, scrie sursa citată, care susţine că Iulius Filip a încercat de două ori să fie liberat condiţionat, fiind refuzat, inclusiv de procurorul Augustin Lazăr.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #66363 : Aprilie 07, 2019, 21:47:17 »


www.cotidianul.ro/dezvaluiri-luju-ro-procurorul-augustin-lazar-a-avut-grija-ca-adversarii-lui-ceausescu-sa-infunde-puscaria/?fbclid=IwAR3TPlIL4QwPG1EqqR_4ThnObNWGOWoCIPkxHbSNSXqCEAApyg4oeK0-mTA
Luni, 1 aprilie 2019

Dezvăluiri luju.ro: Procurorul Augustin Lazăr a avut grijă ca adversarii lui Ceaușescu să înfunde pușcăriaSite-ul Lumea Justitiei a intrat in posesia unor documente bomba, cu stampila Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Sunt documente care dezvaluie cum un procuror din judetul Alba, pe numele sau Augustin Lazar, a refuzat in doua randuri sa elibereze un dizident anticomunist. S-a intamplat la mijlocul anilor ’80, in plina teroare a regimului Ceausescu.

Redăm de pe site-ul luju.ro:


”Coincidenta face ca numele procurorului din acest caz sa fie identic cu cel al actualului Procuror General al Romaniei. Tot coincidenta, cazul se petrece la Penitenciarul Aiud din judetul Alba, judet din care provine si actualul Procuror General al Romaniei. Nu in ultimul rand, in anii in care dizidentul anticomunist era tinut in puscarie de catre procurorul Augustin Lazar pentru actiuni impotriva regimului comunist, actualul Procuror General al Romaniei Augustin Lazar (foto) isi desfasura activitatea, conform propriului CV, la Procuratura Alba.

 Sa fie procurorul Augustin Lazar care l-a tinut in puscarie pe dizidentul Iulius Filip acelasi cu actualul Procuror General al Romaniei Augustin Lazar? Nu stim. Tocmai de accea, Lumea Justitiei a trimis o solicitare oficiala catre Parchetul General prin care i-am cerut lui Augustin Lazar sa isi exprime un punct de vedere cu privire la implicarea sa in acest caz, astfel incat sa publicam si pozitia acestuia. Desi am indicat o ora pana la care pozitia Procurorului General sa ne fie transmisa, pentru a putea fi inclusa in articol, din pacate, pana la momentul publicarii materialului, nu am primit niciun raspuns din partea PICCJ. Vom prezenta punctul de vedere al lui Lazar in momentul in care acesta ni-l va trimite.

Astfel, numele unui procuror Augustin Lazar apare in cazul unuia dintre cei mai cunoscuti dizidenti anticomunisti si detinuti politici. Ne referim la maistrul militar Iulius Filip. Pe scurt, in anii ’80, dupa ce i-a trimis un pamflet lui Nicolae Ceausescu si si-a exprimat printr-o scrisoare sprijinul fata de miscarea anticomunista “Solidaritatea” din Polonia, Iulius Filip a fost anchetat si arestat in mai multe randuri, fiind inchis in beciurile Securitatii, in celule mortii de la Penitenciarului Rahova si internat la sectia de nebuni din spitalul inchisorii Jilava. In final, acesta fost condamnat la o pedeapsa de 5 ani si 4 luni inchisoare cu executare pentru “propaganda impotriva orandurii socialiste”.

“A redactat mai multe materiale, scrisori si memorii cu continut dusmanos pe care le-a difuzat, atat cunoscutilor cat si unor organe oficiale”

Executarea pedepsei a inceput la 14 decembrie 1981, data expirarii fiind 13 aprilie 1987. In aceasta perioada, Iulius Filip a incercat insa de doua ori sa fie liberat conditionat. Tot de e doua ori a fost refuzat, iar printre cei care au decis sa il tina in continuare in puscarie s-a numarat procurorul Augustin Lazar.
Astfel, in 9 iulie 1985, situatia lui Iulius Filip a fost discutata in cadrul Comisiei de propuneri pentru punerea in libertate conditionata a Penitenciarului Aiud. Comisia era formata din lt. colonel Vasile Rus (comandant al Penitenciarului Aiud), lt. major Petru Silaghi (loctiitor pentru paza si regim al Penitenciarului Aiud – ofiter prim-serviciu), pmc Gheorghe Liga (seful compartimentului prestari servicii a Penitenciarului Aiud), cpt. Cornel Burz (educator al Penitenciarului Aiud), pmc Ioan Emanoil (seful evidentei condamnatilor din Penitenciarul Aiud) si era condusa de procurorul Augustin Lazar.

Comisia a stabilit ca pentru a deveni propozabil in vederea liberarii conditionate, Iulius Filip trebuia sa excute 2/3 din pedeapsa, adica 1299 de zile, iar in cazul in care ar fi muncit, 325 de zile considerate ca fiind executate pe baza muncii prestate si 974 de zile efectiv executate. Comisia condusa de Augustin Lazar a constatat ca Iulius Filip executase deja 1304 zile, de la 14 decembrie 1981 pana la 9 iulie 1985, fara sa fi fost folosit la munca pe motiv de boala. Asadar, deizidentul anticomunist indeplinea toate conditiile pentru liberarea conditionata.

Cu toate acestea, Iulius Filip nu a fost lasat liber. Iar asta intrucat Comisia in fruntea careia se afla Augustin Lazar a decis ca Filip nu a dat dovezi temeinice de indreptare si ca a continuat actiunile subversive impotriva orandurii socialiste, a regimului comunist si a Republicii Socialiste Romania. Mai exact, Comisia condusa de procurorul Augustin Lazar a hotarat urmatoarele:

“Starea de fapt: In ultima perioada a purtat discutii dusmanoase la adresa RSR si a redactat mai multe materiale, scrisori si memorii cu continut dusmanos pe care le-a difuzat, atat cunoscutilor cat si unor organe oficiale.

A fost pedepsit de 5 ori cu izolare, totalizand 42 de zile de izolare, pentru abateri ca: injurii la adresa organelor de partid si de stat, nerespectarea regulilor de ordine interioara, atitudine necuviincioasa fata de cadre, incalcarea regulilor cu privire la scrierea corespondentelor. Pentru comportarea necorespunzatoare pe care a avut-o, conducerea DGP a aprobat ca detinutul sa execute 12 luni din pedeapsa in regim restrictiv. (…) Nu a dat dovezi temeinice de indreptare”.

In cele din urma, prin procesul verbal nr. 28 din 09.07.1985 (vezi facsimil 1), Comisia lui Augustin Lazar a decis ca: “Detinutul Filip Iulius nu poate fi liberat conditionat, se amana 1 an, pentru ca a fost pedepsit disciplinar, iar timpul executat nu prezinta garantia reeducarii”,potrivit site-ului luju.ro.
Intregul material poate fi citit aici: www.luju.ro/dezvaluiri/cazuri-patologice/zbirul-oranduirii-comuniste-procurorul-augustin-lazar-a-avut-grija-ca-adversarii-lui-ceausescu-sa-infunde-puscaria-in-anii-80-ca-sef-al-comisiei-de-liberari-conditionate-a-penitenciarului-aiud-lazar-a-refuzat-de-doua-ori-sa-l-elibereze-pe-dizidentul-antic
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #66364 : Aprilie 07, 2019, 22:03:53 »


https://evz.ro/demisia-augustin-lazar.html?fbclid=IwAR04emGrd6jH8ldIlYXXDmjsTbzpS3322GRXlgaBhLlCYmtjmu1WgQTlcCU
Luni, 1 aprilie 2019


Revoluționarii cer demisia lui Augustin LazărAutor: Andrei Vişan

Asociația „21 Decembrie 1989 ” solicită imperativ demisia Procurorului General Augustin Lazăr, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, în urmă dezvăluirilor din presă, Consiliul Director al Asociației „ 21 Decembrie 1989” solicită „ca Augustin Lazăr să prezinte scuze public Președintelui României, Domnului Klaus Iohannis și tuturor românilor”. Procurorul Augustin Lazăr a respins de două ori eliberarea condiționată a deținutului politic Iulius Filip, potrivit unor documente de la CNSAS.

Disidentul român fusese condamnat la ani grei de închisoare pentru „pactizare cu forţele contrarevoluţionare din Polonia” şi „propagandă împotriva orînduirii socialiste”. În anul 2014 Iulius Filip a fost decorat cu Crucea de Comandor al Ordinului de Merit al Republicii Polone.

Două documente ale Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) publicate de Lumea Justiției arată cum procurorul Augustin Lazăr l-a ținut în pușcărie pe disidentul anticomunist Iulius Filip, deși acesta îndeplinise fracția din pedeapsă care îi permitea apoi să fie eliberat condiționat.

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #66365 : Aprilie 07, 2019, 22:24:35 »

Cum era de asteptat, cazul procurorului comunist Augustin Lazar are rol de turnesol in societatea romaneasca actuala. Invit asociatiile revolutionarilor sa nu fie timide, sa-si afirme pozitiile pe care le adopta (a strutului fiind cea mai putin revolutionara). Cel putin dupa o saptamana de dezbateri in presa, pentru ca pana acum doar una si cea a noiembristilor si-au afirmat cu fermitate optiunile.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #66366 : Aprilie 07, 2019, 22:32:23 »


www.activenews.ro/stiri/Asociatia-15-Noiembrie-1987-cere-Societatii-Timisoara-retragerea-premiului-„Speranta-acordat-lui-Augustin-Lazar-155338?fbclid=IwAR3TJTYn0i9VrA5Yp2Fxt0jFfnb8ts9yTNBU6trqO5r3umI0Y4y_GeP-Uuk
Sambata, 6 aprilie 2019

Asociația 15 Noiembrie 1987 cere Societății Timișoara retragerea premiului „Speranța” acordat lui Augustin Lazăr. Răspunsul Societății: NU retragem premiul. Noi am premiat un om pentru atitudinea fermă în apărarea justițieiDE ȘTEFANIA BRÂNDUȘĂ

ACTUALIZARE 16:45  Societatea Timișoara a anunțat, sâmbătă, că nu intenționează să-i retragă premiul „Speranța” acordat lui Augustin Lazăr, motivând că premiul a fost acordat „unui om pentru atitudinea lui corectă și fermă în apărarea justiției”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Noi nu am primit nicio solicitare de acest fel, nu comunicăm cu alte organizații prin presă, deși suntem și noi jurnaliști. Sunt convinsă că orice discuție despre retragerea premiului este inutilă pentru că noi am premiat un om pentru atitudinea lui corectă și fermă în apărarea justiției. Acesta a fost criteriul cel mai important, el este îndeplinit și în ziua de astăzi”, a afirmat, pentru MEDIAFAX, Brândușa Armanca, vicepreședintele Societății Timișoara. „Nu participăm la campaniile Antenei 3 și ale lui Dan Voiculescu împotriva unor persoane sau șefi de instituții. Eu consider că este o campanie murdară de tip securistic, practicată în trecut de Dan Voiculescu în calitatea sa de om al Securității, care a fost transferată, iată, ca metodă în televiziunile sale. Nu vom participa, asta sunt sigură, la campaniile lui Voiculescu”, a adăugat Brândușa Armanca.
 
 Știrea inițială

Asociația 15 Noiembrie 1987 solicită, într-o scrisoare deschisă, Societății Timișoara să retragă premiul „Speranța” acordat procurorului general Augustin Lazăr, pe care-l acuză de poliție politică și îl cataloghează drept „un procuror de tip comunist, implicat în acțiuni represive”, scrie Mediafax.

„Statutul dumneavoastră, al ”Societății Timișoara”, prima asociație civică născută pe baricadele Revoluției anticomuniste în primul oraș-martir al României are ca scop ”promovarea democrației, apărarea drepturilor omului, informarea corectă și nepărtinitoare a opiniei publice interne și internaționale, exprimarea liberă a opiniilor, stimularea gîndirii libere și critice în întreaga viață politică, economică, socială și culturală din România”, principii care caracterizează majoritatea organizațiilor societății civile din România. Ceea ce particularizează însă de la bun început demersurile Societății Timișoara sînt obiectivele dumneavoastră, și anume ”promovarea principiilor cuprinse în Proclamația de la Timișoara din 11 martie 1990”, cu precădere a ”Punctului 8” al Proclamației, cu care ”Societatea Timișoara” se confundă practic, arătînd că ”rămîne fidelă principiilor acestuia”, cu o intransigență care v-a caracterizat întreaga activitate de pînă acum", se arată în scrisoarea deschisă adresată membrilor Societății Timișoara, semnată de președintele Asociației 15 Noiembrie 1987”, Marius Boeriu, vicepreședintele Dănuț Iacob și de Lucia Hossu Longin, realizator TV, autoarea serialului ”Memorialul Durerii.
 
Reprezentanții Asociației 15 Noiembrie 1987 arată că membrii "Societății Timișoara" s-au manifestat, de-a lungul istoriei, drept apărători constanți ai pozițiilor anticomuniste, promotori ai reformei morale a societății românești.

„Acesta este și temeiul solicitării noastre, de a vă cere să retrageți premiul ”Speranța”, pe care l-ați acordat recent Procurorului General al României, domnul Augustin Lazăr. Am crezut și credem cu tărie, ca și dumneavoastră, că România ar fi avut o cu totul altă soartă, dacă în politica românească s-ar fi aplicat prevederile lustrației. Viața politică românească nu ar fi fost atît de contaminată de foștii activiști ai partidului comunist, care au construt o ”democrație originală”, bazată pe păstrarea și promovarea în funcții a celor care au făcut parte din sistemul de represiune, de la securiști și magistrații obedienți poliției politice, la informatorii și ”tehnocrații” regimului comunist. Din păcate, toate demersurile dumneavoastră, de susținere a Legii lustrației au fost sortite eșecului, tocmai pentru că magistrații Curții Constituționale au desființat-o imediat după adoptarea ei, în 2010. Ar fi fost, foarte probabil, unii dintre ei lustrabili. Ceea ce a demostrat încă o dată capacitatea de supraviețuire și adaptare a fostelor structuri comuniste și a moștenitorilor lor”, potrivit sursei citate.

Asociația 15 Noiembrie 1987 transmite că a aflat cu stupefacție, la o zi după acordarea premiului ”Speranța” procurorului general Augustin Lazăr, că și acesta este un magistrat din aceeași categorie a lustrabililor, „un procuror de tip comunist, implicat în acțiuni represive”.

„A respins de două ori cererile de eiberare condiționată a disidentului român Iulius Filip. Domnul Filip fusese condamnat pentru transmiterea unui mesaj către congresul de înființare a ”Solidarității” poloneze, care a făcut atunci, în 1981, ocolul lumii și a arătat că în România demnitatea nu a murit. Pentru curajul său de a fi salutat înființarea ”Solidarității” a fost decorat, după căderea comunismului, personal de președintele Poloniei, Lech Walensa. Aflat însă în anii ’80 în penitenciarul Aiud, condamnat pentru actul său de curaj, lui Iulius Filip i-a fost refuzată atît în 1985, cît și în 1986 eliberarea condiționată chiar de către procurorul Augustin Lazăr, pe atunci un executat al ordinelor Securității, care îl consindera pe dizidentul roman drept un ”anticomunist nereeducabil””, se mai arată în scrisoare.

Reprezentanții Asociației 15 Noiembrie 1987 cataloghează acțiunea de atunci a actualului procuror general Augustin Lazăr ca fiind neîndoielnic, în mod direct și nemijlocit una de poliție politică, incompatibilă cu principiile „Societății Timișoara”.

„Înțelegem că i-ați acordat Premiul ”Speranța” lui Augustin Lazăr fără a cunoaște trecutul său întunecat (așa cum a făcut cu Iulius Filip, poate că a procedat și cu alți dizidenți anticomuniști, încarcerați pe atunci la Aiud). Acesta este și temeiul solicitării noastre, care nu privește doar retragerea unei distincții acordate unei persoane, ci respectarea propriilor dumneavoastră principii, care vă definesc activitatea și vă caracterizează propria istorie instituțională. De aceea, în numele crezului nostru comun în valorile democrației și ale bunului simț, sperăm că vă veți respecta principiile, dovedind că ”Punctul 8” de la Timișoara nu a murit, ca spirit al unei reformei morale a societății românești. Sînteți primii datori să îndepliniți aceste norme de moralitate. Sperăm că, respectîndu-vă Statutul, care își are rădăcinile în ”Proclamația de la Timișoara”, veți retrage neîntîrziat premiul ”Speranța”, care nu poate onora un fost procuror care s-a dovedit unealtă obedientă a Securității", potrivit sursei citate.

În finalul scrisorii, reprezentanții Asociației 15 Noiembrie 1987 le cer membrilor "Societății Timișoara" să reflecteze la personalitățile ilustre cărora le-au fost acordate premiul ”Speranța” de-a lungul anilor.

Ne gîndim la Majestatea Sa Regele Mihai, la Seniorul Corneliu Coposu, la Monica Lovinescu. Credeți că ar fi acceptat să le fie alăturat numele lor, cu cel al unui procuror comunist?", se arată în finalul textului.

Scrisoarea este semnată de către președintele ”Asociației 15 Noiembrie 1987”, Marius Boeriu, vicepreședintele Dănuț Iacob, dar și de către Lucia Hossu Longin, realizator TV, autoarea serialului ”Memorialul Durerii”, în care apare și disidentul Iulius Filip.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #66367 : Aprilie 07, 2019, 22:45:52 »


https://evz.ro/octav-bjoza-demisie-lazar.html?fbclid=IwAR1IVYc-PjC-frg6irCWsTEuitWSOWY55g20avwxjjxuffy1VNFN1MGdcR8
Miercuri, 3 aprilie 2019


Augustin Lazăr, pus la colț de fostul deținut politic Octav Bjoza: „Nu există nicio acceptare, iertare din partea noastră”Autor: Alex Dumitrescu

Președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici, Octav Bjoza, i-a cerut, marți seară, demisia de onoare procurorului general Augustin Lazăr, în urma informațiilor privind refuzul de eliberare condiționată a disidentului anticomunist Iulius Filip.   

Într-un interviu acordat Antenei 3, marți seară, Octav Bjoza a precizat că dacă documentele sunt adevărate, Augustin Lazăr trebuie să-și ceară scuze față de Iuliul Filip sau chiar demisia de onoare.

„În ceea ce-l privește pe colegul nostru Iulius Filip el a dat dovadă de un foarte-foarte mare curaj luând atitudine atunci când foarte mulți erau foarte resemnați și acceptau acea situație. Ne aflam la începutul anilor '80 când în România începuse deja foamea odată cu construirea Palatului Poporului, cum i se spunea.

Filip a dovadă de foarte mult curaj, a adresat scrisori conducerii superioare de partid, a reușit să strecoare corespondențe către liderii Solidarității din Polonia. A fost un foarte mare risc. De un astfel de curaj foarte puțini cred că mai erau capabili în acei ani. Dacă ceea ce s-a găsit în documente, în dosare este adevărat noi nu putem fi decât de partea lui Iulius Filip. (...)

Dacă documentele precizează că este vorba despre Augustin Lazăr atunci fapta este reprobabilă și trebuie măcar să-și ceară scuze față de Iulius Filip, dacă nu chiar mai mult de atât. Dar de demisie de onoare în România nu poate fi vorba.

Nu există nicio acceptare, iertare din partea noastră - am iertat prea multe. În eventualitatea în care este vorba despre acest domn Lazăr cu toată reținerea, pentru că avem alegeri iar noi, asociația în ansamblul ei, nu ne aliniem de partea vreunui partid, atunci cred că ar fi trebuit ca domnia sa să-și fi dat demisia”, a declarat Octav Bjoza, la Sinteza Zilei.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #66368 : Aprilie 07, 2019, 22:58:16 »


https://inpolitics.ro/tatal-primei-victime-a-revolutiei-inca-un-ne-reeducat-din-epoca-lazar_18442445.html?fbclid=IwAR1lg7ThNoUrU_GIC8Y3RDDh15lK2Jb2jhH1t5gg8drlQXJu4WJB0ETJNbE
Duminica, 7 aprilie 2019

TATAL PRIMEI VICTIME A REVOLUTIEI, INCA UN NE-REEDUCAT DIN EPOCA LAZAR


Pe lista condamnaților politici a căror eliberare a fost respinsă pe bandă rulantă la Aiud, în perioada cînd șeful comisiei era procurorul Augustin Lazăr, se numără un alt disident comunist de calibru, cu atît mai mult cu cît el provenea chiar din interiorul sistemului, dar ajunsese să nu mai suporte abuzurile propriilor camarazi din Securitate și Miliție.
Ofițer de Miliție, detașat mai apoi la Securitate, Marin Iancu a fost încarcerat la Aiud, la un loc cu alți adversari ai regimului comunist, după ce a vrut să trimită o scrisoare la Europa liberă. Tot la începutul anilor 80, la fel ca și Iulius Filip ori Radu Filipescu, pe care i-a avut colegi de detenție. La revoluție, el și fiica sa, Maria Luiza, au fost printre primii ieșiți în stradă, la baricada de la Inter. Din nefericire, tînăra de 27 de ani a fost împușcată în cap în fața sălii Dalles, în seara zilei de 21 decembrie, și a decedat – prima victimă a revoluției din București – asasinul rămînînd necunoscut. În amintirea ei, o stradă îi poartă numele.
După revoluție, Iancu a fost reîncadrat în servicii, ca adjunct al directorului SRI, Virgil Măgureanu, dar a plecat repede, înțelegînd că nimic nu se schimbase în sistem și că a fost ales doar pentru imaginea de disident anticomunist.

Oameni vechi la vremuri noi
Îmtr-un interviu acordat Jurnalului național acum 10 ani, Iancu îi relata ziaristului Toma Roman Jr:
”În februarie 1990 am fost reactivat în M.I., mi s-a dat gradul de colonel, pe care trebuia să-l capăt după vechime. La Interne erau tot ăia cu care avusesem necazuri, aşa că m-au plimbat o vreme din unitate în unitate, fără să-mi găsească un loc stabil. Mă priveau cu ostilitate. Am făcut un memoriu la ziarul ţărăniştilor, Dreptate. În scurt timp mi-am dat seama că era o manevră propagandistică, dădea bine să aibă acolo un fost deţinut politic, tată de eroină, ziceau că nu mai au legătură cu Securitatea. Dacă la început erau printre şefii SRI mulţi de la armată, în scurt timp au fost înlocuiţi de securişti vechi.
I-am zis lui Măgureanu că trebuie aerisit serviciul, că am ajuns coleg cu foştii mei hărţuitori. L-am rugat să se uite la cadre, ce a făcut fiecare. Am dat interviuri în Flacăra, în ianuarie 1992, în care îmi exprimam nemulţumirea, spuneam că există riscul unor practici totalitare. Măgureanu m-a chemat şi a zis că i-a venit un ordin prin care sunt pensionat, cu toate că nu aveam nici 55 de ani. Am reuşit cu greu să mă transfer iar la M.I., de unde am ieşit la pensie ca general. Măgureanu doar voia să scape de mine”.
Iancu relatează cum a fost arestat, anchetat și condamnat: ”M-au încadrat şi la tentativă de trădare, fiindcă eram ofiţer. Am luat în primă instanţă 10 ani, la recurs am scăzut la opt. Voiau să mă facă turnător, mi-au propus să îi torn pe alţii contra pachete şi regim mai lejer de detenţie. Am refuzat şi am avut condiţii dure. Cine făcea compromisul cu ei avea parte de mâncare luată de la piaţă.
Mai întâi am stat la Rahova. M-au pus într-o celulă deosebit de rece şi umedă, m-am îmbolnăvit de rinichi. Mâncarea era groaznică. Îmi aduseseră coleg de celulă un instructor auto condamnat pentru mită, Doncioc Marian, un nenorocit. Mă obliga să nu stau ziua pe pat, mă punea să fac şmotru. Fuma incontinuu, eu fiind nefumător. Voiau să mă facă să cedez, să cad fizic.

”Toate comi­siile îmi respingeau cererile de eliberare condiţionată”
La Aiud m-au dus cu cătuşe şi lanţuri la picioare. Am făcut două zile cu trenul, aşa legat, împreună cu deţinuţi de drept comun. Comunii mi-au spus că la Aiud politicii erau ţinuţi separat. Am ajuns într-o celulă la parter unde erau numai cu bube politice. Erau acolo Gherghina, Nicolae Ion, Chirilă Constantin, Toma Anton (făcuse nişte afişe anti) şi alţii. După, au mai venit Radu Filipescu şi un grup de dizidenţi unguri, cu Borbely, Buzas Laszlo, Barabaş.
Le-am captat greu încrederea, ca fost miliţian. Şi-au dat seama că sunt OK atunci când au văzut că toate comi­siile îmi resping cererile de eliberare condiţionată. După câteva luni au început să ne scoată la muncă, se făceau paturi de campanie pentru palestinieni şi girofaruri” mai spune fostul deținut de la Aiud. (B.T.I.)
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #66369 : Aprilie 07, 2019, 23:06:04 »


www.stiripesurse.ro/deputat-alde--acuzatii-de-complicitate-pentru-pnl-in-scandalul-privindu-l-pe-procurorul-general--ludovice--esti-solidar-cu-o-sluga-a-sistemului_1340146.html?fbclid=IwAR0LI-pLrCn1Gred_Ge3E8IpweqhGJo6xHscnuP1t1k-vH3S_O-ITVaV1jw
Duminica, 7 aprilie 2019

Lider ALDE, acuzații de complicitate pentru PNL în scandalul privindu-l pe procurorul general: Ludovice, esti solidar cu o sluga a sistemului

Autor: Andreea TraicuSenatorul de Brașov, Daniel Zamfir, președintele ALDE Brașov, acuză PNL de complicitate în scandalul privindu-l pe procurorul general, referitor la desfăsurarea activitatii de procuror de către Augustin Lazăr in perioada comunismului.

"Zi-le tu, Ludovice, in Brașovul primei revolte anticomuniste, d-lui Marius Boeriu și membrilor Asociației 15 Noiembrie 1987, d-lui Octav Bjorza și membrilor AFDPR, cum e cu "Ciuma- roșie-cu-chip" pe care tu și cu președintele tău o tineti în funcția de procuror general al României! Explica-le de ce sunteți complice cu foștii torționari, de ce scuipați voi pe istoria anticomunista a PNL!

Un adevărat președinte al PNL, astăzi ar fi citit în Piața Sfatului scrisoarea disidentului Iulius Filip către procurorul tortionar Augustin Lazar, asternuta pe hartie la 6 zile dupa ce "Ciuma-rosie-cu-chip" i-a prelungit chinul, tortura, schingiurea. N-ai cum, Ludovice, sa faci altfel decat esti! N-ai cum! Ca o sluga ce esti (a sistemului), tu esti solidar cu o sluga a sistemului! Solidar nu cu liberalii care au suferit in inchisori(de ieri si de azi), ci cu tortionarii lor!

Pentru cei care mai au in ei sange liberal, iata cuvintele care ar fi trebuit sa se auda azi la Brasov:

"Te întreb, frate române, chiar dacă faci parte din aparatul de represiune – Nu auzi durerea și oftatul neamului românesc?

Te-ai întrebat vreodată cîți frați români au trecut pe aici?

Da, frate române, ai fost numit să ai mare răspundere, care apasă din ce în ce mai greu pe umeri tăi, să nu uiți că cei pe care-i serveșți iau mulți bani pe funcțiile lor, dar fii sigur că nu o să aibă parte de ei! Niciodată banii castigati pe oasele și cadavrele fraților tăi nu pot avea decît mirosul durerii și nenorocirilor. Bunul Dumnezeu va face mare dreptate!

De ce sînt în închisoare știi, dar te-ai ostenit prea puțin ca oameni să nu fie torturați și schingiuiți, deși era o atribuțiune care îți revenea.
"

Iulius Filip,

14 iulie 1986", a scris Daniel Zamfir pe Facebook.


Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #66370 : Aprilie 07, 2019, 23:08:17 »

'Societatea Timisoara', - ca si  'As. 21 Dec.' -, au suferit multe  'transformari'  in  (aproape)  30 de ani ... dar  NU  'in bine' ... !!!

"În eventualitatea în care este vorba despre acest domn Lazăr" ... cred si sper ca s-a lamurit si domnul Bjoza ca despre  "acesta" e vorba !

Herr Prasident, ca de obicei, banuiesc ca e  ''mai lent'' ?!?    Nu pot crede ... sa aiba dreptate Renate Weber ... !!!  !!!  !!!  :

"Si nici macar acum Presedintele Iohannis nu-l revoca? Cat de indatorat poate sa-i fie domnului Lazar?" ❓❓❓"
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5741
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #66371 : Aprilie 07, 2019, 23:19:15 »

Societatea Timișoara a reacționat pe dos, domnule Rădulescu, în sprijinul procurorului comunist. Cu alte cuvinte, și-a dat arama (roșie) pe față. La fel și o serie dintr erevoluționari, cum ar fi colegul de forum Gheorghe Burada, dot bănățean și el.


Iosefina Pascal
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=280224986234908&set=a.102847083972700&type=3&theater
6 aprilie ·
Societatea apărătorilor de Torționari, atitudinea fermă însemnând ace, brice și carice și 10 zile-de-carceră?
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5741
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #66372 : Aprilie 07, 2019, 23:33:54 »

Lucrurile acestea se pot întîmpla pentru că noii democrați, progresiștii, sînt neomarxiști, urmașii părinților lor comuniști.


Paul Sava
 · 10 februarie ·
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213727508563036&set=a.1880909943547&type=3&theater
Cine și ce ești tu, Gabriela David?
Ai fost implicată în cuibul de anarhiști de la București de unde au pornit protestele Roșia Montană din 2013 (Club A-Perjovschi-Ernu-ministrul Culturii Daniel Barbu-luneta de la mașină-Claudiu Crăciun).
Te ocupi acum de cuibul de anarhiști de la Ateneul Tătărași din Iași, continuatorii mișcării anarhiste din 2008 (CAMAS-Benoit Vitse-Summitul NATO-Tiberiu Simion-Perjovschi-Ernu-CUIB-ul Mai Bine).
La Ateneul Tătărași se ventilează ideologie neomarxistă și discurs nihilist.
La Ateneu a venit un individ care a afirmat că morții de la #Colectiv au fost înghiți de forțele răului prin poarta întunericului pe care tot ei ar fi deschis-o. Am înaintat proteste oficiale scrise față de primirea individului la Ateneu. Tăcere.
Prin protestele de stradă anti-cianurare, i-ai oferit spațiu public la București lui Mihai Goțiu care a intrat în USR. Recent ai recrutat în USR Iași un tânăr actor care bate toată țara cu festivaluri de teatru.
Tânărul actor CD este legat de teatrul FIX fondat de unul din membrii fostului CAMAS (organizație-paravan a anarhiștilor).
Gabriela David, cât vei mai continua să racolezi români în acțiuni de subversiune ideologică?
O fi având nasul înfundat ofițerii de contraspionaj de la SRI Iași, dar ceea ce faci tu acolo la Ateneu este muncă operativă pentru un serviciu de spionaj străin.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #66373 : Aprilie 07, 2019, 23:40:36 »Trezirea la Realitate
https://www.facebook.com/Trezirealarealitate.ro/photos/a.588816564462209/2446081042069076/?type=3&eid=ARCfsiTEbZgSQ6HNwJ3vmll17xPt9LOHc326b_M_E0fD792Ve7TP6K65LJ0_NIFCl-ZEO6gxpZI9vDTb&ifg=1
Îmi place Pagina · 12 ore ·
 
"Corectitudinea politica este propaganda comunista.

In studiul meu asupra societatilor comuniste, am ajuns la concluzia ca scopul propagandei comuniste nu era de a convinge sau de a informa, ci de a umili. De aceea, cu cat corespundea mai putin realitatii, cu atat era mai bine.

Cand oamenii sunt obligati sa ramana tacuti atunci cand aud cele mai gogonate minciuni, sau chiar mai rau, cand sunt obligati sa repete ei insisi acele minciuni, atunci isi pierd toate principiile morale, onestitatea si decenta. Sa fii de acord cu minciunile inseamna sa cooperezi cu raul, si intr-o anumita masura sa devii tu insuti rau.

In acest fel, capacitatea oamenilor de a rezista este erodata si chiar distrusa. O societate de mincinosi emasculati este usor de controlat. Cred ca daca examinam corectitudinea politica, ne vom da seama ca are acelasi efect si acelasi scop."

(Anthony Daniels, psihiatru)
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #66374 : Aprilie 08, 2019, 00:09:01 »

" Realitatea TV a anunțat, citând surse exclusive, că ... : "

" Jean-Francois Bohnert va fi viitorul procuror șef al Parchetului European, nu Laura Codruța Kovesi. "


https://www.flux24.ro/realitatea-tv-kovesi-nu-va-fi-procuror-european/?fbclid=IwAR08ZEtlsmFrJNOxM5k7p905qZB8XIk_wRz0HuoIFA2Mf4Oisr0g5kleaHw
Memorat
Pagini: 1 ... 4423 4424 [4425] 4426 4427 ... 4546
Schimbă forumul: