Main Content:

Pagini: 1 ... 4468 4469 [4470] 4471 4472 ... 4573

ANUNTURI

 • marta.pop
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 149
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67035 : Octombrie 16, 2019, 11:38:43 »

va place? cititi un pic articolul ce minciuni spune Bjoza? Dumneavoastra aveti indemnizatie de 2810 lei net? Sau altfel spus, exista vreun LRD care incaseaza indemnizatie de 2810 lei net din 2014? Ar fi frumos sa luati atitudine fata de sustinerile domnului Bjoza! Plus denigrarile de rigoare
Daca dumneavoastra nu luati vreo pozitie suntem pierduti!

https://www.bugetul.ro/presedintele-fostilor-detinuti-politic-spune-marele-adevar-procurorii-ofiterii-de-securitate-activistii-de-partid-sunt-acum-revolutionari-cu-rol-determinant/
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2562
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67036 : Octombrie 16, 2019, 16:18:34 »

va place? cititi un pic articolul ce minciuni spune Bjoza? Dumneavoastra aveti indemnizatie de 2810 lei net? Sau altfel spus, exista vreun LRD care incaseaza indemnizatie de 2810 lei net din 2014? Ar fi frumos sa luati atitudine fata de sustinerile domnului Bjoza! Plus denigrarile de rigoare
Daca dumneavoastra nu luati vreo pozitie suntem pierduti!

https://www.bugetul.ro/presedintele-fostilor-detinuti-politic-spune-marele-adevar-procurorii-ofiterii-de-securitate-activistii-de-partid-sunt-acum-revolutionari-cu-rol-determinant/


Eugen Dinu, redactor 16.10.2019  investigații

Președintele foștilor deținuți politic spune marele adevăr: Procurorii, ofițerii de Securitate, activiștii de partid sunt acum revoluționari cu rol determinant!

Președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR), Octav Bjoza, a declarat, pentru Bugetul.ro, că procurorii comuniști, ofițerii de Securitate, activiștii de partid sunt acum revoluționari cu rol determinant.

„Eu vorbesc din interiorul revoluționarilor – toată presa brașoveană a scris „Octav Bjoza este primul brașovean care a pătruns în sediul Securității, în 22 decembrie ’89, la ora 12:45. În caietele Revoluției, mă găsiți cred că la numărul 3-4, pe la pagina 113. Le-am dat voie să scrie cu o condiție: să precizeze că nu am solicitat niciun drept. Și constat cu tristețe că astăzi sunt revoluționari cu rol determinant cei împotriva cărora am ieșit noi în stradă – procurori, ofițeri de Securitate, de Miliție, de MApN, directori, activiști de partid. Incredibil!”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Octav Bjoza.

Radu Gyr trebuie să-și aibă locul care i se cuvine în istoria literaturii române

Președintele AFDPR a afirmat, pentru Bugetul.ro, că istoria trebuie adjucată așa cum a fost și că de la toate regimurile politice trebuie luat ceea ce au avut.
Totodată, Octav Bjoza a precizat că poetul Radu Gyr „trebuie să-și aibă locul care i se cuvine în istoria literaturii române și nu dat jos de pe pereți”.
„Istoria trebuie adjudecată așa cum a fost. Trebuie să avem tăria noi, românii, să luăm de la toți ceea ce au avut bun, inclusiv de la comuniști, de la legionari, de la cine o fi, fasciști, cine naiba s-au mai perindat. Poate au avut și ceva bun. Dacă n-au avut bun și au avut doar ceva rău, să fie dezbătut cu curaj, să nu se mai întâmple, dar nu vii și-mi dai jos dintr-o expoziție portretul lui Radu Gyr, pentru că a făcut parte în tinerețea lui din Mișcarea Legionară, el fiind poetul suferinței Neamului Românesc. N-a ucis pe nimeni. Poetul temnițelor și lagărelor comuniste, el trebuie să-și aibă locul care i se cuvine în istoria literaturii române și nu dat jos de pe pereți.
Eu am învățat la Șaguna, în Brașov, o istorie falsă scrisă de unul Mihail Roller”, ne-a mai spus Octav Bjoza.
În ceea ce privește colaborarea filosofului Mihai Șora cu Ministerul de Externe condus de Ana Pauker, Bjoza a declarat că nu cunoaște date despre Șora, astfel că nu se poate pronunța.
„Nu mă pot pronunța, pentru că nu cunosc trecutul respectivei persoane. Dacă este așa cum semnalează presa, sigur că nu putem agrea”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Octav Bjoza.
Memorat
 • marta.pop
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 149
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67037 : Octombrie 16, 2019, 16:35:59 »

si acesta tot de azi, tot cu Bjoza

https://www.bugetul.ro/exclusiv-majorare-de-75-guvernul-dancila-a-umblat-la-indemnizatiile-fostilor-detinuti-politic/

Apoi, președintele AFDPR ne-a dezvăluit că Guvernul Dăncilă le-a majorat indemnizațiile foștilor deținuți politic cu 75%, de la 400 la 700 de lei (pentru fiecare an de suferință), de la 1 august 2019.

„Da, asta e culmea! Până în 2014, pentru un an de detenție primeam 200 de lei, dar nota bene: la un moment dat, pensia mea de inginer, cumulat cu reparația de la deținuți nu făcea cât indemnizația unui revoluționar cu rol determinant, categoria nou-creată după 25 de ani, care ia în mână 2.810 lei pe lună.

În 2014, Ponta ne-a dublat de la 200 la 400 de lei și acum, de la 1 august, de la 400 la 700 de lei – 75%”, a precizat Octav Bjoza, pentru Bugetul.ro.


Procurorii, ofițerii de Securitate, activiștii de partid sunt acum revoluționari cu rol determinant
„Eu vorbesc din interiorul revoluționarilor – toată presa brașoveană a scris „Octav Bjoza este primul brașovean care a pătruns în sediul Securității, în 22 decembrie ’89, la ora 12:45. În caietele Revoluției, mă găsiți cred că la numărul 3-4, pe la pagina 113. Le-am dat voie să scrie cu o condiție: să precizeze că nu am solicitat niciun drept. Și constat cu tristețe că astăzi sunt revoluționari cu rol determinant cei împotriva cărora am ieșit noi în stradă – procurori, ofițeri de Securitate, de Miliție, de MApN, directori, activiști de partid. Incredibil!”, a mai spus, pentru Bugetul.ro, Octav Bjoza.
Memorat
 • Silviu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2571
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67038 : Octombrie 16, 2019, 19:02:32 »

Silviu in baza carei legi sa semneze decretele de determinat in baza ;egii 341 nu poate semna intrucit 341 nu este modificata in momentul de fata vezi O.U.G.95 Aet V iae in baza O.U.G.este ilegal

Am fost întrebaţi astăzi de Secretarul de Stat Dl Coca,
de ce mai protestăm la Guvern!
Răspunsul este simplu!
Să se ştie că protestul nostru nu este împotriva unui partid!
Protestul este pentru respectarea de către Guvern,
indiferent de culoarea politică, a Constituţiei şi a legilor,
în special a Legii nr. 341/2004.

Deoarece Administraţia Prezidenţială emite răspunsuri incomplete
diferiţilor revoluţionari petiţionari,
Dl. Secretar de Stat a fost rugat să trimită o delegaţie la
Administrtaţia Prezidenţială, delegaţie care,
pe lîngă documentele deja trimise, să lămurească şi verbal consilierii
preşedintelui, că nu există niciun temei legal pentru întîrzierea exagerată
a semnării decretului privind titlul de LRD!
A rămas ca mîine 15 octombrie,
delegaţii secretariatului însoţiţi de reprezentanţii protestatarilor,
să poarte un dialog cu consilierii prezidenţiali.
Spre surprinderea noastră
am primit prin telefon înştiinţarea din partea SSRLM
că Administraţia Prezidenţială nu stă de vorbă cu „demişii”...
Exte destul de ciudat pentru că dialogul
trebuia purtat cu funcţionari publici şi revoluţionari!
Prin urmare, am stabilit ca o delegaţie a protestatarilor de la Cotroceni
să intre mîine la Administraţia Prezidenţială şi
să prezinte documentele ce pot închide toate argumentele
refuzului emiterii decretului.


D_le Silviu, sper ca "delegatia reprezentantilor LRD" sa prezinte si faptul ca cei care au initiat si promovat OUG 95, SUNT CERCETATI IN DOSARUL 2057/2/2017 (856/2017 )la CA Bucurest, si stadiul acestuia.
Daca nu ave-ti rechizitoriul, vi-l pot trimete pe email, la fel si raportul( partea ce ne intereseaza)Procurorului Republici,in care face referire la infractiunile grupului SANDA(inalt demnitar al statului), si la pagubele produse, pentru care MMPS este parte vatamata si care trebie(daca instanta recunoaste infractiunea si dispune recuperarea ei)sa recupereze paguba.
In rest , cred ca aceasta actiune este O ACTIUNE DE PRESIUNE PUBLICA, INORALA, SI ILEGALA DIN PARTEA UNOR REVOLUTIONARI.Hai să lămurim anumite aspecte legislative!


Nicu1957,

Articolul 115 din Constituţie prevede:
„Alin. (7). Ordonanţele cu care Parlamentul a fost sesizat se aprobă sau se resping
printr-o lege în care vor fi cuprinse şi ordonanţele ale căror efecte au încetat
potrivit aliniatului (3)”.
„Alin.('8'). Prin legea de aprobare sau de respingere se vor reglementa, dacă este cazul,
măsurile necesare cu priovire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a ordonanţei”.


Din cele de mai sus reiese că ordonanţele produc efecte pe perioada de aplicare sau pînă la legea de aprobare/respingere.
De aici rezultă că OUG. nr. 95/2004 produce efecte pînă cînd  parlamentul va emite legea de abilitare. În aceste condiţii,
dispoziţiile din OUG supraînscriu dispoziţiile din Legea nr. 341/2004. Respectiv, le modifică oprindu-le să mai producă efecte!
Pînă cînd parlamentul va emite legea de  aprobare/respingere a OUG nr. 95/2004, SSRLM, CPRD şi Preşedintele României,
sunt obligaţi să aplice procedurile prevăzute în OUG 95!
În acest moment, preşedintele este obligat să semneze decretul de publicare în Monitorul Oficial al titlurilor de LRD admise de CPRD.
Întreaga responsabilitate revine SSRLM şi CPRD!

Mr. G.

Administraţia Prezidenţială nu are nici-o competenţă în aprobarea sau respingerea titlurilor. Ei verifică doar identitatea ortografică a datelor!
Atît.

Discuţia pe care am avut-o astăzi cu Consilerul Prezidenţial Domnul Gabriel – Cristian Pişcociu este relevantă pentru problema pe care ai ridicat-o!
Domnilor, Preşedintele României nu are competenţa materială de a verifica veridicitatea documentelor emise de SSRLM şi CPRD.
Cineva din SSRLM a făcut o plîngere arătînd că anumite persoane din ultimele liste trimise au obţinut titlul prin fals!
Deoarece noi nu putem verifica am trimis plîngerea la parchet! Noi continuînd procedura de verificare a corectitudinii datelor. 
În acest moment, listele sunt gata aşteptînd ca Preşedintele României să le semneze!
Memorat
 • nicu1957
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1958
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67039 : Octombrie 16, 2019, 20:45:14 »

Silviu citeste Art.v din ordonata care exact cu ce spui tu interzice modificarea legi 341/2004 pina la aprobare prin lege a ordonatei si daca ordonanta nui aprobata spunemi in baza caror legi se emite decretu de determinant.
Memorat
 • nicu1957
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1958
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67040 : Octombrie 16, 2019, 20:53:28 »

[size=14pt]ART. V
Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la
victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şiau
jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste
de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, publicată în Monitorul Oficial al
României Partea I, nr. 654 din 20 iulie 2004, cu modificările şi completările
ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta ordonanţă de urgenţă, se va
republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, după aprobarea acesteia prin
lege, dându-se textelor o nouă numerotare.  Presedentia are obligatia sa verifice legalitatea actului emis[/size]
Memorat
 • Silviu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2571
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67041 : Octombrie 16, 2019, 21:15:41 »

ART. V
Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la
victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şiau
jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste
de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, publicată în Monitorul Oficial al
României Partea I, nr. 654 din 20 iulie 2004, cu modificările şi completările
ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta ordonanţă de urgenţă, se va
republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, după aprobarea acesteia prin
lege, dându-se textelor o nouă numerotare.  Presedentia are obligatia sa verifice legalitatea actului emis


Citeşte cu atenţie ce spune textul!

"se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, după aprobarea acesteia prin lege, dându-se textelor o nouă numerotare."

Se referă la republicare!

O lege modificată prin ordonanţă produce efecte fără a fi republicată, important este să fie discutată în prima cameră sesizată. Or, OUG nr. 95/2014 a fost aprobată de Senatul României, prima cameră sesizată!
Memorat
 • nicu1957
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1958
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67042 : Octombrie 16, 2019, 22:25:07 »

Silviu arata unde este publicat ca lege ca a trecut de o camera tacit nu inseamna nimic pina nu este punlicat ca lege pina nui publicat in monitor modificarile legea 341/2004 nu este modificata României Partea I, nr. 654 din 20 iulie 2004, cu modificările şi completările
ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta ordonanţă de urgenţă,
Memorat
 • nicu1957
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1958
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67043 : Octombrie 16, 2019, 22:38:34 »

ART. V
Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la
victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şiau
jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste
de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, publicată în Monitorul Oficial al
României   Presedentia are obligatia sa verifice legalitatea actului emis


Citeşte cu atenţie ce spune textul!

"se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, după Partea I, nr. 654 din 20 iulie 2004, cu modificările şi completările
ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta ordonanţă de urgenţă, se va
republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, după aprobarea acesteia prin
lege, dându-se textelor o nouă numerotare.aprobarea acesteia prin lege
, dându-se textelor o nouă numerotare."

Se referă la republicare!

O lege modificată prin ordonanţă produce efecte fără a fi republicată, important este să fie discutată în prima cameră sesizată. Or, OUG nr.  95/2014 a fost aprobată de Senatul României, prima cameră sesizată!

      In O.U.G. 95 ESTE ARTICOL CARE SUNE PINA CE NUI APROBAT PRIN LEGE NUI PUBLICAT MODIFICAREA IN MONITOR CAI APROBAT DE O CAMERA NU INSEAMNA NIMIC        Partea I, nr. 654 din 20 iulie 2004, cu modificările şi completările
ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta ordonanţă de urgenţă, se va
republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, după aprobarea acesteia prin
lege, dându-se textelor o nouă numerotare.
Memorat
 • marta.pop
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 149
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67044 : Octombrie 17, 2019, 11:24:43 »

Alte facilitati oferite normal pentru cine? Pentru detinutii poltici. Se extind toate scurile si pentru copiii acestora.


Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi pentru modificarea art. 9 din Ordonanța Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice (PL-x 665/31.10.2018)

Super nu?
Memorat
 • nicu1957
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1958
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67045 : Octombrie 17, 2019, 17:06:42 »

Aud ca se spune ca O/U/G.95/2014 A TECUT TACIT SI A DEVENIT LEGE ESTE FA;S O.U.G.95/2014 NU ESTE LEGE SI CINE SUSTINE CAI LEGE ROG SA SPECIFICE IN CE MONITOR ESTE PUBLICAT O.U,G,CA LEGE CHIAR DE A TRECUT DE O CAMERA ACESTA NU INSEAMNA NIMIC
Memorat
 • Silviu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2571
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67046 : Octombrie 17, 2019, 18:33:51 »

OUG nr. 95/2014 a fost publicată în :
Monitorul Oficial, Partea I nr. 969 din 30 decembrie 2014.

Aici găseşti toate informaţiile privind situaţia ordonanţei!
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=14778
Memorat
 • nicu1957
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1958
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67047 : Octombrie 17, 2019, 18:40:28 »

Publica LEGEA DE APROBARE A ORDONATEI RESTU ESTE NUMAI POVESTE
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67048 : Octombrie 17, 2019, 20:34:23 »

Alte facilitati oferite normal pentru cine? Pentru detinutii poltici. Se extind toate scurile si pentru copiii acestora.
Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi pentru modificarea art. 9 din Ordonanța Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice (PL-x 665/31.10.2018)
Super nu?
Am vazut ca ati incercat si pe Fb. sa atrageti atentia asupra unor probleme de acest fel, care ar trebui sa intereseze!  Au altele 'pe cap' ... mai "importante"!
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67049 : Octombrie 17, 2019, 20:47:40 »

............................................
In rest , cred ca aceasta actiune este O ACTIUNE DE PRESIUNE PUBLICA, INORALA, SI ILEGALA DIN PARTEA UNOR REVOLUTIONARI.[/size]
Vasileee ... ce mai faci ... !?    !?    !?    Mai esti in relatii cu  "spiritilii" ... !?    !?    !?
Memorat
Pagini: 1 ... 4468 4469 [4470] 4471 4472 ... 4573
Schimbă forumul: