Main Content:

Pagini: 1 ... 4473 4474 [4475] 4476 4477 ... 4573

ANUNTURI

 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67110 : Noiembrie 03, 2019, 13:55:25 »


Sibiu: Expoziţie cu fotografii mai puţin cunoscute din timpul Revoluţiei, la Muzeul Brukenthal

2019-10-31

Muzeul Naţional Brukenthal va vernisa în 15 noiembrie o expoziţie cu fotografii mai puţin cunoscute din timpul Revoluţiei din 1989 din Sibiu, oraş martir, dar şi din timpul perioadei comuniste, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Imaginile vor fi expuse atât în faţa muzeului, în Piaţa Mare din centrul Sibiului, cât şi în interior, în Casa Albastră.

"Muzeul Naţional Brukenthal lansează, în data de 1 noiembrie 2019, proiectul Muzeul viu - 30 de ani de la Revoluţia din 1989, o acţiune cofinanţată de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Sibiu. Atunci când lumea se pregătea să intre într-o nouă eră a comunicării, România a fost surprinsă de evenimentele din decembrie 1989 cu foarte puţine mijloace de documentare directă: prezenţa redusă a aparatelor de fotografiat, a maşinilor de scris sau a mijloacelor de înregistrare audio. Importante şi traumatice pentru istoria recentă, aceste evenimente au marcat oraşul Sibiu prin vieţile umane pierdute, clădirile distruse, amintiri ce încă mai sălăşluiesc în unii dintre noi. Proiectul cuprinde o serie de evenimente ce au ca scop sublinierea rolului Sibiului în decembrie 1989: o expoziţie foto-documentară (Piaţa Mare, din 15 noiembrie), o expoziţie cu piese din colecţia modern - contemporan a Muzeului de Istorie (Sala Multimedia, Casa Albastră, din 1 decembrie), trei prelegeri, un catalog de proiect, alte materiale tipărite pentru informare publică (pliante şi flyere)", se arată în comunicatul organizatorilor.

Cu această ocazie, sibienii sunt invitaţi să doneze obiecte care provin din decembrie 1989 şi primele luni ale anului 1990.

"Ne adresăm publicului sibian care mai deţine mărturii (manifeste, fotografii, piese de vestimentaţie / mai ales uniforme, steaguri, pancarte, brasarde etc.) ale perioadei comuniste şi evenimentelor care au avut loc în decembrie 1989 la Sibiu şi care are dorinţa de a le dona Muzeului Naţional Brukenthal. Doritorii se vor putea adresa în perioada 1-29 noiembrie secretariatului Muzeului Naţional Brukenthal, la numărul de telefon 0269217691 (email ramona.nica@brukenthalmuseum.ro), în vederea înregistrării propunerii de donaţie (adresa depusă va include un număr de telefon de contact). Comisia constituită din reprezentanţi ai muzeului - istorici, conservatori şi restauratori - va selecta obiectele care vor intra în colecţia Muzeului de Istorie Casa Altemberger şi va parcurge paşii necesari (împreună cu donatorul) pentru înregistrarea pieselor selectate în colecţia special dedicată", potrivit celor de la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)
 
Sursa foto: Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal /

« Ultima modificare: Noiembrie 08, 2019, 21:49:38 de către razvan »
Memorat

Nihil sine Deo!!
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67111 : Noiembrie 04, 2019, 15:32:47 »Fundatia "Ion Gavrila Ogoranu" în Simpozion memorial (IV): Nevoia de eroi autentici.
www.facebook.com/Ogoranu/photos/gm.782838635502938/2526542390725128/?type=3
4 NOV Simpozion memorial (IV): Nevoia de eroi autentici.

Astăzi la 18:00 - 21:00
Începe peste aproximativ 3 ore · 15°C Averse uşoare
pin
Centrul-Cultural Reduta
str.Apollonia Hirscher nr.8, 500025 Brașov

Organizat de Fundatia "Ion Gavrila Ogoranu"
Răspunde de obicei în decurs de o zi

Detalii
Într-o vreme în care Istoria este arestată și eroii sunt condamnați din nou post-mortem, fabricându-se în loc "eroi" din colaboraționiști și călăi, se impune ca o datorie și o necesitate APELUL LA MEMORIE. NEVOIA DE EROI, eroi AUTENTICI, nu făcuți de agenții de publicitate din rațiuni politice, este inexorabilă într-o țară în care memoricidul lasă în urmă un vid lesne de umplut cu impostori.
“Cine controleaza trecutul controleaza viitorul, cine controleaza prezentul controleaza trecutul” spunea George Orwell. E o miză ce justifică războiul total împotriva Memoriei.
Ca în fiecare an, și în această toamnă vă propunem o reîntâlnire sub semnul efigiilor unor eroi precum NICOLAE PURCĂREA, TEOFIL MIJA, TRAIAN TRIFAN, PETRE BAICU, ION SAMOILĂ, ERICH TARTLER și alte figuri marcante ale luptei anticomuniste brașovene.
Vom avea alături pe actorul DAN PURIC, RADU CIUCEANU - directorul Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului, fost deținut politic și luptător în rezistența armată, OCTAV BJOZA - președintele AFDPR, istoricul MARIUS OPREA și CORIOLAN BACIU, președintele Fundației Ogoranu.
O manifestare organizată la inișiativa Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, împreună cu Frăția Ortodoxă Sf Gheorghe, Asociația Aproapele Meu, Centrul Cultural La Noi Acasă, Asociația Tinerii din Ziua de Azi și alții.
Vă așteptăm cu drag!
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67112 : Noiembrie 04, 2019, 17:09:43 »

Basarabia orfana, cu mama dreapta peste Prut - Partea a II-a - www.youtube.com/watch?v=G4abxG5GEzo

« Ultima modificare: Noiembrie 08, 2019, 21:51:19 de către razvan »
Memorat
 • nicu1957
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1958
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67113 : Noiembrie 05, 2019, 01:53:16 »

Care uniune face sedinta cea de la ALBA IULIA de la casa de cultura nu face.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67114 : Noiembrie 05, 2019, 23:18:24 »

Vesti proaste, jenante si triste de la Bucuresti, de la sediul Secretariatului de stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989. Se pare ca unii din conducerea institutiei s-au incaierat in cursul acestei zile - asta spun mai multi bucuresteni informati.BLOCUL NAȚIONAL AL REVOLUȚIONARILOR DIN DECEMBRIE '89 - ROMÂNIA
www.facebook.com/groups/673260779399342/permalink/2673415749383825
Marti, 5 noiembrie 2019
Sorin Mester


IN PLIN CARAGIALE!!!... Cheesy
După luna de miere dintre cele două grupări penale care a ținut maximum 30 de zile (dubitabilă cumetrie, imposibil concubinajul, după părerea mea Wink), am numit astfel federația pentru călcarea în picioare a demnității revoluționarilor și cea a lord-ului măcelar, plutea demultișor în aerul recondiționat prin achiziții publice al SSRML, o boare de violență neexprimată până astăzi, marți 5 noiembrie dimineață.
Schimbarea Guvernului nu putea să nu-i întărîte pe reprezentanții Coco-și (patent Niki Dide) celor două grupări mafiote din fosta Casă a Scânteii, pretențios, iluzoriu și nejustificat re-numită drept Casă a Presei Libere (sic!). Astfel, Coco-șii Tănăsoiu și Balint, intrară azi de dimineață pe stomacul gol în conflict verbal, ba chiar corporal, după ce junele Tănăsoiu, încă secretar general La acea oră, dar fără atribuții delegate de către secretarul de stat Laurențiu Coca timp de 6 luni de zile și care detașare a expirat legal la data de 16 septembrie a.c. nemaifiind prelungită, convocase o ședință cu personalul instituției, fără acceptul lui Balint și a subalternului lui Balint, ss-ul Coca, nimuriciul care semnează și poartă răspunderea legală a instinstituției și a tuturor deciziilor luate în această calitate, ca ordonator principal de credite. Drept urmare, Balint ia aplicat o corecție fizică cu martori Tănăsoiului, care regulamentar și degrabă a chemat Poliția Secția a 2-a, în fața căreia a scris ad labam o plângere penală împotriva "yankeiului" Petrică, care încă mai pute a democrație pură și consolidată, americană get-beget! Nu putem face abstracțiune de la opera lui Nenea Iancu, grăbindu-ne a-l sesiza pe însuși noul premier, proaspăt uns și înscăunat, caruia ii cerem a face pace între cele două dobit...între cei doi Coco-și, spre liniștea, demnitatea și unitatea revoluționară a urbei. Așa deci și prin urmare:

Onor. Prim-Ministru

București, 5 noiembrie a.c.

Consilieru cabinetului demnitarele locale ssrml, Petrică Balint, insultat grav dumnezeu mami imbranceli și palme culoar central serviciu. Amenințat moarte. Viața onorul nesigure. Rugăm anchetați urgent faptu.

Gheorghițî Tănăsoiu
Revolutioner, secretar general

***
Onor. Prim-ministru

București, 5 noiembrie a.c.

Repet reclama telegrama No...Petitionat parchetului. Procuror lipsește oraș mănăstire maici chef. Substitut refuzat pără vini procoror. Tremur viața me, nu mai putem merge cabinet closet. Facem responsabil guvern.

Gheorghițî Tănăsoiu

***

Onor. Prim-ministru

București

A doua oară atacat palme picioare piața endependenți același bandit consilier cabinet scandalos însoțit sbiri. Situația devenit insuportabilă. SSRML stare asediu. Panica domnește revoluționari.

Gheorghițî Tănăsoiu

***

Revoluționari panicați așteptăm procoror intors chef maici anchetă.

***

Onor. Prim-Ministru

Excelență, prin prezenta depeșă vă informez cu respect, că nu am mai asteptat procoror pezevechi plecat la chef maici. Am anchetat pe cont propriu consilierul de cabinet, interogând cu fermitate ce pot să fac pentru tine dragă Petrică? Acesta, văzând că cu mine nu-i merge, mi-a mărturisit: demite-l pe Tănăsoiu! Ceea ce m-am grăbit a vă informa cu întregul respect si onoare, câtă mai am!
În concluzie, Excelența Voastră, Gheorghițî Tănăsoiu liberat az pe seară lipsă probe intenție asasinat. Împăcat cu consilieru și demnitaru de stat, că altfel dracii îi ia! Pupat toți piața endepandanți.
Trăiască noul cabinet al Guvernului, căruia dacă e nevoie ne închinăm!

Tony Greblă
Încă Secretar general al Guvernului, fost senator, fost judecător al CCR, fost etc etc....BLOCUL NAȚIONAL AL REVOLUȚIONARILOR DIN DECEMBRIE '89 - ROMÂNIA
www.facebook.com/photo.php?fbid=143347420343244&set=gm.2672804612778272&type=3&theater&ifg=1Mariana Pop
9 ore
Vorba lu unu,
De circa o oră, circulă zvonul prin „Cătunul cu Pendulă”, cum că „Directorul de Cabinet” al d-lui. Secretar de Stat LAURENȚIU COCA, în persoana d-lui. BALINT PETRICĂ DORIN, proaspăt întors din „delegație în USA”, ar fi agresat fizic, adică ar fi lovit, pe Secretarul General al SSRML 1945 - 1989, GHEORGHE TĂNĂSOIU.
Se pare că renumitul revoluționar lugojan nu este la prima faptă de acest gen, el mai având în timp un proces penal pentru acte de violență.
Motivul agresiunii, se pare că este, convocarea de către dl. Tănăsoiu a unei ședințe cu angajații(convocare perfect legală), ședință în care ar fi urmat să fie supuse discuției ,faptele ilegale, legate de deplasarea în USA a „delegației” alcătuită din angajații în Cabinetul Demnitarului: BALINT PETRICĂ DORIN și LUNGU DANIELA(condamnată penal pentru Fals și Instigare la Fals în înscrisuri materiale) și șefa Departamentului npentru Revoluționari din cadrulSSRML 1945 -1989.
Se pare că, neexistând un Ordin al Secretarului de Stat prin care acesta să dispună delegarea pentru USA a celor trei, dl. Secretar General TĂNĂSOIU, pe bună dreptate și în spiritul legii, a considerat că angajații instituției au lipsit nemotivat și pe cale de consecință, ar fi dispus penalizarea vinovaților.
Dincolo de această abatere disciplinară gravă, se pare că mai sunt la mijloc și ceva „decontări de carburant ÎNCÂRCATE/FICTIVE, dublate de deconturi ale unor bilete de avion în aceiași perioadă. Toate efectuate de membri Cabinetului Demnitarului.
Despre dl. COCA LAURENȚIU, se vorbește cum că în ultima săptămână, ar fi făcut multiple demersuri pe lângă actualii guvernanți în vederea „transferului ”său politic, din barca PSD în cea.....
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67115 : Noiembrie 06, 2019, 12:22:45 »

La Palatul Vctoria, Băsescu II își instalează "GuWerner-ul meu"! Puteți urmări în direct momentul istoric la adresa:
https://www.facebook.com/stiripesurse.ro/videos/3043577838991620/?notif_id=1573034979251280&notif_t=live_video
Sa fim oprimiști și sa continuăm să ne pixxx în sus! Așa vom continua să ne mirăm apoi de ceea ce ni se întîmplă.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67116 : Noiembrie 06, 2019, 23:46:24 »Sa-i uram multa sanatate domnului Liviu Bacana. A suferit o operatie dificila, facuta de urgenta in aceasta zi.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67117 : Noiembrie 07, 2019, 00:33:53 »

Să-i urăm sănătate, chiar dacă a fost unul dintre artizanii O.U.G. 95/2014.
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2562
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67118 : Noiembrie 07, 2019, 07:55:29 »

Evenimentul cultural al anului. Academia Română expune o bucată din Zidul Berlinului
Florin Răvdan / 05 noi 2019 / 17:31 Salveaza PDF Comentarii   https://www.dcnews.ro/evenimentul-cultural-al-anului-academia-romana-expune-o-bucata-din-zidul-berlinului_707341.html?print=1
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67119 : Noiembrie 07, 2019, 10:16:59 »

O bucată masivă din Zidul Berlinului va fi expusă de Academia Română pe 7 noiembrie, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la dărâmarea acestuia. Bucata expusă are o înălţime de 3 metri şi o greutate de 3 tone.

Piesa va fi expusă în curtea Academiei Române (Calea Victorie 125) și dezvelită joi, 7 noiembrie, la ora 10.00. Imediat după acest moment, Aula Academiei Române va găzdui un simpozion intitulat „Căderea Zidului Berlinului și Revoluția română din decembrie 1989".

La eveniment vor participa, printre alţii, preşedintele Klaus Iohannis, academicianul Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, dar şi Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Eveniment aflat in desfasurare la aceasta ora.
Organizatiile revolutionarilor au fost invitate, sau cel putin anuntate?

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67120 : Noiembrie 07, 2019, 10:21:04 »


www.bursa.ro/o-bucata-din-zidul-berlinului-inclusa-recent-in-patrimoniul-academiei-romane-26923831
Marti, 5 noiembrie 2019

O bucată din Zidul Berlinului, inclusă recent în patrimoniul Academiei RomâneV.I.
Obucată din Zidul Berlinului a fost adusă la Bucureşti de Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale ''Ion I. C. Brătianu'' al Academiei Române (ISPRI) şi amplasată în Parcul Academiei. Piesa, inclusă recent în patrimoniul instituţiei, va fi dezvelită joi, la ora 10.00, în prezenţa ambasadorilor Cord Meier-Klodt şi Emil Hurezeanu.
Evenimentul va debuta cu ceremonia de dezvelire a unei bucăţi din Zidul Berlinului, recent intrată în patrimoniul Academiei Române şi amplasată în Parcul Academiei din Calea Victoriei nr. 125.
La ceremonie vor lua parte Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, şi Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Republica Federală Germania. Vor participa, de asemenea, importante personalităţi ale vieţii academice, culturale, ştiinţifice, religioase, politice şi diplomatice româneşti, precum şi invitaţi din Germania.
Bucata din zid, înaltă de aproape 4 metri şi cântărind 3,5 tone, va rămâne amplasată în curtea Academiei Române.
Bucureştiul se alătură, astfel, unor mari capitale din întreaga lume, care au decis să expună părţi din Zidul Berlinului ca semn al luptei pentru libertate şi democraţie.
Ceremonia va fi urmată de simpozionul "Căderea Zidului Berlinului şi Revoluţia română din decembrie 1989", care se va desfăşura în Aula Academiei Române.
Vor lua cuvântul acad. Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, P.F. Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, acad. Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române, ES Cord Meier-Klodt şi ES Emil Hurezeanu, ambasadorii celor două ţări implicate, dr. Anneli Ute Gabany, prof.univ. Dan Dungaciu, directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale "Ion I.C. Brătianu" al Academiei Române.

Memorat
 • Victor 3
 • Sr. Member
 • ****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 339
 • Doar uniti vom invinge.
 • Vezi Profilul
Propunere Secretar de STAT
« Răspunde #67121 : Noiembrie 07, 2019, 10:22:37 »

Având în vedere ultimele incidente în cadrul SECRETARIATULUI DE STAT PENTRU RECUNOAȘTEREA MERITELOR LUPTĂTORILOR ÎMPOTRIVA REGIMULUI COMUNIST INSTAURAT ÎN PERIOADA 1945-1989, din care a rezultat demiterea, retragerea, anularea Secretarului General Gheorghe Tănăsoiu, care a făcut doar rău instituției, aseară am aflat cu surprindere dar plăcut de la viitorul Secretar General al Guvernului Gabriel ANDRONACHE că  propunerea Primului Ministru Ludovic ORBAN pentru funcția de Secretar de Stat la SECRETARIATULUI DE STAT PENTRU RECUNOAȘTEREA MERITELOR LUPTĂTORILOR ÎMPOTRIVA REGIMULUI COMUNIST INSTAURAT ÎN PERIOADA 1945-1989 este Constantin GADINĂ, sper să am un aport important de al convige pe dl. GADINĂ, să vrea acest post știind ce probleme, haos și dezastru este în instituție.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67122 : Noiembrie 07, 2019, 13:19:31 »

Nu stiu de unde aveti aceste asa-zise informatii, dar aflati ca sunt cel putin eronate.
De exemplu, Secretarul General al Guvernului nu e brasoveanul Gabriel Andronache.https://www.g4media.ro/antonel-tanase-este-noul-secretar-general-al-guvernului.html
Miercuri, 6 noiembrie 2019


Antonel Tănase este noul secretar general al GuvernuluiPremierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, că l-a numit pe Antonel Tănase în funcția de secretar general al Guvernului.
Antonel Tănase este trezorierul PNL și președintele interimar al filialei Sector 3 a partidului.

În vârstă de 47 de ani, Antonel Tănase a absolvit două facultăți – Istorie și Economie – este doctor în economie. Este membru PNL din 1991. El a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în mandatul lui Ludovic Orban, iar anterior a fost consilier general PNL la București.

Potrivit ultimei declarații de avere publicate pe portalul ANI, din iunie 2017, Antonel Tănase a câștigat, în 2016, ca salariat, venituri de aproximativ 127.000 lei, ca economist la Registrul Auto Român, precum și ca membru în Consiliile de administrație la RADET și la Compania Naţională “Administrația Porturilor Dunării Maritime” SA Galați. Tot în 2016, a obținut aproape 624.000 de lei din dividende, ca asociat la firma Cont Consulting & Services SRL.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Secretar general al Guvernului era Toni Greblă.

Sursa foto: Facebook Antonel Tănase
Memorat
 • Silviu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2571
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67123 : Noiembrie 07, 2019, 18:38:59 »

Astăzi,
la rugămintea Dl. Gadină preşedintele „Asociaţiei Jiava '89 – Răniţi şi Reţinuţi ” ,
am participat la Simpozionul „Căderea Zidului Berlinului şi Revoluţia română din decembrie 1989
şi dezvelirea unei bucăţi din zidul Berlinului amplasată în Parcul Academiei Române.
Obiectivul meu fiind înmînarea unui document ambasadorului  Germaniei în România
Domnul Cord Meier – Klodt şi ambasadorului României în Germania Domnul Emil Hurezeanu.
   Înainte de a vă mărturisi impresii personale, trebuie să vă spun motivul acestui eveniment!
   Pe 9 noiembrie 2019, în Germania este sărbătorită „Căderea Zidului Berlinului”,
eveniment la care România nu a fost invitată.
În urma evidentului dispreţ german la adresa noastră (formularea îmi aparţine!), Profesorul Dan Dungaciu,
directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I.C. Brătianu ” al Academiei Române,
pentru ai conştientiza pe Români că ( totuşi ) sunt parte a acestei poveşti antitotalitare şi pro-europene
care a început la Berlin şi s-a „împlinit ” la Bucureşti, a venit cu ideea să alăture un
fragment din Zidul Berlinului cu  „steagul faimos fără stemă al românilor liberi ” (după cum a afirmat
Domnul Academician Răzvan Theodorescu!).   
   De-alungul timpului Zidul Berlinului a fost răspîndit în lumea întreagă! Cu mare greutate şi cu ajutorul celor doi ambasadori: 
Domnul Cord Meier – Klodt şi Domnul Emil Hurezeanu, ambasadori care au angajat detectivi particulari
să găsească bucata de zid, aceasta a ajuns în Bucureşti.
     „Cred că acest eveniment este important şi Zidul este important ca să ne aducă aminte ce a început la Leipzig,
în faimoasele manifestaţii de  luni şi rugăciunile pentru pace, care au generat într-o lună de zile căderea Zidului Berlinului,
a continuat, s-a împlinit, zicem noi, la Timişoara şi la Bucureşti . Între Leipzig şi Berlin, Timişoara,
Bucureşti este o unitate indestructibilă, este un dans care ne leagă.
” a declarat Dan Dungaciu.
   Şi, impresii!
         Deşi Dl, academician Răzvan Theodorescu a invitat asociaţiile de revoluţionari să-şi trimită reprezentanţi,
în aula academiei cred că am fost maxim 6 revoluţionari. Am avut parte de o superbă lecţie de istorie privind
definirea revoluţiei din partea istoricului Răzvan Theodorescu. Nu mă voi lega de toate discursurile pentru că, poate,
le vom analiza ulterior împreună.
         Ţin să evidenţiez mesajul transmis de Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române în care prea fericitul a elogiat,
pe bună dreptate, martirii bisericii creştine, victime ale regimului partidului comunist român.
Din păcate, nu am auzit nici un cuvînt de mulţumire pentru cei care au făcut posibl acest elogiu.
   Din păcate, acest mulţumesc nu l-am auzit în niciun discurs!
   Dacă toată lumea a vorbit despre revoluţia română, doamna Doctor Anneli Ute Gabanyi, cercetător politic,
critic literar, jurnalist şi filolog, absolventă a Universităţii din Cluj a vorbit despre lovitura de stat organizată de Dl.Petre Roman, Dl. Iliescu, etc.
Argumentaţia fiind că, la protestele din Decembrie 1989 nu s-a strigat jos comunismul şi că populaţia nu a dorit altceva decît căderea lui Ceauşescu!
În mare, din punctul meu de vedere, are dreptate privind lozincile şi tendinţele vremii. Unde cred eu că greşeşte este că,
dacă revoltele iniţiale au putut fi ochestrate, evenimentele ulterioare au surprins pe toată lumea!
Dacă în noaptea de 21 decembrie nu mureau oameni la Baricadă, a doua zi dimineaţă nu am mai fi avut
oameni înfuriaţi marşînd spre Comitetul Central, nu am mai fi avut fuga lui Ceauşescu şi nu ar mai fi existat manifestanţi
care să cheme în CC oameni politici care să preia frîiele ţării.
   Deşi nu era pe listă, s-a acceptat o derogare de la regulile Academiei, şi s-a acordat un drept la replică Dl. Prim Ministru Petre Roman.
Replică din care am reţinut următoarele ... „La miezul nopţii fără douzeci de minute s-a tras în cei 81 de demonstranţi rămaşi la Baricadă, fiind omorîţi 38!
A doua zi, la ora 12 şi 10 Ceauşescu a fost înlăturat. Cum credeţi că ar fi fost posibil să organizăm o lovitură de stat cu o astfel de evoluţie?
În 12 ore să schimbăm totul?
” (Citarea este aproximativă!).
   Ceea ce mi-a mai atras atenţia a fost faptul că termenul comunism, anticomunism a fost folosit foarte puţin, spre mai deloc!
Majoritatea au folosit termenul: totalitar, antitotalitar.
   Per total, dacă nu aş fi avut cunoştinţe istorice privind democraţia, aş fi plecat de la simpozion cu un gust amar
constatînd că recunoştinţa este piesă rară în rîndul marilor învăţaţi! „Ego”, fiind elementul definitoriu evoluţiei lor.

Despre oamenii politicii ...

P.S. Trebuie să amintesc faptul că Dl academician Răzvan Theodorescu a amintit despre protestul din Iaşi în iarna lui Decembrie 1989,
ca fiind precursor Revoluţiei Române!

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67124 : Noiembrie 08, 2019, 22:04:08 »

Este foarte interesant ca liderii asociatiilor de revolutionari care au fost invitati nu au participat. Se stie cine au fost invitatii?
Privitor la evitarea expresiei "Jos comunismul!" remarc faptul ca si in Revolutie erau unii care-o ocoleau. Banuiti de ce?
« Ultima modificare: Noiembrie 13, 2019, 00:11:34 de către razvan »
Memorat
Pagini: 1 ... 4473 4474 [4475] 4476 4477 ... 4573
Schimbă forumul: