Main Content:

Pagini: 1 ... 4474 4475 [4476] 4477 4478 ... 4573

ANUNTURI

Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67125 : Noiembrie 08, 2019, 22:20:02 »

Basarabia orfana, cu mama dreapta peste Prut - Ultima parte - www.youtube.com/watch?v=r9IR31LfYJs

Memorat
 • Silviu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2571
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67126 : Noiembrie 08, 2019, 23:45:14 »

Este foarte interesant ca liderii asociatiilor de revolutionari care au fost invitati nu au participat. Se stie cine au fost invitatii?
Privitor la evitarea expresiei "Jos comunismul!" remarc faptul ca si in Revolutie erau unii care-o ocoleau. Banuiti de ce?


Nu ştiu cine a fost invitat! De ce nu au făcut efortul să participe la eveniment ..?

Expresia "Jos comunismul" implică o pregătire ideologică a protestului!
Eu nu pot să vorbesc decît despre Bucureşti.
La Baricadă, bucureştenii s-au adunat pentru o problemă concretă: salvarea Timişoarei,
şi nu o chestie ideologică ce ar fi necesitat pregătire!
Cum salvarea venea din alungarea lui Ceauşescu strigarea de bază a fost "Jos Ceauşescu " şi conexe.
Moartea celor 38 de protestanţi la Baricadă a stîrnit furia bucureştenilor care în dimineaţa lui 22 Decembrie
au mărşăluit în şiruri imense spre Comitetul Central înjurînd "Criminalul "! Iar în jurul orei 11:58, au dat buzna
pe uşa larg deschisă din interiorul CC-ului, "determinînd " fuga dictatorului.


« Ultima modificare: Noiembrie 13, 2019, 00:11:57 de către razvan »
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67127 : Noiembrie 09, 2019, 09:35:25 »


Domnule Silviu Lazăr,mă refer acum la Sibiu,cred totuși că așa s-a întâmplat mai  în toată  țara,aproximativ ca la Sibiu.Revoluția,ieșirea efectivă în stradă a unor grupuri organizate s-a produs în dimineața zilei de 21 decembrie 1989, aproximativ orele 8 dimineața.Pe parcursul zilelor de 21-22 decembrie(și după 22 decembrie )REVOLUȚIA S-A EXTINS ÎN APROAPE TOT ORAȘUL.In unele locuri,nu peste tot ,s-a strigat tot timpul jos dictatorul si jos PCR.Sunt mărturiile revoluționarilor.Mărturiile și dovezile că din prima zi au fost desființate pancardele și tablourile comuniste,au fost îndepărtate stemele  comuniste de pe steaguri(steaguri cu gaură),dovedește clar că revoluția a fost împotriva dictatorului și clar împotriva comunismului.
Memorat

Nihil sine Deo!!
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67128 : Noiembrie 09, 2019, 16:04:44 »

An aniversar, trei decenii de la Revolutia anticomunista din 1989. Transmisie din sediul Parlamentului European.
30th anniversary of the fall of the Berlin wall - www.facebook.com/europeanparliament/videos/756860414782197.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67129 : Noiembrie 09, 2019, 21:24:02 »

Sînt 14 candidați, foarte diferiți, dar alegerea de mîine este simplă de tot.   Nu votați Fuhrer-ul!

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67130 : Noiembrie 11, 2019, 01:16:47 »

Ce v-am spus și ce ați făcut? Nu pot să îmi dau seama ce criterii aveți.

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67131 : Noiembrie 11, 2019, 01:19:24 »

Dan Barna
42 minute · https://www.facebook.com/DanBarnaUSR

Vă mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în mine și în Alianța USR PLUS la aceste alegeri. Le mulțumesc în mod special celor din Diaspora pentru prezența istorică de astăzi.

Potrivit datelor pe care le avem în urma numărătorii paralele, nu am reușit să intrăm în turul 2. Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi.

Dincolo de voturi, această campanie a însemnat sute de mii de români cu care am vorbit, lucrurile pe care le-am învățat de la ei, miile de kilometri pe care i-am străbătut prin toată țara. Sunt alături de colegii mei, care au muncit enorm în această campanie și le transmit că sunt mândru de ceea ce am reușit să facem. Vom continua să luptăm cu toată energia noastră pentru o Românie care se modernizează și se curăță de corupție.

Alianța USR PLUS va continua. Rămânem acea forță politică în care oamenii își pun speranțele pentru schimbarea adevărată a României. Continuăm împreună și nu ne vom da bătuți.


Memorat
 • zet
 • Membru nou
 • *
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 10
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67132 : Noiembrie 11, 2019, 17:07:00 »

BUNA ZIUA,

Domnule Iosif,

Chiar nu stiu daca este nimerit sa postati pe portal TOATE "aberatiile"unora,avand un sambure de adevar,dar daca cei ce vi le trimit chiar sunt inconstienti sa nu zic prosti,ca-i jicnesc,macar dumneavoastra fiti cu capul pe umeri si barati-le.

Nenoriocitii nu se gandesc ca poate portalul este (SIGUR) citit si de niscaiva oameni,consilieri ai actualului pe care cu parere de rau s-ar putea sa-l mai avem 5 ani si atunci idiotii nu-si vor mai explica daca li se intampla ceva,de ce li se intampla;orice om,cat de... ar fi TOT are un pic de orgoliu,iar actualul abunda.Si mai exista un proverb destept care ar trebui mediatizat intens pe portal"nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita".Sa nu se mai mire nenorocitii ca nu vor vedea decretul pentru cei 640 semnat,veci!

Cu deosebita consideratie,
matei zoltan alexandru(zet)
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67133 : Noiembrie 11, 2019, 17:51:53 »

Suntem o categorie aparte in societatea romaneasca si sper ca acest fapt il cunosc si consilierii presedintelui, premierului si altor demnitari ai statului roman. Cu alte cuvinte, consider ca ei trebuie sa-si faca traba pentru care sunt platiti fara sa se lase influentati de impresia pe care le-o producem prin libertatea noastra de expresie si exprimare.
Pe Portal, pe acest Forum, sunt exprimate pareri diverse, unele antagonice, unele folositoare, altele de-a dreptul daunatoare revolutionarilor, dar eu unul nu vreau sa le limitez camarazilor exact valoarea pentru care au luptat cel mai mult - Libertatea.
Si eu am avut de suferit pentru unele pozitii pe care mi le-am asumat public aici (vezi postarea citata mai jos), dar nu m-am plans (poate ati observat), deci nu pot exclude sa li se intample la fel si altora. Daca chiar doriti insa un armistitiu pe termen limitat, considerand ca ar fi vital pentru o categorie oarecare, semnati mai multi cererea de astazi si va voi indeplini dorinta. Documentul il puteti transmite prin coresondenta privata, ca sa nu provocam si alte discutii, care ar fi mai mult decat nefolositoare.
Acesta sa fie motivul pentru care astazi am avut un numar foate mare de vizitatori pe Forum, incepand inca de dimineata, de la prima ora? Au fost online, simultam, 127 de persoane toata ziua.
BREAKING: Codul Administrativ a fost publicat în Monitorul Oficial, la 10 zile după adoptarea în Guvern
www.stiripesurse.ro/breaking-codul-administrativ-a-fost-publicat-in-monitorul-oficial-la-10-zile-dupa-adoptarea-in-guvern_1364913.html?fbclid=IwAR0UmHw2sIVwF8SIcc3f73n7--dLcRfKKhNMPmH3rmFezdzVlhUggox1kO4
Autor: Florin Pușcaș, Redactor
Publicat: 05/07/2019
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind Codul administrativ a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Codul administrativ a fost adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, în şedinţa de Guvern din 25 iunie, iar în şedinţa din 3 iulie i s-au mai operat câteva modificări şi clarificări, transmite Agerpres.
Vicepremierul Daniel Suciu preciza după adoptarea din 25 iunie, că actul normativ nu este perfect, dar va fi corectat în Parlament.

"Acest act normativ nu este perfect, trebuie să o recunoaştem de la bun început, dar este un act normativ care va ajunge în Parlament şi vor fi făcute corecturile pe care toţi actorii politici le vor considera necesare. (...) Prin Codul administrativ stabilim proceduri şi termene pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului în caz de remaniere guvernamentală sau de vacantare a postului. Refuzul numirii de către preşedinte, pentru motive de oportunitate, poate avea loc o singură dată. Termenul primului-ministru pentru propunere este de 5 zile, iar termenul de răspuns al preşedintelui este de 10 zile. Legislaţia actuală nu prevede niciun termen şi stăm a la long, fără să răspundă cineva de nerespectarea unui termen care nu există. Nu cred că deranjează pe absolut nimeni. Este o regulă care va trebui să fie respectată şi chiar este venită din blocajele apărute", a afirmat Suciu, la Palatul Victoria.
El a adăugat că în acest act normativ se regăsesc reglementări, proceduri pentru validarea mandatelor consilierilor locali aleşi prin hotărârea instanţei, nu prin hotărârea unei comisii de validare.

Daniel Suciu a afirmat că în Codul administrativ se precizează că atestarea domeniului public se va face prin hotărâre de consiliu local sau judeţean şi nu prin hotărâre de Guvern, aşa cum este în prezent.

În ce priveşte indemnizaţiile de vârstă pentru primari, Suciu a susţinut că timp de 15 ani aceştia nu au avut dreptul "nici măcar la sportul de vechime" şi au avut o serie întreagă de interdicţii.

"În ziua în care Guvernul va lua decizia de a anula toate pensiile speciale, atunci se va lua şi decizia de anulare a indemnizaţiilor de vârstă pentru primari", a precizat Suciu.

Guvernul a operat, în şedinţa din 3 iulie, câteva clarificări la Codul administrativ privind anumiţi termeni şi anumite proceduri, ca urmare a observaţiilor din avizul primit de la Consiliul Legislativ, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

"Pentru o mai mare acurateţe este clarificată procedura de trecere a unui bun din domeniul public al statului în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale. Cu alte cuvinte, se specifică clar entităţile care elaborează şi iniţiază hotărârea de Guvern prin care un bun trece din domeniul public al statului în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale, în sensul că această hotărâre de Guvern se face la solicitarea autorităţilor locale, iar ministerul care deţine bunul respectiv iniţiază actul normativ. Până acum Ministerul Dezvoltării Regionale era singurul minister care iniţia acest act normativ. De acum încolo, fiecare minister care are în posesie bunul respectiv va iniţia respectivul act normativ", a explicat Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că o altă modificare vizează eliminarea acordării statutului special pentru anumite categorii de funcţionari publici pentru a nu crea diferenţe în sistemul public central.

"Dintr-o eroare de formulare se înţelegea că funcţionarii Ministerului Finanţelor Publice ar putea avea statut special. Acum se clarifică acest aspect şi nu se pune problema de aşa natură", a susţinut Barbu.

Potrivit acestuia, în actul normativ s-a păstrat prevederea potrivit căreia în unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând unei minorităţi naţionale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, stabilit la ultimul recensământ, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, precum şi serviciile publice deconcentrate asigură folosirea în raporturile cu aceştia şi a limbii minorităţii respective, în conformitate cu prevederile Constituţiei, ale Codului administrativ şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte.
"Se menţine acea prevedere cu 20%, însă, în baza principiului autonomiei locale, se acordă dreptul autorităţilor publice locale de a decide prin hotărâre de consiliu utilizarea limbii minorităţilor şi în situaţiile în care nu se atinge ponderea de 20%, aşa cum a decis Parlamentul. Se înlocuieşte sintagma 'în forma bilingv' cu sintagma 'în limba română şi în limba minorităţilor naţionale', pentru o mai multă claritate", a arătat Nelu Barbu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că s-a clarificat, de asemenea, statutul secretarului general al Guvernului, în sensul că acesta are rang de ministru şi nu poate fi în acelaşi timp şi înalt funcţionar public.

Asociaţia "Calea Neamului", membră a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, a anunţat că va organiza, duminică, un miting de protest în Bucureşti, împotriva adoptării OUG privind Codul Administrativ al României.

Potrivit conducerii asociaţiei, OUG creează premisele ca "limba maghiară să devină, în mod neconstituţional, a doua limbă oficială în stat" şi va duce la "disoluţia autorităţii statului român".

Mitingul va avea loc începând cu ora 17,00 în Piaţa Victoriei din Bucureşti.Jurnalistul Dan Tănasă: Plângere penală pentru trădare națională împotriva premierului Dăncilă
www.antena3.ro/actualitate/jurnalistul-dan-tanasa-plangere-penala-pentru-tradare-nationala-impotriva-premierului-dancila-528548.html?fbclid=IwAR0UgZLqQNrzrqs6Tf3UoRSAQJ9uhtIUkw9hlMkEx_S-CVut8v5fnufVxEE
04 IUL 2019   •   17:54Jurnalistul Dan Tănasă a declarat în exclusivitate, pentru Atena 3, că dorește să depună o plângere penală pentru trădare de țară împotriva premierului Dăncilă cu privire la scandalul Codului Administrativ.

”Eu nu sunt membru al niciunui partid politic. Spun cu toată responsabilitatea, având în vedere că sunt un român din Covasna, că aceste modificări sunt un veritabil act de trădare națională. Eu împreună cu avocații mei voi analiza posibilitatea de a formula o plângere penală pentru trădare de țară împotriva premierului Dăncilă și împotriva tuturor care vor pune semnătura pe o astfel de acțiune. Prin eliminarea acestui prag, pentru că practic e un artificiu, statul român în loc să încurajeze proprii cetățeni să utilizeze limba oficială de stat își încurajează cetățenii să utilizeze altă limbă, în raport cu instituțiile publice. Prin acest artificiu legislativ, practic România recunoaște oficial și s-a angajat prin tratate internaționale să protejeze 20 de limbi și toate aceste limbi să devină oficiale și ca atare se diluează caracterul de stat național al României”, a declarat Dan Tănasă.

Calea Neamului
www.facebook.com/asociatiacaleaneamului/posts/724088564688671
4 iulie la 14:21 ·

Comunicat al Asociaţiei "Calea Neamului": "Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind Codul Administrativ al României este un act de trădare naţională"

Miting de protest împotriva adoptării de către Guvern a OUG privind Codul Administrativ al României
Duminică, 7 iulie, începând cu ora 17, în Piaţa Victoriei, Asociația “Calea Neamului”, organizaţie membră a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, organizează un miting de protest împotriva adoptării de către Guvern a OUG privind Codul Administrativ al României, conform căreia limba maghiară devine în mod neconstituţional a doua limbă oficială în stat.

În opinia organizaţiei noastre, această ordonanţă de urgenţă emisă de Guvernul României, la presiunile UDMR şi ale statului ungar, este un act de trădare naţională. Ea nu face altceva decât să ducă la disoluția autorităţii statului român în mai multe zone ale țării, în care populația românească este redusă numeric, și să favorizeze obținerea autonomiei teritoriale pe criterii entice, obiectiv public asumat al UDMR.

Aşa cum am atras atenţia încă de anul trecut, textul de lege menționat impune obligativitatea folosirii limbilor materne ale minorităților naționale nu doar autorităților administrației publice locale și serviciilor publice deconcentrate, ci și instituțiilor publice aflate în subordine, ceea ce contravine art. 120 alin. (2) din Constituție. În acest fel, se nesocotește obligația constituțională a existenței unei ponderi semnificative ca premiză a folosirii limbii materne a persoanelor aparținând unei minorități naționale în relația cu autoritățile publice, pragul de 20% devenind opțional, iar nesocotirea lui este lăsată la arbitrariul organelor deliberative sau chiar a unei singure persoane în cadrul instituțiilor sau autorităților cu conducere unipersonală.

Reamintim că, în urma marşului de protest pe care l-am organizat anul trecut la Bucureşti, în data de 29 iulie, a sesizărilor de neconstituţionalitate formulate de peste 50 de parlamentari şi de Preşedintele României, Curtea Constituţională a respins, în ansamblul său, Legea privind Codul Administrativ al României.

La manifestare sunt invitaţi toţi românii, indiferent de orientarea politică. Nu vom admite însă arborarea steagurilor şi însemnelor partidelor politice. Singurul steag care va flutura la acest miting va fi tricolorul românesc.

Persoană de contact: Dr. Mihai Tîrnoveanu, preşedinte al Asociaţiei Calea Neamului şi vicepreşedinte al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureş, nr telefon: 0722/566606, adresă de email:
asociatiacaleaneamului@gmail.com.

Sfântu Gheorghe, 4 iulie 2019
Preşedinte, Dr. Mihai Tîrnoveanu

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67134 : Noiembrie 12, 2019, 09:11:15 »

In subtopicul “Ordonanta”, din topicul “Totul despre Revolutie si Revolutionari”, la pagina 508 – www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=1280.7605 –, am copiat DECIZIA nr. 261 din 23 aprilie 2019, respectiv textul publicata ieri, in Monitorul Oficial nr 909, Partea I.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67135 : Noiembrie 12, 2019, 18:32:57 »

BUNA ZIUA,
Domnule Iosif,
Chiar nu stiu daca este nimerit sa postati pe portal TOATE "aberatiile"unora,avand un sambure de adevar,dar daca cei ce vi le trimit chiar sunt inconstienti sa nu zic prosti,ca-i jicnesc,macar dumneavoastra fiti cu capul pe umeri si barati-le.
Nenoriocitii nu se gandesc ca poate portalul este (SIGUR) citit si de niscaiva oameni,consilieri ai actualului pe care cu parere de rau s-ar putea sa-l mai avem 5 ani si atunci idiotii nu-si vor mai explica daca li se intampla ceva,de ce li se intampla;orice om,cat de... ar fi TOT are un pic de orgoliu,iar actualul abunda.Si mai exista un proverb destept care ar trebui mediatizat intens pe portal"nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita".Sa nu se mai mire nenorocitii ca nu vor vedea decretul pentru cei 640 semnat,veci!
Cu deosebita consideratie,
matei zoltan alexandru(zet)
Care ar fi 'aber. de barat', in opinia dvs. !?   Vb. in numele dvs. sau ... pt. "binele" colectiv, numindu-i  "nenorociti" pe alti Revolutionari !?   !?   !?
Memorat
 • zet
 • Membru nou
 • *
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 10
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67136 : Noiembrie 12, 2019, 19:56:57 »

Domnule Radulescu,

Cu toata stima,nu credeam ca sunteti in stare,la cat de activ sunteti pe portal si la cate aberatii,da,ABERATII ale unora le vizualizati,le puteti lua apararea,numindu-i "colegi revolutionari",chiar daca(si aici permite-ti-mi sa-mi fac autocritica)am folosit cuvinte cam "tari", jicnitoare la adresa acelor pe care i-am mentionat.Cat de redus mintal trebuie sa fii ca sa astepti de la cineva care are painea si cutitul in mana,sa te ajute,sa-ti dea de mancare in timp ce tu il injuri de mama?

Va intreb deci,chiar si in numele acelei false democratii inteleasa prost de catre unii la care faceam referire,e posibil sa fiti de acord,asa ca simplu cetatean,sa astepti sa obtii CEVA de la CINEVA,injurandu-l si porcaindu-l asa cum au facut acei "colegi revolutionari"pe care indirect ii aprobati doar pentru ca sunt colegi revolurionari" de parca ar fi niste Dumnezei?

Iar in ceea ce priveste intrebarea dumneavoastra,daca vorbesc in nume personal sau in numele altora,va comunic ca vorbesc in nume personal si desi nu trebuia sa folosesc cuvinte jicnitoare la adresa celor vizati de mine(cu care de altfel sunt intru-totul de acord,dar cu o exprimare cu totul diferita,tocmai pentru motivul pe care sper ca l-ati retinut din postarea mea),nu consider ca sunteti cea mai potrivita persoana pentru a face arbitraj intr-o situatie ca aceasta.

Cu stima si respect,
matei zoltan alexandru
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67137 : Noiembrie 12, 2019, 23:19:08 »

Am ajuns "acasa" (in Canada). Trebuia sa ne auzim la primavara, dar am exe o expeditie de salvare in USA, m precis in California. Cred ca stiti de incendiile care au fost. Firma are o proprietate acolo, cu utilaje f scumpe si era in pericol. Pompierii au exe comenzi exacte, de strategia stingerii, nu discutau cu sefii dif firme, oameni de angajat in privat nu exista in asemenea situatii, deci au apelat la voluntari tot din firma, dar din Mexic si Canada. Asa am fost extrasi cativa si am ajuns de la cercul polar direct intre flacarile din sud. Aproape am trecut de controlul medical si am o saptamana pt refacere. Speram ca m mult, depinde cand vor putea sa zboare elicopterele.
Voi? Ok?
Stiu ca aveti turul doi, dar n-am avut timp sa aflu m multe. De maine o sa-mi bag nasul pe acolo.
Nu votez, dar stiu rezultatul. E acelasi, unul fb, patriotic, indif cine iese. Deci ca de obicei, "ai nostri".

Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67138 : Noiembrie 13, 2019, 19:11:22 »

WoW!!!   Ait auzit ce a avut de transmis Hantzi revilor la 30 de ani de la Rev?
A spus ca eroii sunt cei cu votul in mana, cei care voteaza, deci alegatorii lui!  Nu noi!
Mamulica mea!   Ne considera pe toti masa lui de manevra!
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67139 : Noiembrie 13, 2019, 19:16:43 »

Memorat
Pagini: 1 ... 4474 4475 [4476] 4477 4478 ... 4573
Schimbă forumul: