Main Content:

Pagini: 1 ... 4485 4486 [4487] 4488 4489 ... 4538

ANUNTURI

Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67290 : Decembrie 12, 2019, 14:33:21 »


www.ziare.com/stiri/revolutie/parlamentul-european-va-dezbate-o-rezolutie-privind-revolutia-romana-din-decembrie-1989-1589308
Joi, 12 Decembrie 2019, ora 10:18

Parlamentul European va dezbate o Rezolutie privind Revolutia romana din decembrie 1989La 30 de ani de la caderea violenta a regimului comunist in Romania, Parlamentul European va dezbate, in sesiune plenara, o Rezolutie privind comemorarea celor trei decenii de la Revolutia romana din Decembrie 1989, care a dus la violente si crime ai caror autori inca nu au platit, iar adevarul complet inca e necunoscut victimelor si societatii romane, in general.

Documentul este propus de fostul presedinte Traian Basescu, astazi europarlamentar PPE, si de Rares Bogdan (PNL/PPE) si are si sustinerea grupului Renew Europe.

Rezolutia aminteste ca Revolutia din decembrie 1989 a marcat cea mai violenta redobandire a democratiei in spatiul ex-comunist: au murit 1.142 de oameni, 3.138 au fost raniti si alti 760 de manifestanti au fost retinuti in detentie.

Un text provizoriu sustinut si de Dacian Ciolos a fost votat, miercuri, in Conferinta Presedintilor, astfel incat Rezolutia va ajunge in plenul Parlamentului European care se va reuni la Strasbourg saptamana viitoare.

Ziare.com va prezinta propunerea de Rezolutie:

"Avand in vedere comemorarea a 30 de ani de la Revolutia romana, declansata prin revolta populara de la Timisoara, continuata in Arad, Braila, Brasov, Cluj, Constanta, Sibiu, Cisnadie, Hunedoara, Targu-Mures, Miercurea-Ciuc, Pitesti, Bucuresti si in alte localitati ale tarii si transformata in revolutie antitotalitara, care a dus la caderea regimului comunist si la instaurarea democratiei, care a marcat, in mod tragic, inceputul tranzitiei poporului roman catre libertate si stat de drept si care s-a soldat cu pierderea a 1.142 de vieti omenesti, ranirea a 3.138 de persoane, si retinerea in detentie a 760 de manifestanti,

aratand cum Revolutia din Decembrie 1989, jertfa si sacrificiul romanilor care au stat cu pieptul gol in fata gloantelor au deschis drumul tarii catre NATO si Uniunea Europeana, catre lumea democratica, acolo de unde a fost smulsa, impotriva vointei poporului roman, dupa cel de al Doilea Razboi Mondial,

reamintind ca violenta folosita impotriva poporului in Decembrie 1989 a marcat puternic societatea romaneasca, iar identificarea persoanelor vinovate de aceste crime ramane o intrebare dureroasa pentru victimele acelor zile si familiile lor, dar si pentru toti romanii,

evocand deciziile Curtii Europene pentru Drepturile Omului (cauza Asociatia "21 Decembrie 1989" si altii impotriva Romaniei; cauza Acatrinei si altii impotriva Romaniei; cauza Sandru si altii impotriva Romaniei) care recunosc ca in timpul Revolutiei s-au produs incalcari masive ale drepturilor fundamentale ale omului - precum incalcari ale dreptului la viata, incalcari ale interzicerii torturii si tratamentelor inumane sau degradante, incalcari ale dreptului la respectarea vietii private si de familie - de catre fortele de ordine ale regimului dictatorial comunist care au deschis focul asupra manifestantilor pasnici, au privat de libertate in mod ilegal un numar mare de persoane care protestau impotriva oprimarii ceausiste; avand in vedere ca, in tot acest timp, atat victimele cat si urmasii lor nu au aflat adevarul cu privire la circumstantele in care s-au produs pierderi masive de vieti omenesti,

reamintind ca Articolul 2 din TUE stipuleaza ca Uniunea Europeana se intemeiaza pe valorile respectarii demnitatii umane, libertatii, democratiei, egalitatii, statului de drept, precum si pe respectarea drepturilor omului si ca aceste valori sunt comune tuturor Statelor membre,

intrucat Statul roman a intarziat, nepermis de mult, finalizarea aflarii adevarului, in baza caruia sa se poata garanta dreptul victimelor si al urmasilor acestora la reparatie echitabila, autoritatile nationale neactionand cu diligenta impusa de normele internationale referitoare la respectarea drepturilor omului,

avand in vedere articolul 144 din Regulamentul sau de procedura,

1. considera ca este dreptul poporului roman de a afla adevarul si obligatia Statului roman ca, prin intermediul justitiei, sa consolideze efortul de a ajunge la adevarurile Revolutiei, o necesitate absoluta pentru romani, Romania, Europa si Uniunea Europeana,

2. incredinteaza Presedintelui sarcina de a transmite prezenta rezolutie catre Consiliu, Comisie, guvernele si parlamentele Statelor membre".
« Ultima modificare: Decembrie 12, 2019, 17:36:13 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67291 : Decembrie 12, 2019, 17:38:02 »

In concluzie...
Petrov, sub acoperirea lui Basescu, continua si pe plan european pantomima macabra a justitiei din Romania in Dosarul Revolutiei.


« Ultima modificare: Decembrie 13, 2019, 00:07:48 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67292 : Decembrie 13, 2019, 00:21:50 »


www.facebook.com/217556561734087/photos/1387876998035365
Joi, 12 decembrie 2019


Despre și pentru revoluționari.

Se aproprie 22 Decembrie și aceiași politicieni ii regăsim de 30 de ani de zile încoace, prin rotație la cârma țării si in funcții publice de stat, chiar dacă operatul lor lasă mult prea mult de dorit, revendicându-și pozițiile doar prin falsitate și minciună și ridicola experiență politică dobândită.
Aceiași lideri de ieri propuși constant prin rotație de șmecheri și votati, de noi, de proști ii veți vedea și in continuare pe viitoarele liste electorale.

Se aproprie 22 Decembrie și ne regăsim IN CONTINUARE cu mii și mii de falși revoluționari născuți peste noapte in laboratoarele neosocialistilor ce au distrus in frunte cu comunistul și criminalul Iliescu, întreaga națiune!
Dar ceea ce nu vedem încă este bunăvoința de a ne recunoaște semenii de peste hotare, revoluționari fugiți de Iliescu și clica de criminali puși pe stăpânire și căpătuiala.
Revoluționari ce au obținut azilul politic in Diaspora, recunoscuți de ONU, dar ignorați de propria țara, a noastră Românie!
A noastră, nu a lui Iliescu ce public și in direct pe toate canalele televizive, a mulțumit minerilor pentru crimelor comise ca să rămână România sub jugul său, a PSD istilor precum Mr Mitrarieră ce mai ieri ne amenința cu AKM-ul sau ca va trage DIN NOU cu el in noi dacă va fi nevoie și nimeni nu s-a deranjat sa ia atitudine, sa fie cercetat și judecat pentru declarații și mărturisiri criminale!

La Bruxelles se adopta săptămâna viitoare o rezoluție pentru revoluția din 1989 di România, pentru prima dată Parlamentul European adoptă o poziţie oficială despre Revoluţia Română, iar noi ne prezentam cu un proces interminabil, pseudorevolutionari născuți in eprubete, revoluționari recunoscuți și câteva sute de revoluționari dispersați prin întreaga Europa, dar nerecunoscuți încă de propria lor țara!

Dar astăzi avem un Guvern Liberal ce se propune pentru schimbări esențiale in intenția de a readuce România pe fagasul normalității mult invocate.
Am convingerea că Guvernul #Orban astăzi va face dreptate ... acolo unde alții au decis sa ignore realitatea ...
E timpul sa normalizam întreaga situație, și fiecare sa-și ocupe locul bine meritat in societate.
Vinovații condamnați și revoluționarii recunoscuți cu toții, nu doar parțial, de țara mama!

Fie ca dreptatea și justiția sa triumfe și in România!

Iulian Braniste
Consilier Juridic
Democracy Next Level« Ultima modificare: Decembrie 14, 2019, 10:51:12 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67293 : Decembrie 13, 2019, 00:33:46 »

DIGI24
www.digi24.ro/stiri/actualitate/siegfried-muresan-parlamentul-european-va-adopta-o-rezolutie-despre-revolutia-din-romania-1230344
Miercuri, 11 decembrie 2019

Siegfried Mureşan: Parlamentul European va adopta o rezoluţie despre Revoluţia din România


FOTO: Getty Images

Parlamentul European va adopta săptămâna viitoare o rezoluţie despre Revoluţia din România, a anunţat miercuri pe Facebook eurodeputatul român Siegfried Mureşan, informează Agerpres.

„Conferinţa preşedinţilor de grupuri parlamentare din Parlamentul European a aprobat în această seară cererea Grupului parlamentar al PPE prin care, săptămâna viitoare, plenul Parlamentului European va avea o dezbatere şi va adopta o rezoluţie privind comemorarea Revoluţiei Române din 1989”, a precizat Mureşan.
„Este prima dată când Parlamentul European adoptă o poziţie oficială despre Revoluţia Română”, remarcă eurodeputatul PPE. „La 30 de ani de la Revoluţie, oamenii au dreptul să afle adevărul”, notează el în încheiere.
Editor web: Liviu Cojan
« Ultima modificare: Decembrie 14, 2019, 10:53:02 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67294 : Decembrie 13, 2019, 00:40:18 »


www.agerpres.ro/romania-in-lume/2019/12/11/siegfried-muresan-parlamentul-european-va-adopta-o-rezolutie-despre-revolutia-din-romania--418592
Miercuri, 11 decembrie 2019

Siegfried Mureşan: Parlamentul European va adopta o rezoluţie despre Revoluţia din RomâniaParlamentul European va adopta săptămâna viitoare o rezoluţie despre Revoluţia din România, a anunţat miercuri pe Facebook eurodeputatul român Siegfried Mureşan.

''Conferinţa preşedinţilor de grupuri parlamentare din Parlamentul European a aprobat în această seară cererea Grupului parlamentar al PPE prin care, săptămâna viitoare, plenul Parlamentului European va avea o dezbatere şi va adopta o rezoluţie privind comemorarea Revoluţiei Române din 1989'', a precizat Mureşan.

''Este prima dată când Parlamentul European adoptă o poziţie oficială despre Revoluţia Română'', remarcă eurodeputatul PPE. ''La 30 de ani de la Revoluţie, oamenii au dreptul să afle adevărul'', notează el în încheiere.AGERPRES/(AS - editor: Sorin Popescu, editor online: Daniela Juncu
« Ultima modificare: Decembrie 14, 2019, 10:56:53 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67295 : Decembrie 13, 2019, 00:59:58 »

Antena 3 - Sinteza Zilei - 12 Dec!  Cautati maine inregistrarea emisiunii.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67296 : Decembrie 13, 2019, 01:12:45 »

O emisiune deosebit de reusita. Declaratii fara precedent!
« Ultima modificare: Decembrie 14, 2019, 10:58:06 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67297 : Decembrie 13, 2019, 01:15:08 »

« Ultima modificare: Decembrie 14, 2019, 11:00:52 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67298 : Decembrie 13, 2019, 01:27:12 »

IULIAN  BRANISTE,  DE DREAPTA...: Facebook: '' Iulian Braniste se simte hotărât la Dreptate si Justitie - Iulian Braniste - 7 octombrie 2018 · Comuna Cezieni, Olt ·

Breaking News!!!
PENTRU COAGULAREA UNEI FORȚE AUTENTICE DE DREAPTA, PORNIM DE LA IDEI SIMPLE, SĂNĂTOASE ȘI CORECTE PENTRU UN ALT VIITOR!

Doi oameni, o idee: ROMÂNIA!!!
Iulian Braniste și Alin Mihăiță Goga
''

https://www.facebook.com/braniste.iulian/

'' Un candidat, protagonistul dosarelor X de la Cezieni ''
''Iulian Braniște din Cezieni se visează primar. Pentru a-și convinge consătenii să-l voteze, omul a apelat la internet, că așa-i la modă. Ca să impresioneze cu dezvăluirile din ciclul ,,Dosarele X,, bărbatul a montat totul în câteva filmulețe, în care și-a adjudecat rolul de jurnalist de investigații.De la gunoaiele depozitate la întâmplare, la angajații care impietresc atunci când sunt filmați, nimic nu i-a scăpat fostului PSDist, președinte al Diaspora-Spania, ajuns mai nou jurnalist – detectiv de ocazie.''

http://realitateaoltului.ro/2016/03/09/un-candidat-protagonistul-dosarelor-x-de-la-cezieni/

'' Două maşini ale fostului candidat UNPR la Primăria Cezieni, incendiate. ''
https://adevarul.ro/locale/slatina/doua-masini-fostului-candidat-unpr-primaria-cezieni-incendiate-politia-deschis-dosar-penal-distrugere-1_576f9db15ab6550cb84d1411/index.html

'' PSD Italia se măreşte: Iulian Branişte, primul preşedinte al filialei PSD Vercelli ''
https://www.gazetaromaneasca.com/societate/politica/psd-italia-se-mareste-iulian-braniste-primul-preedinte-al-filialei-psd-vercelli/


Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67299 : Decembrie 13, 2019, 01:31:12 »

Dansul este:
 
Iulian Braniste
Consilier Juridic
Democracy Next Level
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67300 : Decembrie 13, 2019, 01:58:59 »

O emisiune deosebit de reusita. Declaratii fara precedent!
Este in reluare acum.
Memorat
 • nna
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3710
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67301 : Decembrie 13, 2019, 08:52:48 »

O emisiune deosebit de reusita. Declaratii fara precedent!
Este in reluare acum.
Am vazut-o integral si nimic in plus,stiam ca asa a fost si ca inca nu s-a zis decat cam 20% din ceea ce a fost.Inca ne ascund multe banditi astia.Comunisti de rang inferior sunt la putere
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2471
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67302 : Decembrie 14, 2019, 07:24:46 »

Programul manifestărilor de la Timișoara dedicate aniversării / comemorării a 30 de ani de la revoluție decembrie 14, 2019

Iată un program de manifestări anunțate la Timișoara cu prilejul a 30 de ani de la revoluție.

SÎMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2019
Continuarea conferinţei internaţionale „Drumul spre libertate” – ziua a doua, organizată prin intermediul bisericii reformate (discuții în română / maghiară / engleză cu tălmăcire la cască asigurată)
9.00-10.30 Aula Bibliotecii Universităţii Politehnica din Timişoara. Panelul 5. Rolul mass-mediei în schimbarea de regim. Moderator: Peter Rendek, director, PEMC, Cehia. Conferențiari invitați: David Campanale, jurnalist, Marea Britanie, Árpád Gazda, jurnalist, corespondent MTI, Cluj, Alexandra Răzvan Mihalcea, avocat, Societatea Timişoara, Zoltán Boros, fost redactor șef al emisiunii în limba maghiară al TVR.
10.30–12.00 Aula Bibliotecii Universităţii Politehnica din Timişoara. Panelul 6: Timişoara ’89 – Contextul internaţional. Moderator: István Tőkés (fratele lui Laszlo Tokes), Ungaria. Conferențiari invitați: Michel Clair, jurnalist, Canada, Rejan Roy, jurnalist, Canada, Árpád Szőczi, jurnalist, regizor, Germania, Előd Kincses, avocat, fostul apărător al lui László Tőkés, Târgu Mureş, Mária Filep, organizatorul demonstraţiei Picnicul Paneuropean din 1989, Ungaria.
12.30–14.00 Aula Bibliotecii Universităţii Politehnica din Timişoara. Panelul 7: 1989 – Contextul internaţional. Moderator: Lukasz Kaminski, preşedinte, PEMC, Polonia. Conferențiari invitați: Zsolt Németh, parlamentar, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe al Parlamentului Ungariei, Paweł Kowal, parlamentar, profesor la Academia de Ştiinţe Politice, Polonia, Paweł Ukielski, politolog, Academia de Ştiinţe Politice, Polonia, Mária Schmidt, istoric, directorul Casei Terorii din Budapesta, Ungaria, György Mandics, scriitor, istoric, Timişoara.
15.00-17.00 Aula Bibliotecii Universităţii Politehnica din Timişoara. 30 de ani de libertate – Forumul celor care au schimbat regimuri. László Tőkés, preot reformat, David Alton, membru al Camerei Lorzilor, Marea Britanie, Janez Jansa, fostul premier al Sloveniei, Łukasz Kamiński, preşedinte, PEMC, Polonia. Moderator: Zsolt Szilágyi, vicepreședinte, PEMC, Oradea.
19.00–21.30 Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT). Gala – Libertate ’89 – spectacol susţinut de formaţia Duna. Oaspeţi de onoare: László Tőkés, preşedintele Consiliul Național Maghiar din Transilvania, Viktor Orbán, primul ministru al Ungariei, David Alton, membru al Camerei Lorzilor, Marea Britanie, Janez Jansa, fostul premier al Sloveniei.
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2019
10:30 Consiliul Județean, sala Revoluției: Simpozion „30 de ani de la declanşarea Revoluţiei Române din Decembrie 1989”
11.30-13.00 Biserica Reformată din Cetate. Rolul familiei Tőkés în rezistenţa din ’89. Moderatori: Török Sándor şi Tőkés Máté.
13.00-14.30 Biserica Reformată din Cetate Lansări de carte: Ernő Borbély: „Universitatea politică de la Aiud”; Géza Szőcs: „Azapu”; Károly Vekov: „Victime și sacrificați”. Cu participarea autorilor, respectiv Tünde Borbély, văduva lui Ernő Borbély, fost deținut politic și parlamentar din Miercurea Ciuc. Moderator: Dénes László, jurnalist, Oradea.
17.00 Marşul Libertăţii – pe traseul Piaţa Maria – Piaţa Victoriei şi depunere de candele pe scările Catedralei Mitropolitane în memoria eroilor martiri (Omagiu pentru cei căzuţi în Decembrie 1989 )
18.00-20.00 Centrul Reformat din cartierul Fabric Inaugurarea oficială a Bisericii Centrului Reformat din cartierul Fabric. Slujbă oficiată de László Tőkés. Invitaţi de onoare: Mihály Varga, vicepremier, ministru al finanţelor, Ungaria, Zsolt Németh, deputat, preşedinte, Comisia pentru Afaceri Externe al Parlamentului, Ungaria.
LUNI, 16 DECEMBRIE 2019
Memorialul Revoluţiei (Str. Oituz nr. 2B) Ziua Porţilor Deschise
10.00-12.00 Ziua Revoluţiei Timişorene la Liceul „Bartók Béla”.  Cursuri speciale pentru cei mici şi mari.
11.00 Primăria Timişoara Ședinţa festivă a Consiliului Local Timişoara dedicată comemorării eroilor martiri din Timişoara
13.00-15.00 Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely „Neîngropaţi” – performance teatral cu trupa Váróterem Projekt din Cluj. Producător, regizor şi scenarist: Lovassy Cseh Tamás.
13.30 Teatrul Naţional Vernisajul expoziţiei de pictură “30 de ani de la declanşarea Revoluţiei Române din Decembrie 1989”
14.00 Teatrul Naţional Lansarea cărţii ” Timișoara – 30 de ani de libertate”, autor Adrian Kali
14.30 Teatrul Naţional Premierea cîştigătorilor concursului de istorie “30 de ani de la declanşarea Revoluţiei Române din Decembrie 1989”
17.00 scena din Piaţa Victoriei (sala Filarmonicii Banatul, în caz de vreme nefavorabilă) Concert de muzică folk dedicat Revoluţiei Române din Decembrie 1989: Mircea Vintilă, Mircea Baniciu şi Ducu Bertzi
18.00-19.30 Moment ecumenic la Biserica Reformată din Cetate (Piaţa Maria).
19:00 Catedrala Mitropolitană Concert Cercul de copii al Liceului „Ion Vidu”
19.00 Opera Română ,,Revolta” – spectacol de balet inspirat după evenimentele din 1989. Participă Maia Morgenstern și Ion Caramitru, coregrafia Vanda Ştefănescu şi Gigi Căciuleanu (Acces pe baza de bilete de spectacol)
19.30-20.00 Spectacol de proiecţie 3D pe clădirea Bisericii Reformate. Realizator: Bordos Art Work din Budapesta.
20.00 Piaţa Victoriei Moment de reculegere şi aprinderea ,,Candelelor Nemuririi’’
23:45 Biserica Martirilor Liturghie
MARȚI 17 DECEMBRIE – zi de doliu
10:00 Catedrala Mitropolitană Slujba de pomenire a eroilor-martiri şi depunere de coroane
12:00 Biserica Martirilor (Calea Girocului) Slujba de pomenire a eroilor-martiri şi depunere de coroane
14:00 Cimitirul Eroilor Slujba de pomenire a eroilor–martiri, parastas şi depunere de coroane
17:00 Uniunea Artiștilor Plastici (lîngă terasa „Bănățeana” și Hidrotehnică, parcul de lîngă cinema Capitol) Triplă lansare de carte: „Ori învingem, ori murim!”, carte a asociației „17 Decembrie” a răniților și familiilor îndoliate din revoluție”; „Istoricii și revoluția din 1989: Minciuni, falsificări, manipulări” de Marius Mioc și „Revoluția de la Timișoara prin mărturii” de Marius Mioc
18:00 treptele Catedralei Mitropolitane Moment de reculegere cu lumânări personalizate cu chipurile eroilor–martiri
MIERCURI 18 DECEMBRIE
10:00 stadion Dan Păltinişanu (pista exterioară) Crosul Revoluţiei
12.00 clădirea Senatului Rectoratului Politehnicii Timişoara. Lansarea videoclipului 3D al piesei “Timişoara” interpretată de Pro Musica
18:00 Catedrala Mitropolitană Depunere de candele
JOI 19 DECEMBRIE
10:00 Universitatea de Vest Adunarea Festivă pentru celebrarea a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 şi lansarea volumului ,,Proclamaţia de la Timişoara – în contextul Revoluţiei Române din Decembrie 1989”
VINERI 20 decembrie
12.00 Declanşarea sirenei timp de 3 minute pentru a marca dobîndirea de către Timişoara a statutului de oraş liber de comunism
15.30 sala Operei Române. Şedinţa festivă (acces pe baza de invitaţii)
18.00 Piaţa Victoriei. Rock for Revolution. Participă: Cargo, Phoenix, Pro Musica, Sonatic
SÎMBĂTĂ 21 DECEMBRIE
13:00 Bastion. Expoziţie pe teme despre Revoluţia din Decembrie 1989. Carte-album “Întâlnirea cu îngerul”, coordonator Mihai Olteanu
DUMINICĂ 22 DECEMBRIE
Pomenirea eroilor martiri ai Revoluţiei Române în toate bisericile din Episcopia Timişoarei
Comemorări în alte localităţi:
19-20 decembrie – Pelerinaj la Bucureşti: „Pe urmele Cenuşii Eroilor Martiri Timişoreni dispăruţi în Revoluţia din Decembrie 1989”. Depunere de coroane la troiţa crematoriului ,,Cenuşa” din Bucureşti. Parastas şi slujba de pomenire la Popeşti-Leordeni – Monumentul şi Biserica Eroilor Martiri, în memoria eroilor ucişi la Timişoara

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67303 : Decembrie 14, 2019, 11:18:04 »

In Monitorul Oficial al Romaniei nr 1000, Partea I, de joi, 12 decembrie ac, a fost publicat Decretul privind conferirea titlului de ”Luptator pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989 - Luptator cu Rol Determinant”. Pe Internet, decretul poate fi gasit la adresa - www.monitoruloficial.ro/article--e-Monitor--339.html.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67304 : Decembrie 14, 2019, 11:26:44 »

https://sgg.gov.ro/new/anunt-113/

Secretariatul General al Guvernului lansează astăzi, 5 decembrie 2019, cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului programul ”Promotorii Voluntariatului”. Acesta se va desfășura  în colaborare cu organizațiile neguvernamentale pe parcursul anului 2020 și propune numirea a 8 promotori ai voluntariatului – câte o organizație pentru fiecare regiune de dezvoltare.

Programul debutează cu perioada de înscriere a organizațiilor interesate pentru unul din acela 8 locuri destinate ”Promotorilor Voluntariatului”, care se va realiza prin completarea formularului electronic ce însoțește prezentul anunț.

Obiectivul general al programului este susținerea capacității operaționale a organizațiilor neguvernamentale din domeniul voluntariatului și încurajarea cetățenilor să desfășoare activități de voluntariat.

Secretariatul General al Guvernului va fi un facilitator între organizațiile care desfășoară activități cu voluntari și autoritățile publice de la nivelul regiunilor de dezvoltare; va oferi, pe parcursul anului 2020, sprijin la nivel instituțional, în vederea eficientizării demersurilor ”Promotorilor Voluntariatului” și ale mediului asociativ în general, în relație cu autoritățile publice, astfel încât activitățile acestora să beneficieze de vizibilitate, notorietate și suport public.

Pe durata derulării proiectului, organizațiile numite ”Promotori ai Voluntariatului” vor realiza, cu sprijinul S.G.G., demersuri și activități cu scopul creșterii gradului de susținere a dezvoltării voluntariatului de către autoritățile publice locale; vor sprijini identificarea obiectivelor organizațiilor și le vor aduce în atenția autorităților publice; vor colabora cu autoritățile publice din regiunile de dezvoltare în vederea creșterii gradului de implicare a sectorului public în susținerea activităților de voluntariat; vor promova programul cu scopul creșterii gradului de conștientizare cu privire la importanța voluntariatului în România.

Calendar de înscriere și selecție (estimativ)

Perioada de înscriere: 05 decembrie 2019 – 24 ianuarie 2020;

Evaluare aplicații: 24 – 31 ianuarie 2020;

Afișare rezultate selecție: 03 februarie 2020;

Detaliile referitoare la programul ”Promotorii Voluntariatului” le puteți găsi aici (link la anuntul SGG), înscrierea organizațiilor interesate realizându-se prin completarea următorului formular (link la anuntul SGG).
Memorat
Pagini: 1 ... 4485 4486 [4487] 4488 4489 ... 4538
Schimbă forumul: