ANUNTURI

<< < (1900/13718) > >>

Martinel:
7.      Delegaţie a Reprezentanţilor  mai multor asociaţii de revoliţionari din Ţară compusă din :

1.Militaru Dragos, presedinte Blocul National al Revolutionarilor’89, Bucureşti

2.Burcea Dumitru, revolutionar , Bucuresti

3.Pavel Daniel, revolutionar, Asociatia 16 Decembrie 1989, Timisoara

4.Cîniparu Daniel,revolutionar, Cluj

5.Bulete Viorel, revolutionar, Vaslui

6.Moldovan Carmen, revolutionar, Bistrita Nasaud

7.Perju Daniel, revoluţionar, Bucureşti

8.Ion Georgescu, revoluţionar, Bucureşti

9.George Bardan, revoluţionar, Bucureşti.

 

Delegaţia a purtat discuţii la MMFPS cu doamna Secretar de Stat Georgeta Bucur unde

s-a convenit încheierea unei minute în care se solicită sprijinul iniţiativei SSPR în ceea ce priveşte reacordarea indemnizaţiilor pentru revoluţionari. Secretarul  de Stat  Sorin Vintilă Meşter  a reafimat direcţiile principale ale mandatului său:

-refacerea imaginii Revoluţiei Române şi a revoluţionarilor;

-scoaterea înafara legii a celor care au dobândit calitatea de  revolutionar în  mod illegal;

-aplicarea drepturilor Leg. 341/2004, aşa cum a fost aprobată de Parlamentul României, promulgată şi publicată în Monitorul Oficial 654/20.07.2004;

S-a convenit redactarea unui memorandum având la bază propunerea Secretarului de Stat, pe baza căruia joi 9 august să se poarte discuţii cu participarea S.S.P.R . şi a M.M.F.P.S.

 

Intocmit: Cristina Daraban – Asistent al Secretarului de Stat


 

 

 

Martinel:
                                        Minuta

 

In data de marti 7.08.2012 la ora 9,00 la sediul Ministerului Muncii Familiei si Protectiei

Sociale a avut loc intalnirea dintre Dna Secretar de Stat Georgeta Bratu si o delegatie de revolutionari,membri ai Grupului de lucru pentru problemele revolutionarilor si anticoruptie desemnati de cei 170 de reprezentanti la Reuniunea Extraordinara a Miscarii de Protest “Piata Universitatii/Km Zero-13 ianuarie 2012” din Bucuresti si din teritoriu, ce s-a desfasurat la Palatul Parlamentului in data de 20.07.2012.

Componenta delegatiei de revolutionari este urmatoarea : Dide Nicolae, Burcea Dumitru si

Pavel Daniel, reprezentanti ai Asociatiei 16 Decembrie 1989, Timisoara, Ciniparu Daniel, Cluj, Simionescu Marian Serban,presedinte Fundatia Simionescu, Bucuresti, Draghici Dorin, presedinte Sindicatul National al Revolutionarilor, Bucuresti, Moldovan Carmen, Bistrita Nasaud, Ioan Ovidiu, avocat, reprezentant revolutionari in greva foamei din Slatina.

Din partea MMFPS a fost prezent dl. George Bogdan, consilier superior in cadrul Directiei Dialog Social la Nivel National.

Subiectul discutiei l-a reprezentat rezolvarea diferitelor probleme pe care le intampina

revolutionarii pe tema Legii 341/2004, care i-a determinat sa iasa in strada protestand inca din 13 ianuarie 2012, si anume aborgarea Legii 283/2011 initiata de fosta guvernare Boc, apreciata discriminiatorie precum si inlocuirea acesteia cu o masura reparatorie compensatorie.

Delegatia de revolutionari a hotarat sa sustina in raport cu Ministerul Muncii Familiei si

Protectiei Sociale, necesitatea aprobarii Proiectului de ordonanta de urgenta initiat de

Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, prin Secretarul de Stat Sorin Vintila Mester, care stipuleaza modificarea temporara pana la data de 31 decembrie 2012 a articolului 4 din Legea 341 cu textul mentionat in proiect, dar si sustinerea demersurilor de eliminare din randul revolutionarilor a acelora care au obtinut certificatele in afara prevederilor legii.

Amendarea articolului 4 din lege se refera la diminuarea cu 10% cu caracter temporar a

coeficientilor de multiplicare in raport de calitatea dobandita conform legii de catre posesorii de certificate pe baza prevederilor Legii nr. 341/2004 a recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987. Totodata Secretarul de Stat sustine fara echivoc, abrogarea art.18 din Legea 283/2011, demers deasemenea sustinut de membrii delegatiei.

In cadrul intalnirii, considerata ca extrem de benefica de partenerii de dialog , dna Secretar de Stat Georgeta Bratu a propus initierea unui Memorandum ce va fi inaintat catre Guvern privind sustinerea aprobarii proiectului de ordonanta pentru modificarea si completarea unor acte normative privind unele masuri financiare referitoare la beneficiarii Legii nr. 341/2004. Reprezentantii revolutionarilor au subscris acestei propuneri asteptand finalizarea memorandumului cat mai repede cu putinta.

Delegatia de revolutionari, membri ai Grupului de lucru pentru problemele revolutionarilor si anticoruptie desemnati de cei 170 de reprezentanti la Reuniunea Extraordinara a Miscarii de Protest “Piata Universitatii/Km Zero-13 ianuarie 2012” din Bucuresti si din Teritoriu,s-a deplasat apoi la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, unde la ora 13,00 a avut loc o intlanire cu dl. Secretar de Stat Sorin Vintila Mester pentru a dialoga pe tema discutata la MMFPS.

Partile au convenit asupra necesitatii de colaborare intre cele doua institutii,MMFPS prin dna Secretar de Stat Georgeta Bratu si SSPR prin dl. secretar de stat Sorin Vintila Mester, auspra intocmirii si sustinerii acestui Memorandum care va fi inaintat catre Guvern pentru promovarea aprobarii proiectului de ordonanta privind modificarea si completarea unor acte normative privind unele masuri financiare referitoare la beneficiarii Legii nr. 341/2004 asa cum a fost initiat de SSPR.

Totodata, Secretarul de Stat Sorin Vintila Mester a reiterat necesitatea clarificarii in contextul Legii 341/2004 a problemei falsilor revolutionari care trebuiesc eliminati in regim de urgenta, demers sustinut fara rezerve de membrii delegatiei.

In finalul intalnirii s-a anuntat ca miercuri 8 august 2012, de la orele 10,00 va avea loc la sediul MMFPS o intalnire de lucru intre reprezentantii conducerii celor doua institutii MMFPS si SSPR, conform celor convenite.


 

 

 

 
Inapoi la comunicate

Martinel:
Astea-s pe bune,nu-i vrajeala.

Grasu:
Reprezentantii FMI au discutat cu autoritatile romane si s-a dat unda verde la rectificarea bugetara si marirea pensiilor si salariilor . Deci Mariana Campeanu - Ministerul Muncii , nu mai are unde sa se ascunda , pana acum vorbea de delegatia FMI , de rectificarea bugetara etc.
Daca in scurt timp nu vom avea un semnal pozitiv in ceea ce ne priveste , trebuie sa ne mobilizam si sa iesim in strada .
Ing. Viorel Bulete - participant la intalnirea de la SSPR din 7 august cu d-l Sorin Vintila Mester , pe care recomand sa il sustinem .

Martinel:
                  INFORMARE DE PRESA

MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE SI SECRETARIATUL DE STAT PENTRU PROBLEMELE REVOLUTIONARILOR DIN DECEMBRIE 1989 AU STABILIT UN CALENDAR DE LUCRU PENTRU SOLUTIONAREA PROBLEMELOR REVOLUTIONARILOR

Miercuri, 8 august a.c., la sediul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale(MMFPS) a avut loc intalnirea dintre d-na GEORGETA BRATU - SECRETAR DE STAT MMFPS si d-l SORIN VINTILA MESTER - SECRETAR DE STAT - SSPR.

In cadrul acestei intrevederi s-au discutat problemele cu care se confrunta beneficiarii Legii nr. 341/2004 - Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din Decembrie 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987, legate de suspendarea din plata a indemnizatiilor, conform art.18 din Legea nr. 283/2011.

Subliniem faptul ca reprezentantii celor doua institutii au stabilit un calendar de lucru a carui finalitate va consta in elaborarea unui proiect de act normativ ce va fi supus aprobarii Guvernului Romaniei.


 

 

 

 
Inapoi la comunicate

Navigare

[0] Indexul de mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina anterioara