Main Content:

Pagini: 1 ... 4008 4009 [4010] 4011 4012 ... 4543

ANUNTURI

Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #60135 : Iulie 04, 2017, 14:01:20 »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #60136 : Iulie 04, 2017, 14:24:33 »

Eu le-am urat luna trecuta la 'ai mei'...pe 12...si astept Octombrie... Grin Grin Grin
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5696
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #60137 : Iulie 06, 2017, 10:10:41 »

This happened on our Earth 3-4 July 2017
https://www.youtube.com/watch?v=mJkMfwv97to#t=269.584526
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #60138 : Iulie 06, 2017, 23:24:53 »

Manastirea Putna - 550 de ani - www.youtube.com/watch?v=I7FyoW4gmuk&feature=youtu.be.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #60139 : Iulie 07, 2017, 12:47:57 »

E vineri, zi de post, dar aceasta zi, de 7 iulie, are pentru romani si semnificatia celei mai odioase tradari a neamului si tarii noastre. E o zi neagra a istoriei Romaniei.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #60140 : Iulie 07, 2017, 12:54:50 »


www.activenews.ro/cultura-istorie/7-iulie-1997-20-de-ani-de-la-ratificarea-Tratatului-cu-Ucraina.-Prof.-Florin-Constantiniu-Pentru-prima-data-de-la-constituirea-Romaniei-Mari-un-guvern-roman-a-cedat-parti-ale-teritoriului-national-fara-a-fi-amenintat-cu-agresiunea-144496
Vineri, 7 iulie 2017

7 iulie 1997: 20 de ani de la ratificarea Tratatului cu Ucraina. Prof. Florin Constantiniu: Pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți ale teritoriului național fără a fi amenințat cu agresiunea

DE ANDREI NICOLAE



Pe 7 iulie 1997, Senatul României ratifica ceea ce este cunoscut drept „Tratatul cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”.
Documentul fusese semnat, inițial, de către miniștrii de externe ai celor două țări, pe 3 mai la Kiev, iar apoi de către cei doi președinți, la 2 iunie 1997 la Neptun. Interesant este că actul ar putea fi denunțat oricând de autoritățile române, tratatul prevăzând și că poate fi denunțat cu un an înainte de expirarea valabilității, care se reînoiește automat la 5 ani, după trecerea celor 10 ani de valabilitate inițială. Practic, putea fi denunțat anul trecut, fără nicio problemă de autoritățile române sau la fel de bine în 2011, așa cum ar putea fi anulat în 2021.
La data votării acestui act, președintele Senatului era Petre Roman, ministrul de Externe – Adrian Severin, președinte al României – Emil Constantinescu.
Profesorul Tiberiu Tudor, a explicat într-un interviu acordat revistei Art-emis, că președintele României de atunci, Emil Constantinescu, a promis încă din ianuarie 1997 că va recunoaște „realitățile istorice” în ceea ce privește relația dintre țara noastră și Ucraina, deși nu avea niciun mandat să facă asemenea declarații. Președintele Constantinescu a cedat inclusiv Insula Șerpilor, un alt teritoriu al României luat cu forța de URSS, după terminarea războiului, în 1948!
„În anul 1997, imediat după preluarea puterii de către Convenția Democrată, am fost luați prin surprindere de câteva declarații contrare interesului național pe termen lung ale rectorului Universității noastre, profesorul Emil Constantinescu, devenit președinte al României. Printre altele, la conferința de la Davos, în ianuarie 1997, și-a declarat disponibilitatea pentru ceea ce a numit „sacrificiul istoric"- recunoașterea dreptului de succesiune a Republicii Ucraina asupra teritoriilor românești ocupate prin forță de către defuncta Uniune Sovietică. Trebuie subliniat că aceste declarații ale președintelui Constantinescu au fost făcute fără un minim mandat, cel din partea Parlamentului României. În discuțiile pe care le-am avut cu profesorul Constantinescu am realizat că este insensibil la ceea ce eu și mulți colegi consideram interese naționale strategice ale României, la est și la vest ”, a afirmat profesorul Tudor, autorul cărții „Istoria unei trădări naționale - Tratatul cu Ucraina ”
 
Atitudinea capitulardă și dezonorantă a Guvernanților de atunci este nejustificată mai ales că în 1991, Parlamentul României anunțase oficial că nu recunoaște orice încercare de legitimizare din partea Ucrainei asupra teritoriilor românești luate cu forța de către URSS.

Mai mult, în 1993, Guvernul României a notificat omologii ucraineni că în urma dispariției Uniunii Sovietice în 1991, tratatul de frontieră dintre cele două părți din 1961 a devenit caduc. Tratatul din 1961 recunoștea granița impusă României după pierderea celui de-al doilea război mondial, iar faptul că partea română îl denunța ca și caduc afirma clar necesitatea unei noi negocieri!

„In Declarația Parlamentuluu României din 28 noiembrie 1991, adoptată cu unanimitate de voturi în ședința Camerelor reunite, se spune:
Parlamentul României, luând cunoștință de hotărârea autorităților de la Kiev de a organiza la 1 decembrie 1991 un referendum asupra independenței Republicii Ucraina
- declară solemn că referendumul organizat de autoritățile de la Kiev în teritoriile românești încorporate cu forța în cadrul fostei U.R.S.S. - respectiv Bucovina de Nord, ținutul Herța, ținutul Hotin precum și în județele din sudul Basarabiei - este nul și neavenit, precum și consecințele acestuia.
- cere parlamentarilor și guvernelor tuturor statelor care vor recunoaște independența Ucrainei să declare expres că această recunoaștere nu se extinde și asupra teritoriilor românești menționate.
- solicită Guvernului țării să înceapă de urgență negocieri cu autoritățile de la Kiev în problema teritoriilor românești anexate cu forța de U.R.S.S.

Tot în acest sens, în aprilie 1993, Guvernul Român notifică Guvernului Ucrainean faptul că, urmare a dispariției Uniunii Sovietice și a apariției la frontiera de est a României a două noi state independente, Ucraina și Republica Moldova, Tratatul privind regimul frontierei de stat româno-sovietice, colaborarea și asistența mutuală în problemele de frontieră, încheiat în 1961, a devenit caduc. Se afirmă, de asemenea, disponibilitatea Părții române de a începe negocierea cu Partea ucraineană a unui acord în acest domeniu.
Tratatul din 1961 confirma frontiera sovieto-română impusă prin Tratatul de Pace de la Paris din 1947 și Protocolul Groza-Molotov din 1948, în condițiile ocupației sovietice, sfera sa de reglementare limitându-se, desigur, la problemele regimului de frontieră și ale colaborării și asistenței mutuale.

Notificarea caducității Tratatului din 1961 cu Uniunea Sovietică, ca urmare a dispariției acesteia ca subiect de drept internațional, și exprimarea disponibilității de negociere cu noul stat apărut la frontiera de est a României - Republica Ucraina - era un act menit să deschidă câmpul discuției problemei frontierei dintre România și Ucraina, în spiritul Actului Final de la Helsinki”, consideră profesorul Tudor.
Profesorul Tudor afirmă că opinia publică a fost indusă în eroare de o campanie de manipulare, ai cărei artizani au fost Convenția Democratică (CDR), aflată atunci la Guvernare și președintele Constantinescu, iar unealta principală a fost abia înființatul PRO TV.
O extraordinară campanie de manipulare a opiniei publice și a parlamentarilor este pusă în funcțiune. Principalii artizani ai acestei acțiuni sunt președintele Emil Constantinescu, președintele Senatului Petre Roman și ministrul de externe din acea perioadă, Adrian Severin.
„Nimeni nu a venit să spună că, de fapt, la îndemnul lui Silviu Brucan, „ideologul”, prin intermediul PRO TV, au acționat cei doi oameni de stat, Petre Roman și Adrian Severin. Iar președintele Emil Constantinescu a semnat tratatul ca pe un document de rând, măsurat de o iresponsabilitate pe care astăzi nu o recunoaște”, a afirmat profesorul Tudor în cartea sa  „Istoria unei trădări naționale - Tratatul cu Ucraina”.
 
Concluzia îi aparține regretatului academician, profesor și istoric, Florin Constantiniu:

„În 1997, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți ale teritoriului național fără a fi amenințat cu agresiunea (ca în 1940), sau fără a se gasi sub presiunea ocupantului străin (ca în 1944 și 1947). Opinia publică românească nu a perceput dimensiunea dramatică a evenimentului. Cartea profesorului Tiberiu Tudor dezvăluie gravele erori săvârșite de factorii decizionali ai țării în desfășurarea negocierilor și în redactarea Tratatului, precum și de parlamentarii chemați să-l ratifice. Românii trebuie să cunoască adevărul într-o problemă capitală, în care cenzura, manipulările, propaganda și presiunile exercitate de Putere au ocultat sensul real al negocierilor și al Tratatului.”

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #60141 : Iulie 07, 2017, 23:04:43 »

Cei inteligenti de pe aici, sa nu se mire ca nu le mai dau prostilor raspunsuri. Va veni Bambilici si poate ca o sa le dea el (sa nu le poata duce!). Chiar ma intreb de ce nu a aparut deja? Am intrat in luna iulie si el ar fi trebuit sa reapara pe la jumatatea lunii iunie, sau chiar la inceputul ei. Perioada de lucru in conditii de izolare nu are voie sa fie mai mare de sase, sau sapte luni pe an, cel putin el asa spunea despre specificul serviciului sau din Canada.

"...cel putin el asa spunea despre specificul serviciului sau din Canada." Ce sa se mai inteleaga ? ? ? Induceti cumva existenta unei posibilitati a lipsei de credibilite a domnului "bambilici" ? ? ?

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #60142 : Iulie 07, 2017, 23:08:15 »

Scuze, CREDIBILITATE.
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #60143 : Iulie 08, 2017, 00:32:04 »

Nu. Sint ingrijorat. In Canada sint multi romani, dar unde lucreaza el, in conditii vitrege am inteles, e singurul roman. Sau anul trecut, mai precis in iarna 2015-2016, nu au fost si alti romani. Pe mine ma nelinisteste putin absenta aceasta prelungita, pe dumneavoastra nu? Am trecut de juamatatea anului, dar tot nu am nici un semn din partea sa.
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #60144 : Iulie 08, 2017, 01:04:59 »

PROTESTELE continuă la Hamburg: 160 de agenţi ai forţele de ordine care asigură securitatea la Summitul G20 au fost răniţi/ Peste 100.000 de persoane participă la manifestaţii, http://liveplus.ro/protestele-continua-la-hamburg-160-de-agenti-ai-fortele-de-ordine-care-asigura-securitatea-la-summitul-g20-au-fost-raniti-peste-100-000-de-persoane-participa-la-manifestatii.



Video live, https://www.facebook.com/liveplus.ro/videos/1535045849900170
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #60145 : Iulie 08, 2017, 08:00:23 »

prostia   in Romania  este gratuita 
dementa   este urmare a prostiei
din pacate   REDUS  -REBUS -.remus  43d     Nema  indemnizatie
le a luat pds    la toti impostori    LRD ..
are   ambele -amandoua[...sic !!!]......calitati
Prostie [...Prostie cu   P mare ]...si dementa ..
PS    poti sa ma reclami   dl admnistrator   iosif gheorghe
care ma avertizeaza      Atentie   la .... Vocabular ....
in caz ca se v a mai repeta   ..vom lua masuri drastice 
adica    banarea ,,,,De atunci nu am mai citit    pe portal
asemenea    avertizari    chiar da am postat unele   exprimari ale
lui   redus rebusremus 43 d  ...
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #60146 : Iulie 10, 2017, 13:06:23 »



O inregistrare video a unui eveniment de acum o luna pe care e bine sa o vedem cu totii,
Sezatoarea romanilor din Covasna si Harghita la Bucuresti
www.youtube.com/watch?v=lltP5egOx4Y&feature=youtu.be
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5696
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #60147 : Iulie 11, 2017, 11:26:58 »

Două exemple de manipulare a opiniei publice pentru a o face favorabilă Codruței Kovesi.
Ambele se bazează pe criticarea cate unui personaj ajuns în dizgrația opiniei publice.
Ambele reprezintă însă minciuni, deci manipulări, sau încercări destinate publicului larg.


Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5696
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #60148 : Iulie 11, 2017, 11:30:34 »

Laura Codruța Kovesi este mai mult ca sigur disperata să scape de urmările dezvăluirilor presei care nu-i este aservită.

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #60149 : Iulie 11, 2017, 13:08:33 »

"Rasfoind" diverse topicuri, am mai gasit un anumit 'sub-cetatean' 'revoltat'..."Paraschiv"...foarte "povestitor"...foarte interesat de '53', "SPUMOS IN GURA" si foarte IMPUTIT !!! Nu imi permit sa repostez...nu am un calificativ pentru cele scrise de aceasta 'specie sub-umana'...
Memorat
Pagini: 1 ... 4008 4009 [4010] 4011 4012 ... 4543
Schimbă forumul: