Main Content:

Pagini: 1 ... 4397 4398 [4399] 4400 4401 ... 4530

ANUNTURI

 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5597
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65970 : Decembrie 03, 2018, 11:58:02 »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65971 : Decembrie 03, 2018, 18:16:18 »O minte limpede si un suflet devotat acestei tari a reusit sa treca prin toate vamile terorii care s-a abatut asupra neamului romanesc inca din timpul dictaturii carliste si a ajuns pana la noi, dupa libertatea castigate in 1989, ca sa ne ramana de exemplu, far si parama in furtuna care nu se mai opreste. In 6 octombrie 1902, in comuna Boteni, judetul Muscel, sau Arges in zilele noastre, s-a nascut Petre Tutea. A fost scriitor si publicist, economist, jurist, om politic si filosof - exemplu si monument national de demnitate, spirit pur in argila neamului sau. S-a stins in aceasta zi de 3 decembrie, in 1991, la Bucuresti, sufletul sau trecand la cele vesnice, sa-i marturiseasca Mantuitorului despre frumusetea, dar mai ales despre nevoile si neputintele noastre. Cu sfintii sa-l numere si sa-l odihneasca in Imparatia Sa.
Memorat
 • Viasat
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 651
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65972 : Decembrie 03, 2018, 19:21:13 »

1 decembrie 2018 fără fasole şi vin fiert, https://razboiulinformational.ro/site/2018/12/1-decembrie-2018/?fbclid=IwAR1gNxZl9v66j-e4zoeBorSSL7l9obXR7behopPwYvnG7fyPlaJaUCXQ9o0,
luni, 3 decembrie 2018


Anul acesta sărbătorim 100 de ani de existenţa a României, de 1 decembrie 2018, ne-am fi aşteptat la nişte serbări grandioase, dar nu a fost aşa.MOTO:
„Dacă-i dai nas lui Ivan, el se suie pe divan”

Anul acesta de 1 decembrie 2018,  armata nu a mai organizat celebra „fasole la ceaun” de cazarmă, doar jandarmeria a avut un stand minuscul unde a oferit câte un pahar de vin fiert de 200 ml. Vorba aceea „renumeraţie mică, după buget, coane Fănică „. În rest nimic absolut nimic.

Câteva primarii au organizat minuscule serbări „câmpeneşti”, precum în parcul Bazilescu unde au cântat şi câţiva interpreţi de muzică populară.

Nu au fost serbări, nu a fost muzică nu au fost focuri de artificii, concursuri, nu a vuit oraşul de muzică patriotică. Nu a fost serbare la Bucureşti ci mai de grabă atmosfera funebră de înmormântare. Parcă parcă, întreaga administraţie publică s-a temut să „nu supărăm” pe cineva.

La unguri s-a putut
Pasionat fiind de istorie am citit adesea de serbările grandioase organizate de maghiari în anul 1896 anul „milienilului lor” la Budapesta. Anul 896 fiind considerat anul de aşezare al ungurilor în câmpia Tisei, numită la acea dată Pastora Romanorum (adică păşunile rumânilor).

 Prin urmare la 1896 sau organizat unele dintre cele mai grandioase serbări. Atunci unguri au încercat să îi curteze pe romanii transilvăneni să îi trimită pe celebri căluşari la Budapesta, la serbare sa danseze pentru ei. Căluşari nu au vrut să meargă. Protopopul ardelean Ioan I Moţa, tatăl viitorului legionar mort în Spania la Majadahonda a publicat în presa românească din Ardeal un model de protest care a fost semnat şi trimis de 400 de ardeleni şi nu s-a dus nici un roman la Buda. Dar serbările au decurs cum erau planificate săptămâni de a lungul au avut loc evenimente, iar în centrul Budapestei s-a ridicat un grandios monument denumit … „Monumentul Mileniului”.

La noi “ciuciu…”
Încă din anii `90 m-am tot gândit la serbările grandioase de 1 decembrie 2018, cea mai mare horă, cea mai mare ie, cei mai mulţi oameni care vor cânta simultan un imn de stat. Aşa mi-am imaginat eu 1 decembrie 2018. Mi-am imaginat că în fiecare parc din capitala se va organiza câte o serbare specifică unei regiuni istorice Banat, Maramureş, Bucovina, Ardeal, Basarabia, Muntenia iar un autobuz gratuit de va duce de la o locaţie la alta. Mi-am imaginat că serbările vor ţine cel puţin 3 zile în care lumea va fi liberă iar toate muzeele vor fi deschise 24 din 24. M-am mai gândit ca vom îngropa in parcul Carol I, o “capsula a timpului” cu scrisorile a 100 de copiii pentru romanii de peste 100 de ani când vom celebra un alt centenar.

Realitatea a fost alta, în sărbătorile de 1 decembrie 2018 în Bucureşti s-a investit mai puţin decât în sărbătorirea halloween sau valentines day. Răspunsul în găsim într-un interviu al şefului academiei SRI care ne-a dezvăluit că instituţia să are printre priorităţi combaterea Naţionalismului, a identităţi naţionale sau a spiritualităţi creştine.
Implicarea federaţiei ruse […]
REPORTER: Cât adevăr şi câtă legendă există în implicarea ruşilor în acest gen de activităţi? Pentru că la noi se vorbeşte mereu în termenii aceştia, la referendum de la noi pentru familia tradiționala s-a spus că e sau nu e implicată Rusia, am văzut inclusiv şi acum la cutremur.

ADRIAN IVAN: Propaganda rusă nu e o noutate pentru nimeni, se manifestă dintotdeauna. Eu, împreună cu colegii mei, am scos o carte despre istoria contraspionajului. Acolo se vede clar că mijloacele propagandei ruse şi acţiunile ei în zona aceasta a Europei centrale şi estice sunt de foarte multă vreme şi, de multe ori, ceea ce se întâmplă astăzi seamănă ca şi metode sau modele cu ce s-a mai întâmplat. Propaganda a fost rafinată şi ea de cuceririle tehnologiei la nivel global. Rusia este un stat implicat în competiţia internaţională şi regionala fără doar şi poate. E clar că încearcă prin toate mijloacele , şi în special la aceste mijloace ce ţin de războiul hibrid, să-şi exercite influenţa.

Nu trebuie să ne mire asta, ci modul nostru de a reacţiona. Avem în mod clar şi metodele şi răspunsurile prin care noi putem să contracarăm propaganda rusă. Ne lovim în toate instituţiile de o anumită zonă din asta … în care sunt confuze lucrurile. Pentru ruşi e foarte simplu să folosească propaganda, câteva elemente care sunt contrare construcţiei europene. Foloseşte tot felul de strategii care au elemente spirituale pentru a identifica lucruri comune cu spaţiul ei de gândire şi pe care încearcă să le folosească în favoarea sa. Am spus-o întotdeauna că trebuie să fim foarte atenţi când folosim temele pe care ea le agreează. Fie cea cu naţionalismul, fie cu familia tradiţională, fie cea cu creştinism versus occidentalism.

***
Ea le foloseşte în favoarea sa, şi foloseşte nu oameni simpli pentru a influenţa o anumită zonă sau un anumit stat şi foloseşte elite universitare pe unele le poate influenţa prin mijloace financiare sau de altă natură, precum convingerile pe care uni dintre colegii noştri în mediul universitar le au. Ideea aceasta că ne apărăm în fata Uniuni Europene în fata occidentului poate fi folosită foarte rapid şi gratis de către federaţia rusă.

E suficient să identifici o persoană sau mai multe persoane care au un discurs constant ultranaţionalist sau cu accente naţionaliste care nu înţelege bine ce înseamnă UE ce înseamnă fenomenul european ce avantaje a adus României şi celorlalte state faptul că sunt membre ale uniuni europene şi ale Nato, apelând fie la aşa zise valori tradiţionale fie la tot felul de lucruri din astea care ne despart într-un mod ciudat şi discutabil de occident. Noi am atras atenţia de foarte multe ori şi la nivelele de conducere ale unor instituţii reprezentative academic că pot fi folosiţi foarte uşor în această propagandă nu întâmplător ne uităm foarte atent la tot ce înseamnă citări pe care Spuknik sau Russia Today le face mereu.

***
Le spun celor care se inflamează uneori că nu facem mai mult pentru Centenar…Centenarul trebuie sărbătorit cu maturitate, domnule! Să înţelegem că statul s-a format pe principii solide, europene că a performant că a avut şi momente de slăbiciune dar elita politică l-a adus într-o zonă de securitate şi asta e important.

am avut oameni de stat excepționali, dar    fără ajutorul occidentului nu am fi fost unde am fi … să dăm cezarului ce al cezarului pentru că noi trăim într-o lume globalizată…

Eu văd acum şi un reveniment al discursului pro european şi pro atlantic, a fost o perioadă noi n-am spune de „silenzio stampa” de încetinire a acestui interes visa vis de proiectul european, iată că el revine vine şi pe fondul acesta al propagandei ruse care este destul de agresivă a unui discurs naţionalist care ne duce cu gândul la un soi de legionarism de gândirism  de perioada interbelică care nu a făcut bine României şi eu sper să fie cât mai puţin vectori din ăştia care care să strecoare această otravă în sufletele romanilor să le arate că … mă rog ei sunt întotdeauna victimele occidentului … când nu este aşa.

Apăra România combătând “romanismul”
Dacă analizăm obiectivele SRI precum combaterea agresiuni şi sabotajului economic, a unor acţiuni împotriva siguranţei naţionale observăm că economia moştenită în din perioada comunistă a fost rasă, flota a dispărut, milioane de tineri bine pregătiţi au părăsit ţara, o mare parte din prostituţia din occident este asigurată „carne vine” de la noi. Misiuni îndeplinite foarte prost, putem spune.  Dar pe partea combaterii naţionalismului stăm super bine, nu avem nici un partid naţionalist, nici un cotidian naţionalist, nici un partid euro-sceptic, nimic. Obiectiv îndeplinit cu exces de zel.

De ziua naţională jandarmeria şi poliţia nu au mai oferit ca întrecut steguleţe fără număr, cocarde cu tricolorul, iar armata nu a mai organizat o petrecere cu vin fiert şi fasole. Nu au fost cenacluri literare, proiecții 3D, muzee deschise noaptea. Aici SRI pare că şi-a împlinit misiunea, doar Catedrala Mântuiri Neamului le tulbura apele puţin, dar se lucrează intens …

E dovada supremă că suntem într-un stat „românesc” doar cu numele.
Ideea „propagandei ruse” prin care Rusia ar dori redeşteptarea unor idei legionare este atât de puerila încât e greu să vorbeşti de ea fără să te umfle râsul.

Legionarismul a apărut în jurul ideii de „ocupaţie rusească”, momentul din pădurea Dobrina când tânărul Corneliu Codreanu îşi aduna câţiva prieten şi pune în discuţie atitudinea lor în cazul unei invazii ruse. Toţi cad de acord ca cel mai indicat este să se retragă în munţii şi să lupte cu arma în mână până la sacrificiul suprem. Câteva ideii din discursul naţionalist românesc care în viziunea rectorului academiei SRI sunt folosite de propagandă rusă:

„  Dacă vor intra trupele rusești pe la noi și vor ieși învingătoare, în numele Diavolului, cine poate să creadă, unde este mintea care să susțină că ele vor pleca de la noi înainte de a ne sataniza, adică bolșeviza„

„Față în față stau numai două lumi. Sub presiunea lor, în clipa răsboiului, toate combinațiile diplomatice se vor nărui ca niște castele de carton. Aceste două lumi sunt:  statele revoluțiilor naționale  care luptă pentru apărarea Crucii și a unei civilizații milenare și  Bolșevismul  cu anexele sale, care luptă pentru nimicirea neamurilor și pentru prăbușirea civilizației creștine. Aceștia din urmă, bolșevismul și anexele sale, vor fi  nimiciți de armatele Crucii  și ale ordinei naturale ale lumii „

„În ce priveşte orientarea noastră, dacă este chestiunea a alegem între două extreme, suntem dintre acei care cred că cred că soarele nu răsare la Moscova, ci la Roma”

***
Despre componenta naţionalismului românesc pro-antonesciana nu mai trebuie să precizăm că România a iniţiat o „cruciadă” anti-bolsevica. La fel naţionalismul comunist din timpul lui Ceauşescu de după invadarea Cehoslovaciei punea accentul prin filme, muzica cenaclului Flacără, şi publicistica pe ideea rezistenţei naţionale în faţa unui mare duşman. Acesta nu era clar precizat dar astăzi îl putem identifica uşor doar în URSS.

Naţionalismul românesc
Naţionalismul românesc este profund împotriva expansionismului rusesc, pro-Basarabia, pro-Unionist. Nu ştim ce a „fumat” domnul rector Ivan? , sau dacă el chiar crede în ce spune!

Naţionalişti romani sunt anti-Putinisti şi solidari cu naţionalişti europeni din Italia, Germania, Franţa, care la fel ca şi noi sunt conduşi de o clasă politica ne-reprezentativa si corupta. Cea mai buna pavăză împotrivă propagandei ruse ar fi un naționalism moderat de tip creștin si european

Dovada că statul roman actual este anti-romanesc este că pe cheltuiala noastră o instituţie bugetară a depus un efort uriași, încununat de succes să nu avem o serbare grandioasă de care să ne amintim cu plăcere toată viaţa.

Uni vor supune, da dar la Alba Iulia s-au organizat numeroase evenimente … da acolo e o primărie „locală”, dar ar fi trebuit să avem un program Guvernamental şi la Bucureşti şi la Iaşi şi Timişoara să se întâmple simultan evenimente in toate marile orașe.

Mai mult multe din manifestări au fost organizate fie cu sprijinul unor parohii fie la iniţiativa unor grupuri de patrioţi implicarea statului concretă a fost, în afară sărbătorilor de la Alba Iulia, minimă.

Se pare că cineva se teme rău că acest neam să nu se deştepte şi să devine prea … cum ne îndeamnă preşedintele Statelor Unite, aliatul strategic al României „Fiţi Naţionalişti”.
https://www.youtube.com/watch?v=sazitj4x6YI&app=desktop

P.S.
Si uite asa cum din pricina unor stratageme a domnului cu nume neaoși romanesc, Adrian IVAN, prea greu de a fi înțelese … am rămas noi fără fasole de 1 decembrie 2018 … arza-l ar focul sa il arda!
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65973 : Decembrie 03, 2018, 22:52:44 »

Centenarul Romaniei Mari serbat la Torino  -  www.youtube.com/watch?v=DXSF-Y1JNQg.

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65974 : Decembrie 04, 2018, 12:28:20 »

La mulți ani, România!

Comunicat privind participarea Secretariatului de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 la Programul dedicat ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI și CENTENARULUI, la București și Alba Iulia, 29.11.2018 – 02.12.2018

La București, SSRML - alături de Asociația pentru Cinstirea Eroilor-Martiri din Decembrie 1989 (președinte Adriana Bălălău) și de alți urmași ai Eroilor-Martiri și revoluționari - a depus coroane de flori la Cimitirul „Eroii Martiri ai Revoluției din Decembrie 1989” și la Monumentul Luptei Anticomuniste “Aripi”. Secretarul de Stat Laurențiu-Florian Coca a transmis mesajul de recunoștință față de luptătorii pentru credință, libertate și demnitate națională, datorită cărora putem azi sărbători în liniște și pace Marea Unire a tuturor românilor. La ceremoniile oficiale din 1 Decembrie 2018 a participat și dl Subsecretar de Stat Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România.   
   
La Alba Iulia, între 29.11.2018 – 02.12.2018, SSRML a fost reprezentat de o delegație constituită din trei inspectori de specialitate I A din cadrul Departamentului pentru Revo-luționari, respectiv: Sorina Dascălu, Daniela Sbârcea, Mihai Gadină, sub coordonarea insp. Sorina Dascălu, cu atribuții suplimentare de Comunicare, Relații Publice (Imagine) și Relații cu Presa.
SSRML a avut ca invitat pe dl Octavian Filimon, funcționar parlamentar, pentru a asista (și a putea oferi ulterior, la solicitarea Secretarului de Stat, consultanță de specialitate în cadrul ședințelor Colegiului Consultativ al Revoluționarilor) la discuțiile cu beneficiarii Legii 341/ 2004 din data de 02.12.2018. Dl Filimon a participat la toate activitățile delegației.   
De asemenea, din delegație a făcut parte dl Gheorghe Iosif, administratorul website-ului www.portalulrevolutiei.ro, cu acreditare de presă din partea organizatorilor (Primăria Muni-cipiului Alba Iulia) pentru realizarea de fotografii și înregistrări video la evenimentele din program. 
Delegația a transmis public (oficialităților, revoluționarilor, ziariștilor, invitaților la festi-vități ș.a.) mesajul dlui Secretar de Stat Laurențiu-Florian Coca, de felicitări cu ocazia Sf. Andrei, Ocrotitorul României, a Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri.

În data de 29.11.2018, membrii delegației au participat la Ceremonialul „Pământ românesc”, vernisajul expoziției „Alba Iulia în imagini de epocă”, vernisajul expoziției „File de istorie - Reconstituiri istorice prin obiectivul fotografului” și vernisajul expoziției „Alba unește România”.
În 30.11.2018, s-a participat la Ceremoniile militare la Statuia lui Ion I.C. Brătianu, Statuia lui Iuliu Maniu și Statuia lui Mihai Viteazul, Arborarea Drapelului Național al României, Piața Tricolorului / Esplanada Catedralei Încoronării, Inaugurarea Complexului memorial “Glorie Ostașilor Români”, Salonul Național al Artiștilor Plastici “Alba Unește România”, Concertul Extraordinar “Centenar” – spectacol de muzică clasică.
Delegația, însoțită de revoluționarii din Alba, a depus coroane de flori la Statuia lui Mihai Viteazul și la Complexul memorial “Glorie Ostașilor Români”.
În ziua de 01.12.2018, delegația a participat la Te Deum, la Catedrala Ortodoxă a Încoronării, oficiat de Preafericitul Părinte Patriarh al României, împreună cu Patriarhul Ierusalimului (slujbă ținută concomitent în toate bisericile din Patriarhia Română la Ziua Națională a României), apoi la citirea “Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia”, Sala Unirii, Primirea soliilor din Cetățile de Scaun, Dezvelirea plăcilor omagiale, Marea Adunare Națională (parada portului popular și reconstituirea istorică) și citirea “Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia” în Piața Tricolorului, Esplanada Catedralei Ortodoxe a Încoronării, la Sfințirea Monumentului Marii Uniri, Ceremonialul “Pământ românesc”, Inaugurarea Podului Unirii și a Monumentului Marii Uniri, după care a asistat la Ceremonia militară – defilarea trupelor și tehnicii militare din Bulevardul 1 Decembrie 1918 și spectacolul omagial din Piața Cetății.

În 02.12.2018, reprezentanții SSRML s-au întâlnit din nou cu revoluționarii din Alba, de această dată pentru a aduce împreună un omagiu Eroilor-Martiri din Decembrie 1989. A fost depusă o coroană de flori la Monumentul Revoluției Române.
Delegația a participat, de asemenea, la discuții cu luptătorii pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989, despre problemele prioritare ale beneficiarilor Legii 341/ 2004 din Alba, ale acestora la nivel național, dar și despre propunerile de modificare și completare a procedurilor de aplicare a legislației în vigoare și a normelor metodologice. S-a făcut recomandarea ca toate aspectele semnalate în dezbateri să fie sintetizate într-un memoriu trimis de asociațiile din Alba Secretariatului de Stat. SSRML (prin Compartimentul de comunicare și Relații Publice) va realiza, împreună cu dl Mihai Babițchi, revoluționar și fost deținut politic, un amplu reportaj privind mișcările anticomuniste din Alba.
Revoluționarii din zonă doresc ca SSRML să trimită cel puțin un reprezentant (inspector de specialitate cu atribuții teritoriale) la comemorările din Alba Iulia, în 21 decembrie a.c. – când, după ceremonialul religios și de depunere de coroane, să fie reluate discuțiile privind principalele lor nemulțumiri, bilanțul rezolvării petițiilor la sfârșit de an, implicarea lor în programele și proiectele pentru anul 2019 și împlinirea a 30 de ani de la Revoluție. Ei au fost asigurați de întreaga disponibilitate a dlui Secretar de Stat și a echipei SSRML pentru a le fi acordat sprijinul cu maximă celeritate.


Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65975 : Decembrie 04, 2018, 21:29:57 »


www.sspr.gov.ro/index.php?comunicate&id=1006
04 Decembrie 2018


COMUNICAT- ORDIN NR.145/03.12.2018,CU PRIVIRE LA INFIINTARE COMISIE 9^2

       Va aducem la cunostinta ca in data de 03.12.2018 a fost infiintata Comisia pentru punerea in aplicare a prevederilor art.9^2 din legea 341/2004 a Recunostintei pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 pentru Revolta Muncitoreasca Anticomunista de la Brasov din Noiembrie 1987 si pentru Revolta Muncitoreasca anticomunista din Valea Jiului- Lupeni August 1977, cu modificarile si completarile ulterioare.
       Anexam ordinul Nr.145/03.12.2018.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65976 : Decembrie 04, 2018, 22:18:50 »

In sfarsit a fost creata o pagina pe Internet de real folos pentru revolutionari si care, prin interesul care il va prezenta pentru aceasta categorie de cetateni, va duce la scaderea traficului pe Forumul nostru - traficul, dupa cum ati observat probabil, a coborat sub un milion de accesari doar in luna aprilie, probabil pentru ca a fost mai scurta. Este vorba de pagina de Facebook a Secretariatului de stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989. Cu alte cuvinte, pe langa site-ul guvernului, www.sspr.gov.ro, o sa va puteti informa despre activitatea secretariatului de stat si pe Facebook, cu avantajele implicite, usurinta utilizarii, postarea unor documente, cea a dialogului in timp real si chiar a dezbaterilor. Se pare ca institutia a prins curaj si si-a lansat la apa ambarcatiunea a carei lipsa a fost resimtita acut de toti, inca de la inchiderea forumului primei pagini de internet proprii, cea a SSPR, in urma cu 12 ani.
Va puteti inscribe in "Grup SSRML 1945 - 1989" accesand adresa www.facebook.com/groups/535511046964909/?multi_permalinks=535719403610740%2C535719753610705%2C535730150276332&notif_id=1543948026894448&notif_t=group_activity. Sper sa va fie de folos tuturor.
Le urez succes si o cat mai intensa activitate responsabililor si implicit institutiei!


Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65977 : Decembrie 05, 2018, 00:33:16 »


www.sspr.gov.ro/index.php?comunicate&id=1006
04 Decembrie 2018


COMUNICAT- ORDIN NR.145/03.12.2018,CU PRIVIRE LA INFIINTARE COMISIE 9^2

       Va aducem la cunostinta ca in data de 03.12.2018 a fost infiintata Comisia pentru punerea in aplicare a prevederilor art.9^2 din legea 341/2004 a Recunostintei pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 pentru Revolta Muncitoreasca Anticomunista de la Brasov din Noiembrie 1987 si pentru Revolta Muncitoreasca anticomunista din Valea Jiului- Lupeni August 1977, cu modificarile si completarile ulterioare.
       Anexam ordinul Nr.145/03.12.2018.


OUG 95/2014 si noua “Garnitura” SSPR
(comentariu inocent!)

Doamnelor si domnilor,
Chiar daca n- o sa va placa,
domnul Coca vrea sa faca
 -temenic si aplicat-
 prajitura din cacat!

Succes, domnule ministru!
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65978 : Decembrie 05, 2018, 08:33:01 »


www.facebook.com/events/303084053662077
Miercuri, 5 decembrie 2018


Marș împotriva colonizării României
Public · Organizat de Fratia Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de Biruinta

Astăzi la 15:00 - 18:00
Începe peste aproximativ 7 ore · 1°C Ploaie uşoară

Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania
Aleea Alexandru nr. 31, sector 1, 011822 București

Detalii

ÎN AN CENTENAR SUNTEM CHEMAȚI SĂ APĂRĂM ȚARA!

VOM PURTA CU TOȚII VESTE GALBENE REFLECTORIZANTE!

Voievozii români își pun nădejdea în noi!

Un grup de asociații civice patriotice, se împotrivesc categoric colonizării României cu populații străine!

Facem un Marș de protest în București, miercuri 5 decembrie, începând cu ora 15:00, pentru a ne putea incadra in timpul programului de lucru al institutiilor la care protestam.

Protestul va dura până la ora 18:00, astfel încât,pe parcurs, să ni se poată alătura cât mai mulți români!

Politicienii nu au niciun mandat din partea poporului român să semneze infamul Pact pentru Migrație de la Marrakesh, din 10-11 decembrie.

Constituția României nu poate fi încălcată pentru niciun motiv! Ea precizează cât se poate de clar că ”România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil” (Art.1, alin.1) și că ”Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine” (Art. 3, alin. 4).

Atragem atenția că nu s-a verificat constituționalitatea prevederilor acestui Pact! S-ar fi văzut că legea fundamentală nu permite politicienilor să-l semneze.

Pentru aderarea României la o înțelegere internațională, poporul român trebuie consultat prin dezbateri publice, conform Legii Tratatelor 590/2003. Or, există chiar și parlamentari care încă nu știu ce contine acest Pact!

Prevederile Pactului pentru Migrație duc la încălcarea suveranității țării noastre deoarece vom fi obligați să primim mase mari de imigranți, indiferent dacă vrem sau nu!

Conform voinței poporului român de a NU fi colonizați cu străini, trebuie să refuzăm acest Pact și să ne alăturăm țărilor care deja au făcut-o: SUA, Israel, Ungaria, Croația, Austria, Estonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Italia, Australia etc.

La un secol de la victoria de la Marășești trebuie să strigăm din nou, de data aceasta către propria noastră clasă politică: PE AICI NU SE TRECE!

Cerem retragerea completă și definitivă a României din Pactul pentru Migrație!

Miercuri la ora 15:00 pornim pe următorul traseu:

Ministerul Afacerilor Externe (Aleea Alexandru nr. 31, sector 1, București);
Guvern (Piața Victoriei);
Ministerul Afacerilor Interne (Piața Revoluției);
Piața Universității (în fața statuii lui Mihai Viteazul);
Palatul Cotroceni (17:30-17:45).

Organizatori (alfabetic):
Asociația Bucovina Profundă;
Asociația Calea Neamului;
Asociația pentru Cultură, Educație și Valori Europene;
Asociația Gogu Puiu;
Asociația Noua Dreaptă;
Asociația Pro Consumatori;
Asociația pentru Revigorarea Tradiției;
Asociația pentru Toleranță în Spațiul Public;
Asociația Scut Botoșănean;
Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe;
Fundația Ion Gavrilă Ogoranu;
Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni.


Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5597
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65980 : Decembrie 05, 2018, 15:12:01 »

Mare supărare pe Facebook! Domnul Dorel Haraga cică ar fi pățit la fel ca Ioan Demi de la Brașov în 2011, cînd au fost suspendate indemnizațiile revoluționarilor de către regimul pedlist Băsescu-Boc. Atunci se știa trădarea băsistului Demi, acum ma întreb care o fi fost trădarea Iliescianului Haraga de s-a ajuns la reacții similare? Cine știe e rugat să ne comunice și nouă.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5597
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65981 : Decembrie 05, 2018, 15:25:24 »

Aceste fotografii de grup au anuțat mereu vremuri grele pentru popor. Acum oare ce ni se mai pregătește? Vă mai amintiți de cea publicată de Bambilici cu Băsescu între militari și securiști la începutul primului mandat de președinte? Printe ei se afla atunci însuși ultimul șef al Securității Statului. Dar revoluționarii n-au avut reacție, așa cum nici acum nu cred că vor avea la cea cu Johannis între generalii și șefii serviciilor secrete semnatare de protocoale secrete cu justiția și cine mai știe cu cine. Articolul e din Cotidianul de ieri, 4 decembrie, editorialul lui Cornel Nistorescu, https://www.cotidianul.ro/ce-fel-de-iohannis-avem.

Ce fel de Iohannis avem?Era să trecem și peste aniversarea Centenarului și să ne scape un lucru esențial, aflat în văzul tuturor. Întîmplarea face că, un ziarist din generația mai tînără, Bogdan Tiberiu Iacob, a observat și a reprodus o imagine care ne-a trecut tuturor prin față. La Alba Iulia, într-o ceată de  ofițeri care primea onorul, nu erau nici elitele politice ale României, nici ale intelighenției și nici ale bisericii. Klaus Iohannis era înconjurat (îngropat) de generali SRI. Bietul Ludovic Orban și Corina Crețu au jucat rolul figuranților politici. Primarul Hava trebuia să reprezinte orașul Unirii și doi-trei generali de armată să arate că România mai are oștire. În rest, nu sunt decît președintele României, îngropat de prezența directorilor și a generalilor SRI. Nu cred că în toată istoria României și în toate momentele solemne traversate de țările democratice, președintele sau regele acestora să se fi lăsat înconjurat de atîta lume din serviciile secrete. Rușinea este enormă. Preşedintele României s-a înconjurat de cei care l-au ajutat să urce pe treptele Puterii. Lîngă dînsul, ascunși îndărătul ochelarilor de soare, cu iz de spion venit de la țară și promovați la stele multe de colonei sau de generali, se aflau eminențele cenușii ale SRI. Nu mai era Florian Coldea, tăticul președintelui, şi George Maior, reprezentantul prietenilor noştri. Doar Helvig, colegul de clasă al lui Rareș Bogdan, și noua generație de ofițeri avansați în grad cu ocazia aniversării Centenarului (cei care au luat locul Anacondei și celorlalți trecuţi în rezervă cu lefuri mari, ca să-și țină gura).
Fotografia amintită, devenită document de presă pentru tipul de societate din România, ne arată structura secretă (creierul binomului, inclusiv al mișcărilor de protest) pe care se bazează mecanismele aparent democratice ale României. Klaus Iohannis înconjurat de generali este doar proba unui păpușoi avansat la rangul de președinte al României, în spatele căruia aceleași servicii secrete își fac veacul și jocurile.
Fraier, ca în mai toate declarațiile în care își exprimă comportamentul mono-mental (ce  gîndește aia spune!), Klaus Iohannis s-a așezat între generali ca să ne arate nu ce poate, ci pe cine se bazează, cu cine se însoțește și de ce este în stare.
Mie îmi pute a dictatură frumos ambalată, nu doar în cazul Dragnea, ci și a prepeleacului de la Sibiu.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5597
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65982 : Decembrie 05, 2018, 15:35:29 »Așa, ca de centenarul României, postul german public de televiziune ZDF, îşi bate joc de noi afirmînd că România ar fi anexat provincia maghiară Transilvania.
Cu consimțămîntul marionetei lui Merkel, oroarea și eroarea de președinte al țării, robotul imobiiar care tace și face (ce i se ordonă), pas cu pas, evident.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65983 : Decembrie 05, 2018, 21:37:16 »

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ
privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte
normative şi prorogarea unor termene

Luând în considerare prevederile Programului de guvernare 2017 - 2020 referitoare la adoptarea în anul 2019 a unor măsuri privind majorarea valorii punctului de pensie pentru pensionarii sistemului public de pensii, majorarea indemnizaţiei sociale pentru pensionari;
Având în vedere că la fundamentarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat este necesar ca aceste măsuri să fie aprobate prin acte normative, Ținând cont că indemnizațiile cu caracter reparatoriu acordate în conformitate cu legile speciale se suportă din bugetul de stat iar neadoptarea acestor măsuri şi pentru anul 2019 ar genera un impact suplimentar asupra deficitului bugetului general consolidat afectând în mod semnificativ sustenabilitatea finanțelor publice,
Luând în considerare reglementările din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora majorările anuale ale valorii punctului de pensie prevăzute de lege reprezintă praguri minime, urmând ca valori superioare ale punctului de pensie să poată fi stabilite prin legea anuală a bugetului asigurărilor sociale de stat,
Ținând seama de faptul că politica bugetară trebuie să respecte anumite constrângeri în ceea ce priveşte deficitul bugetar şi să fie în deplin acord cu noile modificări,
Luând în considerare că măsurile de protecţie socială propuse au consecinţe pozitive pentru beneficiarii sistemului public de pensii din România şi sunt menite să vină în sprijinul populaţiei, atât prin majorarea unor drepturi sociale acordate, cât şi prin menţinerea unora, fără a periclita bunăstarea socială a acestora,
Având în vedere:
(etc., etc., etc.)
(2) În anul 2019, indemnizaţiile stabilite în baza Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului–Lupeni - august 1977 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă în cuantumul cuvenit sau aflat în plată în luna decembrie 2018.
(etc., etc., etc.)

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65984 : Decembrie 05, 2018, 22:22:45 »

Institutia si-a creat intre timp si un asa-zis "Forum de discutii al paginii SSRML 1945 - 1989.", care poate fi accesat pe Facebook la adresa
www.facebook.com/groups/535511046964909/permalink/536333423549338/?notif_id=1544037498502848&notif_t=group_description_change.


Constat ca s-a muncit mult pe linie de medii de comunicare in aceasta saptamana. Sper sa fie o comunicare eficienta, adica si din partea SSRML.
Memorat
Pagini: 1 ... 4397 4398 [4399] 4400 4401 ... 4530
Schimbă forumul: