Main Content:

Pagini: 1 ... 4398 4399 [4400] 4401 4402 ... 4531

ANUNTURI

Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65985 : Decembrie 06, 2018, 09:11:10 »

Pe o vreme caineasca, protestul de ieri a reunit totusi peste 300 de oameni la actiunea de atentionare atat a opiniei publice romanesti - cam adormita si prea sedusa de temele, multe false, impuse de marile telviziuni -, cat si a Guvernului Romaniei. O scurta inregistrare gasiti pe YouTube, cu mentiunea ca profesionistii televiziunilor nu s-au deranjat, apeland la cunoscuta practica a manipularii prin omisiune.N-aveți dreptul să semnați, tara so colonizati!
www.youtube.com/watch?v=mS_6G9wftq4
« Ultima modificare: Decembrie 06, 2018, 09:13:50 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65986 : Decembrie 06, 2018, 09:21:13 »


https://razboiulinformational.ro/site/2018/12/pactului-pentru-migratie/?fbclid=IwAR0KI7Gu_AgP67teXEja7V3gJ8zlbWLFBG9f0AzTIhUHn8RNSUDPBd5jJog
Joi, 6 decembrie 2018

Protest împotriva Pactului pentru migrație de la Marrakesh


Un grup de asociații nonguvernamentale se împotrivesc încălcării constituţiei adică “colonizării României cu populații străine!”
 Miercuri 6 decembrie în jurul orei 15.00 în fata Ministerul Afacerilor Externe (Aleea Alexandru nr. 31, sector 1, București) a început un protest “incorect politic”. Manifestanţi se opun semnării Pactului pentru migrație, cunoscut sub denumirea de Pactul de la Marrakesh, acord care aduce noi obligaţii în privinţa imigranţilor.
Principala noutate a acestui acord este introducerea ideii ca imigraţia ar fiind un “drept al omului”. Adică un drept similar cu dreptul la viaţă, educaţie, religie, drepturile femeilor sau ale etniilor.
Argumentul juridic al protestatarilor este bazat în principal pe câteva articole din constituţie precum:
Articol 3: Teritoriu punctul 4:
(4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.
Articolul 11. Dreptul internaţional şi dreptul intern, punctul 3:
„(3) În cazul în care un tratat la care România urmează să devină parte cuprinde dispoziţii contrare Constituţiei, ratificarea lui poate avea loc numai după revizuirea Constituţiei „
 De asemenea participanţii erau nemulţumiţi de faptul că Tratatul nu a fost pun în dezbatere publică cum impune legea. O parte semnificativă a manifestaţilor purtau veste reflectorizante precum la protestele din Franţa, acest gest a fost adoptat pentru a atrage atenţia asupra cauzei. Ministerul de Externe a refuzat în repetate rânduri să acorde audienţe asociaţiilor care se opun semnări Pactului.

Organizatori:
Asociația Bucovina Profundă;
Asociația Calea Neamului;
Asociația Pro Consumatori;
Asociația pentru Cultură, Educație și Valori Europene;
Asociația Gogu Puiu;
Asociația Noua Dreaptă;
Asociația pentru Revigorarea Tradiției;
Asociația pentru Toleranță în Spațiul Public;
Asociația Scut Botoșănean;
Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni;
Fundația Ion Gavrilă Ogoranu;
Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

De la Ministerul Afacerilor Externe (Aleea Alexandru) s-a pornit în marş către Guvernul României ( Piața Victorie) unde s-au scandat lozinci împotriva lui Melescanul şi s-a cerut demisia acestuia. Apoi pe carosabil s-a mers spre Piaţa Romana, Piaţa Palatului Regal, Calea Victoriei, marşul a luat sfârşit în faţa Cercului Militar Naţional. Iniţial marşul trebuia să se încheie la Palatul Cotroceni dar datorită condiţiilor climaterice cât şi a depăşiri timpului stabilit s-a decis a se încheia protestul în jurul orei 17.35.
Mitingul a început cu cca 150 persoane iar la final s-a strâns undeva între 350-400 persoane, multe persoane s-au solidarizat cu protestul pe parcursul marşului.
In articolul nostru “Slovacia nu va semna Acordul Organizaţiei Naţiunilor Unite privind migraţie de la Marrakesh” puteți afla principalele obiecții la tratat si citi tratatul. Tot odată puteți in articolul nostru “Colonizare ? Guvernul României se pregăteşte sa construiască locuințe pentru imigranţi.” cum guvernul se pregătea din timp sa ii primească pe refugiați.  Rezista Capital anunță ca Guvernul Dancila dorește sa aducă 13.500 de  lucrători extracomunitari
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65987 : Decembrie 06, 2018, 11:16:03 »

Comunicat
In Memoriam Dan Iosif

Dan Iosif (14 octombrie 1950 - 5 decembrie 2007), om politic roman, membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala si al Partidului Social Democrat. A participat la Revolutia Romana din 1989, fiind unul dintre liderii manifestatiilor din 21 decembrie 1989 din Piata Universitatii din Bucuresti, iar în 22 decembrie 1989, unul dintre primii luptatori care au intrat in sediul cladirii fostului Comitet Central (C.C) al PCR.
Dupa Revolutie, a fost senator in legislatura 1990-1992, consilier (1992-1996), sef de birou senatorial (1996-2000), consilier de stat (2000-2004). Din 2004, a fost deputat in legislatura 2004-2008 pe listele PSD. In cadrul activitatii sale parlamentare in legislatura 1990-1992, Dan Iosif a fost membru in grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Belgiei si Canada. In legislatura 2004-2008, Dan Iosif a fost membru in grupurile parlamentare de prietenie cu Arabia Saudita, Mongolia si Republica Serbia. A facut parte din Comisia Parlamentara a Revolutionarilor din Decembrie 1989, pana in martie 2005 si din Comisia pentru ordine publica, aparare si siguranta natională a Camerei Deputatilor.
A fost decorat cu Ordinul Serviciul Credincios in rang de Cavaler.
Dumnezeu sa-l odihneasca.

http://www.sspr.gov.ro/index.php?comunicate&id=1008


Memorat
 • Viasat
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 651
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65988 : Decembrie 06, 2018, 14:55:36 »

Aveți mână, doamnă Dascălu. Am dat un click pe link și am văzut și textul instituției. Nu v-am citit cv-ul, dar ați făcut cu siguranță ziaristică, altfel nu-mi pot explica concentrarea și esențializarea informației. Nu mă refer deloc la biografia cunoscutului revoluționar, ci la felul în care a fost scris acest text. Pe Dan Iosif să îl ierte Dumnezeu.

IN MEMORIAM DAN IOSIF,
UNUL DINTRE LIDERII MANIFESTANȚILOR DIN PIAȚA UNIVERSITAȚII DIN BUCUREȘTI, DIN DECEMBRIE 1989, CONSILIER PREZIDENȚIAL IN TIMPUL MANDATULUI LUI ION ILIESCU ȘI PARLAMENTAR PSD, A MURIT, MIERCURI DIMINEAȚA, INTR-UN SPITAL DIN RUSIA, DIN CAUZA UNUI CANCER PULMONAR DE CARE SUFEREA DE MAI MULTI ANI.
NASCUT IN DATA DE 14.OCTOMBRIE.1950, IN SECTORUL 1 AL CAPITALEI, DAN IOSIF ERA NECĂSĂTORIT SI AVEA DOI COPII.
IN DATA DE 5.DECEMBRIE.2007 S-A STINS DIN VIAȚĂ.
ODIHNĂ VEȘNICĂ,

DIN PARTEA SECRETARIATULUI DE STAT PENTRU RECUNOASTEREA MERITELOR LUPTATORILOR ÎMPOTRIVA REGIMULUI COMUNIST INSTAURAT IN ROMANIA IN PERIOADA 1945-1989.”
Memorat
 • Viasat
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 651
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65989 : Decembrie 06, 2018, 15:17:19 »

Dreapta românească reală, deci în sens tradițional, e foarte fragilă, domnule Iosif, iar românii sânt ținuți ocupați cu alte probleme, aparent mai importante. Dar mai sânt și alții interesați de ceea ce se întâmplă în spatele focului de artificii al studiourilor propagandei. Vă dau ca exemplu atitudinea domnului Liviu Pleșoianu, textul următor fiind publicat în 3 decembrie.

România va semna peste o săptămână Pactul Global pentru Migrație fără ca Guvernul să fi cerut VOTUL Parlamentului! Îi solicit premierului Dăncilă să respecte regulile democrației parlamentare, să ia exemplu de la celelalte state europene și să consulte Parlamentul României în această săptămână! Altminteri, Guvernul va angaja România de capul său, fără a avea MANDAT REPREZENTATIV! Când este vorba despre o temă atât de importantă, NU este acceptabil ca decizia să fie luată de câteva persoane, oricare ar fi acestea! Într-o democrație adevărată, orice astfel de decizie trebuie să fie admisă sau respinsă prin VOT de către Parlament (forul reprezentativ suprem, conform Constituției):

ARTICOLUL 61
(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.

...Remarc încă o dată și lipsa totală de bun-simț a unuia care are impresia că e mult deasupra muritorilor de rând! Nici până în această clipă nu există pe site-ul MAE traducerea în limba română a Pactului Global pentru Migrație. Bine, nici măcar varianta în limba engleză nu au publicat-o...

Domnul Meleșcanu s-a rezumat la a publica un text de ȘAPTE rânduri, în care ne zice că totul e minunat și să dormim liniștiți, că veghează dânsul pentru noi. Spune domnul Meleșcanu că_ Compactul Global pentru Migrație (CGM) este doar un document de orientare și nu are efecte juridice. Sigur, domnul Meleșcanu știe bine de ce nu publică textul Pactului. Pentru că, dacă l-ar publica, ar afla lumea de câte ori se vorbește acolo despre MODIFICAREA LEGISLAȚIEI, A PROCEDURILOR, A POLITICILOR ȘI A PRACTICILOR! Iată doar câteva exemple:

„Enact laws and take measures...”

„Review and revise requirements...”

„Review and revise existing options and pathways...”

„Review and revise relevant legislation...”

„Review and revise relevant laws and regulations...”

„Review and revise relevant legislation, policies and practices...”

„Review and revise relevant national procedures...”

„Enact, implement or maintain legislation...”


Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65990 : Decembrie 06, 2018, 16:34:15 »

Aveți mână, doamnă Dascălu. Am dat un click pe link și am văzut și textul instituției. Nu v-am citit cv-ul, dar ați făcut cu siguranță ziaristică, altfel nu-mi pot explica concentrarea și esențializarea informației. Nu mă refer deloc la biografia cunoscutului revoluționar, ci la felul în care a fost scris acest text. Pe Dan Iosif să îl ierte Dumnezeu.

IN MEMORIAM DAN IOSIF,
UNUL DINTRE LIDERII MANIFESTANȚILOR DIN PIAȚA UNIVERSITAȚII DIN BUCUREȘTI, DIN DECEMBRIE 1989, CONSILIER PREZIDENȚIAL IN TIMPUL MANDATULUI LUI ION ILIESCU ȘI PARLAMENTAR PSD, A MURIT, MIERCURI DIMINEAȚA, INTR-UN SPITAL DIN RUSIA, DIN CAUZA UNUI CANCER PULMONAR DE CARE SUFEREA DE MAI MULTI ANI.
NASCUT IN DATA DE 14.OCTOMBRIE.1950, IN SECTORUL 1 AL CAPITALEI, DAN IOSIF ERA NECĂSĂTORIT SI AVEA DOI COPII.
IN DATA DE 5.DECEMBRIE.2007 S-A STINS DIN VIAȚĂ.
ODIHNĂ VEȘNICĂ,

DIN PARTEA SECRETARIATULUI DE STAT PENTRU RECUNOASTEREA MERITELOR LUPTATORILOR ÎMPOTRIVA REGIMULUI COMUNIST INSTAURAT IN ROMANIA IN PERIOADA 1945-1989.”

Nu am scris eu acest text. Ii voi transmite colegului nostru care se ocupa de site-ul oficial cuvintele dv laudative. In ce ma priveste, nu am facut ziaristica. Sunt licentiata in stiinte sociale si ale comunicarii (dar filosofie - filologie) si sociologie - psihologie (cu specializare, insa, pe psihologie).
Memorat
 • ctiron
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 991
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65991 : Decembrie 06, 2018, 17:51:52 »

Dan Iosif, Dumnezeu sa te odihneasca in Imparatia Sa.! Vesnica lui pomenire.! Amin.!
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65992 : Decembrie 06, 2018, 20:56:19 »

Urari de sanatate, impliniri si La Multi Ani tutror celor care isi serbeaza astazi ziua onomastica,
purtând numle unuia dintre cei mai indragiti sfinti, mai ales de copii nostri si cei din noi insine,
Sfantul Nicolae!
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5597
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65993 : Decembrie 06, 2018, 22:37:03 »

Mulțumiri pentru urări!
Vreau să contribui și eu puțin la informarea celor care frecventează forumul acesta.
Iulian Capsali

Cele 13 puncte din Pact care încalcă flagrant dreptul de autodeterminareScopul summit-ului de la Marrakesh (Maroc) este de a forța statele occidentale să adopte ca inevitabilă acceptarea de migranți pe teritoriul țărilor lor, împotriva dorinței cetățenilor acestor țări. Președinția și Guvernul român intenționează să semneze noul Pact pentru Migrație Globală fără ca acest subiect să fi fost introdus în dezbatere publică. Documentul limitează puterea cetățenilor români – stabilită prin Constituție – de a decide politica de emigrație pe teritoriul României. În schimb, autoritățile de la București cedează din suveranitatea României, mutând la ONU decizia asupra controlului migrației străine din România.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5597
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65994 : Decembrie 06, 2018, 22:48:37 »

Pactul Global pentru Migrație trebuie respins!
https://romanialibera.ro/actualitate/pactul-global-pentru-migratie-trebuie-respins-764190
Gorge Coman
Actualizat: 06.12.2018 - 09:08
Scopul summit-ului este de a forța statele occidentale să adopte ca inevitabilă acceptarea de migranți pe teritoriul țărilor lor, împotriva dorinței cetățenilor acestor țări. Președinția și Guvernul român intenționează să semneze noul Pact pentru Migrație Globală fără ca acest subiect să fi fost introdus în dezbatere publică. Documentul limitează puterea cetățenilor români – stabilită prin Constituție – de a decide politica de emigrație pe teritoriul României. În schimb, autoritățile de la București cedează din suveranitatea României, mutând la ONU decizia asupra controlului migrației străine din România.

Asistăm la o convergență a puterii politice, de la președinte la Guvern, care a acceptat desființarea prerogativelor constituționale ce definesc dreptul – interzis acum – de a strămuta populații străine pe teritoriul național.

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat, săptămâna trecută, la propunerea Guvernului PSD, Memorandumul cu tema „Participarea delegaţiei României la Conferinţa interguvernamentală la nivel înalt pentru adoptarea Compactului ONU pentru o Migraţie sigură, ordonată şi reglementată”, a informat Administraţia Prezidenţială. „Prin acest Memorandum, Guvernul României a propus adoptarea unei poziţii de susţinere din partea României a Compactului Global pentru Migraţie, în forma convenită în urma negocierilor. De asemenea, prin intermediul acestui document a fost aprobat textul declaraţiei naţionale care va fi prezentată de către delegaţia României ce va participa la Conferinţa interguvernamentală pentru adoptarea Compactului Global pentru o migraţie sigură, ordonată şi reglementată, care va avea loc pe 10-11 decembrie, la Marrakesh, Maroc”, a precizat Preşedinţia.

Palatul Cotroceni pretinde că Pactul de la Marrakesh “nu încurajează migraţia şi nu are în vedere crearea de noi drepturi, fiind un document care reuneşte un set de politici şi bune practici în domeniu”, de la care statele pot să se inspire pentru implementarea politicilor migraţionale naţionale. „De asemenea, nu este un acord internaţional cu valoare juridică obligatorie, fiind respectată suveranitatea naţio-
nală a statelor de a decide propriile politici migraţionale naţionale şi prerogativele de a reglementa migraţia în cadrul jurisdicţiilor lor, în conformitate cu dreptul internațional”, susține Președinția.

Istoria funcționării ONU demonstrează însă că acordul formal față de un astfel de document este un prim pas într-o strategie a pașilor mărunți care se va finaliza cu obligativitatea aplicării de către națiuni a acestui acord astăzi încă formal.

Deși Palatul Cotroceni pretinde că suveranitatea națională a României nu ar fi afectată, în realitate Pactul pentru Migrație schimbă complet capacitatea cetățenilor români de a decide ei înșiși politica de emigrație pe teritoriul țării. După consultarea Pactului pentru Migrație, „România liberă” vă prezintă, punctual, acele prevederi din document care subminează direct interesele cetățenilor României: Emigrația ilegală devine practic acceptată juridic. ONU intenționează să extindă pentru emigranții ilegali, adică cei economici, drepturile destinate până în prezent refugiaților (Preambul, punct 4).

Dreptul națiunilor de a controla propriile frontiere e de facto suspendat. ONU scrie, în aceeași propoziție, două concepte complet opuse: „Niciun stat nu poate administra singur chestiunea migrației; susținem suveranitatea statelor și obligațiile lor sub legislația internațională” (Preambul, punct 7).

Opinia unei anumite națiuni față de politica de migrație nu mai are nici o importanță pentru ONU. Acordul stabilește ceea ce numește „o viziune comună” și mai ales „unitatea de scop” despre migrație (Preambul, punct 9).

Românii nu au nicio responsabilitate civilă față de migranți
Se inventează conceptul de „responsabilitate comună” a națiunilor față de emigranți și „obligația” supranațională de a respecta drepturile omului pentru TOȚI emigranții. Altfel spus, ONU stabilește că toți românii au o responsabilitate față de emigranți (Preambul, punct 11).
Autoritățile române vor fi obligate să emită acte de identificare pentru emigranții ilegali care vor exista pe teritoriul statului român (Obiectivul 4, punct 20).

România va fi obligată să acorde drept de muncă pentru emigranții ilegali de pe teritoriul ei (Obiectivul 5, punct 21).

România va fi obligată să acorde acces la educație pentru emigranții ilegali de pe teritoriul ei (Obiectivul 5, punct 21)

Foarte grav, România va fi obligată să acorde emigranților ilegali dreptul de a-și aduce membrii familiei extinse în România (Obiectivul 5, punct 21, litera i).

Emigranții ilegali vor primi tratament preferențial în fața legii: documentul recomandă „folosirea detenției migranților doar ca ultimă măsură; se recomandă folosirea altor mijloace” (Obiectivul 13, punctul 29). Altfel spus, Poliția și justiția vor fi descurajate să aplice legea împotriva emigranților ilegali; această favorizare a emigranților se întâmplă deja în țările vest-europene, unde autoritățile se feresc să aresteze și să condamne emigranți pentru aceleași infracțiuni pentru care arestează propriii cetățeni.

Manifestările religioase ale emigranților ilegali vor fi încurajate, în detrimentul religiei creștine asumate de majoritatea poporului român. Acordul interzice “discriminarea emigranților pe bază de religie” (Obiectivul 15, punctul 31, litera a). În toate țările occidentale unde s-a sancționat discriminarea emigranților pe bază de religie, efectele au fost exercitarea de presiune asupra religiei creștine dominante de către autoritățile secularizate ale statului și încurajarea disproporționată a religiilor practicate de emigranți.

Emigranții ilegali vor avea dreptul la asigurări de sănătate gratuite în România (Obiec-
tivul 15, punctul 31, litera e). Altfel spus, banii colectați de la românii plătitori de taxe vor fi folosiți pentru asigurări de sănătate ale emigranților ilegali de pe teritoriul României.

Obiceiurile și tradițiile emigranților vor primi statut egal alături de obiceiurile și tradițiile românilor (Obiectivul 16, punct 32, litera a).

În final, libertatea de exprimare a românilor cu privire la fenomenul emigrației este suprimată. „Se vor pune în practică legi care penalizează infracțiunile de ură și infracțiunile de ură agravate împotriva emigranților”, notează Pactul (Obiectiv 17, punct 33, litera a). Deși, teoretic, astfel se protejează emigranții împotriva agresiunilor fizice, în ultimii aproape 10 ani teza așa-numitelor „infracțiuni de ură” au dus la cenzurarea și urmărirea în justiție a ziariștilor și a simplilor cetățeni care relatează despre efectele negative ale emigrației necontrolate asupra societății în presă ori pe rețelele de socializare.
Memorat
 • Silviu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2512
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65995 : Decembrie 06, 2018, 23:18:46 »

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ
privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte
normative şi prorogarea unor termene

Luând în considerare prevederile Programului de guvernare 2017 - 2020 referitoare la adoptarea în anul 2019 a unor măsuri privind majorarea valorii punctului de pensie pentru pensionarii sistemului public de pensii, majorarea indemnizaţiei sociale pentru pensionari;
Având în vedere că la fundamentarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat este necesar ca aceste măsuri să fie aprobate prin acte normative, Ținând cont că indemnizațiile cu caracter reparatoriu acordate în conformitate cu legile speciale se suportă din bugetul de stat iar neadoptarea acestor măsuri şi pentru anul 2019 ar genera un impact suplimentar asupra deficitului bugetului general consolidat afectând în mod semnificativ sustenabilitatea finanțelor publice,
Luând în considerare reglementările din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora majorările anuale ale valorii punctului de pensie prevăzute de lege reprezintă praguri minime, urmând ca valori superioare ale punctului de pensie să poată fi stabilite prin legea anuală a bugetului asigurărilor sociale de stat,
Ținând seama de faptul că politica bugetară trebuie să respecte anumite constrângeri în ceea ce priveşte deficitul bugetar şi să fie în deplin acord cu noile modificări,
Luând în considerare că măsurile de protecţie socială propuse au consecinţe pozitive pentru beneficiarii sistemului public de pensii din România şi sunt menite să vină în sprijinul populaţiei, atât prin majorarea unor drepturi sociale acordate, cât şi prin menţinerea unora, fără a periclita bunăstarea socială a acestora,
Având în vedere:
(etc., etc., etc.)
(2) În anul 2019, indemnizaţiile stabilite în baza Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului–Lupeni - august 1977 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă în cuantumul cuvenit sau aflat în plată în luna decembrie 2018.
(etc., etc., etc.)În urma postării Dl. Iosif, am trimis pe adresa Guvernului pm@gov.ro textul următor! Ar fi de dorit să fim mai mulţi.


Domnă Vasilica Viorica Dăncilă
Prim Ministru al României,


   Subsemnatul ..., Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite în Revoluţia din Decembrie 1989,
   Vă rog să evaluaţi faptele prezentate mai jos şi să răspundeţi la următoarele întrebări:
1. Cînd va înceta Guvenul României prigoana Luptătorilor Remarcaţi prin Fapte Deosebite în Revoluţia din Decembrie 1989
precum şi a Copiilor de Eroi – Martiri?
2. Cînd, Guvernul României, va respecta şi va aplica dispoziţiile Legii nr. 341/2004 a recunoştinţei faţă de eroii-martiri
şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989?

   Conform dispoziţiilor art. 14 din Legea nr. 118/2010 prestaţiile acordate în baza Legii nr. 341/2004
au fost diminuate cu 15% începînd cu 1 iulie 2010.
   Prin dispoziţiile art. 10 alin. (1) din Legea nr. 285/2010, începînd cu ianuarie 2011, drepturile sunt calculate la
cuantumul avut în octombrie 2010, la care se adaugă 15%.
   În 2011, Secretarul de Stat  pentru problemele revoluţionarilor respinge cererea pentru titlul de Luptător
pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 a nepotului directorului SRI George Maior. Întîmplător, prin dispoziţiile
Legii nr. 283/2011, pentru anul 2012 drepturile revoluţionarilor sunt menţinute la nivelul lunii decembrie 2011 (art.8 alin. (1)).
Mai mult, deşi vorbim despre o perioadă de creştere economică, în anul 2012 indemnizaţia reparatorie acordată
Luptătorilor Remarcaţi prin Fapte Deosebite precum şi Copiilor de Eroi – Martiri, nu se acordă (art. 18)! 
   În data de 11 martie 2012 Preşedintele României Traian Băsescu, referindu-se la reîntregirea salariilor bugetarilor,
salarii reduse cu 25%, confirmă că:
"Am atins 7%, de fapt, cu acurateţe 6,94%, la sfârşitul anului trecut. Deci condiţiile de revenire s-au îndeplinit la 31 decembrie.
În numele prudenţei, şi Guvernul Boc şi Guvernul Ungureanu au zis: «Discutăm după primul trimestru, să vedem ce se întâmplă».
Dar parametrii conveniţi cu fondul s-au atins.
"
Declaraţia se regăseşte pe adresa :
http://stirileprotv.ro/stiri/politic/reintregirea-salariilor-nu-e-un-anunt-populist-argumentele-aduse-de-presedinte-pentru-majorare.html  .
   În plenul Parlamentului din 23 ianuarie 2012 Domnul Ponta declară:
Domnul Victor-Viorel Ponta:
   
   Domnule preşedinte al Senatului,
   O rugăminte de procedură. Fac un apel la dumneavoastră, un adversar politic care totuşi a respectat întotdeauna regulile competiţiei corecte
şi ale bunului- simţ. Cred că este împotriva ideii de dialog, de seriozitate pe care oamenii o aşteaptă de la noi să admiteţi ca oamenii...
înţeleg că e vorba de organizaţia de revoluţionari, să vină aici să huiduie opoziţia.
   Şi fac un apel la domnul prim-ministru Boc. Domnule prim-ministru, vă rog să nu le daţi înapoi banii pe care i-au obţinut necinstit.
Dacă-i daţi dumneavoastră, o să-i tai eu.

   Mulţumesc.(Rumoare.)

   „ http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=7085#301:3. ”.
   
   Sub guvernarea Dl. Prim ministru Ponta, modul de aplicare a drepturilor Legii nr. 341/2004 au fost păstrate în forma stabilită de
Legea nr. 283/2011 prin dispoziţii recurente din ordonanţe şi ordonanţe de urgenţă, pînă în anul 2015. An, în care, prin dispoziţiile OUG nr. 95/2014,
Dl. Prim ministru Ponta scoate din Legea Recunoştinţei drepturile cuvenite Luptătorilor Remarcaţi prin Fapte Deosebite şi Copiilor de Eroi – Martiri,
menţinînd în continuare celelalte drepturi la nivelul anului 2010, satisfăcîndu-şi în acest fel „pohta” vindicativă.
   Forma stabilită prin dispoziţiile OUG nr. 95/2014 şi OG nr. 1/2015, este prorogată de la an la an, de fiecare guvern venit la guvernare!
   Se pare că, şi Guvernul pe care îl conduceţi, urmează acelaşi curs deşi, fostul Secretar de Stat Dl. Sorin Meşter cît şi Secretarul de Stat interimar
Dl. Octav Bjoza prin demersul către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale precum şi către Ministerul de Finanţe nr. 8209/23.10.2018 au solicitat
respectarea Legii Recunoştinţei nr. 341/2004.
   Doamnă Prim-ministru, în expunerea de motive a OUG nr. 95/2014 Guvernul României recunoaşte că măsurile: „de sistare a plăţii indemnizaţiilor,
care s-a produs în temeiul mai multor acte normative şi care, în condiţiile prevederilor actuale, este inechitabilă faţă de persoanele îndreptăţite,
care au obţinut certificate de revoluţionar în baza autenticităţii şi veridicităţii actelor depuse la dosar, ceea ce a condus la probleme sociale grave
(credite neachitate care au generat executări silite, abandonuri şcolare, boli, decese
).

   Acest gen de acţiuni cu efectul precitat , au un nume: DEMOCID!
   Vă rog, nu duceţi mai departe un demers care nu vă aparţine! Înainte de a stabilii noi cheltuieli, aveţi obligaţia de a le respecta pe cele vechi.
   NU prorogaţi şi în anul 2019 plata indemnizaţiilor Legi nr. 341/2004 la nivelul anului 2010!
   Respectaţi legea!

Mulţumesc!
Silviu...
   

Doamnei Prim Ministru al României
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5597
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65996 : Decembrie 07, 2018, 07:21:37 »

Aceasta e culeasă de domnul Ringhilescu.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5597
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65997 : Decembrie 07, 2018, 07:22:41 »

Sper să vă placă.
Memorat
 • Martinel
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1117
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65998 : Decembrie 07, 2018, 18:21:17 »

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 7 decembrie 2018
07 Decembrie


I.    PROIECTE DE LEGI
1.    PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă
2.    PROIECT DE LEGE privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe
3.    PROIECT DE LEGE privind evaluarea și gestionarea zgomotului ambiant

II.    ORDONANȚE DE URGENȚĂ
1.    ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene
2.    ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii
3.    ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul fondurilor europene nerambursabile
4.    ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind prorogarea unor termene
Memorat
 • Martinel
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1117
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #65999 : Decembrie 08, 2018, 15:13:06 »

Cererile de recalculare depuse la tribunale de catre urmasii eroilor martir,vaduve de eroi etc sint admise/aprobate,foarte bine,chiar ma bucur pentru ei..ale Lrd ,lrfd (cu 0,6) sint respinse.din moment ce indemnizatiile tuturor beneficiarilor legii 341/2004 se calculeaza in raport cu venitul salarial mediu brut,nu credeti ca este discriminare fatisa din partea instantelor?
Memorat
Pagini: 1 ... 4398 4399 [4400] 4401 4402 ... 4531
Schimbă forumul: