@ Gheorghe Iosif
Pe tema "dizidentului Vasile Paraschiv" am avut si eu càteva postari pe acest Portal, cu ceva vreme in urma...
Si atunci, si acum, am afirmat si afirm ca Vasile Paraschiv a fost doar un oportunist care dorea doar reformarea comunismului dupa voia lui.
Pretinsa lui dizidenta a inceput, relativ banal, cu o cearta pentru un apartament "cu chirie" in centrul Ploiestiului, apartament care era "vizat" de unul dintre viitorii potentati ai militiei din Prahova.
Trebuie mentionat ca atunci cànd a plecat legal in Franta, Vasile Paraschiv si-a inchipuit ca acolo "va fi pus in rama" si intreg occidentul va veni sa se inchine la icoana dizidentului... Doar ca, dupa ce l-au promovat in càteva interviuri, francezii "l-au citit" si, probabil, i-au atras atentia ca in capitalism traiesti din ceea ce muncesti... Drept pentru care, "dizidentul" nostru a concluzionat ca decàt la munca cinstita in occident, mai bine asuprit in dictatura comunista...
Asa ca Vasile Paraschiv a revenit in Romania, unde, curios lucru, de asuprit ce era, a primit si un serviciu bun (impreuna cu sotia) si un nou apartament in acelasi centru al Ploiestiului, locul unde, probabil, l-ai vizitat d-ta, d-le Iosif...
D-le Gheorghe Iosif, de ceva vreme, in spatiul public din Romania, un om mult mai valoros (din toate punctele de vedere) decàt Vasile Paraschiv (l-as nominaliza pe academicianul Mihai Șora), este balacarit in fel si chip pentru trecutul lui comunist...
D-le Gheorghe Iosif, in ceea ce va priveste personal, observ cum neglijati un acelasi trecut comunist in ceea ce il priveste pe "dizidentul Vasile Paraschiv"; cel care, spun asta cei care s-au ocupat de biografia lui de "dizident", chiar si dupa revolutie umbla in geanta cu Constitutia Romaniei comuniste si Statutul PCR... Iar "dizidenta" lui si-a cuantificat-o la "pretul corect", in cererea adresata justitiei: peste 30 milioane de euro... Si asta in situatia in care "dizidentul" nostru nu a facut macar o zi de puscarie, politica ori de alt fel...
Cei de la Aiud, Gherla, Canal, Periprava, Pitesti, Insula Mare a Brailei si alte locuri, càt ar fi trebuit sa cera pentru suferinta lor, d-le Gheorghe Iosif?
Va recomand sa revedeti postarile mele pe aceasta tema (la subiectul care imi poarta numele) si, apoi, daca doriti, putem discuta orice pe aceasta tema...
Toti cei din Prahova care au vazut acele postari ale mele, au spus ca ele reflecta in amanunt caracterul si comportamentul "dizidentului" pus in discutie, un om suficient de abil (deh!, doar fusese agitator-propagandist comunist) pentru a-i duce de nas pe cei care l-au cunoscut "doar pe fuga"...
Aceasta scurta interventie nu are rolul de a minimiza ceva ci de a reaminti ceea ce este de reamintit.
Riscam ca, in goana dupa eroi anti-comunisti, sa nu vedem padurea de copaci...
Si afirm toate astea pentru ca eu l-am cunoscut pe "dizidentul" Vasile Paraschiv mai bine si in mai multe ipostaze decàt d-ta. Drept pentru care concluzionez: doar un oportunist doritor de reformarea comunismului.