si acesta tot de azi, tot cu Bjoza
https://www.bugetul.ro/exclusiv-majorare-de-75-guvernul-dancila-a-umblat-la-indemnizatiile-fostilor-detinuti-politic/Apoi, președintele AFDPR ne-a dezvăluit că Guvernul Dăncilă le-a majorat indemnizațiile foștilor deținuți politic cu 75%, de la 400 la 700 de lei (pentru fiecare an de suferință), de la 1 august 2019.
„Da, asta e culmea! Până în 2014, pentru un an de detenție primeam 200 de lei, dar nota bene: la un moment dat, pensia mea de inginer, cumulat cu reparația de la deținuți nu făcea cât indemnizația unui revoluționar cu rol determinant, categoria nou-creată după 25 de ani, care ia în mână 2.810 lei pe lună.
În 2014, Ponta ne-a dublat de la 200 la 400 de lei și acum, de la 1 august, de la 400 la 700 de lei – 75%”, a precizat Octav Bjoza, pentru Bugetul.ro.
Procurorii, ofițerii de Securitate, activiștii de partid sunt acum revoluționari cu rol determinant
„Eu vorbesc din interiorul revoluționarilor – toată presa brașoveană a scris „Octav Bjoza este primul brașovean care a pătruns în sediul Securității, în 22 decembrie ’89, la ora 12:45. În caietele Revoluției, mă găsiți cred că la numărul 3-4, pe la pagina 113. Le-am dat voie să scrie cu o condiție: să precizeze că nu am solicitat niciun drept. Și constat cu tristețe că astăzi sunt revoluționari cu rol determinant cei împotriva cărora am ieșit noi în stradă – procurori, ofițeri de Securitate, de Miliție, de MApN, directori, activiști de partid. Incredibil!”, a mai spus, pentru Bugetul.ro, Octav Bjoza.