Main Content:

Pagini: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 24

Comemorare Liviu Babes

Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #195 : Martie 17, 2014, 14:52:58 »

Asa cum ati putut vedea din imaginile postate, la evenimentul de la Brasov a fost prezent si Peter Hurley https://www.facebook.com/PeterHurley.official/info, care spune despre el si Romania, pe pagina de facebook, urmatoarele:

"Producător al festivalului anual „Drumul lung spre Cimitirul Vesel”, autor al cărții „Drumul crucilor", co-producător al proiectului Spirit.ro, producător al concertului inter-cultural Roots Revival Romania, președinte al Asociației Interculturale de Tradiții.
http://www.traditia.ro

Biografie
Ma numesc Peter Hurley. M-am nascut in Irlanda in 1968, al optulea din zece copii.

Am ajuns in Romania pe 9 aprilie 1994. Aveam 26 de ani. In august 1993 fusesem la Praga si experienta m-a lovit ca un tren. Am ramas foarte impresionat. Era evident ca ceva foarte interesant se petrecuse aici, in aceasta parte a Europei, inca total necunoscuta mie, si m-am intors in Irlanda ferm convins ca la prima ocazie o sa vin sa locuiesc in Europa de Est.

Trei luni mai tarziu m-a sunat un fost coleg de serviciu din Dublin sa-mi povesteasca despre Romania, si planul lui de a porni o firma de consultanta in marketing, ceea ce faceam impreuna in Irlanda atunci. Am sarit fara sa stau pe ganduri.

In 1994 am emigrat in Romania si locuiesc de atunci aici.

In primii 15 ani am lucrat in parteneriatul respectiv, punand pe picioare doua dintre cele mai cunoscute nume in marketing: Mercury Research si Mercury Promotions.

Dupa 15 ani in publicitate, timp in care am promovat tot felul de bunuri catre romani, am plecat din colectivul Mercury Promotions in 2009 (sunt inca actionar minoritar la distanta in Mercury Research), pentru a promova Romania. Am pornit in cautarea esentei Romaniei, acel ceva care m-a facut in primul rand sa ma mut aici, in cautarea adevaratelor valori care stau la baza identitatii voastre nationale si, daca imi permiteti sa zic asa, a farmecului poporului.

Am ajuns la cateva concluzii:

1.Romania este o tara greu de inteles. Este des categorizata incorect in strainatate, uneori intentionat spre dezinformare, alteori din ignoranta.

2.Esenta Romaniei se afla mai ales (dar nu numai) in zona rurala, in civilizatia voastra rurala straveche care inca incearca sa supravietuiasca. Unii numesc acest fenomen “taranime”.

3.Exista deja un oarecare nivel de constiinta in Romania in ceea ce priveste adevarata valoare a acestei civilizatii rurale si rolul ei in identitatea voastra nationala, dar acum este in asa de mare pericol, incat mi-e teama ca aceasta constiinta va deveni general acceptata numai dupa ce va muri, cum s-a intamplat deja in tarile vestice, printre care si Irlanda. Romania este inca “altfel”, si in acel “altfel” cred ca se afla adevaratul vostru rol in viitorul Europei.

4.Consider ca este esential sa se creeze o comunitate in care se pot regasi cei care vor sa fie informati, si mai ales cei care vor sa se implice. De aceea va invit sa ne trimiteti ideile, sugestiile, comentariile voastre si mai ales sa va inregistrati pentru a primi informatii in forma unui buletin electronic periodic.

Va multumesc!

Peter Hurley."Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #196 : Martie 17, 2014, 23:52:33 »

Sunteti niste mincinosi penibili. An de an, am incercat sa ma abtin sa va dau replica pe care o meritati pentru mizeriile pe cre le faceti, pentru ca posturile cad de 15 noiembrie si in preajma zilei de 2 martie. Dar prea rastalmaciti totul ca sa se potriveasca pe turta voastra, incat e posibil sa nu mai tin cont de unele oprelisti pentru un timp. Mare pacat n-ar fi, pentru ca eu n-as raspunde tot cu minciuni minciunilor voastre. (Si nu-mi povestiti mie despre revolta din 15 noiembrie cu citate din cartea lui Stejarel Olaru, citata si ea de Wikipedia.)

  Nu o sa intru in jocul vostru cu insultele.Dar nici nu o sa stau pasiv la mistificari si denaturari ale adevarului.O logica elementara ar fi suficienta pentru a intelege ca sotiei unui om care s-a jertit impotriva unui sistem abuziv, nedrept si represiv nu-i face nici o placere ,ba chiar dimpotriva sa participe la un simpozion unde persecutorii, tortionarii si urmasii lor ii comemoreaza memoria.Si isi mai si fac imagine pe seama victimei lor.Este ca si cum asasinii unui om vin sa-i consoleze pe urmasii si sotia celui omorit.Asa ca scuteste-ma de bogatia si multitudinea adjectivelor folosite fara rost.Preotul Sicoe era la 1,5 m de mine cind i-a repetat de mai multe ori d-nei Etelca ca trebuie sa mearga si dincolo , fiidca asa au promis.Si acum si doua vorbe si despre militarosul preot Sicoe : " Implicat într-un proces de profanare de morminte
Preotul Andrei Sicoe are o reputaţie controversată în Braşov. Presa locală a scris că a transformat înmormîntările, nunţile şi botezurile într-o prosperă afacere personală, de pe urma căreia ar fi strîns mai multe proprietăţi în Predeal şi Bran şi că deţine şi cîteva apartamente în Braşov. Preotul Andrei Sicoe a fost implicat într-un proces de instigare la profanare de morminte, fiind achitat în 1998 de Tribunalul Braşov."
" http://www.gsp.ro/gsp-special/diverse/ganea-era-sa-bata-un-preot-din-brasov-a-cautat-o-cu-luminarea-294322.html "
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #197 : Martie 18, 2014, 00:02:53 »

Asta e ca Sugaciu, invoca propria-i turpitudine. Pai popa Sicoe e popa lui Prostolachi, pt ca numai el face slujbele la crucea de pe partia aceea din Poiana Brasov. S-au gasit doi smecheri, s-au potrivit, s-au placut si exe impreuna tot felul de smecherii, cum e si cea cu slujbele de la crucea lui Babes. Caci ce altceva fac ei decat sa se dea pe ei insisi in spectacol. Apare si popa o data pe an pe sticla, apare si Prostolachi si e gratis. Popa pare anticomunist, pt ca apare cu cei de la 15 noiembrie, presul pare si el credincios, incruntat, evlavios. Ha! Ce sarlatanie! Azi i-am scris la fix Diplomatului, nici prea repede, nici prea tarziu. Fiti atenti ce am primit: http://www.gandul.info/stiri/preot-cercetat-pentru-pentru-evaziune-fiscala-si-inselaciune-cu-locuri-de-veci-prejudiciul-se-ridica-la-aproape-600-000-lei-12278278. E de azi. Ba nu, e de ieri, pt ca a trecut de miezul noptii.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #198 : Martie 18, 2014, 00:09:20 »

Autorul art, Adrian Popescu, e un ovreias care trebuie ca tare s-a bucurat c l-a gasit pe popa ortodox cu apucaturi de-ale lor. Il exe public in art din Gandul!
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #199 : Martie 18, 2014, 00:11:35 »

Preot cercetat pentru pentru evaziune fiscală şi înşelăciune cu locuri de veci. Prejudiciul se ridică la aproape 600.000 lei
 
Un preot din Braşov, şef al administraţiei parohiale, este cercetat pentru evaziune fiscală, abuz în serviciu şi înşelăciune, fiind acuzat că a vândut locuri de veci pe un teren închiriat, la preţuri chiar de zece ori mai mari decât cel stabilit de Consiliul Local, prejudiciul fiind estimat la circa 600.000 lei.Preotul Andrei Sicoe, 63 ani, parohul Bisericii „Sfânta Parascheva” din Braşov, situată în cartierul Triaj, la ieşirea spre Sf.Gheorghe, este urmărit penal de procurorii Parchetului Judecătoriei Braşov sub acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, înşelăciune şi evaziune fiscală, legate de vânzarea locurilor de veci din cimitirul bisericii.
Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Braşov, dosarul penal împotriva preotului a fost demarat în noiembrie 2011 de poliţiştii Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Braşov, care s-au autosesizat cu privire la faptele imputate părintelui Sicoe, deşi acestea sunt de notorietate în Braşov de mai bine de două decenii.
În fapt însă, susţin surse bisericeşti, autosesizarea a fost rezultatul unei dispute a preotului cu un ofiţer de la Poliţia Transporturi, căruia nu i-a permis să amenajeze cu oamenii aduşi de el mormântul pentru înhumarea unei rubedenii, obligându-l să plătească în acest scop groparii bisericii. Preotul Sicoe a început construirea Bisericii „Sf. Parascheva” în urmă cu 22 de ani, pe un teren de câteva sute de metri pătraţi primit de la conducerea de atunci a Regionalei CFR Braşov, dat fiind că mulţi dintre locuitorii cartierului Triaj erau ceferişti.La scurtă vreme, în jurul capelei ridicate iniţial au apărut şi primele morminte, fără nici o autorizaţie, numărul acestora crescând apoi vertiginos până la aproape 20.000, câte sunt la ora actuală, întinse pe o suprafaţă de aproape 12 hectare. Primul contract de închiriere între biserica preotului Sicoe şi Regionala CFR Braşov a fost încheiat abia în 2005 – reînnoit  apoi, în 2010 - pentru o suprafaţă de 114.621 metri pătraţi, cu o chirie de 2087 lei lunar, contractul prevăzând, între altele, şi interdicţia de vânzare a locurilor de veci din cimitir, întrucât biserica nu este proprietarul terenului. Cu toate acestea, spun anchetatorii, preotul Sicoe nu doar că face un adevărat negoţ cu locurile de veci, dar practică şi nişte preţuri de până la zece ori mai mari decât cele legale stabilite de municipalitate. Astfel, deşi tariful stabilit de Consiliul local Braşov pentru concesionarea unui loc de veci în Cimitirul „Municipal” este de 400 lei, părintele Sicoe  ar fi vândut ilegal aproape 19.000 de locuri de veci din cimitirul bisericii sale cu sume între 1.000 şi 4.000 de lei „bucata”, paguba cauzată stfel cumpărătorilor ridicându-se la 585.422 lei întrucât pe chitanţele eliberate acestora erau trecute sume de doar 3-400 de lei.
Chestionat cu privire la aceste acuzaţii împotriva preotului Sicoe, protopopul Braşovului, părintele Dănuţ Benga a declarat pentru gândul doar că nu are „nimic de spus până nu se finalizează ancheta penală şi apoi judecarea procesului în acest caz delicat, iar până atunci funcţionează prezumţia de nevinovăţie, pe care trebuie să o respectăm cu toţii”.
Preotul Sicoe nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei ştiri pentru a prezenta un punct de vedere.

Personaj controversat
Preotul Andrei Sicoe este unul dintre cei mai controversaţi slujitori ai Domnului din urbea de sub Tâmpa, atitudinea şi acţiunile sale făcând de-a lungul vremii obiectul a numeroase reclamaţii, atât la Protopopiatul Braşov, cât şi la Mitropolia Ardealului de la Sibiu, toate rămase însă fără nici o urmare. În 1995, el a mai fost anchetat penal - şi trimis apoi în judecată - pentru instigare la profanare de morminte, după ce preoţii câtorva parohii braşovene l-au reclamat că a pus vreo 300 de enoriaşi de-ai săi din cartierul Triaj să dezgroape dintr-un cimitir învecinat două cadavre abia  înhumate, care au fost apoi reînhumate în cimitirul bisericii părintelui Sicoe. Condamnat iniţial de judecătoria Braşov, preotul a fost achitat apoi, în apel, de Tribunalul Braşov, soluţie menţinută apoi, în recurs, şi de Curtea de Apel Braşov.
Memorat
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #200 : Martie 18, 2014, 00:22:40 »

Dle "bambilici", s-a mai spus deja ca preotul cel "controversat" nu trebuia sa fie chemat sa oficieze slujba, ca sa nu "profaneze" memoria Eroului. Este absurd. Nu organizatorii decid cine este preotul care slujeste la un asemenea eveniment si sa fiti sigur ca nu a facut acest lucru fara sa aiba dreptul deplin - si toate aprobarile necesare.
 
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #201 : Martie 18, 2014, 00:30:52 »

Doamna Dascalu, va contrazic de aceasta data. Scz, insa nu ati facut o documentare extinsa in BMV. Diplomatul avea niste surse in presa locala si stie mult m bine cum sunt aranjate treburile acestea la ei (insa cu art publicat fix ieri, cand l-am intrebat, a fost o intamplare si chestie de bafta chioara). Incercati sa-i cititi postarile si o sa va convingeti. Preotul este "al aso", le face toate sevciile religioase, in fiecare an, pt ca este membru al aso 15 noiembrie, desi nu a fost la rascoala si nu a avut de suferit in urma ei. Un bob zabava si va arat ceva.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #202 : Martie 18, 2014, 00:37:33 »

Uite-l pe popa, sa-l cunoasteti. E o foto de la comemo din 2011. E de aici, de pe acest topic.

Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #203 : Martie 18, 2014, 00:41:55 »

Dar iata ce a m descoperit pe atunci, in urma cu doi sau trei ani, Diplomatul 007. Cititi.
Am mai primit ceva de la aceeasi persoana. Un afis simplu, scos la imprimanta de catre alegatorii domnului deputat Florin Postolachi (acesta e numele corect), foarte multi dintre ei fiind fosti muncitori la Uzina de Autocamionae din Brasov, deci fosti colegi de munca cu domnul Postolachi. Majoritatea sunt acum someri sau pensionari si sunt foarte nemultumiti de felul in care intelege deputatul ales de ei sa le reprezinte interesele in Parlamentul Romaniei. Am si alte informtii din Brasov, dar le voi posta pe forumul asociatiei domnului Maior, pentru ca nu au legatura cu martirul Liviu Babes.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #204 : Martie 18, 2014, 00:48:52 »

Nu e cum v-am spus? Sarlatan popa, sarlatan si presul, fostul deputat basist. Vreti m multe trimiteri biblio? Sunt necesare explicatii in josul pagini ca sa intelegeti ca niciunul dintre ei nu are ce cauta la crucea martirului? Brasovenii au sintetizat in afis (cred ca e vb de un fluturas) perfect IMPOSTURA in care se afla Prostolachi, iar popa nu-i cu mult m grozav.
Memorat
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #205 : Martie 18, 2014, 08:26:56 »

Ceea ce voiam eu sa spun este ca toate aceste controverse nu au nimic de-a face cu Liviu Babes. E pacat ca unii se folosesc de prilejul comemorarii pentru alte scopuri decat cel de a se aduna, simplu, pentru o rugaciune de pomenire si a aduce un omagiu Eroului.

In ce-l priveste pe preot, discutia se purtase anterior cu referire la comemorarea de la biserica, la care am participat si eu. Preotul prezent acolo insa nu a fost Andrei Sicoe. Dar nu vreau sa o luam de la capat cu compararea pozelor si toata povestea... Pentru ca, din punctul meu de vedere, acest lucru nu este important. Puteti sa ma contraziceti, nu ma supar, dar nu prea aveti dreptate. Sau, nu in totalitate. 

Nu faptul ca preotul Andrei Sicoe a oficiat slujba este profanator (in aceasta privinta, Dumnezeu stie!, iar ierarhii superiori, cand aproba o asemenea slujire, o fac cu intentia de a acorda inca o sansa celor care o solicita - ceea ce poate ca ar trebui sa facem fiecare dintre noi!), ci toate aceste "certuri", mai ales publice, sunt cu adevarat acte de impietate fata de Liviu Babes.
Memorat
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #206 : Martie 18, 2014, 08:55:50 »

http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=actualitate&s_id=134503

Wallace, domnilor "ziaristi", nu Wallance. Douglas Wallace se numeste persoana despre care scrieti cu atata elan, raspandind la nesfarsit o greseala de tastare la transmiterea unei stiri TVR. Mai ales ca, necitand sursele, lasati sa se inteleaga ca ati fost acolo si Doug v-a declarat in mod special una, alta...

 
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #207 : Martie 18, 2014, 10:22:31 »

La fel ca domnul Kronstadt, puneti problema la general, lasand ca vinovatia sa para comuna. Aceasta ma nemultumeste. Imi pare rau ca cei din Brasov nu intervin mai multi, cu mai multe pareri si informatii, ca sa se stie tot adevarul. Insa si in lipsa lor putem sa facem niste observatii corecte. Domnul administrator Gheorghe Iosif a fost preocupat sa ne ofere informatii despre felul in care s-a desfasurat comemorarea si a fost corect, pentru ca a dat linkuri si spre niste produse de presa imprecise, care amestecau comemorarile din cele doua puncte distincte intentionat, ca spectatorii, sau cititorii obisnuiti sa nu-si dea seama de amploarea uneia si anonimatul celeilalte. Va rog sa recititi, sa vedeti cine a devenit agresiv si a atacat cu furie una dintre comemorari. Nu e domnul administrator, ci unul dintre partizanii domnului deputat Postolachi, colegul nostru de forum, pe care il stiti prea bine, pentru ca v-a atacat si pe dumneavoastra de mai multe ori, respectiv domnul Sorin Boaca, alias Tata Shreck. Prima sa interventie pe acest subiect a fost un atac murder, vedeti data si locul la http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=50.75. Il citez in continuare ca sa fie clar pentru toti revolutionarii de unde si din cauza cui a pornit aceasta cearta.

  IERI 2 MARTIE S-AU IMPLINIT 25 DE ANI DE CAND EROUL MARTIR LIVIU BABES NU MAI ESTE PRINTRE NOI ,AN DE AN COMEMORAREA SE FACE LANGA PARTIA DE SCHI DIN POIANA BRASOV CHIAR IN LOCUL UNDE A CAZUT EROUL.ACOLO SE AFLA O CRUCE DIN FIER MAI SARACACIOASA DAR EA REPREZINTA SIMBOLUL ADEVARULUI ,CA SI IN ANI TRECUTI ALATURI DE DOAMNA ETELKA BABES SI FICA ACESTEIA AU FOST ALATURI PRESEDINTELE ASOCIATIEI DETINUTILOR POLITIC DOMNUL OCTAV BJOZA,PRESEDINTELE ASOCIATIEI 15 NOIEMBRIE 1987 FLORIN POSTOLACHE ,PRESEDINTELE ASOCIATIEI REVOLUTIA 21 DECEMBRIE 1989 BRASOV DEMI IOAN SI SUBSEMNATUL. DUPA COMEMORARE DOAMNA ETELKA BABES A MERS SI MAI IN VALE UNDE SE AFLA UN GRUP DE PLANGACIOSI CARE CRED CA LA 25 DE ANI CU O FLOARE SE FACE PRIMAVARA,MAI PE SCURT ACESTIA AR VREA SA CONFISCE EVENIMENTUL, CA DE PSD-UL E LA PUTERE SI DACA TOT AU TRECUT ATATIA ANI SI TOT AU FOST PE NICAIERI CE S-AU GANDIT TOVARASII SA ISI TRIMITA ACOLO COZILE DE TOPOR PENTRU A FACE CE STIU EI MAI BINE SA SE  CATARE CU JAPCA PE EROII NEAMULUI ACESTEI TARI! ASTA FAC DIN 1989 INCOACE!!!
Memorat
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #208 : Martie 18, 2014, 21:03:17 »

La fel ca domnul Kronstadt, puneti problema la general, lasand ca vinovatia sa para comuna. Aceasta ma nemultumeste. Imi pare rau ca cei din Brasov nu intervin mai multi, cu mai multe pareri si informatii, ca sa se stie tot adevarul. Insa si in lipsa lor putem sa facem niste observatii corecte. Domnul administrator Gheorghe Iosif a fost preocupat sa ne ofere informatii despre felul in care s-a desfasurat comemorarea si a fost corect, pentru ca a dat linkuri si spre niste produse de presa imprecise, care amestecau comemorarile din cele doua puncte distincte intentionat, ca spectatorii, sau cititorii obisnuiti sa nu-si dea seama de amploarea uneia si anonimatul celeilalte. Va rog sa recititi, sa vedeti cine a devenit agresiv si a atacat cu furie una dintre comemorari. Nu e domnul administrator, ci unul dintre partizanii domnului deputat Postolachi, colegul nostru de forum, pe care il stiti prea bine, pentru ca v-a atacat si pe dumneavoastra de mai multe ori, respectiv domnul Sorin Boaca, alias Tata Shreck. Prima sa interventie pe acest subiect a fost un atac murder, vedeti data si locul la http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=50.75. Il citez in continuare ca sa fie clar pentru toti revolutionarii de unde si din cauza cui a pornit aceasta cearta.

  IERI 2 MARTIE S-AU IMPLINIT 25 DE ANI DE CAND EROUL MARTIR LIVIU BABES NU MAI ESTE PRINTRE NOI ,AN DE AN COMEMORAREA SE FACE LANGA PARTIA DE SCHI DIN POIANA BRASOV CHIAR IN LOCUL UNDE A CAZUT EROUL.ACOLO SE AFLA O CRUCE DIN FIER MAI SARACACIOASA DAR EA REPREZINTA SIMBOLUL ADEVARULUI ,CA SI IN ANI TRECUTI ALATURI DE DOAMNA ETELKA BABES SI FICA ACESTEIA AU FOST ALATURI PRESEDINTELE ASOCIATIEI DETINUTILOR POLITIC DOMNUL OCTAV BJOZA,PRESEDINTELE ASOCIATIEI 15 NOIEMBRIE 1987 FLORIN POSTOLACHE ,PRESEDINTELE ASOCIATIEI REVOLUTIA 21 DECEMBRIE 1989 BRASOV DEMI IOAN SI SUBSEMNATUL. DUPA COMEMORARE DOAMNA ETELKA BABES A MERS SI MAI IN VALE UNDE SE AFLA UN GRUP DE PLANGACIOSI CARE CRED CA LA 25 DE ANI CU O FLOARE SE FACE PRIMAVARA,MAI PE SCURT ACESTIA AR VREA SA CONFISCE EVENIMENTUL, CA DE PSD-UL E LA PUTERE SI DACA TOT AU TRECUT ATATIA ANI SI TOT AU FOST PE NICAIERI CE S-AU GANDIT TOVARASII SA ISI TRIMITA ACOLO COZILE DE TOPOR PENTRU A FACE CE STIU EI MAI BINE SA SE  CATARE CU JAPCA PE EROII NEAMULUI ACESTEI TARI! ASTA FAC DIN 1989 INCOACE!!!

Dle Remus, eu nu am nimic a-i reprosa dlui Iosif si nu la el faceam trimitere cand vorbeam de transformarea evenimentului in altceva decat ar fi trebuit sa fie. Nu "pun problema la general", poate exclusiv in privinta slujbelor religioase sa fi avut o perspectiva ceva mai "larga". Poate ca un preot sau altul nu sunt persoanele cele mai potrivite sa oficieze o slujba, din punctul nostru de vedere, dar eu cred ca trebuie sa fim foarte atenti cu aceste "evaluari" fiindca, fara sa vrem, ajungem sa lovim in biserica ortodoxa si nu este cazul... Ar fi bine sa ne vedem de limitele proprii si sa nu avem pretentia ca noi suntem cei care trebuie sa decidem asupra acestui aspect.
Revenind la comemorarea la care am participat si eu: in articolul citat de mine - daca putem vorbi de un articol, tinand seama de modul in care acesta a fost scris (noi le zicem "facaturi ziaristice" textelor de acest tip), "revolutionarul" despre care s-a spus ca ar fi fost celalalt organizator (alaturi de Mircea Sevaciuc) a fost, se subintelege, Gheorghe Iosif. Nu este un secret nici faptul ca suntem prieteni, nici ca am incercat si voi incerca in continuare sa-l ajut cu tot ce pot cand are asemenea initiative. Cum sa credeti ca l-as considera "vinovat" de tensiunile si conflictele aparute, fie si in parte? Mai sunt si alti revolutionari, la care deja m-am referit in alte postari si carora le-am multumit - in numele meu, al echipei mele sau al mai multor participanti - pentru implicare: Beni si Iulian, de exemplu.
Pe de alta parte, avand in vedere ca Eroul Liviu Babes este un model al luptatorilor Romaniei in general, eu nu m-am raportat la organizatori ca la revolutionari sau noiembristi, sau membri ai CRCE, sau detinuti etc., ci m-am raportat ca la niste... luptatori pur si simplu. Aceasta cred ca este atitudinea potrivita. Dv interpretati-o cum doriti.
   
   
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #209 : Martie 19, 2014, 00:14:17 »

Sunteti niste mincinosi penibili. An de an, am incercat sa ma abtin sa va dau replica pe care o meritati pentru mizeriile pe cre le faceti, pentru ca posturile cad de 15 noiembrie si in preajma zilei de 2 martie. Dar prea rastalmaciti totul ca sa se potriveasca pe turta voastra, incat e posibil sa nu mai tin cont de unele oprelisti pentru un timp. Mare pacat n-ar fi, pentru ca eu n-as raspunde tot cu minciuni minciunilor voastre. (Si nu-mi povestiti mie despre revolta din 15 noiembrie cu citate din cartea lui Stejarel Olaru, citata si ea de Wikipedia.)
Dupa replica aceasta ma asteptam la mai mult, serios.
Memorat
Pagini: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 24
Schimbă forumul: