" Mai importante chiar decât prezența sa printre liderii protestelor din ianuarie 2012 sunt alte trei documente semnate de Petre Răcănel. Este vorba de trei “diplome de excelență”, acordate unor diplomați din cadrul ambasadei Rusiei: Alexander Churilin, ambasador, Victor Makovskiy, atașat militar și Natalia Muzhennikova, secretar III. Motivul: constribuția la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Federația Rusă și România.
Diploma Churilin Diploma Natalia Diploma Makovskiy
Interesantă este data acordării diplomei: 16 decembrie 2011, adică cu mai puțin de o lună înaintea începerii protestelor.
La fel de interesante sunt și celelalte nume care apar ca semnatari pe celelalte trei diplome de excelență: același Daniel Iancu, de la “Comitetul Român pentru Cinstirea Eroilor”, plus încă cinci membri din conducerea Comitetului, Generalul (r) Marin Dragnea, de la Asociația Națională a veteranilor de război, liderii Veterenailor Revoluției Române din Decembrie 1989, Igor Gasciuc, președintele Asociației pentru siguranță comunitară antidrog din Republica Moldova, precum și Pavel Abraham, președintele “Alianței Internaționale Antidrog”.
Evident, este o pură întâmplare faptul că în timp ce Răcănel răcnea în stradă împotriva asupritorilor, Abraham îi ținea isonul din studiourile Antenei 3, perorând împotriva tuturor relelor pe care ni le-au adus americanii și europenii. După cum tot o întâmplare a fost și că, în vara aceluiași an, parternerii lui Răcănel din “Consiliul Național al Societății Civile” – îi știți, Dogaru, FACIAS, Asociația chiriașilor din casele naționalizate, toată rețeaua “civilă” creată și finanțată de Dan Voiculescu – au găsit un singur vinovat pentru eșecul tentativei de dinamitare a statului de drept: Occidentul.
Ca să nu menționăm și cea mai recentă și irelevantă dintre întâmplări, faptul că în zilele în care Răcănel îl lăuda pe Putin pentru anexarea Crimeei, din comunicatul dat de Ministerul de Externe lipsea exact numele agresorului – Rusia.
Faptul că Rusia a avut agenți de influență infiltrați printre manifestanții din ianuarie 2012 nu este o surpriză. Și nici o mare problemă. Avem mijloace de contracarare. Dar dacă aceiași agenți de influență ai unei puteri ostile sau colaboratorii lor au infiltrat aparatul de propagandă de care principalul partid de guvernământ depinde ombilical este o problemă. Uriașă. Pentru că nimeni nu poate garanta că, la un moment dat, liderii politici ai țării nu vor fi șantajați mediatic pentru a schimba orientarea strategică a țării. Și nici că unii dintre ei, cei slabi, nu vor claca. Cine se încumetă să garanteze că acest lucru este imposibil și că nu se va întâmpla niciodată își asumă un risc imens. "
[/size][/i][/color]