Main Content:

Pagini: 1 ... 71 72 [73] 74 75 ... 132

ALTE DISCUTII

Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1080 : Octombrie 19, 2010, 17:08:33 »

IN ATENTIA PARINTILOR CARE AU COPII CU PROBLEME CARDIACE

In acest moment exista in ISRAEL o clinica medicala ce are o fundatie
independenta ce strange fonduri internationale pentru a PLATI OPERATII DE
CORD PENTRU COPII, IN ACEST MOMENT SUNT STRANSE FONDURI ENORME PENTRU
CAZURILE DIN ROMANIA... DACA STITI PARINTI DISPERATI
AI CAROR COPII NECESITA INTERVENTII CHIRURGICALE PE CORD, TRIMITETI LE
ACEST EMAIL. EL POATE SALVA VIATA UNUI COPIL !!!!!!!!!
Site-ul fundatiei este:

 http://www.saveachildsheart.org/

Controlati-l singuri.
Sau se poate suna la  redactia Radio Romania Cultural unde se pot cere
detalii. Se asigura costurile pentru operatia in sine, tratament complet
pre si post operator, cazare pentru un parinte.
Parintele si copilul platesc doar biletul de avion dus-intors !!!
Aceasta stire s-a difuzat pe 28.5.2009 ora 13.20 la emisiunea - Stiinta
in cuvinte potrivite - rubrica medicala - care se difuzeaza in fiecare zi
dupa Stirile de la ora 13.00
       STIREA ESTE FOARTE SERIOASA SI VERIFICATA !!!
       (redactori si prezentatori sunt Corina Negrea si Dan Manolache)

TRIMITETI ACEST E-MAIL TUTUROR CARE AR PUTEA SA-L DEA MAI
DEPARTE SAU SA AJUTE EFECTIV PE CINEVA CARE ARE NEVOIE !!!

Cu stima
Ioan
(Goteborg-Suedia)
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1081 : Octombrie 19, 2010, 22:19:31 »

In 2000, cand Romania a poluat cu metale grele Tisa, ungurii ne-au pretins daune pentru accidentul care le-a omorat pestii. Acum, dupa cinci ani, oare romanii vor cere daune Ungariei pentru poluarea Dunarii? Namolul portocaliu de la Ajka s-a scurs in raul Raba si de acolo in Dunare, pe la Gyor, Dunarea-l aduce in tara noastra, iar poluantul lichid este radioactiv. Oare va cere ministrul mediului, Laszlo Bobely despagubiri? Dupa cum si-a schimbat infatisarea site-ul Ministeruluiu Mediului si Padurilor (in verde) si dupa cat de mult se vorbeste in ungureste in minister, nu prea cred.

Care este reactia dvs la amenintarea ecologica venita din Ungaria dle Laszlo Borbely?

Poate nu ati crezut ce am scris mai inainte, dar de povestea aceea si de comparatia ce se impune cu cea de acum se ocupa si "Libertatea".

După accidentul ecologic din anul 2000, noi le-am plătit ungurilor 100 de milioane $
Accidentul de la Kolontar, districtul Veszprem, Ungaria, când mâlul toxic revărsat dintr- un depozit imens a ajuns în Dunăre, a readus în atenţia presei internaţionale tragedia petrecută în urmă cu 10 ani la Baia Mare.

În iarna anului 2000, digul iazului de decantare a apelor industriale al societăţii Aurul s-a rupt, iar în râul Tisa au fost deversaţi 100.000 de metri cubi de apă cu cianuri. România a fost atunci trasă de urechi de întreaga comunitate europeană. Scurgerea contaminată a călătorit în Ungaria şi Iugoslavia, prin râurile Săsar, Lăpuş, Someş, Tisa şi Dunăre, înainte de a ajunge la Marea Neagră, patru săptămâni mai târziu. Cele două state vecine ale ţării noastre s-au alarmat atunci şi au declarat că efectele incidentului sunt dezastruoase. De exemplu, în timp ce România a declarat cantitatea de peşte mort în apele de pe teritoriul său ca fiind foarte mică, ungurii au estimat că la ei a fost de 1.240 de tone.

Poluarea de la noi nu a fost gravă

Raportul întocmit de experţii internaţionali care au venit să controleze urmările accidentului arată însă că poluarea de la noi nu a fost atât de gravă. Concentraţiile de cianură şi metale grele au scăzut rapid în Tisa şi Dunăre, iar habitatul de plante şi peşti s-a refăcut aproape complet, la câteva zile după scurgere. În plus, acelaşi raport arată că efecte toxice asupra ecosistemului acvatic nu s-au găsit prea departe de sursa poluării. În fântânile de pe teritoriul Ungariei, aflate în apropierea undei de poluare de la Baia Mare, nu s-au descoperit nici cianură şi nici metale grele. Chiar şi aşa, România a plătit ungurilor 100 de milioane de dolari despăgubiri şi a fost trasă de urechi de toată Europa. Acum însă, când în Ungaria 1,1 milioane de metri cubi de reziduuri industriale, noroi alcalin şi metale grele au fost revărsate în Dunăre, maghiarii scapă uşor. Până acum, nimeni nu le-a găsit vină. Ba, mai mult, sunt felicitaţi pentru cum au gestionat situaţia.

Noroiul toxic conţine arsenic

La 4 octombrie, anul acesta, un val uriaş de noroi toxic, provenind de la un rezervor fisurat al uzinei de alumină de lângă satul Kolontar, s-a revărsat asupra localităţilor din împrejurimi. Şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi 150 au fost rănite. Valul poluant, care conţinea arsenic şi plumb, a distrus ecosistemele râurilor Torna, Marcal, Raab şi a ajuns într-o formă diluată în Dunăre

http://www.libertatea.ro/stire/dupa-accidentul-ecologic-din-anul-2000-noi-le-am-platit-ungurilor-100-de-milioane-307560.html
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1082 : Octombrie 21, 2010, 01:10:37 »

Se preconizeaza o Noua Ordine Mondiala?

Fondul Monetar International (FMI) doreste intarirea sistemul financiar-economic si se pregateste sa devina o unitate administrativa, mizand pe sprijinul tarilor din G20.

Fondul Monetar Internationl se pregateste sa extinda asa-numitele plase de siguranta pentru a asigura un sistem financiar mai stabil, la nivel international. In acest sens, grupul G20 a facut eforturi semnificative pentru ca propunerea FMI sa se concretizeze, informeaza thedailybell.com.

Proiectul a fost vazut cu ochi buni de Coreea de Sud si o parte din tarile care compun zona emergenta a economiei mondiale, insa a primit un sprijin redus din partea francezilor si a britanicilor.

Marele oponent ramane Germania, asumandu-si acest rol inca inainte de reuniunea de toamna a Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International.

Un aficial al Deutsche Bundesbank afirma la inceputul lunii octombrie ca sistemul sustinut de G20 ar putea da nastere dezastru moral, prin obligarea tarilor de a asigura lichiditati nelimitate fara conditii, in momente de stres financiar.

Directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn spunea despre Europa ca este destul de slaba pentru a concura cu mari puteri economice, cum ar fi China sau India, si ca evolutia europenilor este mult prea lenta.

In opinia lui Strauss-Kahn, FMI trebuie sa devina o unitate administrativa, mai ales in aceste momente in care lumea are nevoie de banca centrala. In acelasi timp, trebuiesc gasite solutii pentru rezolvarea problemelor globale si nationale, scopul final fiind stabilitatea economica.

In alta ordine de idei, liderul FMI spune ca a primit sarcina din partea forumului G20 de a anihila criza economica cu ajutorul unor strategii care nu functioneaza neaparat ca un guvern mondial, ci doar indeamna statele sa lucreze impreuna pe timpul crizei.

In acest context, FMI va incerca sa obtina credibilitate din partea G20, care pare sa fie organul legislativ la alegere, si sa isi asigure pozitia de unitatea administrativa a grupului.

http://www.ziare.com/economie/fmi/se-preconizeaza-o-noua-ordine-mondiala-1050023
Memorat
 • alex s
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2275
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1083 : Noiembrie 11, 2010, 17:52:50 »

Zi de trista amintire , azi la 15 ani de la decesul " Seniorului " Corneliu Coposu .
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1084 : Noiembrie 13, 2010, 20:19:42 »

Acum cincisprezece zile am citit ca fumatul te poate ucide.   
A doua zi, m-am lasat de  fumat.

Acum douasprezece zile am citit ca, consumata in exces, carnea te  poate ucide.   
A 2-a zi, m-am lasat de  mancat carne.

Acum opt zile, am citit ca bautura te poate ucide.   
A doua zi, m-am lasat de  baut.

Ieri,am citit ca sexul te poate ucide. 
Azi dimineata m-am lasat  de citit...
 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Wink Wink Wink Cheesy Cheesy Smiley Grin Grin
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1085 : Noiembrie 14, 2010, 08:38:57 »

     http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=2539741 Avem nevoie de un inger pazitor.  Lips sealed Lips sealed Lips sealed

 
 

 
 

 

 


 

Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1086 : Noiembrie 17, 2010, 23:13:36 »

Am informatia ca la ultima "cadere" a forumului nostru, care a avut loc la inceputul acestei saptamani si a durat o ora, alte site-uri gazduite pe acelasi server nu au avut probleme, putatnd sa fie accesate. Aceasta ne sugereaza ca cineva a avut o anumita "treaba" cu portalul care gazduieste acest forum. Ce credeti ca s-a intamplat. Intrebarea o pun cu prioritate celor care sunt initiati in acest tip de probleme tehnice.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1087 : Noiembrie 18, 2010, 12:54:23 »

Pentru un raspuns cred ca sunt necesare m multe date si m precise.
Sambata a aparut un art in Evenimentul Zilei despre dezvoltarea internetului la noi in tara. Il postez pt ca poate fi interesant pt multi dintre cei care posteaza aici. http://www.evz.ro/detalii/stiri/netul-romanesc-la-18-ani-cum-ne-am-infratit-cu-americanii-dupa-ce-le-sterpelisem-puntea-9122-1.html
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1088 : Noiembrie 18, 2010, 13:18:07 »

Netul românesc, la 18 ani: Cum ne-am înfrăţit cu americanii după ce le şterpelisem puntea

Prima conexiune românească la internet datează din 1992, an în care statele dezvoltate făceau deja pasul decisiv spre navigarea modernă, prin lansarea primei pagini World Wide Web (www).
Era vara lui 1992 când inginerul Eugeniu Stăicuţ, de la Institutul de Cercetare în Informatică, trimitea un e-mail unui profesor austriac. Este probabil primul email trimis vreodată din România în străinătate, de la o adresă construită special de austrieci, pe un domeni .at. 
Cu un an înainte, trei instituţii (Academia Română, Ministerul Învăţământului şi Comisia Naţională de Informatică) ceruseră Guvernului României să aprobe conectarea României la „reţeaua academică şi de cercetare internaţională de calculatoare”, BITNET.

„Acesta e practic actul de naştere a internetului românesc”, spune acum Stăicuţ, fluturând în mână un document cu un antet puţin neclar, dar care lasă să se vadă luna şi anul petiţiei către Guvern:  „06.91” (iunie 1991). La acea dată, 90 de ţări aveau deja conexiune la reţelele Bitnet şi/sau Internet. 

Război la sârbi, ne-am „legat” la Viena
În 1992, Guvernul se învoise să plătească o sumă de vreo 100.000 de dolari pe an, pentru ca netul să „vină” în România. Iniţial, trebuia să ne conectăm de la vecinii sârbi, din Belgrad. „Dar izbucnise războiul şi varianta asta a căzut”, îşi aminteşte Stăicuţ.  Aşa că ne-am conectat la austrieci, la Viena.
Trecuse jumătate de an de la e-mailul lui Stăicuţ către profesorul austriac când Institutul de Cercetare în Informatică se racorda la EARN (European Academic and Research Network), subreţeaua europeană a BITNET. Era iarna lui 1992 când România exista oficial pe net. Ca orice eveniment istoric, era rezultatul mai multor factori.

ici.ro - primul site românesc
Primul, poate cel mai important, a fost când România a primit dreptul să aibă domeniu .ro. Pe timpul lui Ceauşescu şi chiar în cei doi ani care au urmat Revoluţiei, României îi era interzis să aibă propriul său domeniu de internet. A fost însă de ajuns intervenţia unui american, dr. Steven Goldstein, pentru ca ţara noastră să primească acest drept. Şi aşa a luat naştere primul site: ici.ro.
Al doilea factor este cel tehnologic. Pe scurt, nu aveam calculatoare şi programe potrivite pentru a sta la capătul firului care venea de la Viena. Aşa că, le-am primit, ca donaţie, din Franţa şi Statele Unite.

Primul e-mail cu.ro în coadă
„Îmi amintesc camera aia. Seara, când se întuneca, vedeam prin geam cum pâlpâiau luminile calculatoarelor. Pe vremea aia, era ceva cu totul deosebit”, rememorează Stăicuţ momentul conectării, cu un zâmbet larg pe buze.  În sala de frumoasă amintire sunt acum câteva servere moderne, dar un detaliu încă mai aduce aminte de acele vremuri. Este un panou dezafectat, din care intrau şi ieşeau firele de telefonie, care duceau internetul de la Institut spre alte puncte din Bucureşti şi din ţară.

Panoul acesta prăfuit şi uşile metalice vechi de când clădirea stârnesc amintiri. Se lucra la 21 de computere, angajaţii de aici erau călare pe ele mai tot timpul. Eugenie Stăicuţ avea primea adresă de mail cu .ro în coadă. Acum nu o mai foloseşte, dar apare prin documentele din acele vremuri: estaicut@roearn.ici.ac.ro. Acel “ac” venea de la academic. “La început ne gândisem să făcem ac.ro pentru domeniul academic, com.ro pentru agenţii comerciali şi aşa mai departe, dar până la urmă am renunţat şi am păstrat doar .ro”, explică Stăicuţ. Aşa că, după câteva săptămâni, adresa sa devenea estaicut[at]roearn.ici.ro. Acum, nu o mai foloseşte.

PRE-WWW. Dădeai e-mail pentru orice informaţie
„Interesul românilor – explică inginerul cu entuziasm – a fost unul enorm. Lumea de aici nu cunoscuse un astfel de nivel de contacte cu Vestul”. Emoţia descoperirii unei lumi care iese dintr-o cutie suplinea lipsa vitezei. Care viteză era de 9.600 de biţi de secundă. Un internaut de astăzi navighează cu o viteză de acces de cel puţin o mie de ori mai mare. Spre exemplu, era nevoie de câteva minute bune pentru a descărca un banal document, în timp ce astăzi acceaşi operaţiune durează câteva secunde.

Mai mult, nu existau linkuri sau multimedia. Specialiştii de la ici.ro nu lucrau în comodul www pe care îl folosim astăzi, ci în programe ca Trickle sau Gopher, pentru a aminti două dintre cele mai folosite. În Trickle, utilizatorul trebuia să facă o comandă pe email pentru orice dorea să acceseze. „Era un limbaj. Totul era logic, dar pentru a primi o informaţie, trebuia să o ceri prin email. Şi primeai un email cu acea informaţie. Apoi iar trimiteai, iar primeai. Trebuia să ştii destul de precis ceea ce cauţi”, îşi aminteşte Stăicuţ. În Gopher, era altfel, însă nu mai facil. Acolo era o structură arborescentă. Spre exemplu, dacă pe utilizator îl interesa cercetarea profesorului X de la Politehnica Bucureşti, trebuia să acceseze mai întâi Politehnica, apoi catedra, apoi profesorul.

Astronomii şi bibliotecarii, pe net
La scurt timp după ici.ro, s-au înfiinţat alte siteuri româneşti. La începutul lui 1993, se conectau la reţea Institutul de Fizică Atomică (ifa.ro), Institutul Politehnic din Bucureşti (ipb.ro), Universitatea Tehnică din Timişoara (utt.ro) şi Institutul de Matematică al Academiei Române (imar.ro).
Interesul uriaş a provocat următorul mare pas: conexiunile prin dial-up (conectare simplă, prin modem şi linie telefonică). Astfel, s-au conectat alte instituţii, cele mai multe universităţi din Bucureşti şi provincie, dar şi Biblioteca Centrală Universitare sau Institutul Astronomic.

Dial-up, un pas imens
„Dacă exista această conexiune prin dial-up, profesorii din universităţi intrau pe internet şi de acasă. Mulţi s-au conectat şi pentru a comunica mai uşor cu rudele din străinătate”, îşi aminteşte Stăicuţ. Pentru a deprinde mai uşor tainele lumii care se deschidea, legăturile cu străinătatea erau esenţiale. Eugenie Stăicuţ comunica prin mesaje instant cu colegi din Austria, Statele Unite şi nu numai.
Dar şi cu un fost coleg de la Facultatea de Electronică, stabilit în Canada, unde reuşise să fugă înainte de ’89. Marius Hâncu era foarte activ pe lista de români conectaţi la internet, care discutau pe un soi de forum primitiv. „După ce a aflam că ne-am conectat, Marius ne-a trimis foarte multe informaţii despre ce putem găsi pe internet. Apoi, foarte important, detalii despre sistemul de operare LINUX”, spune Stăicuţ.   

Anii heirupului şi primii sclavi ai computerului
Au fost anii hei-rupului pentru dezvoltarea internetului românesc. Lumea realiza că poate comunica până în îndepărtata America mult mai ieftin decât printr-o convorbire telefonică. Oamenii de ştiinţă realizau că pot lua contact facil cu realizările din străinătate şi le pot anunţa la fel de uşor pe ale lor. Inginerul îşi aminteşte: “Erau oameni care nu lucraseră în viaţa lor cu computerul şi acum se conectau, învăţau totul de la zero”. Însă tot el spune că, încă de atunci, “unii au devenit sclavii calculatorului”.

La început, 400 de e-mailuri pe zi
Un raport privind activitatea nodului EARN din România arată că, în luna februarie 1993, s-au trimis, în medie, 400 de email-uri şi 100 de mesaje interactive pe zi. Într-o săptămână, erau descărcate circa 500 de fişiere din arhivele de programe Bitnet şi Internet.  Era vremea când calculatoare devenite deja istorie, de genul IBM-PC 386, erau “ultimul răcnet” de pe piaţa de profil.

S-au schimbat calculatoare, modem-urile au devenit din ce în ce mai eficiente, serverele – mai performante. Iar numărul de utilizatori s-a mărit. Dacă la începutul lui 1993 doar cinci instituţii erau conectate, în octombrie 1995 numărul crescuse la aproape 180. Fiecare instituţie avea sute sau mii de angajaţi, astfel încât internetul ajunsese deja o modă.

Revoluţia www, la noi: “A prins rapid”
Stăicuţ însuşi îşi luase propriul computer, de care se bucura atât el, cât şi fetele sale: “Era un 386. L-am cumpărat din California, în ’93”. Lumea devenea avidă după noul serviciu. La mijlocul primului deceniu de după Revoluţie, apărea în România şi celebrul WWW. “A prins foarte rapid. În primul rând pentru multimedia. Şi mai erau şi link-urile, hipertextul”. Dacă la Gopher trebuia să parcurgi un întreg arbore pentru a ajunge la informaţia din frunză, WWW-ul te ducea direct la frunză.

“Specialişti ai ICI, oameni şcoliţi aici în ale internetului, sunt cei care şi-au deschis primele firme de internet. Şi au plecat din ICI. Dar nu o văd ca un lucru rău: prin ei, internetul s-a răspândit mult mai rapid în România”, încheie Eugenie Stăicuţ.

ÎN OGLINDĂ

Lumea trecea la WWW
A doua parte a secolului XX, când lumea a fost intens marcată de concurenţa SUA cu URSS, a dus şi la naşterea internetului. Însă aveau să treacă zeci de ani până ca internetul să devină cu adevărat uşor de folosit şi popu lar. Conexiune la internet şi emailuri au existat încă din anii ’70, însă trecerea spre internetul modern era consemnată odată cu apariţia World Wide Web (www).
Prima pagină Web a fost una care anunţa proiectul. Tim Berners Lee, un absolvent de Oxford, a inventat World Wide Web în timp ce se afla în Elveţia, la Laboratorul European pentru Fizica Particulelor, acelaşi care studiază astăzi condiţiile naşterii Universului. În 1989, el găsea calea de a lega paginile între ele prin link-uri.  La 12 sau 13 noiembrie 1990, el a lansat prima pagină Web, aceasta: http://www.w3.org/History/19921103-hypertext/hypertext/WWW/TheProject.html.

Întrebat care a fost visul său când a creat www-ul, Berners Lee a răspuns: „Visul din spatele Web-ului este cel al unui spaţiu de informare comun, în care comunicăm prin schimbul de informaţie. Universalitatea sa este esenţială: faptul că un link hypertext poate duce la orice. La ceva personal, local sau global. La ceva rudimentar sau perfect finisat". A ales www pentru că arată ca un grafic, creează sentimentul de ceva legat, conectat. „Au fost şi alte versiuni la care mă gândisem: Mine of Information (Mină de Informaţie – n.r). Acronimul ar fi fost MOI. Un pic egoist, recunosc (în franceză, moi înseamnă eu – n.r.). Mai era The Information Mine (TIM), dar asta era deja egocentrism”, recunoaşte Tim Berners-Lee cu umor.   

AMINTIRI

Experimentul UNIREA, prima reţea românească
Spre sfârşitul anilor '60, lumea resimţea nevoia interconectării sistemelor de calcul, amplasate la sute sau chiar mii de kilometri unele de altele. În acest context, s-au gândit primele reţele de calculatoare pe arie largă şi au luat naştere ARPANET (SUA) şi Cyclades (Franţa). Prima încercare a avut loc la 29 octombrie 1969, când un student de la University of California, Los Angeles încerca să trimită un mesaj de pe computerul său pe un altul, situat la Universitatea Stanford, tot din California, dar în oraşul Palo Alto. A încercat să trimită cuvântul "login", dar iniţial maşina a trimis doar "l" şi "o", după care sistemul a căzut. După o oră, când sistemul şi-a revenit, a fost livrat întregul "login".

La acea vreme, România cunoscuse deja câteva realizări informatice importante. Fusese calculatorul cu tuburi electronice al lui Victor Toma (1953), primele calculatoare româneşti cu tranzistori (1964) şi evenimentul din 1970, când fabrica din Bucureşti producea primul Felix C.

Succesul ARPANET nu putea să nu stârnească reacţii în Republica Socialistă România. O reţea a devenit deja o prioritate pentru Institutul de Tehnică de Calcul (ITC), înfiinţat în 1967. La începutul anilor ‘70 s-a început treaba, operaţiune care avea să fie finalizată în aproximativ un deceniu, prin Experimentul Unirea.

Poşta electronică CORA
Pentru Unirea, a fost însă nevoie de un mic şiretlic. „S-a luat un minicalculator DEC, american, iar acesta a fost copiat de Institut. Aşa au făcut CORAL. Dar au fost copii bune, deoarece sistemele de operare de la DEC mergeau pe ele”, îşi aminteşte Stăicuţ.

Pe baza CORAL-ului, a fost pusă la punct prima reţea românească. Primele puncte conectate au fost la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Bacău. Experimentul a fost botezat Unirea şi a fost realizat prin linie telefonică. Socotit un succes (în 1983, proiectul a fost distins cu premiul „Traian Vuia”, înmânat de Academia Română), proiectul a fost extins, acoperind într-un final aproximativ 30 de judeţe. În 1982-1983 a fost lansată şi CORA, nume ce provine de la CORespondeţă Automată, un serviciu similar poştei electronice de astăzi.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1089 : Noiembrie 20, 2010, 01:44:09 »

Blestemul portocaliu!
O vorba inteleapta din batrani spune ca Dumnezeu nu bate cu batul. Asasinarea handbalistului Marian Cozma la Veszprem (http://www.youtube.com/watch?v=QOmsmL9-zkE&feature=player_embedded) n-a ramas nepedepsita. Poluarea zonei Veszprem de catre Uzinele de aluminiu de la Ajka este un incident ecologic major care i-a nenorocit pe localnici, dar si pe multi altii.
Am spus dupa tragicul sfarsit al lui Marian Cozma ca asasinatul a fost comandat? Iata ca ancheta, cu toata intarzierea, se indreapta spre aceleasi concluzii: http://www.libertatea.ro/stire/marian-cozma-ucis-la-comanda-311775.html.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1090 : Noiembrie 29, 2010, 19:11:49 »

Site-ul Wikileaks a publicat peste 250000 de documente confidentiale din corespondenta diplomatica americana, inclusiv ale Ambasadei USA de la Bucuresti. http://www.hotnews.ro/stiri-international-8082083-ancheta-penala-cazul-dezvaluirilor-wikileaks.htm

Ancheta penala in cazul dezvaluirilor Wikileaks

Procurorul general din SUA, Eric Holder, a declarat luni ca exista o "ancheta penala in desfasurare" in cazul devaluirilor de documente clasificate ale corespondentei diplomatiei americane de catre site-ul Wikileaks, relateaza Reuters.
Autoritatile vor pune sub urmarire pe oricine este gasit responsabil, a declarat acesta.

Site-urile mai multor ziare au inceput duminica seara publicarea de documente din peste 250.000 de dosare secrete ale corespondentei diplomatice americane, informatiile fiind puse la dispozitie de site-ul Wikileaks.

Telegramele prezentate dezvaluie detalii referitoare la un impas tensionat cu Pakistanul in privinta combustibilului nuclear, planuri de a reuni peninsula coreeana dupa eventuala prabusire a Nordului si negocieri referitoare la repatrierea detinutilor de la Guantanamo Bay.

De asemenea, documentele dezvaluie suspiciuni legate de existenta unor finantatori sauditi ai Al-Qaeda si esecul SUA de a preveni ca Siria sa furnizeze, inca din 2006 un stoc masiv de arme pentru Hezbollah in Liban.

"In aceasta ultima luna, o mare parte din energia mea si a activitatilor mele au fost indreptate catre pregatirea dezvaluirii istoriei diplomatice a Statelor Unite. SUA au incercat in ultima saptamana sa contracareze efectul pe care cele peste 250.000 de documente de la ambasadele americane din intreaga lume il vor avea", a declarat Julian Assange, fondatorul site-ului.

REFERINTE
Ambasada SUA despre recentele scurgeri de informatii Wilikeaks: Telegramele sunt adesea incomplete, nu reprezinta o reflectare a politicilor sau un element pentru decizii finale
Wikileaks: Arabia Saudita a indemnat SUA sa atace Iranul
Wikileaks: Democratia din Rusia a disparut - Robert Gates. Telegramele arata opozitia puternica a Frantei la scutul american antiracheta
Israelul ar putea ataca Iranul fara ajutorul SUA - Wikileaks
Documentele WikiLeaks ofera o imagine inedita asupra activitatii ambasadelor americane
Wikileaks publica peste 250.000 de documente confidentiale din corespondenta diplomatica americana.http://www.hotnews.ro/stiri-international-8081597-ambasada-sua-despre-recentele-scurgeri-informatii-wilikeaks-telegramele-sunt-adesea-incomplete-nu-reprezinta-reflectare-politicilor-sau-element-pentru-decizii-finale.htm

Ambasada SUA despre recentele scurgeri de informatii Wilikeaks: Telegramele sunt adesea incomplete, nu reprezinta o reflectare a politicilor sau un element pentru decizii finale

"Informarile trimise Washingtonului din alte tari sunt concepute intr-un stil direct si contin adesea informatie in forma bruta. Telegramele contin informatii preliminare si sunt adesea incomplete. Nu reprezinta o reflectare a politicilor si nu au intotdeauna un rol in conturarea deciziilor finale in materie de politici", se arata intr-o pozitie a Ambasadei americane la Bucuresti, transmisa HotNews.ro, referitor la ultimele scurgeri de informatii pe Wikileaks.
Site-urile mai multor ziare (New York Times, El Pais, The Guardian sau Le Monde) au inceput duminica seara publicarea de documente din peste 250.000 de dosare secrete ale corespondentei diplomatice americane, informatiile fiind puse la dispozitie de site-ul Wikileaks. Potrivit The Guardian si El Pais, pachetul complet contine si aproximativ 800 de telegrame trimise de la Ambasada SUA din Bucuresti, dar documentele nu au fost facute publice.

Ambasada arata ca se iau masuri foarte stricte pentru a se asigura ca sistemele si informatiile comunicate sunt foarte sigure si ca in ultimele saptamani si luni se iau masuri pentru a itnari aceasta siguranta si p[entru a preveni scurgerile de informatii.

"Departamentul de Stat nu comenteaza cu privire la materialele, inclusiv documentele secrete, care este posibil sa fi fost facute publice. Condamnam in termenii cei mai duri publicarea neautorizata a unor documente secrete si a unor informatii confidentiale ce tin de securitatea nationala. Publicand documente secrete care au fost furate, Wikileaks a pus in pericol vietile si munca persoanelor care lupta pentru drepturile omului, nu doar cauza in sine", se mai arata in pozitia prezentata de Ambasada SUA la Bucuresti.

REFERINTE
Wikileaks publica peste 250.000 de documente confidentiale din corespondenta diplomatica americana
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1091 : Noiembrie 29, 2010, 19:45:02 »

Deci cat de protejate vor fi actele biometrice ale romanilor? Deloc!
Exemplu.

C O N F I D E N T I A L SECTION 01 OF 02 TEHRAN 08980
 
E.O. 12065: GDS 8/12/85 (TOMSETH, VICTOR L.) OR-P
TAGS: PEPR IR
SUBJECT: NEGOTIATIONS
 
¶1. (C - ENTIRE TEXT).
 
¶2. INTRODUCTION: RECENT NEGOTIATIONS IN WHICH THE
EMBASSY HAS BEEN INVOLVED HERE, RANGING FROM COMPOUND
SECURITY TO VISA OPERATIONS TO GTE TO THE SHERRY CASE,
HIGHLIGHT SEVERAL SPECIAL FEATURES OF CONDUCTING
BUSINESS IN THE PERSIAN ENVIRONMENT. IN SOME INSTANCES
THE DIFFICULTIES WE HAVE ENCOUNTERED ARE A PARTIAL
REFLECTION ON THE EFFECTS OF THE IRANIAN REVOLUTION,
BUT WE BELIEVE THE UNDERLYING CULTURAL AND PSYCHOLOGICAL
QUALITIES THAT ACCOUNT FOR THE NATURE OF THESE DIFFICULTIES
ARE AND WILL REMAIN RELATIVELY CONSTANT. THEREFORE,
WE SUGGEST THAT THE FOLLOWING ANALYSIS BE USED TO BRIEF
BOTH USG PERSONNEL AND PRIVATE SECTOR REPRESENTATIVES
WHO ARE REQUIRED TO DO BUSINESS WITH AND IN THIS
COUNTRY. END INTRODUCTION.
 
¶3. PERHAPS THE SINGLE DOMINANT ASPECT OF THE PERSIAN
PSYCHE IS AN OVERRIDING EGOISM. ITS ANTECEDENTS LIE
IN THE LONG IRANIAN HISTORY OF INSTABILITY AND INSECURITY
WHICH PUT A PREMIUM ON SELF-PRESERVATION. THE PRACTICAL
EFFECT OF IT IS AN ALMOST TOTAL PERSIAN PREOCCUPATION
WITH SELF AND LEAVES LITTLE ROOM FOR UNDERSTANDING POINTS
OF VIEW OTHER THAN ONE'S OWN. THUS, FOR EXAMPLE, IT
IS INCOMPREHENSIBLE TO AN IRANIAN THAT U.S. IMMIGRATION
LAW MAY PROHIBIT ISSUING HIM A TOURIST VISA WHEN HE HAS
DETERMINED THAT HE WANTS TO LIVE IN CALIFORNIA.
SIMILARLY, THE IRANIAN CENTRAL BANK SEES NO INCONSISTENCY
IN CLAIMING FORCE MAJEURE TO AVOID PENALTIES FOR LATE
PAYMENT OF INTEREST DUE ON OUTSTANDING LOANS WHILE THE
GOVERNMENT OF WHICH IT IS A PART IS DENYING THE VAILIDITY
OF THE VERY GROUNDS UPON WHICH THE CLAIM IS MADE WHEN
CONFRONTED BY SIMILAR CLAIMS FROM FOREIGN FIRMS FORCED
TO CEASE OPERATIONS DURING THE IRANIAN REVOLUTION.
 
¶4. THE REVERSE OF THIS PARTICULAR PSYCHOLOGICAL COIN,
AND HAVING THE SAME HISTORICAL ROOTS AS PERSIAN EGOISM,
IS A PERVASIVE UNEASE ABOUT THE NATURE OF THE WORLD IN
WHICH ONE LIVES. THE PERSIAN EXPERIENCE HAS BEEN THAT
NOTHING IS PERMANENT AND IT IS COMMONLY PERCEIVED THAT
HOSTILE FORCES ABOUND. IN SUCH AN ENVIRONMENT EACH
INDIVIDUAL MUST BE CONSTANTLY ALERT FOR OPPORTUNITIES
TO PROTECT HIMSELF AGAINST THE MALEVOLENT FORCES THAT
WOULD OTHERWISE BE HIS UNDOING. HE IS OBVIOUSLY
JUSTIFIED IN USING ALMOST ANY MEANS AVAILABLE TO EXPLOIT
SUCH OPPORTUNITIES. THIS APPROACH UNDERLIES THE SOCALLED
"BAZAAR MENTALITY" SO COMMON AMONG PERSIANS, A
MIND-SET THAT OFTEN IGNORES LONGER TERM INTERESTS IN
FAVOR OF IMMEDIATELY OBTAINABLE ADVANTAGES AND COUNTENANCES
PRACTICES THAT ARE REGARDED AS UNETHICAL BY OTHER
NORMS. AN EXAMPLE IS THE SEEMINGLY SHORTSIGHTED AND
HARASSING TACTICS EMPLOYED BY THE PGOI IN ITS NEGOTIATIONS
WITH GTE.
 
¶5. COUPLED WITH THESE PSYCHOLOGICAL LIMITATIONS IS A
GENERAL INCOMPREHENSION OF CASUALITY. ISLAM, WITH ITS
EMPHASIS ON THE OMNIPOTENCE OF GOD, APPEARS TO ACCOUNT
AT LEAST IN MAJOR PART FOR THIS PHENOMENON. SOMEWHAT
SURPRISINGLY, EVEN THOSE IRANIANS EDUCATED IN THE
WESTERN STYLE AND PERHAPS WITH LONG EXPERIENCE OUTSIDE
IRAN ITSELF FREQUENTLY HAVE DIFFICULTY GRASPING THE
INTER-RELATIONSHIP OF EVENTS. WITNESS A YAZDI RESISTING
THE IDEA THAT IRANIAN BEHAVIOR HAS CONSEQUENCES ON THE
PERCEPTION OF IRAN IN THE U.S. OR THAT THIS PERCEPTION
IS SOMEHOW RELATED TO AMERICAN POLICIES REGARDING
IRAN. THIS SAME QUALITY ALSO HELPS EXPLAIN PERSIAN
AVERSION TO ACCEPTING RESPONSIBILITY FOR ONE'S OWN
ACTIONS. THE DEUS EX MACHINA IS ALWAYS AT WORK.
 
¶6. THE PERSIAN PROCLIVITY FOR ASSUMING THAT TO SAY
SOMETHING IS TO DO IT FURTHER COMPLICATES MATTERS.
AGAIN, YAZDI CAN EXPRESS SURPRISE WHEN INFORMED THAT THE
IRREGULAR SECURITY FORCES ASSIGNED TO THE EMBASSY REMAIN
IN PLACE. "BUT THE CENTRAL COMMITTEE TOLD ME THEY
WOULD GO BY MONDAY," HE SAYS. AN MFA OFFICIAL REPORTS
THAT THE SHERRY CASE IS "90 PERCENT SOLVED," BUT WHEN
A CONSULAR OFFICER INVESTIGATES HE DISCOVERS THAT NOTHING
HAS CHANGED. THERE IS NO RECOGNITION THAT INSTRUCTIONS
MUST BE FOLLOWED UP, THAT COMMITMENTS MUST BE ACCOMPANIED
BY ACTION AND RESULTS.
 
¶6. FINALLY, THERE ARE THE PERSIAN CONCEPTS OF INFLUENCE
AND OBLIGATION. EVERYONE PAYS OBEISANCE TO THE FORMER
AND THE LATTER IS USUALLY HONORED IN THE BREACH.
PERSIANS ARE CONSUMED WITH DEVELOPING PARTI BAZI--THE
INFLUENCE THAT WILL HELP GET THINGS DONE--WHILE FAVORS
ARE ONLY GRUDGINGLY BESTOWED AND THEN JUST TO THE
EXTENT THAT A TANGIBLE QUID PRO QUO IS IMMEDIATELY
PRECEPTIBLE. FORGET ABOUT ASSISTANCE PROFERRED LAST
YEAR OR EVEN LAST WEEK; WHAT CAN BE OFFERED TODAY?
 
¶7. THERE ARE SEVERAL LESSONS FOR THOSE WHO WOULD NEGOTIATE
WITH PERSIANS IN ALL THIS:
 
- --FIRST, ONE SHOULD NEVER ASSUME THAT HIS SIDE OF
THE ISSUE WILL BE RECOGNIZED, LET ALONE THAT IT WILL
BE CONCEDED TO HAVE MERITS. PERSIAN PREOCCUPATION WITH
SELF PRECLUDES THIS. A NEGOTIATOR MUST FORCE RECOGNITION
OF HIS POSITION UPON HIS PERSIAN OPPOSITE NUMBER.
 
- --SECOND, ONE SHOULD NOT EXPECT AN IRANIAN READILY
TO PERCEIVE THE ADVANTAGES OF A LONG-TERM RELATIONSHIP
BASED ON TRUST. HE WILL ASSUME THAT HIS OPPOSITE
NUMBER IS ESSENTIALLY AN ADVERSARY. IN DEALING WITH
HIM HE WILL ATTEMPT TO MAXIMIZE THE BENEFITS TO HIMSELF
THAT ARE IMMEDIATELY OBTAINABLE. HE WILL BE PREPARED
TO GO TO GREAT LENGTHS TO ACHIEVE THIS GOAL, INCLUDING
RUNNING THE RISK OF SO ALIENATING WHOEVER HE IS DEALING
WITH THAT FUTURE BUSINESS WOULD BE UNTHINKABLE, AT
LEAST TO THE LATTER.
 
- --THIRD, INTERLOCKING RELATIONSHIPS OF ALL ASPECTS
OF AN ISSUE MUST BE PAINSTAKINGLY, FORECEFULLY AND
REPEATEDLY DEVELOPED. LINKAGES WILL BE NEITHER READILY
COMPREHENDED NOR ACCEPTED BY PERSIAN NEGOTIATORS.
 
- --FOURTH, ONE SHOULD INSIST ON PERFORMANCE AS THE
SINE QUA NON AT ESH STAGE OF NEGOTIATIONS. STATEMENTS
OF INTENTION COUNT FOR ALMOST NOTHING.
 
- --FIFTH, CULTIVATION OF GOODWILL FOR GOODWILL'S SAKE
IS A WASTE OF EFFORT. THE OVERRIDING OBJECTIVE AT ALL
TIMES SHOULD BE IMPRESSING UPON THE PERSIAN ACROSS THE
TABLE THE MUTUALITY OF THE PROPOSED UNDERTAKINGS, HE
MUST BE MADE TO KNOW THAT A QUID PRO QUO IS INVOLVED
ON BOTH SIDES.
 
- --FINALLY, ONE SHOULD BE PREPARED FOR THE THREAT
OF BREAKDOWN IN NEGOTIATIONS AT ANY GIVEN MOMENT AND NOT
BE COWED BY THE POSSIBLITY. GIVEN THE PERSIAN
NEGOTIATOR'S CULTURAL AND PSYCHOLOGICAL LIMITATIONS, HE
IS GOING TO RESIST THE VERY CONCEPT OF A RATIONAL
(FROM THE WESTERN POINT OF VIEW) NEGOTIATING PROCESS.
 
 
LAINGEN
 
CONFIDENTIAL
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1092 : Noiembrie 29, 2010, 19:48:33 »

Inca un exemplu si atat. Daca vreti m mult, cautati singuri la http://cablegate.wikileaks.org.

VZCZCXYZ0005
RR RUEHWEB

DE RUEHRL #2546/01 2421538
ZNY CCCCC ZZH
R 301538Z AUG 06
FM AMEMBASSY BERLIN
TO RUEHC/SECSTATE WASHDC 5009
INFO RUEHZL/EUROPEAN POLITICAL COLLECTIVE
RUCNFRG/FRG COLLECTIVE

C O N F I D E N T I A L BERLIN 002546

SIPDIS

SIPDIS

E.O. 12958: DECL: 08/27/2021
TAGS: PGOV GM
SUBJECT: SPD IN DRIVER'S SEAT FOR BERLIN ELECTION

Classified By: PolCouns John Bauman. Reason: 1.4(b) and (d)

¶1. (U) Summary. With three weeks to go, opinion polls and political commentators and contacts all say Berlin's September 17 election of a new parliament is the SPD's to lose. The Social Democrats lead the Christian Democrats by over ten percent in all polls and the ratings gap between the two parties' candidates for Mayor is even greater. Real interest is already focusing on whom the SPD will chose as a coalition partner – the Left Party.PDS with which the SPD now governs the city, or the Green Party. The election, which is expected, in essence, to confirm Berlin's left of center majority, will have no immediate national political implications. However, Mayor Wowereit has signaled his interest in playing a role in national SPD politics in the future. Because of the predicted low turnout, concerns have been expressed by some observers that parties of the far-right will gain seats in some of Berlin's district assemblies. End Summary.

The Campaign: SPD in Charge; CDU in Tatters
--------------------------------------------

¶2. (C) The state of Berlin leaves much to be desired – the weak school system has been the subject of a steady drumbeat of critical headlines for months; the business climate is at best stagnant and high-profile departures or attempted departures of big employers are an issue; the city's enormous debt continues to grow steadily and is now at 60 billion euros. Nonetheless, support for the SPD remains strong at 30-35 percent (ahead of the 29 percent taken in 2001) and Mayor Wowereit is genuinely popular. CDU xxxxx admits that the CDU's lead candidate, Friedbert Pflueger, simply cannot match Wowereit for charisma and campaign skills. Moreover, the Berlin CDU has been damaged by: 1) years of infighting and tension between modernizers in the party, including Pflueger, and old-school conservatives; and 2) the lingering effects of a banking scandal that drove it from office in 2001. Pflueger, from Lower Saxony, also suffers from a carpetbagger image – his last-minute announcement that he would give up his Bundestag membership and Defense Ministry State Secretaryship to concentrate on Berlin has not helped. The CDU has been hovering at around 20 percent in polls since even before the campaign began.

¶3. (C) CDU and SPD contacts agree that the turnout for the election will likely be very low. SPD Berlin Business Manager Ruediger Scholz fears this could hurt the SPD more than the CDU and so the party intends to focus on getting its core supporters to the polls in the final weeks of the campaign. Scholz points out that a low turnout is likely to benefit smaller parties with more ideological voters – meaning the far-left WASG and the far-right NPD and Republicans. He and most other interlocutors seem to expect that the far-right will win seats in the district assemblies in at least some of Berlin's eastern districts while the WASG could win seats in Kreuzberg-Friedrichshain. The threshold for entry is winning only three percent of district votes. Neither far-right nor far-left is given any chance of clearing the five percent threshold for entry into the state parliament.

Coalition Politics
-----------------

¶4. (C) The Left Party.PDS, according to Berlin leader Klaus Lederer, cannot expect a repeat of its 23 percent performance in 2001. That showing was the result of the banking scandal, which briefly tarred the SPD as well as CDU, and the star quality of then-PDS lead candidate Gregor Gysi, now fully occupied in the Bundestag. Polls put the LP.PDS at around 15 percent, which is where the Greens also stand. Thus, either party could be a plausible partner for the SPD. Mayor Wowereit has stated his desire to remain in government with the LP.PDS, though the two parties have not concluded a formal electoral alliance. The SPD's Scholz, Green Berlin caucus leader Sibyll Klotz, and Berlin FDP leader Markus Loening all agree that the LP.PDS would make the more comfortable partner for Wowereit because of the ease of their cooperation thus far and because keeping the LP.PDS in government defuses a large bloc of voters who could be mobilized easily to protest the cuts and privatizations which the government has used to try and recover control of the budget. However, Scholz notes that it would probably be better for the city and for Wowereit given his political ambitions, if he were to form a coalition with the Greens, who are more centrist (especially on finance) and, at the federal level, presentable. Green state parliament member Oezcan Mutlu argued strongly that Wowereit will opt for the Greens based on these considerations, though he acknowledged that working with the Greens would be harder. He even said that, given Green fractiousness, they would have to bring a 7-8 seat majority into a coalition to make it stable.

¶5. (C) If the numbers did not work out for a two-party coalition (and all our contacts reject the idea of a Grand Coalition), then the most likely option seems to be an SPD-LP.PDS-Green alliance. However, some in the FDP (now at 8-9 percent in polls) hope that in such a situation, they might have a chance of sidling into power. Berlin FDP lead candidate Martin Lindner and Loening have told us that they believe the Greens would rather work with them than the LP.PDS. This seems quite a long shot, though, as Berlin Greens stand quite far to the left in the Green spectrum.

Comment
-------

¶6. (C) The Berlin election is unlikely to have major national significance under any circumstances. The Grand Coalition recognizes this and, unlike in the period before the spring elections in Baden-Wuerttemberg, Rhineland-Palatinate and Saxony-Anhalt, is not postponing debate on contentious issues. However, in two aspects the elections are noteworthy. First, a victory will boost Klaus Wowereit's chance of playing a greater role in the SPD nationally, especially as he is seen as a standard-bearer for the party left. Second, even very localized success by the far-right will provoke comment and a measure of consternation and signal that the particular problem posed by far-rightist ideologues in eastern Germany remains to be resolved. End Comment.
KOENIG
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1093 : Decembrie 01, 2010, 21:50:22 »

Se pare ca romanii de pe portalul Revolutiei nu prea sunt interesati de acest subiect, desi isi exprima parerile, fac schimb de opinii si documente pe forumul portalului, deci pe intr-un mediu de aceeasi categorie. Poate ca ei se simt in siguranta, cred in valorile democratice ale guvernului lor si ale politicienilor din Romania in general, asa ca nu-si fac probleme privind libertatea de exprimare si expresie pe net. Sa vedem cat de problematic este Westul insa la acest capitol.

Wikileaks: Note ale Departamentului de Stat despre România privind asistenţa şi acordurile militare


Ambasada SUA la Bucureşti a trimis, în decembrie şi noiembrie 2009, mai multe comunicări referitoare la economie, comerţ exterior dar şi la politica internă în timp ce Departamentul de Stat are mai multe note despre România şi subiecte precum vânzări de arme şi acorduri militare, potrivit Wikileaks.

Ambasada SUA la Bucureşti a transmis la 30 decembrie 2009 o notă referitoare la chestiuni economice, comerţ exterior şi industrie, rezultă din documentele publicate de Wikileaks. Anterior, în ziua în care majoritatea miniştrilor din Guvernul Boc şi-au preluat mandatele, respectiv la 23 decembrie, ambasada a mai trimis o notă care însă, având în vedere codurile ataşate, vizează subiecte legate de economie, comerţ exterior şi agricultură.

La 17 decembrie ambasada a trimis o notă referitoare exclusiv la politica internă.
Pe de altă parte, între documentele Wikileaks figurează unele referitoare la România, datate 7 şi 8 decembrie, ale Departamentului de Stat. Unul dintre documente, datat 8 decembrie şi având ca subiect serviciile de informaţii (PINR Intelligence) şi subiecte de politică internă dar şi externă se referă la România dar şi la Belarus, Cehia, Ucraina şi Polonia.

La 7 decembrie, Departamentul de Stat are două comunicări referitoare la România pe subiecte legate de drepturile omului, spionaj (PINR Intelligence), asistenţă militară şi vânzări (MASS-Military Assistance and Sales) precum şi acorduri în domeniul militar şi al apărării (MARR - Military and Defense Arrangements). O notă cu acelaşi subiect a fost emisă de Departamentul de Stat la 24 noiembrie.

Ambasada a mai trimis note la Washington în zilele de 3 decembrie, 24 noiembrie (3 comunicări) şi 16 noiembrie. Majoritatea au ca subiect politicile interne dar sunt tratate şi alte teme, printre care politica energetică, afacerile economice şi monetare, investiţiile străine, organizaţii internaţionale şi AIEA.

La începutul lui decembrie, la Bucureşti, Traian Băsescu era ales preşedinte pentru un al doilea mandat iar miniştrii unui nou Cabinet Boc şi-au preluat mandatele.

http://www.mediafax.ro/politic/wikileaks-note-ale-departamentului-de-stat-despre-romania-privind-asistenta-si-acordurile-militare-7766104/
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1094 : Decembrie 01, 2010, 22:03:23 »

Intre timp, sistemul democrat al justitiei din West s-a pus in functiune si a emis un mandat international de arestare pe numele fondatorului "WikiLeaks", Julian Assange, motivul fiind... niste banuieli: "pentru banuieli rezonabile de viol, agresiune sexuala si coercitie". Absolut credibile... banuielile, doar ca noi stiam ca pentru retinerea unei persoane sunt necesare niste dovezi, nu banieli. Cand mi s-a furat motocicleta, i-am banuit pe toti cei din jur, dar nu m-am simtit ispitit nici o clipa sa cer arestarea tuturor. In epicentrul democratiei mondiale insa se poate. Faptul o fi periculos sau nu? Nu stiu, intreb si eu.

Mandat internaţional emis de Interpol pentru fondatorul WikiLeaks

Interpolul a emis marţi un mandat de arestare internaţional pe numele lui Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, căutat de justiţia suedeză într-o anchetă pentru viol şi agresiune sexuală.

Un purtător de cuvânt al Interpol a confirmat publicarea pe site-ul instituţiei a unui aviz de căutare pentru Assange.

"Solicitarea de mandat de arestare în scopul extrădării" a fost primită la 20 noiembrie din partea Suediei şi este distribuită către toate cele 188 de ţări membre.

Julian Assange a sesizat marţi Curtea Supremă suedeză, pentru a contesta mandatul emis pe numele său. În data de 18 noiembrie, justiţia suedeză a emis un mandat de arestare pentru Assange, în vederea interogării "pentru bănuieli rezonabile de viol, agresiune sexuală şi coerciţie", în cazul unor fapte petrecute în luna august.

Avocatul fondatorului WikiLeaks a contestat decizia, însă aceasta a fost confirmată în apel, singura modalitate de contestare fiind sesizarea Curţii Supreme.

Site-ul WikiLeaks, specializat în dezvăluirea de documente secrete, a început duminică să publice un set de 251.000 de documente diplomatice americane, declanşând critici la Washington şi punând mai multe guverne în situaţii incomode.

http://www.mediafax.ro/externe/mandat-international-emis-de-interpol-pentru-fondatorul-wikileaks-7767750
Memorat
Pagini: 1 ... 71 72 [73] 74 75 ... 132
Schimbă forumul: