Main Content:

Pagini: 1 ... 72 73 [74] 75 76 ... 132

ALTE DISCUTII

Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1095 : Decembrie 01, 2010, 22:32:30 »

Cazul prezentat in premiera pe forum de domnul Bambilici este de natura sa ridice voalul de pe adevarata fizionomie a politicii si diplomatiei internationale. In sensul acesta exista doua comentarii adecvate pe site-ul Mediafax:

St  astăzi, 11:39
Se implica Interpolul in actiuni pentru prinderea unui om ''anchetat intr-o actiune de viol si agresiune''?
Faptele de pe WikyLeaks nu intra in domeniul de activitate ale lnterpolului.
Mai mult decat atat Mr Julien Assenge a lucrat cu materialul clientului........

#  n.i  astăzi, 11:50
mandat de arestare international pentru un ins ce a avut curajul sa scoata gunoiul de sub pres?Pe ce lume ne aflam?
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1096 : Decembrie 02, 2010, 20:22:08 »

Pe pachetele de pâine Titan scrie deja că pâinea este fabricată conform Codex Alimentarius. Am citit cu ochii mei.
 
 
România va experimenta pe populaţie produsul cancerigen initium
Experimentul "Codex Alimentarius" începe cu România. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat de... UE să înceapă implementarea "Codexului", alături de alte 165 de state semnatare (95% din populaţia planetei).
"Codex Alimentarius" este un pachet de norme după care se vor alimenta populaţiile ţărilor semnatare. Acesta porneşte de la principiul că Terra nu mai poate hrăni pe toată lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificială, din produse chimice, cea modificată genetic etc.
Adepţii Teoriei Conspiraţiei susţin că măsura nu este altceva decât una de exterminare, care va reduce populaţia globului la cca doua miliarde, o masă mult mai uşor de hrănit şi de controlat de forţele oculte.
Nu a trecut o lună şi iată că apare ştirea că România este prima  ţară din lume care va folosi în agricultură un compus chimic pe bază de initium, un ingredient activ din noua clasă a substanţelor chimice impuse de"Codex Alimentarius". Produsele vor furnizate de compania germană BASF şi vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapa. Pentru publicul larg se spune că "beneficiile pe care le-ar aduce această substanţă sunt legate în primul rând de combaterea dăunătorilor, dar, totodată ea micşorează şi durata în care se obţine recolta." După ce acest produs va fi experimentat în România, urmează să fie omologată utilizarea lui şi în Olanda, Germania , Franţa, SUA, Canada  şi Marea Britanie. Neoficial, conform cercetătorilor care combat "Codex Alimentarius", folosirea produselor cu initium sporeşte cu până la 65% rata riscului de cancer de colon, substanţă care intră rapid în combinaţii chimice, devenind reziduală în organism. De pilda 1 mg de initium intrat în organism o singură dată se elimină în aproape un an. Or, dacă acest produs este folosit zilnic, practic el nu mai este eliminat din organism. Apoi, aşa cum initium ajută la creşterea rapidă a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la mărirea tumorilor maligne. (S.L.)
D-zeu să-i ajute pe români.

 www.energielibera.net
http://www.pressreleasepoint.com/first-approval-worldwide-fungicides-initium%C2%AE-wine-and-vegetables
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1097 : Decembrie 02, 2010, 20:25:04 »

Pe acest site BASF-ul se lăuda pe 11 ianuarie !!!!!! că pentru prima dată în lume a fost autorizat într-un timp record fungicidul Initium care în România va fi vândut sub numele EnervinTAcum cineva ar putea spune : şi ce dacă, este un nou fungicid ce creşte producţia
Ce mă intrigă pe mine este viteza cu care a fost aprobat şi băgat pe piaţa românească. Probabil nu vei putea să vinzi cartofi decât dacă dai cu Initium..........
Te cruceşti  de ce sunt în stare conducătorii noştri pe care I-AM ALES.
În ce  ţară trăim
 Huh Huh Huh Huh Huh "Deşteaptă-te române", poate totuşi ne vom deştepta odată.
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1098 : Decembrie 02, 2010, 20:36:59 »

"- DESTEPTAREA !" pe bune

Deschideti urechile, inchideti ochii si bagati'va mintile'n cap: SUNTETI CEEA CE GANDITI, SUNTETI CEEA CE FACETI, SUNTETI RASPUNSUL LA ACTIUNILE VOASTRE ! N'o mai "aburiti" si nu mai cereti mila Creatorului pentru ignoranta voastra; e vremea sa mergeti biped, sa scapati de cocoasa multilateral - dezvoltata. Aceste lucruri se vor intampla prin cunoastea interioara si iubire, iubirea pentru tot ce inseamna viata. Mai vorbim dupa ce va schimbati perceptiile, dar timpul nu asteapta...
http://www.grammasintl.com/html/products/campaigns.asp
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1099 : Decembrie 02, 2010, 21:32:40 »

Site-ul Wikileaks a publicat peste 250000 de documente confidentiale din corespondenta diplomatica americana, inclusiv ale Ambasadei USA de la Bucuresti. http://www.hotnews.ro/stiri-international-8082083-ancheta-penala-cazul-dezvaluirilor-wikileaks.htm

Ancheta penala in cazul dezvaluirilor Wikileaks

Procurorul general din SUA, Eric Holder, a declarat luni ca exista o "ancheta penala in desfasurare" in cazul devaluirilor de documente clasificate ale corespondentei diplomatiei americane de catre site-ul Wikileaks, relateaza Reuters.
Autoritatile vor pune sub urmarire pe oricine este gasit responsabil, a declarat acesta.

Site-urile mai multor ziare au inceput duminica seara publicarea de documente din peste 250.000 de dosare secrete ale corespondentei diplomatice americane, informatiile fiind puse la dispozitie de site-ul Wikileaks.

Telegramele prezentate dezvaluie detalii referitoare la un impas tensionat cu Pakistanul in privinta combustibilului nuclear, planuri de a reuni peninsula coreeana dupa eventuala prabusire a Nordului si negocieri referitoare la repatrierea detinutilor de la Guantanamo Bay.

De asemenea, documentele dezvaluie suspiciuni legate de existenta unor finantatori sauditi ai Al-Qaeda si esecul SUA de a preveni ca Siria sa furnizeze, inca din 2006 un stoc masiv de arme pentru Hezbollah in Liban.

"In aceasta ultima luna, o mare parte din energia mea si a activitatilor mele au fost indreptate catre pregatirea dezvaluirii istoriei diplomatice a Statelor Unite. SUA au incercat in ultima saptamana sa contracareze efectul pe care cele peste 250.000 de documente de la ambasadele americane din intreaga lume il vor avea", a declarat Julian Assange, fondatorul site-ului.

REFERINTE
Ambasada SUA despre recentele scurgeri de informatii Wilikeaks: Telegramele sunt adesea incomplete, nu reprezinta o reflectare a politicilor sau un element pentru decizii finale
Wikileaks: Arabia Saudita a indemnat SUA sa atace Iranul
Wikileaks: Democratia din Rusia a disparut - Robert Gates. Telegramele arata opozitia puternica a Frantei la scutul american antiracheta
Israelul ar putea ataca Iranul fara ajutorul SUA - Wikileaks
Documentele WikiLeaks ofera o imagine inedita asupra activitatii ambasadelor americane
Wikileaks publica peste 250.000 de documente confidentiale din corespondenta diplomatica americana.http://www.hotnews.ro/stiri-international-8081597-ambasada-sua-despre-recentele-scurgeri-informatii-wilikeaks-telegramele-sunt-adesea-incomplete-nu-reprezinta-reflectare-politicilor-sau-element-pentru-decizii-finale.htm

Ambasada SUA despre recentele scurgeri de informatii Wilikeaks: Telegramele sunt adesea incomplete, nu reprezinta o reflectare a politicilor sau un element pentru decizii finale

"Informarile trimise Washingtonului din alte tari sunt concepute intr-un stil direct si contin adesea informatie in forma bruta. Telegramele contin informatii preliminare si sunt adesea incomplete. Nu reprezinta o reflectare a politicilor si nu au intotdeauna un rol in conturarea deciziilor finale in materie de politici", se arata intr-o pozitie a Ambasadei americane la Bucuresti, transmisa HotNews.ro, referitor la ultimele scurgeri de informatii pe Wikileaks.
Site-urile mai multor ziare (New York Times, El Pais, The Guardian sau Le Monde) au inceput duminica seara publicarea de documente din peste 250.000 de dosare secrete ale corespondentei diplomatice americane, informatiile fiind puse la dispozitie de site-ul Wikileaks. Potrivit The Guardian si El Pais, pachetul complet contine si aproximativ 800 de telegrame trimise de la Ambasada SUA din Bucuresti, dar documentele nu au fost facute publice.

Ambasada arata ca se iau masuri foarte stricte pentru a se asigura ca sistemele si informatiile comunicate sunt foarte sigure si ca in ultimele saptamani si luni se iau masuri pentru a itnari aceasta siguranta si p[entru a preveni scurgerile de informatii.

"Departamentul de Stat nu comenteaza cu privire la materialele, inclusiv documentele secrete, care este posibil sa fi fost facute publice. Condamnam in termenii cei mai duri publicarea neautorizata a unor documente secrete si a unor informatii confidentiale ce tin de securitatea nationala. Publicand documente secrete care au fost furate, Wikileaks a pus in pericol vietile si munca persoanelor care lupta pentru drepturile omului, nu doar cauza in sine", se mai arata in pozitia prezentata de Ambasada SUA la Bucuresti.

REFERINTE
Wikileaks publica peste 250.000 de documente confidentiale din corespondenta diplomatica americana

Daca si cei din opozitie vor sa puna batista pe tambal, e f clar ca rahatul international e ff mare.
http://www.ziare.com/international/wikileaks/generalul-dobritoiu-trebuie-decenta-si-retinere-in-prezentarea-dezvaluirilor-wikileaks-tv-ziare-com-1059549


Generalul Dobritoiu: Trebuie decenta si retinere in prezentarea dezvaluirilor WikiLeaks - TV Ziare.com

Gen.lt. Corneliu Dobritoiu, care ocupa functia de ministru al Apararii in guvernul din umbra al PNL, apreciaza ca dezvaluirile WikiLeaks scot in evidenta "precaritatea asigurarii securitatii sistemelor criptate de date intre state".

Invitat la TV Ziare.com, generalul Dobritoiu a explicat ca "aceste asa-zise dezvaluiri nu vor aduce nimic nou si nimic bun in dialogul dintre state" si a subliniat ca ar trebui sa se manifeste "decenta si retinere" in privinta aparitiei lor in spatiul public, pentru ca "ele ar putea fi folosite foarte usor de catre 'neprietenii' nostri impotriva securitatii statului".

In ceea ce priveste dotarea armatei romane, gen.lt. Corneliu Dobritoiu a admis ca aceasta este mult sub nivelul cerut pentru un stat membru NATO, dar a precizat: "cu dotarea pe care o avem, a anilor '70, militarii nostri din teatrele de operatii si-au facut datoria pe deplin".

Gen.lt Dobritoiu a vorbit pe larg despre achizitia de avioane de lupta de catre Romania, in conditiile in care "avioanele MIG 21 Lancer isi termina ciclul de viata activ si ar trebui retrase de la zbor in maximum 2 ani".

In aceste conditii, in functie de bugetul care poate fi pus la dispozitie Armatei, dar si dupa o atenta analiza a pietei, Romania trebuie sa aleaga cu grija intre achizitionarea de avioane de generatia a 4-a si a 5-a, acestea din urma avand avantajul ca pot survola un spatiu protejat de radar fara sa fie observate si fiind dotate cu o generatie de arme care creste capacitatea de lovire.

De asemenea, el a precizat ca tendinta de dotare a tarilor membre NATO, printre care SUA, Norvegia sau Marea Britanie consta in achizitionarea de avioane F-35.

Romania insa nu dispune de fondurile necesare si nici nu a zburat cu aparate de generatia a 4-a de aceea "in logica naturala ar fi trebui sa facem tranzitia catre generatia 5 prin generatia 4", mai ales ca armata romana a trecut de la "o armata de mase, cu dotari tehnice invechite', catre una moderna, "capabila sa indeplineasca aceeasi gama de misiuni cu armatele NATO".

"Bugetul este chintesenta culturii de securitate a politicienilor romani de pana acum si a celor care vor veni", a mai atras acesta atentia.

Pe de alta parte, gen.lt.Corneliu Dobritoiu considera catalogarea presei ca vulnerabilitate la adresa securitatii nationale drept "o atitudine aberanta", in conditiile in care "presa e cainele de paza al democratiei si este interesul presei sa prezinte si sa sanctioneze dur toate derapajele de la calea democratica".

In ceea ce priveste amenintarile teroriste la adresa Romaniei, Dobritoiu considera ca "terorismul ramane "o amenintare activa pentru toate tarile din spatiul democratic" si ca "aceste celule teroriste pot sa actioneze oricand si oricum".

In aceste conditii, "strategia de securitate trebuie sa identifice amenintarile reale la adresa intereselor nationale si obiectivele strategice pe care Executivul le are de indeplinit, fiind necesara stabilirea unui cadru de resurse care va asigura institutional efortul pentru promovarea interesului national".

Gen.lt. a mai subliniat ca apartenenta Romaniei la NATO "nu inseamna ca suntem in siajul neconditionat al SUA" si a atras atentia si asupra faptului ca "daca noi vom astepta sa vina cineva sa ne apere, pentru ca suntem prea ocupati, ne inselam amarnic".

Intrebat ce parere are despre decizia Guvernului Tariceanu din 2007 de anuntare a retragerii trupelor romane din Irak pana la finele anului, ministrul Apararii in guvernul din umbra al PNL a declarat: "a fost o atitudine regretabila, care a avut mai mult menirea sa stabileasca niste scoruri in planul politicii interne decat externe. E regretabil, pentru ca atitudinea nu s-a situat la nivelul elegantei si dialogului din coalitia internationala, iar aceste greseli se platesc prin pierderea increderii aliantei".
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1100 : Decembrie 02, 2010, 22:03:57 »

Primul "bobarnac" e pt dreapta spaniola, http://www.ziare.com/international/wikileaks/wikileaks-guvernul-spaniol-nu-a-avut-obiectii-legate-zborurile-secrete-ale-cia-1059511

Wikileaks: Guvernul spaniol nu a avut obiectii legate zborurile secrete ale CIA

Guvernul spaniol nu a facut obiectii la zborurile CIA pe teritoriul Spaniei, semnaleaza joi cotidianul El Pais, potrivit informatiilor furnizate de Wikileaks.

Potrivit sursei citate, ambasada SUA din Spania a transmis faptul ca fostul vicepremier spaniol Maria Teresa Fernandez de la Vega s-a multumit sa fie informata in privinta zborurilor, "pentru a putea demonstra ca (Guvernul) supraveghea asa cum trebuia avioanele straine care traversau Spania".

In iunie 2006, cand un raport al Consiliului Europei arata ca mai multe tari sunt complice la practici contrare drepturilor omului - printre care si Spania - fostul ambasador american Eduardo Aguirre si dna Fernandez de la Vega au avut o intrevedere in care aceasta din urma a insistat asupra faptului ca Guvernul din care facea parte nu are obiectii fata de zborurile CIA si ca vrea doar sa primeasca informatiile, ca sa nu fie "prinsi nepreveniti".

La randul sau, fostul ministru spaniol al afacerilor externe, Miguel Angel Moratinos, i-a spus fostului ambasador american ca executivul spaniol vroia sa dea extrem de putina importanta scandalului, desi "fiind in mana judecatorilor, Guvernul avea o capacitate limitata de influenta".

Pe de alta parte, in ianuarie 2007, procurorul Vicente Gonzalez a transmis Ambasadei americane ca nu va incerca sa blocheze initiativa judecatoreasca de a cere declasificarea unor documente ale serviciilor secrete spaniole (CNI), precum si ale Ministerului Apararii cu privire la zborurile CIA - "pentru ca aceste rapoarte nu contin niciun element de incriminare si nicio informatie sensibila".

In fata ingrijorarii fata de "aparenta coordonare dintre judecatorii spanioli si procurorii germani", ministrul spaniol de interne, Alfredo Perez Rubalcaba, l-a asigurat pe fostul ambasador american ca "desi judecatorii spanioli sunt extrem de sensibili in privinta independentei lor si vor face tot ce considera potrivit", el le-a dat colaboratorilor sai instructiuni sa "evite comentariile extrem de retorice".

De asemenea, ambasadorul american a tinut sa-si manifeste ingrijorarea si fata de atitudinea principalului partid de opozitie - Partidul Popular. "In ciuda orientarii generale proamericane, din experienta ne dam seama ca PP nu va astepta sa capitalizeze orice indicatie ca Guvernul lui Zapatero a tolerat ori a ignorat deliberat actiuni ale SUA care ar putea fi interpretate ca posibile incalcari ale drepturilor omului - chiar daca acestea au consecinte negative pentru Guvernul SUA", se mai arata in informarile transmise de fostul ambasador Aguirre.
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1101 : Decembrie 06, 2010, 00:19:56 »

Revenind la parveniti in general, se pare ca acesti oameni sunt bine priviti in toate mediile  Cheesy Am vazut, de-a lungul timpului, multi parveniti. Tongue Intotdeauna te uimeste superioritatea cu care ii trateaza te toti cei din jur. Nu-i recomanda nimic, insa au avut de mici o idee fixa: sa parvina. Si au reusit. Au avut ceva de oferit la un moment dat. Si gata!   Tov Perju poate parvenitismul tau ar fi fost uitat. Insa, cand dupa un astfel de traseu tii neaparat sa te arati public in toata goliciunea ta portocalie :PA devenit desuet sa ajungi undeva pe propriile puteri. Esti bine primit si bine vazut daca nu muncesti, ci obiectivul tau este doar sa parvii Tongue.. devine o virtute in Romania de astzi Tongue Nu mai trebuie sa faca nimic. S-au aranjat, cum se spune  Tongue Cu toate astea, desi toata lumea stie ca e doar ceea ce e, parvenitul vrea sa para mai mult. Shocked MAMA CE MAI BAT CAMPII A INCEPUT SA MI PLACA  Kiss Shocked
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1102 : Decembrie 16, 2010, 17:57:29 »

Greierele şi furnica - două versiuni

VERSIUNEA ELVEŢIANĂ


Furnica munceşte din greu toată vara în arşiţă.

Îşi clădeşte casa şi pregăteşte provizii pentru iarnă.

Greierele crede că furnica e proastă, râde, dansează şi se joacă.

Odată iarna venită, furnica stă la căldură şi mănâncă bine.

Greierele tremurând de frig nu are nici hrană nici adăpost şi moare îngheţat.

 
SFÂRŞIT

 

VERSIUNEA FRANCEZĂ


Furnica munceşte din greu toată vara în arşiţă. a

Îşi clădeşte casa şi pregăteşte provizii pentru iarnă.

Greierele crede că furnica e proastă, râde, dansează şi se joacă.

Odată iarna venită, furnica stă la căldură şi mănâncă bine.

Greierele tremurând de frig organizează o conferinţă de presă şi întreabă de ce furnica are dreptul să stea la căldură şi să mănânce bine în timp ce alţii, mai puţin norocoşi decât ea, suferă de frig şi foame.

Televiziunea realizează emisiuni în direct care arată greierele tremurând de frig şi difuzează extrase video cu furnica stând frumos la căldură într-o casă confortabilă, cu o masă plină de provizii.

Francezii sunt şocaţi de faptul că, într-o ţară atât de bogată, bietul greiere e lasat să sufere în timp ce alţii trăiesc în huzur.

Ziariştii fac interviuri în care întreabă de ce furnica s-a îmbogăţit pe spinarea greierului şi interpelează guvernul pentru a mări impozitele furnicii, astfel încât aceasta să plătească "cât se cuvine".

CGT, FO, Partidul Socialist, Partidul Comunist, Liga Revoluţionară Comunistă organizează manifestaţii în faţa casei furnicii.

Funcţionarii publici decid să facă grevă de solidaritate 59 de minute pe zi pe o perioadă nelimitată.

Un filosof la modă scrie o carte care demonstrează legăturile furnicii cu torţionarii de la Auschwitz.

Ca răspuns la sondaje, guvernul emite o lege privind egalitatea economică şi o lege (aplicată retroactiv asupra perioadei de vară) anti-discriminare.

Impozitele furnicii sunt augmentate şi furnica primeşte o amendă pentru că nu l-a angajat pe greiere ca asistent.

Casa furnicii este confiscată de autorităţi pentru că furnica nu are destui bani ca să-şi plătească şi amenda şi impozitele.

Furnica pleacă din Franţa şi se instalează în Elveţia unde contribuie la bogăţia economică.

Televiziunea face un reportaj despre greiere care de acum s-a îngrăşat.

Acesta este pe cale să termine proviziile furnicii, chiar dacă primăvara e încă departe. În casa furnicii se ţin în mod regulat întruniri ale artiştilor şi scriitorilor de stânga.

Cântăreţul Ickxsulesco compune cântecul "Furnică, opreşte-te!"

Fosta casă a furnicii, devenită locuinţă socială pentru greiere, se deteriorează pentru că acesta nu face nimic pentru a o întreţine.

Guvernului îi este reproşată lipsa mijloacelor.

Este înfiinţată o comisie de anchetă ce va costa 10 milioane de euro.

Greierele moare de supradoză.

Ziarele şi televiziunile comentează eşecul guvernului de a redresa cum trebuie problema inechităţii sociale.

Casa este invadată de o bandă de gândaci emigranţi.

Gândacii organizează traficul de marijuana şi terorizează comunitatea.

Guvernul se felicită pentru diversitatea multiculturală a Franţei.


SFÂRŞIT
Memorat
 • gally
 • Sr. Member
 • ****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 398
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1103 : Decembrie 17, 2010, 00:40:02 »

ACUM 21 DE ANI,LA TIMISOARA SE MUREA PENTRU CA POPORUL ROMAN SA FIE LIBER!!!GLORIE ETERNA EROILOR MARTIRI TIMISORENI!!!...VA MULTUMIM TIMISORENI PENTRU SACRIFICIILE SUPREME SI PENTRU CURAJUL DE A SE OPUNE UNUI REGIM TOTALITAR...DE LA VOI A PLECAT SCANTEIA LIBERTATII NOASTRE...SIC TRANSIT GLORIA MUNDI!!!...
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1104 : Decembrie 18, 2010, 21:42:11 »

Week-end cu ss (CIA).
http://www.hotnews.ro/stiri-international-8076291-secretul-sculpturii-kryptos-sta-scris-berlin.htm


Secretul sculpturii de la C.I.A. Pe Kryptos sta scris BERLIN

Dupa doua zile de Kryptos, m-a luat durerea de cap. 91 de litere au ramas neclarificate, din mesajul incriptat de artistul Jim Sanborn, pe sculptura plasata la intrarea in sediul Central Intelligence Agency din Langley, Virginia. Spioni, agenti secreti, criptologi si experti cu IQ record trec zilnic, de doua decenii, prin fata misterioasei solii a lucrarii de arta moderna, fara a fi reusit sa-i vina in intregime de hac. De teama ca nu mai apuca dezlegarea ghicitorii, la aniversarea sa de 65 de ani, Jim Sanborn ofera, in The New York Times, un indiciu suplimentar.

Kryptos e o sculptura in bronz, cu inaltimea de trei metri, sugerand o fila de carte. In ea sunt decupate 1738 de litere, repartizate in patru blocuri distincte. Primele doua cuprind mesajele propriu-zise, iar celelalte doua, codul sau codurile de folosit in decriptare. Sanborn, ajutat in codificare de Edward Scheidt, un criptolog la pensie al Agentiei, a creat ghicitoarea din Kryptos, acum mai bine de 20 de ani.

Sculptorul a castigat in anii 80 o competitie pentru crearea unei lucrari de arta, care urma sa fie plasata in curtea noului sediu al C.I.A. Castigatorul primea 250.000 de dolari pentru lucrarea selectionata, care trebuia sa transmita „sentimente de speranta si stare de bine”. Nimeni nu s-a gandit pe atunci ca lucrarea lui Sanborn va provoca si reversul, dand multora dureri de cap. Echipe intregi de specialisti, dar si dezlegatori amatori de ghicitori si enigme, cauta mesajul ramas inca secret.

Trei dintre cele patru mesaje au fost decriptate in 1999, in total 768 de semne grafice. Aparent, cele trei texte nu au nici o legatura intre ele: unul e de factura poetica, apartinand se pare chiar lui Sanborn. Al doilea indica plasarea unor informatii, dandu-se coordonatele geografice, ce corespund chiar zonei din jurul sculpturii de la CIA. Al treilea text descifrat face parte din lucrarea unui egiptolog, care a deschis, in 1922, mormantul lui Tutankhamon.

1) BETWEEN SUBTLE SHADING AND THE ABSENCE OF LIGHT LIES THE NUANCE OF IQLUSION

2) IT WAS TOTALLY INVISIBLE HOWS THAT POSSIBLE ? THEY USED THE EARTHS MAGNETIC FIELD X THE INFORMATION WAS GATHERED AND TRANSMITTED UNDERGRUUND TO AN UNKNOWN LOCATION X DOES LANGLEY KNOW ABOUT THIS? THEY SHOULD ITS BURIED OUT THERE SOMEWHERE X WHO KNOWS THE EXACT LOCATION ? ONLY WW THIS WAS HIS LAST MESSAGE X THIRTY EIGHT DEGREES FIFTY SEVEN MINUTES SIX POINT FIVE SECONDS NORTH SEVENTY SEVEN DEGREES EIGHT MINUTES FORTY FOUR SECONDS WEST X LAYER TWO

3) SLOWLY DESPARATLY SLOWLY THE REMAINS OF PASSAGE DEBRIS THAT ENCUMBERED THE LOWER PART OF THE DOORWAY WAS REMOVED WITH TREMBLING HANDS I MADE A TINY BREACH IN THE UPPER LEFT HAND CORNER AND THEN WIDENING THE HOLE A LITTLE I INSERTED THE CANDLE AND PEERED IN THE HOT AIR ESCAPING FROM THE CHAMBER CAUSED THE FLAME TO FLICKER BUT PRESENTLY DETAILS OF THE ROOM WITHIN EMERGED FROM THE MIST X CAN YOU SEE ANYTHING Q (?)

Textul care cuprinde al patrulea mesaj e cel mai scurt. Desi are doar 97 de litere, el a ramas o enigma. In noiembrie 2010, cand sculptura a implinit 20 de ani, iar autorul ei 65, Sanborn s-a gandit sa dea un indiciu de rezolvare.  El a spus ca, odata decodata, succesiunea de litere de pe pozitia 64-69 din textul nedecriptat, NYPVTT, devine BERLIN.

Artistul ar mai fi spus cu umor, ca la nevoie, peste 10 ani, va mai da un indiciu. El insa nu stie daca va mai trai atatea decenii, pana cand puzzle-ul va fi rezolvat. Totusi, pentru cazul in care s-ar intampla sa-si ia cu el in mormant secretul, mai exista cineva, un prieten al sau, care cunoaste cateva litere si poate ajuta la dezlegarea ghicitorii, mai departe. Nu stim daca, prin acest prieten, Sanborn se refera la William Webster, fost sef la C.I.A.

Cele 91 de litere finale nu sunt insa totul. Odata deslusit ultimul mesaj, toate cele patru, impreuna, dau o noua sarcina de rezolvat. Kryptos ramane o provocare.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1105 : Decembrie 18, 2010, 21:52:12 »

Site-ul Wikileaks a publicat peste 250000 de documente confidentiale din corespondenta diplomatica americana, inclusiv ale Ambasadei USA de la Bucuresti. http://www.hotnews.ro/stiri-international-8082083-ancheta-penala-cazul-dezvaluirilor-wikileaks.htm

Ancheta penala in cazul dezvaluirilor Wikileaks

Procurorul general din SUA, Eric Holder, a declarat luni ca exista o "ancheta penala in desfasurare" in cazul devaluirilor de documente clasificate ale corespondentei diplomatiei americane de catre site-ul Wikileaks, relateaza Reuters.
Autoritatile vor pune sub urmarire pe oricine este gasit responsabil, a declarat acesta.


http://www.hotnews.ro/stiri-international-8081597-ambasada-sua-despre-recentele-scurgeri-informatii-wilikeaks-telegramele-sunt-adesea-incomplete-nu-reprezinta-reflectare-politicilor-sau-element-pentru-decizii-finale.htm

www.hotnews.ro/stiri-international-8097826-numele-trandafirului-wikileaks-fata-fata-secretele-abuzurile-puterii.htm
In Numele Trandafirului. WikiLeaks fata in fata cu secretele si abuzurile Puterii
de Dani Rockhoff

Pe la anul 1300, cunoasterea era doar apanajul puternicilor si inaltilor prelati ai vremii. Gloata era buna doar pentru slugarit si biruri. In romanul lui Umberto Eco "Numele trandafirului", manuscrisele valoroase si cartile unor mari carturari sunt ascunse intr-un labirint cu capcane, din biblioteca unei abatii. Nici o soapta, nici un raset nu coboara din varful de munte al inteleptilor, inspre valea celor prosti. Caci stiinta si rasul doboara frica, iar fara frica puterea paleste si nu pot fi stapaniti cei multi. Un calugar franciscan vine de hac secretelor si crimelor de la manastire. Dupa 700 de ani, istoria se repeta, printr-un australian numit Assange si site-ul lui de dezvaluiri, numit WikiLeaks. 

Nu doar unii politicieni, diplomati, militari sau angajati ai serviciilor secrete il considera iresponsabil pe Julian Assange. Intre vajnicii opozanti ai "revolutiei informationale" declansate de site-ul de dezvaluiri WikiLeaks se afla chiar si jurnalisti, care considera ca o bomba de presa trebuie sacrificata "pentru ratiuni ce depasesc criteriul audientei". Personal, nu cred ca mobilul echipei WikiLeaks - publicarea depeselor de razboi din Irak si Afghanistan, dar si pe cele ale diplomatiei SUA - a fost rating-ul site-ului. "Curajul e molipsitor", scria zilele trecute in subsolul acestuia, ca un fel de motto.

O intreaga serie de comentatori considera ca aceste dezvaluiri sunt ca datul in vileag al unei intimitati. In armata, politica si diplomatie secretele ar fi necesare si sunt acceptate, la nivelul unei largi perceptii publice. Ma intreb ce vrea sa insemne asta? Dormi linistit, Statul, America si Dumnezeu lucreaza pentru tine? Doar ultima instanta e demna de crezare. Restul, s-a dovedit, lucreaza indeobste pentru propriile interese si banii unei clici. Poporul e bun la plata oalelor sparte, la alegeri si la consum.

Manning dupa gratii, Assange 'wanted'

Documentele publicate de Wikileaks au fost trimise anterior publicarii, de fiecare data, unor prestigioase publicatii de presa. Acestea le-au analizat din punct de vedere al autenticitatii si "periculozitatii", timp de luni de zile. Cinci luni a avut Der Spiegel, la dispozitie, depesele diplomatice de pe CD-ul cu datele compromitatoare pentru diplomatia americana. Documentele au mai fost trimise de WikiLeaks si la New York Times (SUA), The Guardian (UK), Le Monde (Franta) si El Pais (Spania).

Din depese au fost "periate" numele informatorilor, asupra unor diverse informatii din documente s-a cerut luare de pozitie din partea institutiilor vizate. "Ca si la restul dezvaluirilor, Der Spiegel a evaluat si analizat independent documentele, facand tot posibilul sa-i apere pe acei informatori care si-ar risca viata sau libertatea", se spune in sumarul de pe prima pagina, al probabil celui mai vandut exemplar tiparit din istoria recenta a revistei.

Redactia Spiegel - ca si alte medii de presa implicate - a dat posibilitatea luarii de pozitie din partea Casei Albe, a Departamentului de Stat, a ambasadelor americane. "Unele obiectii ale acestor institutii americane au fost luate in seama, altele nu. S-a pus in balanta in aceste cazuri interesul de informare a opiniei publice, contra intereselor de secretizare justificate, ale Statului", precizeaza Der Spiegel.

Aceasta precizare este necesara, in contextul in care democratia si libertatea mult proferate de SUA si alte tari democratice impun respectarea propriilor valori. Care a fost urmarea? Bradley Manning a fost arestat si sta de luni bune, in arest cu izolare, la inchisoarea din Quantico, statul US Virginia.

Este vorba de un tanar soldat american, stationat in Irak, care vreme de opt luni de zile s-a ocupat cu copierea acestor documente, de plictiseala si pentru ca "oamenii sa afle adevarul". Despre activitatea sa, Bradley Manning s-a tradat in cateva mailuri pe care le-ar fi trimis unui ex-hacker pe care l-a cunoscut online. Adrian Lamo ar fi informat FBI-ul, iar Manning a fost arestat.

Si pe urma lui Julian Assange e o intreaga armata, 150 de vigilenti ar proveni doar de la "serviciile" americane. Procuratura suedeza l-a dat zilele trecute in urmarire prin Interpol, fara sa fie emis mandat de arestare asupra lui. Teoretic, Assange e cautat "ca martor", in doua cazuri de viol. In aceste incriminari din luna august, era vorba de viol intr-un sens foarte ciudat. Cele doua femei cu care, la interval de cateva zile, Assange ar fi avut relatii intime, ar sustine ca au fost ultragiate fizic prin nefolosire de prezervativ, respectiv folosirea unuia spart.

Assange a intrat in atentia procuraturii suedeze la scurt timp dupa ce a cerut drept de sedere si munca in Suedia, care i-a fost refuzat. Anterior, el publicase deja doua serii de dezvaluiri, de razboi. Acum, Assange s-ar afla ascuns pe langa Londra, cu o gasca de hacker-isti si fani WikiLeaks. Cel putin asa se spune. Se mai spune si ca, peste ocean, el ar fi intrat la "Wanted", viu sau mort. Iar site-ul sau initial a fost blocat de provider, sub bombardamentul la care a fost supus. Acum, Wikileaks dezvaluie pe alt domeniu din internet decat cel initial.

Vocatia de turnator

Oare de ce exercitiul de transparenta al WikiLeaks, subintitulat "keep governments open" provoaca atata furie si spirit revansard? Sunt depesele de razboi si diplomatice ale SUA simple bombe de presa, sau adevaruri din culisele militare si politice, menite sa scuture poleiala de pe anumite persoane si anumite actiuni? In jungla informationala in care ne aflam, mai ales de cand cu Internetul, ne e greu sa mai distingem intre adevaruri, manipulari, intoxicari si soparle?

Atata vreme cat institutiile americane vizate de dezvaluiri n-au dat dezmintirea autenticitatii documentelor, acestea reprezinta, pentru orice jurnalist, sursa primara si credibila de informare. De la ambasadorul SUA la Berlin, Philip Murphy, nu s-a auzit, de exemplu, decat: "Oamenii mei n-au facut nimic gresit si nu ma voi scuza pentru nimic din ceea ce au facut ei" (Spiegel 48/29.11.10). Nici macar pentru "absorbtia" unei enorme cantitati de informatii de la diverse surse, chiar si politicieni, care apar acum in postura de cartite si tradatori ai propriului partid si stat.

Seful de cabinet al ministrului de externe al Germaniei, liberalul Helmut Metzner, a demisionat, in urma depistarii lui ca sursa a unor detaliate informatii date americanilor despre negocierile confidentiale de formare a noului cabinet al Angelei Merkel, din toamna anului trecut. Tanarul si ambitiosul politician a notat tot, a adunat un maldar de hartii de uz intern, liste de participanti, planificari si agende de lucru, chiar si notite de mana.

Cu prada in geanta, el s-a repezit la americani. La Ambasada americana, in 7 octombrie 2009. Murphy face apoi un raport detaliat si confidential la Washington, pe baza informatiilor primite de la "sursa bine plasata din FDP". Cam care ar fi calificativul pentru o astfel de persoana ca Metzner? Spion, turnator, tradator de partid si tara? Aiurea, astea erau valabile doar la comunisti...

Cu fior si mainile in stomac

Intre telegramele pe care le-am citit pe site sunt si adevarate creatii literare, scrise "cu fior" de diplomati, chiar daca nu aceasta este prima calitate care li se cere. Una dintre ele este "Nunta din Caucaz", transmisa confidential de la ambasada din Moscova, in 31 august 2006. Pe angajatul misiunii diplomatice americane il surprinde opulenta acestor nunti, cu caviar si mii de sticle de vodka aduse din Urali, in ciuda crizei de pe piata. Pe Burns il/o mai socheza faptul ca aceasta se intampla la o nunta musulmana, de ceceni. Cat de "personala poate fi politica in Caucaz", remarca expeditorul, referindu-se la cumetriile politice ale zonei.

Cum vreau SUA sa-si plaseze detinutii de la Guantanamo printr-o campanie internationala condusa de fostul detinut Moazzam Begg, aflam dintr-o telegrama confidentiala trimisa de la Ambasada SUA din Luxemburg, la 15 ianuarie 2010. Insa cea mai "tare" depesa din cele publicate pana acum este directiva de la State Department al SUA transmisa la 30 de misiuni diplomatice americane, CIA,  DIA Washington DC si Consiliul Colectiv de securitate al ONU.

Instructiunile secretarului de stat Hillary Clinton trimise "secret" si "noforn" -adica nu pentru ochii strainilor - sunt detaliate pe 24 de pagini si se identifica, pe alocuri, cu adevarate misiuni de spionaj. Noua National HUMINT Collection Directive (directiva nationala de colectare cu folosire de surse umane) este transmisa de la Washington DC in 31.07.2009 si o inlocuieste pe cea din 2004. Destinatarilor li se indica explicit si detaliat ce sa afle. Printre altele, date strict personale si confidentiale ale celor vizati. Intre acestia, sunt si inalti oficiali ai Organizatiei Natiunilor Unite.

Pe Clinton si departamentul de stat american pe care il conduce ii intereseaza nu doar toate numerele de telefon, mobil, fax, pager, adrese e-mail, ci si date strict personale ale unor persoane: datele biometrice, parole pentru accesul la PC si in internet, cartile de credit si numerele acestora, planurile deplasarilor si cine se inscrie la categoria clienti frecventi ai companiilor de zbor. Pentru toata lumea "normala", aceste date sunt personale si confidentiale intra in sfera vietii private. Pentru Hillary Clinton, se pare ca nu.

Cat e permis unui ministru si unui departament de stat, fie el si american, sa-si "bage mainile in stomacul" altor oameni ? Ne intrebam, si cred ca intrebarea e legitima.

De dragul transparentei activitatii guvernelor si a informarii publice despre culisele unor razboaie cu pierderi civile imense, WikiLeaks si seful ei Assange se autoproiecteaza pe esafod. Tot asa a patit si fratele Guglielmo din Bascavilla, calugarul franciscan pornit sa dezvaluie crimele si secretele de la abatia din varf de munte. Insa Guglielmo, desi urmarit de Inchizitie, pana la urma scapa cu bine.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1106 : Decembrie 18, 2010, 23:19:26 »

Da, interesant. Hai sa dam atunci din casa. Postam pe frontispiciu urmatorul citat:
“Prin noile tehnologii si legislatii, guvernele ne-au invadat intimitatea si ne-au restrictionat dreptul la libera exprimare in moduri care ar fi fost considerate anormale doar cu cateva decenii in urma.”
Punem, nu chiar in surdina, "Heaven`s open" (Mike Oldfield) si livram un interviul aparut pe HotNews si intitulat conventional <<Membru roman al grupului de activisti Anonymous: "In Romania exista posibilitatea organizarii unor actiuni de tip WikiLeaks">>, http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8135554-membru-roman-grupului-activisti-anonymous-romania-exista-posibilitatea-organizarii-unor-actiuni-tip-wikileaks.htm (poate-si iau notite "legalistii" curajosi si intrasigenti ai acestui forum).

Miscarea Anonymous
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1107 : Decembrie 18, 2010, 23:22:25 »

Gruparea Anonymous este cea care a doborat site-urile Visa si MasterCard pe 8 decembrie 2010, intr-o actiune-replica la arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks. Media ii descrie ca fiind un grup de hackeri, dar ei se autodefinesc ca "un grup de cetateni obisnuiti ai lumii digitale, preocupati de a ne proteja drepturile si libertatile fundamentale". Partenerul nostru de dialog sustine ca nu este singurul roman implicat in miscarea Anonymous, dar este primul care accepta sa raspunda public unor intrebari. Conversatia este consistenta si developeaza gandirea unei intregi miscari, dospite in subteranele Internetului. Forta lor a fost dovedita, coerenta ramane sa fie demonstrata. Precizam ca HotNews.ro a demarat o serie de verificari privind implicarea interlocutorului in miscarea Anonymous, informatiile obtinute demonstrand ca o astfel de implicare este foarte probabila.

Cine sunteti?

Anon.: Anonymous este o miscare de activism pentru libertate. Pentru libertatea de expresie, libertatea de informare si libertatea noastra individuala de cetateni. Suntem un grup international de activisti format din comunitatea internetului, care militeaza impotriva abuzurilor si atacurilor asupra libertatii de expresie ale guvernelor si corporatiilor. Nu suntem "hackeri". Actiunile noastre nu se reduc la "ocuparea" siturilor tintite prin atacurile de tip DDoS. Actionam prin orice mijloace, online si offline, printr-o serie de operatiuni independente, pentru apararea libertatilor civile si denuntarea abuzurilor comise asupra lor. Nu suntem niste criminali sau niste vandali. Suntem oameni obisnuiti, care provin din toate continentele, uniti doar prin intermediul internetului si al camaraderiei unei lupte de rezistenta comune.

De ce preferati sa actionati sub umbrela anonimatului?

Anon.: Anonymous reprezinta in primul rind o idee, mai degraba decat un grup, o constiinta de responsabilitate civica si in asta consta forta noastra principala. Suntem anonimi nu pentru ca ne temem de atacurile asupra noastra ca indivizi, ci pentru ca ideile si motivatia noastra transcend oamenii care o incarneaza. Anonimitatea ne ofera o forta de concentrare a actiunii pe care nu am avea-o altfel. Nu vom fi niciodata redusi la tacere atata timp cat ideea de libertate exista. Daca crezi in libertate si esti dispus sa lupti impotriva cenzurarii ei, atunci si tu poti fi Anonim. Anonymous fructifica libertatea adusa in comunicarea inter umana de catre evolutia internetului. Atunci cand esti anonim, retinerile sau orgoliile individuale dispar, si asta ne ajuta ca grup. Nu avem un lider sau un consiliu, nu numim membri. Tot ce conteaza este cauza si actiunile pe care le conduci, ca anonim.

In ce consta implicarea personala in Anonymous? Ai participat la actiunea Payback?

Anon.: Nu-ti pot confirma sau infirma daca eu personal am luat parte la operatiunea Payback, din considerente legale, pentru ca am ales sa actionez aici, public, ca Anonymous. Tot ce pot spune e ca cei mai multi dintre Anonimi au participat sau participa la Payback. Este principala noastra actiune in momentul de fata. Din ratiuni pe care nu le inteleg, atacurile de tip DDoS sunt pedepsite prin lege, in Statele Unite de pilda, mai grav decat omorul din culpa. Unii dintre noi au fost arestati in Europa pentru asta. Suntem constienti de gravitatea actiunilor noastre conduse prin operatiunea Payback, dar suntem convinsi ca ele sunt conduse in sprijinul unei cauze a binelui. Anonymous nu se reduce la operatiunea Payback. Atacurile din Payback au unicul scop de a atrage atentia asupra noastra si asupra abuzurilor facute de catre tintele alese. Credem ca am reusit asta in ultimele saptamani, iar acum ne centram asupra altor operatiuni. Operatiunea Leakspin inregistreaza succese in expunerea documentelor WikiLeaks neacoperite indeajuns de presa.  Eu unul mi-am concentrat eforturile in operatiunea “Truth is Revolutionary”(TIR), care incearca sa articuleze teoretic motivatia si actiunile miscarii. E un efort de organizare, de stabilire a identitatii noastre. TIR incearca sa lege operatiunile disparate ale Anonymous ca un "hub", astfel incat efortul nostru sa fie unul concertat si eficace. Asta inseamna comunicarea activa cu celelalte operatiuni si oferirea de suport teoretic si de organizare. Efortul de comunicare cu media face parte din aceasta operatiune.

Esti singurul roman care se implica in actiunile Anonymous? Poti estima cati romani actioneaza in acest moment pentru aceasta cauza?

Anon.: E greu de estimat. Randurile noastre sunt formate din cateva mii de anonimi si nu obisnuim sa ne declinam provenienta. Pur si simplu nu ne intereseaza de unde venim. Suntem cetateni anonimi ai internetului. Din experienta proprie, pot spune ca romanii sunt bine reprezentati in miscare prin actiunea efectiva a catorva, mai degraba decat prin numar. Intr-un viitor apropiat, vom incerca sa unim gruparile locale pentru a impulsiona activismul pe plan local.

Sustineti ca nu ati produs nici un prejudiciu fizic si nici nu ati perturbat serviciile de tranzactionare ale Visa, Mastercard sau PayPal. Cu toate acestea, mai multi furnizori de servicii de plati cu cardul au reclamat probleme in cazul cardurilor Visa. Daca exista, intr-adevar, pagube materiale, nu intra aceasta in dezacord cu filozofia Anonymous?

Anon.: Nu am adus niciun prejudiciu tranzactiilor de plati pur si simplu pentru ca nu le-am atacat. Daca am fi vrut sa atacam serverele de tranzactionare, am fi facut-o. Am atacat doar siturile de prezentare ale companiilor alese, pentru a le face greu de accesat prin trimiterea prea multor cereri de listare. Interferarea cu tranzactiile este tehnic imposibila prin tipurile de atac pe care le-am condus. Protestele noastre sunt analoge celor de tip “sit-in”, atunci cand protestatarii ocupa in masa, pasnic, un spatiu pentru a atrage atentia. Specificitatea atacurilor DDoS (Distributed Denial of Service) conduse de noi e aceea ca fiecare anonim a actionat constient din propriul computer, spre deosebire de atacurile DDoS de tip hacking unde, de regula, atacatorii isi supun resursele propriului computer unor operatori externi, cedand, constient sau infectati de un virus, controlul asupra atacului. Actiunea constienta a fiecaruia reflecta actiunea unei constiinte colective si nu a unui grup inchis de atacatori.

Un studiu al Universitatii din Twente arata ca utilizatorii programului LOIC pot fi depistati de autoritati. Va asumati eventualele procese deschise impotriva unor useri care, la indemnul Anonymous, au utilizat LOIC pentru atacarea site-urilor Visa, Mastercard, etc.?

Anon.: Anonymous avertizeaza utilizatorii noi ai programului LOIC de riscurile legale pe care le implica. Utilizatorii LOIC pot fi foarte usor identificati. Unii dintre noi folosesc metode pentru a ramane nedepistati, dar marea majoritate trimit cereri „deschise”, care contin datele de provenienta. Suntem constienti de riscuri, ni le asumam si facem tot posibilul ca toti utilizatorii noi ai programului LOIC pe care l-am pus la dispozitie sa fie la fel de constienti. Si totusi, majoritatea coplesitoare a lor aleg sa ni se alature. Nu putem fi opriti. Cu greu imi pot imagina cum o miscare de protest de asemenea amploare, actionand sub o diversitate de legislatii, poate fi reprimata complet pe cai legale.

Intentionati sa actionati si in Romania? Cum?

Anon.: Vom actiona oriunde vom inregistra abuzuri ale guvernelor si corporatiilor asupra libertatilor cetatenesti. Pe masura ce randurile noastre sporesc, capacitatea de a atinge mai multe tinte, si nu doar cele mai importante, creste. Pot spune ca exista un lobby in interiorul miscarii pentru organizarea de activism Anonymous pe plan local, inclusiv in Romania. Ramane de vazut in ce masura vom reusi sa le organizam.

Romania nu este o tara care sa duca lipsa de abuzuri ale statului si corporatiilor. Exista posibilitatea organizarii unei actiuni de tip WikiLeaks cu specific local pentru Romania?

Anon.: Aceasta posibilitate exista.

Aveti acces la continutul celor 251.287 de telegrame obtinute de Wikileaks? Daca da, exista documente care sa ofere informatii relevante despre Romania?

Anon.: Miscarea noastra nu este conectata cu WikiLeaks, desi unii dintre noi comunicam cu ei. Operatia Leakspin are acces doar la ceea ce WikiLeaks publica. Interesul general al Anonymous, spre deosebire de interesul particular al Operatiei Leakspin, este apararea libertatii de expresie, a presei si a "avertizatorilor de integritate" (whistleblowers) digitali. Interesul pentru documentele WikiLeaks e subordonat cauzei generale. Operatia Leakspin si efortul de mirroring a WikiLeaks reprezinta o reactie la atacurile asupra acestei organizatii din partea unor guverne; ne opunem reducerii WikiLeaks la tacere prin difuzarea documentelor produse de ei. Pe scurt, noi ne concentram asupra apararii existentei WikiLeaks, OpenLeaks si a celorlalte situri de presa pentru whistleblowers, mai degraba decat asupra revelatiilor efective pe care ei le produc.  Atunci cand guvernul Statelor Unite a inceput sa faca presiuni asupra unor companii si asupra altor guverne pentru a reduce la tacere WikiLeaks, s-a produs revelatia cea mai importanta pe care tot acest scandal a dat-o pana acum: guvernul SUA a iesit in fata pentru a ataca in mod autoritar si deschis un instrument de presa si a demonstrat cata influenta efectiva are asupra unor corporatii multinationale si asupra unor guverne europene. Spre denuntarea acestui lucru ne indreptam eforturile. Trebuie sa ne asiguram ca oamenii isi dau seama de gravitatea acestei actiuni.

Pe unul dintre site-urile Anonymous putem citi ca “prin noile tehnologii si legislatii, guvernele ne-au invadat intimitatea si ne-au restrictionat dreptul la libera exprimare in moduri care ar fi fost considerate anormale doar cu cateva decenii in urma.” Cat de valabila este aceasta propozitie pentru Romania lui 2010?

Anon.: Romania are o istorie lunga si dureroasa a suprimarii dreptului la libera exprimare. Am parcurs un drum lung si greu pentru care ma simt recunoscator, dar inca suportam rezultatul a 50 de ani de tacere fortata. De pilda, ne lipseste o cultura a protestului. Sunt totusi optimist ca exista o cultura a libertatii de expresie in Romania. Avem ONG-uri si avem voci in societatea civila si in presa care indraznesc sa se opuna deciziilor guvernamentale atunci cand sunt percepute abuzuri. Asta nu inseamna ca incalcari ale libertatilor cetatenesti din partea institutiilor guvernamentale, politice si comerciale nu se inregistreaza. Ca jurnalist, stii mai bine ca mine in ce masura presa este supusa intereselor unor grupuri politice. Abuzul cel mai grav asupra libertatii noastre de informare din ultimul timp s-a inregistrat in timpul alegerilor prezidentiale din decembrie trecut. Sunt multe lucruri de facut in Romania pentru a atinge o transparenta guvernamentala de care avem nevoie pentru sustinerea societatii democratice pe care o construim de 20 de ani. Nu avem o transparenta suficienta a deciziilor CNSAS. Nu avem o desecretizare completa a arhivelor fostei Securitati. Nu ai o viziune a fondului CNSAS scanat, facut public pe internet si scrutat de mii de ochi?

Ar fi excelent, dar intrebarea este cat de fezabila este o astfel de actiune fara suportul logistic al statului? Si in plus, cum ar putea o organizatie precum Anonymous sa provoace/declanseze o astfel de transparentizare?

Anon.: Iti intorc intrebarea: cat de fezabila a fost publicarea miilor de documente WikiLeaks fara suportul logistic al statului? Pentru asta exista whistleblower-ii si pentru asta le aparam existenta. Whistleblower-ii adevarati actioneaza in spiritul apararii integritatii unei organizatii sau institutii, nu impotriva ei. Sunt protejati de lege, inclusiv de legea romaneasca, si pe drept. Aparandu-i, nu facem decat sa aparam legea. Anonymous poate incuraja si sustine prin orice mijloace, inclusiv logistice, o activitate de whistleblow, daca va considera ca ea e legitima.

Nu aveti lideri, nu aveti consiliu, practic nu aveti o structura organizationala clasica. Atunci cum reusiti sa va coordonati actiunile? Cum luati decizii? Cum va protejati de intrusi, de “tradatori” ai cauzei camuflati in suporteri?

Anon.: Forta noastra sta tocmai in faptul ca refuzam o structura organizationala clasica. Deciziile se iau prin vot deschis, iar actiunile sunt coordonate intr-o serie de „operatii”, existand un nucleu de actiune a celor mai activi sau dedicati in acel moment. Evolutia operatiilor este fluida, depinzand de masura in care actiunea se materializeaza si se coordoneaza „de la sine”. Nu este un model organizational perfect si nu este lipsit de riscuri. Dar este unul esential diferit de o structura piramidala si care se dovedeste eficace, mai puternic decat l-am fi avut cu o asemenea structura clasica. El este durabil prin definitie.

De ce Anonymous nu ataca companii si guverne din tari in care libertatea de exprimare sufera puternic (ma gandesc la China)? Vazute din spatele operatiunii Payback exista vreo diferenta intre Statele Unite si China? Care?

Anon.: Anonymous s-a nascut ca o miscare de aparare a legii instituite, cu incredere in puterea legii de a reflecta drepturile cetatenesti, nu ca o miscare revolutionara. Diferenta dintre Statele Unite si China este aceea ca Statele Unite isi incalca flagrant propria lege, in timp ce China si-a impus reprimarea libertatii de expresie in legea propriului stat. Nu avem, pana acum, mijloacele, motivatia sau prea-plinul de incredere in puterea noastra de judecata pentru a ataca legea, acolo unde vedem ca ea incalca ceea ce cultura vestica numeste drepturile umane fundamentale. Asta nu inseamna ca nu am putea evolua in acest sens.
Dupa 9/11 masurile de securitate pe aeroporturi si in spatii publice s-au inasprit drastic. Ce garantie puteti furniza ca nu se va intampla la fel in spatiul digital?  Sub pretextul apararii de atacuri precum cele desfasurate de Anonymous, libertatile de pe internet ar putea fi limitate. Noi nu suntem niste teroristi care ameninta securitatea spatiului digital. Suntem doar niste protestatari pasnici. Non-violenta asupra spatiului digital face parte din cultura de baza a Anonymous, asa cum face parte si reprimarea violentarii lui. Nu oferim un motiv si nici macar un pretext pentru inasprirea securitatii spatiului digital. Nu putem renunta la protestul nostru de teama unei represiuni asupra internetului, care ar fi de altfel imposibila. Un protestatar nu poate renunta sa iasa in strada de teama ca autoritatile vor interzice iesirea in strada pentru toti.

Cum comentati articolele din media care asociaza frecvent Wikileaks cu CIA?

Anon.: Nu este o chestiune pe care am putea-o comenta, pentru ca nu priveste motivatia noastra. Noi actionam in apararea libertatii si existentei unui mijloc de sustinere si difuzare a whistleblow-erilor, oricare ar fi acesta, nu in apararea unei organizatii anume. Nu avem mijloacele pentru a garanta credibilitatea niciunei organizatii. Credibilitatea WikiLeaks poate reiesi doar din faptele pe care le produce. 

Sunteti de acord cu afirmatia “oamenii potriviti trebuie sa aiba acces potrivit la informatiile potrivite”? Considerati ca notiunea de “secret de stat” este generatoare de abuzuri, contrara unei societati democratice si deci maligna?

Anon.: Anonymous militeaza pentru transparenta si, ca miscare colectiva, are incredere in puterea de discernamant a publicului. Dar asta nu inseamna ca militam impotriva notiunii de „secret de stat”. Suntem constienti de nevoia guvernelor de a avea secrete: refuzam doar abuzul de aceasta notiune. Atunci cand guvernul Statelor Unite pune sub secret de stat faptul ca armata sa a ucis acei reporteri ai Reuters in Irak, nu raporteaza mii de morti ai civililor din Irak, inchide ochiul la tortura, atunci se produc grave abuzuri ale notiunii de secret de stat.

Afirmati intr-o scrisoare deschisa ca “randurile noastre sunt formate din oameni de toate natiunile si rasele, uniti de camaraderia digitala si de constiinta ca luptam pentru binele celor multi si nu pentru lacomia celor putini”. E o propozitie care pare desprinsa din retorica comunismului internationalist. In conditiile in care speranta de viata este, in Europa si continentul nord-american, mai crescuta ca oricand in istorie, cum definiti “binele celor multi”?

Anon.: Recunosc pericolul acestei fraze si ea a generat o dezbatere aprinsa intre autorii documentului. Anonymous este o miscare colectiva, nu una care sustine ideologia comunista. Exista o puternica opozitie in randurile noastre pentru a evita pericolele unei astfel de ideologii. Anonymous nu reprezinta niste revolutionari care merg impotriva ordinii stabilite, spre deosebire de comunismul internationalist. Suntem niste aparatori ai integritatii acestei ordini. Asta include apararea „binelui celor multi” instituit prin lege si denuntarea abuzurilor celor care, in mod secret si fraudulos, abuzeaza de lege. Asupra modului in care lumea vestica si-a dobindit prosperitatea nu putem comenta, tocmai pentru ca nu avem o ideologie comunista. Suntem doar niste aparatori ai legii si ai libertatilor instituite astazi.

Anon.: [IMPORTANT!]
Subsemnatul anonim nu exprima decat opiniile sale, ca Anonim, si ale nimanui altcuiva. Subsemnatul renunta in mod irevocabil la drepturile pe care le are asupra expresiei acestor opinii si incurajeaza pe oricine sa le difuzeze sau sa le foloseasca cum crede de cuviinta.
Un Anonim.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1108 : Decembrie 23, 2010, 20:35:47 »

Un alt aspect, implicit sau explicit, depinde de perspectiva. Articolul de mai jos cred ca va poate aduce in contact cu aspecte contemporane ale interferentei si creativitatii umane. Cei mai isteti sau mai empatici vor intelege.

Avatar. Poate fi viata virtuala o alternativa?

de Ionuț Dulămiță

De multe ori mă surprind în autobuz urzind statusuri care să-mi atragă multe like-uri pe Facebook. Chiar şi când citesc o carte, mă mai opresc asupra unei fraze care nu transmite neapărat ceva care să rezoneze cu mine, ci doar sună bine, este frumos ambalată, şi mă gândesc: „Asta merge postată pe Facebook”. Verific de zece ori înainte să postez ceva, mă asigur că este corect, atractiv, că nu mă voi face de râs – în faţa cui, nu ştiu –, că este artsy, creativ, câteodată caut în dicţionar cuvinte în engleză să văd dacă le stăpânesc ca la carte.
După o privire fugară prin reţelele de social networking, îţi dai seama că majoritatea oamenilor nu spun nimic despre ei, le e teamă să se expună. Îşi aleg pozele cele mai frumoase, statusurile cele mai creative sau teribiliste, dar în acelaşi timp cele mai lipsite de substanţă, citatele cele mai atrăgătoare, transformând totul într-o agoră a esteticului. Cei care calcă pe lângă sunt sancţionaţi prin ignorare. Nu vreau să generalizez, e doar o observaţie personală.
Pe de o parte, poţi găsi avantaje într-o identitate virtuală – ţi-e mai uşor să exprimi lucruri pe care ţi-e teamă să le rosteşi în interacţiuni face to face, e un mediu propice defulării, îţi măsori talentele şi abilităţile sociale în like-uri şi comment-uri, dar de cealaltă parte intervine autocenzura în favoarea identităţii perfecte, dorinţa de a te face plăcut şi de a-ţi ascunde „defectele”. Îţi faci prieteni mai uşor, dar nu îi vezi niciodată în carne şi oase.
„Când rămâi acasă sâmbăta şi, în afară de cărţi, n-ai altă metodă de relaxare, trebuie să reîncepi jocul socializarii. Şi atunci îţi dai seama că 1.400 de prieteni online nu sunt egali cu 10 prieteni offline. Iar metodele de împrietenire, care merg 100% pe online, nu sunt bune şi pentru offline”, scria Magor Csibi anul trecut, în cadrul experimentului The Caveman Project. „Ar fi oarecum ciudat să mă duc la cineva într-un bar şi să-i zic: ‘Te-am adăugat în lista mea de prieteni. Sunt Magor, am 29 de ani, ai pe această hârtie amănunte despre educaţia mea, joburile mele şi am şi un album cu fotografii la mine, dar poţi să te uiţi doar dacă mă accepţi ca prieten’. Cred că cel mult aş obţine un râset sănătos”.
Studiile arată că serviciile de e-mailing şi reţelele sociale ajung să substituie relaţiile de prietenie offline, în loc să le încurajeze, iar distanţa specifică interacţiunilor din faţa monitorului poate urzi sentimente de izolare şi tendința de a ne păsa mai puţin de alţii. Până la urmă, dacă nu ai chef sa asculţi problema unui prieten în mediul online, tot ce trebuie să faci este să te deloghezi şi să-ţi vezi de ale tale. Cercetătorii de la Duke University, SUA, observau în vară că, din 1985 până în 2004, procentul americanilor care spun că n-au cu cine să discute probleme importante s-a triplat.
Un prieten mi-a spus că, peste 20 de ani, vom avea avataruri cu pattern-urile noastre mintale înregistrate care vor vorbi pe mess în locul nostru, iar noi nu ne vom întâlni unii cu alţii în viaţa reală, dar nici în mediul virtual. Tot el a propus și jocul de mai jos, pentru a ilustra fețele identităţii virtuale şi ale celei reale, dintr-o perspectivă literară.
Dmitri Miticov s-a născut pe 1 septembrie 1980 în Târgoviște. În 2003 a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Trei ani mai târziu a debutat cu volumul de poezie „Efectul de peliculă” (Editura Vinea), iar în 2010 a lansat volumul „Numele meu e Dmitri” (Editura Paralela 45). În prezent, lucrează în domeniul bancar și este „unul dintre poeții contemporani care a stârnit cea mai vie reacție în mediile online”.
Robert Mîndroiu este un tânăr ca oricare altul, care, pe 19 noiembrie 2010, în cadrul unei expoziții de carte din București ce a găzduit și lansarea volumului „Numele meu e Dmitri”, a ieșit în fața publicului și a spus că el este Dmitri. „La sfîrşitul lui 2006, cînd am început să creez personajul Dmitri Miticov, singurul scop era să mă distrez, să scriu sub un alt nume şi să înregistrez reacţia oamenilor”, scrie Robert într-un text pe care îl puteți citi mai jos.
Biografia lui Miticov s-a încheiat o dată cu volumul „Numele meu e Dmitri”, însă pseudonimul ales de Robert Mîndroiu va merge mai departe. În cele ce urmează, Dmitri și Robert scriu din prisma identității virtuale, respectiv a celei reale, iar noi vă invităm la dezbatere.

http://think.adevarul.ro/2010/12/avatar-poate-fi-via%c8%9ba-virtuala-o-alternativa-la-cea-reala
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1109 : Decembrie 24, 2010, 02:00:28 »

In "prima tara a democratiei" se petrec lucruri ciudate.

Julian Assange: Bradley Manning este un “detinut politic” in Statele Unite

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a sarit in apararea analistului de informatii Bradley Manning, care este suspectat ca i-ar fi furnizat organizatiei documentele secrete ale diplomatiei americane si se afla in prezent intr-o inchisoare din SUA. In cadrul unui interviu acordat MSNBC, Assange a declarat ca Manning este un “detinut politic” si a criticat faptul ca americanul nu are parte de un proces, transmite The Huffington Post.

Jurnalistul MSNBC a initiat discutia despre Bradley Manning descriind conditiile dure de detentie la care este supus acesta. Americanul, care este incarcerat de circa sapte luni, a fost tinut in regim de izolare 200 de zile, nu are voie sa faca exercitii in celula in care sta singur vreme de 23 de ore pe zi, si este trezit la 5 dimineata. Intrebat daca crede ca guvernul american il trateaza gresit tinandu-l in aceste conditii, Julian Assange a spus ca daca este sa dam crezare lucrurilor care se spun in legatura cu cazul Manning, “acest om este un detinut politic in Statele Unite”, relateaza The Huffington Post. Fondatorul WikiLeaks a mai atras atentia ca, desi este incarcerat de atat vreme, americanul de 23 de ani, a carui stare psihica se pare ca s-a deteriorat in urma conditiilor din inchisoare, nu a avut inca parte de un proces, si asta “este o treaba serioasa”. Assange a indemnat apoi organizatiile pentru drepturile omului sa investigheze situatia in care se afla Bradley Manning.
Julian Assange nu a recunoscut pana in prezent ca americanul ar fi sursa documentelor obtinute de WikiLeaks. Totusi, potrivit Washington Post, Statele Unite se straduiesc sa construiasca impotriva australianului un caz pornind de la presupusele legaturi dintre cei doi, astfel incat sa-l poata acuza pe Assange ca a conspirat in vederea scurgerii de informatii, nu doar ca a jucat un rol pasiv, primind documentele si apoi publicandu-le.

Publicarea documentelor WikiLeaks
WikiLeaks a inceput sa publice la 28 noiembrie un numar de 251.287 de documente trimise de diplomati americani la Washington, si continand schimburi de informatii confidentiale sau secrete intre 274 de ambasade, consulate sau misiuni diplomatice din intreaga lume si Departamentul de Stat american. Site-ul specializat in dezvaluirea de documente confidentiale a transmis aceste mesaje catre cinci dintre cele mai importante publicatii ale lumii: The New York Times (SUA), Der Spiegel (Germania), The Guardian (Marea Britanie), Le Monde (Franta), si El Pais (Spania). Documentele releva intre altele ca Statele Unite isi folosesc ambasadele ca pe o retea globala de spionaj. Publicarea documentelor WikiLeaks a fost condamnata atat de Casa Alba, cat si de Pentagon.

http://news.corect.com/politics/international/julian-assange-bradley-manning-este-un-%E2%80%9Cdetinut-politic%E2%80%9D-statele-unite
Memorat
Pagini: 1 ... 72 73 [74] 75 76 ... 132
Schimbă forumul: