Main Content:

Pagini: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 132

ALTE DISCUTII

 • eugenia
 • Membru nou
 • *
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1125 : Februarie 03, 2011, 19:34:13 »

In principiu, aveti dreptate! Se cheltuie foarte multi bani pt tot felul de lucruri si se deturneaza bani dintr-un fond in altul, chiar daca atunci cand sunt intrebati de exemplu: de ce toaca bani pe lucruri daca nu inutile, macar fara necesitate imediata, se raspunde:" pt ca erau alocati pt acel lucru"!
Numai cand este vorba de banii "alocati" pt "plebe", atunci acestia pot fi folositi in orice alte scopuri in interes national!
dar trecand peste treaba asta, stiam ca se incercase o ordonanta de Urgenta pt esalonarea platilor incepand din 2012 si nu se stie pana cand. Si asta era de fapt intrebarea, s-a renuntat la aceast termen, se vor plati banii mai devreme oare? Pt ca treaba seamana a "discriminare" atata timp cat unii au primit banii respectivi, iar altii trebuia sa astepte 2 ani, ca sa inceapa sa ii primeasca!
Nu ma refer la indemnizatia lunara curenta ci la cea care nu a fost primita pana in momentul preschimbarii certificatului! Eu fiind beneficiara in urma decesului sotului meu, nu am cum sa mai primesc indemnizatia lunara, dar mi-ar fi de extraordinar de mare ajutor, suma pe care ar fi trebuit sa o primeasca el, pana in momentul decesului
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1126 : Februarie 10, 2011, 07:52:03 »


CUM DISTRUGI ŞI VINZI O ŢARĂ ÎN 20 DE ANI

 

Îmi amintesc, copil fiind, la şcoală ne învăţau să fim mândri că al nostru drag popor nu a fost un popor de cotropitori. Atunci mă chinuia o mândrie copilărească, specifică fiinţei inocente uşor influenţabilă. Acum, la maturitate, nu pot spune că situaţia este la fel: nu mai am acea mândrie din copilărie, ci un necaz chinuitor; asta pentru că am observat un lucru- cotropitorii (acei războinici de ieri) sunt invadatorii economici de azi, iar aceştia au un standard de viaţă pe care noi îl invidiem; imperiile lor teritoriale de altă dată sunt imperiile economice de azi- asupriţii sunt aceiaşi, adică noi- cu acelaşi trai amărât, iar din când în când mai primim o ciosvârtă să ne astâmpărăm o posibilă sete de revoltă!

Sincer, nu pot să-i condamn pe aceşti invadatori, cred că e în natura biologică a oamenilor să fie împărţiţi precum celelalte vieţuitoare, în prădători şi rumegători. Nu-mi place să constat faptul că, întradevăr, avem comportamentul rumegătoarelor: speriaţi şi dezbinaţi. Urăsc şcoala pentru faptul că m-a învăţat să fiu mândru de statutul meu de necotropitor, urăsc şcoala pentru că mi-a impus statutul de rumegător, dându-mi drept exemplu înţelepciunea ciobanului mioritic; sincer, omul ăsta, ciobanul mioritic, trebuie dat ca exemplu negativ în şcoli, cum e posibil să ştii că unii vin să te omoare pentru a te tâlhări iar tu să te apuci să faci ordine în gospodărie, ca după episodul morţii gospodăria să fie ordonată? Să aibă ăia ce să fure mai bine? Preferam să ştiu că ciobanul mioritic le-a luat-o ălora înainte trimiţându-i el pe ei in mormânt (parcă unul din principiile româneşti spune că paza bună trece primejdia rea).

Vă amintiţi episodul din anii '90, când unii dintre ai noştri strigau "nu ne vindem ţara!"? Au apărut apoi şi susţinători ai teoriilor conspiraţioniste care susţineau că împotriva României există un plan diabolic. Mulţi am râs, alţii am spus răspicat: "ai dom'le că n-are cum să se întâmple aşa ceva" (românul în blândeţea lui  nu concepe că omul este predispus răului).
Iată că după  douăzeci de ani, invadatorii nu se mai ascund, unii dintre ei îşi recunosc isprava pe faţă:"Pe 10 octombrie 2007, la trei luni dupa ce a devenit preşedinte al statului Israel, Shimon Peres producea o afirmaţie năucitoare, la Hotelul Hilton din Tel-Aviv, în faţa a sute de reprezentanţi ai cercurilor diplomatice evreieşti: Israel cumpără România!" Vom spune: ei, şi ce dacă ne-au cumpărat! Numai că nu ne-au cumpărat spre binele nostru ci spre al lor. Avuţia noastră au cumpărat-o pe nimic (câteva zeci de miliarde de dolari a obţinut România pe o economie, fără a fi luate în calcul resursele solului şi subsolului, echivalată în 1990 la 800 de miliarde de dolari!!!). Dar faptul că ne-am vândut totul pe nimic nu este singura tristeţe, pentru că cei care ne-au cumpărat ne-au şi îndatorat- adică suntem şi cu gospodăria vândută şi cu bani îndatoraţi!!! Ce pot să spun despre aceşti băieţi pricepuţi care ne-au cumpărat?: bravo lor - ruşine nouă!!!

Ruşine pentru că nu am reacţionat de fel şi nu am apărat dreptul pe care l-am primit prin faptul că ne-am născut pe aceste meleaguri: acela de a fi stăpâni pe bogăţia pământului natal şi pe frumuseţea acestuia. Potentialii bogaţi sunt acum percepuţi ca cerşetori ai Europei (jignirea a fost difuzată pe toate canalele TV, când un distins francez a prezentat salutul românesc: o mână întinsă în semn de cerşeală - asta în timp ce românul întradevăr se zbate în sărăcie, sărăcie cauzată de faptul că şi francezii sunt unii dintre cei care storc România de bogăţie. Asta da batjocură: după ce ne sărăcesc mai şi râd de noi).

Datori nu suntem numai noi, ci şi generaţiile care ne vor urma: adică copiilor noştri le-am pregătit un viitor de sclavi! Întradevăr, noi generaţia post-revoluţie am distrus acest viitor, noi şi stimabilii guvernanţi de către noi aleşi: aceşti şacali aleşi drept păstori ai turmei, primind frâiele deciziei economice si politice, începând cu Ion Iliescu, Petre Roman, Emil Constantinescu, Zoe Petre, Adrian Nastase, Mircea Geoana, Mugur Isarescu, Adrian Severin, Viorel Hrebenciuc, Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu, Emil Boc, ş.a., au mizat pe lobby-ul evreiesc pentru a accede si a se mentine la Putere. Puterea a însemnat în schimb vânzarea bogatei grădini româneşti, cea care ne hrănea. Principalii cumpărători ai României sunt cu adevărat afacerişti israelieni şi tot ei sunt în spatele instituţiilor financiare care ne-au împovărat cu datorii. Prim-ministrul Israelului a raportat în kneset (parlamentul israelian) că misiunea de a cumpăra România a fost îndeplinită. După ce politicienii israelieni recunosc faptul că oamenii de afaceri israelieni au cumpărat România, aflăm şi scopul final al acestei acţiuni: actuala locaţie a statului israelian este una nesigură pentru poporul evreu, peste tot sunt înconjuraţi de state neprietenoase şi greu de stăpânit economic, sunt o enclavă într-o lume islamică. Prin cumpărarea României, israelienii pregătesc un teritoriu de rezervă pentru ei. Vă miră acest aspect? Gândiţi-vă la faptul că dintotdeauna aceste meleaguri au fost râvnite de toţi.  Să nu vă închipuiţi că băieţii ăştia sunt nişte neştiutori şi vor da buluc pe meleagurile româneşti, nu, se vor feri să întâmpine opoziţie din partea populaţiei. Ei vin încet, unii ca oameni de afaceri, apoi alţii ca angajaţi, adică încet şi cu răbdare.

Pentru a pregăti terenul propice mutării populaţiei israeliene pe teritoriul României se acţionează, astfel:

- în ultimul timp românii sunt goniţi din propria lor ţară prin politici care descurajează instituţia familială, concomitent cu scăderea ratei natalităţii şi implicit scăderea ratei demografice;

- crearea la nivel naţional a unei stări de sănătate precare a populaţiei prin otrăvirea hranei din comerţ cu substanţe nocive corpului uman şi slăbirea până la declin a sistemului de sănătate publică, creşterea ratei mortalităţii;

- îndobitocirea populaţiei, prin slăbirea sistemului naţional de educaţie, trecerea în umbră a valorilor umane şi mediatizarea unor nonvalori umane ca modele de viaţă pentru toate segmentele de vârstă;

- distrugerea coeziunii între cetăţeni prin cultivarea dispreţului faţă de ceea ce înseamnă românesc;

- disoluţia instituţională a statului prin reforme care au bulversat şi distrug în

continuare esenţa a ceea ce înseamnă protecţia unei naţiuni: sistem judiciar, medicină, educaţie, administrare teritorială, artă, etc.; ultimele bastioane a ceea ce însemna siguranţă naţională şi patriotism (internele şi apărarea) au fost distruse prin aceleaşi politici de proastă finanţare a instituţiilor şi subsalarizarea personalului acestor institutii, fapt ce a cauzat plecarea personalului competent şi angajarea unor persoane nepregătite în domeniu, incompetente şi predispuse la corupţie - rezultatul s-a văzut!

Toate aceste acţiuni se desfăşoară sub directa îndrumare a cumpărătorilor acestei ţări şi sunt săvârşite de ai noştri aleşi, o şleahtă de pungaşi puşi pe jaf şi distrugere, că deh, popor, conducătorii cinstiţi se pare că nu îţi plac şi-ţi tai singur crenguţa de sub picioare.

          În lipsa unităţii sociale nu rămâne decât să lansăm o rugăciune către ei, cumpărătorii meleagurilor şi bogăţiilor noastre, cei către care stăm cu mâna întinsă cerând bani pentru a supravieţui:

Te rugăm pe Tine, Prea Desteptule Israel, Te rugăm pe Tine, Prea Descurcăreaţă Franţă (etc. că sunteţi mulţi) - fie-vă milă, o Vouă Preamăriţilor acestei lumi, de o populaţie neştiutoare dar şi nepăsătoare cu soarta ei, şi daţi-ne înapoi Preafrumoasa Grădină a Maicii Domnului şi bogăţiile ei, căci- pe principiul cade omul din pom şi păcat să nu tragă un pui de somn - noi v-am dat vouă această Grădină pe degeaba iar acum suntem goi în toate! Iar de-o fi să nu ştim iarăşi să o gospodărim, s-o gospodăriţi voi pentru noi şi să ne culegeţi şi nouă roadele!

 

Aceste mesaj nu este îndreptat împotriva vreunui popor pomenit în aceste rânduri, ci dimpotivă, e o admiraţie pentru capacitatea altor popoare de a străluci prin bogăţiile altora!

 
 
Memorat
 • Ionescu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2590
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1127 : Februarie 12, 2011, 18:34:11 »

Am asistat astazi la o scena halucinanta made in Romania.

O batranica incerca sa vanda trecatorilor o cutie de antinevralgic, spunand ca nu are ce face cu atatea pastile, si ca are nevoie de bani. Cutia costa 6,5 RON. Ii tremurau mainile incercand sa convinga trecatorii ca medicamentele sunt in termenul de garantie.

Ca sa nu ajunga sa cerseasca, exista batrani in Romania care aleg sa-si vanda medicamentele.
Memorat

Perplex in forma continuata.
 • Cristian
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1140
 • eu
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1128 : Februarie 12, 2011, 18:44:02 »

Cei trei pensionari de lux creaţie a legilor speciale

Oana Crăciun
Vineri, 26 Februarie 2010

Trei foşti bugetari beneficiază acum de pensii de serviciu de peste 10.000 de lei lunar, deşi nu îndeplinesc condiţiile clasice de pensionare. Nu au vârsta legală de pensionare sau nu au îndeplinit stagiul minim de cotizare la bugetul de pensii.

Deşi în baza legii „clasice” - valabilă pentru 5,3 milioane de pensionari -, ei nu ar fi avut dreptul să iasă din activitate, primesc lunar peste 10.000 de lei din bugetul statului, graţie legilor care au introdus pensiile de serviciu. Este vorba de trei foşti bugetari care încasează acum cele mai mari pensii din domeniul lor de activitate: un fost consilier al Curţii de Conturi, un fost grefier şi un fost funcţionar public parlamentar.

Astfel, potrivit datelor furniza te de Casa Naţională de Pensii şi Asigurări Sociale (CNPAS), 15.081 de lei este pensia acordată fostului angajat al Curţii de Conturi. Întreaga sumă reprezintă pensia sa de serviciu, adică 80% din ultimul venit primit înainte de pensionare, şi e plătită integral din bugetul de stat.

De acelaşi calcul a avut parte şi fostul grefier, care beneficiază acum de cea mai mare pensie din domeniu, de aproape 15.000 de lei lunar. La fel s-a întâmplat şi în cazul funcţionarului public parlamentar cu cea mai mare pensie - peste 10.500 de lei lunar.

„Inamovibili” în faţa noii legi

Potrivit oficialilor CNPAS, dacă nu ar fi avut o lege specială de pensionare, aceşti oameni ar fi trebuit să lucreze şi acum.„Ei primesc doar pensia de serviciu, care se suportă integral de la bugetul de stat. Deşi vorbim de categorii de bugetari care au contribuit la bugetul pensiilor, ei nu puteau fi pensionaţi în baza legii clasice, pentru că fie nu aveau vârsta legală de pensionare, fie nu cotizaseră suficient”, explică aceştia.

Mai mult, nici viitoarea lege unică a pensiilor, aflată acum în dezbaterea parlamentului, nu poate îndrepta prea mult situaţia. „Legea prevede că pensiile aflate acum în plată vor fi recalculate doar pe baza contribuţiilor şi a principiilor clasice. Însă nu poţi să-i laşi pe aceşti oameni fără pensie, cu zero lei, şi nici nu poţi să-i trimiţi înapoi la muncă până îndeplinesc condiţiile, pentru că atunci legea ar fi retroactivă, adică le-ar fi «tăiat» cu totul un drept şi s-ar încălca astfel Constituţia”, au explicat reprezentanţii CNPAS.

Răsplata incompatibilităţilor

Deşi nejustificate, aceste pensii sunt considerate de cei care le primesc „moneda” cu care statul trebuie să plătească pentru restricţiile pe care le-a impus în perioada în care erau activi.

„Nu avem voie să facem nimic altceva, nu putem acorda nici consultanţă, singura sursă de venit e salariul. Din 2000, am rămas şi fără stimulente, primim doar un salariu, nu patru ca inspectorii Fiscului, care nu au o lege specială. De aceea a fost nevoie de o pensie de serviciu, pentru a motiva angajaţii,“ explică Elena Parfene, liderul Sindicatului Curţii de Conturi.

Acum, graţie unei legi din 2004, promovată în parlament de patru membri ai Alianţei D.A., un consilier de conturi poate primi 80% din venitul încasat în ultima lună de muncă, dacă şi-a îndeplinit mandatul şi a împlinit 60 de ani, indiferent de sex. Vârsta nu contează însă pentru cei care au cel puţin 25 de ani vechime în sistem. Ei se pot pensiona mai repede fără a le fi afectat cuantumul pensiei.

Aceleaşi condiţii sunt prevăzute de o altă lege specială şi pentru funcţionarul public parlamentar. La adoptarea acestui act normativ au pus însă umărul, în 2007, politicieni din mai toate partidele.
Identică este şi legea destinată personalului de specialitate din instanţe, iniţiată de guvernul Năstase, în 2005. „S-a aplicat din 2007, aşa că doar în ultimii trei ani s-a ieşit masiv la pensie în baza acestei legi”, spune preşedintele Sindicatului Grefierilor, Eugen Purcaru. Şi acesta consideră că pensia specială e un drept conferit grefierilor de o lun gă listă de incompatibilităţi: „Avem interdicţii, nu putem face altceva ca să punem bani deoparte”.

„Nu avem voie să facem nimic altceva, nu putem acorda nici consultanţă, singura sursă de venit e salariul. Am rămas şi fără stimulente din 2000. De aceea a fost nevoie de o pensie de serviciu, pentru a motiva angajaţii.“,
ELENA PARFENE, lider al Sindicatulului Curţii de Conturi

492de lei
reprezintă cea mai mică pensie de serviciu plătită, în prezent, de stat pentru un fost arhivar din instanţe

PENSII DE LUX

Foştii piloţi, mai bine remuneraţi decât magistraţii

Deşi cea mai mare pensie de serviciu plătită din bani publici, de peste 37.000 de lei lunar, aparţine unui fost magistrat, în „topul” pensiilor medii speciale se află aviatorii. Potrivit Casei de Pensii, 9.185 de lei/lună reprezintă cea mai mare pensie medie de serviciu şi e plătită celor care au făcut parte din personalul aeronautic civil.
La capitolul „pensie medie”, foştii magistraţii sunt pe locul doi al clasamentului, cu peste 8.500 de lei, urmaţi de consilierii Curţii de Conturi, cu aproape 5.500 de lei, de diplomaţi - peste 4.200 de lei şi de parlamentari - peste 3.600 de lei.
Cele mai mici pensii medii sunt plătite grefierilor şi funcţionarilor din parlament.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/887788/Cei-trei-pensionari-de-lux-creatie-a-legilor-speciale/jalnic,cred ca vor si multumiri  Grin

Memorat
 • k@os
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 559
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1129 : Februarie 18, 2011, 16:41:30 »

Dragi colegi,va recomand tuturor participantilor din acest Forum un toolbar cu multiple functii utile,sper,tuturor revolutionarilor. Link descarcare:  http://decembrie1989.ourtoolbar.com/
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1130 : Februarie 21, 2011, 07:34:08 »

Fara cuvinte: "Chicken a la Carte" de Ferdinand Dimadura,
 http://www.cultureunplugged.com/play/1081/Chicken-a-la-Carte
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1131 : Februarie 21, 2011, 08:51:32 »

Statul nu poate da cuiva ceva, fara sa fi luat mai inainte de la altcineva.
Cand jumatate din populatie vede ca poate sa nu munceasca, pentru ca
cealalta jumatate va avea grija de ea, si cand jumatatea care a muncit
realizeaza ca nu are sens sa mai munceasca, pentru ca altii sunt beneficiarii muncii lor,
atunci, prietene, acesta este sfarsitul oricarei natiuni.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1132 : Februarie 22, 2011, 18:36:10 »

In Italia intoarsa invers, Noua Zeelanda, a fost un cutremur puternic care a facut multe victime umane si a provocat mari distrugeri umane. Sa nu uitam ca acolo traiesc multi romani. Sa ne rugam pentru viata si integritatea tuturor. Vedeti fotografiile de mai jos si vizionati filmuletul de la adresa http://news.yahoo.com/video/world-15749633/24270574.
Memorat
 • Ionescu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2590
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1133 : Februarie 25, 2011, 11:18:55 »

Eroi-martiri:

http://www.epochtimes-romania.com/articles/2011/02/article_102711.html

130 de militari libieni au fost executati, dupa ce au refuzat sa traga in manifestanti
24.02.2011


130 de militari libieni au fost executati pentru ca au refuzat sa deschida focul asupra manifestantilor antiguvernamentali, a anuntat Federatia Internationala pentru Drepturile Omului (IFHR).

O intregistrate video arata cadavrele a circa 130 de militari cu mainile legate la spate. Soldatii au fost executati la al-Baida, in apropiere de orasul Benghazi, din estul tarii.

Informatiile intervin in conditiile in care din ce in ce mai multi militari par sa refuze sa respecte ordinele liderului libian Muammar Gaddafi.

IFHR a afirmat ca inabusirea violenta a protestelor este "o crima impotriva umanitatii si trebuie prezentata Curtii Internationale de Justitie", relateaza DPA.

Cel putin 1.000 de persoane si-ar fi pierdut viata in Libia incepand de saptamana trecuta, in timp ce Gaddafi a anuntat ca nu va ceda sub presiunea revoltelor si a amenintat manifestantii antiguvernamentali.

Fortele de securitate au folosit arme automate miercuri, insa estul tarii se afla sub controlul protestatarilor.

Luptatori remarcati prin fapte deosebite:


Doi piloti libieni s-au catapultat pentru ca nu au vrut sa bombardeze civilii


Un ziar local din Libia, Quryna, a raportat prabusirea unui avion de lupta Sukhoi Su-22, in vestul orasului Ajdabiya, la 160 de kilometri sud-vest de Benghazi.

Membri echipajului s-au catapultat inainte de accident, dupa ce au refuzat sa bombardeze civilii care protestau in orasul Benghazi.

Pilotul, un colonel, si co-pilotul nu au avut nevoie de interventii medicale, acestia parasutandu-se in siguranta.

Acesta este al treilea incident aviatic de cand au inceput protestele impotriva lui Muammar al-Qaddafi. Primul incident a costat in doua avioane, raportate cu defectiuni, care au aterizat in Malta, urmate de doua elicoptere SuperPuma care de asemenea s-au refugiat in Malta.

Nimeni nu stie de ce pilotii au decis sa se catapulteze si sa isi abandoneze avionul in loc sa incerce sa ajunga si ei in Malta, dar in ritmul asta, fortele aeriene libiene vor ramane fara dispozitive in curand.


Memorat

Perplex in forma continuata.
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1134 : Februarie 25, 2011, 19:38:02 »

BLESTEM DE OM SĂRAC

Din balegi şi din cuib de cuci,
Răsar ca viermii, politruci
Şi din haznalele de bani –
Costume negre cu şnapani,
Viteji ca musca la arat!
Şi ne-aţi minţit şi ne-aţi furat,
Şi-aţi pus pe noi şi jug de boi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Murdari în suflet şi în gând,
Cu ghearele averi strângând,
Din flote, fabrici şi uzine,
Voi  aţi lăsat numai ruine!
V-aţi gudurat pe lângă clerici
Cu mânăstiri şi cu biserici
Şi vile v-aţi făcut, de soi...
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Voi v-aţi trădat şi între fraţi,
Ca voi, şi viermii-s mai curaţi.
Aţi dărâmat şcoli şi spitale
Ca să vă fie vouă moale
Şi v-aţi brodit şi parlamente
Din licheluţe repetente.
Şi ne-mproşcaţi doar cu noroi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Aţi omorât orice dreptate,
Aţi jecmănit tot ce se poate,
Guvernul vostru cu miniştri
E-o adunătură  de sinistri,
Batjocura şi umilinţa
Au mai rămas la voi credinţa?
Ghiolbani de jafuri şi gherțoi,
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Aţi sărăcit o ţară-ntreagă,
Nici dracul să nu o mai dreagă
Şi din privatizări cu fumuri
Aţi tot lăsat lumea pe drumuri!
Dar cum să faceţi voi vreun drum
Când urma voastră e doar scrum?
La tâlhării vă strângeţi roi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Blestemul greu să vă lovească,
Doar bube rele să vă crească,
Ochii să îi aveţi ca napul
Şi să vă roadă viermii capul!
Să putreziţi toţi prin palate,
Toţi spulberaţi să fiţi în toate
Şi să aveţi doar oase moi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!
 

Popor român, nu te-ai săturat să stai pe locul mortului şi să fii condus de toţi tâmpiţii?
Chiar ţi-e jenă să iubeşti ţara asta? Nu trebuie să fii naţionalist-comunist pentru asta.

Dan Puric
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1135 : Februarie 26, 2011, 04:46:33 »

Text venit pe e-mail.

Stăpânii lumii au pregătit vasele de sclavi pentru Africa

Acum stau cu ele la porţile continentului, departe de focurile izbucnite peste noapte.
Incendiul s-a întins cu repeziciune din Tunisia până-n Egipt.
Au murit oameni şi vor mai muri.
În numele Revoluţiei sunt împinşi sub şenilele de tanc.


Trei ştiri, aparent fără legătură, mi s-au încurcat în memorie săptămâna trecută.
 
Prima a fost despre criza alimentară.
Preţurile cresc, tot cresc. Şi suntem în pragul unei foamete globale. Explicaţiile, atât de stupide, sunt înghiţite imediat. Fenomenele meteorologice extreme, deprecierea dolarului şi alte cauze prezentate cu atâta emfază de marii specialişti în economie. Niciun cuvânt despre faptul că, în acest moment, peste 50% din cerealele comercializate în întreaga lume sunt folosite pentru hrana animalelor sau biocombustibili. Că numai Statele Unite produc atâtea cereale că ar putea hrăni 2 miliarde de oameni. Cam tot pe-atât se scoate şi din pământurile Braziliei, Chinei sau ale Australiei.
 
A doua ştire a venit de la Constanţa.
Acolo, americanii de la gigantul CHS au dat 45 de milioane de euro pe un terminal de cereale.
Nu suma contează. E un nimic. Informaţia adevărată e la final. Americanii şi-au mărit rezerva de porumb şi de grâu, prin această achiziţie, cu 2 milioane de tone. Sunt ferm convinsă că cerealele nu vor ajunge în stomacul celor de peste ocean. Am vaga senzaţie că, în curând, noi sau alţii ca noi vom cumpăra, desigur la un preţ pe măsură, porumb şi grâu de la ei.
 
A treia ştire a venit de pe Wall Street.
Ziarul cu acelaşi nume anunţa că în acest moment clasa de mijloc din Africa este noua oază de profituri ale marilor companii. Africanii prind gustul mesajelor trimise de pe telefonul mobil, al meselor luate la restaurant şi al cumpărăturilor la supermarket, a anunţat gazeta americană . Estimările arată că în 10 ani piaţa de consum va ajunge la uriaşa sumă de 1400 de miliarde de dolari.
 
Ştirea e îngropată însă imediat.
Căci Africa e în clocot.
Revoluţia a început.
Oamenii ies în stradă pentru că preţurile alimentelor au sărit în aer.
Vor libertate, vor o viaţă mai bună.
Adică, pentru ceea ce am luptat şi noi în urmă cu 20 de ani.
Să trăim ca-n Occident.
Să avem ce au cei din Vest.
Şi ni s-a dat. Iluzia unei vieţi mai bune, sub forma unui telefon mobil, a unui televizor color cu 110 programe şi a unei case pentru care vor plăti şi copiii noştri.
Avem de toate, însă ceea ce avem este cumpărat cu bani împrumutaţi.
Fiecare împrumut are o dobândă şi dăm înapoi dublu.
Pentru asta ne luăm 2-3 joburi şi ne rupem organismul până la 50 de ani.
Ni se strigă-n urechi că suntem liberi.
De fapt, ne-am născut cu lanţuri la picioare.
Suntem sclavii celor puternici, celor care dau.
 
În Africa, marile companii au descoperit o nouă oază de profituri.
După ce au pus lanţuri prin Europa de Est, se pregătesc acum pentru continentul negru.
Dar asta nu se poate face în linişte.
E nevoie de sânge.
Pentru ca omul de rând să creadă din toţi rărunchii lui că e liber şi că va fi fericit.
 
PS.
Importurile din Egipt, de fructe şi de legume, ale Uniunii Europene, în ultimii zece ani, au crescut de la 247512 tone la 481439 de tone.
Egiptul a devenit al treilea mare furnizor de legume pentru UE, după Maroc şi Israel.
 
S-auzim numai de bine!
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1136 : Februarie 28, 2011, 01:22:08 »

Fotografii care ne amintesc de Cimitirul Eroilor sau, poate, de Straulesti II, intr-un articol despre situatia din Libia, unde omologul si prietenul lui Ceausescu, Gadafi, ne arata cum ar fi procedat "cel mai iubit fiu al poporului" daca nu l-ar fi tradat securitatea. Lui Ceausescu, istoria nu i-a ingaduit decat cateva zile sa traga in poporul pe care jurase sa-l apere. Se pare ca lui Gadafi ii da sansa sa se afirme printr-o baie generalizata de sange. Si iarasi nu ma pot abtine sa nu observ dezinteresul revolutionarilor pentru acest subiect, subiect care are legatura sa cu Revolutia din Decembrie 1989.

Plaja din Tripoli a ajuns cimitir pentru victimele lui Gadafi

Imagini şocante, arătând ororile incredibile ale regimului dictatorului libian Muamar Gadafi, făceau sâmbătă turul internetului. Pe plaja din Tripoli se săpa de zor pentru o în-humare în masă a victimelor re¬presiu¬nilor sângeroase ale manifes¬tanţilor de către ucigaşi fideli colonelului Gadafi.

Presa nu a dat amănunte încă despre ceea ce s-a petrecut pe acea plajă, ci numai informaţii disparate. Potrivit unora dintre acestea, ar fi vorba despre câteva sute de manifestanţi ucişi de oamenii lui Gadafi în timpul protestelor faţă de regimul dictatorial al preşedinte¬lui libian.

Potrivit site-ului xianet.net, care a postat mai multe imagini cu gropile de pe plajă, înhumările în masă  ar data 22 februarie şi, conform dezvăluirilor unor reprezentanţi ai Organizaţiei Internaţionale Federale pentru Drepturile Omului, între victimele îngropate pe plaja din Tripoli ar fi  cel puţin 130 de soldaţi, executaţi din ordinul lui Gadafi, la începutul protestelor, pentru că refuzaseră ordinele date de el de a deschide focul împotriva manifestanţilor.

Într-o altă înregistrare video postată pe internet, soldaţii apar culcaţi pe nisip, cu faţa în jos şi cu mâinile legate la spate, ceea ce sugerează că ar fi fost vorba despre o execuţie în masă. Aceasta s-ar fi petrecut la Al-Baida, în apropiere de Benghazi.

Pe de altă parte, ieri, un medic libian relata, pe fondul unor imagini din spitalele libiene difuzate de Sky News, că sute de persoane au ajuns la spital cu răni "tipice în acest război", adică produse prin îm¬puşcare cu arme de mare calibru, "pentru a ucide", nu pentru a speria sau a răni. Majoritatea rănilor pacienţilor sunt în zona capului, iar maşinile de salvare care transportă victimele la spital sunt "ciuruite de gloanţele" miliţiilor lui Gadafi, a mai dezvăluit medicul libian.

De la începutul revoltelor în Libia şi până acum sunt informaţii că ar fi peste o mie de morţi. De asemenea, zeci de mii de libieni, în special femei şi copii, s-au refugiat, zilele acestea, în Tunisia.  În ceea ce-i priveşte pe cetăţenii români din Libia, un feribot plecat din portul italian Bari spre portul libian Ras Lanuf îi va evacua pe aceştia din Libia, potrivit in¬for¬maţiilor agenţiei ruse de ştiri Itar Tass, preluată de Mediafax.

În cea de-a 13-a zi de proteste sân¬geroase,  Gadafi  e mai hotărât ca niciodată să se agaţe cu orice preţ de putere, dând dovezi clare că nu are nici un scrupul în lupta pentru a şi-o menţine. Sky News a relatat că, într-o apa¬riţie televizată, Gadafi a ame¬ninţat că "va da foc" Libiei dacă oa¬me¬nii continuă să se revolte împotriva sa. "Vom înfrânge orice tentativă de răsturnare a ţării", le-a spus el sus¬ţinătorilor strânşi în Piaţa Verde din Tripoli.

Cu toată presiunea străzii, a încercărilor opoziţiei de a forma un guvern interimar  şi a apelurilor lansate pentru demisia lui Gadafi de către occidentali, în frunte cu preşedintele american Barack Obama, pe dictator nu-l sperie nimic. Unul dintre fiii săi, Seif al-Islam, prezentat ca posibilul său succesor la putere,  anunţa sâmbătă seara că situaţia este "excelentă" în trei sferturi din ţară, recunoscând însă că există şi o "voinţă interioară de schimbare" exprimată de manifestanţii "manipulaţi din străinătate".

Consiliul de Securitate a votat în unanimitate sâmbătă noaptea pentru adoptarea de sancţiuni împotriva regimului de la Tripoli, inclusiv un embargo asupra armelor, precum şi pentru îngheţarea bunurilor şi ave¬rilor familiei Gadafi şi deferirea colonelului libian în faţa unui tribunal internaţional, unde să fie judecat pentru crime împotriva umanităţii.

La rândul său, înaltul reprezentant pentru Afaceri Externe al UE, baroana Catherine Ashton, citată de AFP, declara ieri  că reprimarea insurecţiei în Libia va avea "consecinţe" pentru  Gadafi şi apropiaţii săi. Şefa diplomaţiei europene a făcut totodată apel la încetarea "imediată" a violenţelor, confirmând că şi UE pregăteşte sancţiuni contra regimului din Libia, asemănătoare celor adoptate sâmbătă de ONU.

http://www.jurnalul.ro/stiri/externe/plaja-din-tripoli-a-ajuns-cimitir-pentru-victimele-lui-gadafi-569884.html
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1137 : Martie 06, 2011, 20:50:12 »

Gadafi nu vrea sa aiba sfarsitul prietenunului si omologului sau de la conducerea Romaniei din perioada comunist si actioneaza fara retinere impotriva popu latiei civile (poate si impotriva altor forte, chiar de peste hotarele Libiei). Desi este tot mai izolat pe plan international, a reusit sa-si tocmeasca mercenari din triburile tuarege, de peste granita din Sud.

Tuaregii sar în ajutorul lui Gaddafi

Forţele guvernamentale au tras cu gaze lacrimogene asupra opozanţilor care au participat la Tripoli la „Vinerea Libertăţii“. Un vapor pe care se afla echivalentul a 117 milioane de euro în monedă libiană, bani destinaţi regimului Gaddafi, a fost interceptat în apele britanice.

Anunţul a fost făcut ieri de Ministerul britanic de Interne. Vaporul conţinea o cantitate importantă de dinari libieni, care fac obiectul unor sancţiuni ale Naţiunilor Unite. El a fost interceptat miercuri de nava britanică HMS Vigilant şi escortat în portul Harwich, din sud-estul Marii Britanii. Regimul lui Gaddafi are probleme cu banii, în condiţiile în care numeroase ţări europene au îngheţat activele libiene. Colonelul are însă nevoie mare de bani pentru „a-şi mitui" cetăţenii, dar şi pentru plata mercenarilor. Săptămâna trecută, apropiaţii săi au încercat să fure circa 1,8 milioane de dinari libieni de la o o tiparniţă din regiunea North East, din Marea Britanie.

Întăriri din Mali
Membri ai comunităţii tuarege din Mali susţin că un număr mare de tuaregi - între 2.000 şi 3.000 - au plecat în ultima săptămână pentru a-i veni în ajutor lui Muammar Gaddafi, relatează BBC. Un oficial din nordul ţării ar fi vorbit cu mai multe persoane care au plecat cu un convoi de 40 de vehicule. În prezent, acestea se află în sudul Algeriei şi se pregătesc să intre în Libia. „Au fost plătiţi cu circa 10.000 de dolari pentru a pleca şi am auzit că li s-a promis că vor primi 1.000 de dolari pentru fiecare zi de luptă", a mai precizat oficialul. Banii ar fi fost împărţiţi de ambasada Libiei în Mali. Jurnaliştii BBC au încercat să contacteze ambasada, dar li s-a spus că doar ambasadorul poate comenta informaţia, doar că acesta este bolnav. Nomazii tuaregi şi Gaddafi au mai colaborat şi în trecut. La începutul anilor '70, preşedintele libian a creat Legiunea Islamică. Aceasta ar fi trebuit să fie o forţă militară care să lupte pentru crearea unui singur stat islamic în nordul Africii. Ademeniţi cu bani frumoşi, mulţi tuaregi s-au alăturat Legiunii Islamice, o armată ce a sfârşit prin a lupta în ţări precum Ciad şi Sudan, pentru a fi desfiinţată în anii '80. 

Gaze lacrimogene în „Vinerea Libertăţii"
Forţele guvernamentale au tras cu gaze lacrimogene în cei peste 1.500 de opozanţi care s-au adunat să protesteze în cartierul Tajoura din Tripoli, după rugăciunea de vineri. Soldaţii au instaurat puncte de control în zonă pentru a-i împiedica pe oameni să se strângă în număr mare în apropierea moscheii Murat Adha. Protestatarii au ars steagul libian şi au scandat sloganuri anti-Gaddafi. Demonstraţii au avut loc şi în portul Zawiyah, unde armata a deschis focul asupra oamenilor. Postul Al Arabiya relatează că 13 persoane au murit, în timp ce Al-Jazeera vorbeşte de 50 de morţi şi 300 de răniţi, citând un martor. Oraşul, situat la 50 de kilometri de capitală, este înconjurat de forţele de securitate. Lupte grele s-au dat ieri la Ras Lanuf, port petrolier controlat de soldaţi. Câţiva corespondenţi străini au asistat la bombardamente intense şi tiruri de artilerie. Forţele rebele, care se află la 10 kilometri de oraş, au încercat să ţintească baza militară. Corespondentul Reuters a declarat că doi rebeli i-au comunicat faptul că opozanţii lui Gaddafi au preluat controlul asupra aeroportului din Ras Lanuf. Rebelii au precizat că sunt dispuşi la negocieri doar în ceea ce priveşte demisia şi exilul lui Gaddafi.

Militarii olandezi, arătaţi la tv
Un purtător de cuvânt al opoziţiei, Abdullah Al-Mahdi, a declarat pentru Al-Jazeera că forţele rebele vor ataca Tripoli doar după ce puterile occidentale vor decide instituirea unei interdicţii de zbor asupra Libiei. Cei trei militari olandezi capturaţi şi elicopterul cu care au aterizat la Sirt în cadrul unei operaţiuni de salvare au fost prezentaţi la televiziunea de stat. Agenţia oficială Jana susţine că elicopterul olandez care a aterizat la Sirt transporta arme. „Armata libiană a confiscat acest elicopter, în care se aflau arme automate, muniţie şi echipamente de comunicaţie prin satelit", precizează agenţia.

Control la graniţe
Forţele de securitate au intensificat controlul la graniţe, în special la cea cu Tunisia, pentru a-i împiedica pe libieni şi pe cetăţenii străini să mai iasă din ţară. Dacă în ultimul timp, zilnic treceau graniţa circa 15.000 de persoane, în ultimele două zile numărul s-a redus la 2.000, potrivit Agenţiei Naţiunilor Unite pentru refugiaţi.

Oprah, în Piaţa Tahrir
Noul ministru egiptean al Turismului, Munir Fakhri Abdelnur, a anunţat că realizatoarea Oprah Winfrey va realiza o emisiune în Piaţa Tahrir din Cairo. Emisiunea, care urmează să fie filmată într-o vineri, luna aceasta, face parte dintr-o strategie pentru revitalizarea turismului din Egipt.
"Nu-l putem lăsa pe Gaddafi să continue masacrarea propriului popor. Străzile sunt goale, magazinele sunt închise. Doar maşinile rebelilor ce transportă victimele la spital mai sunt pe străzi."
Ibrahim locuitor din Zawiyah

Proteste în Irak
Mii de persoane au protestat ieri la Bagdad şi în mai multe oraşe din sudul Irakului faţă de corupţie, şomaj, starea serviciilor publice şi incompetenţa liderilor politici. „Petrol pentru popor, nu pentru hoţi", au scandat ei. Protestul de ieri a fost ultimul dintr-o serie începută luna trecută. Liderul spiritual al comunităţii şiite, Marele ayatollah Ali Al-Sistani, s-a alăturat manifestanţilor, iar primarul din Bagdad, Saber Al-Essawi, şi-a dat demisia. Sub presiunea maselor, alţi trei politicieni, guvernatorii din Wassit, Bassora şi Babilon, au demisionat.

Londra: demisie de onoare din cauza beizadelei libiene
Directorul London School of Economics a renunţat la funcţie în urma legăturilor instituţiei cu familia colonelului Gaddafi. „Am ajuns la concluzia că este just să mă retrag, chiar dacă acest lucru va cauza dificultăţi acestei instituţii, de care sunt ataşat. Sunt răspunzător de reputaţia universităţii, iar aceasta a avut de suferit", a declarat Howard Davies, director la London School of Economics (LSE). La prestigioasa universitate a studiat Saif al-Islam, unul dintre fiii liderului libian, care a obţinut o diplomă din partea acestei universităţi, iar ulterior un doctorat în Filosofie, în 2008. Recent au apărut acuzaţii că lucrarea de doctorat a acestuia a fost scrisă de altcineva şi că a copiat bucăţi din teză. LSE verifică în prezent dacă lucrarea sa de doctorat este un plagiat.

Bani de la liderul libian
În 2009, fiul lui Gaddafi a oferit o donaţie de 1,5 milioane de lire sterline către LSE, din partea Fundaţiei internaţionale Gaddafi pentru opere caritabile şi dezvoltare. Howard Davies a recunoscut că decizia de a accepta fonduri pentru cercetare de la fundaţia controlată de Saif are consecinţe negative.
De asemenea, el şi-a exprimat regretul că a vizitat Libia pentru a consilia regimul privind modernizarea instituţiilor sale financiare. Relaţia dintre instituţie şi Libia a generat proteste în masă ale studenţilor, săptămâna trecută. The London School of Economics a hotărât să aloce banii primiţi de la familia Gaddafi acordării unor burse studenţilor nord-africani. Consiliul Universităţii a deschis o anchetă independentă asupra legăturilor instituţiei cu regimul libian.

Viorica Marin
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1138 : Martie 06, 2011, 20:53:31 »

Cititorii observa paralelisme cu Decembrie 1989.

gilu2011-03-05 08:26:52libia nu mai acorda petrol uniunii europene si inchide toate conturile lui basescu,videanu ,chiliman oprescu berceanu ,blaga ,jumatate din pdl,si jumatate din fostul FSN,si cativa dintre psd,cum ar fi vanghelie iar gadafi le blocheaza masinile si a spus mearga cu paie si carbuni

JOHN IVAN2011-03-05 08:31:04AZI AM SA MA DUC CA SA MA INTERESEZ LA CINEVA CARE ESTE IN LEGATURA CU NISTE ENGLEZI, SA VAD DACA ACEASTA STIRE ESTE ATEVARATA ?!.
alina2011-03-05 09:37:08se foloseste acelasi mod de dezinformare asupra regimului gaddafi cum s-a intimplat in romania decembrie '89.nimic nou sb soare...

justinianus2011-03-05 10:45:18"Democratiile" mondiale nu au destabilizat Egiptul, dar distrug total Libia. Motivul? Egiptul nu are rezerve mari de petrol si constituie cheia relatiilor cu Israelul. In schimb ,Libia are rezerve incomensurabile si de aceia trebuie adusa la nivel de Irak, unde americanii si ceilalti sa faca ce vor cu petrolul. Tehnicile de dezinformare se apropie de cele utilizate impotriva Romaniei. La noi toate smecheriile s-au facut prin dezinformare. Orice hotie cu averea statului este motivata de cerintele UE si FMI.

RAMIRO2011-03-05 11:04:59sa stiti o treaba ...gadaffi nu e mubarach si nici presedintele tunisian nu e...revolutia asta de catifea plecata tocmai catre tarile care au zacaminte importante de petrol si de gaz.....plecata tocmai de la americani ...americani care sa ajunga la gadafi au fost nevoiti sa dea la o parte aliatu lor strategic (mubarach) doar pt a putea infiltra in libia oamenii..la fel cum au infiltrat si in romania 89 ...asteptam ca sarpele american sa pice odata si odata .gadaffi ar trebui sa se tina tare..sa inchida granitele..cea ce deja face..si sa-i arda pe tradatori...sa vedem cum se descurca italia ,spania si franta fara petrolu din libia,tari care au cazut la mijloc in razboiul pt resurse pornit de americani si englezi ,se pare ca nu le mai ajunge doar irak-u,urmeaza libia,iran,alah sa-i ajute

Bugetarul2011-03-05 12:02:37Totzi bugetarii din Romania, il rugam pe nea`ghadaffi asta sa ne scape de Base si Boc...i-o dam bonus pe Udrea sa o traga in pwla pe rapandula...

Patraulea2011-03-05 12:27:47Esti prost si meriti sa fi condus de Vangelie ;Chiuariu si Felix . Ai un limbaj de lemn ca si mentorul tau Antonescu si Ionica Iliescovici . In rest iti urez sanatate si minte .

Intuiescu2011-03-05 12:22:46Un articol tendentios si identic ca mesaj cu comentariile si anunturile facute de Europa Libera , cand cu o nonsalanta nemasurata au anuntat 60 000 morti in 1989 . Daca regimul nationalist a lui Ceausescu ar fi reusit sa supravietuiasca , romanul astazi nu ar fi sarac ,jicnit, exploatat si fara perspectiva . Nu stiu exact ce vrea Gadafii dar stiu ca a fost prieten cu Ceausescu , ca este in coasta Israelului si ca are resurse petroliere pe care nu vrea sa le piarda ca romanii , dandule strainilor pe nimica .

virgil2011-03-05 13:40:59@Intuiescu ce nu ai intuit tu este ca nu statul trebuie sa iti dea bani si perspectiva. trebuie sa ti le iei singur. si daca totusi nu poti in .ro (unde sunt insa destui care au putut!) esti liber sa emigrezi.

dac2011-03-05 12:31:17TOTUL SE REZUMA LA PETROL.toata aceasta tevatura cu eliberarea popoarelor arabe este tactica marelui sam si acolitiilor sai,nu vor Decat surse de energie ieftina pt criza ce urmeaza in 2011-2012. In schimb vor obtine razboaie,deoarece Iranul nu v-a accepta situatia inchiderii pietei lor petroliere,fiind singura sursa de export.....curand isi vor da seama si "statele eliberate" de teapa pe care si-au luat-o .....vor vinde resursele prin privatizare catre europa,america sub stransa coordonare a statului israelit. nu-i departe ziua razboiului sfant,foametea si saracia creeaza din popoarele arabe,adevarate detasamente de martiri credinciosi,ei nu sunt ca romanii,ungurii,bulgarii,etc,sub efectul lipsei de reactie din cauza "coordonarii europene"

bastinas2011-03-05 14:45:34catb timp america va controla petrolul, romania si europa va fi in siguranta. cand petrolul va fi controlat de lideri ce se cred dumnezei in triburile lor (ceva de genul BERCEA MONDIAL ), va fi vai de curul desteptilor care vorbesc de bieti salbatici asupriti de imperialisti
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1139 : Martie 11, 2011, 19:07:13 »

Dezastru in Japonia. Cutremur urmat de tzunami si incendiu. De asemenea, Japonia a declarat stare de urgenta nucleara.

Cutremurul care a afectat nord-estul Japoniei a cauzat şi incendierea unei rafinării de petrol din oraşul Iichihara, la nord de Tokyo. Alte cinci centrale nucleare au fost închise în urma acestui cutremur. Televiziunea japoneză a filmat din elicopter flăcările care au acaparat complexul industrial Cosmo Oil, citează BBC.

Puteti urmari inregistrarea respectiva la http://www.youtube.com/watch?v=hK6uOU6Z0hQ&feature=player_embedded#at=25
Memorat
Pagini: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 132
Schimbă forumul: