Main Content:

Pagini: 1 ... 127 128 [129] 130 131 132

ALTE DISCUTII

 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1920 : Ianuarie 25, 2019, 11:48:58 »

Cine sunt Nobilimea Neagră?

În actualizările lui Ben Fulford ați citit deseori despre așa-zisa Nobilime Neagră care este implicată la nivel global în cele mai de anvergură acțiuni și activități, ceea ce determină într-o mare măsură destinul umanității. În articolul de mai jos voi posta despre cine sunt aceste ființe ale Întunericului.

"Nobilimea neagră" sunt familiile oligarhice ale Veneției și Genovei din Italia, care în secolul al XII-lea dețineau privilegiile comerciale (monopoluri). Prima dintre cele trei cruciade, de la 1063 la 1123, a stabilit puterea Nobilimii Negre venețiene și a solidificat puterea clasei dominante bogate.
Aristocrația Nobilimii Negre a obținut un control complet asupra Veneției în 1171, când numirea Dogelui a fost transferată către ceea ce era cunoscut ca Marele Consiliu, ce era format din membri ai aristocrației comerciale (printre care familia infamă de Medici). Veneția a rămas în mâinile lor încă de atunci, dar puterea și influența Nobilimii Negre venețiene se întinde mult dincolo de granițele sale, iar astăzi se simte în fiecare colț al globului. (Nu uitați, sistemul nostru bancar modern a avut originea în Italia). În 1204, familia oligarhică a împărțit membrii lor în enclave feudale, iar din această epocă datează marea construcție a puterii și a presiunii până când guvernul a devenit o corporație închisă (nu o știm de undeva?) a familiilor Nobilimii Negre. Mai multe despre acest lucru pot fi găsite în lucrările lui John Coleman, Nobilimea Neagră Demascată în Întreaga Lume ( Black Nobility Unmasked World-wide, 1985); Conspirators’ Hierarchy: The Story of the Committee of 300, - 1992.

Nobilimea Neagră și-a câștigat titlul prin trucuri murdare, așa că atunci când populația s-a revoltat împotriva monopolurilor în guvern, ca și oriunde altundeva (nu este vorba despre noi), conducătorii revoltei au fost rapid arestați și au fost spânzurați brutal. Nobilimea Neagră folosește asasinatele secrete, uciderea, șantajul, falimentul cetățenilor sau al companiilor concurente, răpirea, violul și așa mai departe ... Cine sunt aceste familii astăzi?

Iată cele mai importante dintre ele :
· House of Bernadotte, Sweden
· House of Bourbon, France
· House of Braganza, Portugal
· House of Grimaldi, Monaco
· House of Guelph, Britain (una dintre cele mai importante)
· House of Habsburg, Austria
· House of Hanover, Germany (a doua cea mai importantă)
· House of Hohenzollern, Germany
· House of Karadjordjevic, Yugoslavia (fostă)
· House of Liechtenstein, Liechtenstein
· House of Nassau, Luxembourg
· House of Oldenburg, Denmark
· House of Orange, Olanda
· House of Savoy, Italy
· House of Wettin, Belgium
· House of Wittelsbach, Germany
· House of Württemberg, Germany
· House of Zogu, Albania
· Toate familiile din arborele genealogic Windsor

Toate familiile listate sunt legate de Casa Guelph, una dintre familiile originare ale Nobilimii Negre din Veneția, din care coboară Casa Windsor și astfel, actuala regină a Angliei, Elizabeta a II-a. Familiile Guelph sunt atât de interconectate cu aristocrația germană, prin Casa Hanovra, că ar fi nevoie de mai multe pagini pentru a menționa toate conexiunile lor. Toate casele regale (aproape) europene provin din Casa Hanovra și, astfel, din Casa Guelph - Nobilimea Neagră.

Un exemplu: regele britanic hanovrian George I a venit din Ducatul de Luneburg, o parte din nordul Germaniei, care fusese guvernată de familia Guelph încă din secolul al XII-lea. Astăzi Guelphs (Windsorii) domină piața de materii prime și de ani de zile au stabilit prețul aurului (o marfă pe care nici nu o produc și nici nu o dețin). Casa Windsor de asemenea controlează prețul cuprului, zincului, plumbului și staniului. Nu este un accident că principalele burse de mărfuri se află în Londra, Anglia. Companiile conduse de familiile Nobilimii Negre sunt British Petroleum, Oppenheimer, Lonrho, Philbro și multe altele.

O altă familie a Nobilimii Negre sunt Grosvenorii din Anglia. Timp de secole, această familie a trăit, ca majoritatea familiilor europene, din închirieri. Astăzi familia deține cel puțin 300 de acri de teren în centrul Londrei. Terenul nu este niciodată vândut, dar arendat pe un contract de închiriere de 39 ani - chiria terenului de mijloc. Piața Grosvenor, în care se află Ambasada americană, aparține familiei Grosvenor, la fel ca și Piața Eaton. Apartamentele din Eaton Square sunt închiriate între 25.000 și 75.000 de lire pe lună (și care nu includ costurile de întreținere). Acest lucru vă va oferi o idee despre bogăția imensă de care familiile Nobilimii Negre se bucură din închirierea spațiilor și pământului și de ce familii precum Windsorii, nu sunt deloc interesate de progresul industrial și de populația în exces, ducând campani mai mult sau mai puțin ascunse de exterminare a noastră.

Acesta este motivul principal pentru care aceste familii "nobile" se află în spatele majorității, dacă nu al tuturor, mișcărilor pro-ecologice greșite sau pervertite ale lumii care, în cele din urmă și în mod secret (cu siguranță), urmăresc să limiteze creșterea populației. Prințul Philip și prințul Charles sunt simbolurile cele mai vizibile ale acestor mișcări, ambii au discutat deseori cu cea mai mare urgență, despre nevoia de a scăpa lumea de oamenii nedoriți.

Nobilimea Neagră sunt fondatorii societăților [moderne] secrete ale zilelor noastre, de la care provin toate celelalte care sunt legate de Illuminatti - Comitetul celor 300, Clubul de la Roma, CFR, RIIA, Bilderberg, Masa rotundă ... toate provin din membrii Comitetului celor 300 și, prin urmare, din familiile Nobilimii Negre europene.

Colaborarea cu Nobilimea Europeană Neagră, sunt familii americane precum Harrimans și McGeorge Bundys. Casa Hanovra pare a fi germană, dar este de fapt evreiască. De asemenea și Casa Habsburgilor.
Deci nu chiar germanii au preluat tronul britanic ....

Sursa: https://stillnessinthestorm.com
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1921 : Ianuarie 25, 2019, 11:53:17 »

Adevărul oribil despre un medicament/drog numit "Adrenocrom"
Acesta este extras din sângele copiilor torturați și sacrificați

De-acum se cunoaște din ce în ce mai mult despre tragedia a sute de mii de copii care dispar fără urmă, care sunt traficați de rețele planetare ale bisericii catolice, familiei regale a Marii Britanii și de alte organizații ezoterice, pentru a alimenta cercurile pedofile ale elitei politice occidentale, ritualurile satanice ce se desfășoară în catedrale catolice sau în castelele familiilor regale din Europa. Mare parte dintre acești copii sunt dintre cei abandonați sau copii ai străzii sau dintre refugiații din zonele de război ale lumii. Iată că un alt adevăr îngrozitor iese la suprafață în aceste vremuri tulburi.
Este vorba despre un medicament numit Adrenochrom care poate produce efecte superioare dincolo de oricare altul. Și, spre deosebire de celelalte nu are efecte secundare. Dimpotrivă, există beneficii substanțiale din consumul acestuia: o sănătate mai bună, o vivacitate crescută și o serie de alte efecte mai mici. Toate acestea combinate cu un sentiment intens de euforie. https://www.erowid.org/chem…/adrenochrome/adrenochrome.shtml
Problema este următoarea: este un derivat al substanțelor chimice produse de corpul uman atunci când se află sub o frică intensă, incomensurabilă, teroare. O anumită persoană a fost într-o "fermă" a spus, într-unul din statele baltice. A făcut fotografii cu nenumărate persoane, toate aparent sub vârsta de 15 ani. Erau goi și legați de mese, pereți și podele într-o cameră fără ferestre de dimensiunea unui stadion de fotbal. Spune că nu a putut estima cât de mulți erau acolo. Acesta a văzut bărbați mascați care erau peste victime și îi torturau. În timp ce erau torturați, sângele lor era drenat în recipiente.

Alte fotografii au arătat facilitățile de producție - camere enorme care păreau laboratoare chimice în care sângele era filtrat iar compușii extrași. Cel mai rău, totuși, erau mormintele de masă. Bărbați ce descărcau din camioane carcase de copii în cariere. El a spus că nimeni nu ar crede că se întâmplă dacă nu avea aceste poze. Și avea dreptate. S-a dovedit că aceste adevăruri teribile ce sunt dezvăluite în aceste vremuri grele, nu sunt crezute de foarte multe persoane deoarece sunt șocante pentru mintea lor și le refuză. Zvonurile despre astfel de facilități au fost investigate de zeci de ani. Jurnaliștii au încercat să raporteze despre aceasta, dar au fost luați în râs de birourile editorilor. Un jurnalist suedez, a ajuns cel mai aproape ca aceste adevăruri să fie expuse în mass-media. El a murit, împreună cu familia sa, într-un incendiu în propria casă.

A mai fost o fotografie cu utilizatori ai acestui Adrenochrome. Iată ce relatează cel ce a văzut fotografia: ,,În imagine era o sală de conferințe generoasă într-un zgârie-nori. Seringile cu medicamentul erau așezate pe tăvi aurite și depuse pe o masă groasă de lemn lustruit. În jurul mesei erau lideri ai lumii, animatori, figuri religioase. Toții rânjind. Toți fericiți. Toți pregătiți pentru injecția lor. Văzând acele fețe familiare a fost șocul inițial. Nu a fost ultimul. Pe partea îndepărtată a mesei, aproape prea mică pentru a fi văzută, dar încă inconfundabilă, era o ființă cu figură iconică. Râdea când atinse seringa, dar era ceva neobișnuit cu mâna. Nu era obișnuită, mică, roz. Era verde. Stătea ghemuită, era reptilian.

Un anume Alexander spune că nu știe dacă această poveste este adevărată, dar specifică că medicamentul există și el este produs din sângele victimelor torturate în diverse ritualuri satanice : http://humansarefree.com/…/illuminati-satanists-rule-world-… ; http://humansarefree.com/…/survivor-child-trafficking-ritua…

Iată câteva dintre cele mai interesante comentarii de la Reddit:
1. Pentru cineva curios despre Adrenochrom: https://www.erowid.org/chem…/adrenochrome/adrenochrome.shtml ;

Se pare că stăpânii noștri reptilieni fac o treabă bună pentru a acoperi acest lucru ca fiind doar un medicament obișnuit și nu un drog.

2. Aceasta nu este chiar cea mai groaznică poveste care se întâmplă acum. S-ar putea să fi auzit că transfuzia de sânge de la șoareci tineri la șoareci bătrâni pare să ajute șoarecii bătrâni. Ei bine, se pare că cea mai eficientă procedură de departe, este să unească cele două animale împreună și să se unească sistemul lor vascular: http://www.nature.com/…/ageing-research-blood-to-blood-1.16… . Se pare că se poate aplica și la om, astfel organele omului mai în vârstă regenerându-se, iar vârstnicul devine plin de vigoare (Din alte informații mai știm că elita planetară, gen Rockefellerii, Rothschilszii au sanatorii unde cresc copii cu produse bio pentru ca sângele lor să le fie transfuzat de două ori pe ani, complet, n.b.).

3. Adrenocromul poate fi recoltat în termen de trei minute de la cineva care trece, la moartea subită. Este produs în glandele suprarenale, ceea ce înseamnă că capul tău trebuie distrus pentru a fi recoltat [corectarea: recoltarea sângelui va fi suficientă]. Este foarte scump, deci liderii mondiali sunt în stare să plătească. În primul rând, utilizatorilor nu li se spune de obicei de unde provine, li se permite să afle doar după ce l-au încercat, în caz contrar s-ar opri. După ce l-au încercat, pe utilizatori nu-i mai deranjează cum este recoltat, deoarece a fost atât de bun. De asemenea, se pare că DMT, adrenachromul artificial se găsește în FIECARE plantă de pe planetă, totuși în cantități minuscule, încât nu este eficient să fie obținut astfel.

De multe ori realitatea este cu mult mai dureroasă decât marea majoritate a oamenilor își pot imagina, dar aceste adevăruri trebuie scoase la lumină și vindecate, altfel nu putem merge mai departe....

Sursa: http://humansarefree.com

Și aici documentarul despre acest subiect: https://youtu.be/IWSyKwfDXoY
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1922 : Februarie 08, 2019, 11:19:01 »

O lansare de carte va avea loc maine la Brasov, la Libraria St.O. Iosif,
www.facebook.com/photo.php?fbid=2442228752517717&set=a.472596499480962&type=3&theater.


Laurențiu-Ciprian Tudor
16 minute ·
Mâine, vă invit la o lansare între prieteni, dar absolut serioasă, despre responsabilitatea pe care o implică identitatea de român, mai ales în aceste zile ale confuziei! Apoi, ziua bună se cunoaște de dimineață!

"Arhitectura ideii naționale. Profiluri, schițe, planuri" (Libris Editorial, 2018) este un proiect de Centenar al lui Daniel Bichir, reunind texte semnate de Radu Homescu, Gheorghe Bichicean, Augustin Ioan, Cristian Muntean, Adrian Lesenciuc, Florin-Aurelian Nistor și Teofil Mihăilescu. Aceste texte vin în urma Conferințelor Gott, care s-au derulat pe parcursul anului trecut.
« Ultima modificare: Martie 01, 2019, 20:55:17 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1923 : Februarie 25, 2019, 21:16:25 »

Intr-o societate tot mai surmenata, proiectele si chiar gesturile firesti devin tot mai rare.
De aceea, daca ne-am pastrat cumpatul, e bine sa le apreciem si sa ne bucuram cand le intalnim.
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1924 : Februarie 25, 2019, 21:18:17 »Muzeul de Artă Braşov a adăugat un eveniment.
www.facebook.com/MuzeulDeArtaBrasov/photos/gm.251693512426205/759549684428613/?type=3
20 februarie la 13:09 ·
Consiliul Județean Brașov și Muzeul de Artă Braşov organizează în perioada 1 martie - 28 aprilie 2019 expoziţia „Ex-Libris Brâncuși" ce reunește lucrările a peste 200 de artiști plastici - graficieni, pictori, sculptori, ceramiști din România, Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia și Turcia, fiind un tribut adus „maestrului Infinitului". Expoziția beneficiază de participarea unor personalităţi precum Grigore Leşe, Ştefan Câlţia, Mircia Dumitrescu, Aurel Bulacu, Alexandru Ghilduş, Bogdan Hojbotă, Napoleon Tiron, Costel Iacob şi Mihai Tugearu. Proiectul expozițional este desfășurat în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România, Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara - Facultatea de Arte şi Design şi Universitatea "Ovidius" din Constanţa - Facultatea de Arte, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

Echipa de proiect: Dr. Florin Stoiciu - manager de proiect; Lect. univ. Dr. Răzvan-Constantin Caratănase - curator general; Drd. Anastasia Stoiciu - curator general

Curator Muzeul de Artă Brașov: Drd. Radu Popica

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 1 martie 2019, ora 13.00.

Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1925 : Martie 25, 2019, 09:37:23 »

In luna octombrie anul trecut, ziarul ”Metropolis” anunta o expozitie Baba de exceptie:
www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-expozitie-la-mnar-corneliu-baba-confesiuni-1944-1965
28 Octombrie 2018

O nouă expoziție la MNAR:

„Corneliu Baba. Confesiuni. 1944-1965”Citiți în Ziarul Metropolis
Un articol de Liliana Matei
Muzeul Naţional de Artă al României vă invită, în perioada 2 noiembrie 2018- 28 februarie 2019, la expoziţia „Confesiuni. 1944-1965” dedicată lui Corneliu Baba, unul din marii maeştri ai şcolii româneşti de pictură.Expoziția Confesiuni, prima deschisă la MNAR după marea retrospectivă din 1997, reunește peste 70 de lucrări din patrimoniul MNAR și din colecția artistului, unele dintre ele inedite, precum și câteva fotografii din arhiva de familie. Selecția urmărește firul evocărilor și mențiunilor din volumul cu iz de jurnal personal privitoare la preocupările artistice ale pictorului într-o perioadă care corespunde primelor decenii ale regimului comunist din România. Deși artistul începe să scrie aceste mărturii în 1944, referirile acoperă și amintiri din copilăria sa. Este de altfel prima dată când lucrări din copilărie și din anii de școală sunt incluse într-o expoziție de asemenea anvergură, alături de picturi și desene din perioada de deplină maturitate a artistului.

Atât Confesiunile cât și desenele și picturile din această perioadă arată preocuparea lui Baba pentru tot ce ține de specificul limbajului plastic: ecleraj, echilibrarea volumelor, expresivitate cromatică. Artistul ocolește orice referire directă la conţinutul de idei impus de regimul politic în deceniile „realismului socialist”, propriul realism constituind un avantaj bine pus în valoare, Baba protejându-se astfel, măcar parțial, de ingerințele ideologice ale perioadei.

Curatori: Monica Enache, Maria Muscalu Albani

2 noiembrie 2018 – 28 februarie 2019

Galeria Națională – parter

Program de vizitare: miercuri-duminică, orele 10.00 -18.00

Prețul biletului de acces: 10 lei

Gratuit: prima miercuri din fiecare lună

Foto sus: Tudor Arghezi și soția, tablou de Corneliu Baba, 1951

Citiți în Ziarul Metropolis > https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-expozitie-la-mnar-corneliu-baba-confesiuni-1944-1965


Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1926 : Martie 25, 2019, 09:49:03 »

Intre timp, dat fiind succesul expozitiei, s-a decis prelungirea perioadei in care poate fi vizitata, ceea ce va indemn sa faceti in saptamanile urmatoare.
Pe contul meu de Facebook aveti un album cu fotografii pe care le-am realizat in cadrul expozitiei in luna fabruarie - www.facebook.com/gh.iosif.
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1927 : Martie 27, 2019, 02:19:27 »
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1928 : Mai 03, 2019, 17:56:45 »

Cineva a porpus pe Facebook recitirea (sau o prima lectura pentru majoritatea) unui articol sportiv.
Ziua este insa a unei cu totul altei rememorari - am sa dau coordonatele unui articol in subtopicul Luptra noastra.
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1929 : Mai 03, 2019, 17:59:46 »

Gazeta Sporturilor - Miercuri, 6 iulie 2016 - Articol de — Marian Ursescu
www.gsp.ro/sporturi/handbal/60-de-ani-de-glorie-azi-se-implinesc-sase-decenii-de-la-primul-titlu-de-campioana-mondiala-cucerit-de-echipa-nationala-feminina-la-handbal-in-11-482816.html?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=share-button
60 de ani de glorie » Azi se împlinesc șase decenii de la primul titlu de campioană mondială cucerit de echipa națională feminină la handbal în 11

Puţină lume mai ştie că în 6 iulie 1956, pe stadionul central din Frankfurt pe Main, naționala feminină a României câștiga titlul mondial, primul din istoria handbalului românesc, după ce trecea în marea finală cu 6-5 de Republica Federală Germană.

O adevărată enciclopedie a handbalului românesc, omul care a scris și la propriu, dar și pe teren istoria handbalului românesc, Constantin Pilică Popescu retrăiește parcă acum acele momente. Știe fiecare marcatoare, ține minte fiecare fază. "Numai de câte ori le-am povestit și scris, și tot trebuia să le rețin", glumește tehnicianul care a ajuns la 88 de ani.CRONICA FINALEI
În "Istoria handbalului românesc", Constantin Pilică Popescu a relatat întocmai ceea ce s-a întâmplat acum 60 de ani.
"Jocul începe fix la ora 16, dar nu trec decât două minute şi arbitrul Bertil Westbald (Suedia) acordă echipei germane un 13 m, pe care celebra Warms îl transformă. În minutul 6, Mora Windt înscrie pentru noi, în stilul caracteristic, şut cu boltă și egalează. Jocul este fantastic de îndârjit și se aleargă kilometri. Luăm conducerea cu 2-1, cu un sut «strecurat» abil de Jianu. Între timp, Irina Naghi face adevărate minuni în poarta noastră, deşi la un plonjon spectaculos se accidentează ușor. Va fi de departe cel mai bun portar al Campionatului Mondial din 1956. La pauză era 3-1 pentru noi, prin golul înscris din 13 m (acum aruncare de la 7 m) de Victorița Dumitrescu. După pauză, cei 36.532 de spectatori plătitori îşi reiau atribuțiile în serios, dar nemţeşte, civilizat şi echipa Germaniei revine puternic. În minutul 26 este 3-2, urmează momente grele pentru noi. Deşi Elena Pădureanu înscrie şi este 4-2, nemțoaicele revin cu un gol al lui Burmeister (căpitanul echipei lor).

EMOȚII PÂNĂ LA FINAL
La scorul de 4-3 ne-a cam înghetat sufletul, mai ales că ratăm un 13 m prin Jianu şi alte două aruncări favorabile Pădureanu şi Windt. De pe bancă este aruncată în luptă Lucia Dobre, care intră direct în atac şi dă gol din prima. Este 5-3 şi oarecare liniște. Dar Hannem reduce la 5-4 şi, din nou, Lucia Dobre, revenită la schimbare, reintră şi înscrie de la mare distanță. Scorul este 6-4 şi suntem campioni mondiali, chiar dacă Walter în ultimele secunde înscrie şi fixează scorul final: 6-5 pentru România.

PE PRIMA PAGINĂ ÎN "SPORTUL POPULAR"
Succesul nu a trecut neobservat în presa vremii. "Sportul popular" care apoi a devenit "Gazeta Sporturilor" a rezervat aproape două pagini evenimentului. Pe prima pagină au apărut fotografiile tuturor celor 15 jucătoare din marea finală, dar și a celor doi antrenori. În pagina trei este redat filmul jocului și al festivității de premiere.

"Președintele Federației Internaționale de Handbal, Hans Haumann, intră pe teren și felicită jucătoarele noastre, acordându-le medaliile de aur și frumoasa cupă pusă în joc de forul internațional. Este un moment solemn. Pe stadionul din Frankfurt pe Main, în sunetele imnului de stat al Republicii Populare Române, drapelul nostru se înalță încet pe cel mai înalt carag", scrie "Sportul Popular".

PE PRIMA PAGINĂ ÎN "SPORTUL POPULAR"
Succesul nu a trecut neobservat în presa vremii. "Sportul popular" care apoi a devenit "Gazeta Sporturilor" a rezervat aproape două pagini evenimentului. Pe prima pagină au apărut fotografiile tuturor celor 15 jucătoare din marea finală, dar și a celor doi antrenori. În pagina trei este redat filmul jocului și al festivității de premiere.

"Președintele Federației Internaționale de Handbal, Hans Haumann, intră pe teren și felicită jucătoarele noastre, acordându-le medaliile de aur și frumoasa cupă pusă în joc de forul internațional. Este un moment solemn. Pe stadionul din Frankfurt pe Main, în sunetele imnului de stat al Republicii Populare Române, drapelul nostru se înalță încet pe cel mai înalt carag", scrie "Sportul Popular".

3 titluri mondiale a cucerit la feminin România: 1956, 1960 și 1962. Primele două au fost la handbal în 11, ultimul la handbal în 7

Handbalul pe terenul de fotbal
Handbalul s-a jucat la început în 11. Primele două ediții ale Campionatului Mondial s-au desfășurat, de altfel, în 11, România câștigând în 1956 și 1960

1904 este anul în care s-a născut jocul de handbal. Profesorul Holger Nielsen a redactat atunci și a tipărit primul regulament al jocului, care avea să fie practicat în toate școlile din Danemarca și mai apoi din Suedia. Nu a fost însă foarte popular, la început, în restul lumii.

Nemții au inventat însă, tot la începutul secolului trecut, "Grossfeld Handbvall" (handbal pe teren mare), care se juca în 11 pe terenurile de fotbal! În 1936, la Berlin, handbalul în 11 jucători este prezent prima oară la Jocurile Olimpice, locul 1 revenind Germaniei, iar România termină pe locul 5. Handbalul în 7 a luat locul handbalului în 11, cu adevărat, abia după 1960.

MAI MULT ATLEȚI DECÂT HANDBALIȘTI
Constantin Pilică Popescu, tehnicianul care a format cu adevărat echipele naționale ale României, în anii '50, își aduce aminte că selecționa jucătoarele dintre atlete, pentru că pe terenul de 100 de metri lungime trebuia cu adevărat să ai o condiție fizică ieșită din comun! "Irina Nagy Klimovschi, de exemplu, am luat-o de la săritura în înălțime, fusese campioană, iar Irina Gunther Kim și Aurora Bran Popescu fuseseră campioane cu ștafeta de 400 de metri, la Timișoara", rememorează tehnicianul.

CE REGULI TREBUIAU RESPECTATE LA JOCUL DE HANDBAL ÎN 11?
meciul se juca pe durata a două reprize de câte 20 de minute fiecare
se juca exact pe terenul de fotbal, pe aceleași dimensiuni, doar că nu exista careul de 16 metri, ci un semicerc trasat la 11 metri și altul la 16 metri
penalty-urile, aruncările de la 7 metri de azi, se executau de la 13 metri
nu exista joc pasiv. Erau cazuri în care o echipă ținea mingea și câte 5 minute la un atac. Așa se explică scorurile strânse, chiar și de 0-0 sau 1-0, 2-1.
arbitrul putea sancționa o echipă cu joc pasiv doar dacă jucătorul se întorcea cu spatele în direcția în care ataca și trimitea mingea mult înapoi
jucătoarele sub 17 ani nu aveau voie să intre pe teren, considerându-se că sunt prea tinere pentru un sport foarte fizic
pe lângă cele 11 jucătoare din teren, un portar și 10 handbaliste de câmp, fiecare echipă mai avea voie să treacă pe foaie 4 rezerve
mingea avea dimensiunile celei de azi, doar că era cu șiret. Erau dimensiuni diferite la fete și băieți, ca și azi. Înainte de 1956 s-au jucat meciuri de handbal și cu mingea de fotbal!
o echipă, din cei 10 jucători de câmp, nu avea voie să atace decât cu maximum 6. Ceilalți 4 așteptau, practic, în propria jumătate. La fel și în apărare, nu puteai să te aperi cu mai mult de 6 jucători.
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1930 : Mai 26, 2019, 15:28:50 »

Exemplu de ”folclor actualizat” de vremurile sub care suntem.

Ludovicologică

Pe-un picior de plai/Rage un buhai:
"-Să scoateți balada/Mi-a zis ambasada,
Chiar acum din listă/Că e pesimistă.
Și noi pe copii/Cu-așa utopii,
Cum să-i mai tâmpim/Ca să-i travestim?
Că la Miorița/Nu-mi place blănița.
Nu-i creață și moale/Ca să mi se scoale,
Nu e mătăsoasă/Și e prea lăţoasă.
N-are tenul fin/Nici nas acvilin,
Țâțe de Madonă/Și nu-i teutonă,
Buze ca Cruduţa/Ca să mă dau huţa,
N-are gamba fină/Ca o mandolină,
Iar fund ca Sharon/Nici n-are-n șopron.
Plus că-i behăită/Și nu mă excită,
C-a dreaq bucălaie/Nu-mi dă o leţcaie.
Nu-i rasă Ţurcană/Pro-europeană,
Doar lapte și caș/Și un fluieraș.
Da' io nu beau lapte/Când mă scol la șapte,
Io vreau Mioriță/Să-mi dea ţuiculiţă.
Toată ziua paște/Și-ncepe să caște,
Iar noaptea ca strechea/Trage cu urechea,
Dă raport la baci/Ca Ralu' din craci,
La baci ortoman/Din Teleorman
Ăla cu mustață/Și-i dă și povaţă,
Ca să nu-l omoare/La apus de soare.
Da' io o să-i fac/Că-s aurolac,
Plângere penală/De-aia manuală".
"-Drăguță mioară/Cântă-i la vioară,
Baciului Orban/Și celui Vâlcean,
Că nici la apus/Nu mă las răpus
Și după cucuie/O să-și ia și mUE

Romeo Serafim
20 Mai 2019
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1931 : Iunie 17, 2019, 15:40:24 »

Semnati petitia si faceti cunoscuta actiunea.
Opriti agresiunea devastatoare a conducerii municipiului asupra sanatatii cetatenilor si frumusetii orasului!

www.petitieonline.com/salvati_parcul_central_brasov?a=2&uv=15806593Salvati Parcul Central Nicolae Titulescu din Brașov

Semnează petiția pentru a opri construierea unei Parcări Subterane în Parcul Central Nicolae Titulescu din Brașov de către Primăria Brașov. Construcția unei parcări în zona centru se poate face doar printr-un Concurs de Soluții fără a afecta spațiile verzi existente.

Brașov este deja unul din cele trei orașe din România (alături de București și Iași) aflat pe lista Uniunii Europene de infringement pe mediu. În Brașov avem 5 mp de verdeață/ locuitor, mult sub norma UE de 26 mp/ locuitor. Mai mult, cotele poluării cresc de la an la an, autoritățiile, în frunte cu Primăria și primarul Scripcaru, fiind incompetente în reducerea acestora și stabilirea Brașovului ca un adevărat oraș verde. Proiectul unei Parcări Subterane sub Parcul Central Nicolae Titulescu, propus și început de Primărie, reduce și mai mult șansele orașului de redresare a mediului, înrăutățind calitatea vieții locuitorilor și a turiștilor în zona centrală și arată direcția de dezvoltare dorită: mai puțin verde, mai multe mașini.

Parcul Central este primul parc amenajat modern din Brașovul vechi, bazele lui fiind puse la mijlocul secolului XIX. Acest simbol al orașului conține specii de arbori de rășionase și foioase, unele exotice, altele protejate. O documentare riguroasă asupra vegetației parcului a fost făcută în Revista de Silvicultură şi Cinegetică Nr. 37- 39/ 2016 de Valentin Bolea și Costel Mantale unde apare prezentat și modul amatoricesc al întreținerii acesteia de către autorități.

În cazul construirii unei construcții subterane, Primăria spune că ”vegetaţia considerată valoroasă din Parcul „Nicolae Titulescu“ va fi strămutată, iar la terminarea lucrărilor, zona afectată se va reamenaja peisager, iar vegetaţia considerată valoroasă va fi relocată.” Mutarea unui arbore mare, cu un coronament bogat, se înâmplă rar (chiar deloc în România) și survine în general în cazuri de protejare a arborelui (boli, paraziți). Această operațiune (pentru care nu există personal calificat în România) este similară cu mutarea unei case de 60 mp cu 2 Subsoluri și 4 etaje. Asumând ca Primaria chiar ar face lucrurile corect (mutarea vegetatiei si proiect cu parcaj adancit pentru parc ulterior), acest Proiect devine astfel foarte scump si nefezabil.

Există mai multe variante pentru reorganizarea traficului in zona centrală, cea mai bună putând a fi aleasă printr-un Concurs de Soluții organizat profesionist în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România.

“Obiectivul (...) este nu numai conștientizarea frumuseții și funcțiilor psiho-sanitare ale acestor zone verzi ci și a necesității stringente de ocrotire a tot ce este verde și organism viu de către societate și de îmbunătățire a activității de plantare, formare, întreținere și remediere în conformitate cu specificul fiecărei specii de plante.”  Valentin Bolea, Costel Mantale - Arbuștii și lianele din Parcul Nicolae Titulescu Brașov Revista de Silvicultură şi Cinegetică, nr 39/2016

Semează această petiție pentru a opri Primăria să construiască o Parcare Subterană sub Parcul Central Nicolae Titulescu din Brașov si a cere organizarea unui concurs de soluţii, profesionist. Semează pentru un Brașov verde!

#SalvatiParculCentral
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1932 : Iulie 13, 2019, 16:53:04 »Astazi este data de 13 (iulie) numai in America. Simona Halep le-a invins sirena!


www.radioromanul.es/stiri-sport/tenis-simona-halep-a-castigat-turneul-de-la-wimbledon
Duminica, 13 iulie 2019
Jucătoarea română de tenis Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon,
sâmbătă, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams în finală cu 6-2, 6-2, informeazã AGERPRES.

Halep a obţinut al doilea său titlu de Mare Şlem din carieră după unul dintre cele mai bune meciuri din carieră, după o victorie în doar 55 de minute în faţa fostului lider mondial.
Simona Halep (27 ani), numărul şapte mondial, a pierdut un singur set în drumul către al doilea titlu de Grand Slam, în faţa Mihaelei Buzărnescu, în turul al doilea, primul său titlu de Mare Şlem fiind câştigat în 2018, la Roland Garros.
Halep, care jucat a cincea finală de Grand Slam, după trei la Roland Garros şi una la Australian Open, s-a impus în faţa uneia dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, Serena având şapte titluri la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) şi 23 de Mare Şlem în carieră. Williams a jucat anul trecut finala la All England Club şi la US Open.« Ultima modificare: Iulie 14, 2019, 06:38:53 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1933 : Iulie 14, 2019, 22:05:03 »

Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #1934 : Iulie 20, 2019, 10:23:24 »


www.digisport.ro/amphtml/special/simona-halep-data-in-judecata-de-bnr-despagubirile-cerute-sunt-uriase-tiriac-si-nastase-sunt-implicati-607733?fbclid=IwAR3xV3MmfQqYm3wrs_OK_bWPMSnSJ8B5-djy8QM4_ZOLlNNfYgFYZDpn4Uo
11.02.2019, 18:34

Simona Halep, dată în judecată de BNR! Despăgubirile cerute sunt uriaşe. Ţiriac şi Năstase sunt implicaţiIon Ţiriac, Ilie Năstase şi Simona Halep au fost daţi în judecată de Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, după procesul legat de Arenele BNR pierdut la începutul acestui an. Isărescu le cere acum acestora un milion de euro despăgubiri. Anunţul a fost făcut de Ilie Năstase.

"Domnul Isărescu ne-a dat în judecată. Pe mine, pe domnul Ţiriac şi pe domnişoara Halep. Pentru un milion de euro. Cei care am iniţiat treaba asta cu scrisoarea. Domnul judecător i-a pus o singură întrebare: 'Al cui este terenul? E al dumneavoastra?' Şi-a spus 'Nu, e al statului'. Păi atunci, domnul, cum să vă dăm noi un milion de euro? Înţelegeţi? E o răutate... Nu e numai la tenis, e şi la fotbal, că şi stadionul ăla e în paragină!", a spus Năstase, pentru prosport.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a negat acuzațiile lui Ilie Năstase, într-o reacție oferită în exclusivitate pentru digisport.ro.

Totul a început la finalul anului trecut. După ce a solicitat, în repetate rânduri, ca Arenele să intre în patrimoniul statului, pentru a fi reincluse în circuitul sportiv, Ion Țiriac a dat în judecată Banca Națională a României. În demersul său, miliardarul a fost însoţit, printre alţii, de Halep şi Năstase.

"Sunt documente pe care noi le-am prezentat Judecătoriei Bucureşti, deci începem procesul împotriva Băncii Naţionale a României. Cine suntem? Suntem nişte sportivi care am fost, nişte sportivi care suntem şi, dacă este nevoie, în următoarele săptămâni, pot să adun până la 200.000 de semnături ale sportivilor care vor fi", a spus Țiriac, în decembrie 2018.

Ţiriac, Halep şi Năstase au pierdut procesul cu BNR
La începutul acestei luni, Halep, Ţiriac şi Năstase au pierdut procesul intentat Băncii Naţionale a României. Tribunalul Bucureşti a găsit cererea acestora ca fiind "lipsită de interes". Daunele morale au fost considerate "nefondate". Acum, a venit rândul BNR să îi dea pe aceştia în judecată, în acelaşi scandal.

Arenele BNR, inaugurate în 1972, nu pot fi folosite momentan. Institutul pentru situații de urgență nu a acordat aviz de funcționare din cauza tribunelor care se pot prăbuși în orice moment.
Memorat
Pagini: 1 ... 127 128 [129] 130 131 132
Schimbă forumul: