Main Content:

Pagini: 1 ... 204 205 [206] 207 208 ... 270

CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE

Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #3075 : Decembrie 29, 2014, 13:02:05 »

ASTAZI AM FOST LA CASA DE PENSII, ERA UN AFIS MARE PE CARE SCRIA , NU PRIMIM CERERI PT REVOLUTIONARI, BENEFICIARI AI LEGII 341. LA O DISCUTIR CU DOAMNA DE LA GHISEU MI-A SPUS CA NU AU PRIMIT NICI O DOCUMENTATIE, NICI O LISTA, NIMIC . DAR DACA VOR PRIMI DUPA 1 IANUARIE DOCUMENTATIA SA SE PUNA IN PLATA SE VA INTRA DIRECT FARA A FI NECESAR SA FIE DEPUSA ACEA CERERE, IA URMIND SA FIE DEPUSA ULTERIOR IN LUNILE URMATOARE.
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2441
 • Vezi Profilul
Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #3076 : Decembrie 29, 2014, 15:43:56 »

Cum demonstrezi ca esti asigurat, daca nu ti-ai primit cardul de sanatate? Din 2014, se folosesc noi modele de adeverinte
29 Decembrie 2014

Pentru a demonstra ca sunt asigurati la sanatate, contribuabilii care nu si-au primit cardul de sanatate trebuie sa foloseasca, de la finalul lunii septembrie, noi adeverinte.
Odata cu introducerea cardului national de sanatate, asiguratii vor avea acces la servicii medicale si medicamente doar pe baza acestuia, documentul inlocuind adeverinta de asigurat, conform HG nr. 900/2012. Totusi, in cazul in care cardurile de sanatate nu au ajuns inca la asigurati, acestia pot folosi in continuare adeverintele pentru a face dovada ca sunt contributori ai sistemului de sanatate.
Modelul documentelor a fost actualizat in septembrie prin Ordinul CNAS nr. 581/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, publicat in Monitorul Oficial nr. 685 din 9 septembrie 2014, ce a abrogat vechile reglementari in materie.
Cum demonstreaza salariatii, pensionarii sau somerii ca sunt asigurati?
Documentul publicat la inceputul acestei toamne nu aduce modificari substantiale fata de prevederile aplicabile pana atunci. Astfel, angajatii isi vor demonstra calitatea de asigurati printr-o adeverinta eliberata de angajator din care sa reiasa ca li se retine si vireaza contributia la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.
Adeverinta se elibereaza pe propria raspundere a angajatorului, iar modelul acesteia este prezentat in fisierul atasat. Adeverinta eliberata de angajator are o valabilitate de 3 luni.
In ceea ce priveste celelalte categorii de persoane asigurate in sistemul national de sanatate, acestea isi dovedesc aceasta calitate in baza unei adeverinte de asigurat eliberate de Casa de Asigurari de Sanatate (disponibila in fisier atasat), pe baza anumitor documente. Documentele solicitate difera in functie de categoria din care fac parte persoanele respective (sunt someri, pensionari, elevi, etc.). La acest capitol, documentul elaborat de CNAS aduce modificari doar la termenul de valabilitate al adeverintelor eliberate in functie de asigurat.
Totodata, o noutate introdusa de Ordinul CNAS nr. 581/2014 este si introducerea unei noi categorii care va dovedi calitatea de asigurat cu ajutorul adeverintei. Este vorba despre studentii-doctoranzi care desfasoara activitati didactice potrivit contractului de studii de doctorat. Astfel, acestia vor prezenta urmatoarele documente: act de identitate, contractul in baza caruia desfasoara activitati didactice in limita a 4-6 ore, declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri din munca, precum si o adeverinta eliberata de institutia de invatamant superior din care sa rezulte ca are calitatea de student-doctorand.
Copiii in varsta de pana la 18 ani au nevoie de actul de identitate sau certificatul de nastere, dupa caz. Adeverinta de asigurat le va fi valabila pana cand implinesc 18 ani.
Tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani au nevoie de actul de identitate, declaratie pe propria raspundere ca nu realizeaza venituri din munca, precum si de un document din care sa rezulte ca au calitatea de elev sau student. Mai exact, acestia vor prezenta fie carnetul de elev/student, fie adeverinta de elev/student. Adeverinta are valabilitate pe intreaga durata anului scolar sau universitar.
In ceea ce priveste tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului, ei vor avea nevoie de:
•   act de identitate;
•   document care sa ateste ca au fost inclusi intr-un sistem de protectie a copilului;
•   declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri din munca;
•   document eliberat de primaria din localitatea de domiciliu prin care sa ateste ca nu beneficiaza de ajutor social;
Adeverinta de asigurat eliberata acestor tineri este valabila pana la implinirea varstei de 26 de ani.
Pentru sotul, sotia si parintii aflati in intretinerea unei persoane asigurate, documentele necesare la eliberarea adeverintei de asigurat sunt: act de identitate, documente care atesta relatia de rudenie cu persoana asigurata (certificat casatorie, certificat de nastere),  declaratie pe propria raspundere ca nu realizeaza venituri proprii, declaratie pe propria raspundere a persoanei asigurate ca are in intretinere persoana respectiva. Adeverinta are valabilitate 3 luni.
Femeile insarcinate sau lauze care solicita eliberarea adeverintei de asigurat trebuie sa prezinte:
•   actul de identitate;
•   adeverinta medicala;
•   certificatul de nastere a copilului - pentru lauze;
•   o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau documente justificative din care sa rezulte ca realizeaza venituri lunare sub salariul de baza minim brut pe tara;
Adeverinta de asigurat eliberata va fi valabila 3 luni de la data emiterii (conform vechilor reguli, adeverinta era valabila un an).
Dosarul persoanelor cu handicap trebuie sa cuprinda: actul de identitate, certificatul de incadrare intr-un grad de handicap si o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri din munca, pensie sau alte surse, in afara celor prevazute de legea prin care li s-a stabilit aceasta calitate. Adeverinta de asigurat va fi valabila 3 luni de la data emiterii, desi, actualmente, documentul este valabil un an.
Parintii aflati in concediu pentru cresterea copilului au nevoie de actul de identitate si de decizia emisa de directiile judetene de munca, familie si egalitate de sanse, respectiv de Directia de Munca, Familie si Egalitate de Sanse a Municipiului Bucuresti. Adeverinta de asigurat va fi valabila pana la inchiderea categoriei in luna de raportare, desi regulile abrogate deja prevedeau ca adeverinta in aceste cazuri are o valabilitate de 2 ani, calculati de la data emiterii.
Pensionarii au nevoie de actul de identitate si de cuponul mandatului postal de achitare a drepturilor, talonul de plata prin cont curent personal deschis la o unitate bancara, din luna anterioara sau decizia de pensionare pentru situatia in care nu s-a realizat plata pensiei. De asemenea, pensionarii vor semna si o declaratie pe propria raspundere ca nu realizeaza venituri impozabile, altele decat cele realizate din pensii.
In cazul pierderii acestor documente sau pana la dobandirea lor, calitatea de pensionar poate fi dovedita cu o adeverinta eliberata de institutia platitoare a pensiei.
Adeverinta de asigurat eliberata pentru pensionari avea, pana acum, valabilitate 2 ani. Totusi, conform noilor reglementari, adeverinta de asigurat va fi valabila pana la data specificata in documentul justificativ sau pana la inchiderea categoriei in luna de raportare.
Somerii trebuie sa pregateasca actul de identitate si carnetul si/sau adeverinta de somaj eliberate de institutiile abilitate. Adeverinta va fi valabila pana la inchiderea categoriei in luna de raportare, desi pana acum valabilitatea documentului a fost de 6 luni.
Pentru eliberarea adeverintei de asigurat in cazul bolnavilor cu afectiuni incluse in programele nationale de sanatate sunt necesare:
•   actul de identitate;
•   o adeverinta medicala eliberata de medicul curant sau de medicul coordonator al programului de sanatate;
•   o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri din munca, pensie sau alte surse.
Adeverinta de asigurat pentru aceste persoane va fi valabila 3 luni de la data emiterii, fata de 1 an, cat era pana acum.
Persoanele care fac parte dintr-o familie care are dreptul la ajutor social, potrivit legii nr.416/2001, trebuie sa prezinte:
•   actul de identitate;
•   adeverinta eliberata de catre primaria localitatii de domiciliu, din care sa rezulte ca acestea se incadreaza in categoria persoanelor care au dreptul la ajutor social;
Adeverinta avea in trecut valabilitate 1 an, insa noile norme ale CNAS stabilesc ca documentul va fi valabil pana la inchiderea categoriei.
Beneficiarii de legi speciale (veterani de razboi , vaduve de razboi, persoane persecutate pe criterii politice, etnice sau rasiale, revolutionari) pot obtine adeverinta de asigurat daca prezinta:
•   actul de identitate,
•   documentele doveditoare ca se incadreaza In una dintre categoriile de beneficiari ai acestor legi;
•   declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza alte venituri decat cele prevazute de legile speciale sau pensii.
Si in cazul acestora, adeverinta va fi valabila pana la inchiderea categoriei, desi pana acum avea valabilitate 1 an.
Pentru persoanele care sunt returnate sau expulzate ori sunt victime ale traficului de persoane si se afla in timpul procedurilor necesare stabilirii identitatii va fi nevoie doar de o adeverinta eliberata de institutiile din subordinea Ministerului Internelor si Reformei Administrative din care sa rezulte ca indeplinesc aceasta conditie. Adeverinta de asigurat va fi valabila pana la inchiderea categoriei in luna de raportare, chiar daca pana acum avea o valabilitate de 3 luni.
Personalul monahal va prezenta doar actul de identitate si adeverinta eliberata de unitatea de cult, iar adeverinta primita va fi valabila pana la inchiderea categoriei in luna de raportare.
Consultati in fisierele atasate modelele adeverintelor stabilite de CNAS.
Cine este asigurat, dar nu trebuie sa plateasca contributii la stat?
Potrivit documentului CNAS, categoriile de persoane care beneficiaza de asigurare de sanatate, fara a datora contributii la FNUASS sunt stabilite de Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.
Astfel, conform actului normativ, nu datoreaza contributii de sanatate copiii pana la varsta de 18 ani.
Tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 ani si 26 de ani sunt, de asemenea, scutiti de la plata contributiei, daca sunt elevi, inclusiv absolventii de liceu, pana la inceperea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, daca nu realizeaza venituri din munca. In mod similar, si studentii de pana la 26 de ani beneficiaza de asigurare de sanatate, fara a plati contributii la stat, daca nu au venituri din munca.
Totodata, beneficiaza asistenta medicala fara a cotiza la stat si tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului, cu conditia sa nu realizeze venituri din munca sau sa nu fie beneficiari de ajutor social acordat in temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.
In plus, Legea nr. 95/2006 prevede ca sunt scutite de la plata contributiei de sanatate si persoanele persecutate din motive politice, veteranii si vaduvele de razboi, dar si persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987.
Nici sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate, nu trebuie sa plateasca contributia de sanatate si nici femeile insarcinate si lauzele. Astfel, acestea din urma vor beneficia de ingrijiri medicale fara plata contributiei doar daca nu au niciun venit sau au venituri sub salariul de baza minim brut pe tara.
Nu in ultimul rand, beneficiaza de asistenta medicala fara a cotiza si persoanele cu handicap care nu realizeaza venituri din munca, pensie sau alte surse, cu exceptia celor obtinute in baza OUG nr. 102/1999 privind protectia speciala si incadrarea in munca a persoanelor cu handicap, precum si bolnavii cu afectiuni incluse in programele nationale de sanatate, pana la vindecarea respectivei afectiuni, daca nu realizeaza venituri din munca, pensie sau din alte resurse.
Actul normativ intrat recent in vigoare adauga la aceste categorii si studentii-doctoranzi. Prin urmare, studentii-doctoranzi care desfasoara activitati didactice potrivit contractului de studii de doctorat in limita a 4-6 ore conventionale didactice pe saptamana vor fi scutiti de la plata contributiei pe toata durata activitatii.
Memorat
 • adysan
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 199
 • Vezi Profilul
Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #3077 : Decembrie 29, 2014, 15:59:23 »

Pana la urma,cei din Brașov au mai avut nevoie de declarație pe propria răspundere,sau nu,sau nu știe nimeni?
Memorat

Ridicativa si ridicativa iar,pina cind mieii vor deveni lei////in lipsa luminii,intunericul devine rege
Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #3078 : Decembrie 29, 2014, 20:52:34 »

PINA LA URMA UITE CE AM GASIT AICI !!!!

wwwuadevest.ro/actualitate/50879-revolutionarii-nu-vor-reprimi-indemnizatia-nici-in-2015-nici-in-2016.zi
Memorat
 • Silviu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2493
 • Vezi Profilul
Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #3079 : Decembrie 29, 2014, 21:00:30 »

ASTAZI AM FOST LA CASA DE PENSII, ERA UN AFIS MARE PE CARE SCRIA , NU PRIMIM CERERI PT REVOLUTIONARI, BENEFICIARI AI LEGII 341. LA O DISCUTIR CU DOAMNA DE LA GHISEU MI-A SPUS CA NU AU PRIMIT NICI O DOCUMENTATIE, NICI O LISTA, NIMIC . DAR DACA VOR PRIMI DUPA 1 IANUARIE DOCUMENTATIA SA SE PUNA IN PLATA SE VA INTRA DIRECT FARA A FI NECESAR SA FIE DEPUSA ACEA CERERE, IA URMIND SA FIE DEPUSA ULTERIOR IN LUNILE URMATOARE.

Nu Casa de pensii stabileşte protocolul de aplicare a dispoziţiilor legale ci legea!
În momentul în care un funcţionar încearcă să vă respingă cererea, puneţi-l să scrie pe cerere motivul refuzului, să-şi scrie numele în clar, să pun ă data şi să semneze!
Model de Cerere:

"Declaraţie pe propria răspundere

   Subsemnatul ..., domiciliat în ..., posesor CI seria ... nr...., eliberat de SPCEP ... biroul nr... la data de ...., CNP ..., beneficiar al Legii 341/2004,
   Declar pe propria răspundere, în cunoştinţă de prevederile art.326 din Codul Penal cu privire la falsul în declaraţii, respectiv că declararea necorespunzătoare a adevărului făcut unui organ sau instituţii de stat se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă, că datele şi informaţiile prezentate corespund realităţii,
că venitul meu lunar nu s-a schimbat, este mai mic decît salariul mediu brut pe economie."

Memorat
 • DAN IOSIF
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 244
 • Vezi Profilul
Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #3080 : Decembrie 29, 2014, 21:26:25 »

In primul rand trebuie depusa o cerere de repunere in plata unde se precizeaza legea oug prin care a fost aprobata reintrarea in plata cu rectificarea de rigoare insotita de declaratia pe propria raspundere. Declaratia era normal sa nu o primeasca in schimb o cerere sunt obligati sa o primeasca si sa I de raspuns in termenul legal!!!
Memorat
Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #3081 : Decembrie 29, 2014, 22:38:00 »

PINA LA URMA UITE CE AM GASIT AICI !!!!

wwwuadevest.ro/actualitate/50879-revolutionarii-nu-vor-reprimi-indemnizatia-nici-in-2015-nici-in-2016.zi

 " http://ziuadevest.ro/actualitate/50879-revolutionarii-nu-vor-reprimi-indemnizatia-nici-in-2015-nici-in-2016 "

 

 "

    Luni, 29 Decembrie 2014 19:36
    Scris de Gheorghe Miron   
    Accesări: 191
     Tipărire    
    Email   

Revoluționarii nu vor reprimi indemnizația nici în 2015, nici în 2016

revolutionarii tepuiti DSCF6095Au trecut trei ani de când au fost sistate indemnizațiile luptătorilor cu merite deosebite în Revoluția din Decembrie 1989, iar promisiunea guvernului din timpul campaniei electorale că vor fi reluate plățile în 2015 a căzut. “Conform art. 39 din OUG 83/2014 publicată în Monitorul Oficial 925 din 18 decembrie 2014, nici în anii 2015 şi 2016 nu se vor acorda indemnizaţii pentru luptătorii remarcaţi în revoluţie”, susține revoluționarul timișorean Marius Mioc, pe blogul său mariusmioc.wordpress.com. Ordonanţa de guvern contrazice declaraţiile anterioare ale guvernanţilor, care spuneau că plata acestor indemnizaţii, sistată deja de 3 ani, va fi reluată din ianuarie 2015. În octombrie 2014 secretarul de stat pentru revoluţionari şi deţinuţi politici, Adrian Sanda, spunea că “din 1 ianuarie se vor acorda din nou indemnizaţii pentru revoluţionari, dar numai după o selecţie dură”. Dar atunci era campanie electorală, exista bănuiala că declaraţia e doar cu scop electoral –informează mariusmioc.wordpress.com. Chiar şi după alegeri, prim-ministrul Ponta spusese la televizor, după ce discutase şi cu delegaţia FMI, că în bugetul pe 2015 va fi prevăzută reintrarea în plată a persoanelor cu merite deosebite în revoluţie . Această reintrare în plată ar fi urmat să intre automat în vigoare în lipsa unui act normativ care s-o anuleze expres, căci legea 341/2004 care prevede plata indemnizaţiilor de revoluţionar nu a fost niciodată abrogată, ci doar s-au dat ordonanţe de urgenţă prin care s-a hotărît ca prevederea din lege despre indemnizaţiile luptătorilor remarcaţi în revoluţie să nu se aplice pe un răstimp limitat (prin trei ordonanţe, acest răstimp a ajuns trei ani). Iată că actul normativ care să anuleze expres plata indemnizaţiilor revoluţionarilor remarcaţi a fost emis, şi iarăşi este un act cu perioadă limitată de valabilitate (2 ani de această dată, faţă de un singur an cât era obiceiul). Art. 39 din OUG 83/2014 sună astfel: Prevederile art. 18 şi art. 19 lit. b) şi c) ale art. II din ordonanţa de urgenţă a guvernului nr. 80/2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 283/2011 se aplică în mod corespunzător şi în anii 2015 şi 2016 –mai susține Mioc."[/color][/size][/b]
Memorat
Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #3082 : Decembrie 29, 2014, 22:44:11 »


 

 "     Luni, 29 Decembrie 2014 19:36
    Scris de Gheorghe Miron   
    Accesări: 191
     
Revoluționarii nu vor reprimi indemnizația nici în 2015, nici în 2016

revolutionarii tepuiti DSCF6095Au trecut trei ani de când au fost sistate indemnizațiile luptătorilor cu merite deosebite în Revoluția din Decembrie 1989, iar promisiunea guvernului din timpul campaniei electorale că vor fi reluate plățile în 2015 a căzut. “Conform art. 39 din OUG 83/2014 publicată în Monitorul Oficial 925 din 18 decembrie 2014, nici în anii 2015 şi 2016 nu se vor acorda indemnizaţii pentru luptătorii remarcaţi în revoluţie”, susține revoluționarul timișorean Marius Mioc, pe blogul său mariusmioc.wordpress.com. Ordonanţa de guvern contrazice declaraţiile anterioare ale guvernanţilor, care spuneau că plata acestor indemnizaţii, sistată deja de 3 ani, va fi reluată din ianuarie 2015. În octombrie 2014 secretarul de stat pentru revoluţionari şi deţinuţi politici, Adrian Sanda, spunea că “din 1 ianuarie se vor acorda din nou indemnizaţii pentru revoluţionari, dar numai după o selecţie dură”. Dar atunci era campanie electorală, exista bănuiala că declaraţia e doar cu scop electoral –informează mariusmioc.wordpress.com. Chiar şi după alegeri, prim-ministrul Ponta spusese la televizor, după ce discutase şi cu delegaţia FMI, că în bugetul pe 2015 va fi prevăzută reintrarea în plată a persoanelor cu merite deosebite în revoluţie . Această reintrare în plată ar fi urmat să intre automat în vigoare în lipsa unui act normativ care s-o anuleze expres, căci legea 341/2004 care prevede plata indemnizaţiilor de revoluţionar nu a fost niciodată abrogată, ci doar s-au dat ordonanţe de urgenţă prin care s-a hotărît ca prevederea din lege despre indemnizaţiile luptătorilor remarcaţi în revoluţie să nu se aplice pe un răstimp limitat (prin trei ordonanţe, acest răstimp a ajuns trei ani). Iată că actul normativ care să anuleze expres plata indemnizaţiilor revoluţionarilor remarcaţi a fost emis, şi iarăşi este un act cu perioadă limitată de valabilitate (2 ani de această dată, faţă de un singur an cât era obiceiul). Art. 39 din OUG 83/2014 sună astfel: Prevederile art. 18 şi art. 19 lit. b) şi c) ale art. II din ordonanţa de urgenţă a guvernului nr. 80/2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 283/2011 se aplică în mod corespunzător şi în anii 2015 şi 2016 –mai susține Mioc."
[/size][/b] [/size][/color]
Memorat
 • oleoleole
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4677
 • Vezi Profilul
Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #3083 : Decembrie 29, 2014, 22:52:18 »

E publicația voastră online!?!
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2441
 • Vezi Profilul
Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #3084 : Decembrie 29, 2014, 23:38:44 »

LA SEC 3 S-AU PRIMIT ASTAZI DECLARATIA PE PROPIE RASPUNDERE FARA COMENTARI.
PROBLEMA E CA SE PREGATESTE O OU CALE A FOST TRIMIASA LA CONSILIUL LEGISLATIV PT ANALIZA.MAI ESTE O PROBLEMA CURIOASA CU CEI CARE AU AVUT DE PRIMIT ULTIMA TRANSA DIN OI 53/2010.AU PRIMIT BANI PE UN MANDAT POSTAL SI NU PE TALON GRI CA DE CELELANTE DATI.SE PARE CA LA MIJLOC E O MAGARIE(RULAJ DE BANI)DE CARE SSESTE VINOVAT INPREUNA CU CASA DE PENSI(Dir CIUTAN SI CEI DE SECTOR IN BUC).FACEM VERIFICARI SI PROPUN,DACA E ASA CUM MI SA EXPLICAT,SA DEPUNEM PLINGERE IN REM PENTRU DETURNRE DE FONDURI SI RULAJ DE BANI LA DIICOT.
Memorat
Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #3085 : Decembrie 30, 2014, 02:47:24 »

E publicația voastră online!?!

E Ziua de Vest ziar regional!
Memorat
 • voica
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1988
 • Vezi Profilul
Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #3086 : Decembrie 30, 2014, 07:38:13 »


 

 "     Luni, 29 Decembrie 2014 19:36
    Scris de Gheorghe Miron   
    Accesări: 191
     
Revoluționarii nu vor reprimi indemnizația nici în 2015, nici în 2016

revolutionarii tepuiti DSCF6095Au trecut trei ani de când au fost sistate indemnizațiile luptătorilor cu merite deosebite în Revoluția din Decembrie 1989, iar promisiunea guvernului din timpul campaniei electorale că vor fi reluate plățile în 2015 a căzut. “Conform art. 39 din OUG 83/2014 publicată în Monitorul Oficial 925 din 18 decembrie 2014, nici în anii 2015 şi 2016 nu se vor acorda indemnizaţii pentru luptătorii remarcaţi în revoluţie”, susține revoluționarul timișorean Marius Mioc, pe blogul său mariusmioc.wordpress.com. Ordonanţa de guvern contrazice declaraţiile anterioare ale guvernanţilor, care spuneau că plata acestor indemnizaţii, sistată deja de 3 ani, va fi reluată din ianuarie 2015. În octombrie 2014 secretarul de stat pentru revoluţionari şi deţinuţi politici, Adrian Sanda, spunea că “din 1 ianuarie se vor acorda din nou indemnizaţii pentru revoluţionari, dar numai după o selecţie dură”. Dar atunci era campanie electorală, exista bănuiala că declaraţia e doar cu scop electoral –informează mariusmioc.wordpress.com. Chiar şi după alegeri, prim-ministrul Ponta spusese la televizor, după ce discutase şi cu delegaţia FMI, că în bugetul pe 2015 va fi prevăzută reintrarea în plată a persoanelor cu merite deosebite în revoluţie . Această reintrare în plată ar fi urmat să intre automat în vigoare în lipsa unui act normativ care s-o anuleze expres, căci legea 341/2004 care prevede plata indemnizaţiilor de revoluţionar nu a fost niciodată abrogată, ci doar s-au dat ordonanţe de urgenţă prin care s-a hotărît ca prevederea din lege despre indemnizaţiile luptătorilor remarcaţi în revoluţie să nu se aplice pe un răstimp limitat (prin trei ordonanţe, acest răstimp a ajuns trei ani). Iată că actul normativ care să anuleze expres plata indemnizaţiilor revoluţionarilor remarcaţi a fost emis, şi iarăşi este un act cu perioadă limitată de valabilitate (2 ani de această dată, faţă de un singur an cât era obiceiul). Art. 39 din OUG 83/2014 sună astfel: Prevederile art. 18 şi art. 19 lit. b) şi c) ale art. II din ordonanţa de urgenţă a guvernului nr. 80/2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 283/2011 se aplică în mod corespunzător şi în anii 2015 şi 2016 –mai susține Mioc."
[/size][/b] [/size][/color]
De ce dracu mai dai porcaria asta cand stii bine ca a fost corectata eroarea ?!!
Memorat
 • oleoleole
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4677
 • Vezi Profilul
Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #3087 : Decembrie 30, 2014, 08:37:38 »

E publicația voastră online!?!

E Ziua de Vest ziar regional!

Aaaa..., e Ziua de Vest ziarul vostru regional!
Memorat
 • oleoleole
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4677
 • Vezi Profilul
Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #3088 : Decembrie 30, 2014, 09:32:07 »

E publicația voastră online!?!

E Ziua de Vest ziar regional!

Aaaa..., e Ziua de Vest ziarul vostru regional!

Păi meștere, amintește merituosului și renumitului scriptolog al articolului "Revoluționarii nu vor reprimi indemnizația nici în 2015, nici în 2016" că sursa Mioc, de unde s-a inspirat, a postat această informaţie la data de 19 decembrie 2014.
Repostând pe foaia voastră regională articolul după zece zile(29 decembrie 2014), timp în care s-a lămurit problema(vezi MOfR), indică mediocritate sau prea plin de curvăsărie. Este de constatat că ți-a plăcut la nebunie ideea din moment ce ai postat de mai multe ori.
Memorat
 • emirad
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 969
 • Vezi Profilul
Răspuns: CONSFATUIRI PE TEME JURIDICE
« Răspunde #3089 : Decembrie 30, 2014, 12:18:37 »


 

 "     Luni, 29 Decembrie 2014 19:36
    Scris de Gheorghe Miron   
    Accesări: 191
     
Revoluționarii nu vor reprimi indemnizația nici în 2015, nici în 2016

revolutionarii tepuiti DSCF6095Au trecut trei ani de când au fost sistate indemnizațiile luptătorilor cu merite deosebite în Revoluția din Decembrie 1989, iar promisiunea guvernului din timpul campaniei electorale că vor fi reluate plățile în 2015 a căzut. “Conform art. 39 din OUG 83/2014 publicată în Monitorul Oficial 925 din 18 decembrie 2014, nici în anii 2015 şi 2016 nu se vor acorda indemnizaţii pentru luptătorii remarcaţi în revoluţie”, susține revoluționarul timișorean Marius Mioc, pe blogul său mariusmioc.wordpress.com. Ordonanţa de guvern contrazice declaraţiile anterioare ale guvernanţilor, care spuneau că plata acestor indemnizaţii, sistată deja de 3 ani, va fi reluată din ianuarie 2015. În octombrie 2014 secretarul de stat pentru revoluţionari şi deţinuţi politici, Adrian Sanda, spunea că “din 1 ianuarie se vor acorda din nou indemnizaţii pentru revoluţionari, dar numai după o selecţie dură”. Dar atunci era campanie electorală, exista bănuiala că declaraţia e doar cu scop electoral –informează mariusmioc.wordpress.com. Chiar şi după alegeri, prim-ministrul Ponta spusese la televizor, după ce discutase şi cu delegaţia FMI, că în bugetul pe 2015 va fi prevăzută reintrarea în plată a persoanelor cu merite deosebite în revoluţie . Această reintrare în plată ar fi urmat să intre automat în vigoare în lipsa unui act normativ care s-o anuleze expres, căci legea 341/2004 care prevede plata indemnizaţiilor de revoluţionar nu a fost niciodată abrogată, ci doar s-au dat ordonanţe de urgenţă prin care s-a hotărît ca prevederea din lege despre indemnizaţiile luptătorilor remarcaţi în revoluţie să nu se aplice pe un răstimp limitat (prin trei ordonanţe, acest răstimp a ajuns trei ani). Iată că actul normativ care să anuleze expres plata indemnizaţiilor revoluţionarilor remarcaţi a fost emis, şi iarăşi este un act cu perioadă limitată de valabilitate (2 ani de această dată, faţă de un singur an cât era obiceiul). Art. 39 din OUG 83/2014 sună astfel: Prevederile art. 18 şi art. 19 lit. b) şi c) ale art. II din ordonanţa de urgenţă a guvernului nr. 80/2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 283/2011 se aplică în mod corespunzător şi în anii 2015 şi 2016 –mai susține Mioc."
[/size][/b] [/size][/color]
De ce dracu mai dai porcaria asta cand stii bine ca a fost corectata eroarea ?!!


    Ce te faci că nu știi Voica?... Omul are o fișă a postului pe care trebuie să o respecte. El nu e revoluționar și jubilează la fiecare eșec și nerealizare a noastră. Un om cu capul pe umeri de pe acest forum, care acum e plecat îm Canada îl numea Tentativă de Impostor, pe scurt TI. Asta este maestrul florin1989. Că-i un băsist de doi lei se subînțelege, nu trebuie să o mai spun.
Memorat

Doamne ajută!
Pagini: 1 ... 204 205 [206] 207 208 ... 270
Schimbă forumul: