Main Content:

Pagini: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 42

Revolta din 15 Noiembrie 1987

 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #210 : Februarie 11, 2009, 14:37:55 »

Ieri, marti 10 februarie 2009, pe Ziare.com (www.ziare.com/Disidentii_de_la_Brasov_vor_primi_indemnizatii_reparatorii-668639.html), a aparut un articol care indica reluarea discutiilor in Parlament despre modalitatile legale de acordare a indemnizatiilor si altor drepturi persoanelor care au participat la revolta din 1987 de la Brasov.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #211 : Februarie 11, 2009, 14:42:28 »

Disidentii de la Brasov vor primi indemnizatii reparatorii

Comisia juridica a Senatului a votat marti admiterea cererii de reexaminare la Legea de respingere a OUG prin care se stabileau indemnizatii reparatorii luptatorilor anticomunisti din 1987.

Prin lege, seful statului propunea adoptarea unui act normativ care sa acorde aceste drepturi participantilor la revolta.

Senatorii juristi au fost de acord cu seful statului, care a trimis Parlamentului, in octombrie, cererea de reexaminare a unei legi prin care Legislativul a respins o ordonanta a Guvernului care instituia o indemnizatie reparatorie in valoare de aproximativ 17 milioane de lei vechi pentru participantii la revolta anticomunista de la Brasov, din 1987.

Intentia Guvernului a fost de a completa Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, prin adaugarea la categoria persoanelor care beneficiaza de drepturi si a celor "care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987".

Astfel, de aceleasi drepturi ca si revolutionarii ar fi trebuit sa beneficieze persoanele care au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov, din noiembrie 1987, dar si sotul ori urmasii acestora.

De prevederile legii nu se bucura persoanele care au facut parte din aparatul de represiune, securitate si militie sau au desfasurat activitati de politie politica.

Luptatorii de la revolta din 1987 au deja lege

Textul, adoptat de Guvern pe 13 februarie, la initiativa Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, a fost respins de Camera Deputatilor, for decizional, pe 30 septembrie.

Potrivit raportului Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, s-a solicitat respingerea pentru ca OUG propune introducerea unei noi categorii de persoane care au participat la o revolta populara in anul 1987, "moment deosebit de important, dar care nu are legatura obiectul Legii 341/2004, respectiv Revolutia din decembrie 1989".

Juristii au argumentat ca aceasta categorie de luptatori, cum sunt si cei care au participat la revolta din 1987, au o lege proprie, si anume Decretul-lege 118/1990, iar Guvernul ar fi putut sa modifice acest act normativ daca dorea sa dea mai multe beneficii.

Textul OUG abroga articolul similar din Decretul-lege 118/1990. In plus, Comisia parlamentara a revolutionarilor din decembrie 1989 a avizat favorabil textul adoptat de Senat, prin care se prevede respingerea ordonantei de urgenta.

Seful statului a cerut adoptarea de urgenta a unui act normativ care sa preia dispozitiile prevazute in Ordonanta Guvernului, emisa in scopul acordarii unor compensatii morale si materiale luptatorilor anticomunisti, participanti la revolta muncitoreasca de la Brasov, din 15 noiembrie 1987, persoane ce nu beneficiau, pana la adoptarea acestui act normativ, decat de drepturi simbolice pentru sacrificiile depuse in lupta anticomunista.

Respingerea Ordonantei de Urgenta a Guvernului a tinut asadar de tehnica legislativa mai mult decat de continut.

Basescu arata ca legea a fost emisa gresit de Guvern

Astfel, s-a considerat inoportuna adaugarea in Legea eroilor-martiri din decembrie 1989, care acordau anumite drepturi acestora, si a luptatorilor anticomunisti de la Brasov, din 1987. Din acest motiv, s-a cerut preluarea intr-o alta lege a problematicii care tine de acordarea unor drepturi pentru luptatorii de la Brasov.

Problema care s-a ridicat, inclusiv marti, in Comisia juridica din Senat, a fost insa ca respingerea OUG ar duce la intreruperea acordarii unor indemnizatii stabilite prin ordonanta pentru aproximativ 60 de persoane, oameni care depind de aceste venituri.

Astfel, senatorul PNL Ioan Ghise a cerut aprobarea cererii de reexaminare a presedintelui, pentru a se continua acordarea indemnizatiei, dar a se si da ragazul trimiterii in Parlament a unui act separat, care sa reglementeze situatia.

Ghise a subliniat, in asentimentul colegilor, ca trebuie continuate indemnizatiile pentru disidentii de la Brasov, pana la adoptarea unui nou act normativ.

In motivarea cererii de reexaminare a sefului statului, se mai arata ca Ordonanta nr.6/2008, care prevede acordarea unor indemnizatii reparatorii participantilor la revolta muncitoreasca de la Brasov, din 1987, trebuie transformata in act normativ, dar acesta trebuie sa vina in completarea Decterului-lege 118/1990, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, si nu in completarea Legii recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989 nr. 341/2004, asa cum a prevazut Executivul.

"Din punct de vedere tehnic legislativ, actul normativ a fost emis de Guvern in mod gresit deoarece aduce modificari si completari Legii nr. 341/2004, al carei obiect de reglementare il constituie acordarea de drepturi doar pentru participantii la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, eveniment distinct de revolta muncitoreasca de la Brasov din noiembrie 1987", se arata in textul trimis de Basescu Senatului.

Presedintele Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului(IICCR) de la acea data, Marius Oprea, a declarat, in octombrie, pentru NewsIn, ca ii cere presedintelui Traian Basescu sa intoarca in Parlament o lege votata, in 30 septembrie, in Camera Deputatilor, prin care se respinge o Ordonanta de Urgenta a Guvernului care instituia masuri reparatorii, constand intr-o indemnizatie de aproximativ 16-17 milioane de lei vechi si posibilitatea pensionarii cu cinci ani mai devreme, pentru participantii la revolta anticomunista de la Brasov, din 1987, printre care figureaza si Doina Cornea.
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #212 : Februarie 12, 2009, 12:00:35 »

http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=eveniment&s_id=71567


Greu de reparat ce a fost luat cu o ridicare de mînă
Novembriştii îşi vor reprimi drepturile reparatorii
11.02.2009


• Senatorii au decis, ieri, că trebuie continuată acordarea indemnizaţiilor pentru membrii Asociaţiei 15 Noiembrie ’87, pînă la adoptarea unei legi speciale pentru ei    


Comisia juridică a votat ieri admiterea cererii de reexaminare la legea de respingere a OUG prin care se stabileau indemnizaţii reparatorii luptătorilor anticomunişti din 1987, prin care şeful statului propunea adoptarea unui act normativ care să acorde aceste drepturi participanţilor la Revolta din 15 Noiembrie ’87 de la Braşov. Amintim că, în şedinţa din 30 septembrie 2008, parlamentarii aflaţi pe final de mandat, au respins în mare grabă ordonanţa de urgenţă care completa Legea recunoştinţei pentru zeci de membri ai Asociaţiei „15 Noiembrie ’87“, considerînd că doar revoluţionarii au dreptul la „recunoştinţă“ veşnică în rente pe viaţă.

Primul pas spre reparaţie

Senatorii jurişti au fost de acord ieri cu şeful statului, care a trimis Parlamentului, în octombrie, cererea de reexaminare a unei legi prin care legislativul a respins o ordonanţă a Guvernului care instituia o indemnizaţie reparatorie în valoare de aproximativ 17 milioane de lei vechi pentru participanţii la revolta anticomunistă de la Braşov, din 1987. Intenţia Guvernului a fost de a completa Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, prin adăugarea la categoria persoanelor care beneficiază de drepturi şi a celor „care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987“. Astfel, de aceleaşi drepturi ca şi revoluţionarii ar fi trebuit să beneficieze persoanele care au avut de suferit în urma revoltei anticomuniste de la Braşov, din noiembrie 1987, dar şi soţul ori urmaşii acestora.

Revoluţionarii au vrut „recunoştinţă“ financiară numai pentru ei

Textul, adoptat de Guvern pe 13 februarie, la iniţiativa Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, a fost respins de Camera Deputaţilor, for decizional, pe 30 septembrie. Potrivit raportului Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, s-a solicitat respingerea pentru că OUG propune introducerea unei noi categorii de persoane care au participat la o revoltă populară în anul 1987, „moment deosebit de important, dar care nu are legătură obiectul Legii 341/2004, respectiv Revoluţia din Decembrie 1989“. Juriştii au argumentat că această categorie de luptători, cum sînt braşovenii au participat la revolta din 1987, au o lege proprie, şi anume Decretul-lege 118/1990, iar Guvernul ar fi putut să modifice acest act normativ dacă dorea să dea mai multe beneficii. Textul OUG abroga articolul similar din Decretul-lege 118/1990. În plus, Comisia parlamentară a revoluţionarilor din decembrie 1989 a avizat favorabil textul adoptat de Senat, prin care se prevede respingerea ordonanţei de urgenţă.

„Nu vor beneficia de nimic“

Deputat PSD la acea vreme, Vasile Emilian Cutean, fost secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor şi şef al Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din decembrie 1989 în mandatul trecut, le-a transmis novembriştilor pe canale neoficiale că „nu vor beneficia niciodată de drepturile pe care le au revoluţionarii şi nu vor beneficia chiar de nimic“, cel puţin cît timp e el, Cuteanu, în Parlament.

Soluţia a stat în mîna lui Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, tot în octombrie, adoptarea de urgenţă a unui act normativ care să preia dispoziţiile prevăzute în ordonanţa Guvernului, emisă în scopul acordării unor compensaţii morale şi materiale luptătorilor anticomunişti, participanţi la revolta muncitorească de la Braşov, din 15 noiembrie 1987, persoane ce nu beneficiau, pînă la adoptarea acestui act normativ, decît de drepturi simbolice pentru sacrificiile depuse în lupta anticomunistă.

O „problemă tehnică“ i-a nedreptăţit pe braşoveni

Respingerea ordonanţei de urgenţă a Guvernului a ţinut ,,de tehnica legislativă mai mult decît de conţinut“ au explicat la acea vreme aleşii. Astfel, s-a considerat inoportună adăugarea în legea eroilor-martiri din decembrie 1989, care acordau anumite drepturi acestora, şi a luptătorilor anticomunişti de la Braşov, din 1987. Din acest motiv, s-a cerut preluarea într-o altă lege a problematicii care ţine de acordarea unor drepturi pentru luptătorii de la Braşov. Problema care s-a ridicat, inclusiv, ieri, în Comisia juridică din Senat, a fost însă că respingerea OUG ar duce la întreruperea acordării unor indemnizaţii stabilite prin ordonanţă pentru aproximativ 60 de persoane, oameni care depind de aceste venituri. Astfel, senatorul PNL Ioan Ghişe a cerut aprobarea cererii de reexaminare a preşedintelui, pentru a se continua acordarea indemnizaţiei, dar a se şi da răgazul trimiterii în Parlament a unui act separat, care să reglementeze situaţia. Senatorii au decis că trebuie continuate indemnizaţiile pentru disidenţii de la Braşov, pînă la adoptarea unui nou act normativ.

„Legea recunoştinţei“ rămîne doar revoluţionarilor

În motivarea cererii de reexaminare a şefului statului, se mai arată că Ordonanţa nr. 6/2008, care prevede acordarea unor indemnizaţii reparatorii participanţilor la revolta muncitorească de la Braşov, din 1987, trebuie transformată în act normativ, dar acesta trebuie să vină în completarea Decretului-lege 118/1990, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, şi nu în completarea Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 nr. 341/2004, aşa cum a prevăzut guvernul Tăriceanu.


O buna zi va doresc!
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #213 : Februarie 12, 2009, 15:33:28 »

Ce stiti voi. E propaganda PDL pentru Basescu. Presedintele Postolachi e complet vandut lor. E treaba lui, nu il condamn. Porcaria e ca a tras si asociatia dupa el. O asociatie care a fost independenta foarte multi ani, a ajus presu lui Scripcaru. Si banii i-au luat prima data de la liberali. Alta porcarie. I-a scuipat pe aia in fata. Au luat banii lor si au facut campanie pentru Basescu si Scripcaru. In Brasov nu vorbeste nimeni de chestia asta. Mai apare cate unu pe cate un forum sa zica cum e de fapt treaba. Intrati la primu articol, ala de pe Ziarecom, e si o postare la el. Sant unii mai atenti si observa manevrele din presa, da marea majoritate habar nu are pe ce lume traieste.
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #214 : Februarie 12, 2009, 15:34:53 »

Scrie asa: Titlul spune ca "Disidentii de la Brasov vor primi indemnizatii reparatorii", iar in articol aflam ca "Problema care s-a ridicat, inclusiv marti, in Comisia juridica din Senat, a fost insa ca respingerea OUG ar duce la intreruperea acordarii unor indemnizatii stabilite prin ordonanta pentru aproximativ 60 de persoane, oameni care depind de aceste venituri". Deci au primit si pana acum. A fost legal din punct de vedere al legalitatii?

Si nu e pleonastica pentru ca am dorit sa atrag atentia asupra contradictiei. Putem deci intelege ca au primit indemnizatii si fara ca legea sa le fi permis? Nu discut daca meria sau nu aceste indemnizatii (dupa parerea mea le merita), sunt insa interesat de modalitatea prin care au primit banii, timp de un an, fara ca legea sa fi fost in ordine. Nu cumva e vorba de mita politica la mijloc?
Memorat
 • mercurie
 • Vizitator
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #215 : Februarie 13, 2009, 21:41:45 »

  Printre tortionari se afla si un securist cu numele PRIBOI, ajuns mai tarziu parlamentar...Cica principala distractie, in maltratarea celor anchetati, era bataia peste TESTICULE. Un singur barbat maltratat in acest fel a avut curajul sa recunoasca, peste ceilalti s-a lasat tacerea...De ce sa le fie rusine , zic eu ? L-a adus cineva in fata justitiei pentru incalcarea drepturilor omului ? Nu-i lasat frati brasoveni, ca uite asa vor cuteza si data viitoare sa loveasca in roman...
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #216 : Februarie 23, 2009, 20:12:34 »

http://www.ziare.com/Senatorii_au_acordat_drepturi_si_pe_viitor_pentru_disidentii_de_la_Braso-682403.html
Senatorii au acordat drepturi si pe viitor pentru disidentii de la Brasov Luni, 23 Februarie 2009, ora 19:57
Senatorii au votat admiterea cererii de reexaminare a Legii de respingere a OUG prin care se stabileau indemnizatii reparatorii luptatorilor anticomunisti din 1987.

Astfel, au motivat ca ordonanta trebuie mentinuta in vigoare pana la intrarea in vigoare a unei noi legi speciale pentru aceasta categorie, relateaza NewsIn.

Cererea de reexaminare a fost adoptata in Senat, ca prima camera sesizata, cu 83 de voturi pentru, doua abtineri si unul impotriva.

Drept urmare, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a supus la vot proiectul de lege de aprobare a OUG 6/2008, care a fost adoptata cu 77 de voturi pentru, doua impotriva si patru abtineri.

Seful statului a trimis Parlamentului, in octombrie 2008, cererea de reexaminare a unei legi prin care Legislativul a respins o ordonanta a Guvernului care instituia o indemnizatie reparatorie in valoare de aproximativ 17 milioane de lei vechi pentru participantii la revolta anticomunista de la Brasov, din 1987.

Intentia Guvernului a fost de a completa Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, prin adaugarea la categoria persoanelor care beneficiaza de drepturi si a celor "care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987".

Astfel, de aceleasi drepturi ca si revolutionarii ar fi trebuit sa beneficieze persoanele care au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov, din noiembrie 1987, dar si sotul ori urmasii acestora.

De prevederile legii nu se bucura persoanele care au facut parte din aparatul de represiune, securitate si militie sau au desfasurat activitati de politie politica.

Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #217 : Februarie 26, 2009, 09:32:49 »

http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=46522
Bjoza, propus să studieze arhivele Securităţii
După isteria privind deconspirarea informatorilor, de acum mai bine de un an, Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a intrat într-un con de umbră. În urma decesului lui Constantin Ticu Dumitrescu, fost preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDPR), în colegiu a rămas un loc vacant.
Pentru a fi siguri că adevărul iese la iveală, Asociaţia „15 Noiembrie 1987” a propus Guvernului României nominalizarea deja celebrului Octav Bjoza în acest colegiu.
„Domnul Octav Bjoza, preşedinte interimar al AFDPR, este o personalitate de o moralitate ireproşabilă, care s-a evidenţiat în mod deosebit prin acţiunile sale în slujba respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi a păstrării în memoria naţională a valorilor rezistenţei anticomuniste din România. Considerăm că prezenţa unui fost deţinut politic în Colegiul CNSAS ar fi o dovadă de recunoştinţă arătată celor care au înfruntat rigorile temniţelor comuniste”, a declarat Florin Postolachi, preşedintele Asociaţiei „15 Noiembrie 1987”.
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #218 : Februarie 28, 2009, 00:05:05 »

Daca ajunge batrinu sa conduca ceneseaseu va fi bine. Ii merge brici mintea si se tine mai bine decat Ticu Dumitrescu. Nu putem sa ii punem in carca o anumita atitudine fata de revolutionari in Brasov pentru ca a fost dezinformat. De vina au fost intrigile Mariei Petrascu.
Memorat
 • Ionescu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2590
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #219 : Februarie 28, 2009, 00:28:29 »

Apropo de domnul Octav Bjoza si de lista cu cei 41, a facut cineva investigatii recente legate de dosarele lor?
Memorat

Perplex in forma continuata.
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #220 : Martie 27, 2009, 16:37:56 »

http://www.gtbv.ro/?page=articol&id=21979&cat=1

 Postolachi îşi face birou la biserică!
Deputatul PDL, Florin Postolachi, şi-a exprimat dorinţa, zilele trecute, de a deschide un birou parlamentar în incinta Bisericii "Sf. Arhangheli", situată între Calea Bucureşti şi Traian, primind şi binecuvîntarea preotului. "Este ceva tipic românesc, ceva ca o ciorbă de potroace. Amestecăm politica cu religia. Oamenii s-ar putea să nu ştie unde să se ducă, la biserică sau la biroul parlamentar. Din păcate, sînt nişte practici care nu ar trebui să existe într-o societate corectă şi care respectă valorile. Politica este una, biserica este alta, şi atunci ar trebui să dăm fiecăreia ce i se cuvine", a declarat Ion Diniţă, preşedintele PC, filiala Braşov. Conservatorii spun că ei se delimitează de o astfel de practică, pentru că nu este normal ca Biserica să aibă de suferit din cauza unei imixtiuni de acest gen, cu atît mai mult cu cît este instituţia cu cea mai mare credibilitate. (
Memorat
 • Aria
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1085
 • Vezi Profilul
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #221 : Mai 03, 2009, 17:50:47 »


                    S.O.S….

 DOMNULUI PRESEDINTE AL ROMANIEI,


EXCELENŢEI SALE – TRAIAN BÃSESCU

Ionel Leşu – unul din apãrãtorii Drepturilor Omului, vã aduce la cunoştinţã situaţia tragicã în care se aflã REVOLUŢIONARII aflaţi în Greva Foamei.
30 de REVOLUTIONARI spitalizati in stare foarte grava,       2 REVOLUTIONARI in coma, cu val. glicemie 20
Este inuman… si chiar nu pot sa-mi explic, cum Excelenta voastra, aproape in fiecare zi…, treceti pe langa acesti REVOLUTIONARI.., prefacandu-va “probabil” ca nu-i vedeti.
Este regretabil.., ca acesti ,,REVOLUTIONARI” sunt lasati      sa moara de actuala GUVERNARE, care si-a pierdut total respectul vis-à-vis de sacrificiul si spiritul de sacrificiu exprimat de acestia.., numai din dorinta, ca Romania sa devina o tara libera.
Dar se pare ca Romania…, nu mai este de mult o tara libera, cu regret o spun.., ca nici dumneavoastra numai sunteti ,,UN PRESEDINTE JUCATOR !”
Se pare ca ROMANIA este o TARA déjà ocupata de CORUPTIE,          in mod constient.., GUVERNANTII incurajeaza si chiar o amplifica prin atitudinea si comportamentul de nedorit al acestora
Eu.., impreuna cu acesti oameni minunati, nu ne-am riscat viata…, iesind in strada pentru LIBERTATEA obtinuta cu mari sacrificii in Decembrie 1989, doar.., ca actualii “GUVERNANTI” sa ne minta si sa-si bata joc de noi…, intru-un mod inexplicabil, prin mentinerea in fruntea institutiei SSPR.. (deci in curtea lui Emil Boc !), a unui mare IMPOSTOR si extrem de mare EXCROC !
Acesta nu poate fi nimeni altul…, decat ,,cumatrul – inculpat” al lui Ion Iliescu, pe nume… rusinea revolutionarilor Cutean Emilian Vasile !
Nu stiu cum de si-a putut permite Emil Boc, sa-l ,,puna” in fruntea institutiei FRAUDATA de acesta in urma cu 5 (cinci !) ani, cu suma de 12 miliarde de lei si procesul sa îsi “piarda din intensitate”, care in mod inexplicabil este sprijinit in continuare… chiar de actuala guvernare, prin favorizarea infractorului ! 

Domnule Presedinte, ma tot intreb.., ce-a fost in mintea acestui “premier”acceptand propunerea lui Ion Iliescu.., ca acest inculpat, sa se intoarca la locul FRAUDAT !
EU.., cred ca Emil Boc, pe langa minciunile invocate in mod oficial, nu numai ca a cautat o deturnare si o inducere in eroare chiar a organelor abilitate de “acest stat” democratic, cu privire la statutul acestui mare IMPOSTOR si EXCROC – pe nume Cutean E. Vasile, dar m-a si dezamagit prin afirmatiile facute.., cu toate ca am informat la timpul cuvenit, atat pe dumneavoastra cat si pe Emil Boc, prin anumite scrisori insotite in mod justificat de concluziile DNA, prin rechizitoriul inaintat “Instantei de Judecata” din cadrul ICCJ, care in final dupa aproximativ 30 de termene s-a dovedit neputincioasa si ineficinta. PACAT !
Deci.., premierul Boc, avea stiinta inca din Decembrie 2008, ca acest impostor si excroc Cutean, era trimis in judecata in calitate de inculpat care fraudase Institutia SSPR, cu peste 12 miliarde de lei !
Tocmai de aceea, ma tot intreb, cum de s-a putut ca femeia aceea…, ca in regim de urgenta sa fie judecata si condamnata la 4 (patru !) ani cu privare de libertate, pentru o presupusa rata furata… ! 
Cu aceasta ocazie, va rog in mod insistent sa va prevalati de parghiile si instrumentele ce vi le confera Constitutia, sesizand Organele in drept, pentru a lua masuri impotriva abuzurilor exercitate de “prietenul domniei voastre” – GEOANA, Ion Iliescu si a “PREMIERULUI” Emil Boc, prin numirea in functia de Secretar de Stat, a unui Impostor si mare Excroc.
Cu permisiunea dumneavoastra si totodata ma simt obligat se definesc aceste apelative de Impostor si mare Excroc…, dar si cel de un mare ,,periculos” AGRESOR, intrucat, in cursul acestei luni, numitul CUTEAN, a agresat un coleg de Revolutie, in plina zi si in plina strada, dar si mai grav.., langa jandarmii ce pazeau Ambasada Coreei, cu PISTOLUL in mana.., l-a ingenuncheat pe acesta (Stoeenescu Florin – ca despre el este vorba !), luand pozitie de tragere…, dar Cutean, nu a fost arestat, precum dl. Becali…, probabil ca acesta nu este cumatrul lui Ion Iliescu, si de aceea zace in arest !
Deci.., in concluzie :
Impostor este.., intrucat Cutean E. Vasile, a facut studiile in mai putina vreme decat s-a scris DIPLOMA, dupa care….,“patronul” facultatii respective a devenit parlamentar PSD, prin grija nemijlocita a protectorului sau.
Excroc este.., deoarece Rechizitorul DNA, dovedeste extrem de clar…, FRAUDA de 12 miliarde de lei, exrcitata de inculpatul Cutean E. Vasile, din fondurile Guvernului Romaniei.
Agresiune extrem de periculoasa, exercitata cu pistolul in plina strada si lipsind de LIBERTATE, tocmai pe un ,,om” care a lupat in spirit de sacrificiu pentru acest deziderat !

Dar mai grav este…, ca purtatorul de cuvant al M.I., pe nume probabil Nicovala, fara sa detina probe si probabil influientat “politic” a iesit pe “sticla” tv, afirmand in mod premeditat ca “de fapt : Cutean a fost atacat in propria casa” …, Oare aceasta declaratie de presa a acestui individ nu va influienta bunul mers al anchetei din cadrul Sectiei de Politie 1 ?..?

Tocmai de aceea.., DOMNULE PRESEDINTE, va solicit…, cum de altfel am mai precizat, interventia domniei voastre, este imperios necesara in a solicita punerea in discutie, sanctionarea drastica a acestui “recidivist” purtator de cuvant al M.I. si solutionarea acestui caz extrem de grav savarsit de recidivitul Cutean E. Vasile, prin amenintarea cu moartea, punandu-i in ceafa colegului nostru, un pistol…. care nu era de ciocolata, ci chiar… ADEVARAT !
   Acest lucru l-a exrecita de foarte multe ori.., chiar si impotriva politistilor de sectia 1-politie, rupandule epoletii si de cde nu… haina militara. In 26.11.2008, acest inc. impostor si mare excroc Cutean, m-a amenintat si pe mine cu pistolul, dar cu concursul asa jisilor politisti din loc. Teius, unde eu ma aflam de fapt ca sa-l ajut in Campania electorala, ca sa iasa…. din Parlament. Si am reusit, dar acum prin nechipzuinta si grija lui Emil Boc.., a fost numit din nou protejatul guvernarii.
   Si…, culmea, mai putem noi sa solicitam justitiei sa fie… impartiala ?..?
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #222 : Mai 03, 2009, 20:23:49 »

Aria ce ai comun cu 15 Noiembrie Grin
Cine si pe cine reprezinta Lesu?
De ce nu a prezentat Lesu acest comunicat azi pe OTV?
Daca situatia era asa grava  sigur aparea si in presa?
Care sunt numele celor 30 revolutionari in greva foamei si din ce as. fac parte?
Fii sigurg(a)ca sàfu tau nu ajunge ss!
" Acest lucru l-a exrecita de foarte multe ori.., chiar si impotriva politistilor de sectia 1-politie, rupandule epoletii si de cde nu… haina militara. In 26.11.2008, acest inc. impostor si mare excroc Cutean, m-a amenintat si pe mine cu pistolul,"
Vezi ca din graba ai gresit data!
Cind o sa scapam de un Cutean,LESU,Maior,Costin,si de jocuri politice?
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #223 : Mai 05, 2009, 18:08:11 »

Hai ca am gasit una tare. Am citit articolu din Gazeta de Transilvania da am crezut ca aia le mai infloresc ca niciodata nu i-au simpatizat pe muncitorii care au facut revolta. Ca doar vorba aia, nu erau ei organu de propaganda al pecereului? E, se pare ca nu au mintit si ca e pe bune stirea cu Postolachi parlamentar cu aranjamente prin parohii.

http://brasov.ghimpele.ro/index.php?cat=afisare&rubrica=main_cine_tace_&id=13823

Parohia parlamentara „Sfantul Apostolachi“

Parca-parca simt o improspatare morala printre pedelei, semn ca harul Domnului se pogoara peste cine te astepti mai mult sau mai putin. Chiar daca Biserica nu se pangareste cu spurcaciuni lumesti si politicesti, orice parlamentar are dreptul la o spovedanie preferentiala, la o impartasanie, grijanie, sfestanie. Mai ales la o sfestanie, foarte utila cand e vorba de stropit cu busuiocul un birou deputatesc parohial nou-nout. Ca doar politica, aceasta fata cu felinar rosu in geam, are si ea nevoie de curatire, de canoane si dezlegare de pacate, ca sa-i fie scosi cei sapte draci.

Mai exact, despre ce ar fi vorba? Nu oi fi eu usa de biserica, dar tot am tras cu un ochi pe gaura cheii, inspre catapeteasma portocalie a anumitor altare. De fapt, am tras cu urechea la un zvon iscat prin targul Brasovului cum ca  anumiti oameni politici vor sa infiinteze birouri parlamentare in incinta unor parohii. Una dintre bisericile vizate ar fi fost Sfanta Treime din Scheii Brasovului, iar alta – Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Ceea ce, pentru mantuirea sufletelor de parlamentari, nu ar fi tocmai rau, ca macar asa nu vor mai parea nedusi la biserica! Insa, pentru mirenii de rand, tare mi-e teama ca va fi o pricina de poticnire si de sminteala!
Ce-are prescura cu prefectura?
Ferit-a Sfantul de asemenea lucrari ale diavolului! Ne bucuram crestineste daca politicienii iau calea bisericii, dar un asemenea birou parlamentar-parohial ar pune cruce credintei multora. De pilda, se auzea saptamana trecuta ca deputatul PD-L Florin Postolachi si-ar fi exprimat o astfel de dorinta pioasa in dreptul Bisericii „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil,“ situata pe Strada Sfintii Arhangheli din Brasov. Cu blagoslovirea preotului respectiv. Primul infiorat de o asemenea perspectiva s-a aratat presedintele interimar al Partidului Conservator, Ion Dinita, care a asemanat coproductia politico-religioasa cu o „ciorba de potroace.“ Nevrand a da cu cadelnita pe la nasul cuviosilor politicieni, Ion Dinita a sustinut... delimitarea de astfel de practici, tocmai pentru a da Cezarului ce-i apartine, iar Bisericii ce este al ei, fara a incurca lucrurile: „Oamenii s-ar putea sa nu stie unde sa se duca, la biserica sau la biroul parlamentar. Din pacate, sunt niste practici care nu ar trebui sa existe intr-o societate corecta si care respecta valorile. Politica este una, biserica este alta, si-atunci ar trebui sa dam fiecareia ce i se cuvine.“ Sa dam, sa dam, numai ca, pana la Dumnezeu, ne mananca sfintii cu sfanti!
Uite popa, nu e popa in PD-L
Si, uite-asa, parea ca, dupa Moastele Sfantului Andrei, aveau sa se perinde in aceeasi biserica hoastele sfintilor atei. Dar nu, gandirea serelista si pedelista nu ne-a cotropit de tot, iar preotul Stelian Manolache, paroh al bisericii respective, s-a declarat deschis fata de orice culoare politica, fara a alege una anume: „Este incorect. Domnul Postolachi a venit in parohia noastra pentru a discuta despre pasapoartele biometrice. Si domnul profesor Ciurea a venit la noi, doar nu era sa-l dam afara doar pentru ca e din PSD! Biserica este deschisa pentru toti oamenii, din toate partidele, nu doar pentru unii. Doar nu o sa-i alungam numai pentru ca sunt parlamentari! De ce nu se vorbeste de UDMR? De ce nu se merge in Harghita si Covasna, sa se vada ca acolo, intr-adevar, biserica este condusa de politica si ca preotii indruma voturile? De ce ne e rusine sa mai fim romani?“ Frumoasa si cuvioasa, paloarea politica a fetelor bisericesti, dar ceea ce nu se prea cunoaste este tocmai faptul ca si parintele Manolache este membru al PD-L si consilier local. Readucand in discutie driblata si arzatoarea problema a biroului parlamentar-parohial, raspunsul veni astfel: „Vocea targului nu ma intereseaza. Ca sa se poata spune ca se va face un asemenea birou, trebuie sa apara mai intai niste acte oficiale, care nu exista. Pentru asta e nevoie de mai multe chestii, nu doar de vorbe...“
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #224 : Mai 05, 2009, 18:26:30 »

Au fost raspnditi in tot orasul niste fluturasi cu reclama la un restaurant din Racadau. La loc de cinste e cantareata de muzica popu lara Sava Negrean Brudascu, fosta directoare a Clubului "Steagu Rosu", de la fabrica de autocamioane I.A.Bv. si amanta lui Ratoi, secretaru de partid.
Memorat
Pagini: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 42
Schimbă forumul: