Main Content:

Pagini: 1 ... 38 39 [40]

Revolta din 15 Noiembrie 1987

Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #585 : Noiembrie 15, 2015, 09:52:19 »

Fiindca azi e 15 noiembrie, aduc salutul meu cordial brasovenilor noiembristi si membrilor familiilor lor, revolutionarilor si fostilor detinuti politic brasoveni, mai cu seama ca multi dintre ei fac parte din toate cele trei "categorii" de "persoane care au avut de suferit" in urma incercarilor de a se impotrivi regimului trecut. Le salut cu drag pe doamna Etelka si pe Gabi - si pe toti ceilalti membri ai familiei eroului Liviu Babes. I-am cunoscut pe majoritatea si stiu ca, in realitate, nu exista tensiune majora sau conflict intre ceilalti si revolutionari, cum doresc unii sa transmita opiniei publice. Dimpotriva, in timp legaturile s-au sudat, ceea ce au construit impreuna s-a mai consolidat si le doresc sa depaseasca toate neintelegerile - inerente oricarui grup de "rebeli"! - pentru a se putea implica, mai mult decat au reusit pana acum, in reforma de care avem cu totii nevoie. Duminica linistita si plina de intelepciune!
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #586 : Noiembrie 16, 2015, 01:31:40 »

Anul acesta, joi, 12 noiembrie, la sediul Institutuli Revolutiei Romane din Decembrie 1989, s-a desfasurat un simpozion dedicat noiembristilor.https://www.facebook.com/Institutul-Revolutiei-Romane-din-Decembrie-1989-265469070199795/?fref=ts
Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989
November 13 · Edited ·

 
COLOCVIU
„15 NOIEMBRIE 1987, ZIUA CÂND BRAŞOVUL A ALES REVOLTA“


Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 a organizat în cursul zilei de 12 noiembrie 2015 colocviul cu tema – 15 NOIEMBRIE 1987, ZIUA CÂND BRAȘOVUL A ALES REVOLTA, la sediul institutului, în sala Liviu Corneliu Babeș. Au participat: reprezentanți ai Asociației 15 Noiembrie 1987, reprezentanți ai ALRUE, reprezentanți ai Asociației Neguvernamentale Clubul CPUN, revoluționari, membri ai Colegiului Național al IRRD, istorici. Au fost, de asemenea, prezente la dezbatere, văduva eroului martir Liviu Corneliu Babeș, doamna Etelka Babeș, și fiica acesteia, Gabriela Babeș.
În deschiderea evenimentului a avut loc ceremonia de înmânare a certificatelor de urmași, doamnei Etelka Babeș și domnișoarei Gabriela Babeș de către domnul Adrian Sanda, secretar de stat la Secretariatul de Stat Pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat În România În Perioada 1945-1989.
Manifestarea a fost moderată de prof. univ.dr. Dumitru Mazilu, membru al Colegiului Național al IRRD şi doamna prof. Eugenia Iorga membru al Colegiului Național al IRRD.
Au luat cuvântul, printre alții, scriitorul Mircea Brenciu, participanții la revolta din 15 noiembrie 1987: Mircea Sevaciuc, Marius Boieriu și Vasile Burtea, Vasile Mardare, președintele ALRUE, Mihai Torjo, participant la revoltă (grupul din Zărnești), membri ai Colegiului Național al IRRD: Petre Roman, Cazimir Ionescu, Alexandru Mironov, Eugenia Iorga şi Gelu Voican Voiculescu. Au mai luat cuvântul prof. univ. dr. Ion Marin Uță, prof. univ. dr. Stelian Cincă, revoluționarul Vasile Fărcaș din Târgu-Mureş, Claudiu Iordache, Directorul General al IRRD și jurnalista Carmen Rădulescu, consilier IRRD.
În încheiere, IRRD a acordat diplome de onoare și de participare invitaților.


Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #587 : Noiembrie 16, 2015, 01:53:40 »Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #588 : Decembrie 19, 2015, 23:49:19 »
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #589 : Iulie 29, 2017, 05:00:20 »

http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=eveniment&s_id=71567


Greu de reparat ce a fost luat cu o ridicare de mînă
Novembriştii îşi vor reprimi drepturile reparatorii
11.02.2009


• Senatorii au decis, ieri, că trebuie continuată acordarea indemnizaţiilor pentru membrii Asociaţiei 15 Noiembrie ’87, pînă la adoptarea unei legi speciale pentru ei    


Comisia juridică a votat ieri admiterea cererii de reexaminare la legea de respingere a OUG prin care se stabileau indemnizaţii reparatorii luptătorilor anticomunişti din 1987, prin care şeful statului propunea adoptarea unui act normativ care să acorde aceste drepturi participanţilor la Revolta din 15 Noiembrie ’87 de la Braşov. Amintim că, în şedinţa din 30 septembrie 2008, parlamentarii aflaţi pe final de mandat, au respins în mare grabă ordonanţa de urgenţă care completa Legea recunoştinţei pentru zeci de membri ai Asociaţiei „15 Noiembrie ’87“, considerînd că doar revoluţionarii au dreptul la „recunoştinţă“ veşnică în rente pe viaţă.

Primul pas spre reparaţie

Senatorii jurişti au fost de acord ieri cu şeful statului, care a trimis Parlamentului, în octombrie, cererea de reexaminare a unei legi prin care legislativul a respins o ordonanţă a Guvernului care instituia o indemnizaţie reparatorie în valoare de aproximativ 17 milioane de lei vechi pentru participanţii la revolta anticomunistă de la Braşov, din 1987. Intenţia Guvernului a fost de a completa Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, prin adăugarea la categoria persoanelor care beneficiază de drepturi şi a celor „care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987“. Astfel, de aceleaşi drepturi ca şi revoluţionarii ar fi trebuit să beneficieze persoanele care au avut de suferit în urma revoltei anticomuniste de la Braşov, din noiembrie 1987, dar şi soţul ori urmaşii acestora.

Revoluţionarii au vrut „recunoştinţă“ financiară numai pentru ei

Textul, adoptat de Guvern pe 13 februarie, la iniţiativa Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, a fost respins de Camera Deputaţilor, for decizional, pe 30 septembrie. Potrivit raportului Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, s-a solicitat respingerea pentru că OUG propune introducerea unei noi categorii de persoane care au participat la o revoltă populară în anul 1987, „moment deosebit de important, dar care nu are legătură obiectul Legii 341/2004, respectiv Revoluţia din Decembrie 1989“. Juriştii au argumentat că această categorie de luptători, cum sînt braşovenii au participat la revolta din 1987, au o lege proprie, şi anume Decretul-lege 118/1990, iar Guvernul ar fi putut să modifice acest act normativ dacă dorea să dea mai multe beneficii. Textul OUG abroga articolul similar din Decretul-lege 118/1990. În plus, Comisia parlamentară a revoluţionarilor din decembrie 1989 a avizat favorabil textul adoptat de Senat, prin care se prevede respingerea ordonanţei de urgenţă.

„Nu vor beneficia de nimic“

Deputat PSD la acea vreme, Vasile Emilian Cutean, fost secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor şi şef al Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din decembrie 1989 în mandatul trecut, le-a transmis novembriştilor pe canale neoficiale că „nu vor beneficia niciodată de drepturile pe care le au revoluţionarii şi nu vor beneficia chiar de nimic“, cel puţin cît timp e el, Cuteanu, în Parlament.

Soluţia a stat în mîna lui Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, tot în octombrie, adoptarea de urgenţă a unui act normativ care să preia dispoziţiile prevăzute în ordonanţa Guvernului, emisă în scopul acordării unor compensaţii morale şi materiale luptătorilor anticomunişti, participanţi la revolta muncitorească de la Braşov, din 15 noiembrie 1987, persoane ce nu beneficiau, pînă la adoptarea acestui act normativ, decît de drepturi simbolice pentru sacrificiile depuse în lupta anticomunistă.

O „problemă tehnică“ i-a nedreptăţit pe braşoveni

Respingerea ordonanţei de urgenţă a Guvernului a ţinut ,,de tehnica legislativă mai mult decît de conţinut“ au explicat la acea vreme aleşii. Astfel, s-a considerat inoportună adăugarea în legea eroilor-martiri din decembrie 1989, care acordau anumite drepturi acestora, şi a luptătorilor anticomunişti de la Braşov, din 1987. Din acest motiv, s-a cerut preluarea într-o altă lege a problematicii care ţine de acordarea unor drepturi pentru luptătorii de la Braşov. Problema care s-a ridicat, inclusiv, ieri, în Comisia juridică din Senat, a fost însă că respingerea OUG ar duce la întreruperea acordării unor indemnizaţii stabilite prin ordonanţă pentru aproximativ 60 de persoane, oameni care depind de aceste venituri. Astfel, senatorul PNL Ioan Ghişe a cerut aprobarea cererii de reexaminare a preşedintelui, pentru a se continua acordarea indemnizaţiei, dar a se şi da răgazul trimiterii în Parlament a unui act separat, care să reglementeze situaţia. Senatorii au decis că trebuie continuate indemnizaţiile pentru disidenţii de la Braşov, pînă la adoptarea unui nou act normativ.

„Legea recunoştinţei“ rămîne doar revoluţionarilor

În motivarea cererii de reexaminare a şefului statului, se mai arată că Ordonanţa nr. 6/2008, care prevede acordarea unor indemnizaţii reparatorii participanţilor la revolta muncitorească de la Braşov, din 1987, trebuie transformată în act normativ, dar acesta trebuie să vină în completarea Decretului-lege 118/1990, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, şi nu în completarea Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 nr. 341/2004, aşa cum a prevăzut guvernul Tăriceanu.


O buna zi va doresc!

Tot respectul pentru ideea in sine si pentru rezolvare ... dar... "seful statului" ... ? ? ?
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #590 : Iulie 29, 2017, 06:50:24 »


                    S.O.S….

 DOMNULUI PRESEDINTE AL ROMANIEI,


EXCELENŢEI SALE – TRAIAN BÃSESCU

Ionel Leşu – unul din apãrãtorii Drepturilor Omului, vã aduce la cunoştinţã situaţia tragicã în care se aflã REVOLUŢIONARII aflaţi în Greva Foamei.
30 de REVOLUTIONARI spitalizati in stare foarte grava,       2 REVOLUTIONARI in coma, cu val. glicemie 20
Este inuman… si chiar nu pot sa-mi explic, cum Excelenta voastra, aproape in fiecare zi…, treceti pe langa acesti REVOLUTIONARI.., prefacandu-va “probabil” ca nu-i vedeti.
Este regretabil.., ca acesti ,,REVOLUTIONARI” sunt lasati      sa moara de actuala GUVERNARE, care si-a pierdut total respectul vis-à-vis de sacrificiul si spiritul de sacrificiu exprimat de acestia.., numai din dorinta, ca Romania sa devina o tara libera.
Dar se pare ca Romania…, nu mai este de mult o tara libera, cu regret o spun.., ca nici dumneavoastra numai sunteti ,,UN PRESEDINTE JUCATOR !”
Se pare ca ROMANIA este o TARA déjà ocupata de CORUPTIE,          in mod constient.., GUVERNANTII incurajeaza si chiar o amplifica prin atitudinea si comportamentul de nedorit al acestora
Eu.., impreuna cu acesti oameni minunati, nu ne-am riscat viata…, iesind in strada pentru LIBERTATEA obtinuta cu mari sacrificii in Decembrie 1989, doar.., ca actualii “GUVERNANTI” sa ne minta si sa-si bata joc de noi…, intru-un mod inexplicabil, prin mentinerea in fruntea institutiei SSPR.. (deci in curtea lui Emil Boc !), a unui mare IMPOSTOR si extrem de mare EXCROC !
Acesta nu poate fi nimeni altul…, decat ,,cumatrul – inculpat” al lui Ion Iliescu, pe nume… rusinea revolutionarilor Cutean Emilian Vasile !
Nu stiu cum de si-a putut permite Emil Boc, sa-l ,,puna” in fruntea institutiei FRAUDATA de acesta in urma cu 5 (cinci !) ani, cu suma de 12 miliarde de lei si procesul sa îsi “piarda din intensitate”, care in mod inexplicabil este sprijinit in continuare… chiar de actuala guvernare, prin favorizarea infractorului ! 

Domnule Presedinte, ma tot intreb.., ce-a fost in mintea acestui “premier”acceptand propunerea lui Ion Iliescu.., ca acest inculpat, sa se intoarca la locul FRAUDAT !
EU.., cred ca Emil Boc, pe langa minciunile invocate in mod oficial, nu numai ca a cautat o deturnare si o inducere in eroare chiar a organelor abilitate de “acest stat” democratic, cu privire la statutul acestui mare IMPOSTOR si EXCROC – pe nume Cutean E. Vasile, dar m-a si dezamagit prin afirmatiile facute.., cu toate ca am informat la timpul cuvenit, atat pe dumneavoastra cat si pe Emil Boc, prin anumite scrisori insotite in mod justificat de concluziile DNA, prin rechizitoriul inaintat “Instantei de Judecata” din cadrul ICCJ, care in final dupa aproximativ 30 de termene s-a dovedit neputincioasa si ineficinta. PACAT !
Deci.., premierul Boc, avea stiinta inca din Decembrie 2008, ca acest impostor si excroc Cutean, era trimis in judecata in calitate de inculpat care fraudase Institutia SSPR, cu peste 12 miliarde de lei !
Tocmai de aceea, ma tot intreb, cum de s-a putut ca femeia aceea…, ca in regim de urgenta sa fie judecata si condamnata la 4 (patru !) ani cu privare de libertate, pentru o presupusa rata furata… ! 
Cu aceasta ocazie, va rog in mod insistent sa va prevalati de parghiile si instrumentele ce vi le confera Constitutia, sesizand Organele in drept, pentru a lua masuri impotriva abuzurilor exercitate de “prietenul domniei voastre” – GEOANA, Ion Iliescu si a “PREMIERULUI” Emil Boc, prin numirea in functia de Secretar de Stat, a unui Impostor si mare Excroc.
Cu permisiunea dumneavoastra si totodata ma simt obligat se definesc aceste apelative de Impostor si mare Excroc…, dar si cel de un mare ,,periculos” AGRESOR, intrucat, in cursul acestei luni, numitul CUTEAN, a agresat un coleg de Revolutie, in plina zi si in plina strada, dar si mai grav.., langa jandarmii ce pazeau Ambasada Coreei, cu PISTOLUL in mana.., l-a ingenuncheat pe acesta (Stoeenescu Florin – ca despre el este vorba !), luand pozitie de tragere…, dar Cutean, nu a fost arestat, precum dl. Becali…, probabil ca acesta nu este cumatrul lui Ion Iliescu, si de aceea zace in arest !
Deci.., in concluzie :
Impostor este.., intrucat Cutean E. Vasile, a facut studiile in mai putina vreme decat s-a scris DIPLOMA, dupa care….,“patronul” facultatii respective a devenit parlamentar PSD, prin grija nemijlocita a protectorului sau.
Excroc este.., deoarece Rechizitorul DNA, dovedeste extrem de clar…, FRAUDA de 12 miliarde de lei, exrcitata de inculpatul Cutean E. Vasile, din fondurile Guvernului Romaniei.
Agresiune extrem de periculoasa, exercitata cu pistolul in plina strada si lipsind de LIBERTATE, tocmai pe un ,,om” care a lupat in spirit de sacrificiu pentru acest deziderat !

Dar mai grav este…, ca purtatorul de cuvant al M.I., pe nume probabil Nicovala, fara sa detina probe si probabil influientat “politic” a iesit pe “sticla” tv, afirmand in mod premeditat ca “de fapt : Cutean a fost atacat in propria casa” …, Oare aceasta declaratie de presa a acestui individ nu va influienta bunul mers al anchetei din cadrul Sectiei de Politie 1 ?..?

Tocmai de aceea.., DOMNULE PRESEDINTE, va solicit…, cum de altfel am mai precizat, interventia domniei voastre, este imperios necesara in a solicita punerea in discutie, sanctionarea drastica a acestui “recidivist” purtator de cuvant al M.I. si solutionarea acestui caz extrem de grav savarsit de recidivitul Cutean E. Vasile, prin amenintarea cu moartea, punandu-i in ceafa colegului nostru, un pistol…. care nu era de ciocolata, ci chiar… ADEVARAT !
   Acest lucru l-a exrecita de foarte multe ori.., chiar si impotriva politistilor de sectia 1-politie, rupandule epoletii si de cde nu… haina militara. In 26.11.2008, acest inc. impostor si mare excroc Cutean, m-a amenintat si pe mine cu pistolul, dar cu concursul asa jisilor politisti din loc. Teius, unde eu ma aflam de fapt ca sa-l ajut in Campania electorala, ca sa iasa…. din Parlament. Si am reusit, dar acum prin nechipzuinta si grija lui Emil Boc.., a fost numit din nou protejatul guvernarii.
   Si…, culmea, mai putem noi sa solicitam justitiei sa fie… impartiala ?..?


''NE'' Excelenta sa Basescu...stim unde este...deocamdata... Dar "Ionel Leşu – unul din apãrãtorii Drepturilor Omului"...pe unde o mai fi ? ? ?
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #591 : August 01, 2017, 08:18:33 »Programul festivalului de film "si istorii" de la Rasnov. Duminica, filmul dedicat evenimentelor din Noiembrie 1987, cu "MARTORI ai revoltei" si cel realizat in memoria eroului-martir Liviu Corneliu BABES (Grota cu masti). Amanunte pe site-ul oficial al festivalului http://www.ffir.ro/ si pe facebook https://www.facebook.com/filmsiistoriirasnov/?fref=ts
Memorat
Pagini: 1 ... 38 39 [40]
Schimbă forumul: